|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
też słyszałam że płeć od 15 tyg, ale bardziej prawdopodobne jest po 20tyg - wtedy mniej pomyłek się zdarza
![]() a na rozstępy na razie używam oliwki w żelu a potem zamierzam kupić balsam przeciw rozstępom Mustela - przyjaciółka kosmetyczka kazała ![]() ![]() a wiem że brzuszek potrafi nagle duży wyskoczyć np w 13 tyg-widziałam zdjęcia u mam listopadowo-grudniowych, to musi być szok dla skóry... więc się staram mobilizować - dziś się rano posmarowalam - i mam całą bluzkę w oliwce ![]() mam strasznie dużo roboty na uczelnię - od wczoraj siedzę i jestem przerażona, nie wiem jak dam sobie radę z tą sesją ![]() ![]() ![]() dziś wieczorem idę z moimi dziewczynami na sex w wielkim mieście ![]() czy wypada założyć wystrzałową kieckę i szpilki...? ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-06-02 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
oto dla bojących się mój pierwszy poród
![]() ![]() czekałam i czekałam aż jednego ciepłego marcowego dnia .... między 4.00-6.00 rano pojawiły się jakieś skurcze (tylko, że ja pojęcia nie miałam, że to być może te). Potem zjawił się czopik taki śluzowy z krwią i zadzwoniłam do położnej a ona mówi, że jeśli brak skurczy i wody nie odeszły to czekać. To czekałam. Zajęłam się sprzątaniem, byłam na spacerku, gotowałam obiad i Męża do pracy na 17.00 wypuściłam. Przyszła mama na kawę, ale ją wygoniłam, że spać idę bo brzuś mnie coś pobolewa. Poszła więc sobie. Dr Hausa w telewizji obejrzałam (niewiele widząc bo ciągle chodziłam, tak już mnie bolał brzuch, czego nadal jakoś ze skurczami porodowymi nie kojarzyłam!). Skończył się Dr Haus a ja już zapisywałam skurcze i wychodziło, że mam je średnio co 2-5 minut i trwają około 2-3 minut. Czyli ogólnie prawie brak między nimi przerw! TYLKO, ŻE JA PEWNA NIE BYŁAM CZY TO TO? CZY TO NIE TO? I nagle mnie olśniło jak ktoś napisał, że poród to takie uczucie jakby się chciało "ogromną kupę". I ja się tak właśnie czułam! Zadzwoniłam po mamę o 22.50 i po Męża (który pracuje w kopalni i niestety wyjechać z pracy mu nie tak łatwo) i mówię mu, że ja jadę już do szpitala bo mnie już boli ciągle i chyba się zaczęło! Mama przyjechała z tatą i pyta co ile boli? A ja że non stop! Ona ![]() "Pani na wózek, a spiszemy dane od mamy!" no i jakaś pani wywiozła mnie na ginekologię na tym wózku i wstać nie pozwalała bo "Pani mi tu urodzi!". No i na badaniu które mnie wkurzało jak diabli bo leżeć kazali! a ja chciałam stać! i chodzić aby nie bolało, wyszło 7 cm rozwarcia! i już sinawe wody! Zabrali mnie znowu na wózku (jakie to było męczące bo ja chodzić chciałam! bo tak bolało dużo mniej) na porodówkę i zadawali pytania w stylu :ile ma pani lat? a mąż? a wykształcenie? a zawód?" . Położyli- posadzili na łóżko porodowe na badanie a tu chlusssssssssssssss odeszły wody (worek chcieli przebijać i nie zdążyli) i gin. mówi 10 cm! jest! Położna ![]() Mimo szkoły rodzenia i tony obejrzanych porodów i tony przeczytanych wiadomości ... zgupiałam tam na amen! Krzyczałam "ałłlla" i robiłam to co kazali. Gin. nacinać nie chciał, ale jak to położne "po co męczyć ją? po co ma pęknąć? tak będzie dużo łatwiej dla wszystkich stron!"! No i ciach ucięła! I Kaja na świecie! Sam pobyt na porodówce jakieś 10 minut? Tak naprawdę "parłam" może z 4 razy? Dwa razy bez nacięcia i z dwa razy z nacięciem! Potem dali znieczulenie do szycia (a i tak bolało) i wyczyślicili wszystko i położyli na korytarzu bo tam była mama i tata i siostra .... tylko Mąż nie zdążył! Przyjechał jakoś 24.00 i potulił mnie już po fakcie jakieś 10-20 minut i nawet już Kai nie zobaczył, bo pojechała do pediatry i ja sama zobaczyłam ją dopiero jakoś o 5.00 rano . Mam moje słonko i czasem jeszcze do mnie nie dociera, że TO MOJE WŁASNE! To, które 9 miesięcy mieszkało mi w brzuszku . ehhhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jakoś w ogóle o siebie nie dbam. ![]() A do kina to ja raczej wolę w wygodniejszej wersji, nawet gdyby to miał byś "Sex..." Tyle trwał poród? ![]() Dziewczyna z mojej rodziny 30 kwietnia urodziła córkę, a rodziła 8 godzin. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
CC mogę mieć dlatego że Julcie miałam duża 3,950 i miałam duże komplikacje, zaklinowałą się, urodziłą się z 3 punktami Abgar. Wszystko zalezy jakie teraz będe mieć duże jeżeli ponad 3,600 to cc. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Płeć można okreslić już od 12 tygodnia na USG 3 D.
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
My po wizycie u lekarza. Usg zrobione, ciąża pojedyńcza a Tżtowi marzyły się bliźniaki ihihi. Bardzo się cieszę że wszystko ok
![]() Termin na 20 stycznia ![]() ![]() W poprzedniej ciąży płeć poznaliśmy w 16 tyg. Muszę iść do apteki po folik bo mi się skończył a jutro święto i wszystko zamkniete. |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
A zdjęcie maleństwa masz ???
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Mallinka, jak masz ochotę na kieckę i szpilki to dlaczego nie
![]() ![]() dewi, super, że wizyta udana ![]() spadam spać...śpię od 10.00. Odsypiam noc, bo w nocy miałam bóle brzucha (na szczęście bez plamień) i źle spałam. ![]()
#638 |
Przyczajenie
|
Za pół godziny ja mam wizytę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]()
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki mało ostatnio pisałam ale dziś mam taką super wiadomość, że muszę się z wami nią podzielić
![]() widziałam Juniora!!! (tak go pieszczotliwie nazywamy z mężem bo ja jestem przekonana, że to będzie chłopulek) ![]() mam foto ale wkleję dopiero jak będę u siebie bo tu nie mam jak zrzucić na kompa... maleństwo ma całe 1,65cm i termin porodu taki jak według ostatniej @ czyli na magiczny 11.01.2011 ![]() ![]()
![]() |
#641 |
BAN stały
|
Motylek85 gratuluję! Ja tez nie mogę doczekać się swojego maleństwa, ale zostały jeszcze dokładnie dwa tygodnie do kolejnej wizyty
![]() Ja dziś mam dzień do bani ![]() ![]() W piątek odwiedziny dziadków i powiadomienie że będą pradziadkami, a prababcia będzie drugi raz praprababcią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
znalazłam na KWC - MA NAJWYŻSZĄ OCENĘ
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...acji-ciala.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja na pierwszą wizytę idę za 1,5 tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#644 |
BAN stały
|
Hm, w sumie nie pomyślałam żeby już kupować oliwki na rozstępy :P a ja leniwa jestem jeśli chodzi o smarowanie się, bo mi zimno po kąpieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cała seria rossmannowska Babydream to jedne z lepszych kosmetyków i o całkiem prostych i przyjaznych składach. ![]() Tego akurat olejku u siebie nie widziałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
Ja poznalam plec Kamilki w 20tygodniu. Bylo to moje drugie USG i lekarz byl pewien na 100%. gabriella- Expresowy porod!
![]()
#647 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jesteśmy po zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() to szykuję się do tego kina... miłego wieczoru Mamusie ![]()
![]() |
#648 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
superrrr tez wpisze na liste... czekam na TZ...a az wroci z pracy.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Raczkowanie
|
anka_bzzz- Tak, rodzilam w Bielsku. W klinice Eskulap. Ja mialam termin na 8sierpnia. Bylam na badaniu w tym dniu i powiedzieli mi ze jak sie samo nic nie zacznie to mam sie zglosic 15tego na 9.00 na wywolywanie porodu. Przyjechalam a Pani recepcjonistka mowi ze jakas pomylka bo jest swieto a wtedy nie umawiaja porodow. Pani doktor jednak mnie zbadala, mialam rozwarcie na 2palce wiec powiedziala ze mozemy sprobowac. Przydzielili mi pokoj, dali koszulke do porodu i czekalam na ktg. Po 10 podlaczyli oksytocyne i kazali chodzic po korytarzu. Rozmawialam z kobieta ktora miala ze mna sale. Panie co jakis czas pytaly jak sie czuje, badaly rozwarcie zartowaly ze mam jeszcze za duzy usmiech czyli ze jeszcze malo czuje. Kazaly sie zglosic jakbym chciala juz znieczulenie. Ok 12 juz nie moglam, zanim mi je podali mialam ochote odgryzc sobie palec a dwie minuty po nie czulam ze rodze hehe. Znowu chodzilam uhahana. Doslownie nic nie czulam. Przed 13 odeszly mi wody i chwile pozniej sie zaczelo...
![]() |
#650 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Też bym poszła do kina bo mam bilety na dowolny film, ale się z TŻ posprzeczaliśmy co chcemy obejrzeć i chyba niegdzie nie idziemy... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
To uczucie jakby sie kupe chcialo ale od tego mi sie nogi w kolanach uginaly i cala sie trzeslam by sie powstrzymac od parcia. Na szczescie po paru minutach moglam juz isc na sale porodowa. Pani ktora odbierala porod mi mowila co mam robic i dwie inne ktore staly przy mnie tez (nie mialam szkoly rodzenia). Ciagle tez mnie chwalily, ze swietnie sobie radze. Nacieto mi krocze bo mala raczke zle trzymala i duza. Zaraz potem, o 13.30 mala mialam juz na brzuszku i moglam jej dotknac. Wzieli ja do mierzenia itd. i jeszcze pokazali na moment. Pozniej 40minut szyli, zawi ezli do sali i mala mialam juz przy sobie do 22. Kurcze, nie da sie tego opisac. teraz wydaje mi sie ze was moze nastraszylam opisem a to bylo od poczatku do konca PIEKNE. W sumie porod trwal ok.3h. W klinice czulam sie jak w hotelu. Mialam troche szczescia bo bylo malo osob przez swieto i wszyscy kolo mnie biegali heh.
#652 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Czy mogę się dołączyć do wątku?? ![]() ![]() Test pozytywny ujrzałam 1 maja po drodze było już oczywiście USG a dzisiaj widziałam lokatora i ma już 1,93 mm ![]() ![]() Niestety mimo dobrego dotąd samopoczucia wylądowałam dzisiaj na L4 na miesiąc.Wczoraj po powrocie z pracy zaczęło mnie boleć podbrzusze i ból utrzymywał się całą noc a od rana dzisiaj odczuwam różnego rodzaju kłucia. Pognałam więc do ginka ( innego niż moja gin prowadząca ) i niestety dowiedziałam się że to ciąża wysokiego ryzyka ze względu na łożysko przodujące ![]() ![]() Po takich newsach wyszłam załamana. W domu przeczytałam więcej o tym łożysku i min. że we wczesnej ciąży nie jest to wyrok!!! Tak więc czekam na wizytę u mojej lekarki zobaczymy co ona powie ![]() Pozdrawiam ![]()
#653 |
Raczkowanie
|
No, juz koniec o porodzie. Chcialam tylko Wam powiedziec ze nie ma sie czego bac
![]()
#654 |
Przyczajenie
|
No i jestem w 3 tyg ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę takich szybkich porodów ![]() Ponoć przy drugim czuć ruchy już w 16 tygodniu. Ja czułam w pierwszej ciązy w 18tygodniu pamiętam to jak dzis . Ja mimo to że miałam ciężki poród to jest to niesamowity wyczyn dla mamy i dziecka a nagroda to jest najcudowniejsza dla Nas. Juz się nie moge doczekać ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny chciałam do Was dołączyć....Dwie kreseczki ujrzałam 14ego maja. Tydzień później byłam u lekarza i dzidzi miała 2,3mm i był to 5 albo 6ty tydzień. Teraz z @ wychodzi że jestem w 7tc. Za 2 tygodnie lecę do Polski i porobię wszystkie potrzebne badania i fasolka już będzie większa
![]() ![]() Wszystkim kobietką gratuluję fasolek i niech zdrowo rosną ![]()
#657 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, wychodzi na to, że jednak u Was zostanę
![]() ![]() ![]() tak strasznie się cieszę... ![]() Teraz oby do poniedziałku!!! ![]()
#658 | ||
Rozeznanie
|
no i supcio gratuluje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-06-02 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
achaia- Witaj! Znam jedna mamusie ktora miala lozysko przodujace. Faktycznie duzo lezala ale wszystko dobrze sie skonczylo! A o ile dobrze pamietam to jej kazali w taki sposob w szpitalu lezec ze to sie przesunelo i byl mozliwy porod silami natury. Nie wiem jak to wyjasnic
![]() ![]()
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie smutaj się, znam tyle przypadków z ciążą zagrożoną i wszystkie zakonczyły się happy endem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.