![]() |
#631 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad taką kuwetą...
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe...y_kryte/174569 Ma któraś z Was może taką? Sprawdza się? Na co zwrócić szczególną uwagę? I ciężko zastanawiam się nad wyborem karmy... myślałam o kupieniu mokrej Animondy Rafine Soup Kitten (bardzo się opłaca w zestawie) http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...da_pouch/31961 oraz suchego Royala Canin 34 Babycat... http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...n/kitten/31440 Czy to "dobry" zestaw? ![]() Rany jakie to drogie wszystko ![]() ![]() Aaa i melduję postęp w próbie przestawienia Rysia na picie wody zamiast mleka... daje się oszukać mlekiem z wodą już w proporcji 1:1... ![]() Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2010-10-29 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zadomowienie
|
Kuweta fajna. My mamy taką http://allegro.pl/yarro-kuweta-kryta...292401753.html i trochę żałuję, że nie wzięliśmy jakiejś z mniej okrągłym dnem. Nasze koty jakoś często siusiają po ściankach i potem trza to zeskrobywać :p
Zakupy dla kota wciągają... Ja po wypłacie pierwsze co poleciałam do sklepu po zabawkę dla kotów, a teraz przeglądam stojące drapaki co by im jakiś prezent na gwiazdkę przygotować ![]() A propos zabawek, czy któraś z Was używała może takich kulek z dziurkami do których się wkłada suchą karmę i kot bawiąc się ją wyciąga? Znaczy, czy kot używał ![]() Beoneself - a jaką wodę mu dajesz? Bo moje piją tylko butelkowaną źródlaną, przegotowanej kranówki nie chciały. Może spróbuj mu miskę gdzieś wyżej postawić (na szafce/parapecie)? Niektóre koty ponoć tak lubią... Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2010-10-29 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() problem z karmami bez zbóż, co potwierdza moja wetka i opinie na forach, jest taki, że kotki nieraz kręcą na nią nosem ![]() Cytat:
![]() no i drogo wychodzi ![]() a na RC nigdy nie brałam pod uwagę- duża cena/średnia jakość ![]() ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-10-29 o 23:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie czytam opinie o Acanie na Krakvecie i też jest sporo głosów, że kotom nie smakuje... Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2010-10-29 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli karma nie ma zbóż to kot dostaje bardziej wartościowy posiłek, bo to przecież mięsożercy ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
![]() szkoda, że jesteś z Poznania, bo byśmy się umówiły i dałabym Ci na spróbowanie
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-10-29 o 23:32 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
Witam. Jak często szczepicie swoje koty? Byłam u jednego weta, to powiedział, że teraz można zaszczepić i po 4 tygodniach powtórka. Drugi weterynarz u którego byłam- jego zdaniem nie ma potrzeby powtarzać szczepienia. Az po roku znowu. Kotka dostała szczepionkę na wirusowe zapalenie nosa i tchawicy. I jakaś kaliciwiroza i panleukopemia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dziewczyny, dajecie kotom jakieś witaminy, suplementy?
Jeśli tak, to gdzie kupujecie: w zoologu, markecie czy tylko u weta? W tabletkach czy sypkie ( w proszku) ? A może są jakieś płynne? Zastanawiam się nad ich podawaniem kotom, ale nie wiem...
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem szczepienie powtarza się co roku ![]()
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
moja kotka ma guza w jamie brzusznej, za godzinę będzie operowana ;( Urósł błyskawicznie, jeszcze w sierpniu na badaniu nic nie było ;(
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Kicia właśnie została uśpiojna ;( Siedzę i rycze. Miała guza w żołądku wielkości jajka :< |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
sabbatha, bardzo Ci współczuję, dwa razy to przeszłam w ciągu dwóch miesięcy i wiem jak boli
![]()
![]() |
#644 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#646 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Źródlana będzie dla kota ok? Bo wszędzie piszą o przegotowanej... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Mam wrażenie, że Rysiek źle się czuje po Animondzie (Rafine Soup Kitten). Przespał większość wczorajszego dnia, i mama mówiła, że miał jakby gazy (nie było mnie wczoraj w domu). Zbyt "dobry" skład po Perfect Ficie? Nie miał styczności wcześniej z taką ilością mięsa? Czy to możliwe? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Fuńka też nie chce pić wody przegotowanej. Dziś dałąm butelkowa i zobaczymy. A jak nie to chyba znowu będę musiała kupić mleko w proszku. Wydaje mi się, że od dwoch dni nie tknęła wody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Ja pytałam naszego weta - źródlana jest ok, ale właśnie źródlana, nie mineralna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Witam kocie mamy
![]() Podam wam przepis na owsiane herbatniki dla kotków, można je upiec samemu i nie przepłacać w sklepach. Przepis pochodzi z książki "Niezwykły poradnik domowy" wyd . Readers Digest - 1 1/2 szkl. płatków owsianych, - 1/4 szkl. oleju roślinnego, - 1/2 szkl. mąki, - 1/2 szkl. rosołu drobiowego bądź wołowego albo oleju lub wody z puszki tuńczyka, - rozgrzać piekarnik do temp 180 C - wymieszać wszystkie składniki , tworząc z nich ciasto, - opruszyć dłonie mąką i formować z ciasta okrągłe ciasteczka grubości ok 1 cm i ułożyc na posmarowanej tluszczem blasze do pieczenia, - piec ok 1/2 godz. albo do momentu gdy iasteczka lekko zbrazowieją. Ja osobiście ich nie robiłam bo nie mam kotów, ale może wam się przyda ![]() Udanych wypieków. |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
aa dziewczyny czy kotu da sie wyczuc zoladek macajac brzuch? w szczegolnosci po jedzeniu? zaczynam sobie wkrecac ze moj drugi kot tez moze miec guza :< wet ja widzial od razu jak z starsza bylam :< na pewno by cos wyczul prawda? teraz jest nazarta i to pewnie dlatego u niej cos czuje?:<
Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2010-10-31 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
nie no tylko jak sie nacagnie to czuje bo przed chwila sie najadla... Lekarz przed szczepieniem ja macal. Wkrecam sobie po prsotu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny!
![]() Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałam się przywitać i przedstawić kolejnego rudasa-Kubę(Kubosława ![]() Kuba wraz z rodzeństwem zostali podrzuceni na działkę naszych sąsiadów w lipcu-nikt się kociakami nie zainteresował ![]() Na szczeście dwójce rodzeństwa -Tosi i Tofikowi udało mi się znaleźć domki ![]() ![]() ![]() Zdjęcia z teraz i z lipca: |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
Kubosław jest boski. I widać zadziora w oku. Fajny gość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, jest cudowny
![]() ![]() Dziewczyny, czy mogę już kupić teraz mojemu 2 miesięcznemu maluchowi tę Bozitę? http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...a_recart/32540 (zepsuje mi się w lodówce, gdybym trzymała otwarte przez 3 dni? ![]() Wzięłabym zestaw i w sosie, i w galarecie... I muszę się w końcu zdecydować na jakąś suchą karmę dla mojego malucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Jak patrzę na te Wasze rudasy to mam ochotę wziąć trzeciego kota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Jeden kartonik daję na jakieś 4 razy- czyli na jakieś 2 dni, bo mokre dostaje 2 razy dziennie. Trzymam w lodówce i pół godziny przed karmieniem wyciągam i napełniam miseczkę, bo nie można dawać jedzenia bezpośrednio z lodówki, a jak zapomnę wyjąć z lodówki, to dolewam ciepłej wody.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziesz miała ciekawy koci zestaw kolorystyczny ![]() Cytat:
![]() Zastanawiam się nad kilkoma suchymi karmami i nie mogę się zdecydować. Byłybyście może w stanie coś podpowiedzieć? 1. Orijen bez zbóż http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...en_karma/51718 2. Applaws Kitten http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...applaws/136782 3. Animonda von Feinstein Deluxe Kitten http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...n_deluxe/49534 4. Hill's Nature's Best Feline Kitten Kurczak http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...t/kitten/31629 I jak tu się zdecydować? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że to są karmy z podobnej półki jakościowej, czyli wyższej. Ale za to cenowo są zróżnicowane. Ja więc poszłabym w oszczędność kosztów i wybrała najtańszą z tych, coby z torbami nie pójść...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Im lepsza karma (Orijen, Applaws) tym kot mniej jej zje. Szybciej nasyci się mięsem jak kukurydzą, które znajdziesz w Animondzie czy Hill'sie.
Te karmy czasem tylko pozornie są droższe. Worek Orijena 2,5kg zużyjesz w 2 miesiące na jednego kota, Hill's to 3kg karmy na 2 miesiące. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() Podgrzewać można także przez postawienie miski z karmą na miseczce z gorącą wodą, albo na kubku z wrzątkiem. Szybko się podgrzeje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.