Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 08:50   #631
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja pisze na forum - mamy majowo-czerwcowe...ale termin mam na kwiecien 26. ostatnia @ 20 lipca. mam pytanko do tych co sa w 4 misiacu- brzuszki wam wyskoczyly??? mdlosci minely??? ja jestem w 14 tyg.
Jesli chodzi o mnie to brzuszek juz widac....a co do mdlosci to do zeszlego tyg.myslalam ze juz przeszly a tu pawik hehhe...takze mialam prawie miesiac przerwy ...a teraz znowu cisza...zza to mam bole glowy ,krwawiace dziasla i krewka z nosa leci przy dmuchaniu noska
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:02   #632
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mój był ze mną 3 razy

mój tylko 1 raz,
i teraz pojedzie 2

bo jak idę do mojego gin to go nie biorę, bo często sa duże opóźnienia, poza tym zanim jest usg to najpierw badanie i wogóle

zabrałam go jak szłam tylko na usg

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

ale i tak teraz idę prywatnie na USG po 10.11 będzie wtedy 18tc mam nadzieję że poznam płeć a w szczególności idę zobaczyć maluszka pierwszy raz mój TŻ też zobaczy i po zdjęcie bo moja ginekolog nie ma możliwośći wydruku zdjęć z USG a ja tak bardzo chcę mieć pamiątkę. tak że czekam teraz z niecierpliwością te 2 tygodnie do USG.

a dziś zaczynam równy 16 tc

już widzę jak się cieszysz na to usg,
a zdjęcie to super pamiątka
ja mam jedno takie bardzo wyraźne i mogę na nie patrzeć cały czas

Pisałaś że jesteś z Poznania, powiedz mi czy nie wiesz czy koło Luxmedu przy Kaponierze jest parking?
Kurcze bo tam w pobliżu nie ma gdzie zaparkować
Stary 2010-10-27, 09:04   #633
trzyrazyi
Zadomowienie

[QUOTE=monika267;22897808]Ja to do polowkowego chyba zwariuje ;( jeszcze 24 dni !!!!!

A ja mam w piatek polowkowe(w ten piatek) a dzisiaj dentysta przed praca
Stary 2010-10-27, 09:08   #634
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki ja dzis do endokrynologa na wizyte a wstac mi sie nie chcialo okropnie !!!!objadlam sie wczoraj na noc pieczarek i pozniej brzucho mi wzdelo glupota totalna ale......oprzec sie nie moglam .....

Dziewczyny wrocila mi ochota na sex i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa zreszta Tż-ecik rowniez

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

A zapomnialam dodac ze dzieki temu "poruszaniu" nocne wzdecia minely

Maleństwo 12 kwietnia 2011
no i mi wczoraj wróciło...już wszystko ladnie, pięknie a nagle moj małż że on nie wie bo moze dzidzi cos zrobi i juz dupa....wszystko popsuł-tak zakończył sie romantyczny wieczór
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:08   #635
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Nie wytrzymałam już wczoraj i kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka, a miałam się wstrzymać aż poznam płeć Ale zobaczyłam takie śliczne maleńkie jasnofioletowe spodenki z zielonymi paseczkami i musiałam je kupić

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:08   #636
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
jak tak czytam to mi się wydaje, że coś często macie te usg, ja miałam dwa do tej pory, a teraz muszę 6 tygodni czekać! to będzie 21 tc, pod warunkiem, że mi się uda dostać, jeśli nie to chyba chrzanię i idę prywatnie... to właśnie będzie połówkowe, a 3d/4d nie zrobią mi tam, gdzie chodzę, to pewne. Bożeeeeee, tyle czasu do grudnia!
Ja mialam 2 usg do tej pory i tego ostatniego w zeszlym tyg.bym nie miala gdyby nie plamienie a teraz mam 3... w piatek polowkowe i to wszystko....a gdyby nie to ze plamilam to bym tamtego nie miala...a przez cala ciaze u mnie robi sie 2 usg.i to wszystko ja mieszkam na wyspach i tak to sie odbywa.....i moze to dobre bo jak sie zastanawialam nad tymi usg to dochodze do wniosku ze moja dzidzia ich nie lubi bo wtedy jest bardzo ruchliwa...dnerwuje sie..... takze po co dzieciaka na stres narazac...i 3d czy 4d tez nie robia chyba ze zrobie sama sobie prywatnie
Stary 2010-10-27, 09:13   #637
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
no kurcze ja ostatnie usg miałam 20 września i kolejne będe miała dopiero te połówkowe 15.11. tyle czasu nie widziałam swojego maleństwa. też bym chciała podejrzeć. a mąż był ze mną I raz na usg właśnie 20 września. fajne wspólne przeżycie.
no na pewno mój tak żałuje że nie mógł być na poprzednich a miałam już 4razy w sumie bo dwa u gina i dwa w szpitalu. ale teraz mam nadzieję że się uda specjalnie sobie przepustkę załatwia w pracy żeby zdążyć ale i tak jak mi nie zrobi teraz usg to zrobi za 3tygodnie więc prędziej czy później zobaczymy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
wrzuc linka do regału
pooglądamy,
Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość
Wklej liznka do tej komody plz
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50103345

bardzo proszę to jest podobna komoda tylko nasza ma trzy szuflady ale za to głębsze i szersze. a że komoda jest niska możemy na tym postawić telewizor co nam się bardzo przyda no i nasz kosztowała 199zł

Cytat:
Napisane przez mała migotka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jestem z Mam majowych. Piszecie o tym jedzeniu a ja mam mdłości jeszcze i zero apetytu a nawet wstręt do niektórych potraw. Mogłąbym jeśc tylko jabłka i kanapki z dzemem
ja zaczęłam 18tydzień i dalej najlepiej kanapki z dżemem mi smakują szczególnie rano jak mam coś zjeść

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocila mi ochota na sex i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa zreszta Tż-ecik rowniez

A zapomnialam dodac ze dzieki temu "poruszaniu" nocne wzdecia minely
hehe no tż zadowolony jakżeby inaczej mi ochota wraca potem znów jej nie mam i tak w kółko ale mam wyrozumiałego męża rozumie to i tak się dziwi że czasem mi się chce w ogóle bo się naczytał że w ciąży to nie uprawia się już seksu. zresztą tez się na początku bał strasznie żeby krzywdy maleństwu nie zrobić ale teraz już spokojny jest

iweeczka no własnie mój też się tak bał nawet zapytał mnie kiedyś czy czasem jego że tak powiem nasienie nie trafi do dziecka ale spokojnie mu wytłumaczyłam że nie, i że dziecko lubi jak rodzice się kochają bo czuje lekkie kołysanie, a jak mama szczęśliwa to dziecko też no i się przekonał ale tak uważa zawsze żeby brzucha nie dotknąć

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-10-27 o 09:20
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 09:17   #638
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

już widzę jak się cieszysz na to usg,
a zdjęcie to super pamiątka
ja mam jedno takie bardzo wyraźne i mogę na nie patrzeć cały czas

Pisałaś że jesteś z Poznania, powiedz mi czy nie wiesz czy koło Luxmedu przy Kaponierze jest parking?
Kurcze bo tam w pobliżu nie ma gdzie zaparkować
wiesz co parkingu jako parkingu chyba nie ma . ale można parkować na tej ulicy samochód jak znajdziesz miejsce .na ul Roosevelta możesz stawać po 1 stronie .lub równoległa ulica do niej to Mickiewicza tam tez jest i tam jest parking i można stawać tez jeśli będzie miejsce.
zobacz na mapie Poznania ul Mickiewicza.
a do Luxmedu wybierasz się na USG ?Jeśli tak to powiedz mi czy na takie zwykłe czy 3D lub 4D i ile płacisz?
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:20   #639
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A ja mam w piatek polowkowe(w ten piatek) a dzisiaj dentysta przed praca
szczęściara, ja mam we wtorek

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Nie wytrzymałam już wczoraj i kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka, a miałam się wstrzymać aż poznam płeć Ale zobaczyłam takie śliczne maleńkie jasnofioletowe spodenki z zielonymi paseczkami i musiałam je kupić
ja też kupiłam 2 ciuszki zanim jeszcze poznałam płeć
co za radość z nich teraz mam,

tylko żeby płeć do nich pasowała

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja mialam 2 usg do tej pory i tego ostatniego w zeszlym tyg.bym nie miala gdyby nie plamienie a teraz mam 3... w piatek polowkowe i to wszystko....a gdyby nie to ze plamilam to bym tamtego nie miala...a przez cala ciaze u mnie robi sie 2 usg.i to wszystko ja mieszkam na wyspach i tak to sie odbywa.....i moze to dobre bo jak sie zastanawialam nad tymi usg to dochodze do wniosku ze moja dzidzia ich nie lubi bo wtedy jest bardzo ruchliwa...dnerwuje sie..... takze po co dzieciaka na stres narazac...i 3d czy 4d tez nie robia chyba ze zrobie sama sobie prywatnie

a moja dzidzia przeważnie śpi podczas wizyty

a chciałabym żeby do mnie machała
Stary 2010-10-27, 09:36   #640
wikakika
Rozeznanie

Eirena, calkiem fajna ta komoda w Ikei, byly moze jeszcze jakies inne kolory?Np. cos z jasnego drewna?
Wiecie co, wczoraj moja kolezanka urodzila i cala ciaze lekarz jej mowil, ze bedzie miala dziewczynke, a miala z 7,8 USG i urodzila chlopczyka!!!!!W szoku byli, bo jeszcze lekarz robil USG 10 dni pzred porodem i mowil ze dziewczynka....dziwne to

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

a moja dzidzia przeważnie śpi podczas wizyty

a chciałabym żeby do mnie machała [/QUOTE]

Podobno trzeba przed badaniem zjesc cos bardzo slodkiego np. batona albo wypic cos zimnego i dzidzia podobno wtedy szaleje w brzuchu
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:38   #641
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Eirena, calkiem fajna ta komoda w Ikei, byly moze jeszcze jakies inne kolory?Np. cos z jasnego drewna?
Wiecie co, wczoraj moja kolezanka urodzila i cala ciaze lekarz jej mowil, ze bedzie miala dziewczynke, a miala z 7,8 USG i urodzila chlopczyka!!!!!W szoku byli, bo jeszcze lekarz robil USG 10 dni pzred porodem i mowil ze dziewczynka....dziwne to
były inne kolory taki jasny brąz ale takie całkiem jasne chyba też. duży wybór naprawdę sami mieliśmy problem żeby się zdecydować

a co do tej pomyłki - no to dziwne tyle usg i pomyłka - ale mieli niespodziankę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 09:40   #642
megi2015
Zadomowienie

Eirene to zakupy zrobiliście pełną parą wczoraj ale takie zakupy sprawiają przyjemność nie ?? ja jak coś kupię dla dzidzi to bardziej się z tego cieszę niż jakbym coś dla siebie kupiła.

dziewczyny zamawiałyście te pieluszki ze strony pampers?? ja zamówiłam już dobrych kilka dni temu i dziś sprawdziłam status i ciągle mi pisze "sprawdzamy twój adres"

kurcze a od wczoraj tak mnie boli noga a konkretnie chyba kolano że nie umiałam się w nocy nawet przewrócić na drugi bok. macie tak czasem ??
jak leżę wyprostowana jest ok, ale jak chodzę a raczej kuśtykam to koszmar
Stary 2010-10-27, 09:43   #643
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene to zakupy zrobiliście pełną parą wczoraj ale takie zakupy sprawiają przyjemność nie ?? ja jak coś kupię dla dzidzi to bardziej się z tego cieszę niż jakbym coś dla siebie kupiła.

dziewczyny zamawiałyście te pieluszki ze strony pampers?? ja zamówiłam już dobrych kilka dni temu i dziś sprawdziłam status i ciągle mi pisze "sprawdzamy twój adres"

kurcze a od wczoraj tak mnie boli noga a konkretnie chyba kolano że nie umiałam się w nocy nawet przewrócić na drugi bok. macie tak czasem ??
jak leżę wyprostowana jest ok, ale jak chodzę a raczej kuśtykam to koszmar
oj przyjemność straszna ja tylko brałam ciuszki z wieszaków i podawałam mężowi dużo tego hehe no i ta komoda ach cudowne zakupy. ja teraz dla siebie już nie mam potrzeby kupowania

a co do pieluszek też mi tak pisze cały czas

a kolano tez mnie ostatnio bolało jak diabli nie mogłam nogi zgiąć

Stary 2010-10-27, 09:47   #644
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
oj przyjemność straszna ja tylko brałam ciuszki z wieszaków i podawałam mężowi dużo tego hehe no i ta komoda ach cudowne zakupy. ja teraz dla siebie już nie mam potrzeby kupowania

ale przeszło z tym kolanem ?? robiłaś coś specjalnego - smarowałaś jakąś maścią czy coś ?? czy odpoczywałaś i oszczędzałaś nogę ??
Stary 2010-10-27, 10:10   #645
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
hehe no tż zadowolony jakżeby inaczej mi ochota wraca potem znów jej nie mam i tak w kółko ale mam wyrozumiałego męża rozumie to i tak się dziwi że czasem mi się chce w ogóle bo się naczytał że w ciąży to nie uprawia się już seksu. zresztą tez się na początku bał strasznie żeby krzywdy maleństwu nie zrobić ale teraz już spokojny jest

iweeczka no własnie mój też się tak bał nawet zapytał mnie kiedyś czy czasem jego że tak powiem nasienie nie trafi do dziecka ale spokojnie mu wytłumaczyłam że nie, i że dziecko lubi jak rodzice się kochają bo czuje lekkie kołysanie, a jak mama szczęśliwa to dziecko też no i się przekonał ale tak uważa zawsze żeby brzucha nie dotknąć
Mi nieraz też wraca ochota, ale TŻ mówi, że nie ma mowy, bo się za bardzo boi o malenstwo i że będziemy się kochać na Wielkanoc Nawet od 2 tyg śpi pod kocem, a ja pod kołdrą- jak to mówi "żeby mnie nie czuć i żebym go nie kusiła"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 10:10   #646
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ale przeszło z tym kolanem ?? robiłaś coś specjalnego - smarowałaś jakąś maścią czy coś ?? czy odpoczywałaś i oszczędzałaś nogę ??

wiesz co przeszło poleżałam trochę i przeszło maści się boję stosować bez konsultacji z ginem

Stary 2010-10-27, 10:19   #647
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

a ja chodzę do swojego teraz co miesiąc . ale ja nie chodzę prywatnie tylko przez NFZ .ostatnie USG miałam we wtorek 14.09 wtedy maluszek miał 10 tygodni . i USG przysługują mi tylko 3 tak samo jak badania krwi bo się pytałam. teraz połówkowe będę miała 14.12 i potem kolejne jeszcze w lutym coś tak wspominała ginekolog. jak na razie badania krwi miałam na początku ciąży i teraz jak do niej pójdę 22.11 to powiedziała że mi da skierowanie na badania .

ale i tak teraz idę prywatnie na USG po 10.11 będzie wtedy 18tc mam nadzieję że poznam płeć a w szczególności idę zobaczyć maluszka pierwszy raz mój TŻ też zobaczy i po zdjęcie bo moja ginekolog nie ma możliwośći wydruku zdjęć z USG a ja tak bardzo chcę mieć pamiątkę. tak że czekam teraz z niecierpliwością te 2 tygodnie do USG.

a dziś zaczynam równy 16 tc
ja do swojej gin też co miesiąc na nfz i badania krwi robię przed każdą wizytą, więc więcej niż tylko 3 razy, tylko to usg rzadziej, ale połówkowe pewnie zrobię 3d prywatnie

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:32   #648
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co przeszło poleżałam trochę i przeszło maści się boję stosować bez konsultacji z ginem
no właśnie ja też nie chce niczym smarować bo nie wiem czym można. także leżę i oszczędzam nogę.
Stary 2010-10-27, 10:41   #649
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Mi nieraz też wraca ochota, ale TŻ mówi, że nie ma mowy, bo się za bardzo boi o malenstwo i że będziemy się kochać na Wielkanoc Nawet od 2 tyg śpi pod kocem, a ja pod kołdrą- jak to mówi "żeby mnie nie czuć i żebym go nie kusiła"
mój tez nie chce seksu,
ma jakaś blokadę od kiedy dzidzia się rusza i daje nam znać o sobie, mówi że nie będzie się tam pchał gdzie sobie dzidzia odpoczywa

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Podobno trzeba przed badaniem zjesc cos bardzo slodkiego np. batona albo wypic cos zimnego i dzidzia podobno wtedy szaleje w brzuchu
może spróbuje następnym razem
ale nie teraz przed 4d bo chyba dla robiacego badania lepiej jak dzidzuś się nie będzie ruszał,
żeby wszystko mu zmierzyć

Cytat:
wiesz co parkingu jako parkingu chyba nie ma . ale można parkować na tej ulicy samochód jak znajdziesz miejsce .na ul Roosevelta możesz stawać po 1 stronie .lub równoległa ulica do niej to Mickiewicza tam tez jest i tam jest parking i można stawać tez jeśli będzie miejsce.
zobacz na mapie Poznania ul Mickiewicza.
a do Luxmedu wybierasz się na USG ?Jeśli tak to powiedz mi czy na takie zwykłe czy 3D lub 4D i ile płacisz?
wybieram się na 4D rozszerzone,
z tego co się dowiedziałam to będzie 4D plus pomiary połówkowe,
filmik,
i wydruki z pomiarów
230zł

zobaczę na Mickiewicza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 10:49   #650
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
ja 2 razy dziennie wsmarowuję krem i w brzuszek i w piersi
mój gin o tym wie,
i nie uważa tego za coś złego

ja też chce linka

ja chodzę co 4 tyg.,
i zawsze mam usg, z czego się cieszę
Iza, ale nie stoisz przed lustrem pol dnia i nie masujesz brzucha. Ja tez sie balsamuje, bo inaczej skora by mi popekala, ale kremu czy balsamu tez sie nie wsmarowuje tak do suchosci tylko zawsze sie troszke zostawia, zeby reszta sama sie wchlonela. Natomiast chodzi bardziej o np lezenie i ogladanie tv i masowanie, bo wtedy to nawet nie zauwazysz i leci godzinka. I jak czesto sie to powtarza to macica reaguje. Tyle opinii co tu sie nawypisywalo, tyle bylo gadania, wizyty w szpitalach itp, wiec to nie jakis tam wymysl prawda. Ja wiem, ze kazda slucha gine i bardzo dobrze, ale moze jeszcze nie bylo takiej sytuacji, ze cos sie dzialo, a lepiej zapobiegac chyba nie?
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:59   #651
wanilia83
Zadomowienie

dzień dobry kochane ale się ze mnie śpioch ostatnio zrobił to masakra jakaś, dziś spałam do 10.20 i gdyby nie zadzwonił tata to pewnie bym smacznie spała dalej a poszłam spać o 12 więc normalnie bym wstała o 7 lub 8 bo nigdy nie był ze mnie taki śpioch

Cytat:
też jadłam dzisiaj frytki
teraz jem brzoskwinie z puszki
dobrze że wczoraj już się o tej porze położyłam bo bym chyba całą lodówkę wyjadła teraz już po śniadaniu jestem i czytam o frytkach, brzoskwiniach ciastkach, ogórkach to znowu się głodna zrobiłam

Cytat:

a ja się musze pochwalić kupiliśmy dziś ciuszki śpioszki, becik, kaftaniki, body takie śliczne kompleciki ale dziś mi się zdjęć nie chce robić i potem nas naszło pojechaliśmy do ikei kupić regał dla maluszka na ciuszki i taki fajny z trzema szerokimi szufladami kupiliśmy za niecałe 200zł ach już się doczekać nie mogę jak będę tam ciuszki wkładać
no to zakupy się wam udały pochwal się ciuszkami uwielbiam oglądać rzeczy dla dzieciaków

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a ja wam powiem,ze strasznie podobają mi się ciuszki z tesco dla dzieci ,są tanie a jakie śliczne, mam piękny niebieski polarek dla Fabianka, i masę innych rzeczy, milusie w dotyku. Dla dziewczynek też super
zgadzam się też ostatnio byłam pooglądać a w szczególności podobały mi się ciuszki z cherokee są po prostu zaje....

Cytat:
no kurcze ja ostatnie usg miałam 20 września i kolejne będe miała dopiero te połówkowe 15.11. tyle czasu nie widziałam swojego maleństwa. też bym chciała podejrzeć. a mąż był ze mną I raz na usg właśnie 20 września. fajne wspólne przeżycie.
mój mąż był ze mną na usg II razy i nigdy nie zapomnę jaki dumny stał i patrzył się w monitor
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:08   #652
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Iza, ale nie stoisz przed lustrem pol dnia i nie masujesz brzucha. Ja tez sie balsamuje, bo inaczej skora by mi popekala, ale kremu czy balsamu tez sie nie wsmarowuje tak do suchosci tylko zawsze sie troszke zostawia, zeby reszta sama sie wchlonela. Natomiast chodzi bardziej o np lezenie i ogladanie tv i masowanie, bo wtedy to nawet nie zauwazysz i leci godzinka. I jak czesto sie to powtarza to macica reaguje. Tyle opinii co tu sie nawypisywalo, tyle bylo gadania, wizyty w szpitalach itp, wiec to nie jakis tam wymysl prawda. Ja wiem, ze kazda slucha gine i bardzo dobrze, ale moze jeszcze nie bylo takiej sytuacji, ze cos sie dzialo, a lepiej zapobiegac chyba nie?
oczywiście, ze lepiej zapobiegać,

ale ja będę słuchać tego co mówi mój lekarz a nie piszę na forum, bo uważam że on się lepiej na tym zna

bo gdybym ja słuchał wszystko co niektórzy wypisują to bym nawet okna umyć i firanek powiesić nie mogła

i oczywiście nie stoję prze lustrem pół dni i się nie masuję,
mój masaż ogranicza się do wmasowania kremu 2 razy dziennie,
i na początku ciąży masowałam odruchowo brzuszek kiedy mnie bolał tak jak na @
Stary 2010-10-27, 11:16   #653
Jadeit1
Raczkowanie

Odruchowo to i ja sie czasem pomasuje, ale zaraz lapie sie, ze nie wolno i koniec. Wole sie np trzymac za brzuch. No i lekarz sie zna, ale tak jak pisalam to nie jakis tam wymysl, bo ktoras gdzies o tym przeczytala tylko masz autentyczne przypadki, laski byly w szpitalu gdzie tez im o tym mowiono. Pewnie jakbys zapytala swojego gine to tez by ci o tym powiedzial w przypadku kiedy bys mu powiedziala, ze czesto masujesz sobie brzuch, ale nie robisz tego, wiec nic ci nie mowi.
Stary 2010-10-27, 11:29   #654
wanilia83
Zadomowienie

tak czytam i czytam i się zastanawiam co ma dotyk do stawiania się macicy, rozumiem masaż ale dotyk czy leciutki pogłaskanie hmmm
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:35   #655
Olusiaa_
Zakorzenienie

Bez przesady z tym masowaniem.... ja też wcieram oliwkę 2 razy dziennie

co do sexu, mój nie ma żadnych oporów

W listopadzie będę mieć kolejne USG, TŻ ma w końcu iść ze mną...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:40   #656
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
tak czytam i czytam i się zastanawiam co ma dotyk do stawiania się macicy, rozumiem masaż ale dotyk czy leciutki pogłaskanie hmmm
Dotykac mozesz czemu nie, przeciez jakos i myc sie trzeba, ubierac itp, ale masaz wlasnie stawia macice. Tez nie wiem jak to dziala, ale no dziala. Tak samo sutki.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Bez przesady z tym masowaniem.... ja też wcieram oliwkę 2 razy dziennie

co do sexu, mój nie ma żadnych oporów

W listopadzie będę mieć kolejne USG, TŻ ma w końcu iść ze mną...
Wiesz no jak uwazasz, ze masowanie to przesada to masuj chocby i calymi dniami, ale jak w pewnym momencie zacznie Cie bolec brzuch, zrobi sie napiety i twardy to sie nie zdziw jak dostaniesz skierowanie do szpitala. Ktos tu pare postow wczesniej napisal, ze zaczela sie napianc za cxzesto macica, a to prowadzi do skarcania sie szyki macicy co jest baaaardzo zle, no, ale skoro to przesada...
Stary 2010-10-27, 11:43   #657
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz no jak uwazasz, ze masowanie to przesada to masuj chocby i calymi dniami, ale jak w pewnym momencie zacznie Cie bolec brzuch, zrobi sie napiety i twardy to sie nie zdziw jak dostaniesz skierowanie do szpitala. Ktos tu pare postow wczesniej napisal, ze zaczela sie napianc za cxzesto macica, a to prowadzi do skarcania sie szyki macicy co jest baaaardzo zle, no, ale skoro to przesada...
przecież nie wcieram oliwki przez pół dnia

nie ma co świrować..
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:45   #658
mokra6
Zadomowienie

W którym tyg najlepiej jest robić usg 4D?? Bo mój gin mi powiedział, że zrobimy w 32! ale mi sie wydaje, że to trochę późno, bo dzidzia już będzie duża. Kolejną wizytę mam w 24 tyg. Zrobić wtedy czy poczekać i w 28??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:47   #659
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
przecież nie wcieram oliwki przez pół dnia

nie ma co świrować..
No to pisze, ze kremowanie sie itp spoko,wiec nie pisz, ze masowanie to przesada
Stary 2010-10-27, 11:52   #660
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Ojjj tak, dla mnie zakupy dla maluszka to tez wielka przyjemnośc , już nawet dla siebie dawno nic nie kupilam (no oprócz pizamki i majtochów bo większe by się przydaly, żeby brzuszka nie uciskać).
ale za to przy tych zakupach dla maleństwa to trzeba mocno sie za kieszen trzymać....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości