|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Jesli chodzi o mnie to brzuszek juz widac....a co do mdlosci to do zeszlego tyg.myslalam ze juz przeszly a tu pawik hehhe...takze mialam prawie miesiac przerwy ...a teraz znowu cisza...zza to mam bole glowy ,krwawiace dziasla i krewka z nosa leci przy dmuchaniu noska
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
mój tylko 1 raz, i teraz pojedzie 2 bo jak idę do mojego gin to go nie biorę, bo często sa duże opóźnienia, poza tym zanim jest usg to najpierw badanie i wogóle zabrałam go jak szłam tylko na usg ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
już widzę jak się cieszysz na to usg, a zdjęcie to super pamiątka ja mam jedno takie bardzo wyraźne i mogę na nie patrzeć cały czas Pisałaś że jesteś z Poznania, powiedz mi czy nie wiesz czy koło Luxmedu przy Kaponierze jest parking? Kurcze bo tam w pobliżu nie ma gdzie zaparkować
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=monika267;22897808]Ja to do polowkowego chyba zwariuje ;( jeszcze 24 dni !!!!!
A ja mam w piatek polowkowe(w ten piatek ) a dzisiaj dentysta przed praca
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nie wytrzymałam już wczoraj i kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka, a miałam się wstrzymać aż poznam płeć Ale zobaczyłam takie śliczne maleńkie jasnofioletowe spodenki z zielonymi paseczkami i musiałam je kupić
|
|
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mieszkam na wyspach i tak to sie odbywa.....i moze to dobre bo jak sie zastanawialam nad tymi usg to dochodze do wniosku ze moja dzidzia ich nie lubi bo wtedy jest bardzo ruchliwa...dnerwuje sie..... takze po co dzieciaka na stres narazac...i 3d czy 4d tez nie robia chyba ze zrobie sama sobie prywatnie
|
|
|
|
|
#637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak jak mi nie zrobi teraz usg to zrobi za 3tygodnie więc prędziej czy później zobaczymy ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50103345 bardzo proszę to jest podobna komoda tylko nasza ma trzy szuflady ale za to głębsze i szersze. a że komoda jest niska możemy na tym postawić telewizor co nam się bardzo przyda no i nasz kosztowała 199zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi ochota wraca potem znów jej nie mam i tak w kółko ale mam wyrozumiałego męża rozumie to i tak się dziwi że czasem mi się chce w ogóle bo się naczytał że w ciąży to nie uprawia się już seksu. zresztą tez się na początku bał strasznie żeby krzywdy maleństwu nie zrobić ale teraz już spokojny jest ![]() iweeczka no własnie mój też się tak bał nawet zapytał mnie kiedyś czy czasem jego że tak powiem nasienie nie trafi do dziecka ale spokojnie mu wytłumaczyłam że nie, i że dziecko lubi jak rodzice się kochają bo czuje lekkie kołysanie, a jak mama szczęśliwa to dziecko też no i się przekonał ale tak uważa zawsze żeby brzucha nie dotknąć
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-10-27 o 10:20 |
|||
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i można stawać tez jeśli będzie miejsce. zobacz na mapie Poznania ul Mickiewicza. a do Luxmedu wybierasz się na USG ?Jeśli tak to powiedz mi czy na takie zwykłe czy 3D lub 4D i ile płacisz? |
|
|
|
|
#639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co za radość z nich teraz mam, tylko żeby płeć do nich pasowała Cytat:
a moja dzidzia przeważnie śpi podczas wizyty ![]() a chciałabym żeby do mnie machała
|
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Eirena, calkiem fajna ta komoda w Ikei, byly moze jeszcze jakies inne kolory?Np. cos z jasnego drewna?
Wiecie co, wczoraj moja kolezanka urodzila i cala ciaze lekarz jej mowil, ze bedzie miala dziewczynke, a miala z 7,8 USG i urodzila chlopczyka!!!!!W szoku byli, bo jeszcze lekarz robil USG 10 dni pzred porodem i mowil ze dziewczynka....dziwne to ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- a moja dzidzia przeważnie śpi podczas wizyty ![]() a chciałabym żeby do mnie machała [/QUOTE]Podobno trzeba przed badaniem zjesc cos bardzo slodkiego np. batona albo wypic cos zimnego i dzidzia podobno wtedy szaleje w brzuchu
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tej pomyłki - no to dziwne tyle usg i pomyłka - ale mieli niespodziankę
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Eirene to zakupy zrobiliście pełną parą wczoraj
ale takie zakupy sprawiają przyjemność nie ?? ja jak coś kupię dla dzidzi to bardziej się z tego cieszę niż jakbym coś dla siebie kupiła.dziewczyny zamawiałyście te pieluszki ze strony pampers?? ja zamówiłam już dobrych kilka dni temu i dziś sprawdziłam status i ciągle mi pisze "sprawdzamy twój adres" kurcze a od wczoraj tak mnie boli noga a konkretnie chyba kolano że nie umiałam się w nocy nawet przewrócić na drugi bok. macie tak czasem ?? jak leżę wyprostowana jest ok, ale jak chodzę a raczej kuśtykam to koszmar
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pieluszek też mi tak pisze cały czas a kolano tez mnie ostatnio bolało jak diabli nie mogłam nogi zgiąć
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet od 2 tyg śpi pod kocem, a ja pod kołdrą- jak to mówi "żeby mnie nie czuć i żebym go nie kusiła"
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co przeszło poleżałam trochę i przeszło maści się boję stosować bez konsultacji z ginem
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie ja też nie chce niczym smarować bo nie wiem czym można. także leżę i oszczędzam nogę.
|
|
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma jakaś blokadę od kiedy dzidzia się rusza i daje nam znać o sobie, mówi że nie będzie się tam pchał gdzie sobie dzidzia odpoczywa Cytat:
![]() ale nie teraz przed 4d bo chyba dla robiacego badania lepiej jak dzidzuś się nie będzie ruszał, żeby wszystko mu zmierzyć ![]() Cytat:
z tego co się dowiedziałam to będzie 4D plus pomiary połówkowe, filmik, i wydruki z pomiarów 230zł zobaczę na Mickiewicza
|
|
#650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#651 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane
a poszłam spać o 12 więc normalnie bym wstała o 7 lub 8 bo nigdy nie był ze mnie taki śpioch dobrze że wczoraj już się o tej porze położyłam bo bym chyba całą lodówkę wyjadła teraz już po śniadaniu jestem i czytam o frytkach, brzoskwiniach ciastkach, ogórkach to znowu się głodna zrobiłam Cytat:
pochwal się ciuszkami uwielbiam oglądać rzeczy dla dzieciaków Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja będę słuchać tego co mówi mój lekarz a nie piszę na forum, bo uważam że on się lepiej na tym zna bo gdybym ja słuchał wszystko co niektórzy wypisują to bym nawet okna umyć i firanek powiesić nie mogła ![]() i oczywiście nie stoję prze lustrem pół dni i się nie masuję, mój masaż ogranicza się do wmasowania kremu 2 razy dziennie, i na początku ciąży masowałam odruchowo brzuszek kiedy mnie bolał tak jak na @
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
Odruchowo to i ja sie czasem pomasuje, ale zaraz lapie sie, ze nie wolno i koniec. Wole sie np trzymac za brzuch. No i lekarz sie zna, ale tak jak pisalam to nie jakis tam wymysl, bo ktoras gdzies o tym przeczytala tylko masz autentyczne przypadki, laski byly w szpitalu gdzie tez im o tym mowiono. Pewnie jakbys zapytala swojego gine to tez by ci o tym powiedzial w przypadku kiedy bys mu powiedziala, ze czesto masujesz sobie brzuch, ale nie robisz tego, wiec nic ci nie mowi.
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
tak czytam i czytam i się zastanawiam co ma dotyk do stawiania się macicy, rozumiem masaż ale dotyk czy leciutki pogłaskanie
hmmm
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady z tym masowaniem.... ja też wcieram oliwkę 2 razy dziennie
![]() co do sexu, mój nie ma żadnych oporów ![]() W listopadzie będę mieć kolejne USG, TŻ ma w końcu iść ze mną...
|
|
|
|
#656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz no jak uwazasz, ze masowanie to przesada to masuj chocby i calymi dniami, ale jak w pewnym momencie zacznie Cie bolec brzuch, zrobi sie napiety i twardy to sie nie zdziw jak dostaniesz skierowanie do szpitala. Ktos tu pare postow wczesniej napisal, ze zaczela sie napianc za cxzesto macica, a to prowadzi do skarcania sie szyki macicy co jest baaaardzo zle, no, ale skoro to przesada... |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co świrować.. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
W którym tyg najlepiej jest robić usg 4D?? Bo mój gin mi powiedział, że zrobimy w 32! ale mi sie wydaje, że to trochę późno, bo dzidzia już będzie duża. Kolejną wizytę mam w 24 tyg. Zrobić wtedy czy poczekać i w 28??
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to przy tych zakupach dla maleństwa to trzeba mocno sie za kieszen trzymać....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

i po zdjęcie bo moja ginekolog nie ma możliwośći wydruku zdjęć z USG a ja tak bardzo chcę mieć pamiątkę. tak że czekam teraz z niecierpliwością te 2 tygodnie do USG.
) a dzisiaj dentysta przed praca
okropnie !!!!objadlam sie wczoraj na noc pieczarek i pozniej brzucho mi wzdelo
to będzie 21 tc, pod warunkiem, że mi się uda dostać, jeśli nie to chyba chrzanię i idę prywatnie...

uwielbiam oglądać rzeczy dla dzieciaków
hmmm