|
|
#631 | |
|
Guerlain Lover
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
Na razie nie mam ochoty poznawać kolejnych zapachów tej firmy...
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
BeneFit, Garden of Good and Eva EDT
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dobre zdanie na temat tych zapachów- mój ulubiony to White Musk (mam nadzieję, że nie przekręciłam) - bardzo dobra trwałość, a przede wszystkim ładny rozwój, a nie tak, jak w wielu niedrogich zapachach- że sam początek jest ładny (ewentualnie) a potem wychodzi ordynarny syf.
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Moim najnowszym nabytkiem jest woda toaletowa Miss Dior Cherie (zielony - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-leau-edt.html). Bynajmniej nie zgadzam się z opiniami niektorych Wizażanek, że pachnie jak odświeżacz do toalet ;P moim zdaniem to uroczy, przyjemny, świeży zapach, w sam raz na lato. Minusem jest trwałość, za tę cenę spodziewałam się czegoś lepszego. Ale może to dlatego, że psikam go niedużo jak na jeden raz.
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#638 |
|
Perfume Lover
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Tez testowalam Saharienne - dla mnie tragedia, juz sa w kazdej Srphorze. Syntetyczne kwasne cytrusy jak diabli
Nie podobaja mi sie zupelnie i nie wiem jak oni to robili. Poza tym dorwalam Mon Parfum M.Micallef i jestem zauroczona - piekny slodki orient, troche w starym stylu, przypuszczam, ze sa tak nutki szyprowe, ale dyskretne. Kupilabym chetnie, tylko cena i pojemnosc troche zbyyt duza, ale mysle, ze sie skusze. Przypomina mi nieco jesien tej samej firmy, ale jest znacznie bardziej elegancka i taka dostojna Diamonds Intense lepsza wersja niz klasyk, bardziej slodka i trwalsza. Podoba mi sie, ale nie wiem czy kupie - wedlug mnie to zapach dobry na jesien/zime. Beauty CK ponowny tes, ktory nie wiem zupelnie czemu mial sluzyc - zapach dusi zielono-trawiastymi nutami, osnutymi gruba wartswa pudru
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie testuję na sobie najnowszy nabytek koleżanki z pracy - Ananda M. Micallef. Na niej pachną ładnie, a na mnie na początku przez moment była urocza śliwka a po chwili melon, którego nie lubię w żadnej postaci. Ciekawe skąd on się tam wziął, bo go ponoć tam nie ma.
A teraz pachnie jak EDP Champs-Elysees i nic więcej.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem bardzo ciekawa Saharienne, muszę w najbliższym czasie powąchać. One są tylko w Sephorach czy w Douglasach też? |
||
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Montale- full Incense... - na mnie mocniejsza i cieplejsza wersja Księciunia... bardzo chciałabym mieć całą flaszkę,oj bardzo....
Kadzidła... Paczule... Dymy... przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ Edytowane przez MeryJane Czas edycji: 2011-06-11 o 01:22 |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowałam pachnidło o wdzięcznej nazwie Ellenisia od Penhaligon`s. Zapach przyjemny, mocno kwiatowy, ale mnie jakoś na kolana nie powalił. Zdecydowanie prym wodzi gardenia z różą, a na oczekiwaną śliwkę się nie doczekałam.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie testy sponsoruje Max Mara i LillyS
![]() Mam zawsze problem z powiedzeniem, czym pachnie moja ulubiona Kashmina Touch, a teraz widzę, że to charakterystyczne dla wielu (może nawet wszystkich?) zapachów tej marki ![]() Silk Touch - sam początek prześliczny: i kwaskowy, i czysto kwiatowy, i słodkawy, i jedwabisty. Później pojawia się cierpkość cytrusowej skórki, co mnie lekko drażni, ale jednocześnie jakoś porzykuwa uwagę na tym jasnym tle delikatnych nutek. Pod spodem ładne kwiaty. Przy czym "ładne kwiaty" to moich ustach komplement nie lada, bo większość kwiatowych nut układa się na mnie źle Całość (pod tą wybijającą się cierpkością, która raz jest, raz ucieka) jest gładka, kremowa, lekko słodkawa i lekko pudrowa. Trwałość i intensywność nie jest powalająca.Le Parfum Zest&Musc - dużo cytrusów, przede wszystkim cytryny, aż zielonej i tryskającej przy naciśnięciu. Całość sprawia wrażenie surowej, momentami aż męskiej (migają mi tu jakieś ziółka i mięta). Zapach nie ma w sobie ani grama dodanej słodyczy (jedynie troszkę jest naturalnej słodyczy w tej cytrynie), jest surowy, lodowy, ascetyczny. Gdy cytrusowa część przemija, pozostaje po nim delikatne tchnienie, zupełnie nie do zidentyfikowania, czuć jedynie, że człowiek czymś się uperfumował.
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Womanity - testowane na szybko nie podobały mi się, bo słone, a nie lubię tego klimatu w perfumach.
Drugie podejście - nie na szybko. I jest fajnie, jak się skończy słone otwarcie, bo zostaje figa, najpierw trochę kwaskowo-zielona, potem słodka, dojrzała, soczysta, w drewnianym obłoku. Na wiosnę/lato nadają się. Mon Jasmin Noir - ja tu czuję fiołki Podobne do Insolence Eau Glacee, delikatne, pudrowe fiołki, troszkę owoców, jakiś taki zmrożony klimat. Bardzo podobne. I miłe dla nosa.
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Burbery Beat men <cool>
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potwierdzam - w Sephorze! Dziś gdzieś mi mignął smutny, samotny tester na półce, jakoś nie eksponują tego za bardzo (i słusznie )
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Saharienne akurat podoba mi się tylko w pierwszej fazie. O ile cytrusy nie są na mnie syntetyczne, to kwiatki, i owszem, a nawet bardzo. Za to trwałość ma całkiem przyzwoitą.
|
|
|
#650 |
|
BAN stały
|
Myrrhe Ardente - zwietrzały cukier wanilinowy
Chai Tea - mydło i zielone badyle
|
|
|
|
#651 |
|
spin doctor
|
Beyonce Heat Rush
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
S.J. Parker, Covet- wreszcie dorwałam
![]() Spośród zapachów celebrytek ten na pewno się wyróżnia swoją innością. Otwarcie jest fajne. Lawenda, czekolada i cytrusy komponują się zaskakująco dobrze. Potem wychodzą nuty ziołowe, jest jak na dzikiej łące. Mogę też wyczuć jakby skoszoną trawę, nieco już podsuszoną, ale wciąż jeszcze świeżą. Zapach jest niespokojny, żarliwy, z początku aż tętni życiem, później nieco się wycisza. Trzeba uważać z przedawkowaniem, gdyż jest mocny. Nuta cytrusów sprawia wrażenie ciut chemicznej, ale mi to nie przeszkadza. Jeszcze potestuję i okaże się, czy będzie należał do perfum noszonych za uszami, czy wąchanych na nadgarstku. W każdym razie intrygujący
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Ocean Lounge - Escada. Ależ to słodki ulepek.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
ale po zaledwie minucie zapach staje się tandetny straszliwie duszący mam gdzieś tam zza sztucznych wyziewów przebija się nuta dżemu owocowego(ala borówka z czerwoną porzeczką)po kilkunastu godzinach zostaje tylko łagodna sztampowa woń iso e super.Ogródek monsunowy Hermesa-Zaskakuję orzeźwiającą mieszanką rabarbaru z brzoskwinia dając kwaśne złudzenie niedojrzałych truskawek potem wolnymi krokami przychodzi malinowa róża rodem z chloe rose i zapach zaczyna przypominać różany ogród po deszczu. Temu zapachowi towarzyszy cały czas delikatna ledwo wyczuwalna nuta wody z rzeki ale dodaję zapachowi właśnie takiej wodności.
|
|
|
|
#655 |
|
Panaroja
|
Arso
Saharienne - nuuuuda , cytrusiki na początek , a potem jakby trochę piasku , suchego drewna i koniec , i zaraz wietrzeje . Jasminora - bardzo ładny jaśmin przez krótki czas a potem znika . Black Turmalin - głowa wsadzona do wędzarni , gdzie w palenisko ktoś wrzucił stare kawałki wyprawionej skóry . Dym , dym i jeszcze raz dym . Potem troszkę kadzidełka , ale niewiele i wszystko znika .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przemowily do mnie.
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
MDCI Enlevement au serail. Uroczy, ciepły, otulający, słodko-kwiatowo-orientalny poprawiacz nastroju. Gdyby kosztował 4 razy mniej, to mogłabym go nosić zimą.
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
She Wood Velvet Forest - otwiera się mizerią ze świeżymi ogórkami, potem pojawia się cherlawy fiołek i to tyle... Klasyk o niebo lepszy.
Oha, Teo Cabanel - pachnie niemal identycznie jak otwarcie AP, czyli kwaśna szyprowa róża w towarzystwie olejku szafranowego. Lola, Marc Jacobs - otwiera się łąkową zielenią, plastikową, szybko zmienia się w kwiatowo - owocowy sok, gęsty, słodki, noszony globalnie - ulepny. |
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
L'ARTISAN PARFUMEUR Coeur de Vetiver Sacre- jaka porażka...nakręciłam się przez te pienia na temat tego zapachu - a tu klasyk skopania vetiveru.
Koszmar, ziołowo - cytrynowe coś.Z przewagą obrzydliwej cytrynki ![]() Drugi szok -CdG Garage...obiecywałam sobie smary,śrubki... Dostałam starą, landrynkową miętówkę z blaszanego pudełka- taką omulałą, lekko wilgotną. Francis Kurkdjian Cologne pour le Soir- dramat.Ambrowe, słodkie straszydło.Bardzo do czegoś co znam podobne, ale nie kojarzę do czego.Muszę pójść i zobaczyć naocznie i nanosowo w perfumerii jakiejś- czy to aby nie chanel
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
jako i do mnie - właśnież miałam pisać
genialnie - precyzyjnie i treściwie - podziwiam, zazdraszczam i dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
( prawie) "wszystko co kocham" po co wlazywałam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

Na razie nie mam ochoty poznawać kolejnych zapachów tej firmy...

sama nie wiem czego się spodziewałam, bo na podstawie 

)

przemowily do mnie.