|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hopea - zamówienie
Ja powiem szczerze, że jeśli mi się nie uda być w Warszawie w przyszłym tygodniu, to może być i ten 9 lipca. Zależy mi głównie na drutach 930 i łąńcuszkach.
Tylko ja nie bardzo mogę zrobić zamówienie... Mogę jedynie pomóc w dzieleniu.
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli zamówienie będzie organizowane po wspomnianym 9 lipca, to także chętnie bym dołączyła
. Głównie łańcuszki i druty 930 mnie interesują
|
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Może zrobimy jakąś wstępną tabelkę i zobaczymy, co nam z tego wyjdzie? Ja też, jak większość chyba, chcę tylko druty i łańcuszek. Iwogg wspominała, że może po 9, więc zamówienie złożymy wtedy, kiedy się do nas przyłączy
.
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
Zamówienie ma sens jeśli wypracujemy rabaty, inaczej taniej kupimy gdzie indziej. Popieram pomysł z tabelką, na zasadzie sprawdzenia czy na takowe rabaty się łapiemy.
Lubię druty Hopei bardziej niż zelimchana i to jakieś subiektywne wrażenie jest...
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się wydawało, że nawet bez rabatów hopea ma najtańsze druty i łańcuszki. Dlatego też w niej chciałam kupować.
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Jak ktoś ma czas i chęci to może zrobić taką tabelkę, ja dopiero w czwartek będę mogła.
|
|
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
Myślałem że macie jakąś czystą kopie, nie mów ze zawsze od nowa robicie lub czyścicie starą? o.0
Skopiowałem majową, wyczyściłem i zrobiłem czystą kopie na przyszłość. ![]() A tu link do tej nowej. Tabelka Hopea czerwiec-lipiec 2011 P.S Uncja po 35$ około kurde ostatnio kupowaliśmy przy górce kolo 50$ za uncje. Super teraz to bardziej ludzkie ceny są 4,7zł za gram a nie jak to przedostatnio było chyba po 6 z kawałkiem. Poczekamy jeszcze chwile i pewnie potanieje jeszcze trochę bo hopea ma jeszcze chyba droższe zapasy. Czy oni aktualizują co chwile ceny nie zważają na to po ile kupili wcześniejszy zapas?http://www.money.pl/gielda/surowce/dane,srebro.html
Mój wątek Edytowane przez kageki Czas edycji: 2011-06-20 o 22:24 |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to w ogole nie pamietam by hopea kiedykolwiek obnizyla ceny....
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Zniża. Porównuję zawsze ceny w tabelach z różnych miesięcy, kiedy składałyśmy zamówienia.
Nie zmienia to jednak faktu, że H. mimo rabatów część rzeczy ma drożej, niż można znaleźć w innych sklepachw detalu; czy choćby na allegro. Na allegro część krawatek i łańcuszków można znaleźć jeszcze taniej, czy porównywalnie - a nie trzeba brać w hurtowych ilościach. Druty jednak w H. są wg mnie najlepsze.
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też bym się pisała na jakiś łańcuszek i ewentualnie zapięcia do łańcuszków bo już mi trochę wyszło
a drut faktycznie jest najwygodniejszy z H.
|
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
Może mnie ktoś oświecić, co to jest drut z lutem
? Czy to znaczy, że można lutować bez lutu, czy jak?
|
|
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
O, ja też się pewnie na coś skuszę
![]() I zgadzam się, że nie ma drutu nad hopeowy - zwłaszcza miękki 0,4 próby 999
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Wpisałam ten drut z lutem tak na próbę, żeby sprawdzić jak w praktyce to będzie się lutowało. Szkoda tylko, że rabaty go nie obejmą, bo on ma ciekawe oznaczenie próby... 940
|
|
|
|
|
#648 |
|
Raczkowanie
|
A ja się zastanawiam, jeżeli lut ma się stopić, żeby się elementy połączyły, to skoro ten w środku się stopi, to czy całość nie straci formy....
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Pytanko za 1o punktów, kto mi się podopisywał w tabelce? Dzisiaj to usunę, więc jak się komuś pomyliły kolumny, to proszę sobie posprawdzać
|
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, ja obserwowałam te twoje jedynki, które chyba jakoś automatycznie się pojawiają
. Pomyślałam nawet, że może chcesz wszystkiego po metrze i tak je sobie wpisujesz na zaś .
Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2011-06-23 o 21:42 |
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Pogrupowałam druty (piszę by wiadomo było komu w dupę nakopać za zmiany wizualne i ew. problemy z tym związane)
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
To pierwszy kop ode mnie
![]() Po tym przegrupowaniu drutów suma mi się nie zgadza. Co prawda zdecydowanie bardziej mi się teraz podoba ( ), ale jednak brakuje tam około 30 zł
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Sumowało nie od 3 wiersza ale od 8. Już zmieniam sumę. To nie wina przegrupowania.
Na 99% jestem przekonana, że już wcześniej liczyło źle tj choćby wczoraj wieczorem, niczego nie dobierałam po przegrupowaniu a suma mi wzrosła o 70 zł gdy ustawiłam prawidłowe parametry. Posprawdzajcie swoje sumy (kwoty, znaczy) bo możecie zawału dostać
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-06-24 o 09:37 |
|
|
|
|
#654 |
|
Rozeznanie
|
Racja. Miałam dodać, że chodzi w moim przypadku o druty, które awansowały na miejsca 3 i 4 z 9 i 10...
![]() Dzięki, nagaLy
|
|
|
|
|
#655 |
|
Rozeznanie
|
Dopisałam się do tabelki
dzięki
|
|
#656 |
|
www.dulcedo.pl
|
Ja mogę pomóc w zakupach nie ma jak zmacanie towaru na miejscu
. Dopisuję się do waszych zakupów. Spadłyście mi jak manna z nieba bo druty mam na wykończeniu.
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpisałam takie zakończenia, ale jako że nigdy nie miałam z nimi styczności, nie wiem jaką szerokość wybrać. Wpisałam więc na oko i wybrałam 3mm. Jeżeli ktoś uważa, że się nie nadają, niech zmieni na jakiś odpowiedniejszy rozmiar
.Edit: Napisane jest, że są one do łańcuszka typu linka. A czy do takiego się nadadzą? Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2011-06-24 o 13:26 |
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Czy byłby ktoś chętny na kupno tej oksydy:
http://www.pat.net.pl/product_info.p...8c680c66fbmoje dwie buteleczki właśnie się zbuntowały i mam wodę a nie oksydę a ten oxylen jest naprawdę dobry tylko 1l to ja w życiu nie zużyje w czasie. Mogę odlać po 60ml dla kilku osób (mam 4 buteleczki po starych oksydach). |
|
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
nagaLy, zauważyłam u ciebie dwa błędy (blisko siebie w tabelce jesteśmy, a jako, że się do nieprzelotowych kuleczek przymierzam...). Sprawa dotyczy kuleczek nieprzelotowych 5mm i kulek diamentowych. U ciebie kolumna W mnoży ilość wybranych sztuk przez kolumnę G, a nie C. Jesteś parę złociszy do przodu
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Też właśnie zauważyłam, że moja jest przezroczysta i miałam kupować.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

. Głównie łańcuszki i druty 930 mnie interesują
i to jakieś subiektywne wrażenie jest...

? Czy to znaczy, że można lutować bez lutu, czy jak?