|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Zabawy z blachą
Tym razem chciałam pokazać coś innego jak oplatana biżuteria. Jakiś czas temu zaczęłam eksperymentować z blachą (srebrna, mosiężna i miedziana). Większość prac powstała już dawno i ma swoje nowe właścicielki, w ostatni weekend powstał nowy komplet z blach miedzianej oksydowanej. Sama technika wykonania niech zostanie moją słodką tajemnicą
Dodam tylko jeszcze, że wszystkie wzorki są wklęsłe. Mam nadzieję, że niedługo powstaną kolejne prace.Ciekawa jestem Waszych opinii tak więc zapraszam do komentowania. |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zabawy z blachą
![]() :eeek :![]() :eee k: hehe no to sie spisałam ale poprostu cudowne wszystkie i te motywy florystyczne
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem, jak sie robi takie rzeczy, ale są cudowne
zwłaszcza ostatnie trzy genialne
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Baaardzo ładne
, szczególnie te kwadraciki.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, dobra, juz nie wkręcaj tutaj nas. Przyznaj się, że skopiowałaś jakieś zdjęcia z neta!!
![]() Oczywiście żartuję No bo co mogę więcej powiedzieć?? To co tutaj pokazałaś jest po prostu nieziemskie!!! I nie powiem nic mądrego, tylko czekam na więcej!! ![]() Sunflower, pełen podziw!!
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Nie będę oryginalna -
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie to wygląda, a ostatni komplet - rewelacja!
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Geniusz, no po prostu geniusz
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo mnie ciekawi jak Ty to robisz, bo to jest piękne wspaniałe i genialne
![]() ![]() klask i: !!! Osobiście obstawiam piaskarkę, ale nie wiem czy ona rusza metal. W każdym razie z kamieniem daje radę. Albo masz jakieś mega fajne metalowe stemple i elegancko to wybijasz. ![]() Pewnie jestem daleko w moich domysłach, ale gratuluje wspaniałego pomysłu, pięknego wykonania i czekam z niecierpliwością na kolejne prace ![]() ![]()
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Niesamowity efekt. Gratuluję talentu i pomysłu
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie prace przepiękne
![]()
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
nic tylko podziwiać
, po prostu nieziemskie. Przez Ciebie mam całą klawiaturę zaślinioną ![]() z niecierpliwością czekam na więcej
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
![]() jesteś niezwykle utalentowana, wrapy, teraz blacha i to w takim wykonaniu, no szok i podziw jednocześnie. wszystkie prace są absolutnie genialne ![]() ale mnie jedno zastanawia i ciekawi jeszcze wielkość rzeczywista tych cudeniek , może fotka na ręce
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Prace są przepiękne. Jak tak patrzę na ich wykonanie to przychodzą mi na myśl wiertła dentystyczne lub masy ogniotrwałe używane w protetyce....chyba za dużo nauki na dzisiaj
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Oj, to ja nie powiem nic nowego - piękne
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Twoja słodka tajemnica pobudziła wyobraźnię niektórych wizażanek
Też mam swój typ ![]() Ostatnia praca widac, że jest najbardziej zaawansowana... jest równiez moim faworytem ![]() Technikę ...(tralala)... widac masz juz opanowaną bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właściwie to żadna tajemnica nie jest bo już kiedyś pisałam o tym na innym forum a jak przed chwilą zauważyłam do dodając komplet do galerii nawet napisałam jaka to technika Nie wiem tylko czy komuś to i tak coś mówi jak na razie komplet czeka na moderację w ArsNeo (od wczoraj od 17? - mam nadzieje,że wszystko z nim ok).Poza tym dziękuje za wszystkie miłe słowa Ostatni komplet robiony był w miedzy - może dlatego najbardziej Wam się podoba. Mosiądz niestety nie daje się oksydować i w poprzednich pracach rowki wypełnione były farbą co jest mniej "szlachetne" jak oksydowanie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
To, co tutaj pokazałaś to prawdziwe mistrzostwo!
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
zdolne babsko :P
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
swietne!
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie kojarzę, że już kiedyś widziałam coś podobnego na forum
Była wtedy chyba mowa o wytrawianiu - dobrze pamiętam? A prace rzeczywiście przepiękne! |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Niesamowite, zwłaszcza miedziany komplet
![]() ![]() klask i:
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
W ostatnim komplecie widać, że świetnie opanowałaś tą tajemniczą technikę
On mi się najbardziej podoba. Zastanawiam się z kolei jak połączyłaś miedź z mosiądzem w tym wisiorku z kwiatami. Czy je się da jakoś razem zlutować, żeby nie było tego widać?
|
|
#24 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrą masz pamięć ![]() Cytat:
I kolejne kolczyki
|
||
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Piękne
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Trafiłam tu nie chcący, a teraz wiem, że będę chcący-powracać!!!
Wykonujesz prawdziwe cuda, perełki, których noszenia nie powstydziłoby się chyba żadne ucho... GRATULUJĘ TALENTU I POMYSŁOWOŚCI!!! ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... . MÓJ SKROMNY KĄCIK Z RÓŻNOŚCIAMI JEST TU: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=385125 |
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
Mi się ten kwadratowy projekt podoba się nie dlatego, że jest w miedzi (bo wolę kolorystycznie mosiądz) ale dlatego, że jest taki "misterny"... ja jestem bardzo drobiazgowa i lubię takie prace, które wymagają zręczności, perfekcji, szczegółowości. Po nowym wrzucie nadal numerem 1 sa kwadraty. Technika nie została jednak słodką tajemnicą
![]() W nowym projekcie z kwiatami coś satynowanie mi się nie podoba... jest takie przypadkowe. Rysy sa niedbale ułożone. Zależało Ci na takim efekcie czy obiektyw to po prostu uwydatnił? Jeśli to nie był zamierzony efekt to proponuę satynować okrężnymi, małymi ruchami bądź pionowymi/poziomymi ale rownomiernie a nie tak zupełnie przypadkowo
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Pięknie wyglądają te misterne kwiatuszki
Bardzo podoba mi się ta technika w twoim wykonaniu |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za cenne uwagi trochę chaotycznie wyszło to satynowanie i muszę to jeszcze poprawić, trochę przy tym trzeba uważać żeby nie zedrzeć oksydy z rowków bo wzorków nie będzie widać.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
i tak nie rozumiem
ale prace cudne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Dodam tylko jeszcze, że wszystkie wzorki są wklęsłe. Mam nadzieję, że niedługo powstaną kolejne prace.

ale poprostu cudowne wszystkie i te motywy florystyczne
zwłaszcza ostatnie trzy genialne

klask i:
Moje biżutkowanie 
wielkość rzeczywista tych cudeniek , może fotka na ręce