|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
usciski dla Ani, ja_dalia mozesz napisac, ze czekamy na zdjecie jej ksiezniczki
|
|
|
|
#632 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tincia 37tydz. to już bardzo mało zostało, pewnie nie możesz się doczekać? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ogólnie nasza mała jest bardzo ruchliwa, widać jak brzuch faluje i często wybrzusza go kończynami. Najbardziej to odczuwam leżąc na bokach
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
straszne to co spotkało tą dziewczynke.A co do stresu w ciązy to tez uważam że to prawda.Moja ciotka 6 lat temu zaszła w ciąże,cieszyli się z tego powodu,ale w tym czasie zmarła jej matka. Ciotka (młoda bo miała wtedy 23 lata) wpadła w straszną depresje,ciągle płakała,musiała brać jakieś leki z powodu swojego złego stanu.Mala się urodziła,na szczęście zdrowa,ale cały czas płakała, ciotka żadnej nocy nie przespała przez ponad rok chodziła jak zombie. Teraz jej córka ma 6 lat i jest bardzo nieśmiałym dzieckiem,nawet przy rodzinie musi spędzić dużo czasu by zacząć coś mówić i się uśmiechać.
|
|
#635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w końcu już tuż tuż ![]() Cytat:
No określenie super, tylko szkoda, że sama czynność jak dla mnie przerażająca.. Dziewczyny oglądnełam właśnie piąty odcinek Chirurgów z 8 serii, o matko jak się uryczałam!! Głównie przez dziecko, które sie tam pojawiło... Ten serial zawsze ze mnie wyciska łzy, albo ze śmiechu, albo ze wzruszenia!
|
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
ANIU GRATULACJE!
|
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE DLA ANI i JEJ CÓRCI!!!
![]() Cytat:
Ja zamierzam w przyszłym tyg ubrać pościel, to też pokaże kącik dla dzidziusia ![]() Ten koszyk super, szkoda że nie mam gdzie sobie takiego postawić przy łóżku...
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dzis jakis zly dzien.
Od poneidzialku rano ok 11-12 robi mi sie bardzo niedobrze rano. Takie uczucie mdlosci mialam zawsze przy okresie, ale wtedy bolal mnei tez dol brzucha intensywnie, a teraz gora. Do tej pory przechodzilo po ok pol h lezenia, a dzis 2 h lezalam i dalej mi zle. Wzielam no spe, bo zaczelam sie zastanawiac czy to przypadkiem nie skurcze jednak, bo to niedobrze to takimi falami przyplywa- nieregularnie. I juz nie wiem czy to jest faktycznie zoladek i wynika z tego, ze jem sniadanie, czy faktycznie jakies skurcze i jechac do szpitala. To uczucie mdlosci pojawia sie u gory brzucha pod zebrami i tak promieniuje, ale brzuch mi nie twardnieje ani krzyz nie boli. Czy skurcze moga tak sie objawiac? |
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
37 POPRAWKA: Ty skonczyłas... ja zaczynam :P (dopiero doczytałam ) A w ogóle to wróciłam z zakupów, dla niuni kupiłam kiecke, buciki, bluzke, skarpetki A miałam sobie dresy- hehe... no nic, jeszcze raz będę musiała się wybrać.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-14 o 13:26 |
|
|
|
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Aniolina a nie dałabyś rady jechać do szpitala, żeby Cie przebadali?
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyn a na skierowaniu miałyście napisane , że to posiew w kierunku paciora czy ogólnie posiew?
|
|
|
|
#642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Mam tyle kocykow,ze musze je wykorzystac.Jest tylko baldahim,te koronki i materacyk,ale dosc cienki,wiec podlozylam jeden koc pod spod.Cytat:
Ja wlasnie posprzatalam,przyplyw energii mam niesamowity .Podlogi mylam na kolanach,zeby narozniki wszystkie wyszorowac.I wam powiem,ze w ogole nie jestem zmeczona!!Zaraz biore sie za obiadek i idziemy na plac zabaw,bo sloneczko dzisiaj wyszlo,ale ogolnie jest chlodnawo,cos kolo 12 stopni.U mnie 36t+4d,23 dni do konca .
|
|||
|
|
|
#643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to leż, jak czegoś ci będzie potrzeba to ja z twoim tata przypędzimy nic się nei martw ![]() moze to ta przepona tak wpływa, to wszyskto tam inaczej działa tak jak pisały dziewczyny- chyba tak ma byĆ... tak czy siak, ja też ledwo co robię a później odpoczywam pół dnia asiol ![]() a ze lekarzy trzeba o wszystko pytaĆ to już inna bajka ![]() Cytat:
gratulejszyn Ania i witam Liliannę na świecie ucałuj ją od Nas i napisz że nie mozemy się doczekaĆ kiedy wrócą do domu, żeby nam młoda mama zdała relacje ![]() ja już po sr, ten babsztyl dzisiaj się wyżywał na dziewczynie, która była pierwszy raz co za p.s. nie mam siły was nadrabiaĆ ze zrozumieniem idę do łóżeczka bo padam na śtwarz
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-14 o 13:49 |
||
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnej wagi plodu sie nie da okreslic, dzieciak musialby byc calkiem prosty , nie ruchomy zupelnie, zawsze moze byc ok pol kilograma roznicy ,
np waga Oliwii wychodzilana szpitalnym sprzcie tuz przed porodem ok 3400 jakos tak dokladnie nie pamietam a byla 4050 wiec dosc spora przepasc. Co do wizyt moj tz poza tym wypadem do Anglii byl i bedzie na kazdej wizycie, lacznie z wizyta na porodowie ![]() ja mam usg na kazdej wizycie, jak siadam na fotel tz sie po prostu obraca i tyle. Ostatnie usg na pewno bede miala jeszcze pod sam koniec jesli tyle bede sie toczyc to gdzies w 39 tygodniu bankowo mimo ze wizyta tez wypada jakos chyba w 37 tygodniu czy 38, juz nie pamietam dokladnie. ASIOL trzymamy kciuki za maluszka, glowa do gory! bedzie dobrze! zobaczysz!
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Doczytałam ...
Aniu moje gratulacje!!! tzn że mamy już 3 dzieci ![]() Dzięki dziewczyny, za słowa otuchy ... temat ucinam i czekam na Franka, wiem,że jedna nerka wystarcza człowiekowi w życiu ... tylko niestety źle znoszę te wizyty z USG, ale na więcej już się nie wybieram, bo nic nowego nie wnoszą - poza moim stresem a Wy właśnie dzisiaj wiele pisałyście o tym stresie w ciąży ... Spróbuję wziąć przykład z Olusi i pochłanąć swoją głowę porządkami! Bo delikatnie mówiąc mam w domu syf ... chociaż już o tym pisałam. |
|
|
|
#647 | |
|
Raczkowanie
|
Asiol nie dziwię się Tobie, ze się martwisz
, ale musisz być dobrej myśli, ze po porodzie okaże się, ze z nereczkami wszystko w porządku. Chyba lepiej, ze teraz wiesz, to od razu po porodzie wszystko sprawdzą, bo chyba normalnie to noworodkom nie robią usg brzucha. Musi być dobrze![]() Cytat:
![]() mi ginka napisała posiew wydzieliny z pochwy, nie pisała że w kierunku paciorka, bo mówi, że jak będzie to i tak urośnie
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw sie slonce, napewno wszystko bedzie dobrze!Mi tez narobili strachu na usg - znalezli wysiek na osierdziu i tetniaki na mozgu. Ale pozniej okazalo sie, ze wszystko jest ok. Pamietaj- spokoj najwazniejszy ( wiem, ze latwo mowic). Nadal nic mi sie nie chce
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
posiew
|
#650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ważne jakim sposobem, ważne aby nasze robaczki zdrowe przyszły na świat
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w kierunku paciorkowca... dziś podjadę po wyniki bo sobie o tym przypomniałam chyba mnie bierze przeziębienie - uszy pozatykane, głowa boli, zatoki cos nie teges.... nieeee tylko nie tooo
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
moja kuzynka miala najpierw vacum ale cos bylo nie tak i pozniej kleszcze w UK rodzila
ja tez bym sie zgodzila, najwazniejsze dziecko zeby bylo zdrowe, wole pocierpiec jak kazda matka chyba. Wczoraj mi ginka powiedziala ze ode mnie zalezy czy chce cesarke bo mala tez moze byc duza, nie ma takiej pewnosci ale z usg na male dziecko nie wyglada no i decyzja nalezy do mnie. Oczywiscie podjelam ja SN chyba ze cos sie okaze w trakcie to wtedy sie zgodze bez wahania.
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem, bo gin wypisal jakas kartke wielka i razem z wymazem zostalo to u niego w gabinecie, nie musialam sobie glowy zawracac wozeniem po laboratoriach tej probki. |
||
|
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ostatnio sama chodziłam, bo on w pracy, to mu np. ktg na dyktafon nagrywalam- hehe ![]() asiol- trzymaj się, w razie W z jedną nerka też się dobrze żyje!!! Ostatnio znajomej syn (18lat) poszedl z kolegą na usg (do towarzystwa) i się okazało, że ten kolega nie ma 1 nerki- od urodzenia! Rodzina była w szoku, a on zdrowiutki, nic a nic się nie dzieje. Nie myśl za dużo Będzie dobrze!---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Bo chce usłyszeć, co i jak i czy mogę spokojnie naturalną drogą,bo ta mi się marzy A po wtorku moge rodzić- hehe, chociaż boję się, że nawet jak ją zobaczę to nadal nie będziemy wiedzieć jakie imię wybrać Kurde, że człowiek taki niezdecydowany....Moja też strasznie ruchliwa, a tak późno ją zaczęłam czuć, że myślałam, że w ogóle mało co całą ciążę będzie dawać znać a brzuch to mi skacze z jednej strony na drugą Aż czasem się zastanawiam, czy ludzie to widzą jak np. siedze w poczekalni u lekarza...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-14 o 14:31 |
||
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie to hormony dawały nieźle o sobie znać więc płacz więc co-też będzie płaczliwa? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- też bym wolała cc... jakie pudełka w ikei kupiliście?? ostatnie usg tro jest to do 34 tygodnia,potem ewentualnie mozna zrobicokoło 37-38 tygodnia,żeby sprawdzic ile dziecko wazy,itd
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Tz odebral moje wyniki na paciorkowca i super, bo nic nie rosnie
Oprocz tego przyjechal z pracy mega wsciekly, bo pozarl sie z moja tepa bratowa |
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mam iplusa)
|
|
#658 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asiol a może to tylko jakieś przekłamanie na usg. Bardzo często się zdarza, że nastraszą rodziców a potem wszystko jest w porządku. Trzymam kciuki, żeby tak było. A Ty się nie denerwuj bo tak maluszkowi nie pomagasz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, że u Ani wszystko ok i już lada chwila będzie z małą w domku
![]() Jeszcze trochę i kolejna mamusia będzie miała takie szczęście Ciekawe która ![]() Postanowiłam odgonić lenia i poprosiłam tż-ta żeby po obiadku zawiózł mnie do koleżanki na cappucinko i ploteczki Cały dzień leżałam grzecznie w łóżku to troszkę posiedzę Dzisiaj na obiadek kotleciki z piersi kurczaka smażone na kostce rosołowej z fryteczkami i surówką Tylko teraz muszę czekać aż tż wróci...
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
a jak długo czekacie na wyniki posiewu?bo ja zapomiałam zapytać kiedy bedą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

a 2 tyg temu w szpitalu już był dołem
Niby do 37 tc ma jeszcze czas

:p arty:
ale ogólnie nasza mała jest bardzo ruchliwa, widać jak brzuch faluje i często wybrzusza go kończynami. Najbardziej to odczuwam leżąc na bokach

Będzie dobrze!
Tylko teraz muszę czekać aż tż wróci...