|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Wyglądasz przecudownie Cytat:
Miło nam ![]() ..Zrób sobie taką ![]() ----------------------- Dopiero dziś doszlo do mnie że pobudka o 6 rano to aktualnie mój ril lajf Żaden tam ewenement czy jednorazowa sytuacjia w wykonaniu ManiMłoda wstała o 5:40 i mnie zaczepia- to ja jej smoka pcham i mówię śpij jeszcze..na co ona wrzask. Mąz przyszedł mówi " Kobieto to dziecko jest, ona o tej porze wstaje" Zaczęło się. Muszę chodzić spać o 22 jednak
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie wyglądasz!!! Cytat:
Czysta patologia
|
||
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
), więc liczę, że jednak mi pomogą. Mam odczekać miesiąc i potem jak się nic nie zmieni, to szukać dalej przyczyn. Sporo mi ten lekarz nagadał, że teraz wszyscy ze stresu chorują, chociaż ja raczej wyluzowana jestem, a przynajmniej tak mi się wydaje. Jedyne moje aktualne źródło nieustającego stresu to są lekarze właśnie, zaczynam myśleć, że lepiej nie wiedzieć i się nie leczyć, to przynajmniej człowiek się jakoś trzyma, bo jak już się zacznie drążyć, to masakra.Więc, Asiuk, ty się lepiej dobrze zastanów, czy chcesz robić te wszystkie badania. Póki co, mam zycie jak ascetka - odwołałam nawet wyjazd na długi weekend, moja przyjaciółka ma do mnie za to przyjechać, trochę zmienię otoczenie a za tydzień jadę na spływ, na którym tylko będę (bo o pływaniu, czy łażeniu po lesie na orientację nie ma mowy, więc jestem wkurzona) Cytat:
|
||
|
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby leki pomogły. -------------------------------- Znalazłam boski przepis: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html Kupiłam 2 kg truskawek, szpinak świeży, resztę mam Oto efekty stołowania się poza domem Myślę tylko o jedzeniu
|
||
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem wydaje się nam, że nic nas nie stresuje. A jednak coś siedzi, tylko podświadomie nas dźga. To chyba toczek z woalką
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
miskowa dziękuję
To jest woalka ![]() Cytat:
Ja tez ostatnio tylko bym jadła ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja ostatnio zrobiłam to: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...o/przepis.html i jest przepyszne
|
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję awansu i slicznie wyglądasz Cytat:
Ja też, ja też Przy każdej pobudce nocnej i rannej pod nosem takie teksty.Mój młody w tygodniu śpi do 7, ale są ze 2 pobudki i od 4-5 już z nami w łóżku. Przy niedzieli po złości wstaje o 6
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa na szczęście w ogóle nie budzi się w nocy.
I śpiewa ![]() Ostatnio ulubione wersy to: "Jedzie pociąg z daleka, na nikogo nie czeka"
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Misku, czyli praktycznie leczą Cię na oślep...nie no, fantastycznie
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mam jeszcze wizytę swoją regularną u endokrynologa, może ona coś podpowie (ona w sumie najlepiej zna mój organizm i najwięcej o mnie wie). |
|
|
|
|
#641 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Cytat:
wyglądasz cudnie jak Wam idą przygotowania? wszystko idzie w miarę gładko? ![]() A ja znowu z pytaniem małym do Was.. mam dzisiaj rozmowę kwalifikacyjną- spoza mojej branży, praca biurowa- tak więc strój i inny wymagany. Będzie to bardzo źle wyglądało jeśli nie ubiorę się bardzo klasycznie- czyt. nie w spodnie w kantkę, czy tam spódniczkę, białą bluzkę i marynarę? Nie odświeżałam swojej szafy w tym klimacie, i to co mam totalnie już nie leży i nie wygląda fajnie Myślałam albo o białej bluzce z kokardką pod szyją i do tego granatowe spodnie ( bardziej w stylu dzinsów, niż eleganckich), albo niebieską koszulę ( czy tam białą w niebieskie paseczki ) i do tego też spodnie granatowe. Marynary mam 2 w stonowanych kolorach- ecru i granatowa. do tego buty na obcasie. Może coś być w tym klimacie? nie tak całkiem sztywno? W zasadzie idę tam tak dla zbadania tematu, bo pracę akurat udało mi się zmienić z kilka tygodni temu, ale mimo to stresuję się dość mocno, bo jednak debila z siebie zrobić nie chcę, a nie czuję się dość pewnie w tej branży. z prostego powodu- moje doświadczenie w handlu nieco od tego odbiega, i o ile umiem siebie sprzedać i wybronić na rozmowie o pracę, gdzie mam jakieś doświadczenie, tak średnio to widzę w tym przypadku
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś dobrze wypadła |
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no no...patologia jak nic. Ja raz ją zatykałam smokiem mowiąc "daj spać mama wczoraj wino piła"...a to była godzina 9 już ![]() Cytat:
![]() Je jeszcze 2 razy w nocy? Moja ma 2 pobudki- ale to na cyca. Nijak nie idzie jej oszukać z tym nocnym jedzeniem- nawet już wodę z glukozą jej dawałam- ale nic z tego . Mleko być musi.
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mamy jak łóżeczka dostawić, nasze stoi jakiś metr dalej. Muszę wstać, położyć, przykryć, chwilę pogłaskać i powoli odchodzę od łóżeczka aż w końcu mogę się położyć. Na paluszkach bo skubany taki czujny, każdy szmer go rusza ![]() Jak np TZ zacznie się wiercić a ten usłyszy to cała zabawa od nowa. No i mama musi być w nocy, jak wstanie TZ to już jest wielki płacz Ale to z kolei tylko w domu i jak widzi że jestem, jakby mnie w domu nie było to jest mu obojętne.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-06-05 o 14:43 |
|
|
|
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Emi, pokaż koniecznie efekt końcowy kuchni. Carmelova, ślicznie wyglądasz. Miśku, mam nadzieję, ze nowe leki pomogą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie były ze 4 a jedynie czasami tylko 2. Nie chcę Cię martwić ale u mnie pobudki nie zniknęły nawet po podaniu kaszy na noc albo mleka mm. Wodą nie dał się skubaniec też oszukać.W ogóle powinien już nie jeść w nocy a tymczasem musi być 1 karmienie.
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do stroju to już pewnie za późno, ale ja do mojej firmy ubrałam się luźno (czarne jeansowe rurki i biała koszula), bo myślałam, że będę mieć test z angielskiego w kadrach, a okazało się, że mam rozmowę z Wiceprezesem Ale pracę dostałam ja, a nie dziewczyny w kostiumach A w biurze to już pełna dowolność, żadnego dress codu. Byle nie przesadzić
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
rzadko zaglądam, bo jestem zaganiana Pracuję już w nowym mijscu i póki co jest o.k Cytat:
Gratuluję nowego stanowiska miśkowa skąd ty bierzesz siły tzn.pewnie nie masz wyjścia,ale podziwiam cię Wiecie, że ja nigdy nie jadłam szparagów dobre są?do czego podobne w smaku?
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..ale to na własne życzenie w sumie bo położyłam się o 1![]() Dziecko jest BOSKIE bo ostatnio po wieczornym karmieniu wkładam ją do łóżeczka i po prostu zasypia w 5 min. Także 20:05 zaczyna się relax ![]() Na pewno to skutek odstawienia. To dla dziecka ogromne przeżycie przecież Dlaczego postanowiłaś odstawić? No ja wiem że nie mam prawa narzekać bo 2 pobudki przy 3 miesięcznym dziecku to jest hiper super sprawa. No ale ja już zaznałam tylko jednej pobudki- bo Marysia potrafi przespać od 20 do 4- i ja bym tak chciała zawsze ![]() A zauważyłam że te pobudki to bardziej z chęci przytulenia się do cyca- bo jak czasem ją z butli karmię to wypija 30-40 ml. Z tego wnioskuję że to jedzenie o 1-2 to nie z głodu. ---------------- Dziś miałam z mężem pierwsze mini wychodne bez dziecka- tak na próbę przed sobotą. Młoda z babcią szczęśliwa..i my też. Tylko kurna ja nie mam co w restauracjach jeść ![]() No ale po sklepach z ciuchami połażone. Kupiłam marynarkę na wesele i pierdoły do malowania. A mąż dostał błękitne rurki
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odstawiłam, bo powoli karmienie stało się męczące. Mały jest skręconym dzieckiem i nie mógł nawet przy karmieniu wyleżeć spokojnie. Wieczorne karmienie i usypianie trwało przez to od 1 do 1,5godz. Poza tym zdarzyło mu się mnie ugryźć (a ma zęby i u góry i u dołu). No i miałam takie przekonanie, że raczkujące dziecko jest zbyt duże, żeby karmić je piersią (dla mnie widok rocznego dziecka, które jest karmione kp jest co najmniej dziwny). I tak karmiłam o 2 miesiące dłużej niż zakładałam (po początkowych bolesnych karmieniach uwielbiałam to robić). Od jakiegoś czasu karmiłam już tylko raz rano a potem dopiero w nocy. Także powoli przygotowywałam i siebie i Małego na nadchodzący koniec Mimo to pierwszego wieczoru płakałam w pokoju, gdy to Mąż karmił Synka i usypiał ale już następnego dnia czułam się, jakbym od dawna już nie karmiła myślę, że duża zasługa mojego Męża, który wspiera mnie mocno i ogromnie pomaga.U mnie też było kilka pobudek nie z głodu a z chęci przytulenia do cycka. My za tydzień mamy pierwsze długie wychodne bez dziecka. Idziemy na mecz na Euro. Boję się jak przeżyją moi rodzice, bo czeka ich kąpanie i usypianie na noc
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-06-05 o 21:06 |
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, póki co pozostaje nauczyś się wcześniej spać chodzić ![]() Ja też mam tak że takie duże dziecko dziwnie mi wygląda przy piersi W ogóle sobie nie wyobrażam karmienia rocznego dzieciaka. Już Marysia jest taka jakas za duża i za bardzo świadoma jak dla mnie. Chcę jednak pociągnąć karmienie do 6 miesiącaMi też jest dziwnie jak mąż karmi Młodą butlą Z tym że ja mam wyrzuty sumienia żem wyrodna matka bo pije wino, a dziecko z butli musi jeść W życiu bym siebie o takie odczucia nie posądzała![]() No ja się nie odważyłam zostawić dziadków na usypianie Z tym że to chyba nie dziwne bo Mania ma dopiero 3 miechy Przyjeżdzamy z kościoła do domu, karmię Młodą, usypiam i jedziemy na weselicho dopiero.![]() Na który mecz idziecie? Jesteś takim kibicem czy to tylko w ramach rozrywki?
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie od 20 już były 2 pobudki... trzeba było przytulić i śpi dalej tak teraz policzyłam, że Mały może mieć kolejny skok rozwojowy.Mania jeszcze malutka. Mój do tej pory zostawał tylko z tatą i raz z teściową, gdy musieliśmy iść. na pogrzeb mojego dziadka. Także ciekawa jestem jak zniesie brak pbydwojga rodziców. Kibicem jestem ligi angielskiej a tutaj idę z ciekawości jak wygląda stadion oraz bycia osobiście na Euro niestety wylosowałam bilety na kiepski mecz wg mnie Rosja-Grecja. No ale to akurat wypada w urodziny mojego Męża więc dodatkowa motywacja, żeby iść (mój Mąż to fan piłki nożnej- teraz właśnie sam w nią gra).
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-06-05 o 22:13 |
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahaha ja najczesciej mamrocze "Majka czys ty k....ocipia.la??!!spojrz ktora godzina!!!!matka chce spac!!!!" po czym daje jej wszystkie ksiazki i albumy i mam spokoj do 8:45 i strasznie mnie irytuje zeby nie powiedziec wqr.ia ze Maja w okresie noworodkowo-niemowlecym spala ladniej niz teraz normalnie dzika satysfakcje bedzie mi sprawiac budzenie jej do szkoly jak ona bedzie chciala spac!!!
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to nie śpi za spokojnie. A ktory tydzień ma? Swoją drogą na te skoki to w sumie można wszystko zwalać bo one są non stop Aczkolwiek..czasem się zgadza. Moja miała ewidentnie skok w 6 tygodniuTo ja moją od początku na głęboką wodę wypuszczam. Z tata sama już w 2 tygodniu życia została. Na noc z tatą jak miała 2 miechy . Teraz zostanie tylko z dziadkami. I coś czuję że po tym pierwszym razie to już falowo pójdzie ![]() Jutro mamy urodziny koleżanki - robi ognisko od 18 i tak myślę czy by mama do Mani nie przyszla- znowu w ramach treningu przed sobotą. tak na wszelki wypadek własnie mleko ciągnę. A tak pisalas ze wylosowałas te bilety. Super prezent dla męża...tym bardziej że lubi nogę. My z mężem wręcz nie znosimy To całe zamieszanie Euro mnie już dobija![]() Nienawidzę tego w piłce że jest taka napompowana- za bieganinę zarabiają jakieś chore miliony rocznie, w wiadomościach najważniejsza jest piłeczka, na programach sportowych leci 10 liga Norwegii, a nie ma relacji z mistrzostw polski w piłce ręcznej W ogóle to bieganie 11 chłopa za piłką jest bardzo niemęskie ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
wiecie co dziewczyny- zamiast klepać w te klawiatury może chodźmy spać
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
nooo najpozniej do 23:15 haha a i tak w lozku laduje o 00:00 chociaz dzis w "pracy" normalnie uskutecznilam 2 godzinna drzemke |
||
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czwartek skończy 35 (ale urodzony 2 tygodnie przed terminem więc jakby 33 kończył).My u nas w mieście nie mamy rodziny więc więcej zachodu jest z zorganizowaniem opieki dla Małego. Hania, piłka nożna niemęska? No co Ty? Ja właśnie się zbieram, bo TŻ wrócił więc mogę iść spać. Dobrej nocy, bez pobudek i spania do 9
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
B zawsze się sporo budził ale mam wrażenie że kiedyś te pobudki były dla nas łatwiejsze niż teraz
![]() Ja młodego pierwszy raz na kilka godzin zostawiłam pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala Skoczyliśmy po zakupy i na spacer.Teraz mamę mam chętną nawet ale nie mam gdzie wozić młodego , a opcja że mama przyjeżdża do nas taka sobie
|
#658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak nie daję rady jak pójdę spać po godz.00:00. Myślałam że jest ok..ale tylko tydzień było OK. Jak młoda zaczne normalne spać : do tej 6 nawet ale bez pobudek to wrócę do trybu nocnego ![]() Cytat:
Mała ma jakeś gorsze momenty ale ogólnie to jest cudna Zdecydowanie więcej się śmieje i jest prosta w obsłudze ![]() No tak sprawa zostawiania dziecka komplkuje się gdy babcia daleko. No dla mnie zupełnie niemęska. Zero w niej walk do upadłego, potu i łez. Brak dynamki. Męski sport to ręczna- ful kontakt, walka na boisku o każdą piłkę. ---------- Spałyśmy do 7... ale to tak wymuszenie bo od 5:20 co 30 min musiałam do niej wstawać- czyl do dupy z takim snem ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
To jesteście mega wyluzowani A czemu do Was nie?. Ja właśnie wolę do nas..dla Mlodej lepej bo łóżeczko i zabawki swoje własne.
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Jako dowód rzeczowy pokażę zdjęcie 
Żaden tam ewenement czy jednorazowa sytuacjia w wykonaniu Mani

), więc liczę, że jednak mi pomogą. Mam odczekać miesiąc i potem jak się nic nie zmieni, to szukać dalej przyczyn. Sporo mi ten lekarz nagadał, że teraz wszyscy ze stresu chorują, chociaż ja raczej wyluzowana jestem, a przynajmniej tak mi się wydaje. Jedyne moje aktualne źródło nieustającego stresu to są lekarze właśnie, zaczynam myśleć, że lepiej nie wiedzieć i się nie leczyć, to przynajmniej człowiek się jakoś trzyma, bo jak już się zacznie drążyć, to masakra.

Myślałam albo o białej bluzce z kokardką pod szyją i do tego granatowe spodnie ( bardziej w stylu dzinsów, niż eleganckich), albo niebieską koszulę ( czy tam białą w niebieskie paseczki 

Ale to z kolei tylko w domu i jak widzi że jestem, jakby mnie w domu nie było to jest mu obojętne.
Ale pracę dostałam ja, a nie dziewczyny w kostiumach