|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Mnie głowa swędziała jak myłam odżywką/facelle/delikatnym szamponem. A jak już zrobiłam wcierkę to wogóle, jeszcze się łupież próbował robić. Wróciłam do sls i po problemie. Nie będę się męczyć. Szamponem myję tylko skalp, po reszcie włosów sobie tylko ścieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42692778]Mnie głowa swędziała jak myłam odżywką/facelle/delikatnym szamponem. A jak już zrobiłam wcierkę to wogóle, jeszcze się łupież próbował robić. Wróciłam do sls i po problemie. Nie będę się męczyć. Szamponem myję tylko skalp, po reszcie włosów sobie tylko ścieka.[/QUOTE]
Mnie po Babydreamie też swędział skalp, po Alterze 2w1 też, choć mniej, ale też słabiej myła. I również wróciłam do SLSów i problem zniknął. Czasem tylko mnie swędzi (może raz w miesiącu, z taką mniej więcej częstotliwością), wtedy kładę na skalp maskę drożdżową z BingoSpa na 1-3 godziny, normalnie zmywam SLSem i nie ma na długo swędzenia. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- jula85, pięknie w Codzienniku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() w codzienniku są zdjęcia. Testuje krem do loków marc anthony-silikony ale nie długo idę na wesele i chciałabym wzmocnić efekt. Tym razem nie użyłam żelu z siemienia lnianego i mam wrażenie,że włosy są bardziej u niesione.Też tak macie że żel zabiera Wam objętość? Aha..Wlosy w codzienniku są po wczorajszym myciu,odgnieceniu dziś i porannym spacerze z córeczką na którym strasznie wiało ![]()
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także tak, ja też tak miałam. Najlżejsze włosy mam po piankach, ale sklepowe żele też dają radę. Może dlatego, że nakłada ich się znacznie mniej niż lnianego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Słuchając Waszej rady odzwyczajam się od suszenia włosów korzystając, że jeszcze jest w miarę ciepło. Włosy oczywiście jak są mokre są ślicznie zakręcone, później się rozprostowują mimo odżywki b/s i ugniatania. Czyli to nie tylko suszarka rozprostowuje mi włosy... Co byście radziły ?
P.S. Włosy są niesamowicie lekkie po szamponie detox Tony&Guy, ma SLS, bo inaczej by aż tak nie czyścił włosów, ale mi to nie przeszkadza. |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W chustę/pieluchę/ręcznik zawsze trochę wody wsiąknie i, jak zdejmiesz, włosy już nie będą tak mokre i tak ciężkie, może się mniej rozprostują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
piękne włosy w codzienniku
![]() przeglądając go widzę, że kilka osób używa farmony lnianej b/s. Gdzie ją kupujecie? Używam joanny naturi, ale chciałam zmienić. Myślałam też o Ziaji, ale nie wiem którą wybrać? I który żel Bielenda polecacie? Ten w załączniku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() martaakow Ty zaczynasz się lubić z proteinami, a ja znowu ostatnio bardziej emolientowo ![]()
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie farmona sprawdza się zdecydowanie lepiej niż naturie, nigdy nie strączkuje, jest bardziej treściwa, kremowa, ale można ją nakładać bez umiaru. Mam Ziaję z rycyną - po nałożeniu w dużej ilości na pierwsze dwa dni świetny efekt, ale jeśli rzadziej myjesz włosy nie polecam, poza tym nagle zaczęły mi się łamać włosy... więc to był tylko początkowy entuzjazm. Ja od marca 2012 używam żeli bardzo mocnych graffiti, kolor bez znaczenia. ![]() Dzisiaj moje pierwsze podejście do mydełka Sesa. Kupiłam też tonik na wypadanie z receptur agafii, ale nie mam go kiedy używać (stosuję już loxon2% i cerkogel), więc pewnie sprezentuje go koleżance. ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-09-08 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Konto usunięte
|
jaką ważność ma żel lniany ?
zrobiłam go w poniedziałek i po użyciu wkładam do lodówki słyszałam że 2 tygodnie, czy to prawda ? bo mam go jeszcze 90% buteleczki, mimo że używam codziennie ;x (mam krótkie włosy) |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;42698630]jaką ważność ma żel lniany ? zrobiłam go w poniedziałek i po użyciu wkładam do lodówki słyszałam że 2 tygodnie, czy to prawda ? bo mam go jeszcze 90% buteleczki, mimo że używam codziennie ;x (mam krótkie włosy)[/QUOTE] ja trzymam właśnie tak ok.2 tygodnie, a później robię nowy ![]() Jeśli w analizach jest szampon zgodny z cg to nadaję się on do codziennego mycia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wiem że to temat kompletnie nie na tutaj, ale już nie wiem co robić
![]() ![]() Czuję się okropnie. Okropnie smutno. Jakby moje życie przeciekało mi przez palce, bez powrotu.. Tak bardzo różnię się od innych dziewczyn. Nie potrafię cieszyc sie z zycia i korzystac z niego. Jestem słaba, wszystkiego sie boję, wszystkim sie przejmuje i zawsze trzymam sie jakis zasad (np. jak mam bluzkę z dekoldem to cały czas go poprawiam i stresuję się żeby nie było widać mi stanika. wiem, żenujące ![]() mam masę kompleksów, nieuleczonych przez cale dotychczasowe zycie, a mam 17 lat. bardzo chcialam zakumplowac sie z taką I. z mojej nowej klasy , Z. i K., to najpopularniejsze dziewczyny w klasie no i znane w całej szkole. Tymczasem nie potrafie do nich nawet podejsc a one nie zwracaja na mnie uwagi, bo tak bardzo sie roznie od nich od wszystkich lubianych przez chłopaków lasek one sa takie jak ja bym chciala być, a nie potrafie czasem mam tak tego dosyc, bycia takim nieudacznikiem , taką szarą myszą że miewam mysli samobojcze :C nie wiem jak to zmienić.., może któraś z was mi pomoże ? mam dosyć bycia w cieniu . |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
paulakoala z Twojego postu mogłaby się zrobić ostra offtopowa dyskusja, więc odpowiem Ci tu to nasz offtopowy wątek dla kręconowłosych i tam będzie lepiej prowadzić tego typu rozmowy.
#645 | ||||
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42692778]Mnie głowa swędziała jak myłam odżywką/facelle/delikatnym szamponem. A jak już zrobiłam wcierkę to wogóle, jeszcze się łupież próbował robić. Wróciłam do sls i po problemie. Nie będę się męczyć. Szamponem myję tylko skalp, po reszcie włosów sobie tylko ścieka.[/QUOTE]
Cytat:
A ja ostatnio czym bym nie myła no mnie swędzi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Śliczne ![]() Cytat:
Też mi się tak wydaje bo zazwyczaj po lnianym nie mam skrętu od góry bo moje włosy są na tyle cięzkie po nim kiedy są jeszcze mokre że zabiera mi to skręt ![]() Cytat:
Napisz efekty po sesie jestem ciekawa jak się spisze u innych ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Dawno nie wrzucałam, więc oto są moje kłaczory po całym dniu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skończyłam ostatnio kurację więc powinno się już ustabilizować a tu nie ma takiej opcji, mnie z reguły po szamponach swędzi ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ładne i ładny kolor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Czego używasz do pielęgnacji?
#650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() martakow - piękne! ![]() ![]() jula85: super cięcie! te locze z przodu ![]() ![]() ![]() Nirejane, jaka długość!!! ![]() ![]() Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2013-09-09 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie kłaczory
![]() U mnie było już olejowanie na sucho, na mokro, to wczoraj zdecydowałam się na olejowanie na odżywkę. Właśnie zmyłam bingaczem i plunkinguję, zobaczymy co z tego będzie ![]()
#652 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuję. ![]() Prawdę mówiąc przeróżnych produktów. Ale mogę wymienić. ![]() szampon: ostatnio ciągle była Naturia pokrzywowa, obecnie Barwa żurawinowa, sporadycznie Babydream d/s: Garnier AiK, Eva Natura brzoskwiniowa, Garnier Goodbye Damage (kuracja, nie odżywka) - tych trzech używam najczęściej, a tak to, co mi w ręce wpadnie, byle nie napchane samymi silikonami i nie bardzo lekkie b/s: Hegron (z wodą pół na pół - w formie psikadła), Ziaja rycynowa, czasem Joaśka Naturia pokrzywowa stylizacja: głównie Nivea Volume cośtam, czasem jakiś żel, aktualnie mam Joaśkę mrożącą i ten żel z drogerii Natura niebieski (zapomniałam nazwę ![]() I w sumie to tyle. Cytat:
Teraz kupiłam Barwę żurawinową i myje się nią bardzo przyjemnie, tylko jest bardzo rzadka i się odrobinę przelewa przez palce. Dziękuję. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Konto usunięte
|
Powiem szczerze że taki jaki mam pod ręką. Teraz myję alterami, czasem barwą, czasem po prostu tym co stoi pod prysznicem.
Czeszę tylko na mokro albo grzebieniem z szerokimi zębami, albo palcami. Czymś muszę ten skalp wyczyścić jak jeszcze wcierki czasem robię(myję 2 razy w tygodniu). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42692778]Mnie głowa swędziała jak myłam odżywką/facelle/delikatnym szamponem. A jak już zrobiłam wcierkę to wogóle, jeszcze się łupież próbował robić. Wróciłam do sls i po problemie. Nie będę się męczyć. Szamponem myję tylko skalp, po reszcie włosów sobie tylko ścieka.[/QUOTE] Wcierki wcierki ehh, po mojej domowej na bazie alkoholu znowu strasznie mnie swędziało, na szczęście 3 sesje z olejkiem przeciwłupieżowym green pharmacy i już prawie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kolorek ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#655 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Kolorek, prawdę mówiąc, już do poprawki, zwłaszcza że odrost mam ok. 2,5 cm - po 5 tygodniach. ![]() Ale teraz zrobię całość, a chyba następnym razem już tylko odrost, bo mi nie będzie tak kolor blakł od słońca. Chociaż i teraz nie jest źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
A ja dziś odnotowałam, że lniany to najlepszy olej do moich włosów. Po żadnym innym nie są tak gładkie i zbite w fajne loczki. Oraz po lnianej joaśce skręt lepszy niż po farmonie. A dziś wieczorem kuracja proteinowa, wyniosłam ostatnio z natury ostatnią różową Artiste
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Wtajemniczenie
|
piękne
![]() ![]() wrzucę też swoje włosy ![]() Jeśli w analizach piszę, że szampon jest zgodny z CG to znaczy, że nadaję się do codziennego mycia? Szukam jakiegoś dla siebie. Nie chcę dziecięcego, odzywką myję raz na jakiś czas. Zastanawiam się nad szamponami z Alterry lub Białego Jelenia z chlorofilem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zależy, czy szukasz delikatnego szamponu, czy z SLSem. Z tego, co wiem, SLSy są zgodne. Niezgodność wynika z obecności innych składników. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Rozeznanie
|
Głowa mnie swędzi czy włosy myję szamponem, czy odżywką czy z sls czy bez jest źle zanim zaczęłam dbać świadomie o włosy też tak miałam poźniej powoli się to zmieniało na lepsze a teraz znowu to samo się dzieje co przed pielęgnacją ![]() Cytat:
Ale ładne lokaski ![]() jula85 Jak to robisz że one są takie uniesione całe ? zapuszczasz? do jakiej długości ? Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-09-09 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.