Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 18:59   #631
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A propos marszy, w zeszłym tygodniu spróbowałam nordic walking z trenerem, którym okazał się dobry kolega (książkę nawet tu o tym napisał) i powiem wam, ze dawno się tak nie zmeczylam jak wtedy. A poczucie, jak pięknie i skutecznie można wyrzezbic triceps przy prawidłowo stawianych kijkach - bezcenne..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
NW jak jest dobrze wykonywany, to jest świetnym treningiem całego ciała podobno tylko to nie takie łatwe

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny - nie straszcie mnie. Mam nadzieję że chodzi Wam o polskie becikowe. Bo ja piszę o norweskim becikowym o które można się ubiegać już od 26 tygodnia ciąży. Dowiadywałam się co i jak i raczej nie ma problemów jeśli ma się wszystkie potrzebne dokumenty. Znajoma również dostała becikowe jeszcze przed urodzeniem dziecka.

To ja może też Wam pokaże jak rośnie mój brzuchol Przytyłam już 6 kg, w sumie nie jest źle ale gdzie tam do końca. Powiedzcie mi czy Was też boli tak strasznie tyłek? ja jak coś więcej porobię to nie boli mnie kręgosłup, nie bolą mnie nogi, ale tyłek niesamowicie. Chodzę czasem jak stara babcia za to mąż zadowolony bo sobie może pomasować, ahahahaha

http://img841.imageshack.us/img841/9223/gczs.jpg

kolejne za tydzień
My myślałyśmy, że Ty w Polsce

Brzuszek fajniutki

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się czy marszując z takim zwykłym, w miarę lekkim i prostym drewnianym kijaszkiem uzyskam podobny efekt, czy w tych kijkach jest coś specjalnego? Bo chciałam spróbować, czy mi podpasuje, ale szkoda mi kasy na kijki na samo spróbowanie
Kijki dobiera się niby do wzrostu. Może jest jakaś możliwość wypożyczenia? U nas jest n. do wykupienia godzina z trenerem i kijki do wypożyczenia za 5zł, no ale to u mnie.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:03   #632
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A co to frida?
Ja mam fridę i bardzo sobie ją chwalę gruszką nie umiałam

Cytat:
Piękny brzuchol ja zrobię jakoś na tygodniu i wrzucę mam wielki brzuch a na wadze nadal 3,5 kg na plusie

Cytat:
A propos marszy, w zeszłym tygodniu spróbowałam nordic walking z trenerem, którym okazał się dobry kolega (książkę nawet tu o tym napisał) i powiem wam, ze dawno się tak nie zmeczylam jak wtedy. A poczucie, jak pięknie i skutecznie można wyrzezbic triceps przy prawidłowo stawianych kijkach - bezcenne..

Ja przemierzam spacerkiem miasto w ogóle bardzo lubię chodzić a jak już nie mam siły to w autobus i dod domu ewentualnie jakaś kawka w kawiarni
Stary 2013-11-10, 19:10   #633
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Taka mniej więcej różnice będę mieć..i dziwnie się czuje mówiąc DWOJE dzieci, bo jeden za chwilę chce zwiac (w de dzieci wcześniej wychodzą z domu, chętnie np po maturze na roczną podróż po świecie); mam dwoje ale jakby jedno po drugim jak w kazdej sytuacji są tego plusy i minusy
Jak się wymienią, to można by powiedzieć, że wymienisz na nowszy model
Stary 2013-11-10, 19:11   #634
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja mam opory trochę że mi filtr nie zadziała

Saskia
zgrabny masz brzuszek i fajny kolaż, można sobie porównać. Ja robię zdjęcia jak mam okazję albo mi się przypomni

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:13   #635
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Cytat:
o jej... Frida to też aspirator ale musisz odciągać katarek dziecku siłą własnych płuc. Ja wiem, że tam są specjalne filtry i nie ma szans żeby wsiorbać ten katar ale i tak mnie to odrzuca strasznie już wolę ten do odkurzacza osobiście
Oooo nie - ja tez jestem zbyt brzydliwa Wciaz wole tradycyjna gruszke

Moze to objaw kiepskiej matki, ale nie jestem w stanie wsysac gili i zjadac rozmoczonych herbatnikow itp. Szwagierka mowi ze mi sie to zmieni - nie sadze
Stary 2013-11-10, 19:16   #636
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Przypomnilas mi jedna kwestie - wszystkie kupujecie katarek? Bo mnie troche przeraza jego obsluga Chyba pod tym katem wolalabym tradycyjna gruszke
Ja kupię Fridę bo w szkole rodzenia polecali a odradzali właśnie gruszki

Cytat:
O rany - godzina z teściami na skypie a tu tyle czytania

Dziewczyny - nie straszcie mnie. Mam nadzieję że chodzi Wam o polskie becikowe. Bo ja piszę o norweskim becikowym o które można się ubiegać już od 26 tygodnia ciąży. Dowiadywałam się co i jak i raczej nie ma problemów jeśli ma się wszystkie potrzebne dokumenty. Znajoma również dostała becikowe jeszcze przed urodzeniem dziecka.

To ja może też Wam pokaże jak rośnie mój brzuchol Przytyłam już 6 kg, w sumie nie jest źle ale gdzie tam do końca. Powiedzcie mi czy Was też boli tak strasznie tyłek? ja jak coś więcej porobię to nie boli mnie kręgosłup, nie bolą mnie nogi, ale tyłek niesamowicie. Chodzę czasem jak stara babcia za to mąż zadowolony bo sobie może pomasować, ahahahaha

kolejne za tydzień
no my z kolei też godzinę na Skype, ale z siostrą męża

Brzuszek masz bardzo malutki

Tyłek mnie nie boli, ale dosłownie odkąd weszłam w 3 trymestr, miewam rano mdłości (nie wymiotuje) takie chwilowe, codziennie boli mnie kręgoslup lub kości biodrowe i mam problemy ze snem .Dzisiaj w nocy sikałam chyba z 6 razy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:18   #637
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja mam opory trochę że mi filtr nie zadziała

Saskia
zgrabny masz brzuszek i fajny kolaż, można sobie porównać. Ja robię zdjęcia jak mam okazję albo mi się przypomni
no ja też mam to samo jedne sobie wyobrażają mózg w odkurzaczu a ja ten katar w ustach a feee
Dziękuję za słowa uznania, ale teraz mi tak wypycha brzuch że nie będzie już chyba taki ładny jak teraz a postanowiłam robić zdjęcia już w czasie ciąży i potem również jak dorasta. Z usg też zbieram Mi rodzice nie robili zdjęć i nawet nie wiem jak wyglądałam jak byłam malutka :/ a fajnie jest po latach usiąść, powspominać i pośmiać się

teQiba nie mów tak. To na pewno nie są objawy złej mamy mam dokładnie to samo. Wiem że nie będę w stanie zjeść czegoś spultanego po dziecku, ale z przebieraniem mojego szkraba już nie będę miała tego problemu. Może to głupie ale już bym się chciała babrać w tych kupkach

Ja się pożegnam już na dzisiaj. Cieszę się że mnie przyjęłyście do swojego grona

Spokojnej nocy życzę

Edytowane przez _Saskia_
Czas edycji: 2013-11-10 o 19:23
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:18   #638
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Moze to objaw kiepskiej matki, ale nie jestem w stanie wsysac gili i zjadac rozmoczonych herbatnikow itp. Szwagierka mowi ze mi sie to zmieni - nie sadze
Gile zostawie mojemu mężowi ,a co do przemamlanego jedzenia to też nie bardzo się na to piszę

Maja

Czytam
Stary 2013-11-10, 19:25   #639
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Albo na synowe

Dokładnie, zdrowie najważniejsze. Dla Miśka pewnie będzie raźniej jak będzie drugi chłopak. TŻ też się cieszy z dwóch synów A mi po prostu będzie brakowało tego żeńskiego towarzystwa, tego strojenia właśnie, tych babskich pogaduszek. Wiecie, że nawet zaczęłam się zastanawiać nad trzecim podejściem za jakieś 2-3 lata Szaleństwo, ale koleżanka mi zaproponowała żebym jej potowarzyszyła bo ma właśnie takie plany No i żeby tym razem zaplanować sobie czas zapłodnienia, czyli przed owulacją, bo wtedy się robi dziewczynki Szkoda, że te dwie ciąże to takie nieplanowane tobym o tym celowaniu pomyślała wcześniej.
gratuluje poznania plci.ja jestem w 19tym tyg i moze ponzam za dwa tyg na polowkowym.może bo ostatnio sie odwrocilo i tylek pokazalo a nie to co powinno
co do tego jaka plec, to jest mi obojetne, dla chlopca nic totalnie nie musialabym kupowac bo ciuszki te same by nosil.no ale wiem, ze maz by chcal dziewczynke tak po cichu, choc mowi ze mu wszystko jedno.mi to wisi po tym krwiaku, krwawieniach i szpitalach na poczatku ciazy.
tylko denerwuje mnie strasznei rodzina tz i odczuwam presje z ich strony, bo wszysycy ciągle gadają ze MUSI byc corka, tesciowa jasno powiedziala, że no jak bedzie syn no to sie wychowa no trudno co zrobic i do mnie teskt "ze ty na pewno tez o corce marzysz" a ja mowie ze mi to obojetne, ale oni swoje, bo u nich sami chlopcy mama tż ma dwoch synow a zawsze chciala corke
i tak juz jest w brzuszku wszystko jasne czy siusiak czy nie, wiec nie mam na to wplywu. a to nie koncert zyczen
co do pampersow, moj Tymek ani razu odparzenia nie mial, przez pierwszy miesiac mylam mu gazikiem namoczonym wodą pupcie , pozniej chusteczkami.
ja z pampersow na pewno nie zrezygnuje, czytalam o tych wielorazowkach ale mnie nie przekonują. tak jestem wygodnicka i wole pampki.

ps. a tesciowa ma taką manie na temat dziewczynek ze nawet ostatnio tymkowi rożiwą czapke zimową kupila a jak bylam w ciazy z nim to dostal dwa rozowe kombinezony , jak juz byla znana plec.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:

mi sie nei zmienilo, fridy nie uzywam, wole gruszke i za jej pomoca to robie.
fride tez mamy, ale to robi mąż, jeg nie ruszają gile itd:P

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-11-10 o 19:23
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:43   #640
lutien
Wtajemniczenie

Wypowiem się w kwestii odpieluchowania. Ja też miałam takie podejście, jak większość z was (szybkie sadzanie=szybkie odpieluchowanie). A trafił mi się ciężki przypadek i teraz myślę, że to zależy w głównej mierze od dziecka. No więc moja cora świadomie na nocnik zaczęła robić w wieku roku i 4mies. Teraz ma 3lata, od roku w dzień bez pieluchy a nadal nie zalapala, kiedy chce jej się siku i często popuszcza w majtki. Po prostu nie potrafi określić, że czuje parcie na pęcherz. Dopiero, gdy popusci w majtki to idzie na nocnik. (Btw też uzywalysmy trochę wielorazowek, ale mi przeciekaly i ogólnie mi nie pasowały)

(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:51   #641
ag9
Zadomowienie

Cytat:
ag9 świetnie wyglądasz. Nic się nie przejmuj- potem założy się wątek i będziemy się nawzajem wszystkie motywować i spalać te pozostałości po ciąży
Dzięki. Hehe będzie dieta zbiorowa

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Gile zostawie mojemu mężowi ,a co do przemamlanego jedzenia to też nie bardzo się na to piszę
Ja też

I wiecie co, przeczytałam znów o kolejnej tragedii, na wątku listopad-grudzień. Raany niech ta ciąża szybciej leci i bobasy będą już na świecie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 19:51   #642
teQiba
Moderator

Cytat:
teQiba nie mów tak. To na pewno nie są objawy złej mamy mam dokładnie to samo. Wiem że nie będę w stanie zjeść czegoś spultanego po dziecku, ale z przebieraniem mojego szkraba już nie będę miała tego problemu. Może to głupie ale już bym się chciała babrać w tych kupkach
Kupe to jeszcze spoko bo rece mozna umyc, a usta to jednak jakis bardziej wrazliwy obszar

Cytat:
Zazdroszcze dzielnych TZ - moj niestety tez z tych delikatnych
Stary 2013-11-10, 19:54   #643
uparta8210
Raczkowanie

czytam was tak dzisiaj cały dzień i jakoś nie miałam weny co odpisać
Córcia mi marudziła w nocy, miała stan podgorączkowy, ale nie gorączkę, i zatkany nos i chrypkę w gardełku. Z tego też powodu musiałam wstawać robić jej herbatki, potem chodzić z nią do kibelka na siku i wogule całą noc marudziła i coś majaczyła przez sen. Miałam ciężką noc i to chyba dlatego dzisiaj cały dzień jestem taka nie do życia. A jak sobie przypomnę że jak dzidzia się urodzi to mnie właśnie takie nocki czekają .... ale przeżyje się jakoś

moja córcia robiła siku na nocnik jakoś po skończeniu roczka, wg mnie to zależy jakie rodzice mają podejście i czy im się chce dzidziusia czegoś nauczyć czy nie.pieluszki miała zakładane na noc ale do drugiego roku życia. Potem podkładałam takie maty pod prześcieradło lub samo prześcieradło takie nieprzemakalne. Kilka razy się zdarzyło że zrobiła siku ale brałam ją trzy razy w nocy na nocnik. Z czasem nauczyła się wstawać w nocy na siku jak jej się chciało, nawet zdarzało się że musiała mnie budzić bo tak mi się smacznie spało że jej nie usłyszałam przez niańkę

A teraz uciekam, buziaki dla was
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:04   #644
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jak się wymienią, to można by powiedzieć, że wymienisz na nowszy model
No właśnie pytanie, czy mogę tak powiedzieć, bo akurat pierwszy sie nie zgorzej udał, puk puk w niemalowane, nie przechwalic przed zachodem słońca

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:05   #645
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Może to głupie ale już bym się chciała babrać w tych kupkach
Może nie głupie ale dość dziwne
Cytat:
No to zazdroszczę męża

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
czytam was tak dzisiaj cały dzień i jakoś nie miałam weny co odpisać
Córcia mi marudziła w nocy, miała stan podgorączkowy, ale nie gorączkę, i zatkany nos i chrypkę w gardełku. Z tego też powodu musiałam wstawać robić jej herbatki, potem chodzić z nią do kibelka na siku i wogule całą noc marudziła i coś majaczyła przez sen. Miałam ciężką noc i to chyba dlatego dzisiaj cały dzień jestem taka nie do życia. A jak sobie przypomnę że jak dzidzia się urodzi to mnie właśnie takie nocki czekają .... ale przeżyje się jakoś
uciekaj odpoczywać

Pisała wczoraj do mnie dalsza kumpela.... poroniła w 12 tyg... lekarz jej powiedział, że to moze być od infekcji, bo koleżanka miała ostrą grype. I teraz się trochę martwię, choć staram się być dobrej myśli

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-10, 20:08   #646
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
I wiecie co, przeczytałam znów o kolejnej tragedii, na wątku listopad-grudzień. Raany niech ta ciąża szybciej leci i bobasy będą już na świecie...
Ta historia o dziewczynie co miała termin na 17.11 i straciła dzieciaczka 5.11 ?? Słyszałam i zmroziło mnie to niesamowicie Poronienie w 6-8 tc jest straszne, to co przeszła Cobra jest przeokropne a na tą historie nie mam słów

Maja

Czytam
Stary 2013-11-10, 20:14   #647
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie pytanie, czy mogę tak powiedzieć, bo akurat pierwszy sie nie zgorzej udał, puk puk w niemalowane, nie przechwalic przed zachodem słońca
Następne będzie jeszcze lepsze, widocznie taki talent masz do wychowania
Stary 2013-11-10, 20:18   #648
teQiba
Moderator

Cytat:
Ta historia o dziewczynie co miała termin na 17.11 i straciła dzieciaczka 5.11 ?? Słyszałam i zmroziło mnie to niesamowicie Poronienie w 6-8 tc jest straszne, to co przeszła Cobra jest przeokropne a na tą historie nie mam słów
Matko - a co sie stalo? Ja nic mie wiedzialam, a i teraz znalezc za bardzo nie moge - straszne
Stary 2013-11-10, 20:28   #649
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Matko - a co sie stalo? Ja nic mie wiedzialam, a i teraz znalezc za bardzo nie moge - straszne
Ogólnie dziewczyna nic nie chciała mówić napisała tylko, że 5.11 świat jej się zawalił, żeby ją usunąć z listy na pierwszej stronie i że jak wszystkie dziewczyny urodzą to może opowie swoją historię

Maja

Czytam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 20:31   #650
teQiba
Moderator

Koszmar - takie rzeczy nie powinny sie dziac
Stary 2013-11-10, 20:37   #651
Lewek
Zakorzenienie

Dopiero doczytałam o tym co wydarzyło się u Cobry Bardzo mi przykro..

Cytat:
Witam
Niesamowicie mi szkoda Cobry byle jak najszybciej spotkało Ją wielkie szczeście w życiu[*]

Ja do 6 miesiąca znosiłam całkiem dobrze ciąże niestety teraz z każdym dniem jest gorzej Kocham kopniaki Majki i moje małe szczęście, ale bardzo męczy mnie moja waga i wielkość oraz to że jestem w kondycji 80letniej babci .Zawsze uwielbiałam ruch i utrzymywanie perfekcyjnego ciała i może to samolubne, ale przez mój aktualny wygląd źle się czuje i już odliczam dni w których będe mogła wskoczyć w dres i iść pobiegać i poćwiczyć. Zamartwiam się też non stop że moja figura nie wróci do tej sprzed ciąży Wiem to mocno egoistyczne no ale jakoś tak nie umiem się cieszyć dużym brzuchem
Dobra ponarzekałam

Dzisiaj robmy kolejne podejście do hurtowni oby była otwarta
Mam podobne odczucia do Twoich. Tym bardziej, że ja całkiem niedawno byłam już w ciąży, wtedy bardziej się z niej cieszyłam, teraz nie mogę się doczekać już kwietnia i ponownej walki o normalną sylwetkę. Ale pocieszę Cię, że jak się chce to wszystko jest możliwe, ja poprzednio przytyłam 23kg a po 8 m-cach miałam już wagę sprzed ciąży a sylwetkę jeszcze ładniejszą, bo ćwiczyłam. Obawiam się, że tym razem przytyję tyle samo, bo idę na razie równo z tamtą ciążą, ale co ja poradzę, że nie mogę powstrzymać apetytu i to na słodkie i niezdrowe rzeczy... Jak byłam na diecie to się trzymałam, teraz popuściłam na całej linii

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej,
Wpadłam się tylko przywitać weekendowo Dzisiaj mam ślub więc 3majcie kciuki żebym o niczym nie zapomniała I jak tu się w takim dniu nie stresować?
Łał! gratulacje!

Jestem w 17 tygodniu, a moje dziecko już nieźle się rusza. Obawiam się, że rośnie jakiś mały rozrabiaka. Powiem Wam, że zrobiłam rozeznanie wśród mamuś na moim wątku starszego dziecia i maluchy które intensywnie się ruszały w brzuchu również nie należą do najgrzeczniejszych po urodzeniu. Mój Misiek w brzuszku był grzeczny, poczułam go dopiero w 19 tygodniu i teraz też należy raczej do spokojnych dzieci.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:38   #652
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Widziałam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-10, 20:52   #653
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Mam podobne odczucia do Twoich. Tym bardziej, że ja całkiem niedawno byłam już w ciąży, wtedy bardziej się z niej cieszyłam, teraz nie mogę się doczekać już kwietnia i ponownej walki o normalną sylwetkę. Ale pocieszę Cię, że jak się chce to wszystko jest możliwe, ja poprzednio przytyłam 23kg a po 8 m-cach miałam już wagę sprzed ciąży a sylwetkę jeszcze ładniejszą, bo ćwiczyłam. Obawiam się, że tym razem przytyję tyle samo, bo idę na razie równo z tamtą ciążą, ale co ja poradzę, że nie mogę powstrzymać apetytu i to na słodkie i niezdrowe rzeczy... Jak byłam na diecie to się trzymałam, teraz popuściłam na całej linii

Jestem w 17 tygodniu, a moje dziecko już nieźle się rusza. Obawiam się, że rośnie jakiś mały rozrabiaka. Powiem Wam, że zrobiłam rozeznanie wśród mamuś na moim wątku starszego dziecia i maluchy które intensywnie się ruszały w brzuchu również nie należą do najgrzeczniejszych po urodzeniu. Mój Misiek w brzuszku był grzeczny, poczułam go dopiero w 19 tygodniu i teraz też należy raczej do spokojnych dzieci.
No to jest szansa dla mnie

Wychodzi na to, że moja Majka będzie łobuzem strasznym i na dodatek będzie prowadziła nocny tryb życia

No dziewczynki uciekam do jutra

Maja

Czytam
Stary 2013-11-10, 20:55   #654
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
O, nie!!! to ja nie będę miała łatwo

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-10, 21:03   #655
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
A trafił mi się ciężki przypadek i teraz myślę, że to zależy w głównej mierze od dziecka. No więc moja cora świadomie na nocnik zaczęła robić w wieku roku i 4mies. Teraz ma 3lata, od roku w dzień bez pieluchy a nadal nie zalapala, kiedy chce jej się siku i często popuszcza w majtki. Po prostu nie potrafi określić, że czuje parcie na pęcherz. Dopiero, gdy popusci w majtki to idzie na nocnik.
Pisałam o tym, u nas był rok z kawałkiem i na nocnik, nie uważam wcale, że to późno. Większość 8-miesięcznych dzieci nocniki wsadza sobie na głowę, a roczniaki, które świadomie siadają i robią to są wyjątki, dziecko chyba jest po prostu zbyt małe, żeby kontrolować pęcherz. Twoja córcia w tym faktycznie jest ciężkim przypadkiem, ale nie martw się, kiedyś mnie taka stara dobra pediatra powiedziała coś takiego, że każde dziecko musi w swoim życiu tyle samo wypłakać, ale na różnych etapach rozwoju, w czymś być najszybsze, a w czym innym wolniejsze. Jak nie płacze jako niemowlę, to wydziera się i buntuje silniej jako dwulatek, jak szybko zaczyna chodzić, to później mówić itd. To samo dotyczy i siusiania. Az w końcu i tak wszystkie dzieci na pewnym etapie się zrównują

Zjadłam dzisiaj paczkę chipsów. Teraz mi niedobrze. To zdecydowanie nie jest ciążowy smak Wolę czekoladę.
Mąż codziennie robi mi koktajl mleczny z owocami. Jest taki pyszny że z powodzeniem może zastąpić słodki deser. Ale z czekoladą i tak nie wygra

W I ciązy przytyłam 20 kg. Może nawet i więcej bo ostatni tydzień się nie ważyłam. Ale bardzo puchłam, dużo z tego to była woda, więc dość szybko zrzuciłam. Ze szpitala wyszłam z kilkoma kg więcej, a przy moim ruchliwym dziecku i to szybko zgubiłam. I karmienie bardzo wyciąga, tak więc nie martwice się dziewczyny, przy bobasach jest niezła gimnastyka, zaraz znów będziemy laski

Boże, dopiero przetrawiłam, co przydarzyło się u Cobry a teraz piszecie o dziewczynie, która zaraz miała rodzić i straciła dziecko... to jest straszne

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-10 o 21:10
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:46   #656
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a co sie stalo u cobry dziewczyny?
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:49   #657
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a co sie stalo u cobry dziewczyny?
Poszukaj mojego postu z soboty, około godziny 10. Na prawdę nie chce tego pisać jeszcze raz

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-10, 21:52   #658
mona1
Zadomowienie

Cześć mamuśki Ale naskrobałyście ledwo was nadrobiłam Ja miałam dziś bardzo intensywny dzień, najpierw obiadek u mamusi, później wycieczka z mężem na łono natury. Pogoda dopisała, czuje się mega dotleniona i pozytywnie wypompowana - ta ciążowa "kondycja" to katastrofa
Śliczne brzuszki macie, ja w końcu swój obfocić muszę, bo jak tak dalej pójdzie to ani jednego zdjęcia na pamiątkę nie będę mieć...
A kg ile mi przybyło to nie wiem, wagę szerokim lukiem omijam za 2 tygodnie na wizycie pewnie zemdleje
Straszna ta historia mamusi listopadowej, nie wiem czy będę ją śledzić, bo przyznam że bardzo się później martwię i mam bardzo głupie myśli
Stary 2013-11-10, 22:00   #659
asienka213
Wtajemniczenie

witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Moja chrześnica jakoś poźno była sadzana na nocnik- grubo ponad 1,5 roku miała i bardzo się opierała, wręcz się buntowała Chce uniknąć takich problemów.
Na wielorazowe pieluchy raczej się nie zdecyduje- leń przeze mnie przemawia.
Po pierwsze to zalezy od dziecka, przeciez to nie znaczy, ze kazde dziecko tak bedzie mialo jak Twoja chrzesnica Po drugie to wcale nie jest pozno moja mi nie robila zadnych problemow, wrecz przeciwnie, szybko poszlo A po trzecie to niektore dzieci dopiero w 7-8 miesiacu zaczynaja siadac, wiec trudno zeby je od razu na nocnik posadzic

Ja mam czasem wrazenie, ze w dzisiejszych czasach matki chca wyprzedzic czas

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

A ja Wam powiem, że chyba zostanę bogata.
Ciuszki będę miała. Wózek będę miała.
Dla dziecka tak naprawde muszę kupić rożek, ochraniacz na łóżeczko, łózeczko, materac, prześcieradło, przybornik, fotelik. I to wszystko Jakies ciuszki na pewno kupię, ale nie mam co oglądać na allegro
Wiadomo zostały jakieś pierdoły typu pieluchy, gruszki i takie tam, ale tu nie ma co wybierać i nie ma radości jak z ciuszków, wózków i innych No a ochraniacz i prześcieradła chyba jednak kupię białe, ależ jestem nudna
farciara ale masz fajnie

Cytat:

zgrabny brzusio

Cytat:
u mnie sie nie sprawdzilo corcia w brzuchu byla grzeczna za to teraz to diabel wcielony

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:05   #660
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

dobranoc

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości