|
|
#601 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
tak przy psach, jak i przy dzieciach. Mechanizm działania raczej podobny. Cytat:
Co do becikowego, to można się o nie starać dopiero po porodzie jak dostaniesz zaświadczenie od gina i złożysz papiery, więc to chyba trochę późno na zakupowe szaleństwa Chociaż niektóre rzeczy pewnie mogą poczekać.
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozgość się ![]() Tą pościel mam dodaną do zakładek, ale z większa ilością elementów ![]() Co do becikowego to z tego co wiem to dopiero po porodzie można się o nie ubiegać
|
|
|
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja się wypowiem ogólnie na temat pieluch.
Kiedyś oglądałam jakiś program o pieluchach (szkoda, że nie pamiętam tytułu ) i chyba najbardziej przekonało mnie to, że chronimy środowisko przy wielorazówkach. Takie liczby podawali, że mi oczy wyskoczyły. Chodzi o utylizację tych jednorazówek.No i następny plus to kolory tych otulaczy a na lato jak dziecko w samej pieluszce by leżało, to słodko wygląda Cytat:
Cytat:
![]() Jaka oszczędność czasu
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś mnie uziemił okropny ból krzyża- zaczęło się niestety, bo brzuszek ciągnie do przodu. A ani tabletek, alni maści nie można.. Zostało grzanie pleców i magiczna poduszka...
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie przypomnę ten ból z poniedziałku to mi słabo. Dodałam te pościele ala i as do ulubionych. Podoba mi sie wzór paski techno pewnie i tak ze 2 komplety będą potrzebne tylko ja szukam bez baldachimu
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładna pościel A ja Wam powiem, że chyba zostanę bogata. Ciuszki będę miała. Wózek będę miała. Dla dziecka tak naprawde muszę kupić rożek, ochraniacz na łóżeczko, łózeczko, materac, prześcieradło, przybornik, fotelik. I to wszystko Jakies ciuszki na pewno kupię, ale nie mam co oglądać na allegro Wiadomo zostały jakieś pierdoły typu pieluchy, gruszki i takie tam, ale tu nie ma co wybierać i nie ma radości jak z ciuszków, wózków i innych No a ochraniacz i prześcieradła chyba jednak kupię białe, ależ jestem nudna
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
A to mój mega bęc - 22t1d - więc nie płaczcie że macie duże brzuchy
![]() Na wadze +7 kg Co prawda to po obiedzie, no ale przed niewiele mniejszy.
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
No muszę zrobić tą fotę
tylko jakoś mi sie nie chce.Przebiję Was wszystkie ![]() Ja przytyłam już 13 kg - 24 tydzień. KTO DA WIĘCEJ!! ![]() ag Ty przynajmniej jesteś szczupła, a ja cała chyba zaczęłam rosnąć
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brzuch? Myślę,że to bardziej kwestia tego, że jesteś niska i brzuch widać bardziej niż u wysokich
|
|
#610 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą jak mówiłam Marcel odkąd zaczął pewnie chodzić, miał ściąganego pampersa, więc później niż 10 miesięcy. Dwie dziennie nie, ale może 4, łącznie z nocą, no bo na spacer tez zawsze pampers. Wyglądało to tak, że oczywiście nie czaił na początku, co się dzieje, wysadzaliśmy go na nocnik co jakiś czas, a on sobie na nim siedział z książeczka albo bajkę oglądał i jak nocnik zaczynał grać, to robiliśmy wielkie fanfary, że poleciało siusiu - wzmocnienie pozytywne oczywiście często siusiał w majtki, ale to też podziałało, bo było mu mokro i nieprzyjemnie, trzeba było zmieniać majtki, skojarzył to z sikaniem i po pewnym czasie sam zaczął wołać. Cytat:
ale kilka sztuk 56 na pewno warto mieć, a gdy dzidziuś urodzi się mały, zawsze można dokupić więcej Ja też. Ale poluję na takie aukcje, gdzie pościel jest kilkuelementowa, ale nie ma poszewki na kołdrę i poduszkę, bo tego mam kilka kompletów. Za to mam 1 komplet pełnego przybrania łóżeczka (baldachim, ochraniacz, falbanka maskująca, przybornik) i chciałabym jeszcze jeden, a kupować osobno się nie opłaca. Gdybyście trafiły na takie aukcje bez poszewek to wiecie kogo powiadomić ![]() Cytat:
Cytat:
Zaś tym razem korzystałam z testów owulacyjnych, ale bardziej z potrzeby strzału za pierwszym razem niż wpłynięcia na płeć, bo z testami chyba tez trudno utrafić? wskazują 2 paski na 12 do 36 godzin przed owulacją. 36 godz. rozumiem, męskie mogą nie przeżyć, ale w 12 godzin szybciej dotrą niż żeńskie, więc i tak Czytałam, że jest tez dieta na chłopca i na dziewczynkę, tak więc Lewek, Cayenne gdybyście się decydowały na trzecie podejście, to zalecany wapń i magnez a unikać sodu i potasu ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#612 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I 7 Kg to nie dużo na razie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że dostaniesz tyle rzeczy- ja tez mam mieć prawie wszystko od siostry i mam zakaz kupowania w necie i nie tylko w necie. Zostało tak naprawdę łóżeczko i przewijak, ale te juz tez wybrane.
|
|
#613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko dzieć w brzuchu Ci rośnie Cytat:
|
||
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ja liczyłam że 8 kg to przytyję przez całą ciążę ![]() Cytat:
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
sa kobiety co tyja 25 kg, a nawet wiecej. Cichutko licze na to, ze tych 25 nie przekrocze
i ze szybko strace te kg po porodzie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Bebe, no i tego się teraz trzymam
![]() A co do przytycia to przyznam się Wam, ze z Kajetanem MUSIALAM, NO PO PROSTU MUSIALAM jeść lody i czekoladowe cukierki, tak z 2 kg dziennie i przytylam ok 32 kg ![]() Zrzucilam wszysciutko.. ale teraz się pilnuje (choć też nie jakoś przesadnie; mam marzenie przytyć w sumie 12 kg, pewnie się nie uda, to i 15 jakoś zdzierze...ale o ile wierzę, ze mozna ładnie schudnąć i doprowadzić się po ciąży do dobrego wyglądu, o tyle moj kręgosłup po pierwszej ciąży jest do wymiany...nie mam szans na samodzielne umycie wanny bo nie wstane...i teraz pilnuje się najwięcej dla zdrowia, wygląd jest tylko bonusem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#618 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Chyba pod tym katem wolalabym tradycyjna gruszke
|
|
|
|
|
#619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dałam ciała, bo patrząc na zdjecie dałabym mniej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Ale koleżanka mi kiedyś pokazała jak byłam u niej na swoim 3 miesięcznym synku i mi się podoba Uwierz mi, że jak sie budze o 3-4 rano od tygodnia to marzę o tym, żeby sobie takim katarkiem zaatakować nos
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Powiem więcej...moj maz widział ze dwa dni temu jakieś moje zdjęcie na plaży tak z 1,5 roku po porodzie...powiedział tylko "się" i go przytkalo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
chodziłam za to na bardzo długie, dość szybkie spacery (z wózkiem oczywiście), a po ok 9 mcach postanowiłam nieoczekiwanie dla wszystkich (bo już studiowalam finanse wtedy) spełnić swoje marzenie i dostać się na awf. Przygotowania zaczęłam grubo po złożeniu papierów (też z przejsciami, bo dwa dni po terminie, ale urok dziecka w nosidelku podziałal :p). I było to głównie jedzenie, ktore miało mi dawać siłę, czyli białko. Musli z jogurtem i bananem jadłam codziennie. Samych naprawdę wyczerpujących ćwiczeń, takich do porz...ygu uskutecznilam w sumie miesiąc, bo później się już egzaminy zaczęły. To byl czerwiec bodajze, lipiec-wrzesień nic nie robiłam oprocz spacerów, a w październiku zaczęły się zajęcia. Jakoś na 4.roku pan doktor z gietkiej (gimnastyki) powiedział, ze nigdy później nie byłam w takiej formie jak wtedy na pierwszym roku...Także dziewczyny, wszystko jest możliwe. Dodam, ze moja siostra też bardzo duzo przytyla, bo się nic nie pilnowala, i ona wszystko zrzucila za pomocą parowaru..też jakieś 30...i zarabiste cacko jej zostały, skubana no... :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zamierzam wybierać się na szybkie marsze z wózkiem
|
|
#623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będą mi pasować do pokoju. I też kupię bez baldachimuCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#625 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny - nie straszcie mnie. Mam nadzieję że chodzi Wam o polskie becikowe. Bo ja piszę o norweskim becikowym o które można się ubiegać już od 26 tygodnia ciąży. Dowiadywałam się co i jak i raczej nie ma problemów jeśli ma się wszystkie potrzebne dokumenty. Znajoma również dostała becikowe jeszcze przed urodzeniem dziecka. To ja może też Wam pokaże jak rośnie mój brzuchol Przytyłam już 6 kg, w sumie nie jest źle ale gdzie tam do końca. Powiedzcie mi czy Was też boli tak strasznie tyłek? ja jak coś więcej porobię to nie boli mnie kręgosłup, nie bolą mnie nogi, ale tyłek niesamowicie. Chodzę czasem jak stara babcia za to mąż zadowolony bo sobie może pomasować, ahahahahahttp://img841.imageshack.us/img841/9223/gczs.jpg kolejne za tydzień
|
||
|
|
|
#626 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
aspirator do nosa http://allegro.pl/listing/listing.php?string=frida
saskia witaj, zgrabny i malutki masz brzuszek
|
|
|
|
#628 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ag9 piękny bunio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakiś grający nocniczek, pochwały itp?Cytat:
Jak się na parze ugotuje surową brukselkę to wcale nie jest też taka zła, nie jest taka mdła jak mrożonka.Pozatym pomyśleliśmy że parowar się przyda jeśli trzeba będzie butelki i laktator wyparzać - będę piersią karmić, ale nie chcę być przy dziecku 24/7, więc na potrzeby ewentualnego zostawienia dziecka z opiekunką trzeba będzie odciągać. Taki parowar to naprawdę dobra rzecz. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Taka mniej więcej różnice będę mieć..i dziwnie się czuje mówiąc DWOJE dzieci, bo jeden za chwilę chce zwiac (w de dzieci wcześniej wychodzą z domu, chętnie np po maturze na roczną podróż po świecie); mam dwoje ale jakby jedno po drugim jak w kazdej sytuacji są tego plusy i minusy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#630 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() o jej... Frida to też aspirator ale musisz odciągać katarek dziecku siłą własnych płuc. Ja wiem, że tam są specjalne filtry i nie ma szans żeby wsiorbać ten katar ale i tak mnie to odrzuca strasznie już wolę ten do odkurzacza osobiście ![]() ag9 świetnie wyglądasz. Nic się nie przejmuj- potem założy się wątek i będziemy się nawzajem wszystkie motywować i spalać te pozostałości po ciąży
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Dzieci w wielo szybciej się odpieluchowują, bo jak się zsikają to czują że im mokro i zimno, co jest bardzo nieprzyjemne. Jak po każdym zsikaniu się myjesz dziecko zimną wodą, to też mu nieprzyjemnie. Więc w końcu zacznie kojarzyć sikanie w pampka z nieprzyjemnością. Bo w samym pampersie wszystko się wsiąka do pewnego czasu i dziecko nie czuje wilgoci, dlatego część dzieci pampersowych dłużej jest pieluchowana.
tak przy psach, jak i przy dzieciach. Mechanizm działania raczej podobny.
Chociaż niektóre rzeczy pewnie mogą poczekać.

Jakies ciuszki na pewno kupię, ale nie mam co oglądać na allegro 

tylko jakoś mi sie nie chce.