Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 16:37   #601
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Właśnie o to chodzi, że jeśli dorosły facet przez jakiś czas przegrzewa jądra, to płodność słabnie na jakiś czas. Nie ma wiarygodnych badań na temat, jak wpływa na na niedojrzałe jeszcze jąderka nieustanne przegrzewanie ich przez dwa lata
Z tą zimną wodą jako metodą na przyspieszenie odpieluchowania to moim zdaniem brzmi sensownie. Wydaje mi się że to zasadza się na takim samym motywie jak wielorazówki Dzieci w wielo szybciej się odpieluchowują, bo jak się zsikają to czują że im mokro i zimno, co jest bardzo nieprzyjemne. Jak po każdym zsikaniu się myjesz dziecko zimną wodą, to też mu nieprzyjemnie. Więc w końcu zacznie kojarzyć sikanie w pampka z nieprzyjemnością. Bo w samym pampersie wszystko się wsiąka do pewnego czasu i dziecko nie czuje wilgoci, dlatego część dzieci pampersowych dłużej jest pieluchowana.
Ja chyba jestem zwolenniczką metod "szkolenia" pozytywnego tak przy psach, jak i przy dzieciach. Mechanizm działania raczej podobny.

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
Witam Was bardzo serdecznie nie wiem czy mogę już tu pisać, bo nie widzę siebie jeszcze na liście Podczytuję Was od kilku tygodni i chciałam strasznie do Was dołączyć Jestem Sylwia, to moja pierwsza ciąża, 22t2d, wymarzony chłopaczek nam się urodzi mam nadzieję, że się tu a Was zaaklimatyzuję o ile wyrazicie na to zgodę

Czy Wy też robicie zdjęcia brzuszków co kilka tygodni? fajna sprawa. Zaczęłam od 16 tygodnia bo wcześniej nie było za bardzo czemu robić fotek

Co do pościeli - kate1623 ja mam na oku kilka propozycji z allegro. Może Ci się coś spodoba. Cena też chyba nie jest jakaś porażająca

http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-z...667309029.html

są przesłodkie dodatkowo również planuję dokupić taki 14 el. komplet pościeli razem z moskitierą, rożkiem i całą resztą...Strasznie mnie cieszą te wybory ubranek, akcesorii, mebelków... Jeszcze nic nie kupujemy bo czekamy aż będzie można ubiegać się o becikowe. A wtedy hulaj dusza
witaj!
Co do becikowego, to można się o nie starać dopiero po porodzie jak dostaniesz zaświadczenie od gina i złożysz papiery, więc to chyba trochę późno na zakupowe szaleństwa Chociaż niektóre rzeczy pewnie mogą poczekać.
Stary 2013-11-10, 16:39   #602
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was bardzo serdecznie nie wiem czy mogę już tu pisać, bo nie widzę siebie jeszcze na liście Podczytuję Was od kilku tygodni i chciałam strasznie do Was dołączyć Jestem Sylwia, to moja pierwsza ciąża, 22t2d, wymarzony chłopaczek nam się urodzi mam nadzieję, że się tu a Was zaaklimatyzuję o ile wyrazicie na to zgodę

Czy Wy też robicie zdjęcia brzuszków co kilka tygodni? fajna sprawa. Zaczęłam od 16 tygodnia bo wcześniej nie było za bardzo czemu robić fotek

Co do pościeli - kate1623 ja mam na oku kilka propozycji z allegro. Może Ci się coś spodoba. Cena też chyba nie jest jakaś porażająca

są przesłodkie dodatkowo również planuję dokupić taki 14 el. komplet pościeli razem z moskitierą, rożkiem i całą resztą...Strasznie mnie cieszą te wybory ubranek, akcesorii, mebelków... Jeszcze nic nie kupujemy bo czekamy aż będzie można ubiegać się o becikowe. A wtedy hulaj dusza
Witaj
Rozgość się
Tą pościel mam dodaną do zakładek, ale z większa ilością elementów
Co do becikowego to z tego co wiem to dopiero po porodzie można się o nie ubiegać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:40   #603
Ela87
Zakorzenienie

Ja się wypowiem ogólnie na temat pieluch.
Kiedyś oglądałam jakiś program o pieluchach (szkoda, że nie pamiętam tytułu ) i chyba najbardziej przekonało mnie to, że chronimy środowisko przy wielorazówkach. Takie liczby podawali, że mi oczy wyskoczyły. Chodzi o utylizację tych jednorazówek.
No i następny plus to kolory tych otulaczy sa kolorowe i śliczne a na lato jak dziecko w samej pieluszce by leżało, to słodko wygląda

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Wiecie, że nawet zaczęłam się zastanawiać nad trzecim podejściem za jakieś 2-3 lata Szaleństwo, ale koleżanka mi zaproponowała żebym jej potowarzyszyła bo ma właśnie takie plany No i żeby tym razem zaplanować sobie czas zapłodnienia, czyli przed owulacją, bo wtedy się robi dziewczynki
U mnie było tuż po owulacji i będzie dziewczyna, więc ja w to nie wierzę.

Cytat:
Czytałam ostatnio na kafeterii jakaś matka chwaliła się że jej dziecko (10 miesięcy) cały dzień chodzi w dwuch pieluchach, i jej na miesiąc schodzi niedużo ponad paczka pieluch
Właśnie w tym programie mówili, że dawno, dawno temu dzieciaki miały jedne szmaty przez kilka dni i dlatego tak szybko się oduczyły
Jaka oszczędność czasu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:43   #604
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Eeee tam, ja chciałam dziewuche, robiona przed owulacja...i nie wyszło...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja chciałam tym sposobem chłopaka- robiona w owulacje wyszła dziewczynka

Dziś mnie uziemił okropny ból krzyża- zaczęło się niestety, bo brzuszek ciągnie do przodu. A ani tabletek, alni maści nie można.. Zostało grzanie pleców i magiczna poduszka...
Stary 2013-11-10, 16:46   #605
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dziś mnie uziemił okropny ból krzyża- zaczęło się niestety, bo brzuszek ciągnie do przodu. A ani tabletek, alni maści nie można.. Zostało grzanie pleców i magiczna poduszka...
Życze żeby szybko minęło
Jak sobie przypomnę ten ból z poniedziałku to mi słabo.

Dodałam te pościele ala i as do ulubionych. Podoba mi sie wzór paski techno pewnie i tak ze 2 komplety będą potrzebne tylko ja szukam bez baldachimu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:47   #606
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

WItaj.
Bardzo ładna pościel

A ja Wam powiem, że chyba zostanę bogata.
Ciuszki będę miała. Wózek będę miała.
Dla dziecka tak naprawde muszę kupić rożek, ochraniacz na łóżeczko, łózeczko, materac, prześcieradło, przybornik, fotelik. I to wszystko Jakies ciuszki na pewno kupię, ale nie mam co oglądać na allegro
Wiadomo zostały jakieś pierdoły typu pieluchy, gruszki i takie tam, ale tu nie ma co wybierać i nie ma radości jak z ciuszków, wózków i innych No a ochraniacz i prześcieradła chyba jednak kupię białe, ależ jestem nudna

Stary 2013-11-10, 16:49   #607
ag9
Zadomowienie

A to mój mega bęc - 22t1d - więc nie płaczcie że macie duże brzuchy
Na wadze +7 kg

Co prawda to po obiedzie, no ale przed niewiele mniejszy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP8960 - Kopia.jpg (60,3 KB, 85 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 17:01   #608
Ela87
Zakorzenienie

No muszę zrobić tą fotę tylko jakoś mi sie nie chce.
Przebiję Was wszystkie

Ja przytyłam już 13 kg - 24 tydzień.
KTO DA WIĘCEJ!!

ag Ty przynajmniej jesteś szczupła, a ja cała chyba zaczęłam rosnąć

Stary 2013-11-10, 17:20   #609
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Na wadze +7 kg
Wcale nie przytyłaś tak dużo... ja na tym etapie miałam też 7-8 kg.
A brzuch? Myślę,że to bardziej kwestia tego, że jesteś niska i brzuch widać bardziej niż u wysokich

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-10, 17:21   #610
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetnie to ogarnęłaś. A jak często go przewijałaś tak mniej więcej? Tak z ciekawości pytam
Czytałam ostatnio na kafeterii jakaś matka chwaliła się że jej dziecko (10 miesięcy) cały dzień chodzi w dwuch pieluchach, i jej na miesiąc schodzi niedużo ponad paczka pieluch

Fajny motyw z tym wczesnym sadzaniem na nocnik. Mi się wogóle marzyła długo idea wysadzania dziecka od maleńkości, ale wydaje mi się to czarną magią, więc na to raczej się nie zdecyduję. Swoją drogą wcześniej wogóle o tym nie pomyślałam, żeby tak sadzać na nocniku odkąd pewnie siedzi. Dobra inspiracja
Az taka oszczędna jak ta pani, o której piszesz nie byłam Zresztą jak mówiłam Marcel odkąd zaczął pewnie chodzić, miał ściąganego pampersa, więc później niż 10 miesięcy. Dwie dziennie nie, ale może 4, łącznie z nocą, no bo na spacer tez zawsze pampers. Wyglądało to tak, że oczywiście nie czaił na początku, co się dzieje, wysadzaliśmy go na nocnik co jakiś czas, a on sobie na nim siedział z książeczka albo bajkę oglądał i jak nocnik zaczynał grać, to robiliśmy wielkie fanfary, że poleciało siusiu - wzmocnienie pozytywne oczywiście często siusiał w majtki, ale to też podziałało, bo było mu mokro i nieprzyjemnie, trzeba było zmieniać majtki, skojarzył to z sikaniem i po pewnym czasie sam zaczął wołać.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A podobno nie opłaca się kupować rozmiaru 56, bo dziecko może być większe?
Na pewno nie opłaca się kupować 50, bo to rozmiar dla bardzo małych dzieci, wcześniaków. A z 56 szybko wyrasta, zresztą nie przewidzisz, ile będzie miało cm, gdy się urodzi. Na rozmiarówce jest podane, że 62 od 2 miesięcy, a np. dla mojego syna było od urodzenia ale kilka sztuk 56 na pewno warto mieć, a gdy dzidziuś urodzi się mały, zawsze można dokupić więcej

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Mam już dodane do zakładek aukcje na tą pościel
Ja też. Ale poluję na takie aukcje, gdzie pościel jest kilkuelementowa, ale nie ma poszewki na kołdrę i poduszkę, bo tego mam kilka kompletów. Za to mam 1 komplet pełnego przybrania łóżeczka (baldachim, ochraniacz, falbanka maskująca, przybornik) i chciałabym jeszcze jeden, a kupować osobno się nie opłaca. Gdybyście trafiły na takie aukcje bez poszewek to wiecie kogo powiadomić

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
U mnie było tuż po owulacji i będzie dziewczyna, więc ja w to nie wierzę.
Cytat:
Eeee tam, ja chciałam dziewuche, robiona przed owulacja...i nie wyszło...
Mój Marcel też był robiony na dziewuchę
Zaś tym razem korzystałam z testów owulacyjnych, ale bardziej z potrzeby strzału za pierwszym razem niż wpłynięcia na płeć, bo z testami chyba tez trudno utrafić? wskazują 2 paski na 12 do 36 godzin przed owulacją. 36 godz. rozumiem, męskie mogą nie przeżyć, ale w 12 godzin szybciej dotrą niż żeńskie, więc i tak
Czytałam, że jest tez dieta na chłopca i na dziewczynkę, tak więc Lewek, Cayenne gdybyście się decydowały na trzecie podejście, to zalecany wapń i magnez a unikać sodu i potasu

Cytat:
Na wadze +7 kg

Bardzo ładny ciążowy bęc
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:27   #611
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Az taka oszczędna jak ta pani, o której piszesz nie byłam Zresztą jak mówiłam Marcel odkąd zaczął pewnie chodzić, miał ściąganego pampersa, więc później niż 10 miesięcy. Dwie dziennie nie, ale może 4, łącznie z nocą, no bo na spacer tez zawsze pampers. Wyglądało to tak, że oczywiście nie czaił na początku, co się dzieje, wysadzaliśmy go na nocnik co jakiś czas, a on sobie na nim siedział z książeczka albo bajkę oglądał i jak nocnik zaczynał grać, to robiliśmy wielkie fanfary, że poleciało siusiu - wzmocnienie pozytywne oczywiście często siusiał w majtki, ale to też podziałało, bo było mu mokro i nieprzyjemnie, trzeba było zmieniać majtki, skojarzył to z sikaniem i po pewnym czasie sam zaczął wołać.

Na pewno nie opłaca się kupować 50, bo to rozmiar dla bardzo małych dzieci, wcześniaków. A z 56 szybko wyrasta, zresztą nie przewidzisz, ile będzie miało cm, gdy się urodzi. Na rozmiarówce jest podane, że 62 od 2 miesięcy, a np. dla mojego syna było od urodzenia ale kilka sztuk 56 na pewno warto mieć, a gdy dzidziuś urodzi się mały, zawsze można dokupić więcej

Ja też. Ale poluję na takie aukcje, gdzie pościel jest kilkuelementowa, ale nie ma poszewki na kołdrę i poduszkę, bo tego mam kilka kompletów. Za to mam 1 komplet pełnego przybrania łóżeczka (baldachim, ochraniacz, falbanka maskująca, przybornik) i chciałabym jeszcze jeden, a kupować osobno się nie opłaca. Gdybyście trafiły na takie aukcje bez poszewek to wiecie kogo powiadomić

Mój Marcel też był robiony na dziewuchę
Zaś tym razem korzystałam z testów owulacyjnych, ale bardziej z potrzeby strzału za pierwszym razem niż wpłynięcia na płeć, bo z testami chyba tez trudno utrafić? wskazują 2 paski na 12 do 36 godzin przed owulacją. 36 godz. rozumiem, męskie mogą nie przeżyć, ale w 12 godzin szybciej dotrą niż żeńskie, więc i tak
Czytałam, że jest tez dieta na chłopca i na dziewczynkę, tak więc Lewek, Cayenne gdybyście się decydowały na trzecie podejście, to zalecany wapń i magnez a unikać sodu i potasu

Bardzo ładny ciążowy bęc
Zaje....scie, tylko z moją częstotliwością (ciaza raz na 18 lat) bym musiała na emeryturze

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:29   #612
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Na wadze +7 kg
Super brzucho I 7 Kg to nie dużo na razie

Cytat:
WItaj.
Bardzo ładna pościel

A ja Wam powiem, że chyba zostanę bogata.
Ciuszki będę miała. Wózek będę miała.
Dla dziecka tak naprawde muszę kupić rożek, ochraniacz na łóżeczko, łózeczko, materac, prześcieradło, przybornik, fotelik. I to wszystko Jakies ciuszki na pewno kupię, ale nie mam co oglądać na allegro
Wiadomo zostały jakieś pierdoły typu pieluchy, gruszki i takie tam, ale tu nie ma co wybierać i nie ma radości jak z ciuszków, wózków i innych No a ochraniacz i prześcieradła chyba jednak kupię białe, ależ jestem nudna
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
.
A brzuch? Myślę,że to bardziej kwestia tego, że jesteś niska i brzuch widać bardziej niż u wysokich
Elunka- próbuje to jakos rozćwiczyć delikatnie, ale problemy miałam juz przed ciążą, więc wiedziałam, że mnie prędzej czy później złapie. Dlatego tez tak uważam na wagę, bo każdy kilogram w tym momencie ekstra na plus to dodatkowy ból

Cytat:
Przebiję Was wszystkie

KTO DA WIĘCEJ!!

Ale Ty kochana to masz powód. Cukrzyca ciążowa właśnie się tym objawia- zobaczysz jak Ci po porodzie szybko znikną te kilogramy. Pobijesz nas wszystkie.

Fajnie, że dostaniesz tyle rzeczy- ja tez mam mieć prawie wszystko od siostry i mam zakaz kupowania w necie i nie tylko w necie. Zostało tak naprawdę łóżeczko i przewijak, ale te juz tez wybrane.
Stary 2013-11-10, 17:30   #613
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Na wadze +7 kg

Brzuszek masz rzeczywiście duży, ale zobacz jakie Ty masz chudziutkie nóżki tylko dzieć w brzuchu Ci rośnie

Cytat:
Przebiję Was wszystkie

KTO DA WIĘCEJ!!

ag Ty przynajmniej jesteś szczupła, a ja cała chyba zaczęłam rosnąć
No rzeczywiście trochę przytyłaś, ale z drugiej strony to zależy podobno od organizmu i możesz chwila moment po porodzie zrzucić, a te co przytyją z 15kg w całej ciązy mogą mieć później problemy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:34   #614
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaje....scie, tylko z moją częstotliwością (ciaza raz na 18 lat) bym musiała na emeryturze
Ojtam ojtam, ciąża odmładza
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:35   #615
ag9
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Ja liczyłam że 8 kg to przytyję przez całą ciążę

Cytat:
Wcale nie przytyłaś tak dużo... ja na tym etapie miałam też 7-8 kg.
Mam 172 cm
Stary 2013-11-10, 17:40   #616
Ela87
Zakorzenienie

sa kobiety co tyja 25 kg, a nawet wiecej. Cichutko licze na to, ze tych 25 nie przekrocze i ze szybko strace te kg po porodzie.

Stary 2013-11-10, 17:46   #617
cayenneOna
Zadomowienie

Bebe, no i tego się teraz trzymam

A co do przytycia to przyznam się Wam, ze z Kajetanem MUSIALAM, NO PO PROSTU MUSIALAM jeść lody i czekoladowe cukierki, tak z 2 kg dziennie i przytylam ok 32 kg
Zrzucilam wszysciutko.. ale teraz się pilnuje (choć też nie jakoś przesadnie; mam marzenie przytyć w sumie 12 kg, pewnie się nie uda, to i 15 jakoś zdzierze...ale o ile wierzę, ze mozna ładnie schudnąć i doprowadzić się po ciąży do dobrego wyglądu, o tyle moj kręgosłup po pierwszej ciąży jest do wymiany...nie mam szans na samodzielne umycie wanny bo nie wstane...i teraz pilnuje się najwięcej dla zdrowia, wygląd jest tylko bonusem...

Stary 2013-11-10, 17:50   #618
teQiba
Moderator

Cytat:
A ja sie obudziłam o 4 nad ranem bo mi się nos zatkał i nie mogłam usnąć
Chyba kupię ten katarek dla dziecka i będe sobie juz teraz próbowała na sobie jak działa
No i super! Nam też należy, a co!
Przypomnilas mi jedna kwestie - wszystkie kupujecie katarek? Bo mnie troche przeraza jego obsluga Chyba pod tym katem wolalabym tradycyjna gruszke
Stary 2013-11-10, 17:54   #619
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Cytat:

Mam 172 cm
No to dałam ciała, bo patrząc na zdjecie dałabym mniej
Cytat:

A co do przytycia to przyznam się Wam, ze z Kajetanem MUSIALAM, NO PO PROSTU MUSIALAM jeść lody i czekoladowe cukierki, tak z 2 kg dziennie i przytylam ok 32 kg
Zrzucilam wszysciutko..
Wow!!! Nawet bym nie sądziła, że AŻ tyle mozna przytyć. Szacun za zrzucenie

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Przypomnilas mi jedna kwestie - wszystkie kupujecie katarek? Bo mnie troche przeraza jego obsluga Chyba pod tym katem wolalabym tradycyjna gruszke
Mnie też to trochę przerażało - wyobrażałam sobie mózg dziecka w rurce od odkurzacza
Ale koleżanka mi kiedyś pokazała jak byłam u niej na swoim 3 miesięcznym synku i mi się podoba szybko i po sprawie.

Uwierz mi, że jak sie budze o 3-4 rano od tygodnia to marzę o tym, żeby sobie takim katarkiem zaatakować nos

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 17:54   #620
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Zrzucilam wszysciutko.. ale teraz się pilnuje (choć też nie jakoś przesadnie; mam marzenie przytyć w sumie 12 kg, pewnie się nie uda, to i 15 jakoś zdzierze...ale o ile wierzę, ze mozna ładnie schudnąć i doprowadzić się po ciąży do dobrego wyglądu, o tyle moj kręgosłup po pierwszej ciąży jest do wymiany...nie mam szans na samodzielne umycie wanny bo nie wstane...i teraz pilnuje się najwięcej dla zdrowia, wygląd jest tylko bonusem...

dalas mi nadzieje, ze i mi sie uda zrzucic

Stary 2013-11-10, 18:09   #621
cayenneOna
Zadomowienie

Powiem więcej...moj maz widział ze dwa dni temu jakieś moje zdjęcie na plaży tak z 1,5 roku po porodzie...powiedział tylko "się" i go przytkalo

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
dalas mi nadzieje, ze i mi sie uda zrzucic

Dobra wiadomość: nie katowalam się sportem chodziłam za to na bardzo długie, dość szybkie spacery (z wózkiem oczywiście), a po ok 9 mcach postanowiłam nieoczekiwanie dla wszystkich (bo już studiowalam finanse wtedy) spełnić swoje marzenie i dostać się na awf. Przygotowania zaczęłam grubo po złożeniu papierów (też z przejsciami, bo dwa dni po terminie, ale urok dziecka w nosidelku podziałal :p). I było to głównie jedzenie, ktore miało mi dawać siłę, czyli białko. Musli z jogurtem i bananem jadłam codziennie. Samych naprawdę wyczerpujących ćwiczeń, takich do porz...ygu uskutecznilam w sumie miesiąc, bo później się już egzaminy zaczęły. To byl czerwiec bodajze, lipiec-wrzesień nic nie robiłam oprocz spacerów, a w październiku zaczęły się zajęcia. Jakoś na 4.roku pan doktor z gietkiej (gimnastyki) powiedział, ze nigdy później nie byłam w takiej formie jak wtedy na pierwszym roku...
Także dziewczyny, wszystko jest możliwe.
Dodam, ze moja siostra też bardzo duzo przytyla, bo się nic nie pilnowala, i ona wszystko zrzucila za pomocą parowaru..też jakieś 30...i zarabiste cacko jej zostały, skubana no...:p

Stary 2013-11-10, 18:16   #622
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra wiadomość: nie katowalam się sportem chodziłam za to na bardzo długie, dość szybkie spacery (z wózkiem oczywiście), a po ok 9 mcach postanowiłam nieoczekiwanie dla wszystkich (bo już studiowalam finanse wtedy) spełnić swoje marzenie i dostać się na awf. Przygotowania zaczęłam grubo po złożeniu papierów (też z przejsciami, bo dwa dni po terminie, ale urok dziecka w nosidelku podziałal :p). I było to głównie jedzenie, ktore miało mi dawać siłę, czyli białko. Musli z jogurtem i bananem jadłam codziennie. Samych naprawdę wyczerpujących ćwiczeń, takich do porz...ygu uskutecznilam w sumie miesiąc, bo później się już egzaminy zaczęły. To byl czerwiec bodajze, lipiec-wrzesień nic nie robiłam oprocz spacerów, a w październiku zaczęły się zajęcia. Jakoś na 4.roku pan doktor z gietkiej (gimnastyki) powiedział, ze nigdy później nie byłam w takiej formie jak wtedy na pierwszym roku...
Także dziewczyny, wszystko jest możliwe.
Dodam, ze moja siostra też bardzo duzo przytyla, bo się nic nie pilnowala, i ona wszystko zrzucila za pomocą parowaru..też jakieś 30...i zarabiste cacko jej zostały, skubana no...:p

Ja też zamierzam wybierać się na szybkie marsze z wózkiem a jak już się będę czuła na siłach, to wrócę do treningu siłowego (uwielbiam) ale jakoś tak przeraża mnie to jak się będę czuła.

Stary 2013-11-10, 18:17   #623
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Życze żeby szybko minęło

Dodałam te pościele ala i as do ulubionych. Podoba mi sie wzór paski techno pewnie i tak ze 2 komplety będą potrzebne tylko ja szukam bez baldachimu
ja chce paski turkusowe będą mi pasować do pokoju. I też kupię bez baldachimu

Cytat:

A co do przytycia to przyznam się Wam, ze z Kajetanem MUSIALAM, NO PO PROSTU MUSIALAM jeść lody i czekoladowe cukierki

Cytat:
jest jeszcze frida. Kurcze nigdy tego katarku nie widziałam w akcji, w każdym razie to odsysanie odkurzaczem wydaje się drastyczne
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:21   #624
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:

Ja też zamierzam wybierać się na szybkie marsze z wózkiem a jak już się będę czuła na siłach, to wrócę do treningu siłowego (uwielbiam) ale jakoś tak przeraża mnie to jak się będę czuła.
A propos marszy, w zeszłym tygodniu spróbowałam nordic walking z trenerem, którym okazał się dobry kolega (książkę nawet tu o tym napisał) i powiem wam, ze dawno się tak nie zmeczylam jak wtedy. A poczucie, jak pięknie i skutecznie można wyrzezbic triceps przy prawidłowo stawianych kijkach - bezcenne..

Stary 2013-11-10, 18:22   #625
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
witaj!
Co do becikowego, to można się o nie starać dopiero po porodzie jak dostaniesz zaświadczenie od gina i złożysz papiery, więc to chyba trochę późno na zakupowe szaleństwa Chociaż niektóre rzeczy pewnie mogą poczekać.
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witaj
Rozgość się
Tą pościel mam dodaną do zakładek, ale z większa ilością elementów
Co do becikowego to z tego co wiem to dopiero po porodzie można się o nie ubiegać
O rany - godzina z teściami na skypie a tu tyle czytania

Dziewczyny - nie straszcie mnie. Mam nadzieję że chodzi Wam o polskie becikowe. Bo ja piszę o norweskim becikowym o które można się ubiegać już od 26 tygodnia ciąży. Dowiadywałam się co i jak i raczej nie ma problemów jeśli ma się wszystkie potrzebne dokumenty. Znajoma również dostała becikowe jeszcze przed urodzeniem dziecka.

To ja może też Wam pokaże jak rośnie mój brzuchol Przytyłam już 6 kg, w sumie nie jest źle ale gdzie tam do końca. Powiedzcie mi czy Was też boli tak strasznie tyłek? ja jak coś więcej porobię to nie boli mnie kręgosłup, nie bolą mnie nogi, ale tyłek niesamowicie. Chodzę czasem jak stara babcia za to mąż zadowolony bo sobie może pomasować, ahahahaha

http://img841.imageshack.us/img841/9223/gczs.jpg

kolejne za tydzień
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:26   #626
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
jest jeszcze frida. Kurcze nigdy tego katarku nie widziałam w akcji, w każdym razie to odsysanie odkurzaczem wydaje się drastyczne
A co to frida?
Stary 2013-11-10, 18:29   #627
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
A co to frida?
aspirator do nosa http://allegro.pl/listing/listing.php?string=frida

saskia
witaj, zgrabny i malutki masz brzuszek
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:38   #628
Roane
Wtajemniczenie

ag9 piękny bunio

Cytat:
Heh, to będziesz miała dużą różnicę wieku między dzieciakami. Mój obecny gość domowy i dobry kolega ma brata młodszego o 19 lat (brat ma teraz 10 lat) i z młodym kapitalnie się dogaduje, a mały wpatrzony w niego jak w obrazek

Cytat:
BA co do przytycia to przyznam się Wam, ze z Kajetanem MUSIALAM, NO PO PROSTU MUSIALAM jeść lody i czekoladowe cukierki, tak z 2 kg dziennie i przytylam ok 32 kg
Zrzucilam wszysciutko.. ale teraz się pilnuje (choć też nie jakoś przesadnie; mam marzenie przytyć w sumie 12 kg, pewnie się nie uda, to i 15 jakoś zdzierze...ale o ile wierzę, ze mozna ładnie schudnąć i doprowadzić się po ciąży do dobrego wyglądu, o tyle moj kręgosłup po pierwszej ciąży jest do wymiany...nie mam szans na samodzielne umycie wanny bo nie wstane...i teraz pilnuje się najwięcej dla zdrowia, wygląd jest tylko bonusem....
W sumie dobrze że ktoś o tym uświadamia, bo tak na pierwszy rzut oka wydaje się, że jak się za mocno utyje w ciąży to się nie wygląda zbyt pięknie i tyle, a przecież kręgosłup, stawy itp. Teraz przypomniałam sobie, poznałam wiosną dziewczynę, swoją rówieśnicę (23 lata). Dziewczyna na oko ważyła 160 kg. Z wykształcenia fryzjerka, siedziała w domu, bo nie mogła iść do pracy, bo nie dała rady stać, bo jej i kolana i kręgosłup wysiadł.

Cytat:
Ja chyba jestem zwolenniczką metod "szkolenia" pozytywnego tak przy psach, jak i przy dzieciach. Mechanizm działania raczej podobny.
Ale jak można pozytywnie uczyć dziecko robić "po dorosłemu"? Przecież pampki to najwygodniejsza rzecz pod słońcem Jakiś grający nocniczek, pochwały itp?

Cytat:
Też ze względu na ciążę kupiliśmy parowar. Teoretycznie żeby jeść brokuły i brukselkę, których gotowanych nie lubię, a z parowara jakoś wciskam. I w tej chwili wszystkie dodatki do obiadu typu ryż, kasza czy młode ziemniaczki w skórkach gotuję w parowarze, i w sumie przywykłam. Ryż jest sypki, kasza nie jest klejąca i rozgotowana, a ziemniaczki jak jedwab, mięciutki, i dobre nawet bez masła i soli Jak się na parze ugotuje surową brukselkę to wcale nie jest też taka zła, nie jest taka mdła jak mrożonka.
Pozatym pomyśleliśmy że parowar się przyda jeśli trzeba będzie butelki i laktator wyparzać - będę piersią karmić, ale nie chcę być przy dziecku 24/7, więc na potrzeby ewentualnego zostawienia dziecka z opiekunką trzeba będzie odciągać. Taki parowar to naprawdę dobra rzecz.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
A propos marszy, w zeszłym tygodniu spróbowałam nordic walking z trenerem, którym okazał się dobry kolega (książkę nawet tu o tym napisał) i powiem wam, ze dawno się tak nie zmeczylam jak wtedy. A poczucie, jak pięknie i skutecznie można wyrzezbic triceps przy prawidłowo stawianych kijkach - bezcenne..
Zastanawiałam się czy marszując z takim zwykłym, w miarę lekkim i prostym drewnianym kijaszkiem uzyskam podobny efekt, czy w tych kijkach jest coś specjalnego? Bo chciałam spróbować, czy mi podpasuje, ale szkoda mi kasy na kijki na samo spróbowanie
Stary 2013-11-10, 18:40   #629
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
ag9 piękny bunio

Heh, to będziesz miała dużą różnicę wieku między dzieciakami. Mój obecny gość domowy i dobry kolega ma brata młodszego o 19 lat (brat ma teraz 10 lat) i z młodym kapitalnie się dogaduje, a mały wpatrzony w niego jak w obrazek

W sumie dobrze że ktoś o tym uświadamia, bo tak na pierwszy rzut oka wydaje się, że jak się za mocno utyje w ciąży to się nie wygląda zbyt pięknie i tyle, a przecież kręgosłup, stawy itp. Teraz przypomniałam sobie, poznałam wiosną dziewczynę, swoją rówieśnicę (23 lata). Dziewczyna na oko ważyła 160 kg. Z wykształcenia fryzjerka, siedziała w domu, bo nie mogła iść do pracy, bo nie dała rady stać, bo jej i kolana i kręgosłup wysiadł.

Ale jak można pozytywnie uczyć dziecko robić "po dorosłemu"? Przecież pampki to najwygodniejsza rzecz pod słońcem Jakiś grający nocniczek, pochwały itp?

Też ze względu na ciążę kupiliśmy parowar. Teoretycznie żeby jeść brokuły i brukselkę, których gotowanych nie lubię, a z parowara jakoś wciskam. I w tej chwili wszystkie dodatki do obiadu typu ryż, kasza czy młode ziemniaczki w skórkach gotuję w parowarze, i w sumie przywykłam. Ryż jest sypki, kasza nie jest klejąca i rozgotowana, a ziemniaczki jak jedwab, mięciutki, i dobre nawet bez masła i soli Jak się na parze ugotuje surową brukselkę to wcale nie jest też taka zła, nie jest taka mdła jak mrożonka.
Pozatym pomyśleliśmy że parowar się przyda jeśli trzeba będzie butelki i laktator wyparzać - będę piersią karmić, ale nie chcę być przy dziecku 24/7, więc na potrzeby ewentualnego zostawienia dziecka z opiekunką trzeba będzie odciągać. Taki parowar to naprawdę dobra rzecz.
Przecwiczylam rybę z parowaru w folii alu-rewelacja. Warzyw w sumie już inaczej nie gotuję.. ze nie wspomnę o oszczędności czasu, włączam i wychodze, przychodzę jak piszczy

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Taka mniej więcej różnice będę mieć..i dziwnie się czuje mówiąc DWOJE dzieci, bo jeden za chwilę chce zwiac (w de dzieci wcześniej wychodzą z domu, chętnie np po maturze na roczną podróż po świecie); mam dwoje ale jakby jedno po drugim jak w kazdej sytuacji są tego plusy i minusy

Stary 2013-11-10, 18:46   #630
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
Życze żeby szybko minęło

heh - też sie przymierzam to całego kompletu w te techno paski. Ale pewnie mi sie jeszcze kilka razy koncepcja zmieni
Cytat:
A co to frida?
o jej... Frida to też aspirator ale musisz odciągać katarek dziecku siłą własnych płuc. Ja wiem, że tam są specjalne filtry i nie ma szans żeby wsiorbać ten katar ale i tak mnie to odrzuca strasznie już wolę ten do odkurzacza osobiście

ag9 świetnie wyglądasz. Nic się nie przejmuj- potem założy się wątek i będziemy się nawzajem wszystkie motywować i spalać te pozostałości po ciąży
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości