Mamusie sierpień 2014 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 12:35   #631
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Heloł Witałam się już wcześniej, mam nadzieję, że teraz bardziej się wciągnę w rozmowę

Dolegliwości mam całą masę... A szczególnie mdłości:/ Jeszcze nie wymiotowałam chociaż dzisiaj jak otwarłam lodówkę to było blisko... Męczy mnie to Póki co trochę pomaga gorzka herbata więc jakoś funkcjonuje No i przynajmniej wiem, że z fasolką wszystko dobrze

No i z kalkulatora wychodzi mi już 9 tydzień

Powiedzcie jaki miałyście wynik bety jak robiłyście pierwszy raz? I czy mogę określić który tydzień był dokładnie jak robiłam betę? Bo na kartce mam przedział 1-10 tydzień, także wiele mi to nie mówi:/
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:49   #632
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
No to ci zazdroszczę że tak fajnie dziś ci się wszystko ułożyło... ja wynik znam już od piątku (czyli już tydzień dokładnie) a zadzwonić dopiero mogę się umówić na wizytę 2 stycznia co też nie wiadomo czy od razu mnie przyjmą.. nie wiem właściwie jak t z tym jest. Kobiety w ciąży mogą być szybko zapisane na wizytę? Chyba tak co nie?
U mojej aktualnej pani doktor nie ma znaczenia czy jest się w ciąży czy nie, bo i tak wizyty są szybko, bo ona często przyjmuje. A jaki miałaś wynik bety?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:30   #633
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Powiedzcie jaki miałyście wynik bety jak robiłyście pierwszy raz? I czy mogę określić który tydzień był dokładnie jak robiłam betę? Bo na kartce mam przedział 1-10 tydzień, także wiele mi to nie mówi:/
W tej ciąży nie robiłam, bo i tak pojedynczy wynik nic nie daje Żeby sprawdzić, czy ciąża rozwija się prawidłowo, trzeba zrobić przynajmniej 2 razy i wtedy widać, czy jest przyrost, a wartości odpowiadają mniej-więcej wiekowi ciąży
A wieku ciąży nie określisz dokładnie, nawet jak zrobisz kilka razy. Usg w tym pomoże
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:08   #634
anafora12345
Rozeznanie

Dziewczyny jakie macie sposoby na mdłości !!! One po prostu odbierają mi całą radość. Kawa i herbata przestały działać , zapachy mnie denerwują nawet zawieszka w wc mnie drażni. Dzisiaj rano dzwoniłam do pracy i wzięłam urlop na żądanie bo nie byłam wstanie iść i podejrzewam ze bez L4 się nie obędzie .
Jutro wizyta u gina i 7tc Mam nadzieję że serduszko będzie pięknie biło także trzymajcie kciuki .
anafora12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:17   #635
mamuska11
Rozeznanie

Hej dziewczyny jak tam sie czujecie po świętach? ja wogole apetytu w te święta nie miałam a do tego strasznie bolało mnie podbrzusze i bol promieniowal do prawej nogi I krzyż mnie boli cały czas dlatego zdecydowałam sie iść prywatnie do polskiej pani ginekolog bo nie wytrzymam do 24 stycznia na to obowiązkowe usg a zreszta chciałam tez być zbadana ginekologiczne a tutaj w uk nie mam co na to liczyć przez cała ciąże.... Zapisałem sie na jutro na 12.30 także mam nadzieje ze jest wszystko ok i ze jest fasolka i bije jej serduszko bo juz tysiąc czarnych myśli mam w głowie boje sie strasznie napisze jutro jak wrócę od lekarza trzymajcie kciuki

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2013-12-27 o 16:20
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:36   #636
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
Jutro wizyta u gina i 7tc Mam nadzieję że serduszko będzie pięknie biło także trzymajcie kciuki .
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Zapisałem sie na jutro na 12.30 także mam nadzieje ze jest wszystko ok i ze jest fasolka i bije jej serduszko bo juz tysiąc czarnych myśli mam w głowie boje sie strasznie napisze jutro jak wrócę od lekarza trzymajcie kciuki
Dziewczynki baaaardzo mocne dla Was! Będzie dobrze!
Ania
Stary 2013-12-27, 16:37   #637
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny

anafora, niestety nie pomoge ci, biedaczku, ja mam tak samo jak asik - dwie kreski na tescie, na usg serduszko, a ja gdyby nie brak okresu i nabrzmiale cycki to w ogole bym nie wiedziala, ze jestem w ciazy. nie mam ani smaka na nic ani mdlosci ani w ogole nic. no troche zmeczona sie czuje ale od paru dni nawet zasypianie o 22 mi przeszlo. z kalkulatora to 7 tydzien i 3 dzien, termin z kalkulatora mi wychodzi na 16 sierpnia, gin jeszcze mi terminu nie obliczyl.

trzymam kciuki mamuska

a mnie boli kosc ogonowa i to tak porzadnie. myslicie ze to moze miec cos wspolnego z ciaza? dziwne to, az usiedziec nie moge czasem a jak wstaje to jak taka pokraka.

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2013-12-27 o 16:40
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 16:48   #638
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

anafora, niestety nie pomoge ci, biedaczku, ja mam tak samo jak asik - dwie kreski na tescie, na usg serduszko, a ja gdyby nie brak okresu i nabrzmiale cycki to w ogole bym nie wiedziala, ze jestem w ciazy. nie mam ani smaka na nic ani mdlosci ani w ogole nic. no troche zmeczona sie czuje ale od paru dni nawet zasypianie o 22 mi przeszlo. z kalkulatora to 7 tydzien i 3 dzien, termin z kalkulatora mi wychodzi na 16 sierpnia, gin jeszcze mi terminu nie obliczyl.

trzymam kciuki mamuska

a mnie boli kosc ogonowa i to tak porzadnie. myslicie ze to moze miec cos wspolnego z ciaza? dziwne to, az usiedziec nie moge czasem a jak wstaje to jak taka pokraka.
Mi gin obliczył TP właśnie na 16.08 Choć rozwiązanie będzie szybciej bo przez cc
Cytat:
Hej dziewczyny jak tam sie czujecie po świętach? ja wogole apetytu w te święta nie miałam a do tego strasznie bolało mnie podbrzusze i bol promieniowal do prawej nogi I krzyż mnie boli cały czas dlatego zdecydowałam sie iść prywatnie do polskiej pani ginekolog bo nie wytrzymam do 24 stycznia na to obowiązkowe usg a zreszta chciałam tez być zbadana ginekologiczne a tutaj w uk nie mam co na to liczyć przez cała ciąże.... Zapisałem sie na jutro na 12.30 także mam nadzieje ze jest wszystko ok i ze jest fasolka i bije jej serduszko bo juz tysiąc czarnych myśli mam w głowie boje sie strasznie napisze jutro jak wrócę od lekarza trzymajcie kciuki
Ja jutro na 10
Stary 2013-12-27, 17:03   #639
annad90
Przyczajenie

Czesc dziewczyny!
Chialam sie do was przylaczyc. Jestem w 7 tygodniu, kalkulator wylicza mi date porodu na okolo 18 sierpnia. Pierwsza ciaze poronilam w 6 tygodniu, wtedy udalo nam sie w pierwszym cyklu staran. Bylam tak podescytowana ze nawet nie bralam pod uwage zadnych zlych mysli, ale niestety nie udalo sie.. Na nastepna ciaze musielismy czekac 1,5 roku, szczerze to tracilam nadzieje. A tu nagle w grudniu nie bylo krwawienia, dwa dni po spodziewanej miesiaczce zrobilam test - byly dwie kreski
annad90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:13   #640
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annad90 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Chialam sie do was przylaczyc. Jestem w 7 tygodniu, kalkulator wylicza mi date porodu na okolo 18 sierpnia. Pierwsza ciaze poronilam w 6 tygodniu, wtedy udalo nam sie w pierwszym cyklu staran. Bylam tak podescytowana ze nawet nie bralam pod uwage zadnych zlych mysli, ale niestety nie udalo sie.. Na nastepna ciaze musielismy czekac 1,5 roku, szczerze to tracilam nadzieje. A tu nagle w grudniu nie bylo krwawienia, dwa dni po spodziewanej miesiaczce zrobilam test - byly dwie kreski
Witaj i gratuluje
Stary 2013-12-27, 18:16   #641
poldzik
Zadomowienie

annad gratulacje witamy
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:40   #642
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
wyniki dziś odbieram i mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko umówić do lekarza. Na czas ciąży chcę zmienić lekarza, ale do tego "ciążowego" muszę czekać ok.3 tygodni na wizytę. Dlatego chyba pójdę najpierw do starej pani doktor, a potem zmienię może już na dziś uda mi się umówić, wiem że może być jeszcze za wcześnie, ale potrzebuję rozmowy z lekarzem, bo mam milion pytań Ciąża nie było planowana, nie brałam kwasu foliowego wcześniej, na kilku imprezach piłam % i ktoś mnie musi uspokoić, bo panikuję...
jak sobie wyliczałaś termin na połowe sierpnia to już 8tc więc wcale nie jest za wcześnie na lekarza

Cytat:

No i z kalkulatora wychodzi mi już 9 tydzień

ja miałam w 5tc lekko ponad 2000, po becie raczej dokładnie tygodnia nie określisz, co do dnia to tylko na usg wychodzi

Cytat:
Dziewczyny jakie macie sposoby na mdłości !!! One po prostu odbierają mi całą radość. Kawa i herbata przestały działać , zapachy mnie denerwują nawet zawieszka w wc mnie drażni. Dzisiaj rano dzwoniłam do pracy i wzięłam urlop na żądanie bo nie byłam wstanie iść i podejrzewam ze bez L4 się nie obędzie .
ja mam taki sposób że nie mogę czuć głodu, jak mnie złapią mdłości to na siłę coś wpycham no i herbata z cytryną i imbirem bardzo pomaga

Cytat:
szkoda kasy, ale jak masz uspokoić się to dzidź każdej złotówki jest wart, może faktycznie coś gin pomoże czy choćby uspokoi
Cytat:
Czesc dziewczyny!
jakbym o sobie czytała;/ pierwsza ciąża 2cs, następna ponad 1,5 roku później, tym bardziej gratuluję

święta tyle mi dały, że za dużo biegałam i dziś rano obudziłam się z brązowymi plamieniami ;/ i nifuroksazyd musiałam brać bo dalej biegunki męczą mnie, ginka kazała jakby sytuacja powtórzyła się
ale cały dzień plackiem leżę i przechodzą plamienia

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:51   #643
Sheridans
Raczkowanie

Witam!
Chciałabym sie do Was dolaczyc. Zrobilam dzisiaj 3 testy, wszystkie pozytywne kalkulator wyliczyl mi termin na koniec sierpnia a wiec to 4-5 tydzien. Dolegliwosci poza bólem piersi nie mam zadnych, tzn czuje sie jak przed okresem, pobolewa mnie kolo prawego jajnika.
Milo mi bedzie jak mnie przyjmiecie
Sheridans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:23   #644
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie

Coraz więcej nas na tym wątku! Sierpień będzie owocny
Stary 2013-12-27, 19:36   #645
Aisog1987
Rozeznanie

O tak sierpień będzie owocny - dowiedziałam się, ze koleżanka z pracy też jest w ciąży i termin na sierpień - nie będę sama

A co do tej herbaty z imbirem, to jaki ten imbir dajecie i ile??? - mąż mi mówi, ze taki z torebki (w proszku), tak???
Stary 2013-12-27, 19:43   #646
pentuerka
Rozeznanie

Chciałam zastosować "wielocytowanie", ale coś nie wyszło.

Witam serdecznie nowe mamy

Na mdłości nadal polecam mamarin. Mnie postawił na nogi plus herbata z imbirem, wieczorne zimne powietrze i picie zimnej wody. Jest lepiej, aczkolwiek mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości związane z trawieniem łącznie z refluksem. Tak też miałam w pierwszej ciąży, umordowałam się...ale już zaczynam się do tej udręki znowu przyzwyczajać.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Zapowiada się owocny sierpień 2014

Ja daję odrobinę obranego korzenia ok. 2 cm. Jest mocno aromatyczny, wiec więcej nie trzeba.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:45   #647
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Natka88 a plamienia Ci juz ustaly? Czytalam ze w tych tygodniach moze pojawic sie plamienie na skutek tego, ze zarodek jeszcze bardziej wwierca sie w blone sluzowa macicy, ale na pewno kazde plamienie powinno zostac skonsultowane z lekarzem. U mnie pojawilo sie ostanio takie brazowawe plamienie tuz po przytulankach z mezem, co prawda jednorazowo ale zmartwilam sie, miala tak ktoras z Was?
A przy okazji Sylwestra, jakie macie plany? My mamy do wyboru zabawe w klubie ze znajmomymi, albo posiedzenie w rodzinnym gronie u tesciow, nie moge sie zdecydowac na zadna opcje, bo z jednej str jestem teraz przeziebiona a z drugiej senna, wiec nie wiem czy klub to dobre miejsce na zabawe teraz, choc ma byc ponoc kameralnie a nie tak, jak podczas zwyklego disco...
Tak plamienia ustały, w wigilię cały dzień plamiłam ale już jest ok. Dziękuję że pytasz
Co do planów na Sylwestra to zaprosili nas znajomi i idziemy o 16 i wrócimy pewnie ok 20 o 19 zrobimy sobie północ Bo my z Olivią idziemy a oni mają bliźniaczki 3 letnie
Cytat:
witam wszystkie sierpniowe mamusie
hej gratulacje

Cytat:
Nie pomogę ale łączę się w bólu Już nie daje rady, całymi dniami się źle czuje.. Mam nadzieje że przejdzie z 12 tygodniem. Ja też wzięłam l4 na 2 tygodnie..
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę.
Ja do PL gina nie idę, bo jakby było coś poważnego to na pewno by mnie wysłali od razu na oddział. Ja nie uważam że tutaj lekarze są źli. Zawsze trafiałam na bardzo dobrą opiekę(mój brat też. Miał odmę płucną 2 razy, teraz ma różne badania, ponadto miał problem z barkiem gdzie w PL lekarze mu powiedzieli że do 21 roku mu tego nie zrobią a po tym czasie niestety już nie jest refundowany ten zabieg, tutaj już czeka w kolejce, tylko najpierw chce zrobić operacje płuca) Ratują tutaj ciąże do 12 tygodnia i od tego są kliniki wczesnej ciąży. Zapisali mnie na 31 grudnia chyba że się coś będzie działo (silny ból podbrzusza, krwawienie mocniejsze niż w miesiączkę) to mam przyjechać od razu. Powiedziała mi że w tak wczesnej ciąży brunatny śluz nie jest groźny i że bardzo często się zdarza ale zapiszę mnie na wizytę, powiedziała żebym się nie przemęczała.

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2013-12-27 o 19:48
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:49   #648
M_aria
Rozeznanie

Witam się po świętach
Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Chcialabym sie podzielis moim problemem..według kalendarzyka ciazowego powinnam byc w 6t3d ciazy,bo ostatnia miesiaczke mialam 14.11,z moich obliczen prawdopodobnie do zaplodnienia moglo dojsc 1.12 (powinnam miec owu wtedy) . Test ciazowy zrobilam w srode 18.12 i wyszedl pozytywny.dzisiaj bylam u gin i pecherzyk jest ale pusty..gin mnie nastraszyl ze widzi to w zlych kolorach..sama nie wiem co myslec  kazal mi przyjsc w piatek 27.12..ale czy w tak krotkim czasie bwdzie jakas roznica? Martwie sie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak po wizycie?
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Miałam dziś usg i wszystko jest ok!
Maleństwo ma 4 mm i jest o 5 dni młodsze, niz to wynikało z OM, dlatego nie było Go widać tydzień temu

Chcę Wam życzyć spokojnych, radosnych i zdrowych Świąt, niech wszystkie Dzieciaczki powolutku rosną w brzuszkach
Gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt.
U mnie średnio wesoło bo od wczoraj mam plamienia, brązowy śluz.. Byłam wczoraj na pogotowiu ale nic się nie dowiedziałam mam wizytę w klinice wczesnej ciąży 31 grudnia. Powiedziała mi że takie coś się zdarza na początku ciąży i żeby się nie martwić. Jak tylko zacznę bardzo krwawić albo zacznie mnie bardzo brzuch boleć to mam przyjechać. Tak poza tym to przeszły mi objawy ciążowe, tzn jestem dalej trochę zmęczona ale dużo mniej.. Sama już nic nie wiem;((
Jak się czujesz? Trzymam kciuki żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez aa_sik Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny w sobotę zaczynam 7 t a objawów ciążowych jak na lekarstwo ... u gin. byłam w zeszłym tygodniu. Potwierdził, dostałam progesteron i kwas (5). Na koleją wizytę idę 30.12 - mam nadzieję, że już będzie serduszko. Czuję się dobrze .... hehehe pewnie będę kiedyś przeklinała, że to napisałam ale serio. Jest OK. Tylko piersi bardzo bolą, do tego często muszę do WC, brak okresu, dwie krechy i czasami krótkie pobolewanie brzucha. A gdzie te mdłości i inne historie mam nadzieję, że 30.12 okaże się, że jest wszystko ok .....

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

A termin 22.08 :-D
Witaj!
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jak tam swieta? Ja przed swietami jeszcze odwiedzilam ginekologa, bo przyrost bety byl nizszy niz powinien, choc wartosci wysokie i bardzo nas to zmartwilo. Jednak okazalo sie, ze podczas kolejnego USG juz bylo widac zarodek i bijace serduszko, Tz chcial posluchac ale gin powiedzial ze nie powinno sie tego robic bo trwa proces organogenezy i dopiero po 12 tyg mozna posluchac. Ustalil tp na 14.08 takze Natka88 prosze o zmiane a wiek ciazy na 6t5d, dzis w sumie juz mam 7tc. Takze wszystko by sie zgadzalo z moimi wyliczeniami ;-)
.
Super że jest dobrze!
Cytat:
witam wszystkie sierpniowe mamusie

mogę dołączyć? Na razie jeszcze do mnie nie do końca dotarło co się dzieje,ale powoli już wracam na ziemię Robiłam trzy testy domowe (nie wiem po co trzy, tak jakoś wyszło ) i dziś rano byłam na becie. Czekam ze zniecierpliwieniem na wyniki, ale już czuję, że to ciąża i termin wypada mi na połowę sierpnia 2014
Witam!
Cytat:

Cytat:

Cytat:
Czesc dziewczyny!
Witaj!
Cytat:
Napisane przez Sheridans Pokaż wiadomość
Witam!
Chciałabym sie do Was dolaczyc. Zrobilam dzisiaj 3 testy, wszystkie pozytywne kalkulator wyliczyl mi termin na koniec sierpnia a wiec to 4-5 tydzien. Dolegliwosci poza bólem piersi nie mam zadnych, tzn czuje sie jak przed okresem, pobolewa mnie kolo prawego jajnika.
Witam!
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:53   #649
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny!
hej gratulacje
Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
jak sobie wyliczałaś termin na połowe sierpnia to już 8tc więc wcale nie jest za wcześnie na lekarza

ja miałam w 5tc lekko ponad 2000, po becie raczej dokładnie tygodnia nie określisz, co do dnia to tylko na usg wychodzi

ja mam taki sposób że nie mogę czuć głodu, jak mnie złapią mdłości to na siłę coś wpycham no i herbata z cytryną i imbirem bardzo pomaga

szkoda kasy, ale jak masz uspokoić się to dzidź każdej złotówki jest wart, może faktycznie coś gin pomoże czy choćby uspokoi
jakbym o sobie czytała;/ pierwsza ciąża 2cs, następna ponad 1,5 roku później, tym bardziej gratuluję

święta tyle mi dały, że za dużo biegałam i dziś rano obudziłam się z brązowymi plamieniami ;/ i nifuroksazyd musiałam brać bo dalej biegunki męczą mnie, ginka kazała jakby sytuacja powtórzyła się
ale cały dzień plackiem leżę i przechodzą plamienia
dużo leż i przejdzie trzymam kciuki
Cytat:
Witam!
hej gratulacje

U nas od paru dni baaardzo wieje.. Podobno takich wiatrów jeszcze nigdy nie było.
Olivia chora, ma kaszel, katar i chrypkę mam nadzieję że jej szybko przejdzie

W pierwszy dzień Świąt byli u nas znajomi z 3 letnimi bliźniaczkami, dziewczyny się wyszalały. Olivia już sama się coraz ładniej bawi. Jestem z niej taka dumna bo już zaczyna mówić zdaniami

niespodzianka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 20:02   #650
M_aria
Rozeznanie

asix86
ja biorę Euthyrox 25 na czczo

Bardzo cieszę się że święta już minęły i skończyło się te obżarstwo. Nie lubię tego całego zamieszania z prezentami, choć w przyszłym roku pewnie zmienię zdanie bo będą to pierwsze święta fasolkowego bejbika

Dziś umówiłam się na usg genetyczne na 15 stycznia u mnie to koszt 240zł
Stary 2013-12-27, 20:04   #651
88natka
Zadomowienie

Dziewczyny już nas jest 36

Jeśli jest jakaś dziewczyna której nie dopisałam, albo która zna datę porodu to bardzo proszę dajcie znać

niespodzianka
Stary 2013-12-27, 20:09   #652
M_aria
Rozeznanie

Właśnie sama z ciekawości liczyłam bo wydawało mi się że jest nas już bardzo dużo. Jedna z dziewczyn miała mieć wizytę już kilka dni temu i się nie odzywa. Zastanawiam się czy wszystko dobrze u Lindsay?
Stary 2013-12-27, 20:15   #653
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

natka mi możesz dopisać TP na 6 sierpnia Może coś jeszcze dopiszemy do naszych "statystyk" hehe Bo tak pusto
Stary 2013-12-27, 20:20   #654
88natka
Zadomowienie

Cytat:
natka mi możesz dopisać TP na 6 sierpnia Może coś jeszcze dopiszemy do naszych "statystyk" hehe Bo tak pusto
ja jestem za, chciałam dopisać imiona ale nie wszystkie dziewczyny chcą podać, więc jest tylko parę. Jak masz jakieś sugestie co można dopisać to napisz
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Właśnie sama z ciekawości liczyłam bo wydawało mi się że jest nas już bardzo dużo. Jedna z dziewczyn miała mieć wizytę już kilka dni temu i się nie odzywa. Zastanawiam się czy wszystko dobrze u Lindsay?
no ciekawe, weszłam z ciekawości na jej profil i dziś była zalogowana więc pewnie nas przeczyta i się odezwie.

niespodzianka
Stary 2013-12-27, 20:30   #655
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
ja jestem za, chciałam dopisać imiona ale nie wszystkie dziewczyny chcą podać, więc jest tylko parę. Jak masz jakieś sugestie co można dopisać to napisz

no ciekawe, weszłam z ciekawości na jej profil i dziś była zalogowana więc pewnie nas przeczyta i się odezwie.
Mi możesz dopisać imię Magdalena

No i tak patrzyłam na wątkach to jest jeszcze wiek To może ja zacznę - 21 lat No i na niektórych wątkach są też terminy następnych wizyt

No i można pomyśleć o jakimś klubie Żeby można było później już w bardziej zaufanym gronie tych co się udzielają pokazać zdjęcia brzuszków i takie tam

Co Wy na to???
Stary 2013-12-27, 20:46   #656
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

No i tak patrzyłam na wątkach to jest jeszcze wiek To może ja zacznę - 21 lat No i na niektórych wątkach są też terminy następnych wizyt

No i można pomyśleć o jakimś klubie Żeby można było później już w bardziej zaufanym gronie tych co się udzielają pokazać zdjęcia brzuszków i takie tam

Co Wy na to???
Możemy dopisać wiek i imiona, a klub to bardzo dobry pomysł, tylko kto się tym zajmie?
Stary 2013-12-27, 20:51   #657
88natka
Zadomowienie

Cytat:

Co Wy na to???
ok to dopisze jeszcze wiek
co do terminów następnych wizyt to wydaję mi się że za dużo pracy z tym jest, co chwilę trzeba dopisywać, kasować, zmieniać. Jak ktoś siedzi w domu, nie ma dziecka i ma czas się z tym tak dużo bawić to ok, ja bym tak mogła w poprzedniej ciąży ale w tej nie ogarnęłabym tego

Ja jestem za tym żebyśmy miały klub ale może poczekamy chociaż do następnego wątku, wtedy bardziej będziemy wiedziały komu możemy zaufać bo do końca tego wątku pewnie jakieś dziewczyny przestaną się udzielać.
To jest tylko moje zdanie i chętnie też poznam zdanie innych dziewczyn.

niespodzianka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 20:54   #658
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Możemy dopisać wiek i imiona, a klub to bardzo dobry pomysł, tylko kto się tym zajmie?
Myślę, że ja mogę spróbować go założyć Tylko nie wiem co inne dziewczyny z tego wątku o tym myślą??

Najwyżej przyjmiemy wszystkie sierpniowe mamusie z tego wątku a najwyżej później zobaczymy jak ktoś nie będzie dawał znaku życia to się go usunie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

natka w sumie to chyba masz rację z tym klubem Także ja chyba też jestem za Twoją propozycją bo tak to ciężko będzie się połapać

No i te terminy też sobie odpuśćmy Czyli można jeszcze tylko poprosić wszystkich o ten wiek Chyba że ktoś nie chce
Stary 2013-12-27, 20:58   #659
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że ja mogę spróbować go założyć Tylko nie wiem co inne dziewczyny z tego wątku o tym myślą??

Najwyżej przyjmiemy wszystkie sierpniowe mamusie z tego wątku a najwyżej później zobaczymy jak ktoś nie będzie dawał znaku życia to się go usunie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

natka w sumie to chyba masz rację z tym klubem Także ja chyba też jestem za Twoją propozycją bo tak to ciężko będzie się połapać

No i te terminy też sobie odpuśćmy Czyli można jeszcze tylko poprosić wszystkich o ten wiek Chyba że ktoś nie chce
może być i tak, ja tylko dałam propozycję
Jak chcesz możesz założyć klub.

niespodzianka
Stary 2013-12-27, 21:33   #660
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
Gratki!

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
A co do tej herbaty z imbirem, to jaki ten imbir dajecie i ile??? - mąż mi mówi, ze taki z torebki (w proszku), tak???
Ja dawałam kilka plasterków świeżego

Cytat:
Olivia już sama się coraz ładniej bawi. Jestem z niej taka dumna bo już zaczyna mówić zdaniami
Super!

Cytat:

Co Wy na to???
Jak na lato Klub dobry pomysł Ale fakt, może poczekajmy jeszcze troszkę z zakładaniem
Ania

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-12-27 o 21:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości