|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Heloł
![]() ![]() Dolegliwości mam całą masę... A szczególnie mdłości:/ Jeszcze nie wymiotowałam chociaż dzisiaj jak otwarłam lodówkę to było blisko... Męczy mnie to ![]() ![]() ![]() No i z kalkulatora wychodzi mi już 9 tydzień ![]() Powiedzcie jaki miałyście wynik bety jak robiłyście pierwszy raz? I czy mogę określić który tydzień był dokładnie jak robiłam betę? Bo na kartce mam przedział 1-10 tydzień, także wiele mi to nie mówi:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A wieku ciąży nie określisz dokładnie, nawet jak zrobisz kilka razy. Usg w tym pomoże ![]()
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie macie sposoby na mdłości !!! One po prostu odbierają mi całą radość. Kawa i herbata przestały działać , zapachy mnie denerwują nawet zawieszka w wc mnie drażni. Dzisiaj rano dzwoniłam do pracy i wzięłam urlop na żądanie bo nie byłam wstanie iść i podejrzewam ze bez L4 się nie obędzie .
Jutro wizyta u gina i 7tc Mam nadzieję że serduszko będzie pięknie biło także trzymajcie kciuki . |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jak tam sie czujecie po świętach? ja wogole apetytu w te święta nie miałam a do tego strasznie bolało mnie podbrzusze i bol promieniowal do prawej nogi I krzyż mnie boli cały czas
![]() ![]() Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2013-12-27 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() anafora, niestety nie pomoge ci, biedaczku, ja mam tak samo jak asik - dwie kreski na tescie, na usg serduszko, a ja gdyby nie brak okresu i nabrzmiale cycki to w ogole bym nie wiedziala, ze jestem w ciazy. nie mam ani smaka na nic ani mdlosci ani w ogole nic. no troche zmeczona sie czuje ale od paru dni nawet zasypianie o 22 mi przeszlo. z kalkulatora to 7 tydzien i 3 dzien, termin z kalkulatora mi wychodzi na 16 sierpnia, gin jeszcze mi terminu nie obliczyl. trzymam kciuki mamuska ![]() a mnie boli kosc ogonowa i to tak porzadnie. myslicie ze to moze miec cos wspolnego z ciaza? dziwne to, az usiedziec nie moge czasem a jak wstaje to jak taka pokraka. Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-12-27 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Chialam sie do was przylaczyc. Jestem w 7 tygodniu, kalkulator wylicza mi date porodu na okolo 18 sierpnia. Pierwsza ciaze poronilam w 6 tygodniu, wtedy udalo nam sie w pierwszym cyklu staran. Bylam tak podescytowana ze nawet nie bralam pod uwage zadnych zlych mysli, ale niestety nie udalo sie.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
annad gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() święta tyle mi dały, że za dużo biegałam i dziś rano obudziłam się z brązowymi plamieniami ;/ i nifuroksazyd musiałam brać bo dalej biegunki męczą mnie, ginka kazała jakby sytuacja powtórzyła się ale cały dzień plackiem leżę i przechodzą plamienia ![]()
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
Witam!
Chciałabym sie do Was dolaczyc. Zrobilam dzisiaj 3 testy, wszystkie pozytywne ![]() Milo mi bedzie jak mnie przyjmiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie
![]() Coraz więcej nas na tym wątku! Sierpień będzie owocny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
O tak sierpień będzie owocny - dowiedziałam się, ze koleżanka z pracy też jest w ciąży i termin na sierpień
![]() ![]() A co do tej herbaty z imbirem, to jaki ten imbir dajecie i ile??? - mąż mi mówi, ze taki z torebki (w proszku), tak??? |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Rozeznanie
|
Chciałam zastosować "wielocytowanie", ale coś nie wyszło.
Witam serdecznie nowe mamy ![]() Na mdłości nadal polecam mamarin. Mnie postawił na nogi plus herbata z imbirem, wieczorne zimne powietrze i picie zimnej wody. Jest lepiej, aczkolwiek mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości związane z trawieniem łącznie z refluksem. Tak też miałam w pierwszej ciąży, umordowałam się...ale już zaczynam się do tej udręki znowu przyzwyczajać. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Zapowiada się owocny sierpień 2014 ![]() Ja daję odrobinę obranego korzenia ok. 2 cm. Jest mocno aromatyczny, wiec więcej nie trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do planów na Sylwestra to zaprosili nas znajomi i idziemy o 16 i wrócimy pewnie ok 20 ![]() ![]() ![]() hej gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja do PL gina nie idę, bo jakby było coś poważnego to na pewno by mnie wysłali od razu na oddział. Ja nie uważam że tutaj lekarze są źli. Zawsze trafiałam na bardzo dobrą opiekę(mój brat też. Miał odmę płucną 2 razy, teraz ma różne badania, ponadto miał problem z barkiem gdzie w PL lekarze mu powiedzieli że do 21 roku mu tego nie zrobią a po tym czasie niestety już nie jest refundowany ten zabieg, tutaj już czeka w kolejce, tylko najpierw chce zrobić operacje płuca) Ratują tutaj ciąże do 12 tygodnia i od tego są kliniki wczesnej ciąży. Zapisali mnie na 31 grudnia chyba że się coś będzie działo (silny ból podbrzusza, krwawienie mocniejsze niż w miesiączkę) to mam przyjechać od razu. Powiedziała mi że w tak wczesnej ciąży brunatny śluz nie jest groźny i że bardzo często się zdarza ale zapiszę mnie na wizytę, powiedziała żebym się nie przemęczała. Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2013-12-27 o 19:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#648 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Witam się po świętach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas od paru dni baaardzo wieje.. Podobno takich wiatrów jeszcze nigdy nie było. Olivia chora, ma kaszel, katar i chrypkę mam nadzieję że jej szybko przejdzie ![]() W pierwszy dzień Świąt byli u nas znajomi z 3 letnimi bliźniaczkami, dziewczyny się wyszalały. Olivia już sama się coraz ładniej bawi. Jestem z niej taka dumna bo już zaczyna mówić zdaniami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
asix86
ja biorę Euthyrox 25 na czczo Bardzo cieszę się że święta już minęły i skończyło się te obżarstwo. Nie lubię tego całego zamieszania z prezentami, choć w przyszłym roku pewnie zmienię zdanie bo będą to pierwsze święta fasolkowego bejbika ![]() Dziś umówiłam się na usg genetyczne na 15 stycznia u mnie to koszt 240zł |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny już nas jest 36
![]() Jeśli jest jakaś dziewczyna której nie dopisałam, albo która zna datę porodu to bardzo proszę dajcie znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Rozeznanie
|
Właśnie sama z ciekawości liczyłam bo wydawało mi się że jest nas już bardzo dużo. Jedna z dziewczyn miała mieć wizytę już kilka dni temu i się nie odzywa. Zastanawiam się czy wszystko dobrze u Lindsay?
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
natka mi możesz dopisać TP na 6 sierpnia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ciekawe, weszłam z ciekawości na jej profil i dziś była zalogowana więc pewnie nas przeczyta i się odezwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i tak patrzyłam na wątkach to jest jeszcze wiek ![]() ![]() ![]() No i można pomyśleć o jakimś klubie ![]() ![]() Co Wy na to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do terminów następnych wizyt to wydaję mi się że za dużo pracy z tym jest, co chwilę trzeba dopisywać, kasować, zmieniać. Jak ktoś siedzi w domu, nie ma dziecka i ma czas się z tym tak dużo bawić to ok, ja bym tak mogła w poprzedniej ciąży ale w tej nie ogarnęłabym tego ![]() Ja jestem za tym żebyśmy miały klub ale może poczekamy chociaż do następnego wątku, wtedy bardziej będziemy wiedziały komu możemy zaufać bo do końca tego wątku pewnie jakieś dziewczyny przestaną się udzielać. To jest tylko moje zdanie i chętnie też poznam zdanie innych dziewczyn. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najwyżej przyjmiemy wszystkie sierpniowe mamusie z tego wątku a najwyżej później zobaczymy jak ktoś nie będzie dawał znaku życia to się go usunie ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- natka w sumie to chyba masz rację z tym klubem ![]() ![]() No i te terminy też sobie odpuśćmy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak chcesz możesz założyć klub ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-12-27 o 21:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.