![]() |
#631 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Neauty Minerals
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam mikę anti redness. Zmieszałam ją sobie ze skrobią kukurydzianą dry-flo, używałam jej latem, kiedy żaden podkład nie chciał wytrzymać wysokich temperatur. I rzeczywiście, skóra była nieco mniej zaczerwieniona, choć nie był to efekt tak widoczny jak u Arsenic ![]() Ja w końcu zbieram zamówienie z Neauty, miałam ostatnio straszliwe urwanie głowy i nawet na to o zgrozo nie miałam czasu. ![]()
![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam zamawiać Neauty kryjący, ale jednak zamówiłam Pixie MLB. Mam nadzieję, że odcień Butter Cream jest taki sam jak w formule AG. Szkoda, że w Neauty nie ma odpowiednika tego odcienia, bo Pixie za wysoko się ceni.
![]() |
#633 |
.
|
W czwartek przyszły do mnie próbki i zaczęłam testowanie.
Golden ivory jest dla mnie za biały, natomiast golden fair robi się u mnie za pomarańczowy, dlatego odpuszczam sobie póki co zakup biga ![]() Ale ogólnie, co do formuły podkładu, to wygląda bardzo ładnie na skórze, fajnie wygładza i wyrównuje koloryt. Teraz chcę wypróbować Clare Blanc, ale czekam na jakąś promocję u nich ![]() Aa no i jeszcze mam cień frosty peach, ale ma trochę dużo brokatu, mogłam wziąć inny kolor ![]()
Przyjacielu, kochać to czasownik. Miłość, uczucie, to owoc tego czasownika. Zatem kochaj ją. Służ jej. Poświęcaj się. Słuchaj jej. Współczuj. Doceniaj. Utwierdzaj ją. Czy jesteś gotów to robić? Edytowane przez dmii Czas edycji: 2016-01-16 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Konto usunięte
|
Z niecierpliwością czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że odcień będzie ok, a jak nie - będę mieszać, trudno.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam w końcu ten podkład, ile się można zastanawiać ;p Ale wstrzymałam się z bazą. Chyba zdecyduję się na primer Redness Correction z kolorówki, może pomoże mi wyrównać koloryt. Poczytałam trochę o zielonych korektorach i trochę się ich wystraszyłam, bo dużo osób pisze że przebija im spod podkładu. Więc jako osoba niezbyt biegła w sztuce makijażu wybiorę bezpieczniejszą wersję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
A ja poczyniłam już zamówienie, jednak nazamawiałam próbek za 30 zł, żeby mieć na dłuugie, porządne testy. Z cieniami się wstrzymałam, do żadnego nie jestem jakoś przekonana w 100%, a jeśli Neauty się sprawdzi to pewnie na wiosnę i tak poczynię zamówienie na biga, więc żadna to strata
![]()
![]() |
#637 |
Konto usunięte
|
Właśnie przyszła paczka. Ładne minimalistyczne opakowanie.
![]() Kolor golden fair wygląda bardzo ładnie w słoiczku, nie widzę tych pomarańczowych tonów w nim. Jak próbkę dostałam bazę pod podkład. Jutro wielkie testowanie ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Nie wytrzymałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Konto usunięte
|
OK, jakieś podsumowanie by się przydało z pierwszego dnia.
Malowałam się jakoś przed 7. Sam podkład, bez bazy i bez pudru wykończeniowego. Nie zważył się, starł się przy nosie trochę, ale mam katar, wybaczam ![]() Jest bardzo, bardzo kremowy. Mocno kryje. Mam sporo alergicznych zaczerwienień ostatnio - poradził sobie z nimi. Nałożyłam jedną cienka warstwę, dołożyłam drugą w miejscach, gdzie tego potrzebowałam. Przyjemnie się rozprowadza. Nie podkreślił moich suchych skórek, czym mnie mocno zdziwił. Super. Nie matuje jakoś bardzo, nie przeszkadza mi to. Kolor świetny, jaśniejszy niż w opakowaniu, na twarzy zero pomarańczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#640 |
Konto usunięte
|
Dużo zależy od grubości warstwy, no i oczywiście od cery. Jak bardziej suchych szukasz to uoga uoga warto spróbować, albo Clair jak wrócą. Amilie matujące też były dość suche.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
minerałoholiczka
|
Cła mnie Clair jest kremowe jak clare blanc czy lucy. Nie pyli mi się :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
Lily lolo tez jest dosc suche...
![]() Myślicie że Clair wróci? Fajniutko by było... Ślę z fołna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się
![]() Nie wiem czemu oni się zamknęli tak szybko....zanim zdążyłam spróbować róży i w ogóle ![]() Oby wrócili.... Ślę z fołna |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szukam takich ze względnie dobrym kryciem i nie ciastolących się- cóż, zamówiłam próbki Neauty i zobaczymy, może matująca będzie mi jednak lepsza. ![]() Clair mam, w sumie miałam 3 bigi ![]() ![]() Amilie matujące znam i lubię, ale nie mogę sobie dobrać koloru, brakuje im neutralno-żółtawej gamy ![]()
![]() |
![]() |
#648 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które chwalą sobie wersję kryjącą podkładu Neauty - jaka jest Wasza faktura twarzy? Macie idealnie gładką buzię czy wyczuwacie pod palcami jakieś nierówności?
Testowałam dzisiaj i wczoraj kryjący Golden Ivory i jak na razie jednym słowem - tragedia. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2016-01-20 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale zgadzam się, że im bardziej kremowy podkłada tym bardziej trzeba uważać. Raz w tygodniu używam szczoteczki do mycia twarzy, maseczkę z glinką i jedną maseczkę odżywczą. Albo myję samą szczoteczką i mocno odżywczy krem. Złuszczanie + odżywienie + nawilżenie. Dbam, żeby skóra była gładka. Wtedy wszystkie podkłady lepiej leżą. Z pojedynczymi suchymi miejscami i niedoskonałościami sobie poradził dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
minerałoholiczka
|
Ja do kremowych polecam jednak kabuki używać a nie flatow. Przynajmniej mnie się dużo lepiej z kabuki korzysta. No i skóra musi być nawilżona. Ja ostatnio trochę zaniedbalam nawilżenie buzi, że po nałożeniu jakiegokolwiek podkladu widać było suche skórki... A nie mam suchej skóry :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedzi Dziewczyny.
![]() ![]() ![]() Podkład Lily Lolo jest suchy i pylisty i jak dla mnie genialnie nakłada się do lekko zwilżonym beauty blenderem, krycie jest o wiele większe, lepiej się wtapia, dłużej trzyma, dłużej chyba nawet matuje, ale odcień kompletnie nie ten. Niby żółć w pudełeczku, a na buzi poświata różowata. Tak się zastanawiam czy nie potraktować tego podkładu żółcienią żelazową, żeby przechylić tonację ku żółtej, chociaż troszeczkę. Tak czy siak, muszę zakupić pędzel kabuki. ![]() ![]() Jako próbkę do zamówienia od Neauty, dostałam bazę pod podkład. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2016-01-20 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Raczkowanie
|
Przyjechały do mnie wyczekiwane podkłady, jeden big Neutral Fair, próbka neutral pale i gratisik w postaci pudru bambusowego. opiszę więc swoje pierwsze wrażenie z biga
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Ok dziś miałam " beatle tested" w pracy i naprawdę jestem pod wrażeniem trwałości. Wytarl mi się tylko na nosie, nie uwydatnil suchych skórek. Rano miałam problem z kryciem w sumie tak z ręką na sercu nalozylam go 3 warstwy i punktowo nakladalam próbkę jaśniejszego, więc trochę się z nim bawiłam, ale mówię 3/4 twarzy mam w czerwonych krostach. Samego colorstaya nakladalam nieraz 3;P przerwał ciepły nawiew na twarz i mam go ponad 10 h na twarzy i jest dobrze. Jedyne co mnie zastanawia to to, że bardziej świeci się na policzkach niż w strefie T ale nie pezeszkadza mi to bardzo, makijaż rozswietlajacy jest teraz bardzo modny
![]()
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Ok dziś miałam " beatle tested" w pracy i naprawdę jestem pod wrażeniem trwałości. Wytarl mi się tylko na nosie, nie uwydatnil suchych skórek. Rano miałam problem z kryciem w sumie tak z ręką na sercu nalozylam go 3 warstwy i punktowo nakladalam próbkę jaśniejszego, więc trochę się z nim bawiłam, ale mówię 3/4 twarzy mam w czerwonych krostach. Samego colorstaya nakladalam nieraz 3;P przerwał ciepły nawiew na twarz i mam go ponad 10 h na twarzy i jest dobrze. Jedyne co mnie zastanawia to to, że bardziej świeci się na policzkach niż w strefie T ale nie pezeszkadza mi to bardzo, makijaż rozswietlajacy jest teraz bardzo modny
![]()
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze idziesz w dobrym kierunku. Ale nie mam jak zrobic swatchy. Golden fair neauty wypadł bardzo jasno. Mysle, ze ivory powinien byc ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Klientka w krawacie
|
Kombinowałam, kombinowałam i w końcu nie wzięłam ani Golden Fair, ani Golden Light, tylko ten, który wydawał mi się zbyt ciemny - Golden Medium Light. Okazał się najlepszy, bo jakoś do wszystkiego (czytaj: twarz, szyja, dekolt) pasuje i "scala" ze sobą
![]() Dostałam próbki pudrów, bawiłam się matującym - całkiem, całkiem.
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.