Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-29, 08:43   #631
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
U mnie największe problemy były z pajacykami które były zapinane tak na boku, jedną nogę wkładałam, drugą wyjmowała, i tak w kółko
Ja tez ich nie lubilam. Tym bardziej ze niewygodne byly w nocy jak trzeba bylo pampa zmienic. Ale wolalam zestaw body+pajac niz body+spiochy.
Stary 2014-12-29, 08:52   #632
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się po Świętach i mam pytanie o...wydzielinę z pochwy
Od wczoraj mam taką obfitszą, mlecznobialą, bez zapachu, ale mam wrażenie, ze podrażnia mi wargę sromową...
Nie wiem, czy mam lecieć szybko do lekarza (wizytę mam dopiero 13.01), czy to normalna fizjologiczna wydzielina i tylko jej zwiększona ilość mnie podrażnia...
Jesli tylko nie jest zoltawa,czy w innym odcieniu to raczej nie jest powod do obaw.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej
U mnie też były dziś wymioty rano niestety.. Potem cały dzień mnie mdliło. Ale na kolację zjedliśmy z tż pizzę i już jest dobrze

U nas niedziela to taki dzień leżenia w łóżku, więc poza śniadaniem i obiadem resztę dnia spędziliśmy właśnie tak i oglądaliśmy tv

Witam się w 16 tc Nie czuję ruchów jeszcze, ale brzuch boli mnie dziś. Uspokajam się, że to nie są bóle jak na @, tylko takie ciągnięcie.
Zastanawiam się tylko, czy nospa to dla Was leki przeciwbólowe czy przeciwkurczowe? Bo ja te bóle wytrzymuję bez tabletek, więc ani razu jeszcze nie brałam..

Nadal mam wahania nastrojów. Z jednej strony chcę już maluszka obok, a z drugiej ciągle się boję, że całe moje życie ulegnie wielkiej zmianie.. I czasami sama nie wiem co myśleć.
tez mam wahania nastrojow raz chce miec juz dzieci obok siebie a drugi mysle sobie zeby siedzialy jak najdluzej w brzuchu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-29, 09:01   #633
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja tez ich nie lubilam. Tym bardziej ze niewygodne byly w nocy jak trzeba bylo pampa zmienic. Ale wolalam zestaw body+pajac niz body+spiochy.
U mnie w lato więc Blanka spała albo w samym body a w chłodniejsze w samym pajacyku
Dla mnie śpiochy to wgl pomyłka jakaś, teraz nie kupuje tego ani jednej sztuki tak jak i kaftaników.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 09:14   #634
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć

Od dwóch dni mam zgagę! Okropne uczucie.

Brzuchol mi wywaliło. Sprzątałam łazienkę, teraz wybieram się do Biedry po jakieś owoce.

Jutro mam wizytę u gin. Boję się wejścia na wagę.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 09:27   #635
Aika213
Wtajemniczenie

Czesc
Wczoraj czulam pierwszy raz ruchy dziecka, przynajmnie tak mi sie wydaje. Dzis tez 2 razy. Nie jestem pewna czy to to ale to takie nowe uczucie jak opisalam siostrze co czuje to mowila, ze to ruchy dziecka. W piatek wizyta u poloznej. 11 stycznia lece do Polski a 12 mam wizyte u ginekologa to juz powinnam poznac plec. No i mam nadzieje, ze mnie przebada bo tutaj od poczatku ciazy badania ginekologicznego nie mialam.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 09:39   #636
poldzik
Zadomowienie

witajcie dziewczyny!!!!

swieta swieta i juz prawie po swietach... no jeszcze sylwester i nowy rok

moja ciaza tez troszke sie stala "spozywcza" po tych swietach... no ale PIEROGIIIIII!!!!! i pare kawalkow ciasta i pierniczki... ale teraz juz koniec. od wczoraj wrocilam do zdrowego odzywiania i zamierzam sie go trzymac (no dobra, pewnie na noworoczny obiad jakies odstepstwo sie zdarzy).
teraz siedze w biurze i zaraz bede oddzwaniac do wszystkich tych sympatycznych klientow ktorzy dzwonili np wczoraj (W NIEDZIELE!!! POSWIATECZNA!!! co za ludzie...)

od dzisiaj 16 tydzien, w piatek mam wizyte. hura.

kupilam sobie na gwiazdke dwie ksiazki - jedna o "porodzie aktywnym" (Janet Balaskas) i jedna o karmieniu piersia (slynnego Gonzalesa), kolezanka mi polecila. nawet ciekawe. wy cos juz czytalyscie? zamierzacie?

mnie wczoraj brzuch troche bolal ale zoladek raczej takze wypilam dwie mietowe herbaty i nie zjadlam kolacji i dzisiaj jest juz ok. to pewnie nadmiar glutenu w swieta... teraz koniec juz.
od kiedy jestem w ciazy nie bralam jeszcze zadnych lekow (tylko kwas foliowy) mam nadzieje, ze uda mi sie tego uniknac.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:07   #637
country111
Zakorzenienie

Ja kuruję się dalej i do sylwestra to raczej z domu nosa nie wynurzę. Dobrze, że w tym roku po raz pierwszy impreza u nas (będę miała blisko do łóżeczka).
Weszłam dzisiaj na wagę i jest 0,5kg na plusie. Jestem w szoku bo po takim obżarstwie to liczyłam co najmniej na kilogram
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:07   #638
industria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

mam dosyć tego całego jedzenia świątecznego. fuj, nie moge już patrzeć na słodkie, no, ewentualnie czipsiki paprykowe bym mogła wszamać

w ramach powrotu do zdrowego odżywiania kupiłam sobie książke "zamień chemie na jedzenie"- znajomi którzy czytali strasznie chwalą- więc sie skusiłam. wogóle lubie takie akcje i wprowadzanie zdrowych nawyków, więc może te 3 dychy nie bedą wywalone w błoto
.......najbardziej chciałabym zeby tą książke przeczytał mój mąż- ma już taki wielki brzuch jakby był w 7 miesiącu ciąży :P ale on jak dziecko, wiecznie batoniki podjada.........

aaa i nie mogłam sie oprzec w tesco i kupiłam mikro skarpetki dla maleństwa są tak przesłodkie że można sie posikać i 5 par za 8 zł to grzech nie wziąć

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
od kiedy jestem w ciazy nie bralam jeszcze zadnych lekow (tylko kwas foliowy) mam nadzieje, ze uda mi sie tego uniknac.
ja tak samo, oby tak dalej
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:32   #639
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie nospa to rozkurczowe. Twardenieje mi brzuch, przy czym lekko pobolewa, i łykam nospę. Ból bólem, ale twardnienie brzucha nie jest dobre dla naszych brzuchów, szyjek itd
No widzisz, ja nigdy w ten sposób o tym nie pomyślałam Nawet nie mam nospy w domu, NIGDY w życiu nie brałam, ale gdyby faktycznie zdarzył się taki mocniejszy ból, to można by było wziąć..

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

tez mam wahania nastrojow raz chce miec juz dzieci obok siebie a drugi mysle sobie zeby siedzialy jak najdluzej w brzuchu

Noooo, już czasami sama nie wiem, co myśleć. To chyba przejaw tego, że jednak nie jestem gotowa na dziecko..
A z drugiej strony taaaaaaaaaaaaaak bym chciala, że nie mogę się już doczekać
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:40   #640
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, ja nigdy w ten sposób o tym nie pomyślałam Nawet nie mam nospy w domu, NIGDY w życiu nie brałam, ale gdyby faktycznie zdarzył się taki mocniejszy ból, to można by było wziąć..

Noooo, już czasami sama nie wiem, co myśleć. To chyba przejaw tego, że jednak nie jestem gotowa na dziecko..
A z drugiej strony taaaaaaaaaaaaaak bym chciala, że nie mogę się już doczekać
Ja tez nigdy nie miałam nospy, nie brałam nigdy prócz ciąży. W pierwszej ciąży brałam nospę fortę, teraz na pierwszej wizycie gin od razu powiedział żeby kupić nospę i łykać.

Lena
Stary 2014-12-29, 10:43   #641
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nigdy nie miałam nospy, nie brałam nigdy prócz ciąży. W pierwszej ciąży brałam nospę fortę, teraz na pierwszej wizycie gin od razu powiedział żeby kupić nospę i łykać.
Zapytam się jutro gina, chociaż on taki staroświecki jest wolałabym zapytać się tego, do którego chodzę prywatnie, ale do niego dopiero na połówkowe..
22.06.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-29, 10:48   #642
201710041131
Konto usunięte

Wybraliśmy na 90% wózek ale to jeden z tych dla was "dziwolągów" to nie ma czym sie chwalić

Za to rozpoczęliśmy remont Dzis tata i tz malują nasza była sypialnie na szaro, bedziemy powooolutku urządzać pokoik Jaram sie!!
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:48   #643
Aika213
Wtajemniczenie

Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

w ramach powrotu do zdrowego odżywiania kupiłam sobie książke "zamień chemie na jedzenie"- znajomi którzy czytali strasznie chwalą- więc sie skusiłam. wogóle lubie takie akcje i wprowadzanie zdrowych nawyków, więc może te 3 dychy nie bedą wywalone w błoto
.......najbardziej chciałabym zeby tą książke przeczytał mój mąż- ma już taki wielki brzuch jakby był w 7 miesiącu ciąży :P ale on jak dziecko, wiecznie batoniki podjada.........

Ja chce sobie kupic " Nowoczesne zasady odzywiania", ponoc bardzo fajna ksiazka, napisana przystepnym jezykiem. Glownie pokazany jest wplyw spozywania miesa i produktow odzwiezecych na powstawanie chorob - nowotwory, cukrzyca itp

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2014-12-29 o 10:53
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 11:40   #644
myboyismine
Zakorzenienie

ostatnio Tż jak kupował mi no spę, to w aptece powiedzieli mu że w ciąży nie można jej jeść na ulotce jest tylko żeby zapytać lekarza, a mój powiedział, ze jak najbardziej żeby brać i sie nie męczyć jak będzie bolał brzuch

no spy wcześniej nawet nie kupowałam, jedynie ketonal czy nimesil pomagaly mi
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 11:53   #645
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Wybraliśmy na 90% wózek ale to jeden z tych dla was "dziwolągów" to nie ma czym sie chwalić

Za to rozpoczęliśmy remont Dzis tata i tz malują nasza była sypialnie na szaro, bedziemy powooolutku urządzać pokoik Jaram sie!!
Super, że myślicie o pokoiku. Ja na razie nie wiem gdzie będę mieszkać Denerwuje mnie to, bo ja z tych osób co lubią mieć wszystko zaplanowane. Koniecznie pochwal się wózkiem!

W Pepco zaczęła się wyprzedaż. Bodziaki można dorwać nawet za 3,99zł. Ja skusiłam się na rampers za 9,99 i body za 5,99zł.

06.09.2014
Stary 2014-12-29, 11:59   #646
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

my też mamy już pomalowany pokój dziecka ale urządzanie pewnie na wiosnę pojutrze dopiero się wprowadzamy, a jeszcze trochę rzeczy trzeba kupić
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:01   #647
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
my też mamy już pomalowany pokój dziecka ale urządzanie pewnie na wiosnę pojutrze dopiero się wprowadzamy, a jeszcze trochę rzeczy trzeba kupić
Gratulacje Mieszkanie na swoim bardzo cieszy.

06.09.2014
Stary 2014-12-29, 12:02   #648
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Hej Wam

My mieliśmy dzisiaj połówkowe, Kaja zmień mi na pierwszej stronie tą dziewczynkę bo okazało się że jednak SYN Jak to lekarz powiedział, jest pyton do połowy uda Tż wniebowzięty, ja też się cieszę, trochę się nastawiłam na dziewczynkę już do brzucha mówiłam po imieniu ale jak widzę jak się Tż cieszy z tego synka to ja też się cieszę, będzie Synuś Mamusi

Gorzej że nie mamy bladego pojęcia na imię dla syna

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:05   #649
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej Wam

My mieliśmy dzisiaj połówkowe, Kaja zmień mi na pierwszej stronie tą dziewczynkę bo okazało się że jednak SYN Jak to lekarz powiedział, jest pyton do połowy uda Tż wniebowzięty, ja też się cieszę, trochę się nastawiłam na dziewczynkę już do brzucha mówiłam po imieniu ale jak widzę jak się Tż cieszy z tego synka to ja też się cieszę, będzie Synuś Mamusi

Ale fajnie! Gratki Mam nadzieję, że nie nakupowałaś już różowo różowych ciuszków? Zrobił Wam dzieć niespodziankę.
Ja mam jutro wizytę i liczę na to, żeby maluch pokazał to co ma między nogami.

06.09.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-29, 12:08   #650
k a j a
Zakorzenienie

Zmieniłam

Ja ide na wizytę 19.01. mam nadzieje na płeć. ale tez czuje chłopaka Będzie Franek w sumie to juz się napalilam na tego chłopaczka

Lena
Stary 2014-12-29, 12:10   #651
rybkaa90
Zakorzenienie

Mi wszyscy mówią, że będzie syn. Bo podobno ładnie na buzi wyglądam Ja mam przeczucia, że będzie synek. Wolałabym córę

06.09.2014
Stary 2014-12-29, 12:10   #652
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to lekarz powiedział, jest pyton do połowy uda
: hahaha:

nooo, gratulacje, podwójne. za syna i za "pytona"
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:12   #653
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Mi wszyscy mówią, że będzie syn. Bo podobno ładnie na buzi wyglądam Ja mam przeczucia, że będzie synek. Wolałabym córę
Mi też mówią ze chłopak, że mam już dziewczynkę to teraz parka i mi tez już załączyło się takie myslenie ze chłopak.

Lena

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-29, 12:18   #654
rybkaa90
Zakorzenienie

W telewizji pokazywali dzisiaj rodzinę z czworaczkami, czterech chłopów. masakra, nie wyobrażam sobie brzucha tej kobiety. W ogóle nie ogarniam takiej sytuacji.

06.09.2014
Stary 2014-12-29, 12:28   #655
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie! Gratki Mam nadzieję, że nie nakupowałaś już różowo różowych ciuszków? Zrobił Wam dzieć niespodziankę.
Ja mam jutro wizytę i liczę na to, żeby maluch pokazał to co ma między nogami.
Dziękuję Nic nie kupowaliśmy, jeszcze się z ciuszkami wstrzymujemy No taki suprajs, tak się z tż podśmiewałam jak miał nadzieję że penisek urośnie a tu jednak urósł

Cytat:
Zmieniłam

Ja ide na wizytę 19.01. mam nadzieje na płeć. ale tez czuje chłopaka Będzie Franek w sumie to juz się napalilam na tego chłopaczka
Dziękuję
Ja na początku ciązy bardzo chciałam córcię a teraz tak szczerze to mi się wszystko jedno zrobiło hahah biedne dziecko ja przez 3 tygodnie zwracałam się do brzucha per Michalinka

Cytat:
Ja miałam przecucia na córę, jak mi w 16 tyg powiedzieli że wysokie prawdopodobieństwo córki to jakoś tak do końca nie chciałam uwierzyć

Cytat:
: hahaha:

nooo, gratulacje, podwójne. za syna i za "pytona"
Dziękuję bardzo w imieniu syna i jego pytona

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:33   #656
masija
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że możesz. kurcze, nie przesadzajmy, większość z nas farbuje włosy, rozjaśnia itd. dla swojego spokojnego sumienia uprzedz tylko fryjerke że jesteś w ciąży i luz
Nie no, farbować farbuję tylko nie wiedziałam jak z rozjaśnianiem
Ale dzięki A fryzjerce mówiłam
Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Mnie boli brzuch dosc czesto ale tez podchodze do tego spokojnie. Moze musze zaczac magnez brac.
U nas dzis piekna pogoda, mrozno i slonecznie wiec wybralismy sie z Tz na spacer. Zobaczcie jakie tu sa widoki Załącznik 5870139Załącznik 5870140
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

O rany, też tak mam ostatnio. Dzisiaj mam fazę na to, żeby już dziecia przytulić
Cytat:
Hej Wam

No to ładnie
Teraz to ja się zastanawiam czy nam się na syna nie zmieni

U mnie taaaak sypie Pięknie jest

Co do II trymestru to nie czuję się cudownie i nie uważam, że to najpiękniejszt okres ciąży Wymiotuję dalej, mdłości mam, głowa boli, brzuch boli.. no cud marzenie

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:43   #657
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że myślicie o pokoiku. Ja na razie nie wiem gdzie będę mieszkać Denerwuje mnie to, bo ja z tych osób co lubią mieć wszystko zaplanowane. Koniecznie pochwal się wózkiem!

W Pepco zaczęła się wyprzedaż. Bodziaki można dorwać nawet za 3,99zł. Ja skusiłam się na rampers za 9,99 i body za 5,99zł.
Ja tak samo lubię planować sobie, a u nas co chwilę zmienia się wizja tego wszystkiego
Na początku chcieliśmy robić remont od razu, na łeb na szyję i wprowadzać się na wiosnę, bo mieliśmy plan tylko odnowić pokoje. Potem zaplanowaliśmy coś innego, co wymaga większej kasy, a teraz w głowie urodziła się następna wizja mieszkania, więc wychodzi na to, że będziemy mieszkać u mnie na początku, a dopiero po gruntownym remoncie przeprowadzamy się na nasze mieszkanie
Mój tż kazał mi budować dom w simsach i stworzyć różne wizje tego, jak chcę, żeby to wyglądało,a potem mu pokazać

Cytat:
Hej Wam

o maaaatko, ale jajca

jednak Tż dorobił jak grzybek zniknął
ciekawe jak się biedak czuł, jak ciągle był nazywany Miśką

gratuluję syneczka ja jestem zakochana w małych chłopcach

Jak mnie wczoraj bolał brzuch, to Tż do brzucha mówił: Ty cwaniaku mały, już matce popalić dajesz
To jak zacznie kopać, to nie będzie mógł się od brzucha oderwać

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Co do II trymestru to nie czuję się cudownie i nie uważam, że to najpiękniejszt okres ciąży Wymiotuję dalej, mdłości mam, głowa boli, brzuch boli.. no cud marzenie
U mnie to samo..
22.06.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-29, 12:49   #658
masija
Zakorzenienie

Cytat:

jednak Tż dorobił jak grzybek zniknął
ciekawe jak się biedak czuł, jak ciągle był nazywany Miśką

gratuluję syneczka ja jestem zakochana w małych chłopcach
Kurde, to może u mnie też tż dorobił ogonek

Kupiłam sobie kiecę w h&m. Tż mi kazał Była na promocji, fajnie wygląda nawet z moim większym brzuszkiem, rozciąga się delikatnie a po ciąży sobie ją zwężę
Będę miała teraz na Sylwka A jest taka inna bo we wzory z naszyjników Ale śliczna

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:53   #659
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Kurde, to może u mnie też tż dorobił ogonek

Kupiłam sobie kiecę w h&m. Tż mi kazał Była na promocji, fajnie wygląda nawet z moim większym brzuszkiem, rozciąga się delikatnie a po ciąży sobie ją zwężę
Będę miała teraz na Sylwka A jest taka inna bo we wzory z naszyjników Ale śliczna
jak mu zależało, to może i dorobił mój to chodzi i powtarza, że po tacie taki duży

a gdzie się wybieracie na sylwestra? mój Boże, ja nadal bez planów, pierwszy raz chyba
22.06.2015
Stary 2014-12-29, 12:56   #660
rybkaa90
Zakorzenienie

My zostajemy w domu. Ja świeżo po chorobie, jeszcze kaszlę okropnie. Zrobimy sobie miły wieczór we dwoje, pardon we troje.
Może kogoś zaprosimy, ale jeszcze nie wiem bo nie bardzo chce mi się usługiwać i przygotowywać wszystko.

06.09.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości