|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawda też, że pali się tego więcej. bo co chwila pociąga się jednego "dymka" ale tak często że wychodzi więcej niż kilka zwykłych papierosów (i mówią tak w zasadzie wszyscy moi znajomi, którzy ze zwykłych przerzucili się a e-). jedna znajoma popadła już w taki stan że pali sobie w łóżku przed snem zaraz i zasypia z tym ustrojstwem w ręce. |
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie osobiście jest ciężko napalic się takim e-papierosem. Potrafię go "ciumkac" bez przerwy w ciągu dnia, byle tylko mieć chwilę na wyjęcie go z kieszeni. Do tego jest masa przeróżnych smaków olejków do wyboru i niektóre są naprawdę fajne. Więc... Zresztą sama po sobie zauważyłam, że jak za dużo palę e-papierosa, to źle się czuję. Wątpię, by były takie bezpieczne.
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Calla - faktycznie dla postronnych osób lepiej, ponoć to tylko para wodna jest wypuszczana w przestrzeń.
|
#636 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie palenie ich w autobusach też jest żenujące, a zauważyłam, że pali je głównie młodzież. |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jakis w miarę znany muzyk (chyba z zespołu Slasha) skarżył się, że to wlasnie w Polsce kupił e-fajkę, ktora jakoś bardzo mu zaszkodziła. Mam też koleżankę, ktora nałogowo pali zwykle, jaki i e-papierosy i kiedyś poprosiłam ją żeby przy mnie nie paliła to musiałam wysłuchać wykładu, o tym, że one W OGÓLE nie mają NIC szkodzącego, a do tego pięknie, naturalnie pachną. Dla mnie to pachniało jak ciuchy śmierdzące papierochami zapsikane tanimi perfumami.
|
|
#638 |
|
Konto usunięte
|
Nie jest to filmik, o którym pisałam wcześniej, ale też w tym temacie
https://www.youtube.com/watch?v=eKOc6d7iPNQ i jeszcze to http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...at,618892.html |
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#640 |
|
Konto usunięte
|
Jako osoba paląca e-fajkę mogę rozwiać wasze wątpliwości
palę częściej ale mniej naraz, nie śmierdzę, minął mi kaszel palacza, minął mi trampek w buzi, palę mocniejszą moc niż zwykłych papierosów (zwykłe jak paliłam to 6mg nikotyny a liquid 12mg). Jak się za dużo pali to zawsze będzie niedobrze, czy to zwykły czy e-fajka. Nie palę w pomieszczeniach zamkniętych (z wyjątkiem mojego i TŻ-a domu). Wpienia mnie jak ktoś mi po raz enty mówi, że to bardziej szkodliwe niż zwykły. Ja tam się czuję lepiej niż po zwykłym
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Tak naprawde o tym, czy epapierosy sa bardziej czy mniej szkodliwe od tradycyjnych, przekonamy sie po latach, tak samo sie rzecz ma z napojami energetycznymi. Pewne sprawy zdrowotne wychodza na jaw dopiero po dluzszym okresie uzytkowania.
|
#642 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i kazał gimbie wysiąść.---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Chamstwo i niewychowanie się szerzą, bo nikt nie zwraca uwagi bezpośrednio osobie chamskiej tylko czeka się, aż "KTOŚ" to zrobi. |
||
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam dość moich kłótni w autobusach, sklepach, pociągach bo ludzie nie potrafią się zachować. Pewnie niedługo mi przejdzie ale po ostatniej kłótni z kierowcą piętrowego autobusu który zablokował przejście dla pieszych tak że ani sie nie dało przejść ani zobaczyć jaki kolor światła i stał tak ponad 5 minut bo ludzie wsiadali i wysiadali. A my jak głupki staliśmy na tym przejściu. Nikt się nie odezwał tylko ja. A kierowca do mnie: nie wiesz jak przechodzić przez pasy? U ciebie w kraju pasów nie ma? Szkoda. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#645 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#646 |
|
Konto usunięte
|
Siedzę u lekarza w poczekalni i jedna kobieta obdzwoniła już 3 osoby. Znajome. Co będzie w ciszy siedzieć jak wszyscy (5 osób jest), nadrobi zaległości. Przecież wszyscy muszą wiedzieć, że ma problemy w pracy.
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam wczoraj na pocztę odebrać paczkę. Była dość spora kolejka to i okazja do poobserwowania. Spotkałam jednego Janusza i jedną Grażkę.
Janusz - starszy facet co wszystko komentował. Jakiś młody chłopak stał przy okienku i mówi, ze chce odebrać paczkę i mówi, że dziś dostał sms, ze paczka już na poczcie. Babka mówi, że jeszcze nie widzi jej w systemie. Na co Janusz na cały regulator "i co, bedzie teraz blokował kolejkę, myśli, ze dostał sms i już wszystko ma" itp. Grażyna - kobieta tak 35-40 lat. Ustawiła się na końcu kolejki i narzeka na nią "co nie przyjdę na tą pocztę to tutaj ciągle zatwardzenie, co ci ludzie tu ciągle muszą być"... |
|
|
|
#648 |
|
Konto usunięte
|
I nic, nic mnie bardziej nie wkurza, ani nieupilnowane dzieci, ani nieumyci ludzie, ani rozmowy przez telefon niż JA TO TYLKO PO RECEPTĘ / PO SKIEROWANIE. wszyscy są po receptę albo po skierowanie jakby nie patrzeć, nikt nie chodzi do lekarza sobie posiedzieć i pogadać o pogodzie. Chcesz szybko wejść i szybko wyjść - idź o 6 stać w kolejkę, będziesz pierwsza, pierwsza wejdziesz i z głowy. Jak ci się nie chce to odsiedź swoje i nie "bo ja tylko po receptę".
|
|
|
|
#649 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=xLWZ5FcflxU Polecam, dobry dżingiel. Ożesz ![]() Cytat:
Coś jej z tą kolejnością nie wyszło, bo udało jej się gdzieś przede mnie wcisnąć jeszcze bez mojej wiedzy. Później słyszę swój numerek, podchodzę do okienka, a tam już jakaś inna Graża podbiega, gotowa się rzucić na mnie, że co ja sobie myślę, przecież jest przesunięcie w kolejce... |
||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5951175 6]Piosenka tygodnia w Radiu Maryja...
https://www.youtube.com/watch?v=xLWZ5FcflxU Polecam, dobry dżingiel. Ożesz ![]() I tak najciekawiej jest jak przyjdzie taka Graża czy raczej mama Graży i domaga się pierszeństwa w kolejce, przepuszczania. Mnie się zdarzyło tak na poczcie, gdzie zamiast tradycyjnych ogonków wprowadzono numerki. Dzięki numerkom nie trzeba się ustawiać w kolejkę, tylko staje czy siada się dosłownie gdziekolwiek. Jakaś starsza babeczka, jak się później dowiedziałam, była na tyle słabowita, że nie mogła wystać swojego w kolejce, ale za razem na tyle ruchliwa, aby schodzić całą poczekalnię i dowiedzieć się, kto ma numer bezpośrednio przed nią, później kolejny i tak jeszcze parę. Coś jej z tą kolejnością nie wyszło, bo udało jej się gdzieś przede mnie wcisnąć jeszcze bez mojej wiedzy. Później słyszę swój numerek, podchodzę do okienka, a tam już jakaś inna Graża podbiega, gotowa się rzucić na mnie, że co ja sobie myślę, przecież jest przesunięcie w kolejce...[/QUOTE] Gdyby nie fakt, że ja już byłam w przy okienku, to bym tej babie od "zatwardzenia kolejki" coś powiedziała, coś w stylu "niech puści bąka to może się ruszy" albo, ze sama jest elementem tego zatwardzenia. |
|
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uczulenie mam na takie zachowanie. raz mi taki janusz marudził, bo pani sprzedawczyni jakis problem miała z kasa(to na pewno przez to, ze wymyślam z doładowanie dla tel-według niego). nie wytrzymałam (wpieniał mnie i stresował kasjerke) i wypaliłam mu, ze nie kazdy ma takie potrzeby jak on by tylko piwo sobie kupic i jak nie pasuje to obok tez jest kasa, a wogole to juz go słuchac nie moge i sprzedawczyni stresuje. buraka strzelił i poszedł sobie spowrotem na sklep. |
|
|
|
|
#652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie takie sytuacje zdarzają się dosyć często, powiedzmy w dwóch na trzy przypadki, gdy trzeba poczekać dłużej na autoryzację. Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2016-04-26 o 10:23 |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skandalicznie się odezwał ten kierowca.
|
|
#654 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5951246 6]Taak, albo jak trafi się jakiś Janusz z tematem kart płatniczych obyty niezmiernie, specjalista wręcz. Czasami w sklepach przecież bywa, że nie od razu zrealizuje się płatność kartą, że dobrą chwilę trzeba poczekać na autoryzację. Ale nie, ten wie lepiej, czemu kolejkę taki delikwent blokuje. Na głos trzeba skomentować, a jak nikt nie usłyszał to i powtórzyć, że pewnie pieniędzy nie ma, że już limit kredytowy wyczerpał, że poczekamy chwilę, aż kredyt przyznają, że po co tyle/takie rzeczy kupować, jak się pieniędzy nie ma...
Mnie takie sytuacje zdarzają się dosyć często, powiedzmy w dwóch na trzy przypadki, gdy trzeba poczekać dłużej na autoryzację.[/QUOTE] Albo Janusze, co zaczynają komentować, jak mówisz, że będziesz płacić kartą. Kilka razy miałam taki motyw. Mówię "zapłacę kartą", a Janusz, że zgłupieli, że za takie pierdoły kartą, że przez to potem kolejki, że to tyle trwa, że jakby nie można normalnie... Na co ja pyk zbliżeniowo, i zanim skończył mówić, to już po wszystkim. Często jest to dużo szybsze, niż szukanie drobnych, wydawanie reszty. |
|
|
|
#655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Januszowaniem jest iść "tylko po receptę" a siedzieć tam pół godziny. Kiedyś trafiłam u lekarza na brak kolejki, poza osobą w środku. Przyszła babcia i poprosiła czy może wejść przede mną. Zgodzilam się. Dzięki 2 babciom ( u lekarza w gabinecie też była babcia) spędziłam tam prawie godzinę! Jak 2 babcia była w gabinecie to przyszła 3 i spytała o to samo. Gdyby wzrok umiał zabijać, padłaby trupem na korytarzu u moich stóp. ![]() Wysłane z mojego D6503 |
|
|
|
|
#656 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
zle sie poczułam w pracy i wyskoczyłam w uniformie do apteki,stoje jak dekiel na środku bo okienka pozajmowane ja mam byc nastepna ,wchodzi facet z receptą w ręce i zaczyna się taniec a to podchodzi do jednego okienka a to drugiego a to sie patrzy na mnie /za mnie obok mnie a to staje za mną już wiem co sie swięci okienko sie zwalnia facet sru pzrede mnie i już pokazuje recepte normalnie sie zagotoałam i zwróciłam mu uwagę ze istnieje takie coś jak kolejka i ja tu nie stoje dla ozdoby tylko czekam na swoją kolej Janusz eee ja sie chcialem tylko zapytać ile to będzie kosztowac na to ja ze a ja tylko przyszłam po 2 tabletki nawet nie przeprosił
|
|
#657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2016-04-26 o 11:47 |
|
|
|
|
#658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie to już trochę kij w dupie burzyć się o e-fajki w pubie czy autobusie na długiej trasie. W miejskich jestem na nie, bo łatwo wytrzymać. |
|
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 |
|
|
|
|
#660 |
|
Konto usunięte
|
A ja się nie zgadzam w ogóle
chyba że ktoś jest z naprawdę maleńkim, chorym dzieckiem albo starowinka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

pracuje na recepcji 

pachną. Dla mnie to pachniało jak ciuchy śmierdzące papierochami zapsikane tanimi perfumami.

) i kazał gimbie wysiąść.