|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
obstawiam,że zejdziesz ![]() czekamy na fotę kolacji p.s. a to kolacji jeszcze nie było? jak ja leżałam to o 17tej serwowali |
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Bobo szalało od 11 do 16.30. Teraz leżę pod ktg i cisza. Wymusilam pare ruchów muzyką (moj maly fan walcow) ale mimo wszystko malutko (w porownaniu do jego 50 o 9rano).
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Rano w pierwsze 30 min miało 0 (słownie zero). Tak trafiają z godzinami zapisów ze Bobo jest. Wtedy bardzo spokojne. W domu o tych porach jest podobnie.
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- I 16 nawet. Dzis 16.30: 3 kromki chleba, parowka na zimno. |
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Do zaspokojenia ciekawości kolacja w diecie cukrzycowej i bezmięsnej
![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Nie pokaze swojej bo wstyd |
|
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem ciekawa jak długo bedą pamietać ze mięsa nie tykam
![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#640 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrealizuj i Ty tę zachciankę, której jestem winna. ![]() Cytat:
To jest słabe, że dolegliwości odbierają trochę radość oczekiwania, trzeba czekać aż dzieciaczki to wynagrodzą, bo na pewno to uczynią. ![]() Zdecydowanie warto słuchać organizmu, on wie lepiej, że nie pora na smętną kaszę. ![]() Cytat:
Tych wielkich podpasek mam 20, a podkładów na łóżko 5, ale nie wiem czy zasadnie takie ilości. ![]() Cytat:
To dobrze, że pojechałaś zbadać sprawę, trzymam kciuki za dobre wyniki. ![]() Cytat:
Sałata na pewno obniży po chlebie.
|
|||||
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
LUNA- nie jestes sama, ja tez nie chce tzta przy porodzie
Tj. zgodze sie, zeby byl na poczatku, ale przy partych absolutnie nie moze go byc. Uwazam, ze nie ma potrzeby, zeby ogladal te rzez. Poza tym, juz kilka razy slyszalam, ze maz jednej czy drugiej mial potem problemy z seksem, nie umial na zone spojrzec inaczej niz przez pryzmat wydzielin ciala i rozwalonego krocza. A jesli chodzi o pierwsza faze porodu to tez pewnie go wywale szybko, bo pewnie bede wsciekla i tylko bedzie mnie wpieniac jego obecnosc. Wole w trudnych dla siebie sytuacjach byc sama, a nie rozpraszac sie jego obecnoscia. Jak tak strasznie wymiotowalam w pierwszym trymestrze to tez chcial trzymac mi wlosy i jakos pomoc, ale skonczylo sie na tym, ze wsciekla kazalam mu wypieprzac z lazienki. ORANGE- w przyszlym tygodniu pewnie zamowie. Material to 100% bawelna, wiec nie sadze, zeby przyszedl jakis dramat. KREFETKO-widoki jak na wczasach Ciesze sie, ze z dzieciatkiem wszystko ok.KASIA- bardzo wspolczuje zlego samopoczucia. Cala ciaza "cos" Pocieszeniem moze byc chyba tylko to, ze juz blizej niz dalej.Swoja droga podziwiam te, ktore licza ruchy. Ja tam nic nie licze...Wychodze z zalozenia, ze rusza sie jak zwykle, wiec ok W ciagu dnia to rzadko sie skupiam na tym- rejestruje ruchy, gdy leze lub usiade w samotnosci (nikt nie rozprasza mnie rozmowa). Jesli caly dzien mam na nogach to w ogole nie zwracam uwagi, choc jak tak Was czytam to jednak troche mi glupio z tego powodu...:/Wczoraj ulozylam ubranka w szafie, a dzis domowilam 3 bodziaki z krotkim rekawem na 56 i 5 z dlugim na 62. Szkoda, ze kod rabatowy w Smyku juz nie zadzialal 😞 Chce jeszcze kupic jakies spodnie na 62 i tyle. Mam 6 workow z ubraniami 12 miesiecy-5 lat. Cudne bluzki, sukienki. Wszystko po siostrzenicy. Bedziemy musieli usiasc i jakos to posegregowac, bo nie ogarne inaczej, a nie chce przegapic "ich czasu", bo 99% ubran jest naprawde mega fajna. Przynioslam sobie z garazu sol i frezarke, bede dzis robic pedixa! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-23 o 18:07 |
|
|
|
#642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
))
|
|
|
#643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
Jutro maz wyjeżdża i wraca w sobotę wieczorem to grzecznie do soboty poleze i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie.
Dzieć sie bardziej ruchliwy stał ale do ideału jeszcze trochę mi brakuje. Moze to sie poprawi na wikcie szpitalnym ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Brakuje tam pomidorka:P
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwal się wynikiem ))
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Tak sie zastanawiam, czy na samym KTG widać kiedy dziecko kopie? Nie dostałam pstryczka do zapisu kopniaków.
Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z resztą jak ja leżałam 6 dni to ani razu nie było sera żółtego..Cytat:
![]() znowuzapomniałamhasła- ja mam podobnie z ruchami, tez nic nie liczę,ale to pewnie zależy od temperamentu dziecka..gdyby moje było spokojniejsze to ja pewnie zwracałabym bardziej uwagę na jego aktywność..powodzenia z pedi ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- w szpitalu jak ja leżałam to na jednym aparacie (pewnie nowszym) ruchy się pisały..takie czarne paski na samym dole tej kartki..a na innych nie wiem |
||||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#653 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Esik to chyba mały łobuziak .Brzuszek pierwsza klasa! ![]() Cytat:
wózek super! ![]() Cytat:
.Ale pech z tym salonem ... ![]() Cytat:
za udaną wizytę!z głową już lepiej? Cytat:
O matko a ja fotki wrzucam... ![]() Cytat:
Cytat:
Po kursach wpadłam do domu na obiad (dziś TŻet robił jak już wrócił ze szpitala od teścia), potem po Natalę do żłobka (TŻet dostał prezent na Dzień Ojca -podobny do mojego, też odcisk rączki w gipsie i laurka), potem zrobiliśmy rajd po komisach a w końcu kupiliśmy fotelik samochodowy dla Natalki w Tesco. Zaraz idziemy z nią na rower/plac zabaw.
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Chyba zjadłaś tylko pół kromki w takim razie:P
Ja po jednej takiej miałabym milion pięćset sto dziewięćset
|
|
#657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze można pić na toalecie ![]() Cytat:
Więc pstryczek elektryczek nie potrzebny ![]() Cytat:
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy po porodzie mozna normalnie jesc? Czy tż moze mi do szpitala przywieźć jakies bułki, masło i wędlinę na przykład i normalny obiad? Wiem ze to prwnie głupie pytanie, ale zaczęłam sie dzis nad tym zAstanwiac i nie wiem czy juz tŻtowi zapowiedzieć ze jedzenie mi musi dowozić czy bede jadła to co dadzą mi w szpitalu?
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ruchy bardzo stresują. Nigdy nie mam 100% pewności, którą z dziewczynek czuję, więc też nie mogę być pewna, czy z nimi wszystko ok. Grrr, w pojedynczej ciąży to było łatwe, był kop, był spokój, a teraz się zastanawiam wiecznie, czy dobrze mi się wydaje. Jedna jest w miarę w tym samym miejscu, ale druga lata jak poparzona po całym brzuchu.
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
a co do dowozenia, to już zależy, czy będzie ci odpowiadał wikt szpitalny. Mi nigdy nie odpowiadał, zawsze byłam na dowozowym.
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Florence -
za wizyte![]() Pierniku - ja mam następna wizyte za 3 tyg to bedzie 35 t(34t0d) ciekawe w takim razie wtedy powinien mi już odstawiać? Zobaczymy... Dziś cały dzień na nogach z TZtem ale przynajmniej załatwiliśmy wszystko co mieliśmy. Ufff. Bylismy w ekstra sklepie Lullababy - dla dziewczyn z Poznania. Maja mega duży asortyment i najpierw bylismy w ikei kupić wszystko a pózniej tam dopiero i było śliczne łóżeczko białe z takimi wytłaczanymi sówkami - pytamy o cenę i zaniemowilismy 300 zł a my za to w ikei 599 no cóż... Ale bez szuflad było. Oglądałam tez te torby Lamillou i wszystkie ich produkty i sie zakochałam. Torba zdecydowanie za duża tak jak mówiliście - taki wor. Zostanę przy organizerze tylko narazie. Na pewno kupie tez kocyk i maja chyba od niedawna takie grające gwiazdki pozytywki :Love: świetne naprawdę! Przewijak na łóżeczko tez już sobie upatrzyłem i w ogóle jak tam wpadnę po wypłacie to chyba zbankrutuje :PKtóraś z Was rano pisała, ze dobrze ze dziś chłodniej... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Ja mam tak samo z pinterestem. Kurczę..ja tez bym pewnie została na oddziale Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

gdyby kolacja nie dała rady 

kolejne dla Tż.
A przez Florencee chce mi się teraz kebaba
hehe
Ciesze sie, ze z dzieciatkiem wszystko ok.

ależ toz to standard powinien być..nie ma co chwalic chłopa.. chyba kogoś rozpuściłaś

300 zł a my za to w ikei 599
no cóż... Ale bez szuflad było. Oglądałam tez te torby Lamillou i wszystkie ich produkty i sie zakochałam. Torba zdecydowanie za duża tak jak mówiliście - taki wor. Zostanę przy organizerze tylko narazie. Na pewno kupie tez kocyk i maja chyba od niedawna takie grające gwiazdki pozytywki :Love: świetne naprawdę! Przewijak na łóżeczko tez już sobie upatrzyłem i w ogóle jak tam wpadnę po wypłacie to chyba zbankrutuje :P