Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 227 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 22:24   #6781
Kachuula
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
Kachuula, 310 wkładki allergan? kurcze mi mój dr powiedział, że pomiędzy rozmiarem 295, a 325 nie ma innych, a tu proszę są 310?

unsafe_girl obym się zakochała

Dokładnie allergan style 410 i w tabeli znalazłam pojemność 310 ml. 12,5x10,5 projekcja 5,1 cm

Edytowane przez Kachuula
Czas edycji: 2013-05-15 o 23:01
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 00:22   #6782
MyaDiva
Zakorzenienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez Kachuula Pokaż wiadomość
Dokładnie allergan style 410 i w tabeli znalazłam pojemność 310 ml. 12,5x10,5 projekcja 5,1 cm
Tam jeszcze są literki przed pojemnością wtedy będzie już wszystko jasne

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez GosiaNero Pokaż wiadomość
Kochane mam do Was pytanko, otóż operację powiększania piersi mam już za 2 tyg i pojawia się pierwszy stresik
Chciałabym wiedzieć czy w piątym dniu po op będę w stanie się sama podnieść z łóżka, przygotować sobie coś do jedzenia ? Mąż ma dwudniową delegację ( niestety nie może jej przełożyć ) i w piątym dniu po op będę zmuszona zostać całkiem sama na dwa dni... jak to u was było ? Z góry dzięki za odpowiedź
Jak będziesz musiała to dasz radę. No bo co zrobisz innego - jeść będziesz musiała i wstawać też . Po pięciu dniach będziesz już zaprawiona w boju
ja obstawiam że przyparta do muru sobie poradzisz. Ale jak będzie nie wie nikt Miej na wszelki wypadek kogoś "na telefon". Nie musisz tej osoby wtajemniczać- powiesz że Ci dysk wyskoczył, albo masz zapalenie nerek
Plan awaryjny lepiej mieć- nie musisz z niego skorzystać ale psychicznie będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
caluje serdecznie wszystkie dziewczynki i te z cudnymi cycorkami i te ktore niebawem beda mialy cudne cycorki i oczywiscie te co dopiero planuja
kiedys dawno temu sluchalam audycj w 3-ce o traumach i wypowiadal sie tam lek. anestezjolog ktory mowil ze zabieg w narkozie jest swego rodzaju trauma dla pacjenta, bo to tak jak by zadawanie bolu wbrew naszej woli i niestety ale pacjenci nie sa tego swiadomi a moga po narkozie odczuwac obnizenie nastroju a nawet stany depresyjne.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

.... u nas nie jest dobrze i szybko tego nie zmienimy natomiast info mnie osobiście poruszyło ale ja tak bardziej egoistyczne podeszłam do tematu i poszłam kupiłam bluzkę-tube, pierwsza w swoim 40 paro-letnim życiu... w liceum nawet nie smialam o takiej pomarzyc... pomyślałam, że skoro tak piękna kobieta do tego aktorka podjęła tak trudna decyzję i usunęła piersi a ja moje posiadAm zaledwie od kilku miesięcy to najwyższy czas się nimi cieszyć na maxa bo cholera wie jakie niespodzianki życie szykuje...

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

olivko ją tez chodzę w biustonoszach z fiszbinami, miękkie są, nie usztywniane ale fiszbiny mają, układam w nich piersi należycie, sprawdzam na koniec dnia gdzie się fiszbina odbija-jest zawsze pod implantem i nie widzę w tym grzechu
A Ty gdzie byłaś TYLE czasu hihi o widzisz, i masz rację - z życia trzeba się cieszyć bo nigdy nie wiadomo co nas jutro czeka!! A teraz pokazuj nam tą tubę!!! ja już zapomniałam jak Twoje panny wyglądają, tak dawno zdjęć nie dawałaś

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Własnie chyba jednen stanik bede musiala do kosza w stanie natychmiastowm wyrzucic piersi mam blisko siebie a on mostek ma wysoki wiec moze od tego

Stanik z fiszbina jest ajny ja je lubie oj lubie piersi pieknie w nim wygladaja a ja psychicznie w takim leiej sie czuje

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Własnie u mnie jest to trudne bo mam te piersi blisko siebie ciezko mi stanik dobrac i chyba mam winowajce bo dzis juz piersi nie bola mnie. W domu nosze sportowca nie mecze ich calymi dniami i w nocy nadal topik ale jak wychodze gdzies to pozwalam sobie zaszalec i chyba @ robi swoje bo teraz piersi mi nabrzmiewaja i sa strasznie bolace przy dotyku wczesniej jak mialam chlopieca klate takiego czegos nie bylo nawet troche nie puchly czy mam sie martwic??

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

ja nosze usztywnane do tej pory nie znalazlam nic fajnego w koroneczke co zawsze chcialam miec ja niby tez wszystko sprawdzam ale jednak chyba robie cos zle skoro mnie piersi bola

milo Cie widziec
Eeeee, jak mostek z fiszbinami odstaje to lipa nie stanik. Część fiszbiny jest pod piersią a część leży na piersi. Szukaj innego modelu- z niskim mostkiem i będzie dobrze.
I jeszcze moje kolejne pytanie z serii za 100 punktów
Dobrze dobrany stanik musi mieć fiszbiny które są pod piersią- okalają pierś od spodu. I taka fiszbina nic złego nam nie robi. Ale co w takim razie fiszbina robi że podnosi piersi ? jak to robi ?

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez korinka Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam wczoraj o Angelinie i jestem pod wrażeniem. Jak dla mnie jest bardzo odważna! Mimo ze np. dzisiaj w radio słyszałam, że taka profilaktyka nie likwiduje ryzyka zachorowania...jestem ciekawa o ile zmniejsza.
Zastanawiam się czy taka profilaktyka ucichnie czy jednak stanie się to popularniejsze i częściej stosowane....a przynajmniej nagłaśniane.

Balsenko ja tez noszę stanik z fiszbinami ale pilnuje piersi, żeby nie gniotły się albo żeby fiszbiny się nie wbijały. Także robimy podobnie!
Zmniejszyła ryzyko z do 5% z 90%. Nie mówią czy jajniki też wycięła - bo o takiej profilaktyce też już słyszałam. A ta mutacja może powodować zarówno raka piersi jak i jajników. Nie tylko piersi.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez madlen666 Pokaż wiadomość
MyaDiva ,Saba08 -dzieki za odpowiedz i za podpowiedz wybiore sie pewnie ponownie na konultacje do M.W i ponownie do J.J moze uda mi sie go namowic na troszke wieksze

Jeśli chodzi o Angelina Jolie podziwwiam ja za odwage ,jej jest znacznie lepiej bo ma wsparcie na pewno znakomitych specjalistów, swoja droga jestem ciekawa jak to jest z opieka i warunkami w pl
Wybierz się na ponowne konsultacje jeśli możesz Nie tracisz nic
a zyskasz pewność.

Oczywiście że takiej osobie jest łatwiej- nie ma się co oszukiwać . Jak jest w naszych realiach ? wbij w google "Chory na raka w systemie ochrony zdrowia ". To króciutka publikacja - kilka stron, większość rysunki. Jest tragicznie! jest nieludzko! jest niesprawiedliwie! Zapomnij o takiej profilaktyce i o tak uśmiechniętej kobiecie która ją przeszła u nas. Oczywiście chodzi mi o zwykłą kobietę której nie stać na prywatne zabiegi i lekarzy.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
z tymi rozmiarami jest istne szaleństwo...mi dr przed zabiegiem pow. że będę miała C tylko co to właściwie znaczy? Wizualnie jak ktoś spojrzy na mnie to może i powie, że mam C - nie wiem bo nie pytałam i właściwie sama nie wiem jak to tajemnicze C wygląda a staniki mam w rozmiarach od D do F Sportowe miska D - a zaczynałam od C a pozostałe w zależności od fasonu DD, E, F
Ja zaraz tu padnę JAK MASZ MISECZKĘ F??? Już się miałam pytać kto tu nosi miskę G a chciał C ale widzę że to norma A ja nadal noszę D lub E i co mi zrobicie F nawet nie mierzyłam nigdy

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 00:31   #6783
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
......

A Ty gdzie byłaś TYLE czasu hihi o widzisz, i masz rację - z życia trzeba się cieszyć bo nigdy nie wiadomo co nas jutro czeka!! A teraz pokazuj nam tą tubę!!! ja już zapomniałam jak Twoje panny wyglądają, tak dawno zdjęć nie dawałaś

......
troszke dużo pracuje, troszke wyjeżdzałam
AAAA dziewczynki te co mają wątpliwości samolotowe...cycunie nie reagują na samolot, wogóle nie zauważyły, że latają
a fotki...hmmm...no musze sesje urządzić...mam tyle nowych staników, że musiałam zrobić na nie specjalną szufladę - kiedyś mieściły się tam też i majtki ...no ale co miałam zrobić jak likwidowali sklep i była wyprzedaż i obniżka o 70%

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
...........
I jeszcze moje kolejne pytanie z serii za 100 punktów
Dobrze dobrany stanik musi mieć fiszbiny które są pod piersią- okalają pierś od spodu. I taka fiszbina nic złego nam nie robi. Ale co w takim razie fiszbina robi że podnosi piersi ? jak to robi ?
.......
ja odpowiem, ja... to nie fiszbina podnosi piersi tylko sztywna miska..olivka nosi usztywniane
Stary 2013-05-16, 00:35   #6784
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Co innego rozmiar stanikowy, a co innego wizualny. Stanikowy zależy głównie (już pomijając fason) od obwodu pod biustem, bo np 75C to coś w stylu 70D/70E czy 65 F/G lub też 80B. To w końcu jaka miseczka?
Piszesz, że nie chcesz G, jasne, ale G wizualne są ogromne!!! A wizualne C ma wiekszość kobiet. Więc najlepiej chyba pokazać lekarzowi zdjęcie piersi, jakie Ci odpowiadają
No tak, tak, dokładnie jak piszesz .
Dlatego najłatwiej się dogadamy jeśli ustali się jakąś normę . A więc np takim szablonem jest rozmiarówka Triumpha. Każdy ją zna, każdy może przymierzyć w sklepie za rogiem i wszystkie mówimy o jednym. Mierząc stanik o obwodzie 60 i ja bym miała miskę G i wychodzi masło-maślane . A tak mówię że mam 70E -75D triumpha i wszystko jest jasne , każdy wie jakiej wielkości mam piersi
Wizualne G o matko, to straszne by było już widzę minę lekarza jakby pacjentka takie chciała

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2013-05-16, 00:39   #6785
belseno
Zadomowienie

Cytat:
.......

Ja zaraz tu padnę JAK MASZ MISECZKĘ F??? Już się miałam pytać kto tu nosi miskę G a chciał C ale widzę że to norma A ja nadal noszę D lub E i co mi zrobicie F nawet nie mierzyłam nigdy
hehee... mało tego mam staniki z jednej firmy i z różnymi rozmiarami, wszystko od fasonu zależy a że trafiłam na sklep gdzie mogłam przymierzyć różne kombinacje obwodowe i miskowe to przymierzałam, dobierałam no i mam teraz mix rozmiarowy i kompletnie nie wyobrażam sobie zakupu takiego niesportowego stanika przez internet...masakra jakie są niuanse...ale znalazłam również takie gdzie fiszbina idealnie przylega do mostka a pamiętam jak Kicia pisała kiedyś, że babka w sklepie z bielizną pow. jej że przy implantach fiszbina od mostka zawsze odstaje. Także kobitka głupoty gadała.
A Ty to może byś spróbowała kiedyś jakieś F przymierzyć

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-05-16 o 00:42
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 00:50   #6786
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
troszke dużo pracuje, troszke wyjeżdzałam
AAAA dziewczynki te co mają wątpliwości samolotowe...cycunie nie reagują na samolot, wogóle nie zauważyły, że latają
a fotki...hmmm...no musze sesje urządzić...mam tyle nowych staników, że musiałam zrobić na nie specjalną szufladę - kiedyś mieściły się tam też i majtki ...no ale co miałam zrobić jak likwidowali sklep i była wyprzedaż i obniżka o 70%

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

ja odpowiem, ja... to nie fiszbina podnosi piersi tylko sztywna miska..olivka nosi usztywniane
i co bez majteczek chodzisz Super że jesteś, już Cię miałam ścigać Ja proszę o sesję!!!! jeszcze się chwalisz że tyle nakupiłaś i nic nam nie pokazałaś i o tubie nie zapomnij. Pamiętam w tamto lato dziewczynki pokazywały tuby ja nadal myślę , zbieram się żeby przymierzyć ale znając życie może kupie sobie na pięćdziesiąte urodziny

Co do stanika - Olivce dupsko zlejemy A skoro jest jak przypuszczasz może wyjąć fiszbinę ?- skoro nie podnosi , wyjąć ją , będzie tak samo? Co myślicie? jest pod piersią, nic nie robi - więc po co jest , wyjąć ją i z głowy problem Kto wyjmował fiszbiny niech pisze!
Olivko Ty też sprawdź, skoro masz i tak wywalić ten stanik wyciągnij fiszbinę i zobacz co będzie

Stary 2013-05-16, 00:52   #6787
belseno
Zadomowienie

Cytat:
po rozmiarze w ogolę chyba nie ma co patrzeć.... najlepiej przymierzyć wkładki u lekarza, zrobić sobie zdjęcie, ja np teraz żałuje ze nie wzięłam 295, moje 325 wydaja mi się za duże, nie o taki efekt chodziło, no chyba ze zrobią mi miłą niespodziankę i jak już sie ułożą będą fajne i sportowe, ale wątpie
fajne to napewno będą ale na sportowy rozmiarek to bym nie liczyła natomiast jak założysz obcisłą sportową koszulkę to będziesz wyglądać mega seksi... ja zaczęłam biegać i naprawdę bosko się czuje z niesportowym rozmiarem w sportowych ciuchach...
Stary 2013-05-16, 00:56   #6788
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
hehee... mało tego mam staniki z jednej firmy i z różnymi rozmiarami, wszystko od fasonu zależy a że trafiłam na sklep gdzie mogłam przymierzyć różne kombinacje obwodowe i miskowe to przymierzałam, dobierałam no i mam teraz mix rozmiarowy i kompletnie nie wyobrażam sobie zakupu takiego niesportowego stanika przez internet...masakra jakie są niuanse...ale znalazłam również takie gdzie fiszbina idealnie przylega do mostka a pamiętam jak Kicia pisała kiedyś, że babka w sklepie z bielizną pow. jej że przy implantach fiszbina od mostka zawsze odstaje. Także kobitka głupoty gadała.
A Ty to może byś spróbowała kiedyś jakieś F przymierzyć
przymierzę z ciekawości i zrobię Wam zdjęcie Tylko jak ja to powiem- poproszę F a tu C widać - pomyślą "wariatka " Muszę sobie wypchać stanik i tak iść do sklepu
Też sobie nie wyobrażam przez neta kupić taki stanik- nie da się!!!!! ile razy nawet w sklepie, mierząc się nic nie dopasuje

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2013-05-16 o 00:58
Stary 2013-05-16, 01:06   #6789
belseno
Zadomowienie

Cytat:
i co bez majteczek chodzisz Super że jesteś, już Cię miałam ścigać Ja proszę o sesję!!!! jeszcze się chwalisz że tyle nakupiłaś i nic nam nie pokazałaś i o tubie nie zapomnij. Pamiętam w tamto lato dziewczynki pokazywały tuby ja nadal myślę , zbieram się żeby przymierzyć ale znając życie może kupie sobie na pięćdziesiąte urodziny

Co do stanika - Olivce dupsko zlejemy A skoro jest jak przypuszczasz może wyjąć fiszbinę ?- skoro nie podnosi , wyjąć ją , będzie tak samo? Co myślicie? jest pod piersią, nic nie robi - więc po co jest , wyjąć ją i z głowy problem Kto wyjmował fiszbiny niech pisze!
Olivko Ty też sprawdź, skoro masz i tak wywalić ten stanik wyciągnij fiszbinę i zobacz co będzie
hehee...majtki wywaliłam do szuflady z rajstopami i skarpetkami, tzn. jest ciepło wiec pozbyłam się rajstop....no tłumacze TŻ że za małe mieszkanie mamy bo się z niczym nie mieszczę ale nie chce mnie słuchać
A co do fiszbin to mi w sklepie pani tłumaczyła, że to ważna część stanika, że nadaje mu forme, sama fiszbina np. w koronkowym staniku piersi nie podniesie ale skoro trzyma miski w odpowiednim miejscu to czy się nie zepsuje fason jak się wyciągnie?. Mam stanik bez fiszbin z H&M ale on tak dobrze nie trzyma, czuć go bardziej jak top...no nie wiem, narazie to mi szkoda niszczyć moje cudeńka więc nie wyciągam.

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
przymierzę z ciekawości i zrobię Wam zdjęcie Tylko jak ja to powiem- poproszę F a tu C widać - pomyślą "wariatka " Muszę sobie wypchać stanik i tak iść do sklepu
Też sobie nie wyobrażam przez neta kupić taki stanik- nie da się!!!!! ile razy nawet w sklepie, mierząc się nic nie dopasuje
tiaaaa C widać

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-05-16 o 01:04
Stary 2013-05-16, 08:09   #6790
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
fajne to napewno będą ale na sportowy rozmiarek to bym nie liczyła natomiast jak założysz obcisłą sportową koszulkę to będziesz wyglądać mega seksi... ja zaczęłam biegać i naprawdę bosko się czuje z niesportowym rozmiarem w sportowych ciuchach...
biegac? jaka abstrakcja dla mnie oby te moje bardziej w sportowym kierunku poszły jednak

ale dzień już lepszy, wczoraj nerwy puściły, popłakałam sobie, pokłóciłam się z TŻ i dziś już czuje się o wiele lepiej, sama wstałam z łóżka, yupiii, wierciłam się ze 30 minut, ale postanowiłam, że nie będę się prosić TŻ i dam rade sama i się udało! wykąpałam się, staniczek się pierze, a ja patrze na golaski i ...myślę ,że będą ładne.

dziewczyny, które są przed i się martwią jak sobie poradzą, jak trzeba będzie to sobie poradzicie, chyba wszystko w naszej głowie siedzi!

dziewczyny, a kiedy Wasze sutki przestały być takie naciągnięte i wróciły do normalności?
Stary 2013-05-16, 08:27   #6791
unsafe_girl
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, a kiedy Wasze sutki przestały być takie naciągnięte i wróciły do normalności?
Moje przestały sterczeć niedawno, czyli prawie po 3 miesiącach Ale dalej są mocno wrażliwe i dotyk nie sprawia mi żadnej przyjemności, a wręcz jest drażniący..
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:16   #6792
belseno
Zadomowienie

Cytat:
biegac? jaka abstrakcja dla mnie oby te moje bardziej w sportowym kierunku poszły jednak

ale dzień już lepszy, wczoraj nerwy puściły, popłakałam sobie, pokłóciłam się z TŻ i dziś już czuje się o wiele lepiej, sama wstałam z łóżka, yupiii, wierciłam się ze 30 minut, ale postanowiłam, że nie będę się prosić TŻ i dam rade sama i się udało! wykąpałam się, staniczek się pierze, a ja patrze na golaski i ...myślę ,że będą ładne.

dziewczyny, które są przed i się martwią jak sobie poradzą, jak trzeba będzie to sobie poradzicie, chyba wszystko w naszej głowie siedzi!

No proszę, jak się udało raz to już nie odpuścisz, teraz to już tylko lepiej może byćnajgorsze, za Tobą....ja też długo sama nie mogłam sobie poradzić ze wstawaniem ale wszystko mija...boszzee pamiętam jak leżałam i marzyłam żeby minęło 10 miesięcy, żeby były takie ułożone i moje .....ja tamten rok miałam taki trochę wyłączony ze sportu a właściwie tylko wakacje bo pod koniec września - po ustawowych 3 miesiącach wróciłam na joge, w grudniu pojechałam na narty a teraz biegam...właściwie wszystko robie poza cholernymi pompkami... a co do sutków to naciągniętych nie miałam bo u mnie to one były aż za duże, Ty młodziutka to i skóra inna a co do czucia to niestety nadal jest kiepsko, jak już coś na nich odczuwam to raczej jest to nieprzyjemne i czasami bolesne, natomiast w głowie mi zostało jak może być przyjemnie jak się dotyka sutków i staram się sobie przypominać to jak najczęściej, zakładam, że jeszcze kiedyś to poczuję naprawdę
Stary 2013-05-16, 12:21   #6793
Precelka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
Moje przestały sterczeć niedawno, czyli prawie po 3 miesiącach Ale dalej są mocno wrażliwe i dotyk nie sprawia mi żadnej przyjemności, a wręcz jest drażniący..
Ja mam zupełnie inne odczucia i faceci pewnie też.
Stary 2013-05-16, 13:02   #6794
ktopozna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwi92 Pokaż wiadomość
Jednak na zdjęciach trudno powiedzieć czy piersi są małe, duże czy ogromne. Przepraszam za szczerość ale piersi G lub FF są dla mnie już za duże. I takich na pewno nie chcę. Z kolei za małych też nie chcę. Tego też się boję
Ale nie można mówić o piersi, że jest G czy FF, bo wszystko zależy od obwodu pod biustem.
Ja mam biustonosze z Ewy Bień. 65G i 65H. Miękkie, z fiszbinami.
A jak w jednym sklepie na początku, poszłam w sportowcu i poprosiłam o 65E to Pani prawie mnie w głowę popukała i stwierdziła, że to bardzo drogie staniki są chyba chciała mnie zniechęcić
Stary 2013-05-16, 13:44   #6795
malwi92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ktopozna Pokaż wiadomość
Ale nie można mówić o piersi, że jest G czy FF, bo wszystko zależy od obwodu pod biustem.
A jak w jednym sklepie na początku, poszłam w sportowcu i poprosiłam o 65E to Pani prawie mnie w głowę popukała i stwierdziła, że to bardzo drogie staniki są chyba chciała mnie zniechęcić
Nie mogłam w nocy spać przez to FF. Nie śmiejcie się ale dziś pognałam do galerii żeby zobaczyć taki rozmiar. Dobrze że sama brałam ze stojaka staniki do mierzenia bo bym musiała powiedzieć że szykuję się do operacji. Noszę teraz 75B mierzyłam 75 D, 75 E i 75 G. 75G szkoda nawet mówić nie ma możliwe żeby mieć takie piersi Ale wypchane 75 D czy E wyglądało w porządku, w sumie trudno było różnice zobaczyć poza wielkością miejsca jaką zajmował na mnie każdy rozmiar. Ale chyba skłaniam się ku 75D. Na koniec założyłam 75B ale mam małe piersi Teraz po przeczytaniu co napisałyście jestem pewna że musiałam źle zrozumieć bo pewnie mowa była o misce G ale z jakimś szczupłym obwodem. Widziałam wasze zdjęcia i nikt nie ma takich monstrualnych piersi jak ten stanik 75G który mierzyłam. Poplątałam rozmiary i sama sobie zmartwienia narobiłam, ale ja ciemna masa jestem. Jak MyaDiva podpowiedziała dobrze jest porównywać staniki które mają taki sam obwód. Ja nie czytałam wczoraj ale dziś właśnie taki sposób sama obmyśliłam bo inaczej znów bym nic nie wiedziała.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

Ale dobrze że masz się lepiej . Tż dostał burę ale jak zobaczy że masz się lepiej będzie się cieszył.
malwi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:32   #6796
unsafe_girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Precelka1 Pokaż wiadomość
Ja mam zupełnie inne odczucia i faceci pewnie też.
Mam nadzieję, że po jakimś czasie będzie lepiej, w końcu 3 miesiące po operacji to jeszcze mało
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:52   #6797
Elminio
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, ja niestety piszę z częstotliwością lat świetlnych, ale ciągle o was myślę. Niestety na wszystko brakuje mi czasu... termin konsultacji zbliża się wielkimi krokami, zostało już "tylko" 85 dni!!!!! Nadal nie mam pojęcia jaki implant wybrać i jaką wielkość. Jestem wysoka i szczupła, 171, 54 kg, pod biustem mam 60-65, no i chciałabym mieć raczej duże piersi... Powiedzcie czy przeważnie po 1 konsultacji ustala się termin operacji (na stronie jest info, żę u dr K.P Wawa od konsultacji do operacji mija ok 2-3 mc) i już na 1 konsultacji wybiera się rozmiar? Daaawno temu namawiałyście, żeby zawsze brać większe z tych, które proponuje lekarz. Znalazłam biust idealny, ale teraz zastanawiam się, czy nie będzie za mały. Zdjęcie wkleiłam do albumu. Pomóżcie proszę
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:01   #6798
Kachuula
Zadomowienie

[QUOTE=Elminio;40842346]Cześć dziewczyny, ja niestety piszę z częstotliwością lat świetlnych, ale ciągle o was myślę. Niestety na wszystko brakuje mi czasu... termin konsultacji zbliża się wielkimi krokami, zostało już "tylko" 85 dni!!!!! Nadal nie mam pojęcia jaki implant wybrać i jaką wielkość. Jestem wysoka i szczupła, 171, 54 kg, pod biustem mam 60-65, no i chciałabym mieć raczej duże piersi... Powiedzcie czy przeważnie po 1 konsultacji ustala się termin operacji (na stronie jest info, żę u dr K.P Wawa od konsultacji do operacji mija ok 2-3 mc) i już na 1 konsultacji wybiera się rozmiar? Daaawno temu namawiałyście, żeby zawsze brać większe z tych, które proponuje lekarz. Znalazłam biust idealny, ale teraz zastanawiam się, czy nie będzie za mały. Zdjęcie wkleiłam do albumu. Pomóżcie proszę [/

Hej ja wczoraj byłam na konsultacji u K.P. I terminy operacji to niestety na dzień dzisiejszy 6 miesięcy ja swój mam na koniec listopada. Rozmiar implantu dobrany na pierwszej konsultacji. Doktorek pracuje na implantach allergan.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Mya według tabelki moje implanty to allergan style 410LF (full projection)

Edytowane przez Kachuula
Czas edycji: 2013-05-16 o 15:56
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 18:12   #6799
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:

ja wyjelam fiszbinyz dwoch satnikow i leza tak samo fajniez tym ze to takie miekkie jakby bawelniane nie usztywnia ne miski byly wiec mysle ze tylko z takich warto wyciagnac mam np inny taki dosc mocno sztywn y stanik i zniego pewnie nic by nie zostalo gdybym wyjela)takze oliwko wyjmij nic nie tracisz
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:05   #6800
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że po jakimś czasie będzie lepiej, w końcu 3 miesiące po operacji to jeszcze mało
U mnie jeden był od początku dużo bardziej wrażliwy i póki co, nadal jest.
Stary 2013-05-16, 21:19   #6801
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jeden był od początku dużo bardziej wrażliwy i póki co, nadal jest.
u mnie lewy wraca powoli do normalności, a prawy rozlazły jak cała pierś, w sensie spuchnięty

dziewczyny Wy naprawdę możecie już po tym jakimś długim czasie
normalnie funkcjonować, biegać, ćwiczyć, robić pompki itp? mi się wydaje,ze już nigdy tak nie będę mogła i zawsze już będę tak asekuracyjnie je traktować...
Stary 2013-05-16, 21:30   #6802
MyaDiva
Zakorzenienie

Ja dziś też po sklepach biegałam. I też widziałam stanik 75H 75 big big . Szukałam staniczka w kolorze ślicznego granatu albo pomarańczu- no i nie znalazłam, same gąbkowe kwadratowe miski na koronkowej gumce Nie przymierzyłam nawet nic choć w tym sklepie ceny są super i rozmiary dla nas bo od 60cm w obwodzie.
A tak w ogóle musiałam kupić drogi kosmetyk do twarzy z filtrem Poratujcie mnie jeśli któraś ma coś sprawdzone do twarzy z filtrem nie zapychające porów . U mnie masakra na twarzy od filtrów - wszystkie mnie zapychają. Dziś wydałam 100zł na filtr la roche do twarzy ,opakowanie malusie-dla mnie taka cena jest zaporowa

Stary 2013-05-16, 21:39   #6803
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
normalnie funkcjonować, biegać, ćwiczyć, robić pompki itp? mi się wydaje,ze już nigdy tak nie będę mogła i zawsze już będę tak asekuracyjnie je traktować...
Ja swoje bardzo asekuracyjnie traktuję. Ale już jest coraz lepiej, myślę, że mogłabym zacząć już bez obawy i dyskomfortu ćwiczyć itp.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 21:52   #6804
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
hehee...majtki wywaliłam do szuflady z rajstopami i skarpetkami, tzn. jest ciepło wiec pozbyłam się rajstop....no tłumacze TŻ że za małe mieszkanie mamy bo się z niczym nie mieszczę ale nie chce mnie słuchać
A co do fiszbin to mi w sklepie pani tłumaczyła, że to ważna część stanika, że nadaje mu forme, sama fiszbina np. w koronkowym staniku piersi nie podniesie ale skoro trzyma miski w odpowiednim miejscu to czy się nie zepsuje fason jak się wyciągnie?. Mam stanik bez fiszbin z H&M ale on tak dobrze nie trzyma, czuć go bardziej jak top...no nie wiem, narazie to mi szkoda niszczyć moje cudeńka więc nie wyciągam.

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

tiaaaa C widać
wniosek jest jeden: do powiększonych piersi potrzebne większe mieszkanie ciekawe co na zimę będzie , Tż zostanie w jednych skarpetkach

Cytat:

Proszę , proszę mamy piękną Złośnicę Świetnie że już lepiej się czujesz - a będzie tylko lepiej ! i oczywiście że będą ładne!! A brodawki przestaną być naciągnięte jak pierś się poluzuje. Przez miesiąc na pewno nie za wiele się zmieni- no ale warto poczekać, warto

Cytat:
No proszę, jak się udało raz to już nie odpuścisz, teraz to już tylko lepiej może byćnajgorsze, za Tobą....ja też długo sama nie mogłam sobie poradzić ze wstawaniem ale wszystko mija...boszzee pamiętam jak leżałam i marzyłam żeby minęło 10 miesięcy, żeby były takie ułożone i moje .....ja tamten rok miałam taki trochę wyłączony ze sportu a właściwie tylko wakacje bo pod koniec września - po ustawowych 3 miesiącach wróciłam na joge, w grudniu pojechałam na narty a teraz biegam...właściwie wszystko robie poza cholernymi pompkami... a co do sutków to naciągniętych nie miałam bo u mnie to one były aż za duże, Ty młodziutka to i skóra inna a co do czucia to niestety nadal jest kiepsko, jak już coś na nich odczuwam to raczej jest to nieprzyjemne i czasami bolesne, natomiast w głowie mi zostało jak może być przyjemnie jak się dotyka sutków i staram się sobie przypominać to jak najczęściej, zakładam, że jeszcze kiedyś to poczuję naprawdę
no Ty jesteś dobra- 10 miesięcy nie pierwszy tydzień czy miesiąc a 10 msc
Oczywiście wiesz że ja najmocniej trzymam kciuki za Twoje brodawki

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
ja wyjelam fiszbinyz dwoch satnikow i leza tak samo fajniez tym ze to takie miekkie jakby bawelniane nie usztywnia ne miski byly wiec mysle ze tylko z takich warto wyciagnac mam np inny taki dosc mocno sztywn y stanik i zniego pewnie nic by nie zostalo gdybym wyjela)takze oliwko wyjmij nic nie tracisz
O dokładnie- te miękkie gumowane i bez fiszbin sobie radzą, co dobre to dobre W innych niestety fiszbina rządzi

Stary 2013-05-16, 21:54   #6805
Saba08
Zadomowienie

Mya niestety nie pomogę.

A kobietki, mam pytanie, czy jest możliwość wymiany implantów okrągłych na anatomiczne? Bo gdzieś kiedyś wyczytałam, że jest to utrudnione, bo na anatomiczny jest potrzebna mniejsza kieszeń, a po okrągłych kieszeń jest duza i w ogólnym skrócie - byłaby za duża. Prawda to?
Stary 2013-05-16, 21:59   #6806
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
A tak w ogóle musiałam kupić drogi kosmetyk do twarzy z filtrem Poratujcie mnie jeśli któraś ma coś sprawdzone do twarzy z filtrem nie zapychające porów . U mnie masakra na twarzy od filtrów - wszystkie mnie zapychają. Dziś wydałam 100zł na filtr la roche do twarzy ,opakowanie malusie-dla mnie taka cena jest zaporowa

ja od lat walczę z przebarwieniami i zawsze bardzo chronie twarz jak zaczyna się sezon słoneczny i urlopowy. Od jakiegoś czasu zrezygnowałam z filtrów w kremie (przetestowałam chyba wszystkie z apteki, dla mnie masakra, świeciłam się, do tego ta ciężka konsystencja i zapychanie porów), to znaczy używam kremu na dzień z filtrem, ale na to nakładam filtr w pudrze i to jest super sprawa, działa od razu, bo jest mineralny, możesz dołożyć go w ciągu dnia bo to puder, wiec nie musisz zmywać twarzy. teraz mam is clinical filtr w pudrze i jest bardzo dobry.
Stary 2013-05-16, 22:39   #6807
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktopozna Pokaż wiadomość
hihihi bo to bardzo drogie staniki są kobieta nawiozła do sklepu koronek i cudnych gąbek w typowych rozmiarach a Ty wymyśliłaś sobie 65 E

A tak poważnie myślę że trzeba bardzo uważać na pierwszej konsultacji ze stwierdzeniem "chcę ładne C". Bo to może znaczyć wszystko!! co lekarz nie zrobi - to będzie C. No właśnie dlatego że "ładne C " może być zaczepnym -sexi biustem ale może też być biustem w rozmiarze 65C. Dlatego trzeba unikać tego określenia- a nawet powiedzieć jasno lekarzowi : nie powiem że chcę "ładne C" bo chcę żebyśmy się dobrze zrozumieli. Dlatego przyniosłam staniczek który uzupełnimy implantami tak by obwód piersi miał 89 cm . Przyniosłam też zdjęcia z wielkością piersi jakie bym chciała mieć - zdjęcia nagich piersi by pokazać dokładnie ich kształt oraz odstęp między nimi i całej sylwetki tak by było widać z perspektywy efekt w całości. Wiem, bo już sprawdzałam robiąc próby w domu, że stanikowo oczekuję rozmiaru 70E, mam ze sobą na wzór taki stanik, chcę osiągnąć w biuście około 90cm.
Po takim określeniu swoich oczekiwań prze pacjentkę lekarz będzie miał jasny obraz - będzie wiedział że pacjentka po pierwsze dokładnie wie czego chce, jest świadoma i przygotowana do operacji. Świadoma pacjentka - to najlepsza pacjentka pod słońcem!!! Oczywiście jasne jest, że nie da się co do centymetra określić ile cm będzie miał biust po operacji ani że nie zawsze jest możliwe mieć takie piersi jakie sobie wymarzymy. Od tego jest konsultacja. Lekarz powinien wytłumaczyć czemu się nie da czegoś osiągnąć i co proponuje.
Ale z całą pewnością tym sposobem unikniemy częstych sytuacji że nasza wymarzona i pożądana przez większość kobiet miseczka C okazuje się biustem wielkości wisienek.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Mya niestety nie pomogę.

A kobietki, mam pytanie, czy jest możliwość wymiany implantów okrągłych na anatomiczne? Bo gdzieś kiedyś wyczytałam, że jest to utrudnione, bo na anatomiczny jest potrzebna mniejsza kieszeń, a po okrągłych kieszeń jest duza i w ogólnym skrócie - byłaby za duża. Prawda to?
hihihi ale jak - na mniejsze anatomiczne? Można i na mniejsze, kieszeń można podszyć - ja miałam podszywane kieszenie bo poprzednie były wycięte chyba pod 600cc Trzeba było je od początku kształtować- więc podszyć w jednych miejscach a w innych powiększyć. Na podszyciach mogą się zrobić zgrubienia co może z kolei spowodować że zarys piersi nie będzie idealnie okrągły a zgrubienia wyczuwalne przez skórę. Dlatego przy wymianie implantów zaleca się skok w górę choć o jedno oczko w wielkości implantu o takim samym kształcie- żeby nie było konieczności podszywania kieszeni. No ale odpowiadając na Twoje pytanie da się zmniejszyć kieszeń w celu zmiany implantu na mniejszy lub o innym kształcie

Stary 2013-05-16, 22:45   #6808
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
hihihi bo to bardzo drogie staniki są kobieta nawiozła do sklepu koronek i cudnych gąbek w typowych rozmiarach a Ty wymyśliłaś sobie 65 E

A tak poważnie myślę że trzeba bardzo uważać na pierwszej konsultacji ze stwierdzeniem "chcę ładne C". Bo to może znaczyć wszystko!! co lekarz nie zrobi - to będzie C. No właśnie dlatego że "ładne C " może być zaczepnym -sexi biustem ale może też być biustem w rozmiarze 65C. Dlatego trzeba unikać tego określenia- a nawet powiedzieć jasno lekarzowi : nie powiem że chcę "ładne C" bo chcę żebyśmy się dobrze zrozumieli. Dlatego przyniosłam staniczek który uzupełnimy implantami tak by obwód piersi miał 89 cm . Przyniosłam też zdjęcia z wielkością piersi jakie bym chciała mieć - zdjęcia nagich piersi by pokazać dokładnie ich kształt oraz odstęp między nimi i całej sylwetki tak by było widać z perspektywy efekt w całości. Wiem, bo już sprawdzałam robiąc próby w domu, że stanikowo oczekuję rozmiaru 70E, mam ze sobą na wzór taki stanik, chcę osiągnąć w biuście około 90cm.
Po takim określeniu swoich oczekiwań prze pacjentkę lekarz będzie miał jasny obraz - będzie wiedział że pacjentka po pierwsze dokładnie wie czego chce, jest świadoma i przygotowana do operacji. Świadoma pacjentka - to najlepsza pacjentka pod słońcem!!! Oczywiście jasne jest, że nie da się co do centymetra określić ile cm będzie miał biust po operacji ani że nie zawsze jest możliwe mieć takie piersi jakie sobie wymarzymy. Od tego jest konsultacja. Lekarz powinien wytłumaczyć czemu się nie da czegoś osiągnąć i co proponuje.
Ale z całą pewnością tym sposobem unikniemy częstych sytuacji że nasza wymarzona i pożądana przez większość kobiet miseczka C okazuje się biustem wielkości wisienek.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

hihihi ale jak - na mniejsze anatomiczne? Można i na mniejsze, kieszeń można podszyć - ja miałam podszywane kieszenie bo poprzednie były wycięte chyba pod 600cc Trzeba było je od początku kształtować- więc podszyć w jednych miejscach a w innych powiększyć. Na podszyciach mogą się zrobić zgrubienia co może z kolei spowodować że zarys piersi nie będzie idealnie okrągły a zgrubienia wyczuwalne przez skórę. Dlatego przy wymianie implantów zaleca się skok w górę choć o jedno oczko w wielkości implantu o takim samym kształcie- żeby nie było konieczności podszywania kieszeni. No ale odpowiadając na Twoje pytanie da się zmniejszyć kieszeń w celu zmiany implantu na mniejszy lub o innym kształcie
Co do wielkosci piersi wydaje mi sie ze nie powinnysmy brac tylko obwod pod piersiami i w biuscie ale takze figure. Ja liczac wymiary pod i w mam pelne D, ale na tle moich bioderek to optycznie wychodzi niestety tylko C

Edytowane przez ania2003
Czas edycji: 2013-05-16 o 22:49
ania2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 22:50   #6809
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
ja od lat walczę z przebarwieniami i zawsze bardzo chronie twarz jak zaczyna się sezon słoneczny i urlopowy. Od jakiegoś czasu zrezygnowałam z filtrów w kremie (przetestowałam chyba wszystkie z apteki, dla mnie masakra, świeciłam się, do tego ta ciężka konsystencja i zapychanie porów), to znaczy używam kremu na dzień z filtrem, ale na to nakładam filtr w pudrze i to jest super sprawa, działa od razu, bo jest mineralny, możesz dołożyć go w ciągu dnia bo to puder, wiec nie musisz zmywać twarzy. teraz mam is clinical filtr w pudrze i jest bardzo dobry.
Mam dokładnie ten sam problem - identyko. Sam filtr odpada, po jednym użyciu mam kłopoty. Przetestowałam kilka kremów z filtrem-porażka. BB też mnie zatykają. A teraz zakupiłam krem z filtrem, miałam go już w tamtym roku - no ale filtr nie jest za wysoki i ta cena i małe opakowanie Ale świetnie mi podpowiedziałaś z sypkim filtrem na wierzch!!!!- już wrzucam w neta nazwę . Bardzo dziękuje napisz proszę na ile Ci starcza jedno opakowanie? hihi bo ja muszę na dwie osoby mieć

Stary 2013-05-16, 22:56   #6810
belseno
Zadomowienie

Cytat:
u mnie lewy wraca powoli do normalności, a prawy rozlazły jak cała pierś, w sensie spuchnięty

jasne, że będziesz mogła jedynie nie wiem jak z pompkami bo ja tego nie robię ale Klaudeczka kiedyś pisała, że robi wszystko i pompki też wiec to indywidualna sprawa i życzę Ci byś była w tej grupie indywidualistów co robią pompki - a dodam, że na rękach mogę stać - dziś niechcący stanęła na zajęciach z jogi
Zobaczysz już w sierpniu będziesz śmigać na fitnes

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-05-16 o 22:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości