|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Dokładnie allergan style 410 i w tabeli znalazłam pojemność 310 ml. 12,5x10,5 projekcja 5,1 cm
28.11.2013 Dr. K. P. W-wa Edytowane przez Kachuula Czas edycji: 2013-05-15 o 23:01 |
|
|
|
|
#6782 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ja obstawiam że przyparta do muru sobie poradzisz. Ale jak będzie nie wie nikt ![]() Plan awaryjny lepiej mieć- nie musisz z niego skorzystać ale psychicznie będziesz spokojniejsza Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
I jeszcze moje kolejne pytanie z serii za 100 punktów Dobrze dobrany stanik musi mieć fiszbiny które są pod piersią- okalają pierś od spodu. I taka fiszbina nic złego nam nie robi. Ale co w takim razie fiszbina robi że podnosi piersi ? jak to robi ? ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
a zyskasz pewność. Oczywiście że takiej osobie jest łatwiej- nie ma się co oszukiwać . Jak jest w naszych realiach ? wbij w google "Chory na raka w systemie ochrony zdrowia ". To króciutka publikacja - kilka stron, większość rysunki. Jest tragicznie! jest nieludzko! jest niesprawiedliwie! Zapomnij o takiej profilaktyce i o tak uśmiechniętej kobiecie która ją przeszła u nas. Oczywiście chodzi mi o zwykłą kobietę której nie stać na prywatne zabiegi i lekarzy. ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
JAK MASZ MISECZKĘ F??? Już się miałam pytać kto tu nosi miskę G a chciał C ale widzę że to norma
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||||||
|
|
|
#6783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() AAAA dziewczynki te co mają wątpliwości samolotowe...cycunie nie reagują na samolot, wogóle nie zauważyły, że latają a fotki...hmmm...no musze sesje urządzić...mam tyle nowych staników, że musiałam zrobić na nie specjalną szufladę - kiedyś mieściły się tam też i majtki ...no ale co miałam zrobić jak likwidowali sklep i była wyprzedaż i obniżka o 70% ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
|
|
#6784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego najłatwiej się dogadamy jeśli ustali się jakąś normę . A więc np takim szablonem jest rozmiarówka Triumpha. Każdy ją zna, każdy może przymierzyć w sklepie za rogiem i wszystkie mówimy o jednym. Mierząc stanik o obwodzie 60 i ja bym miała miskę G Wizualne G o matko, to straszne by było już widzę minę lekarza jakby pacjentka takie chciała
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#6785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty to może byś spróbowała kiedyś jakieś F przymierzyć
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-05-16 o 00:42 |
|
|
|
|
#6786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja proszę o sesję!!!! jeszcze się chwalisz że tyle nakupiłaś i nic nam nie pokazałaś i o tubie nie zapomnij. Pamiętam w tamto lato dziewczynki pokazywały tuby ale znając życie może kupie sobie na pięćdziesiąte urodziny![]() Co do stanika - Olivce dupsko zlejemy Co myślicie? jest pod piersią, nic nie robi - więc po co jest , wyjąć ją i z głowy problem Kto wyjmował fiszbiny niech pisze!Olivko Ty też sprawdź, skoro masz i tak wywalić ten stanik wyciągnij fiszbinę i zobacz co będzie
|
|
|
|
|
#6787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#6788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzę z ciekawości i zrobię Wam zdjęcie Tylko jak ja to powiem- poproszę F Też sobie nie wyobrażam przez neta kupić taki stanik- nie da się!!!!! ile razy nawet w sklepie, mierząc się nic nie dopasuje
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-05-16 o 00:58 |
|
|
|
|
#6789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do fiszbin to mi w sklepie pani tłumaczyła, że to ważna część stanika, że nadaje mu forme, sama fiszbina np. w koronkowym staniku piersi nie podniesie ale skoro trzyma miski w odpowiednim miejscu to czy się nie zepsuje fason jak się wyciągnie?. Mam stanik bez fiszbin z H&M ale on tak dobrze nie trzyma, czuć go bardziej jak top...no nie wiem, narazie to mi szkoda niszczyć moje cudeńka więc nie wyciągam. ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-05-16 o 01:04 |
||
|
|
|
#6790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby te moje bardziej w sportowym kierunku poszły jednakale dzień już lepszy, wczoraj nerwy puściły, popłakałam sobie, pokłóciłam się z TŻ i dziś już czuje się o wiele lepiej, sama wstałam z łóżka, yupiii, wierciłam się ze 30 minut, ale postanowiłam, że nie będę się prosić TŻ i dam rade sama i się udało! wykąpałam się, staniczek się pierze, a ja patrze na golaski i ...myślę ,że będą ładne. dziewczyny, które są przed i się martwią jak sobie poradzą, jak trzeba będzie to sobie poradzicie, chyba wszystko w naszej głowie siedzi! ![]() dziewczyny, a kiedy Wasze sutki przestały być takie naciągnięte i wróciły do normalności?
|
|
#6791 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#6792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.....ja tamten rok miałam taki trochę wyłączony ze sportu a właściwie tylko wakacje bo pod koniec września - po ustawowych 3 miesiącach wróciłam na joge, w grudniu pojechałam na narty a teraz biegam...właściwie wszystko robie poza cholernymi pompkami... a co do sutków to naciągniętych nie miałam bo u mnie to one były aż za duże, Ty młodziutka to i skóra inna a co do czucia to niestety nadal jest kiepsko, jak już coś na nich odczuwam to raczej jest to nieprzyjemne i czasami bolesne, natomiast w głowie mi zostało jak może być przyjemnie jak się dotyka sutków i staram się sobie przypominać to jak najczęściej, zakładam, że jeszcze kiedyś to poczuję naprawdę
|
|
#6793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i faceci pewnie też.
|
|
|
#6794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam biustonosze z Ewy Bień. 65G i 65H. Miękkie, z fiszbinami. A jak w jednym sklepie na początku, poszłam w sportowcu i poprosiłam o 65E to Pani prawie mnie w głowę popukała i stwierdziła, że to bardzo drogie staniki są chyba chciała mnie zniechęcić
|
|
#6795 | ||
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Ale wypchane 75 D czy E wyglądało w porządku, w sumie trudno było różnice zobaczyć poza wielkością miejsca jaką zajmował na mnie każdy rozmiar. Ale chyba skłaniam się ku 75D. Na koniec założyłam 75B ale mam małe piersi Teraz po przeczytaniu co napisałyście jestem pewna że musiałam źle zrozumieć bo pewnie mowa była o misce G ale z jakimś szczupłym obwodem. Widziałam wasze zdjęcia i nikt nie ma takich monstrualnych piersi jak ten stanik 75G który mierzyłam. Poplątałam rozmiary i sama sobie zmartwienia narobiłam, ale ja ciemna masa jestem. Jak MyaDiva podpowiedziała dobrze jest porównywać staniki które mają taki sam obwód. Ja nie czytałam wczoraj ale dziś właśnie taki sposób sama obmyśliłam bo inaczej znów bym nic nie wiedziała.---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#6796 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#6797 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja niestety piszę z częstotliwością lat świetlnych, ale ciągle o was myślę. Niestety na wszystko brakuje mi czasu... termin konsultacji zbliża się wielkimi krokami, zostało już "tylko" 85 dni!!!!!
|
|
|
|
#6798 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Elminio;40842346]Cześć dziewczyny, ja niestety piszę z częstotliwością lat świetlnych, ale ciągle o was myślę. Niestety na wszystko brakuje mi czasu... termin konsultacji zbliża się wielkimi krokami, zostało już "tylko" 85 dni!!!!!
Hej ja wczoraj byłam na konsultacji u K.P. I terminy operacji to niestety na dzień dzisiejszy 6 miesięcy ja swój mam na koniec listopada. Rozmiar implantu dobrany na pierwszej konsultacji. Doktorek pracuje na implantach allergan. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Mya według tabelki moje implanty to allergan style 410LF (full projection)
28.11.2013 Dr. K. P. W-wa Edytowane przez Kachuula Czas edycji: 2013-05-16 o 15:56 |
|
|
|
#6799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym ze to takie miekkie jakby bawelniane nie usztywnia ne miski byly wiec mysle ze tylko z takich warto wyciagnac mam np inny taki dosc mocno sztywn y stanik i zniego pewnie nic by nie zostalo gdybym wyjela)takze oliwko wyjmij nic nie tracisz |
|
|
|
|
#6800 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jeden był od początku dużo bardziej wrażliwy i póki co, nadal jest.
|
#6801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny Wy naprawdę możecie już po tym jakimś długim czasie normalnie funkcjonować, biegać, ćwiczyć, robić pompki itp? mi się wydaje,ze już nigdy tak nie będę mogła i zawsze już będę tak asekuracyjnie je traktować...
|
|
#6802 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też po sklepach biegałam. I też widziałam stanik 75H
75 big big . Szukałam staniczka w kolorze ślicznego granatu albo pomarańczu- no i nie znalazłam, same gąbkowe kwadratowe miski na koronkowej gumce Nie przymierzyłam nawet nic choć w tym sklepie ceny są super i rozmiary dla nas bo od 60cm w obwodzie. A tak w ogóle musiałam kupić drogi kosmetyk do twarzy z filtrem
|
|
|
|
#6803 |
|
Zadomowienie
|
Ja swoje bardzo asekuracyjnie traktuję. Ale już jest coraz lepiej, myślę, że mogłabym zacząć już bez obawy i dyskomfortu ćwiczyć itp.
|
|
#6804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Świetnie że już lepiej się czujesz - a będzie tylko lepiej ! i oczywiście że będą ładne!! A brodawki przestaną być naciągnięte jak pierś się poluzuje. Przez miesiąc na pewno nie za wiele się zmieni- no ale warto poczekać, warto Cytat:
no Ty jesteś dobra- 10 miesięcy nie pierwszy tydzień czy miesiąc a 10 msc Oczywiście wiesz że ja najmocniej trzymam kciuki za Twoje brodawki Cytat:
|
||||
|
|
|
#6805 |
|
Zadomowienie
|
Mya niestety nie pomogę.
A kobietki, mam pytanie, czy jest możliwość wymiany implantów okrągłych na anatomiczne? Bo gdzieś kiedyś wyczytałam, że jest to utrudnione, bo na anatomiczny jest potrzebna mniejsza kieszeń, a po okrągłych kieszeń jest duza i w ogólnym skrócie - byłaby za duża. Prawda to?
|
#6806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja od lat walczę z przebarwieniami i zawsze bardzo chronie twarz jak zaczyna się sezon słoneczny i urlopowy. Od jakiegoś czasu zrezygnowałam z filtrów w kremie (przetestowałam chyba wszystkie z apteki, dla mnie masakra, świeciłam się, do tego ta ciężka konsystencja i zapychanie porów), to znaczy używam kremu na dzień z filtrem, ale na to nakładam filtr w pudrze i to jest super sprawa, działa od razu, bo jest mineralny, możesz dołożyć go w ciągu dnia bo to puder, wiec nie musisz zmywać twarzy. teraz mam is clinical filtr w pudrze i jest bardzo dobry.
|
|
#6807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie myślę że trzeba bardzo uważać na pierwszej konsultacji ze stwierdzeniem "chcę ładne C". Bo to może znaczyć wszystko!! co lekarz nie zrobi - to będzie C. No właśnie dlatego że "ładne C " może być zaczepnym -sexi biustem ale może też być biustem w rozmiarze 65C. Dlatego trzeba unikać tego określenia- a nawet powiedzieć jasno lekarzowi : nie powiem że chcę "ładne C" bo chcę żebyśmy się dobrze zrozumieli. Dlatego przyniosłam staniczek który uzupełnimy implantami tak by obwód piersi miał 89 cm . Przyniosłam też zdjęcia z wielkością piersi jakie bym chciała mieć - zdjęcia nagich piersi by pokazać dokładnie ich kształt oraz odstęp między nimi i całej sylwetki tak by było widać z perspektywy efekt w całości. Wiem, bo już sprawdzałam robiąc próby w domu, że stanikowo oczekuję rozmiaru 70E, mam ze sobą na wzór taki stanik, chcę osiągnąć w biuście około 90cm. Po takim określeniu swoich oczekiwań prze pacjentkę lekarz będzie miał jasny obraz - będzie wiedział że pacjentka po pierwsze dokładnie wie czego chce, jest świadoma i przygotowana do operacji. Świadoma pacjentka - to najlepsza pacjentka pod słońcem!!! Oczywiście jasne jest, że nie da się co do centymetra określić ile cm będzie miał biust po operacji ani że nie zawsze jest możliwe mieć takie piersi jakie sobie wymarzymy. Od tego jest konsultacja. Lekarz powinien wytłumaczyć czemu się nie da czegoś osiągnąć i co proponuje. Ale z całą pewnością tym sposobem unikniemy częstych sytuacji że nasza wymarzona i pożądana przez większość kobiet miseczka C okazuje się biustem wielkości wisienek. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Trzeba było je od początku kształtować- więc podszyć w jednych miejscach a w innych powiększyć. Na podszyciach mogą się zrobić zgrubienia co może z kolei spowodować że zarys piersi nie będzie idealnie okrągły a zgrubienia wyczuwalne przez skórę. Dlatego przy wymianie implantów zaleca się skok w górę choć o jedno oczko w wielkości implantu o takim samym kształcie- żeby nie było konieczności podszywania kieszeni. No ale odpowiadając na Twoje pytanie da się zmniejszyć kieszeń w celu zmiany implantu na mniejszy lub o innym kształcie
|
||
|
|
|
#6808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ania2003 Czas edycji: 2013-05-16 o 22:49 |
|
|
|
|
#6809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ta cena i małe opakowanie Ale świetnie mi podpowiedziałaś z sypkim filtrem na wierzch!!!!- już wrzucam w neta nazwę . Bardzo dziękuje
|
|
|
|
|
#6810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedynie nie wiem jak z pompkami bo ja tego nie robię ale Klaudeczka kiedyś pisała, że robi wszystko i pompki też wiec to indywidualna sprawa i życzę Ci byś była w tej grupie indywidualistów co robią pompki - a dodam, że na rękach mogę stać - dziś niechcący stanęła na zajęciach z jogi ![]() Zobaczysz już w sierpniu będziesz śmigać na fitnes
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-05-16 o 22:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

piersi mam blisko siebie a on mostek ma wysoki wiec moze od tego
ciezko mi stanik dobrac i chyba mam winowajce bo dzis juz piersi nie bola mnie. W domu nosze sportowca nie mecze ich calymi dniami i w nocy nadal topik ale jak wychodze gdzies to pozwalam sobie zaszalec 
...no ale co miałam zrobić jak likwidowali sklep i była wyprzedaż i obniżka o 70%

ale mam małe piersi