Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 21:32   #661
happy2gether
Wtajemniczenie

Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

niekoniecznie trzeba dedykować piosenkę i "zmuszać" rodziców do wspólnego tańca. Są też inne rozwiązania Warto poszperać w tym wątku, na pewno znajdzie się jakąś alternatywę
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 22:29   #662
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez roza24 Pokaż wiadomość
Sluchajcie mam problem moi rodzice i rodzice mojego K sa rozwiedzeni jego ojciec ma nowa zone ,jego mama jest sama i moja tez .I szczerze niewiemy jak rozwiazac ta sytuacje by nikt nie czul sie urazony .I jeszcze co z macocha ??Trudna sprawa jak myślicie jest jakies rozwiazanie?
To zalezy jakie ma kontakty z macochą i czy ojciec z macochą dokładaja do wesela.Mąż mojej kuzynki też miał podobną sytuację ,tylko że rodzice mieli założone nowe rodziny ,czyli był dodatkowo ojczym i macocha.Żeby nie robić niepotrzebnych pretensji to zrobili podziękowanie również dla dziadków i rodzice ze swoimi połówkami oraz dziadkowie dostali lampiony do puszczenia,nie było kwiatów ani żadnych kurzołapów
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 09:58   #663
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roza24 Pokaż wiadomość
Sluchajcie mam problem moi rodzice i rodzice mojego K sa rozwiedzeni jego ojciec ma nowa zone ,jego mama jest sama i moja tez .I szczerze niewiemy jak rozwiazac ta sytuacje by nikt nie czul sie urazony .I jeszcze co z macocha ??Trudna sprawa jak myślicie jest jakies rozwiazanie?
Myślę, że wszystko zależy od stosunków w rodzinie. Ciężko jest coś doradzić jak nie wiemy np jak spędzacie święta, czy rodzice, Twoi i TŻ nie widzą problemu w spotykaniu się itp itd.
U mojej kuzynki rodzice byli po rozwodzie (wujek miewał "kobiety" i nawet jedną żonę ale akurat na weselu był sam - więc było trochę łatwiej niż u Ciebie) i posadzili rodziców tak, że mama kuzynki siedziała koło taty tż'ta a tata koło mamy tż'ta. Podziękowania były normalne, tylko rodzice TŻ dostali wspólny prezent a rodzice kuzynki każdy osobno. Wspólny taniec jakoś przeżyli, ale chyba jak tańczyli w parach to też tak jak siedzieli czyli tak, żeby rodzice kuzynki na siebie nie trafili. Wtedy było dość świeżo po rozwodzie a teraz to są w takich stosunkach, że by żadnego problemu nie było, bo wujek znowu się do cioci zaleca ;P i są w takich stosunkach, że nawet mam już od cioci pozwolenie, że mogę wujka zaprosić do siebie na wesele
Stary 2013-01-14, 09:51   #664
clara099
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
My myśleliśmy o kwiatach i właśnie takim albumie ze zdjęciami.
Ale tu mamy taki problem, że ja najchętniej nie robiłabym podziekowań dla rodziców. wiem smutne ale tak jest. Moi rodzice sie mna nie interesowali, byli alkoholikami. Ojciec dalej jest a mama przestała ale za to jest po udarze i ciezko jej sie chodzi. I nie chcialabym, jej te wprawiać w taka kłopotliwa sytuacje ze musi przy 150 osobach iść na środek sali i w ogóle. Czytałam, że można zrobić podziekowania po błogosławieństwie, ale w naszych okolicach tego sie nie praktykuje. Także sama nie wiem jak to zrobic.
Jeżeli są dla Ciebie kłopotliwe podziękowania to je sobie odpuść i podziękujesz po weselu, np. pięknym albumem ze zdjęciami ze ślubu, albo zrób wcześniej, tak jak napisałaś.
clara099 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 08:23   #665
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Ale tu mamy taki problem, że ja najchętniej nie robiłabym podziekowań dla rodziców. wiem smutne ale tak jest. Moi rodzice sie mna nie interesowali, byli alkoholikami. Ojciec dalej jest a mama przestała ale za to jest po udarze i ciezko jej sie chodzi. I nie chcialabym, jej te wprawiać w taka kłopotliwa sytuacje ze musi przy 150 osobach iść na środek sali i w ogóle. Czytałam, że można zrobić podziekowania po błogosławieństwie, ale w naszych okolicach tego sie nie praktykuje. Także sama nie wiem jak to zrobic.
W takim razie zrobiłabym im albumy ze zdjęciami ze ślubu i wesela, taka mała pamiątka.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 17:44   #666
t_89
Zakorzenienie

Ja tez mam dylemat
ostatnio na internecie znalazlam takie kurefki z dwoma kubkami i herbatami takie skrzynki i nie wiem czy to sie nadaje
a teraz wpadl mi w oko taki album jest chyba 5 malych albumow w tej skrzynce

jak sadzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 182558_478137312216858_96085659_n.jpg (54,6 KB, 133 załadowań)
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 18:55   #667
paulinia18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja tez mam dylemat
ostatnio na internecie znalazlam takie kurefki z dwoma kubkami i herbatami takie skrzynki i nie wiem czy to sie nadaje
a teraz wpadl mi w oko taki album jest chyba 5 malych albumow w tej skrzynce

jak sadzicie?
ja osobiście na podziękowanie wybrałam nagranie filmu dla rodziców, ale gdybym tego nie miała to raczej nie wybrałabym albumów- z tego względu (nie wiem jak twoi rodzice) ale moi nie przywiązują zbytnio uwagi do zdjęć, leżą gdzieś schowane w pułkach, wiem że gdybym dała rodzicom albumy to pewnie wogule by im się nie przydały i leżały by bezużytecznie w kącie.

myślę że kosze z kawą i herbatą to fajny pomysł-ja pewnie moim rodzicom dam je też oprócz filmu. U mnie w mieście jest sklep w którym można kupić oryginalne kawy i herbaty, chyba już w każdym mieście są takie sklepy,można tak zamówić takie kosze (odradzam kupować na allegro) idziesz do sklepu i wybierasz np.8 herbat o różnych smakach, kawy również, jest to ciekawe z tego względu że fajnie sobie zaparzyć taką herbatkę o smaku pomarańczy, albo kawę wiśniowa, bananową, karmelową, tym bardziej że w zwykłych sklepach nie można ich kupić i dużo osób nawet nie zna tego smaku . Wybierzesz te kawy i herbaty a pani powinna kosz zrobić gratis jeśli o to poprosisz. Myśle że rodzice bardziej ucieszą się jeśli będą mogli wypić pyszną kawę i herbatkę niż mieliby dostać album .

U mnie w sklepie koszt jednej kawy 100g to 7zł, taka kawa starsza mi na 8 szklanek. herbata to koszt 14zł za 100 gram niepamiętanie ile szklanek wychodzi ale też jest bardzo wydajna.
NAPRAWDĘ POLECAM!

kosze ze słodyczami mogą ci zrobić w kwiaciarni, kupujesz swoje słodycze i niesiesz do kwiaciarni a pani ci to wszystko ładnie układa i przystraja w koszu za jakąś niedużą opłatą.

Trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję że pomogłam
Zachęcam abyś wybrała się i kupiła sobie taka jedna kawę i spróbowała, zakochasz się w niej całkiem inna niż te ze sklepów.

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 13:52   #668
magda_2013
Przyczajenie

A ja mam w planach zrobienie im prezentow. A mianowicie kupic takie duze kosze i tam nawkladac: kwiaty, slodycze, wino i co jesczem i tam fajnego wpadnie w oko. Ladnie zawiazac i to na prawde wyglada super Ja lubie takie robotki reczne wiec nie obawiam sie ze to bedzie zle wygladalo. A i przydatny prezent
magda_2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 13:57   #669
magda_2013
Przyczajenie

Cytat:

Neska- ja mam podobnie. Jesli chodzi o rodzicow mojego narzeczonego to oni w ogole nigdy niczym sie nie interesowali, nawet nei zadzwonili do mojej mamy zapytac czy moze w czyms pomoc na wesele. W domu byly wieczne awantury i brak milosci. I jak ja mam im podziekwoac? Chyba tylko za zycie mojego R. gdyz nidgy wiecej od nich nie dostal. Ale podziekowanie bedzie musialo byc bo nie bylabym w stanie nie podziekwoac mojej kochanej mamie, za wszystko do dla mnie zrobila (a ataty juz nie mam) ach... ;(
magda_2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 08:42   #670
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Ciężka decyzja, jeśli rodzice się nie starają. Przykre to jest. U kuzyna na weselu tata PM dawno rozwiódł się i nie odzywał się do swoich synów ale oni zaprosili go na wesele. Na podziękowanie upił się, że nie miał siły stać na nogach a później prezent wyrzucił w kąt. Było przykro mnie, a co dopiero PM.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 19:39   #671
sss_
Raczkowanie

Cytat:

moim zdaniem, nie ma nic na siłę.. to jest wasze wesele więc zróbcie jak chcecie a nie bo coś trzeba. Moi znajomi zrobili podziękowania kilka dni po weselu osobiście, prywatnie.. myślę,że rodzice zrozumieją a gośćmi się nie przejmują, zawsze musi coś nie pasować
sss_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 15:07   #672
8malina8
Raczkowanie

Witajcie , od dawna dręczy mnie pytanie , co dać rodzicom w trakcie podziękowań. Napewno nie będą to żadne statuetki , książki czy podobne ozdoby. Ale zachwycił mnie pomysł z nagraniem podziękowań na płycie i wyświetlenie ich na weselu potem byśmy kopie dodali do prezentu jako dodatek i taka pamiatka tylko zastanawiam się jak zrobić taki filmik , czy samemu nakręcić i przerobić w jakimś programie czy poprosić kamerzyste jakiegos? doradźcie coś bo nie wiem jak się za to zabrać
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 18:18   #673
8malina8
Raczkowanie

Zastanawia mnie jeszcze jedno . Trochę duzo tych pytań . Jak byśmy chcieli ten filmik wyświetlić to na stojąco chyba raczej nie ? a jeśli chodzi o podziękowania po prezentacji to każde z nas ma podejść do swoich rodziców , wręczyć prezent i podziękować czy do teściów też?
Czas ... myślę że odpowiednia chwila byłaby nie po samym pierwszym tańcu tylko jakieś dwie piosenki po. W tym czasie ktoś zaufany ustawiłby statyw z ekranem (żeby podczas pierwszego tańca nie stał).Co o tym myślicie ?
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-02-21, 23:43   #674
alone1
Przyczajenie

Co do filmiku Podziękowanie dla rodziców to sprawdź ten
alone1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:28   #675
Anev0
Zakorzenienie

Ja myślałm żeby kupić im bilety z katowic do gdańska samolotem na weekend marzenie taty

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 11:10   #676
8malina8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alone1 Pokaż wiadomość
Co do filmiku Podziękowanie dla rodziców to sprawdź ten
Ja właśnie o czyms takim myślałam oglądałam wiele takich filmików na you tube i szalenie mi sie podobają nie wiem tylko czy sami bedziemy umieli takie fajne ujęcia zrobić i wogóle żeby wyglądało ładnie , z pomysłem , dobrym podkładem itp. ciekawi mnie ile by trzeba było zapłacic kamerzyście by to tak nagrał . Bo na weselu kam. nie bedziemy mieć więc tylko nas interesuje takie nagranie .
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-02-22, 13:45   #677
misiadelko
BAN stały

Co można dać tatom? Kosze odpadają, alkohol też, kwiaty też, wszelkie figurki i wazony również.
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 20:36   #678
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Co można dać tatom? Kosze odpadają, alkohol też, kwiaty też, wszelkie figurki i wazony również.
Może cygara? Jakiś zegarek?
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 20:38   #679
misiadelko
BAN stały

Właśnie o zegarku myślałam, ale mój tata nie nosi... Cygara nie doceni bo prowadzi mega zdrowy tryb życia... Co za ciężki facet

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 21:03   #680
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Właśnie o zegarku myślałam, ale mój tata nie nosi... Cygara nie doceni bo prowadzi mega zdrowy tryb życia... Co za ciężki facet
A jaką kwotę mniej więcej chcesz przeznaczyć na rodziców? Może jakaś wycieczka i dla mamy i dla taty czy coś podobnego(nie znam budżetu)?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Kup mu bieżnię, biegając będzie pamiętał że to wysiłek wprost proporcjonalny do trudu wychowawczego!
Stary 2013-02-23, 21:51   #681
misiadelko
BAN stały

No właśnie myślałam o jakiejś wycieczce, nic innego nie przychodzi mi do głowy... Tylko x2 to już kwota kosmiczna...

Bieżnię już ma
Stary 2013-02-24, 17:53   #682
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Pokaż wiadomość
Witajcie , od dawna dręczy mnie pytanie , co dać rodzicom w trakcie podziękowań. Napewno nie będą to żadne statuetki , książki czy podobne ozdoby. Ale zachwycił mnie pomysł z nagraniem podziękowań na płycie i wyświetlenie ich na weselu potem byśmy kopie dodali do prezentu jako dodatek i taka pamiatka tylko zastanawiam się jak zrobić taki filmik , czy samemu nakręcić i przerobić w jakimś programie czy poprosić kamerzyste jakiegos? doradźcie coś bo nie wiem jak się za to zabrać
Cytat:
Zastanawia mnie jeszcze jedno . Trochę duzo tych pytań . Jak byśmy chcieli ten filmik wyświetlić to na stojąco chyba raczej nie ? a jeśli chodzi o podziękowania po prezentacji to każde z nas ma podejść do swoich rodziców , wręczyć prezent i podziękować czy do teściów też?
Czas ... myślę że odpowiednia chwila byłaby nie po samym pierwszym tańcu tylko jakieś dwie piosenki po. W tym czasie ktoś zaufany ustawiłby statyw z ekranem (żeby podczas pierwszego tańca nie stał).Co o tym myślicie ?
My robiliśmy prezentację z podziękowaniami ze zdjęć (czyli trochę łatwiej niż z montażem filmiku) dla rodziców i babć. Zrobiliśmy sobie sesję narzeczeńską na której trzymaliśmy z plakaty z namalowanymi przez nas farbami napisami (treścią podziękowań). Potem z tego skleciłam filmik do ładnego podkładu muzycznego.
Podziękowania odbyły się jakiś czas po pierwszym (chyba :P ) daniu (ale na pewno) zaraz przed tortem, bo tort chcieliśmy wcześniej niż po oczepinach. Zespół zaprosił gości i rodziców na środek. Najpierw wręczyliśmy im prezenty - ramki cyfrowe na zdjęcia (na które już była wgrana prezentacja) i drzewka-iglaki do posadzenia w ogrodach, babcie też dostały ramki, tylko trochę prostsze wersje i piękne doniczkowe kwiaty. (Najpierw każde z nas podeszło do swoich rodziców i babć a potem do teściów, Wy możecie np. razem podejść do jednych a potem do drugich) Następnie zespół zaprosił rodziców i babcie do zajęcia miejsc na sofkach przed ekranem, reszta gości stała z tyłu (tuż przed pokazem panowie z obsługi rozstawili ekran i wnieśli te lekkie sofki) Wszyscy razem obejrzeliśmy prezentację a potem wjechał tort i dzięki temu wszyscy byli na środku i mogli nam towarzyszyć przy krojeniu

P.S. Dwie piosenki po pierwszym tańcu to zespół będzie rozkręcał imprezę i nie warto mu przerywać Natomiast jakiś czas po, jak goście będą chcieli lekko ochłonąć po pierwszym szale zabawowym to jak najbardziej - zróbcie przerwę i wtedy
Stary 2013-02-25, 12:51   #683
8malina8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
My robiliśmy prezentację z podziękowaniami ze zdjęć (czyli trochę łatwiej niż z montażem filmiku) dla rodziców i babć. Zrobiliśmy sobie sesję narzeczeńską na której trzymaliśmy z plakaty z namalowanymi przez nas farbami napisami (treścią podziękowań). Potem z tego skleciłam filmik do ładnego podkładu muzycznego.
Podziękowania odbyły się jakiś czas po pierwszym (chyba :P ) daniu (ale na pewno) zaraz przed tortem, bo tort chcieliśmy wcześniej niż po oczepinach. Zespół zaprosił gości i rodziców na środek. Najpierw wręczyliśmy im prezenty - ramki cyfrowe na zdjęcia (na które już była wgrana prezentacja) i drzewka-iglaki do posadzenia w ogrodach, babcie też dostały ramki, tylko trochę prostsze wersje i piękne doniczkowe kwiaty. (Najpierw każde z nas podeszło do swoich rodziców i babć a potem do teściów, Wy możecie np. razem podejść do jednych a potem do drugich) Następnie zespół zaprosił rodziców i babcie do zajęcia miejsc na sofkach przed ekranem, reszta gości stała z tyłu (tuż przed pokazem panowie z obsługi rozstawili ekran i wnieśli te lekkie sofki) Wszyscy razem obejrzeliśmy prezentację a potem wjechał tort i dzięki temu wszyscy byli na środku i mogli nam towarzyszyć przy krojeniu

P.S. Dwie piosenki po pierwszym tańcu to zespół będzie rozkręcał imprezę i nie warto mu przerywać Natomiast jakiś czas po, jak goście będą chcieli lekko ochłonąć po pierwszym szale zabawowym to jak najbardziej - zróbcie przerwę i wtedy
Wielkie dzieki za wyczerpującą odpowiedź jesteś kochana nad filmikiem jeszcze się zastanowie ale reszte rad posłucham
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 13:45   #684
123daria
Przyczajenie

Też się zastanawiam nad zrobieniem takich podziękowań w formie filmiku. Może któraś z Was wie ile taki filmik wyniesie?

Ewentualnie planuję zrobić filmik z miliona zdjęć zrobionych jedno za drugim, gdzie będziemy trzymać kartki za co dziękujemy. Robiłam kiedyś w taki sposób filmik na studia, trzeba tylko trochę posiedzieć nad specjalnym programem. Myślę też by dodać zdjęcia z dzieciństwa

A co myślicie aby podziekować po pierwszym daniu, zaprosić wszystkich gości, a po zaprosić wszystkich do tańca?

Edytowane przez 123daria
Czas edycji: 2013-02-25 o 13:46
123daria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 13:56   #685
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123daria Pokaż wiadomość
A co myślicie aby podziekować po pierwszym daniu, zaprosić wszystkich gości, a po zaprosić wszystkich do tańca?
Podziękowania na sali weselnej przy wszystkich jest dla mnie pokazówką Jak mam ochotę za coś podziękować to robię to bez show dla wszystkich gości. Takie jest moje zdanie
Stary 2013-02-25, 14:21   #686
123daria
Przyczajenie

A co jest złego w podziękowaniach dla rodziców na weselu? Kocham ich i chcę im podziękować za trud włożony w moje wychowanie. A, że na weselu, przy gościach? Wchodzę na nową droge życia i chcę im podziekować, że zawsze przy mnie byli i mnie wspierali. To nie jest robione pod publiczkę ale dla moich rodziców.
Ale każdy może mieć swoje zdanie i każdy może inaczej podziękować.
Stary 2013-02-26, 09:04   #687
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Wielkie dzieki za wyczerpującą odpowiedź jesteś kochana nad filmikiem jeszcze się zastanowie ale reszte rad posłucham
Nie ma za co

Cytat:
Napisane przez 123daria Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam nad zrobieniem takich podziękowań w formie filmiku. Może któraś z Was wie ile taki filmik wyniesie?

Ewentualnie planuję zrobić filmik z miliona zdjęć zrobionych jedno za drugim, gdzie będziemy trzymać kartki za co dziękujemy. Robiłam kiedyś w taki sposób filmik na studia, trzeba tylko trochę posiedzieć nad specjalnym programem. Myślę też by dodać zdjęcia z dzieciństwa

Milion zdjęć to będzie za dużo U nas utwór muzyczny miał 6 minut i uważam, że to już naprawdę max.
i prezentacja zaczęła się od słów (na plakacie) Kochani Rodzice i tu poleciały dwa zdjęcia: Moich rodziców razem i moje + rodziców a potem "Cudowne Babcie" i analogicznie zdjęcia moich dwóch babć + po jednej fotce nas razem i potem zdjecie babci TŻ i babci TŻ z TŻtem a potem zdjęcie z napisem "Dziękujemy za" ....i wyliczanka poszła dalej
Nie róbcie zbyt długich tych prezentacji bo niektórych mogą nudzić. Ale też nie robiłabym ich na samym początku tylko w trakcie imprezy jako przerywnik....bo np moja prezentacja strasznie poruszyła gości (dlaczego pisałam wcześniej w tym wątku) i goście mi się popłakali i musieli mieć chwilę czasu na ochłonięcie i poprzytulanie się do siebie oraz na obgadanie tego co zobaczyli

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Podziękowania na sali weselnej przy wszystkich jest dla mnie pokazówką Jak mam ochotę za coś podziękować to robię to bez show dla wszystkich gości. Takie jest moje zdanie
Dzięki Bogu każdy ma prawo do własnego zdania i przeżycia swojego ślubu i wesela na własny sposób
Stary 2013-02-26, 12:30   #688
8malina8
Raczkowanie

Dokładnie , każdy ma prawo do zrobienia podziękowań po swojemu ja chcę to zrobić w trakcie imprezy , żeby był ten klimat , żeby rodziców zaskoczyć tym , że zrobiliśmy coś dla nich , że doceniamy wszystko co dla nas zrobili a taki pokaz przy wszystkich gościach to dla mnie dodatkowy plus jestem przekonana , że rodzice będą zaskoczeni i wzruszeni. Nie robie tego dla gości tylko dla nich.
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-02-26, 13:49   #689
123daria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Milion zdjęć to będzie za dużo U nas utwór muzyczny miał 6 minut i uważam, że to już naprawdę max.
i prezentacja zaczęła się od słów (na plakacie) Kochani Rodzice i tu poleciały dwa zdjęcia: Moich rodziców razem i moje + rodziców a potem "Cudowne Babcie" i analogicznie zdjęcia moich dwóch babć + po jednej fotce nas razem i potem zdjecie babci TŻ i babci TŻ z TŻtem a potem zdjęcie z napisem "Dziękujemy za" ....i wyliczanka poszła dalej
Nie róbcie zbyt długich tych prezentacji bo niektórych mogą nudzić. Ale też nie robiłabym ich na samym początku tylko w trakcie imprezy jako przerywnik....bo np moja prezentacja strasznie poruszyła gości (dlaczego pisałam wcześniej w tym wątku) i goście mi się popłakali i musieli mieć chwilę czasu na ochłonięcie i poprzytulanie się do siebie oraz na obgadanie tego co zobaczyli
Strasznie długiego filmiku nie planowałam, właśnie tak koło 5 minut. I chyba coraz bardziej przekonuję się do filmiku ze zdjęć, ciekawie to bedzie wyglądać i może aż milion mi zdjęć nie bedzie potrzebnych :P a też tyle jest wydatków ślubnych, że tę kasę można na coś innego przeznaczyć
I posunełaś mi pomysł by zdjecia z dzieciństwa z rodzicami dac na początek
Dzięki
Tylko tak się właśnie zastanawiam kiedy to wszystko zrobić, bo tak późno też nie chcę.
Stary 2013-02-26, 17:47   #690
witch_18
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie podsunąć jakiś program w którym można przygotować taką prezentację,żeby miała ręce i nogi? Strasznie spodobał mi się taki pomysł na podziękowanie rodzicom
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości