Mamy majowe cz. VI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-02, 20:12   #661
gornek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Kurde dobrze, ze mi Mohnka przypomniałaś xd jutro mam wizytę w tym durnym lux medzie i wypada ogarnąć Katarzynę xd ale to po spacerze z psem i kolacji :P w sumie myśle czy w ogole isc, bo da mi tylko skierowanie na badania ktore juz zrobiłam w klinice.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:16   #662
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Węgiel w tabletkach.

Uff ale się nasprzatalam, na kolanach szorowanie ale jest pieknie i pachnie

Jutro sie biore za szafki w kuchni. W poprzedniej ciazy tez miałam akcje sprzatanie, ale w sumie sie ciesze ze w koncu bede miala chalupe na blysk.

Zjadlabym cos dobrego, ale kurde nie wiem co

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja zrobilam filet z lososia z maselkiem z dodatkiem chili, czosnku i koperku, a do tego salatka ze szpinakiem, feta i pomidorami inspiracja . Wczoraj kupilam taki piekny kawalek lososia, 600g w calosci i musialam wymyslec cos wyjatkowego .

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Happiness ja też zapraszam czy jakąś koleżankę od czasu do czasu czy rodziców. Także to spoko jest, tak jak mówisz jak sie ma zaplanowane i rozkłada siły rozsądniee to nie jest źle
nie tak jak tutaj ze tż praktycznie na ost. chwilę zaprosił i jeszcze w dniu w ktorym już mieliśmy tak dużo planow

Black a gdzie te promocje, dasz linka? bo weszłam na stronę MAC i nie mogę znaleźć

Angellinka czyli że to fałszywy alarm był, całe szczeście.

Ja mam wizytę za 3 tygodnie. I wtedy też mam pierwsze ktg mieć. No i odkładam wtedy magnez i żelazek.
Bo jak to lekarz powiedział - możemy już wtedy rodzić :P

Tż właśnie robi grilla <3 będzie pierwsza karkóweczka w tym roku
do tego cukinia z grilla i frytki.
Wiatr dzisiaj niefajny wieje, także zjemy raczej w domu.

heh Effpe jakie jajca rzeczywiście, no ciekawa jestem czy się odezwą

Vicunia ojej, takie bóle... a nospę wzięłaś?

a co do wrednych komentarzy to ja też dostaję.
Dzisiaj usłyszałam od naszego gościa pytanie jak się zachowuję na wodzie, i że jak ja teraz tak wyglądam to jak będę za 1,5 miesiąca. Wszystko miało być oczywiście zabawne
Raz usłyszałam od koleżanki męża żebym im czasem kanapy nie zarwała - boki zrywać ;]

Ale też będę to mieć w tyłku. Za to smutno mi jest z powodu sąsiadki - taka fajna dziewczyna w moim wieku, w wakacje się zaczęłyśmy spotykać, miałam duże nadzieje na fajną znajomość a teraz mnie unika.
A zapraszałam już ją parę razy. Wiem że długo się starali o dziecko i niestety nie udało się.
Także pewnie dlatego mnie unika, ale smutno że tak to teraz wygląda.

U nas nie ma nospy , wiec przez cala ciaze nie wzielam ani jednej.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Nawet nie mów mi o takich promocjach, nie wchodzę na stronę Mac'a

Też nie miałam jeszcze ktg, ale tak jak u Ciebie skoro ciąża przebiega prawidłowo to nie ma takiej potrzeby.

Wstrętne babsztyle...

Olać ich komentarze

Mi póki co takie wredne komentarze się nie trafiły, bo nie liczę wariatki spotkanej na ulicy, która nazwała mnie ciężarną krową

I mam nadzieję, że już jest lepiej z tobą i maluchem?

Szkoda, że nie mieszkasz w Trójmieście
Potrzebny mi fotograf ślubny i wizażystka w przyszłym roku

Jakie urocze
Mnie dzisiaj nikt nie przepuścił w kasie pierwszeństwa w Auchan, a myślałam, że już położe się na taśmie tak bolał brzuch i plecy.

Cały czas źle liczyłam tygodnie Jestem jednak w 35tc (34 +2dni)

Yyyy, a z jakiego powodu tak Cię nazwala?

Stary 2017-04-02, 20:17   #663
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Kinga najpierw wieki temu ja z tż nie mogłam zajść, co się najeździłam, nabadałam to moje. Potem trafiłam na super lekarza i już ☺
Następnie moja młodszą siostra zaczęła starania.
Parę lat temu sierpień oznajmia dumna, że jest w ciąży.
Ja wtedy z mężem i córcią byliśmy nad morzem. W trakcie pobytu okazało się, że zaszłam w ciążę. No fajnie, z tym że ona zaraz poroniła. Było mi strasznie z tym źle. Czułam się, jakbym tę duszyczkę na swoją stronę przeciągnęła. Minèło kilka ładnych lat, po inseminacji udało się i jej zajść w ciążę, a za chwilę i kolejna ciąża się pojawiła. Jednak chwile po jej poronieniu były trudne. Ja w maju urodziłam, ona została w pracy, a w czerwcu wykupiła wycieczkę do Grecji, żeby odreagować stres, więc już od czerwca z dwójką małych dzieci siedziałam w robocie.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Strasznie mnie smucą takie sprawy. Najważniejsze, że w końcu się udało! Moje trzy koleżanki z pracy zaczęły starania w podobnym czasie co ja. Na początku pytały o wszystko, cieszyły się razem ze mną. A teraz kontakty się urywają, bo jest im trudno. Też swoje się ochodziłam, bo wiedziałam, że przy Pcos nie będzie łatwo, więc zaczęłam wcześniej się leczyć i stał się cud. Najgorsze są docinki ze strony rodziny. Kiedy w końcu będą jakieś dzieci, bo przecież to takie proste. Proste było kiedyś. Teraz mnóstwo ludzi ma problemy z płodnością.

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:18   #664
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Ja wlasnie w ramach "zjadlabym cos nie wiem co" wyjadlam polowe sloika z modra kapusta ale to jednak nie bylo to

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka

Najgorzej, jak zapelnisz zoladek, ale psychicznie czujesz niedosyt, bo to nie bylo to .

Stary 2017-04-02, 20:19   #665
Baambi
Zadomowienie

Kingaluma przykra pamiętam jak pisalaś o tym.
Ale to siostra więc może nie masz się czego obawiać?
Podobno do roku staran to normalne, może się im uda jeszcze
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:21   #666
angellinka
Raczkowanie

Kinga dokładnie, teraz gdzie ucha nie nadstawisz, to ktoś się stara i stara...
Mam jeszcze trzecią siostrę, która się rozwiodła, zalamala waży z 30 kilo i jest sama.
Także spróbuj sobie wyobrazić jak na początku przyjęto moją trzecią ciążę....

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:22   #667
gornek
Zakorzenienie

Kinga znam ten ból, znajomi nawet nie pytali kiedy dziecko bo dobrze wiedzieli, ze staramy sie ale nie wychodzi. Ale moja głupia ciotka wyleciała kiedyś z tekstem, ze zamiast psa powinnismy sie zabrać za dziecko... ja ze łzami w oczach wyszłam, moja mama tak ja z☠☠☠... ze do tej pory unikamy siebie nawzajem. Dlatego nie lubię spędów rodzinnych.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:22   #668
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Ja zrobilam filet z lososia z maselkiem z dodatkiem chili, czosnku i koperku, a do tego salatka ze szpinakiem, feta i pomidorami inspiracja . Wczoraj kupilam taki piekny kawalek lososia, 600g w calosci i musialam wymyslec cos wyjatkowego .

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

U nas nie ma nospy , wiec przez cala ciaze nie wzielam ani jednej.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Yyyy, a z jakiego powodu tak Cię nazwala?

Ale bym zjadla taki filet ❤️
U nas dzisiaj spaghetti bo nie mam sił gotować niczego innego.

A kobieta po prostu chora na głowę. Mówiła sama do siebie, że wszyscy zginą. A jak zobaczyła mnie to nazwała ciężarna krową. Nie przejelam się. Wolę nie odzywać się do takich dziwnych ludzi.

Effpe : Oni są niepowazni w twojej pracy...

Mohnka : Grażyna przygotowana na porod ❤️

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:22   #669
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Haha ja dziś ogarniałam Bożenę, Grażynę, Katarzynę... i jak wróciłam to mnie tak brzuch zaczął boleć.. Myślałam, że zaraz się zacznie. Tz był obok więc aż tak nie panikowałam

Ja mam dzis cały dzien wrazenie ze zaraz sie zacznie... Non stop twardniejący brzuch, kłuje mnie w środku plecy bolą i dziwnie sie czuje :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:25   #670
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Strasznie mnie smucą takie sprawy. Najważniejsze, że w końcu się udało! Moje trzy koleżanki z pracy zaczęły starania w podobnym czasie co ja. Na początku pytały o wszystko, cieszyły się razem ze mną. A teraz kontakty się urywają, bo jest im trudno. Też swoje się ochodziłam, bo wiedziałam, że przy Pcos nie będzie łatwo, więc zaczęłam wcześniej się leczyć i stał się cud. Najgorsze są docinki ze strony rodziny. Kiedy w końcu będą jakieś dzieci, bo przecież to takie proste. Proste było kiedyś. Teraz mnóstwo ludzi ma problemy z płodnością.

Oj tak, my zaczelismy starania rownoczesnie z inna para i im narazie nie udalo sie, juz prawie rok. I jak bylismy wszyscy razem u znajomych, to kolezanka zapytala sie tej kolezanki, ktorej sie nie udalo zajsc, kiedy w koncu oni zaczna robic dzieci, w tonie zartu, ale moj TZ nie wytrzymal i zrobil wyklad, ze takie pytania sa nie na miejscu, ze trzeba pomyslec, bo mozna komus niechcacy sprawic przykrosc.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250462 2]Ja mam dzis cały dzien wrazenie ze zaraz sie zacznie... Non stop twardniejący brzuch, kłuje mnie w środku plecy bolą i dziwnie sie czuje :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

I ja tak samo

Stary 2017-04-02, 20:28   #671
decorail
Zakorzenienie

To są przykre sytuacje... Brat Tż z żoną też mają problem, a już nie są tacy młodzi i też mi było niezręcznie i jest do tej pory. Widzę, że bratowej jest przykro...

Mohnka - ja jutro chaszcze ogarniam Tz jak dziś mówiłam, że mnie coś tam kłuje to myślał, że to przez nieogarnieta Bożena
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:30   #672
Konto usunięte

Cytat:
Oj tak, my zaczelismy starania rownoczesnie z inna para i im narazie nie udalo sie, juz prawie rok. I jak bylismy wszyscy razem u znajomych, to kolezanka zapytala sie tej kolezanki, ktorej sie nie udalo zajsc, kiedy w koncu oni zaczna robic dzieci, w tonie zartu, ale moj TZ nie wytrzymal i zrobil wyklad, ze takie pytania sa nie na miejscu, ze trzeba pomyslec, bo mozna komus niechcacy sprawic przykrosc.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

I ja tak samo

Czyżby ? oby jeszcze nie :p

Stary 2017-04-02, 20:30   #673
Baambi
Zadomowienie

U mnie w pracy już w ub roku szkolnym koleżanka mówila że się starają, nadal u nich nic. I właśnie na początku się śmiałyśmy że zaraz i ona zajdzie, że ją zarażę i takie tam. Mówiła że będzie mnie odwiedzać a teraz taka cisza, odpisuje zdawkowo i w ogóle. Smutne są te sytuacje ale wierzę że w końcu i ona i sąsiadka będą mieć swoje maleństwo
Stary 2017-04-02, 20:33   #674
CamomileS
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250462 2]Ja mam dzis cały dzien wrazenie ze zaraz sie zacznie... Non stop twardniejący brzuch, kłuje mnie w środku plecy bolą i dziwnie sie czuje

Ja też czuje że coraz bliżej bo mam bóle okresowe czasem i wczoraj kłucie

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:34   #675
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Raczek ze mnie 🦀 Niby siedziałam troche w cieniu a troche na słońcu to ręce,nogi i twarz opalone 😉 w koncu nie będę wyglądać jak śmierć 😛 każdy przyzwyczajony że jestem opalona (kocham balsam brazujacy z dove❤ i słoneczko) a teraz zima, brak brązera no i wygladalam jak wyglądam 😛

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:35   #676
angellinka
Raczkowanie

Effpe cholerka to może ciepły prysznic, relaks i się połóż. Jak nie przejdzie to lepiej ip.
A i brawa dla ludzi z Twojej pracy, są boscy 👿

A i wiecie co, od wczoraj w szpitalu, jak mnie przyjęto to oczywiście na obiad się nie załapałam. Więc teraz zjadam wszystko, co przyniosą, pomijając smak.

Jednak mam nadzieję, że jutro mnie wypuszczą. Przed chwilą na obchodzie lekarz powiedział, jutro usg i decyzja. Oby mała dała sobie te przepływy zmierzyć. Bo jak na razie to diablę wcielone. Jak robią ktg, to położna co chwilę przebiega, bo tak trzeszczy, a ona się obraca kopie, tętno się gubi. Więc ktg jest dwa razy dłużej wykonywane, ale twierdzą, że wszystko ok. Położna myślała, że to 32t.c. I mała może tak wariować, bo ma dużo miejsca, więc uświadomiłam ją, że jutro już mamy 35+0.

Stary 2017-04-02, 20:37   #677
Baambi
Zadomowienie

Ja cały czas byłam przekonana że mam usg 3 trym. we wtorek ale coś mnie na szczęście tknęło i sprawdziłaam - mam je jutro
Ale by było jakbym przegapiła ponad miesiąc na nie czekam. I mam tak późnoo
Stary 2017-04-02, 20:40   #678
angellinka
Raczkowanie

19:30 był obchód i jedna lekarka wyskoczyła, bo na ip jest dziewczyna z 5cm rozwarcia. Właśnie teraz ją słyszę jak już rodzi. Szybko, ja też tak zamawiam☺

Stary 2017-04-02, 20:40   #679
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja też czuje że coraz bliżej bo mam bóle okresowe czasem i wczoraj kłucie

Chyba juz tak bedziemy miały :p bedzie wypatrywać poród :p
Cytat:
Effpe cholerka to może ciepły prysznic, relaks i się połóż. Jak nie przejdzie to lepiej ip.
A i brawa dla ludzi z Twojej pracy, są boscy

A i wiecie co, od wczoraj w szpitalu, jak mnie przyjęto to oczywiście na obiad się nie załapałam. Więc teraz zjadam wszystko, co przyniosą, pomijając smak.

Jednak mam nadzieję, że jutro mnie wypuszczą. Przed chwilą na obchodzie lekarz powiedział, jutro usg i decyzja. Oby mała dała sobie te przepływy zmierzyć. Bo jak na razie to diablę wcielone. Jak robią ktg, to położna co chwilę przebiega, bo tak trzeszczy, a ona się obraca kopie, tętno się gubi. Więc ktg jest dwa razy dłużej wykonywane, ale twierdzą, że wszystko ok. Położna myślała, że to 32t.c. I mała może tak wariować, bo ma dużo miejsca, więc uświadomiłam ją, że jutro już mamy 35+0.

W UK to tak łatwo na IP mnie nie przyjmą :p zaraz wstanę wziąć prysznic

Stary 2017-04-02, 20:42   #680
angellinka
Raczkowanie

Wiem, że jesteś w UK, ale bladego pojęcia nie mam, jak tam jest, tyle co od nie esi z Youtube.

Stary 2017-04-02, 20:48   #681
vikuniaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, hit. Zwolniono u mnie w pracy dziewczyne i chcialam jej napisac wlasnie, ze mi przykro, a ona mnie zablokowala wszedzie . Tak jakbym to ja ja zwolnila, a mnie od miesiaca w pracy nie bylo .

Stary 2017-04-02, 20:49   #682
inezz6
Zadomowienie

Nie strasznie porodami, ja żyję w przeświadczeniu, że mam jeszcze mnóstwo czasu 😀
Zrobiłam babeczki kopce kreta, wyszly dobre, ale cały weekend chodzą za mną chipsy, których oczywiście nie mam 😔

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:50   #683
angellinka
Raczkowanie

Może zablokowała wszystkich z pracy hurtem

Stary 2017-04-02, 20:50   #684
fartuch
Zakorzenienie

Mam znajomych ktorzy rowniez bardzo długo sie starali, dwa razy in vitro i nic zero. Dziewczyna w miare sie trzymala ale jej facet był zalamany. W koncu podjeli decyzje o adopcji. Maja ślicznego Antosia... I kolejne w drodze bo kolezanka zaciążyła. Lekarze az przecierali oczy ze zdziwienia.

Stary 2017-04-02, 20:52   #685
vikuniaa
Zakorzenienie

Bambi, jestes nauczycielka? Juz chyba kiedys pytalam, ale nie pamietam odpowiedzi

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Mam znajomych ktorzy rowniez bardzo długo sie starali, dwa razy in vitro i nic zero. Dziewczyna w miare sie trzymala ale jej facet był zalamany. W koncu podjeli decyzje o adopcji. Maja ślicznego Antosia... I kolejne w drodze bo kolezanka zaciążyła. Lekarze az przecierali oczy ze zdziwienia.

Wow, super historia!!!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Może zablokowała wszystkich z pracy hurtem

Nie wiem, ale troche nie rozumiem jej podejscia. Mialysmy dobry kontakt, a tu niespodzianka. Mloda siksa, zycia nie zna

Stary 2017-04-02, 20:54   #686
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, hit. Zwolniono u mnie w pracy dziewczyne i chcialam jej napisac wlasnie, ze mi przykro, a ona mnie zablokowala wszedzie . Tak jakbym to ja ja zwolnila, a mnie od miesiaca w pracy nie bylo .

Troche słabe zachowanie :/

Stary 2017-04-02, 20:58   #687
inezz6
Zadomowienie

Cytat:

Często tak bywa, słyszałam już parę takich historii. To pokazuje jak dużą rolę ma psychika.. bo wtedy przestaje się myśleć o staraniach i nagle ciąża.
Przykre niektóre historię, też trochę starających się znam, wśród najbliższych znajomych też mamy taką parę.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 21:01   #688
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Nadrobilam Was, ale sie nie odniose, za duzo tego, caly dzien ganialam za corcia po dzialce i padam ze zmeczenia, dotlenilysmy sie

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 21:16   #689
Baambi
Zadomowienie

Vicunia si

może wstydzi się i nie chce właśnie od kogoś z pracy pocieszenia czy coś?
Dziwne i nieładne ale wiem ze są takie odcinające się osoby
Stary 2017-04-02, 21:18   #690
CamomileS
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250508 2]Chyba juz tak bedziemy miałybedzie wypatrywać poród

W UK to tak łatwo na IP mnie nie przyjmązaraz wstanę wziąć prysznic

A jak wygląda opieka w nagłych przypadkach?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości