Mamy majowe cz. VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-02, 16:38   #631
vikuniaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Bunny super zakupy, naprawdę fajne trampeczki i skarpetki a ludzie to by się mogli pohamować z tymi durnymi komentarzami.

ja mam dziś gorszy dzień, nie wyspałam się, bo w nocy to drętwiała mi ręka, to bolał brzuch, to chciało się siku, to bolała lewa noga (która mi puchnie), to musiałam się przekręcać z boku na bok, a to trudne kiedy w nogach śpi psinka a obok brzucha kicia a spojenie boli...

rano zdenerwował mnie mąż, nie lubię go o nic prosić, ale teraz czasem muszę i zrobił to z taką łaską że aż mi przykro, tak czasem ma, że raz jest kochany i widać że z ochotą np. zrobi mi herbatę a czasami potrafi mi coś rzucić na zasadzie "masz i się odwal", to mega przykre. oj nie lubię tego stanu bycia zależnym od kogoś...

pogoda u nas też nie bardzo. oglądam Twoja Twarz brzmi znajomo (powtórkę z wczoraj), bo wczoraj wieczorem nie dałam już rady. wczoraj taki fajny dzień a dziś do d...

Mozemy sobie rece podac. Ja tez dzisiaj jakas anty jestem. Maz dopiero przed chwila ogarnal w kuchni, ale juz sie nie czepialam tylko podziekowalam, moze go to przyszlosciowo zacheci . Mialam dzisiaj jechac z nim do pracy, mam do ogarniecia pare marketingowych rzeczy, do tego wyprawka do skonczenia, siostra za tydzien przyjedzie, chce kupic prezenty dla dziewczynek, i w dodatku musze zrobic obiad :P za duzo na jedna glowe!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-04-02, 17:23   #632
talusiax33
Zadomowienie

Mohnka - Piękny ten regał uwielbiam takie! Idealny na dziecięce różności

U Nas piękna pogoda, wszyscy siedzą w altance i rozpalają grilla a ja? A ja siedzę w wc od 20 minut.. mam takie rozwolnienie, normalnie woda ze mnie leci dziewczyny ratujcie! Nie wiem czy wyjdę stąd do wieczora.

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 17:27   #633
gornek
Zakorzenienie

Talusia znam ten ból, czasem tez mnie to dopadało. Nigdy nie wiedziałam, czy jak wstanę to zdążę spowrotem, najgorsze ze teraz nic nie możemy na to zabraća kiedyś brałam stoperan i było git :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 17:27   #634
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Talusiax, niektórzy nie mają taktu i mówią co im ślina na język przyniesie. Teściową się nie przejmuje, bo ma mało do powiedzenia. Ale nie powiem tekst "pierwsza klasa".

Jeszcze smaczek. Chciała portfel na urodziny więc kupiliśmy jej piękny portfel czarno- turkusowy ze skóry. Po prostu mega! No to się dowiedzieliśmy że ona chciała cały czerwony (nic nam nie mówiła) i nie wie czy z niego będzie korzystać

A co do odchudzania w ciąży- niech się ta osoba walnie patelnią w głowę. Może to troche nabije jej rozumu do głowy :mlotek:

Mogę sobie wyobrazić jakim typem człowieka jest Twoja teściowa... Współczuję.. moja jest ok, chociaż też czasem mnie drażni, szczególnie w kwestii ubrań synka - nic mu nigdy z ubrań nie kupiła (ciężka sytuacja finansowa plus niechęć do chodzenia po sklepach) a w większości ubrań czy zabawek znajdzie jakaś wadę. Ale czasem zaciskam zeby, czasem coś powiem, w końcu to ukochana babcia, nie chce się jakoś kłócić o pierodoly...

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie przejmujmy się głupim gadaniem, przeważnie ma to na celu dowartościowanie się tej drugiej osoby. Ja też ostatnio usłyszałam od teściowej, że spuchłam.. Nie rozumiem takich tekstów, nawet jeśli to prawda, to chyba mamy lustro w domu? To już końcówka, nikt nie powinien od nas oczekiwać wyglądu jak na czerwony dywan
Też tak myślę. Wychodzi na to, że sporo zawistnych osób dookola... Nie wiem gdzie te grubasy, bo na FB widzę same szczuplaczki z brzuszkiem ciążowym 😀 ja same mile rzeczy słyszę, że pięknie wyglądam i kwitnie itp. Niektóre wydają mi się nie do końca szczere, ale nie czepiam się 😀

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja tego kompletnie nie rozumiem. Ale zauważyłam, że w 99% to kobieta tak dogaduje drugiej kobiecie. I masz rację, też myślę że to kwestia własnego dowartosciowania się kosztem innych.

Haha znam to, albo wypina się wtedy jeszcze bardziej

No właśnie też bym chciała wiedzieć na bieżąco, co się dzieje, a tu taka długa przerwa... byłam pewna że kolejną wizytę będę mieć za 2-3 tygodnie, a nie 5.

Mnie też teraz w Medicover umówili na wizytę z przerwą 6 tyg! Gdzie maximum powinny być 3. Jak mi się skończy pakiet to nie będę go na pewno przedłużać. Fakt, że moja lekarka jest bardzo oblegana, ale bez przesady... Na szczęście mogę do niej do szpitala podjechać, gdyby nie to zrobiłabym awanturę...

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Mi babcia wczoraj powiedziała, że bardzo fajnie że brzuszek mi idzie coraz bardziej do przodu a nic w boczki, że będzie mi łatwiej wrócić do figury sprzed ciąży Ale było to takie miłe i troskliwe, nie mogłabym odebrać tego jako niemiły komentarz A ciocia jedna przyjechała to podeszła do mnie i "cześć grubasku" powiedziała ale też tak jakoś z takim pozytywem w głosie, uśmiechnęłam się i dałam jej buziaka na przywitanie. Bardziej mnie drażni temat tego, że zdarza się niektórym skomentować, że jakoś za ładnie wyglądam jak na córkę, to mnie wkurza

Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiłam ale tak rozmawiałyście o tym chustowaniu, ja od dłuższego czasu biłam się z myślami odnośnie tego tematu, bardziej to do mnie przemawia niż nosidełko i wraz z TŻ zdecydowaliśmy, że kupujemy chustę ale zamówiliśmy taką tańszą, że gdyby nam się nie sprawdziła to nie będzie szkoda a jeśli się sprawdzi to zainwestujemy w taką już lepszą
I strasznie się podekscytowałam tym chustowaniem jak złożyłam zamówienie, i nie mogę się doczekać aż przyjdzie
To zależy, co rozumiesz przez tańsza 😊 w chustę warto zainwestować, nawet warto kupić używaną, bo taka łatwiej się wiąże. Ale z drugiej strony to dobrze sprawdzić, czy w ogóle dziecku to będzie pasować, no i Tobie. Ja moja szybko sprzedalam (i to niewiele taniej niż kupiłam), bo mnie jakoś to motanie przerażała, a i synek nie był zachwycony. Dobra opcja jest np wypożyczenie i chusty, żeby sprawdzic. Teraz na pewno kupię nosidło tuła, ale to pewnie jesienia, jak już mala będzie siedzieć. W nosidle też ważne, żeby dziecko było ustawione przodem do rodzica i żeby nóżki nie wisiały, tylko tworzyły taka "żabkę".

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Nie mogłam sie wbić, jak zobaczyłam ze jest ponad 100 postów do nadrobienia to musiałam sobie zrobic inkę xd
Byłam juz rano na godzinnym spacerze z psem, nie dość ze byłam cała mokra, to palce tak spuchnięte ze mam parówki u rak i nóg :/.
Co do ilości wizyt, prywatnie chodziłam ostatnio co 3 tygodnie, a w lux medzie wyznaczał mi wizyty co 5. Na dodatek był zdziwiony ze będę mieć cc xd teraz mam w środę wizytę u swojej lekarki i powiem szczerze, ze to bedzie chyba przedostatnia wizyta. Wszystko sie okaże w tym dniu.
Ktg nie miałam ani razu, nie wiem czy przed cc w ogole będę miała zrobione.
Cały czas łapie fazę ze mam za mały brzuch :/ ze jest nisko to wiem, ale wielkosciowo to od każdego słyszę ze mały jak na ten wiek ciąży.

Wielkość brzucha nie ma większego znaczenia. Ja w pierwszej ciąży miałam mały, teraz trochę większy. Jeśli u lekarza przepływy są ok, dziecko dobrze przybiera, to nie masz się czym przejmować 😊

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Mozemy sobie rece podac. Ja tez dzisiaj jakas anty jestem. Maz dopiero przed chwila ogarnal w kuchni, ale juz sie nie czepialam tylko podziekowalam, moze go to przyszlosciowo zacheci . Mialam dzisiaj jechac z nim do pracy, mam do ogarniecia pare marketingowych rzeczy, do tego wyprawka do skonczenia, siostra za tydzien przyjedzie, chce kupic prezenty dla dziewczynek, i w dodatku musze zrobic obiad za duzo na jedna glowe!

Taaak... Ja poszłam położyć synka, wracam a Tz siedzi, dookoła pełno porozrzucanych rzeczy (wczoraj sprzatalam) i pytam czy mu ten bałagan nie przeszkadza, na co mi odpowiedzial że myślał, że u nas to stan normalny.... Ale zabiłam go wzrokiem i trochę ogarnął...

Mieliśmy szczęście - jak wchodziłam z synkiem po schodach to minal nas sąsiad - taki pijaczek, oczywiście nieźle już podpity. Franek wchodzi po schodach sos powoli, a szczególnie jak jest zmęczony. No i sąsiad wchodził na drugie piętro, my na pierwsze i nagle jak poleciał z samej góry na dół, huk niesamowity... Oczywiście nic mu się nie stało, pozbierał się, a potem jeszcze woda mineralna mu spadła, to po nią wracał... Ale jakby tak spadł na nas to nie wiem co by było...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 17:35   #635
CamomileS
Zadomowienie

Inezz dobrze że się nic nie stało

Talusia trzymaj się i uważaj żeby się nie odwodnic!

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 17:55   #636
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość

U Nas piękna pogoda, wszyscy siedzą w altance i rozpalają grilla a ja? A ja siedzę w wc od 20 minut.. mam takie rozwolnienie, normalnie woda ze mnie leci dziewczyny ratujcie! Nie wiem czy wyjdę stąd do wieczora.

Mi pomaga mocna czarna herbata bez cukru. Taka z dwoch torebek nawet.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Mogę sobie wyobrazić jakim typem człowieka jest Twoja teściowa... Współczuję.. moja jest ok, chociaż też czasem mnie drażni, szczególnie w kwestii ubrań synka - nic mu nigdy z ubrań nie kupiła (ciężka sytuacja finansowa plus niechęć do chodzenia po sklepach) a w większości ubrań czy zabawek znajdzie jakaś wadę. Ale czasem zaciskam zeby, czasem coś powiem, w końcu to ukochana babcia, nie chce się jakoś kłócić o pierodoly...

Też tak myślę. Wychodzi na to, że sporo zawistnych osób dookola... Nie wiem gdzie te grubasy, bo na FB widzę same szczuplaczki z brzuszkiem ciążowym ja same mile rzeczy słyszę, że pięknie wyglądam i kwitnie itp. Niektóre wydają mi się nie do końca szczere, ale nie czepiam się

Mnie też teraz w Medicover umówili na wizytę z przerwą 6 tyg! Gdzie maximum powinny być 3. Jak mi się skończy pakiet to nie będę go na pewno przedłużać. Fakt, że moja lekarka jest bardzo oblegana, ale bez przesady... Na szczęście mogę do niej do szpitala podjechać, gdyby nie to zrobiłabym awanturę...

To zależy, co rozumiesz przez tańsza w chustę warto zainwestować, nawet warto kupić używaną, bo taka łatwiej się wiąże. Ale z drugiej strony to dobrze sprawdzić, czy w ogóle dziecku to będzie pasować, no i Tobie. Ja moja szybko sprzedalam (i to niewiele taniej niż kupiłam), bo mnie jakoś to motanie przerażała, a i synek nie był zachwycony. Dobra opcja jest np wypożyczenie i chusty, żeby sprawdzic. Teraz na pewno kupię nosidło tuła, ale to pewnie jesienia, jak już mala będzie siedzieć. W nosidle też ważne, żeby dziecko było ustawione przodem do rodzica i żeby nóżki nie wisiały, tylko tworzyły taka "żabkę".

Wielkość brzucha nie ma większego znaczenia. Ja w pierwszej ciąży miałam mały, teraz trochę większy. Jeśli u lekarza przepływy są ok, dziecko dobrze przybiera, to nie masz się czym przejmować

Taaak... Ja poszłam położyć synka, wracam a Tz siedzi, dookoła pełno porozrzucanych rzeczy (wczoraj sprzatalam) i pytam czy mu ten bałagan nie przeszkadza, na co mi odpowiedzial że myślał, że u nas to stan normalny.... Ale zabiłam go wzrokiem i trochę ogarnął...

Mieliśmy szczęście - jak wchodziłam z synkiem po schodach to minal nas sąsiad - taki pijaczek, oczywiście nieźle już podpity. Franek wchodzi po schodach sos powoli, a szczególnie jak jest zmęczony. No i sąsiad wchodził na drugie piętro, my na pierwsze i nagle jak poleciał z samej góry na dół, huk niesamowity... Oczywiście nic mu się nie stało, pozbierał się, a potem jeszcze woda mineralna mu spadła, to po nią wracał... Ale jakby tak spadł na nas to nie wiem co by było...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Moj wlasnie odkryl w sobie ogrodnika i od wczoraj cos kombinuje w ogrodzie, wyrywa chwasty, przesypuje ziemie . Uroczy jest, nie znalam go od tej strony .
Moj zrobi praktycznie wszystko, o co poprosze, ale zawsze z wielkim opoznieniem i to mnie wkurza.

Dziewczyny, zamowilam wlasnie:
wanienke ze stojakiem Tega
kokon Tulik
poduszke do karmienia Kurę Babci Dany
Literki drewniane do pokoju Synusia
Koszule do szpitala

I teaz najlepsze...wszysttko ma mi przywiezc tesciowa, ktora jedzie autobusem . Ona mnie zje

Stary 2017-04-02, 18:04   #637
angellinka
Raczkowanie

Talusia trzymaj się, choć jakieś 20 minut takiej posiadówki przyjęłabym chętnie od Ciebie.
Vikunia teściowa da radę ) . Moja samolotem przywiozła flaki, bigos i inne weki dla synusia, fajki i alkohol. Po prostu pełna kontrabanda.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 18:16   #638
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - brawo za asertywność, a zakupy urocze

Inez - dobrze, że nie poleciał na Was!

Talusia - biedna, współczuję

Ja dziś średnio też jestem na chodzie, boli mnie brzuch, kłuje w środku i jakaś bez energii jestem...
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 18:28   #639
vikuniaa
Zakorzenienie

Bunnybe, Twoja asertywnosc jest godna nasladowania :brawo:.

Mohnka, a ja wczoraj podobny regal (ale brazowy) sprzedalam z kolei przestal nam pasowac do wystroju. Ale bialy jest piekny!

Decorail, no to nie ty jedna dzisiaj taka osowiala , cos jest w powietrzu! Ja juz myslalam, ze moze bede rodzic hahaha

Stary 2017-04-02, 18:35   #640
decorail
Zakorzenienie

Vikunia - i mnie na tym etapie takie boleści właśnie lampkę w głowie zapalają Ale jeszcze dzieci mają siedzieć
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 18:52   #641
Baambi
Zadomowienie

Happiness ja też zapraszam czy jakąś koleżankę od czasu do czasu czy rodziców. Także to spoko jest, tak jak mówisz jak sie ma zaplanowane i rozkłada siły rozsądniee to nie jest źle
nie tak jak tutaj ze tż praktycznie na ost. chwilę zaprosił i jeszcze w dniu w ktorym już mieliśmy tak dużo planow

Black a gdzie te promocje, dasz linka? bo weszłam na stronę MAC i nie mogę znaleźć

Angellinka czyli że to fałszywy alarm był, całe szczeście.

Ja mam wizytę za 3 tygodnie. I wtedy też mam pierwsze ktg mieć. No i odkładam wtedy magnez i żelazek.
Bo jak to lekarz powiedział - możemy już wtedy rodzić :P

Tż właśnie robi grilla <3 będzie pierwsza karkóweczka w tym roku
do tego cukinia z grilla i frytki.
Wiatr dzisiaj niefajny wieje, także zjemy raczej w domu.

heh Effpe jakie jajca rzeczywiście, no ciekawa jestem czy się odezwą

Vicunia ojej, takie bóle... a nospę wzięłaś?

a co do wrednych komentarzy to ja też dostaję.
Dzisiaj usłyszałam od naszego gościa pytanie jak się zachowuję na wodzie, i że jak ja teraz tak wyglądam to jak będę za 1,5 miesiąca. Wszystko miało być oczywiście zabawne
Raz usłyszałam od koleżanki męża żebym im czasem kanapy nie zarwała - boki zrywać ;]

Ale też będę to mieć w tyłku. Za to smutno mi jest z powodu sąsiadki - taka fajna dziewczyna w moim wieku, w wakacje się zaczęłyśmy spotykać, miałam duże nadzieje na fajną znajomość a teraz mnie unika.
A zapraszałam już ją parę razy. Wiem że długo się starali o dziecko i niestety nie udało się.
Także pewnie dlatego mnie unika, ale smutno że tak to teraz wygląda.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 18:55   #642
bunnybe
Zadomowienie

Dzieki Dziewczyny
Milutek a to zboj z tego meza, glasiu na poprawe nastroju
Inez wyobrazilam sobie jak zabijasz meza wzrokiem i az sie w glos rozesmialam niezla akcja z tym sasiadem, dobrze ze tak sie skonczylo
Vikunia tesciowa przyjedzie objuczona jak osiolek
Talusia biedaku zdrowka! Mi tez pomaga na biegunke gorzka mocna herbata, moze sie czyms strułaś? Zdrowiej!

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-04-02, 18:58   #643
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ale ze mnie głupek, serio.

W sklepie internetowym MACa jest wyprzedaż ich kosmetyków - miałam wziąć tylko róż, bo jest przeceniony z ponad 100zł na niecałe 30zł, a potem pooglądałam, pooglądałam i patrzę, są paletki na wyprzedaży... Dwa odcienie. Pół godziny zastanawiania się, którą wziąć opcję - i wzięłam obie, bo nie mogłam się zdecydować, a obie pasują na sezon ślubny... I jeszcze bronzer sobie dołożyłam, a co mi tam. Bo o połowę tańsze paletki i bronzer własnie.

No ja to nie mogę. Jak wpadam w szał zakupów, to nie ma ch.uja we wsi.
Nawet nie mów mi o takich promocjach, nie wchodzę na stronę Mac'a
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
wiesz co ja chodze prywatnie wiec to raczej w jej interesie byloby zeby mnie umawiać na wizyty czesciej, widocznie uważa że taka częstotliwość jest wystarczająca aż zaczęłam czytać o tym ktg i wszędzie piszą, że w prawidłowo przebiegającej ciąży robi sie je od 38 tygodnia a jesli to ciąża z problemami to od 32t az z ciekawości zapytam o to na nastepnej wizycie a jakby cos sie dzialo to mowie-moge podjechać na darmowe ktg do szkoły rodzenia
Też nie miałam jeszcze ktg, ale tak jak u Ciebie skoro ciąża przebiega prawidłowo to nie ma takiej potrzeby.

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Wtf a komu co do tego!
Pamietam w starej pracy mialam takie naprawde otyłe dwie kolezanki (pod jedna dwa razy sie zawalilo krzeslo obrotowe i pekaly spodnje), a ja przy nich anorektyczka 54kg, jak one mnie na poczatku nie lubily! Ja 19 lat, zatrudniono mnie jako sekretarke, a one w okolicach 30stki, bardzo probowalam sie zaprzyjaznic, ale kilka razy przez nie plakalam, bo np. ktos mial urodziny i zrobil dwa torty, a ja zjadlam tylko kawalek z jednego, bo nie moglam juz wiecej i chcialam zostawic na pozniej, to oczywiscie wielka szykanacja, ze pewnie zjadlam kawalek tortu i zaraz pojde go wyrzygac, bo sie na bank odchudzam. Wyobrazacie sobie? Dorosle kobiety, majace rodziny... i one mi zawsze mowily, ze "po ciazy zobaczysz, bedziesz jak my". Ta, akurat! Do tej pory pamietam, jakie byly dla mnie okropne i normalnie pare miesiecy po ciazy wstawie zdj na fb z dedykacja. .

Wstrętne babsztyle...
Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Dzięki 💕
A co do złośliwości, to też owszem doświadczam głównie od kobiet. Na początku chłopaki w pracy twierdzili, że mam ogromny brzuch, bo ich partnerki takich nie mają. A teraz twierdzą, że super bo mam tylko brzuch. Za to teściowa, która będąc w ciąży podwoiła swoją wagę nazywa mnie grubą. Za każdym razem jak przyjeżdża na dosłownie 5 minut (kurcze bo jeszcze wystartujemy z prośbą o pomoc 💣 więc szybko ucieka) to od progu woła no pokaż się jak tam wyglądasz, po czym uuu teraz to już nieźle przybrałaś. Także super miło. A i jeszcze jedna dziewczyna w pracy, ironio losu najgrubsza, też mówi, że grubo chodzę. Reszta za to twierdzi, że super wyglądam.
Także ja to po prostu olewam ciepłym moczem

Olać ich komentarze

Mi póki co takie wredne komentarze się nie trafiły, bo nie liczę wariatki spotkanej na ulicy, która nazwała mnie ciężarną krową

I mam nadzieję, że już jest lepiej z tobą i maluchem?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mohnka, tak, ja jestem z zawodu stylistką paznokci, wizażystką (i technikiem kosmetyki, a niedługo zaczynam kosmetologię), no i fotografem ślubnym, także jakby nie patrzeć, wszystko to się łączy ze sobą.
Szkoda, że nie mieszkasz w Trójmieście
Potrzebny mi fotograf ślubny i wizażystka w przyszłym roku
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Paczcie jakie sobie pientniutkie tenisowki i skapetki kupilam w domu mody Tesco i jeszcze mozecie byc ze mnie dumne bo poszlam do kasy pierwszeństwa a tam moze z 5 par takich starszych malzenstw z pelnymi wozkami a ja mialam tylko 2 rzeczy wiec poszlam na poczatek kolejki i mowie z uśmiechem ze chcialabym skorzystac z pierwszenstwa nikt nic nie powiedzial tylko facet ktory stal za mna ale przed nim jeszcze jego zona powiedzial do niej "a ta co?" A ona mu na to "w ciazy" i za chwile "ale stanelismy do kasy, mialo byc szybko a tu co"
Jakie urocze
Mnie dzisiaj nikt nie przepuścił w kasie pierwszeństwa w Auchan, a myślałam, że już położe się na taśmie tak bolał brzuch i plecy.

Cały czas źle liczyłam tygodnie Jestem jednak w 35tc (34 +2dni)
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:00   #644
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Padam po weekendzie na nogach.. Byliśmy na spacerze i przy okazji kupiłam sobie kurtkę i o dziwo jeszcze sie w niej dopne z brzuszkiem
Ale bolą mnie strasznie plecy, zakwasy mam na nogach a od wczoraj pachwiny do tego jakos brzuch mnie cmi :/ zjadłam pomidorówkę i chyba położę sie do tz na drzemkę :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:00   #645
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość

Węgiel w tabletkach.

Uff ale się nasprzatalam, na kolanach szorowanie ale jest pieknie i pachnie

Jutro sie biore za szafki w kuchni. W poprzedniej ciazy tez miałam akcje sprzatanie, ale w sumie sie ciesze ze w koncu bede miala chalupe na blysk.

Zjadlabym cos dobrego, ale kurde nie wiem co

Stary 2017-04-02, 19:06   #646
bunnybe
Zadomowienie

Marta mnie poprzednim razem pani uswiadomila ze kasa pierwszenstwa dziala na takiej zasadzie ze nalezy podejsc poza kolejnościa bo jeśli nie ma nikogo uprzywilejowanego to kasa obsluguje normalnych klientow a nie ma sie co ludzic ze ktos sie zainteresuje i Cie przepusci

Stary 2017-04-02, 19:06   #647
Baambi
Zadomowienie

"Zjadlabym cos dobrego, ale kurde nie wiem co " - o to jedno z najczęściej wymawianych przeze mnie zdań ostatnio ;] apetyt mam słaby a do tego nie mam ochoty za bardzo na nic.

fartuch ja też zaczynam sprzątanie od jutra, zacznę od środka szafek. Potem piekarnik, lodowka a tż będzie mył okna

Talusia lepiej już?
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:07   #648
gornek
Zakorzenienie

Tez bym właśnie zjadła cos ale nie wiem co, chodzą za mną rosnę rzeczy z grilla, zreszta jest na narodowym zlot food truckow bo otwierają sezon, ale jest tam tyle ludzi, ze sobie odpuściliśmy.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:11   #649
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Węgiel w tabletkach.

Uff ale się nasprzatalam, na kolanach szorowanie ale jest pieknie i pachnie

Jutro sie biore za szafki w kuchni. W poprzedniej ciazy tez miałam akcje sprzatanie, ale w sumie sie ciesze ze w koncu bede miala chalupe na blysk.

Zjadlabym cos dobrego, ale kurde nie wiem co

O widzę nie tylko ja nałogowo sprzątam

Marta, ciężarna krowa ? Co za tupet..

Stary 2017-04-02, 19:18   #650
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tez bym właśnie zjadła cos ale nie wiem co, chodzą za mną rosnę rzeczy z grilla, zreszta jest na narodowym zlot food truckow bo otwierają sezon, ale jest tam tyle ludzi, ze sobie odpuściliśmy.

Ile ja bym dala za kielbaske z grilla albo z ogniska najlepiej o mamuniuuuuu! Do tego kartofle z ognia, ah ah

Dzis napewno Zjem popcorn, lody grycan sorbet z malin, no ale jescze brakuje glownego dania.. zjadlabym zapiekanke taka z baru moj tz mi ostatnio powiedział ze ja nic innego nie robie tylko wymyślam co bym jadla. Hmm ma racje.

Stary 2017-04-02, 19:19   #651
bunnybe
Zadomowienie

Ja wlasnie w ramach "zjadlabym cos nie wiem co" wyjadlam polowe sloika z modra kapusta ale to jednak nie bylo to 😂

Stary 2017-04-02, 19:27   #652
Konto usunięte

A ja zjadłam liona i banana :p
A w szafce patrzą na mnie laysy paprykowe (

Stary 2017-04-02, 19:29   #653
milutek
Wtajemniczenie

Najgorzej jak zjesz liona, banana, lejsy, ogórki, kiszona kapustę, tabliczke czekolady, zupkę chińska z paczki, jabłko i nic z tych rzeczy to nie było "to"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-02, 19:39   #654
fartuch
Zakorzenienie

Wyslalam tz do sklepu po kielbase poszedl, mimo ze pada

Stary 2017-04-02, 19:40   #655
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Najgorzej jak zjesz liona, banana, lejsy, ogórki, kiszona kapustę, tabliczke czekolady, zupkę chińska z paczki, jabłko i nic z tych rzeczy to nie było "to"
Ojjj tak to jeszcze nie miałam

Stary 2017-04-02, 19:42   #656
milutek
Wtajemniczenie

Hehehe ja tez jeszcze nie
Stary 2017-04-02, 19:44   #657
kingaluna
Rozeznanie

Mohnka, wiem o tym czarnym i pluję sobie w brodę, że wzięłam jak ja to mówię ten biały a widziałam wczoraj w Rosku, że wprowadzili kleje DUO, ale kosztują koło 40zł. Kusi mnie okrutnie Super zakup! Jak mi się marzy takie cudo, ale nie mam gdzie postawić :/

Bunny, skarpecioszki genialne! Trampeczki też! A ja w moje białe, ukochane conversy za chiny ludowe nie wejdę

Inezz, aż mi serce stanęło jak to przeczytałam. Masakra! Mieliście szczęście!

Talusia, banan i czekolada trochę działają zapierająco. Mojemu tacie lekarz tak doradzał, bo biedny non stop latał do wc

Baambi, ja się boję, że moja siostra się ode mnie odwróci jak im się nie uda. Co prawda starają się tylko/aż 8 miechów, ale oboje mają problemy i muszą się porządnie przebadać. Kiedyś tu pisałam. Strasznie przykra sytuacja

Ja mówię: "Zjadłabym coś, ale nie wiem co, a w sumie to nie jestem głodna". Z racji tego idę zjeść kiełbasę

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:46   #658
Konto usunięte

Cytat:

Hahahahahhaha

Stary 2017-04-02, 20:06   #659
angellinka
Raczkowanie

Kinga najpierw wieki temu ja z tż nie mogłam zajść, co się najeździłam, nabadałam to moje. Potem trafiłam na super lekarza i już ☺
Następnie moja młodszą siostra zaczęła starania.
Parę lat temu sierpień oznajmia dumna, że jest w ciąży.
Ja wtedy z mężem i córcią byliśmy nad morzem. W trakcie pobytu okazało się, że zaszłam w ciążę. No fajnie, z tym że ona zaraz poroniła. Było mi strasznie z tym źle. Czułam się, jakbym tę duszyczkę na swoją stronę przeciągnęła. Minèło kilka ładnych lat, po inseminacji udało się i jej zajść w ciążę, a za chwilę i kolejna ciąża się pojawiła. Jednak chwile po jej poronieniu były trudne. Ja w maju urodziłam, ona została w pracy, a w czerwcu wykupiła wycieczkę do Grecji, żeby odreagować stres, więc już od czerwca z dwójką małych dzieci siedziałam w robocie.

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:08   #660
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Vikunia - i mnie na tym etapie takie boleści właśnie lampkę w głowie zapalają Ale jeszcze dzieci mają siedzieć
Haha ja dziś ogarniałam Bożenę, Grażynę, Katarzynę... 😂😂 i jak wróciłam to mnie tak brzuch zaczął boleć.. Myślałam, że zaraz się zacznie. 😰 Tz był obok więc aż tak nie panikowałam 😁

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości