|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
u nas burzy nie bylo, ale straszna ulewa z silnym wiatrem. trwala z 5-10 minut a poprzerwacalo nam na ogródku krzesla
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale dziś senny dzień, pada od rana u mnie. Jeszcze dziś musiałam wcześniej wstać, bo jeździliśmy z samego rana zamówić rolety po pokoi chłopaków. Ach i dziś mam donoszona ciążę! Rozpoczynam 38 tydzień
|
#663 |
|
*sportaddict*
|
gratulacje, Cashmere
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- poskakałam bardzo delikatnie na piłce 5 minut i już zaliczyłam ostre kłucie szyjki, czyli coś tam się rusza
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii probiotyku ja też zamierzam podawać. Kupiłam Floractin za rekomendacja z wątku, tylko nie pamiętam kto polecał Mała? SIIL?
Przy synku podawałam biogaie, uniknęliśmy większych brzuszkowych problemów. Zdarzało się że czasem płakał i widać było że to od brzuszka, ale kolek uniknęliśmy ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Was nadrobić to wyzwanie, ale udało się!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Boże 200 postów do nadrobienia o.O
Morelle, w ostatnim miesiącu traci się wodę więc możesz spaść z wagi. Gratuluję wszystkich wizyt wczorajszych i kciuki za kolejne jeśli dziś ktoś wizytuje!Darietta, to też jest kwestia ciśnienia ortostatycznego. Jeśli leżysz dłuższy czas to później jak nagle się spionizujesz do pozycji stojącej to kręci się w głowie i brak tchu- niestety taka fizjologia. Pionizuj się powoli. Najpierw oparcie coraz wyżej aż będziesz mogła spokojnie siedzieć i potem dopiero wstawać. Wszystko z czasem przyjdzie ![]() Vadi, Ty i Twoje sny. Powinnaś to spisać i opublikować ![]() Samantha, jeśli ten tekst Twojego syna to cytat to padłam szczery chlopak.Xzora, ja biorę Floractin. Małemu zamierzam dicoflor dawać od początku. Tylko nie wiem czy od razu do szpitala brać. I czy te kropelki powinno się w lodówce trzymać? Bo na opakowaniu jest że np przechowywać w temperaturze 15-25 stopni a teraz jak są upały to nie wiem ile mam w szafkach. Znowu w lodówce mam tylko 4 stopnie. Bądź tu mądry. Samantha, podawanie żelaza przy kp jest tak bez sensu że szok. Ja też mam wrażenie że pediatrY g**** wiedzą o żywieniu. Jeśli już to matka powinna żelazo suplementów AC a nie dziecku dawać;/ a znowu w mm jest żelazo więc też bez sensu! Baby, dobrze że z uchem przeszło ![]() Carolles, piękna lala ![]() Cashmere, gratuluję donoszone ciąży ![]() Boże godzinę mi zajęło nadrobienie Was. Byłam u okulisty rano. Dobra wieść jest taka że nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego. Zła wiadomość że zakropili mi ślepia i ledwo do domu wróciłam autem. Czekałam 1,5h, wlazlam do Biedronki alengdyby nie przeciwsłoneczne okulary nie dałbym rady... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna lala u nas ma TZ siostra taka kupić zabroniła mi zamawiać
|
|
|
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję!
Cytat:
![]() ja skoki i spacery zacznę uskuteczniać jak TŻ z tych katowic wróci... Cytat:
|
||
|
|
|
#670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez nie ![]() Cytat:
probiotyki latem w lodowce trzymam. a tak w szafce.. nie wiem jak inaczej mialoby to sens?
|
|
|
#671 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Aj to jest ktoś kto polecał Floractin? Mam nadzieję że nie pomyliłam nazw :P Ale sprawdzałam i zawiera ten sam szczep bakterii co Biogaia.
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z dokumentów/papierologii bierzecie na poród w szpitalu coś więcej niż to co poniżej?
- dowód osobisty - karta ciąży - grupa krwi - wyniki ważniejszych badań / karty wypisowe że szpitala jeśli było się hospitalizowanym w trakcie ciąży - plan porodu - ogólne inf o stanie zdrowia do wywiadu (*czy chorowało się na choroby przewlekłe *czy przechodziło się jakieś operacje *kiedy pierwsza miesiączka, czy krwawienia były regularne, co ile dni, czy bolesne, ile trwały *czy były poronienia *czy w czasie ciąży były infekcje dróg moczowych, dróg rodnych, dróg oddechowych, przeziębienia, infekcje wirusowe (w tym opryszczka), gorączka - kiedy, jakie, przyjmowane leki *czy w czasie ciąży występowały skurcze *czy była hospitalizacja w czasie ciąży - kiedy, dlaczego *inf o uczuleniach na leki *wizyty u lekarzy w czasie ciąży - kiedy, gdzie *w których laboratoriach wykonywało się badania: morfologia itd., w której placówce, kiedy i gdzie ostatnie badanie krwi *czy w czasie ciąży były wyjazdy za granicę - kiedy i gdzie *wizyty u stomatologa w czasie ciąży - kiedy i gdzie *wizyty u kosmetyczki w czasie ciąży - kiedy i gdzie *osoba upoważniona i obecna przy porodzie *czy wyraża się zgodę na lewatywę *zawód mój i męża *ewentualne inf. dla pediatry) |
|
|
|
#674 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
i plan porodu taki: KLIK |
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi
Kciuki za wizyte, niech ta szyja się już skraca!' Minini Ciekawe.jak bedzie z nami, u mnie to raczej.powoli coś czuję, tak.jak z Tymonem. Nawet chyba lepiej dla mnie, bo szybka akcja mogła by spowodować, ze nie zdazą z CC... Cashmere Gratki za 38 t. U mnie jutro bedzie 37t.O.d Pestycyda Serio traci się wode? Ja zlapałam 4 kg od wyjscia tydzień temu ze szpitala... watpie żebym tyle przytyła :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#676 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#677 |
|
królikoholiczka
|
Ja też właśnie bardzo puchne. Mam nadzieję że to przejdzie z upalami
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po szpitalu zrzuciłam 2kg, ale już nadrabiam.
![]() I też zaczęłam puchnąć - tzn na razie widzę tylko po palcach bo z trudem zakładam pierścionek.
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki, zeby wizyta była po twojej mysli! Ciekawe jak Morelle na wizycie i jak z jej skurczami. Moze dobrze, ze z Luxmedu zrezygnowała bo by jeszcze tam urodziła w 30min jak było w Lublinie ![]() Siilmariien - NIP pracodawcy, dane położnej, dane pediatry, dowód osobisty. Ja mam jeszcze na liście przy dokumentach - bo wezmę w torebce komórka i ładowarka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi położna mowila z tą utrata wody ale nie wiem na ile te upały pozwolą...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#682 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim. Jestem zadowolona, bo kupiłam szlafrok i biustonosze do karmienia
Byłam z psem na trymowaniu i ledwo zdążyłam przed deszczem. Mam nadzieję, na ochłodzenie, bo ciężko się oddycha.Kciuki za wizytujące ✊️✊️ Cytat:
Moj Tż był łysy przez 14 lat naszej znajomości, a teraz niedawno zapuścił włosy, nie poznaję go, ale wygląda naprawdę dobrze a i też Marcin ![]() Cytat:
Ja byłam na jakichś warsztatach na dzień matki i tam polożna właśnie bardzo polecała masaż shantala, ale widzę, że już któraś dziewczyna napisała o nim. Dodatkowo mojej sąsiadki dziecko miało spięcie mięśni i rehabilitantka też ten masaż polecała. W necie jest mnóstwo filmikow. Ja kupiłam też krople i biogaie. Cytat:
Kciuki, żeby dolegliwości minęły✊️✊️ Cytat:
Ominęłam Twoją torebkę, super jest i zniżka też rewelacja! ![]() Cytat:
Nulka na pewno zdążysz, nie martw się✊️✊️ Cytat:
Mam taką samą z alli, słodka jest i po praniu też nic jej nie ubyło ![]() Cytat:
Gratki za donoszenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Emmos - pokaz szlafrok. Tak sie zastanawiam czy trymowanie mojego byłoby dobre. Ostatnio Sasha postawnowila, ze nie chce byc juz owczarkiem długowłosym tylko krótkowłosym i gubi sierść. Ale zupełnie inaczej niż te siersciowe zwierzęta tylko jak jakaś owca takimi kłębami. Jak próbowaliśmy ja czesać to po jednym czesaniu były 2 reklamówki sierści.
|
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
Witam was
![]() Jestem juz po wizycie i szczerze mowiac to sie rozczarowalam i to samo powidzialam doktorkowi. Szyjka zamknieta i trzyma nie wiem ile ma bo nie mierzyl. Mala wazy 2200g (ciagle miednicowo) i dlatego jeszcze zaden termin ustalony nie jest. Czeka mnie jeszcze jedna wizyta 7lipca o ile nic sie wczesniej nie zadzieje i dopiero bedzie cos ustalane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze szyjka zamknięta , bo dzidziuś jeszcze malutki. 7 lipca za 2 tygodnie wiec szybko zleci. No i wychodzi na to, ze mała sama decyduje, ze chce przyjść na świat przez CC Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#687 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze że wszystko w porządku z patrzałkami: )Cytat:
Cytat:
no i ciekawe czy jeszcze sie obróciWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Jon_Snow - wcześniej jej trochę wypadały, ale teraz to są takie mega kępy a pod nimi krótkie włoski.
|
|
|
#689 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata Malutka jest Twoja córka
kurcze nadal nie macie terminu ustalonego ojej :/ Ja chyba rezygnuje ze szlafroka mi jest ciągle gorąco i nie wierzę że go użyje... W ogóle jaka akcja poszłam sobie połazic i do rossmana po brakujące rzeczy do torby do szpitala jak mnie zaczęło kłuć na dole nie wiem czy w szyjce czy co ale nie mogłam iść co kilka kroków taki przeszywający ból masakra myślałam ze nie dojdę do domu wydygalam jak nie wiem co, szłam już tip topami dosłownie do domu i chyba z 20 razy mnie tak zakuło ale już leżę i się nie ruszam akurat ja mam daleko do donoszonej to niech Mały nie kombinuje nic :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Jak przyjechała karetka było już po wszystkim 
szczery chlopak.

u nas ma TZ siostra taka kupić

(
Niecierpliwe chłopaki
ale dobrze że wszystko w porządku z patrzałkami: )
ale już leżę i się nie ruszam akurat ja mam daleko do donoszonej to niech Mały nie kombinuje nic :P