![]() |
#661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- dzięki chyba tak trzeba do tego podejść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas tylko 2 piętro.. zobaczymy co będzie po tym upomnieniu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Folinko chciałam jeszcze odnieśc sie do Twojej wypowiedzi odnośnie zainteresowania i tego co napisałas o monyi. Jeżeli chodzi o mnie, to chciałabym dziewczyny bardzo aktywnie uczestniczyc w Waszych historiach i bardzo skupiac sie na tym co piszecie, ale czasem jest to niestety dla mnie niemożliwe, co nie znaczy, ze nie życze Wam dobrze. Sytuacja monyi jest na tyle skomplikowana, że ja bym po prostu bardzo jej życzyła z calego serca, żeby tata Mareczka uczestniczył w Jego życiu. Tak na prawdę, to zweryfikować to najlepiej może sama monya, ja nie wiem jakim jest mężczyzna ten człowiek, nie wiem co sobą reprezentuje i jak się zachowuje - ale w zyciu rozne rzeczy się dzieją, może akurat tutaj wydarzy sie tak, ze będzie chciał być przy Mareczku. Jeżeli chodzi o związek, to tez można życzyć niewiadomo czego, ale życie weryfikuje kazde nasze marzenie, kazdy nasz plan - znowu tylko sama monya wie najlepioej w jakim kierunku to zmierza. Ja powiem Wam tak - w moim życiu jest kipisz totalny, czasem coś Wam tu skrobne (ale to zaledwie ułamek tego co się dzieje i jak mocno to wszystko przeżywam), i na prawde sprawia mi radość jak sie odniesiecie do tego co napisze, ale nie mam żalu jak potem zostaje to zapomniane, czy też pominiete - wiem po sobie, że czasem niektore wpisy przelatują mi przez palce. Wychodzę z założenia, że kazdy ma swoje życie, swój świat, swoje kredki. Nie wymagam od Was wczuwania sie w moją sytuację, bo to kawał bagna - i przez to ja tez nie do końca umiem zawsze wykrzesać z siebie jakąś super konstruktywną odpowiedz w stosunku do wpisu którejś z Was - ale chcem, żebyście wiedziały, ze moje intencje są dobre i życzę wszystkim forumowym koleżanką rozwiązania życiowych zawiłości i uporania się z wewnętrznymi demonami. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Zua
![]() Andra gdzie jesteś???i |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Pola ja dziś próbuje ten:
Proporcje na 2 jajka - 250 ml mleka, 110 g mąki, 1/8 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru. Odstawić ciasto na pół godziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Co do wyliczania bananów nie komentuję. Bo dla mnie w momencie ślubu powinni was traktować tak samo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Znasz może jakieś sklepy online gdzie sa ladne ciuchy do karmienia ale nie za miliony monet? Bo za miliony monet to ja tez znam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pozytywna ja tez chce przepis! Cytat:
Cytat:
Mysle tez ze Folinka nie chciala jakos wytykac cokolwiek komukolwiek, tylko akurat nawiazala do sytuacji, ktore kiedys byly inne i za ktorymi hm.. teskni. Ale tak jak ona i ja wspomnialysmy, wszystkie zyjemy w biegu, nie zawsze pamietamy co kto pisal i czasem z czystej dobroci wyjdzie jakis babol albo fo-pa (no wiecie o co mi chodzi, nie wiem jak to sie poprawnie pisze ![]() Ja czuje sie na tym forum calkiem fajnie, mamy tutaj swoją maluska grupkę, kazdego witamy z otwartymi ramionami, tylko czasem osoby szybko wykruszaja sie bo nie nadazaja, nie udzielaja sie tak czesto, przez co inne osoby nie kojarzą ich. Wiec tak przu okazji apel do wszystkich milczacych/malo udzielajacych sie: chdzcie, piszcie, my chcemy widziec co u Was! My nie jestesmy zamkniętą grupą i zazwyczaj nie gryziemy ![]() Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
Kropka te wszystkie specjalnie dedykowane dla mam karmiących rzeczywiście nie są tanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- A i fajne ciążowe sukienki można też upolować na Allegro z asos maternity, tak się zaopatrzyłam w te jedną kwiatową ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Co do ubrań do karmienia to największy problem miałam ze strojem na chrzciny i wesela. W końcu miałam elegancką bluzkę i spódnicę tiulową oraz sukienkę z guzikami na dekolcie. Teraz modne są szmizjerki itp,więc jest w czym wybierać. A poza tym to dla mnie była dowolność. Zwykłe topy, koszulki,bluzki na suwaki,guziki. Do tego spodnie,spódnica itp. Generalnie wszystko to co przed ciążą.
Jedynie na wyjścia warto mieć bluzkę z guzikami albo typową do karmienia żeby nie odsłaniać brzucha, ewentualnie jakaś elastyczną żeby dobrać się do piersi od góry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
W sumie faktycznie w lecie nie ma jakos wielkiej potrzeby kupowania specjalnych bluzek/sukienek. A do jesieni wypraktykuje na pewno cos i będę mogła juz bardziej swiadomie zrobić zakupy! Ale ciazowych bluzek nie moge odpuscic. Bo nawet wieksze rozmiary podnasza mi sie na brzuchu przez co nie wyglada to dla mnie dobrze... Ale mysle ze to co teraz idzie do mnie to bedzie ok- przez najblizsze miesiace bede miec minimalistyczna garderobe! Kurcze jedynie krotkie spodenki przydalyby sie jeszcze...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Czy ktoras się orientuje, czy odchodzący czop może być zielony?
Coś zobaczyłam na bieliźnie.. Taki gesty śluz zbity jak galaretka, ale właśnie zielony nie jest go dużo... Może jakaś infekcja? Aż mi się słabo zrobiło.. Ale tego nie jest za dużo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Blanka to.infekcja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem to infekcja, a nie masz innych objawów?
![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Boże oby, tylko nic nie piecze, nic nie swędzi...
Mam jeszcze globulki to zacznę aplikować na noc.. Oby to było to. Bo aż mi się słabo zrobiło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
Blanka mysle ze to infekcja. Ja tez mialam infekcje gdzie jedynym objawem to niewlasciwy sluz. Obserwuj siebie. A jezeli bedziesz czuc sie pewnie, to zadzwon do swojej gin, ona na pewno poradzi cos. Tylko na spokojnie kochana
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Narazie pełen spokój i opanowanie... Jak to było jednorazowe, to od wieczora na noc zacznę aplikować globulki, a jak coś jeszcze zobaczę, że się wydala to pojadę do gin, albo na IP.
Dzieki dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Blanka ja mam.tak.od czasu do czasu,tylko taki brzydki śluz,bez pieczenia i swędzenia,wtedy.od razu lactocaginal.Miałam też takie zbite.i duże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wsparcie, jesteście cudowne
![]() Sandam, Monya łączę się w cukrzycowym bólu. Ja jestem po buraczkowej i serniku na zimno, za godzinę mierzę. Póki co tylko raz miałam po godzinie 143, tak to poniżej 120. Diabetologa mam na 09.05. Pola trzymam kciuki za męża. Jesteście dzielni. Blanka to pewnie infekcja bakteryjna. Masz jakiś środek doraźny w domu? Wpisz mi proszę wizyty na 24.04 i 30.04. Muszę się zapisać na usg III trym, tam gdzie robiłam połówkowe. Emma cudna torba i kura ![]() Ja po łowach. Na stanie kocyk, pozytywka i girlandy ![]() Wczoraj się dowiedziałam, że będę sobie mogła odliczyć od podatku rehabilitację. Dobre i 500 zł ![]()
![]() |
#682 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam taką nadzieję, że wszyscy tu dobrze życzą innym ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Blanka na pewno jest wszystko ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Wtajemniczenie
|
Co do ciazowych ciuszkow i do karmienia to ja musze sie zaopatrzyc w jakies bluzki, spodni to mam, nakupowalam w sh po 5-10 zl ( no jeansy z hm
![]() ![]() Blanko ja tez myślę że to tylko infekcja, ale zadzwonilabym jednak do gina. Jestem z mężem na ogrodzie, on pracuje a ja patrze, ale az mnie nosi do roboty, tak pieknie swieci sloneczko i ptaszki śpiewają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Wracam z lumpeksowych łowow, kupiłam sobie 2 sukienki odcinane pod biustem, krótkie spodenki i bluzkę. Za wszystko dałam 30 zł, tak to ja mogę robić zakupy
![]() |
![]() |
#686 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Aż się dziwnie czuję pisząc tu tak późno ![]() Cytat:
![]() ![]() Położna też nam rekomendowała balonik annibal. Koszt to ok. 300 zł, ale można go wypożyczyć w ramach SR. Mimo że każda ciężarna stosuje na balonik prezerwatywę + są dezynfekowane to wydaje mi się, że jednak wolałabym mieć swój ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Stawiałabym infekcję, ale z drugiej strony przy infekcji nigdy nie miałam zielonych upławów. Ja bym skontaktowała się z gin. dla pewności jak nigdy wcześniej nie miałaś takich objawów. U nas na wczorajszej wizycie nie było najgorzej - szyjka bez zmian tj. 25mm, ale twarda i zamknięta. Szkoda, że się nie wydłużyła, ale lekarz powiedział, że skoro nie skróciła się w ciągu 2 tygodni to nie ma co się za bardzo denerwować. Mam się nie forsować, ale od czasu do czasu mogę wyjść na spacer i korzystać z pogody ![]() Maluch ułożony jest pośladkowo, ale podobno w moim przypadku to dobrze, bo nie napiera główką na szyjkę powodując jej skracanie, a czas na obrót jeszcze ma ![]() 2 maja mamy usg 3-ciego trymestru i wtedy zrobimy dokładne pomiary. Mam też dylemat odnośnie konfliktu serologicznego - gin. stwierdził, że nie ma potrzeby bym brała immunoglobulinę w 28tc - i po porodzie jak się okaże że dziecko jest dodatnie to wtedy mi podadzą. Kilka wizyt temu wspominał, że prewencyjnie można wziąć, a teraz zmienił zdanie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Blanka mi dwa razy jak odszedł czop to raczej nie idzie tego pomylić, bo on jest taki zaróżowiony krwią, być może rozwija Ci się infekcja
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny,
odniose sie ogolnie do tematu - bo moja historia posłużyła za przykład i rozumeim ze Folinka miala na mysli ogolny trend na forum. Ja doceniam wymiane mysli i pogladow i nie oczekuje dogłębnego zainteresowania historiami zyciowymi to wrecz niemozliwe w duzej grupie osob, ktore nie znaja osobiscie. A wsparcie wzajemne w kazdym temacie mysle ze kazda z nas docenia po to tu jestesmy. Blanka â wspolczuje sytuacji z babcia, tez mam 93 letnia babcie, która trudno opanować. Dopisz mi proszę wizytę na 21 maja. Ja dziś po wizycie trochę przybita musze isc bezwglednie do Centrum Zdrowia Matki Polki â także dziś ogarniam transport do Lodzi â bo sama do szpitala autem na kilka dni nie pojade. No i inne rzeczy typu remonty, wymiana opon itd. Czyli rozgrzebane tematy. Cukrzyca to najmniejszy problem i być może wcale jej nie mam â to się okaze w szpitalu. Mam leukocycty za wysokie wiec wyniki cukru mogą być niemiardajne, ale glownym pwoodem hospitalizacji jest nadciśnienie, na które już nie ma lekow aptecznych i biore maksymalne dawki. W CZMp wlodzi maja jakies inne leki dozwolone w lecznictwe szpitlanym i to tez pwood skierowania. Dam znac kiedy się wybiorę i pewnie znikne wtedy na tydzień lub dluzej bo z telefonu tociezko mi pisać na forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.