![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
@Justysia2203 - z tą ciążą "remontową" to niestety bardzo trafne porownanie. Stary dostał już ostateczne ultimatum, jak minie termin to kończę dyskusję, szukam nowego fachowca i w d mam jego koszty/czas/obietnice. On chyba jeszcze mysli, że ja żartuje, ale jestem śmiertelnie poważna.
Ja posortowałam ciuszki i zdecydowanie mam zielone światło do dalszych zakupów. Jakoś niedużo tego mam, więc buszuję w Nexcie i Reserved (bo tam mnie jeszcze nie było=
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ona? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
Tak! Dzięki, poczytam sobie póki nie mam książki
![]() Pani smith dobrze ze będziesz szukać nowego fachowca a nie nowego starego ![]() ![]() U nas jest właśnie -20, śniegu po kolana, jestem przeszczęśliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo Wam jeszcze tego remontu zostało? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
@Roma1987 - zapowiedź poszukiwania nowego Starego też padła w tej rozmowie 😎
![]() |
#666 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jak tam po weekendzie? Przeczytałam dziś jakiś post o spacerach z niemowlakami i rzucił mi się komentarz gdzie dziewczyna napisała że poniżej -10* nie powinno się wychodzić z dziećmi na spacer nawet z takimi przedszkolnymi bo że to uszkadza płuca maluchów, u noworodka ta granica to -5*... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spacerów z niemowlakiem poniżej - 5 reż bym na spacer nie szła. Starszaka zależy jaka jest odczuwalna temperatura i od wiatru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Z noworodkiem to pewnie przy takiej temp faktycznie nie będzie dlugiego spaceru, zwłaszcza gdy do tego dochodzi wysoka wilgotność i wiatr, ale niemowlak - tu bym nawet zaryzykowała.
Natomiast decyzję bym podjęła biorąc co innego pod uwagę - czy dzidziul juz był na mrozie i jakim dużym. Jeśli to miałby byc 1-2 spacer to bym go potrzymała co najwyżej przy otwartym oknie, ale jeśli to byłoby kolejne zimowe wyjście, to pewnie na chwilę byśmy wyszli
![]() |
#672 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Oooo nawet nie wiedziałam że Ty ze Śląska ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak z innych rzeczy od polecam lusterko do samochodu, aby widzieć prowadząc w swoim lusterku co tam dziecię porabia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooooo dobrze że mi przypomniałaś o tym lusterku!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
Kupiłam takie lusterko do auta w smyku na wyprzedaży za 30 zł
![]() Co do mrozu, mysle ze takie mrozy jak dziś w nocy to jest praktycznie anomalia już w tych czasach, w marcu jak będzie -5 to będzie pewnie maksymalny mroz, a potem nasze bobasy to już będą wiosenno letnie, na kolejna zimę będą już całkiem spore i przypuszczam ze raczej chyba będę wychodzic tak do - 10, na krótszy spacer, ale to jeszcze zasięgnę rady jakiegoś pediatry któremu będę ufać (muszę takiego najpierw znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do temperatur to moja mama prowadziła nas codziennie koło 5 rano do przedszkola 4km pieszo przez cały rok. Ponad 20 tak temu były prawdziwe mroźne zimy i jakoś ja i moje rodzeństwo problemów w płucami nie mamy. Nigdzie badań też nie widziałam że to jest szkodliwe ale tematem się nie interesowałam. Więc nie chce mi się wierzyć w te uszkodzone płuca. Ja mam w planach temperatura sugerować się jak grubo ubrać dziecko i siebie a długość spaceru dostosować do jakości powietrza. U moich rodziców w górach na pewno jak powietrze będzie ok będziemy robić długie spacery z dzieckiem i psem bez względu na temperaturę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | ||||||
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]() A tak btw, jak tam Synek? Chodzi mi o te nierówne źrenice - nic nie piszesz na ten temat, wiec zakładam, że wszystko ok? [QUOTE=stookrotka1991;8844 1057] Cytat:
Cytat:
To i tak, że Ci zlecili wątrobowe, też nie za częste... :/ Dobrze, że wszystko skończyło się ok i nie "złapało" Cię nic po drodze. Cytat:
Jak tam dzisiaj smaopoczucie - lepiej? Cytat:
![]() No to dobrze, że już paczka prawie że w drodze, młoda niech tam bezpiecznie siedzi w brzuszku, czeka i nie wychodzi ![]() Pola i Michalina - też moje "topy" strasznie mi się podobają. Cytat:
Co jak co, ale na pewno widziałam małe bąble biegające po dworze przy niższej temp niż -10. Ale nie mam pojęcia jak jest z noworodkami, niemowlakami. Bardzo możliwe, że ja będę miała z takimi wyjsciami większy problem niż dziecko :P Jak tam Wasza waga, dziewczyny? Wypłaszcza się coś, czy wciąż rośnie mocno? U mnie stałe +0,5kg / tydzień, mam nadzieję, że to niedługo trochę zwolni bo jeszcze tylko 4 kg do granicy, której nie chciałabym przekraczać....... ![]()
![]() |
![]() |
#678 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=whimxx;88444106]Hahaha, o matko!! No to już było konkretnie, widzę
![]() A tak btw, jak tam Synek? Chodzi mi o te nierówne źrenice - nic nie piszesz na ten temat, wiec zakładam, że wszystko ok? Cytat:
![]() Edit: zauważyliście że ostatnio dziwnie cytuje wypowiedzi? Zacytowałam Whimxx a wyskoczyła mi Stokrotka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2021-01-18 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Justysia odnośnie paczki z Gemini w piątek była u mnie ![]() Teraz czekam jeszcze na zamówienie jedno z smyka i jedno z allegro właśnie doszło do paczkomatu. Teraz mi przyszedł sms, że coś idize poczta i próbuje sobie przypomnieć co zamawialam jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Hej, mnie weekend minął intensywnie i towarzysko. W sobotę spotkaliśmy się i pograliśmy w planszówki z jednymi znajomymi, a wczoraj spacer i popołudnie z drugimi
![]() Dzisiaj przyszła mi paczka, a w zasadzie dwie z wanienką i stelażem, ale obie te rzeczy zapakowali osobno i takiego pudła i takiej ilości folii babelkowej, w życiu nie widziałam ![]() Ostatnio nie sprawdzałam wagi, ale jak patrzę na zdjęcia to faktycznie jestem już duża, nie chcę więcej tyć, bo brzydko na sesji wyjdę ![]() Co do imienia, to wybraliśmy, w zasadzie ja wybrałam, TŻ nie oponował, ale ma też swoje pomysły i boję się tego, że jak zgłosi ją przez epuap to wpisze wszystko co mi się spodoba, bo teraz nie ma już ograniczenia do 2 imion. ![]() Spacery w mrozie: taki zupełny noworodek to może niekoniecznie, ale krótkie werandowanie myślę, że nie zaszkodzi o ile powietrze jest ok. Dzisiaj niestety cały kraj ma przekroczone normy, no może prócz wybrzeża, bo tam to chyba rzadko jest "czerwono". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, potrzebuję szybkiej odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | ||
pani.dietetyk
|
Cytat:
No to super, tyle co nic!! Zazdraszczam. Cytat:
![]() Takie wieczory z planszówkami są, w mojej subiektywnej ocenie, najlepsze - uwielbiam. Chcesz się pochwalić, czy niekoniecznie? ![]() Odkrylam dzisiaj super profil na insta: pamietnik_poloznej, jeeej, jak sie wkręciłam to prawie wszystko przeczytałam. Nie jest merytoryczny, bardziej położna opisuje doświadczenia z porodów kobiet. W bardzo ładny sposób. No zauroczył mnie i uspokoił ten profil.
![]() |
![]() |
#683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=whimxx;88444106]Hahaha, o matko!! No to już było konkretnie, widzę
![]() A tak btw, jak tam Synek? Chodzi mi o te nierówne źrenice - nic nie piszesz na ten temat, wiec zakładam, że wszystko ok? Cytat:
Co do Syna jeszcze nic nie wiem , okulista na 2 lutego, i boje się bardzo że będę musiała odwołać . Miałam kardiologa teraz na 25 stycznia i odwołuje bo ta cholerna ospa zaatakowała . Córka zaczyna zdrowiec i pytanie czy syn się zaraził 🤷🏻☠♀️ Mi ostatnio waga podskoczyła nawet nie wiem kiedy , było 57-58kg aż tu wczoraj 60,55kg ![]() Mam stresa bo jutro wizyta a nawet nie wiem jaki lekarz i czy będę długo czekać . Teraz trochę mnie mniej bo zmobilizowałam rodzinę i w piątek się przeprowadzamy ... Wkoncu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny które rodziły przez cesarkę mam pytanko ![]() I pytanie drugie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dziś na nic siły wiec tylko zamelduję że dzidziusiowi stuknęły 2 kg, trochę przystopował z koksowaniem (wrócił z 65 z powrotem na 52 percentyl). Oczywiście znów sie schował za łożyskiem i pokazał nam tylko język (plus te wszystkie szare masy które doktorka umie odczytac a mi przypominaja tylko test rorschacha).
Kupiłam lovelle, jutro jadę po dalsze zakupy bachowe i też ruszam z praniem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |||
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]() Chociaż na moim przykładzie, pamiętam jak byłam mała i były ferie, spędzałam dzień w dzień u mojego kolegi sąsiada - jego mama nas pilnowala - on dwa dni po skończonych feriach ospa a u mnie nic. Złapało mnie dopiero jak miałam 15 lat. Cytat:
![]() A planujesz mieć planowane cc? Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja podbijam 2450g ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() A no i mówiła o tej ochronie krocza i tylko potwierdziła to co mówiła położna która prowadziła ciążę że tu nacinają tylko i wyłącznie w sytuacji gdy trzeba przyspieszyć poród bo z dzieckiem coś się dzieje, krocze jest "kruche" i może bardzo popękać, coś chyba jeszcze było, no ale że tutaj do nacięcia muszą być wskazania medyczne i ogólnie mega rzadko się nacina bo później dla kobiety to jest bardzo męczące, długo się goi, albo mięśnie można naciąć a to już podobno lipa straszna... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.