Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-30, 11:15   #661
malgogaj
Zadomowienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Moj Olaf w niewygodnym ale jakże uroczym sweterku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg male.JPG (31,5 KB, 66 załadowań)
Stary 2007-01-30, 11:32   #662
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Sohf ach te czkawki, ale Twoj Maluszek dzielnie ja znosi. Naprawde uroczy!!
Nita pewnie, ze Cie pamietamy. A Twoja corcia ma wymiary podobne do mojej tyle, ze moja krotsza
Elu a Twoj Jas to ''kawal chlopa'', slodkie oczki ma.
Malgogaj no ja wlasnie moja Tosie na takim odwyku mam, a sweterek naprawde slodki.

A ja juz po dentyscie. Antonia wyjatkowo grzeczna byla. Chyba podobnie jak mama ma juz od pierwszych chwil zycia strach przed stomatologiem. Raz sie tylko rozkrzyczala, ale pani jej cos zanucila i znowu zasnela. No i jak ja ubieralam do wyjscia to popis dala.
Potem poszlysmy na dlugi spacerek i po powrocie do domu Tosia dalej spi, wiec ja ja na balkon, zeby jej nie wybudzac rozbieraniem. W ten sposob mam czas dla siebie. Heh ciesze sie kazda wolna chwila. A na dworze dzisiaj ok. 10 st, tyle, ze slonca nie ma. Ale ogolnie bardzo przyjemnie, wiec niech sie dziecko dotlenia. Niech spi, bo ostatnio tego snu malo miala.

Dzisiaj czeka nas tez wizyta u ortopedy i pewnie skonczy sie na tym pasie czy szynie, czy co to takiego, bo ja juz sama po faldkach widze, ze roznica jest. Biedaczka, ale plus tego taki, ze sie od noszenia odzwyczai, bo nosic niewygodnie dziecko z ta szyna. Wiecej za to bedzie przytulania i glaskania i patrzenia ''na nic''
Stary 2007-01-30, 12:03   #663
adriana83
Raczkowanie

U mnie racze wszystkie zakupy dla małego okazały się mniej lub bardziej, ale przydatne, no może z wyjątkiem gruszki do nosa, która w ogóle się nie sprawdziłam, dopiero frida poradziła sobie katarkiem. W przedporodowych zakupach zabrakło jedynie smoczka, którego początkowo w ogóle nie chciałam dawać dziecku, ale Tymon ma problemy z brzuszkiem, a ze smoczkiem bardzo się uspokaja.
Niestety od kilku dni Tymon musi dostawać zastrzyki na zakażenie dróg moczowych, biedny strasznie po nich płacze. Na szczęście ostatnie badanie moczu wyszło już dużo lepiej, więc w czwartek koniec z zastrzykami!
Wszystkie maluszki są urocze .
A to mój Tymon po w i czasie kąpieli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tymon po kapieli2.jpg (61,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tymon sie kapie3.jpg (40,7 KB, 25 załadowań)
adriana83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 12:06   #664
adriana83
Raczkowanie

dorzucam jeszcze dwa zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tymon po kapieli.jpg (72,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tymon po kapieli3.jpg (95,7 KB, 37 załadowań)
Stary 2007-01-30, 12:07   #665
AnitaSuska
Zadomowienie

Hej

Ja mialam wczoraj kolejna wizyte w wc i pod prysznicem z serii mrozace krew w zylach :"cos z wnetrznosci pologowych":/wczoraj zobaczylam takie konkretne ciemne skrzepy krwi,bordowe i duze jak pijawkidzis ide do gina,bo pobolewal mnie tez brzuch troszke i zaczynam sie bac,ze cos nie tak zostalo oczyszczone podczas porodu Tak srednio chce zostawic malego,ale musze to sprawdzic,bo nie wygladalo mi to normalnie,do tego normalna miesiaczka..brrr

Sohf Twoj maluszek piekny
Elu Jas to juz kawal chlopafajowy

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 12:12   #666
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
mały jest prześliczny!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzięki Kasiu wszystkim naszym dzieciaczkom nic nie brakuje a do filmiku natchnełaś mnie Ty i Twoja niunia

Elu, fajny ten Twój szkrab, już taki dużutki

co do przybierania to mój książkowo, skończył 4 tygodnie i równo kilogram na plusie za to nie wiem co z tą jego czupryną, jak mu się nic nie zmieni, to chyba będe go musiała strzyc niedługo
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 12:19   #667
adriana83
Raczkowanie

trochę mnie zmartwiłyście z tym przybieraniem....Tymon co prawda w sobotę skończył dopiero 3 tygodnie, ale przybrał niecałe 500 g. Pocieszam się tym, że na niedożywionego nie wygląda
Stary 2007-01-30, 13:07   #668
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnitaSuska Pokaż wiadomość
Hej

Ja mialam wczoraj kolejna wizyte w wc i pod prysznicem z serii mrozace krew w zylach :"cos z wnetrznosci pologowych":/wczoraj zobaczylam takie konkretne ciemne skrzepy krwi,bordowe i duze jak pijawkidzis ide do gina,bo pobolewal mnie tez brzuch troszke i zaczynam sie bac,ze cos nie tak zostalo oczyszczone podczas porodu
ja dzis tez idę do gin., bo umówiłam się na wizytę tę w 6 tyg i dziś w nocy zaczeło po 2 tyg przerwy coś jeszcze wyciekać gęste i brunatne

Sohf, strasznie fajne to twoje dziecię i na zdjęciach i na filmie Mój tez ma czkawkę, juz w brzuchu mu sie czkało tylko wtedy nie mogłam mu dać cycusia

jest 14:15 a mój Jasiek jeszcze w piżamce, co sie obudi to cycuś i zasypia i tak wokoło.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 13:20   #669
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Adriano 500g i 3 tygodnie to dobry wynik. Nie masz sie co martwic, tym bardziej, ze Tymon wyglada naprawde dobrze.
Z tego co wiem, to szybciej przybieraja (a wlasciwie powinny) dzieci z niska masa urodzeniowa. Moja Toska jak sie urodzila wazyla 2580 a teraz ma 7 tygodni i prawie 2kg na plusie jest.

Chcialam Wam pokazac Tosie zafascynowana nowa zabawka jaka dostala ode mnie w piatek . Troche jeszcze mala do niej jest, bo glowa jej troche wisi, ale na kilka minut ja tam wkladam, mam przynajmniej pare minut wytchnienia, bo hustanie to Tosia bardzo lubi. Oprocz tego fotka wyprawy na sobotnie zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2998.JPG (116,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3000.JPG (115,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2997.JPG (115,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2987.JPG (117,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2007-01-30, 13:24   #670
Nita6
Zakorzenienie

Dziewczyny jak jest u was z powrotem do figóry z przed ciązy. Ja się odchudzam - dodam ze juz nie karmię .
No i u mnie masakra z rozstępami. napiszcie jak jest u was i jak z tym walczycie
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 13:39   #671
adriana83
Raczkowanie

Kamilko, Tymon urodził się całkiem duży, bo ważył 3960, więc może faktycznie teraz będzi wolniej przybierał niż mniejsze dzieci. Niedługo mam przyjechać do niego pediatra, więc okaże się, czy z jego wagą wszystko jest ok.
Tosi chyba bardzo spodobała się nowa zabawka . A w tym kombinezonie wygląda super!

Nita, ja co prawda nie odchudzam się, bo raz, że jeszcze karmię, a dwa, nie bardzo mam z czego. Na brzuchu mam trochę naciągniętą skurę, a poza tym jest jak przed ciążą....z wyjątkiem rozstępów. U mnie też masakra pod tym względem, mam je na brzuchu i na piersiach. Póki co smaruje kremem gerber, ale sama nie wiem czy to coś pomoże.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-30, 13:50   #672
Nita6
Zakorzenienie

Ja na poprawę samopoczucia kurki domowej poszlam do fryzjera i na solarium - to działa - poprawia humor. oto efekt.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (16,4 KB, 63 załadowań)
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 13:54   #673
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak jest u was z powrotem do figóry z przed ciązy. Ja się odchudzam - dodam ze juz nie karmię .
No i u mnie masakra z rozstępami. napiszcie jak jest u was i jak z tym walczycie
rozstępy mam tylko na piersiach- zrobiły się w ciąży i przybywa ich teraz, kiedy karmię;((( Już nie walczę, zresztą trudno wcierać jakieś specyfiki, jak się przystawia małą tak często, jak ja ostatnio...

na brzuchu za to ani jednego- oponka jeszcze trochę wisi, ale na spacerach z Niną (a robię duże rundy w pięknym pobliskim parku, ok. 1 h. to zajmuje szybkim marszem) ćwiczę wciąganie))) Mam -10kg na wadze, zostało jeszcze z 7 ciążowych i potem jeszcze 10 docelowych, żebym się dobrze poczuła. Straszne...Nie odchudzam się, ale jak minie te przepisowe 6 tygodni (za miesiąc), zamierzam odkurzyć stepper i ćwiczyć.
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 13:55   #674
astrzyk
Raczkowanie

Nita ja też się nie odchudzam, bo karmię ale zaczęłam ćwiczyć. Niestety zostało mi jeszcze parę kg po ciąży, ale całe szczęście nie przybyło mi rozstępów. Brzuch powoli zaczyna wyglądać ok ale jeszcze do formy sprzed ciązy dużo mu brakuje. Myślę sobie, że do wakacji zdążę się doprowadzić do ładu
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 14:02   #675
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adriana83 Pokaż wiadomość
dorzucam jeszcze dwa zdjęcia
Adriana83 synek na zdjęciu w sweterku- cudo!!!
Bardzo 'południowo' wygląda- będzie przystojniak! Zresztą synek Sohf to samo!

A Jasiek to już fajny klocek!

W ogóle DZIECI TO SIĘ NAM UDAŁY, NIE???!!!

Edytowane przez kasia191273
Czas edycji: 2007-01-30 o 14:23
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 14:37   #676
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Adriano no widzisz Tymon urodzil sie spory, wiec nie ma sie co zamartwiac. Wieksze dzieci przybieraja wolniej (poprostu nie musza nadrabiac zaleglosci )

Nita ja nigdy szczupla nie bylam, ale po porodzie wrocilam juz do wagi. Jedynie piersi mam jak mleczarnia (zawsze spore byly, a teraz przy karmieniu to juz masakra), rozstepy mam tylko na biuscie, no ale karmie i nie moge smarowac. A na brzuchu moze ze 2 cm wiecej, bo w niektorych starych dzinsach troche cisano w pasie. Musze brzuszki zaczac robic, ale sie jakos zebrac nie moge. Co do odchudzania to hehe - wrecz przeciwnie!! SLODYCZE PANUJA - niestety!!!
Stary 2007-01-30, 15:59   #677
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Mnie z ciażowych kg zeszło 14 zostało jeszcze 9.
Brzuch mam jeszcze duży i rozstępy też są ale nawet nie jestem w stanie niczym smarować bo skóra jeszcze boli.
Ja sobie daję te przepisowe 6 tygodni luzu a potem będę się marwić i działać.
W ciaży byłam 9 miesięcy więc nie oczekuję, ze nagle w kilka tygodni wszystko wróci do normy, zwłaszcza rozciągnieta skóra na brzuchu (ponad 130 cm).
Karmię dwójeczkę więc z dietą szaleć nie będę ale mam zamiar zabrac sie za treningi oczywiście też z umiarem, zeby laktacja nie siadła.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 16:49   #678
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Nita pewnie że Cię pamiętamy
Bardzo ładna fryzurka

Ja już coprawda wróciłam do wagi z przed ciąży,we wszystkie ciuchy się mieszcze ale jakoś zadowolona ze swojego wyglądu nie jestem
Na brzuchu jakas taka skóra nie fajna, smarowałam go miesiąc po porodzie kremem musteli a od wczoraj zaczełam Cwiczyć mięsnie

W temacie prezenty od Gości :
Wczoraj po wizycie kolejne dwa ręczniczki do kolekcji(nie wiem co ja bede robic z taka ilościa )

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2007-01-30 o 17:24
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 17:49   #679
marti86
Zakorzenienie

Anitko dziekuje w imieniu malej

dziewczyny a my mamy nadal problem z kupkajuz nie wiem co mam robic czy pomoc malej czy niedzwonilam do poloznej kazala zjesc jablko i dac dwa razy herbatke hipa ale nic nie pomoglo:/mala sie bardzo meczy-prezyc sie ma twardy brzuszek i jest marudna.

jesli chodzi o kwestie wygladu to ja juz powrocilam w pelni to przedciazowych rozm jakis tydzien temu(waga mialam przedciazowa od razu po porodzie)ale kosci mi sie dopiero niedawno pozlazily tak ze wchodze we wszytskie dzinksy

dziewczyny dzieciaki przesliczne-jak malowaneaz milo popatrzecmusze cosik poszperac na temat zaparc u niemowlat bo troche zaczynam sie niepokoic:/

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-30, 18:23   #680
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

[quote=marti86;3562687]Simonko wiesz co ja zauwazylam u swojej malutkiej??jak jej daje herbatke z butli i co chwile nie wyciagne jej smoka to ona wymiotuje-chyba nie bardzo umie sobie poradzic z szybkim przelykaniem.jak jej daje odpoczac co chwilka to jest ok-juz sie nauczylysmy jak pic zeby nie wymiotowac tylko sobie ladnie beknaca jak mala beknie to nawet odglos bekania TŻ przy niej wysiadatak samo z baczkami0-jak stary chlop pierdzi

dzis znow nie zrobila kupkiteraz ladnie mi zansela a ze mama oglada u mnie w sypialni jakis film to sie ulotnilam na chwile bo przy okazji luka na malamam nadzieje ze w nocy sie wyprozni bo znow bedzie niedna sie meczyc:/i tak sie meczy.przeciez noworodek powinien kilka razy dziennie kupkac(czytalam w roznych zrodlach ze conajmniej 3 razy na dobe)a ona ledwo raz a od dwoch dni to 2 kupki na 3 doby:/[quote]

Marti, mi sie wlasnie tez wydaje ze bebiko bebikiem, ale te wymioty to mogly byc tez spowodowane smoczkiem. Tamarka nie bardzo sobie radzi ze smoczkiem, a jeszcze TZ nafutrowal ja wtedy spora iloscia mleka na raz. A ona raczej nie odbija. Ale juz problemy z kupa to wina bebiko. Tamarka od momentu podania w czwartek bebiko ma problemy z kupa. A wczesniej robila ,,ksiazkowe" kupy. Teraz nie wyproznia sie codziennie a jak juz ta kupa jest to nie taka jak powinna- duza ilosc biegunki. Tez sie zastanawiam czy nie podac jej czegos na te kupy, bo widze ze jest niespokojna, prezy sie i marudzi. Na szczescie gazy ladnie odchodza- wiec to nie kolka raczej a problem z wypropznieniem. Jak znajdziesz jakis dobry specyfik na kupke to napisz.
Jak zobaczylam Twoja Laurke w tej kiecuni to musze mojej Tamarze tez kupic. Mam mala laseczke a nie kupilam jej zadnej sukienki jeszcze- wstretna matka ze mnie.
Stary 2007-01-30, 18:23   #681
sohf
Wtajemniczenie

Marti mnie mówili, że takie maluchyb moga nawet raz na tydzień robic kupke i to jest równie prawidłowe jak 12 dziennie. mój maluch w sumie robi taką poządną raz dziennie, też się męczy troszkę, pręży i popłakuje ale na bank nie są to zatwardzenia, bo potem wychodzi taka płynna kupka a lekarka mówiła, zę przy zaparciach to sa takie bobki suche...daje mu herbatkę Hippa i Plantex (raz to raz to) ale w sumie poprawy nie widać. nie mam pomysłu jak mu pomóc. czasem pomaga suszarka, nawet niekoniecznie skierowana na brzuszek, jak sobie gdzieś szumi to tez mu się lepiej śpi.

kasiu mój Kuba taki ciemny bo z żółtaczką zobaczymy jaki będzie jak mu to zejdzie całkiem

co do wyglądu pociążowego to jakieś 5 kg na plusie, brzucha już wcale nie mam, tylko skóra na nim taka bardziej nieciekawa i pępek mi paskudnie wygląda a i ta wstrętna krecha mi nie znikła, mam nadzieję, zę to niedługo nastąpi. ale w spodnie dopasowane przed ciążą nie wchodzę, nie wiem czy mi się kości tak rozeszły, czy jakiś tłuszczyk się poniewiera, mam nadzieję zę to do czasu. aha, a z tych 5 kg, to przynajmniej 3 to moje wielkie, monstrualne cycki :p
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 18:42   #682
Aranka
Zakorzenienie

Ja też wagę sprzed ciąży miałam zaraz po porodzie...teraz to mam już nawet mniej o 2kg i po 2,5 cm mniej w udach. Mogłoby mi tyle spaść z moich pultasów to byłabym szczęśliwsza. Fakt...nie mam nadal wcześniejszego wcięcia w talii ale dopiero 4 tygodnie temu urodziłam więc co tu panikować!

Laura też dzis jęczała na brzuszek po czym...walnęła mi taką kupę, że wylała się z pampersa i sięgnęła szyi. SZOK!

Wogóle zauważyłam, że jak daję jej Infacol to okropnie mi ulewa.

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 19:42   #683
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez Mariqa Pokaż wiadomość
Prawidłowy przyrost to rzeczywiście pożądany kilogram, ale z wiele dzieci przybiera po 65-70 dag.
Ale na razie proszę Cię nie przejmuj się , dobrze, że przyrosty w ogóle są, zapewne mała jeszcze spadła z wagi po urodzeniu? Ile jej przybyło od najniżej notowanej wagi?
Mi mówiła właśnie neonatolog, że ospałość i ta senność może być wynikiem niedożywienia /ale też i żółtaczki- tu pewnie nałożyły się te dwie przyczyny/.
Jeśli Was puścili do domu to stwierdzili, że córka sobie poradzi z tą żółtaczką, trzeba jej dawać jeść częściej, przystawiaj ją w każdej wolnej chwili, nawet jak się nie domaga. Organizm szybciej wydali bilirubinę
juz nie wiem co myslec o tym przybieraniu. Dzisiaj pediatra w poradni patologii noworodka na pytanie o prawidlowe przybieranie powiedzila ze ok 700 gram przyjmuja za prawidlowe, a nie 1 kg. Oczywiscie nie jest to ,,sztywna" wartosc, bierze sie pod uwage kazde dziecko indywidulanie.
Tamarka urodzila sie z waga 2830, po pierwszej dobie spadla do 2600 z kawalkiem. Dzisiaj wazyla rano u pediatry 3290 zaledwie, a jutro konczy 4 tygodnie, wiec jednak za malo przybrala. Bede sie starac ja przystawiac czesciej.
Dziewczyny, Wasze dzieciaczki takie fajne pulpeciki juz, a moja sierota taka drobniutka i chudziutka, chociaz jak patrze na jej zdjecia to wyglada bardzo pyzato. Zestresowalam sie jak poczytalam ile Wasze maluchy przybraly.
Stary 2007-01-30, 19:53   #684
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Ja przytylam w ciazy 10 kg, ale urodzilam w 37 tc a Tamarka wazyla tylko 2830. 2 tyg po porodzie jak zeszla opuchlizna po cc - bylam masakrycznie opuchnieta po tym jak po cc napompowali we mnie kilka kroplowek- wazylam 1 kg wiecej niz przed ciaza. Jutro 4 tyg po porodzie i nie wiem ile waze, mam wrazenie ze przytylam????? Karmie i ciagle jestem glodna i mam ogromne pragnienie. Codziennie wypijam litry plynow roznych.
Piersi mam spore, przed ciaza mialam 70D. Na szczescie nie mam nawet pol rozstepa nigdzie po ciazy. Wydalam majatek na mustele ale warto bylo. Wierze ze pomogla, bo tendencje do rozstepow mam- mam na tylku stare rozstepy sprzed kilku lat. Teraz smaruje sie codziennie mustela zelem- taki specjalny po porodzie i l' Orealem sculp up. Brzuszka prawie nie mam w sumie, ale skora jakas taka ,,nie moja"- malo jedrna, flaczek. Jak dotykam brzucha to szok- bardzo miekki , obrzydliwy, z sadelkiem jakby.
A co do dzinksow to mi sie chce plakac bo wchodze tylko w 3 najwieksze pary, a ulubione leza w szafie.Caly czas mam opuchniecie nad i pod cieciem i mam wrazenie ze juz nie zejdzie nigdy.
A co do cwiczen tto niestety nie moge jeszcze- boli mnie caly czas ciecie.

Edytowane przez Simona
Czas edycji: 2007-01-30 o 21:26
Simona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 20:12   #685
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Simona- mnie nie boli pęcherz, kilka pierwszych dni mnie bolało jak robiłam siku - myslę,że to od cewnika. Teraz jest ok. Czasem boli mnie "w krzyżu". Jakie mialaś znieczulenie? Ja mialam podpajęczynówkowe.
Ja też mam opuchliżnę pod i nad cięciem, ale się tym na razie nie martwię, jestem dopiero miesiąc po. Ty też się nie martw, na pewno zejdzie. Co do dzinsow, to wciskam się jakoś, ale muszę jeszcze schudnąć. Nie martw się tym wszystkim, jest jeszcze za wcześnie, poza tym karmimy piersią i organizm zatrzymuje sobie trochę zapasów i hektolitry wody żeby wykarmić dziecko.
Adriana, Malgogaj - chłopaki jak malowane!
Nita - fajna fryzurka , ja też już marzę o fryzjerze

Chyba mi przchodzi to zapalenie piersi, temp mi spada i czuję się coraz lepiej. Dzi zapisalismy małą. Zdecydowaliśmy ,że będzie Anielka Anna.
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 20:31   #686
Konto usunięte

Byłam u gin., wszystko jest ok, dzisiejsze krwawienie to pewnikiem miesiączka . Pani wyciągneła mi resztę szwa który sie nie rozpuścił A na wynik cytologii mam czekac do ok 3 mies.! Nasza cudowna służba zdrowia...
Moja figura po ciazy: Mam tak jak Simona, brzuch jak z silikonem w środku ale kurczy się, zauważma to po spodniach i obcisłej kurtce. czasami noszę pas poporodowy. Rozstępy pojawiły się u mnie na biodrach w 9 miesiącu, a teraz przy chudnięciu też zauważyłam nowe Na istniejące używam krem Eris Tocoreduct -b. dobry! A zapobiegawczo Galenic Elancyl, trochę drogi ale koleżanka farmaceutka mi go poleciła, mówi ze u niej w aptece bardzo dobrze schodzi i nabywają go własnie kobitki w ciąży.
Do mojej wagi nie wiem kiedy wrócę dobre 10 kg mi zostało. Ale koleżanka- z natury sucha jak patyk- pocieszyła mnie, że prawie pół proku po porodzie brzuszek miała jeszcze jak w 5 mies, a widoczny spadek wagi miała 6 miesięcy po. Jutro wyskoczę na silownię pojeździć na rowerku chociaż.

Mleko: syn koleżanki-ur.22.12.- ma chyba skazę białkową, póki co lekarz kazał matce odstawić nabiał i pić melko dla niemowląt antyalergiczne i dalej karmić piersią. I tak sobie pomyślałam coby nie zrobc tak samo.... zwykłego mleka staram się unikać, więc może takie... czy takie mleko będzie tak samo dobrze przyswajane przez organizm jak krowie? Co o tym myslicie?

Urlop wychowawczy:macie zamiar iśc na wychowawczy czy raczej nie? Bo ja chetnie bym skorzystała... tylko dochody niby nie duże ale za duże żeby dostać zasilek. Ale na forum chyba e-mama wyczytałam że mozna Pojsc do MOPSu z podaniem o uznanie zarobków moich za poprzedni rok jako dochód utracony i wtedy naliczają zasiłek tylko z zarobków męża. Coś wiecie o tym?
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 21:04   #687
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Wszystkie dzieciaczki grudniowo- styczniowe cuuudowne i wyjatkowo udane jak patrze na fotki- chlopaki- przystojniaki, dziewczynki- landrynki

Kasiu, grzechotka super, a zdjecie z kocurkiem to szok- dla mnie cudo.

To ja sie pochwale Naszym kumpulumpu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0901.jpg (40,5 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Simona
Czas edycji: 2007-02-06 o 17:57
Stary 2007-01-30, 21:19   #688
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

cd

Edytowane przez Simona
Czas edycji: 2007-02-06 o 17:59
Stary 2007-01-30, 21:22   #689
Konto usunięte

Simona chyba nie długo większy zlew musicie kupić zresztą my wanienke też
Kosmetyki Hippa to chyba każda z nas ma Ja w próbkach ze szpitala, a własciwie w gazectach miałam kupony rabatowe do rossmana i kupiłam cała serie Hippa Rewelka!
Stary 2007-01-30, 21:23   #690
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Fibian, mam wpisane ze bylo to znieczulenie rdzeniowe. Po wszystkim podali mi kilka kroplowek i bylam spuchnieta na drugi dzien m,asakrycznie. Nie poznalam siebie w lustrze.
A co do zatrzymywania przez organizm wody teraz to sie wlasnie zastanawiam bo ja bardzo bardzo duzo pije. Mam straszne pragnienie caly czas. Jakbym byla na mega kacu przez 24 h. Wy tez tak macie???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości