|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
A tak szczerze powiedziawszy to zastanawia mnie to, kto zamawia kosmetyki (drogie kremy i perfumy) u konsultantki, jak na allegro są wystawiane minimum pół taniej...
Chyba osoby nie mające dostępu do neta, bądź nie zarejestrowane na allegro ![]() Albo mające duuużo pieniążków... ![]()
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,mam problem.
Na początku października sprzedałam coś na allegro. Dwa dni po zakończeniu aukcji dostałam maila od dziewczyny,która ją wysłała,że bardzo przeprasza,ale wpłaci pieniądze dopiero do 15 października,bo wypłata jej się przesunęła.Napisałam,że ok i w takim razie czekam do 15(dostałam odpowiedź: "bardzo dziękuję i oby więcej takich allegrowiczów jak pani").Tymczasem mamy dziś 20,a z jej strony zero odzewu,kasy na koncie brak.W piątek wysłałam jej maila-nie odpisała.Loguje się na allegro,nawet zrobiła kilka transakcji ![]() Pewnie dalsze pisanie maili w próżnię nie ma sensu,więc zastanawiam się nad zaczęciem sporu przez "centrum sporów".Co o tym myślicie?Czy to rzeczywiście działa,macie jakieś doświadczenia? Z góry dzięki za wszelkie rady.
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Wtajemniczenie
|
Może w następnym mailu postrasz ją że napiszesz do Allegro, zazwyczaj skutkuje i ludzie szybko wysyłają "zagubione" towary, albo robią wpłaty
![]()
![]() |
#665 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
Dzięki,jakoś mi wypadło,że jest ta opcja przypomnienia.
Kobieta odpisała mi rano,że wpłaci pieniądze dziś po pracy,zobaczymy.
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
ale towaru nie wysłałaś?
dziewczyny włąśnie,jak to jest,kiedy zakupuje się bez paczki pobraniowej ,bo to już znam. najpierw wpłata na konto,a potem wysyłka,kiedy pieniądze są już na koncie? a jeśli ktoś się rozmyśli,musi pisać,że nie chce?czy to jest obowiązkowe. ja wiem,że tak wymaga kultura,ale czy to obowiązek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie wysłałam kupującemu towaru przed otrzymaniem pieniędzy. A co do tego co jak się ktoś rozmyśli...Masz na myśli kupującego,tak? Skoro sprzedający nie może się rozmyślić (m.in.znana sprawa z łódką i autem)i jest zobowiązany do sprzedaży wystawionego towaru osobie,która go wygrała,niezależnie czy cena jaką osiągnął podoba mu się czy nie, to chyba uczciwie byłoby,gdyby to samo dotyczyło kupujących,prawda? Jak dla mnie to "nie ma takiej opcji",tzn.albo ktoś się bawi,albo robi zakupy na allegro. Wiadomo,że na siłę komuś towaru nie wciśniesz i nie wyciągniesz od niego kasy ![]() ![]() Najgorsze jest to,że do wielu osób wciąż to nie dociera,i bezmyślnie "klikają" na aukcjach,tracąc tylko czyjś czas i szarpiąc mu nerwy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
pewnie to banał ale pierwszy raz licytowałam na allegro i wygralam, na aukcji było wystawione 10 szt przedmiotów ja zalicytowałam za 14zł a ostatnia osoba która licytowała i tez wygrała na tej aukcji zalicytowała na 12 zł i właśnie tyle wyniosła cena końcowa i teraz nie wiem ile mam zapłacić czy te 12 zł czy te swoje 14? jeśli wiecie to proszęo odp
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
płacisz tyle ile jest napisane w mailu ,ktory dostalas po zakonczeniu aukcji
czyli 12zl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Wtajemniczenie
|
dzięki wielkie za szybką odp
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ja moge poczekac z wplata, ale boje sie, by nie wyslal do allegro zadnej informacji o zwrot prowizji, bo nie ma wplaty ode mnie. a moze sie rozmyslil, ze nowa rzecz poszla za zlotowke? sama nie wiem... nie wiem, co robic, czekac chyba, bo nic innego mi nei zostaje.... ale moze jednak macie jakies rady, dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Nie odzywa sie bo nie chce ci tego przedmiotu sprzedać. A jak się chce odzyskać prowizje to Allegro najpierw wysyła meile do kupującego z przypomnieniem.
Zgłoś sprawę na Allegro może oni cos zaradzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po jakiego grzyba daje licytacje od zlotowki bez ceny minimalnej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może wy mi coś poradzicie
![]() Kupiłam na allegro aparat cyrfrowy (niecałe 300 zł). Specjalnie wybrałam sprzedającego z najmniejsza iloscia komentarzy negatywnych i co? Czekam 2 tyg. (mialo byc wyslane kurierem i od razu wplacilam po zakupie pieniadze przez internet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Dowód wpłaty możesz wydrukować ze strony banku. Powinni uwzględnić, nawet notariusze akceptują dowód tego typu.
Zgłosiłabym się na policję. Sama kiedyś straciłam, na szczęście tylko 40 zł.
Język to przede wszystkim melodia i sprawne posługiwanie się słowem, to komponowanie wspaniałej muzyki. Komputerszczyzna melodii nie ma i nigdy mieć nie będzie; jest muzyką współczesną, pełną dziwnych dysonansów i zgrzytliwych współbrzmień. J. Grabowski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() dziewczyny moze mi pomozecie? otoz po raz pierwszy chce wystawic na allegro kilka kosmetykow uzywanych ale minimalnie , niektore tylko mazniete dla sprawdzenia koloru , byloby to o k 7,8 kosmetykow, cienie inglot, tusz revlon, cienie ruby rose, kredki sephory i rimmel, jakis rozswietlajacy puder i roz nie wiem za i le to wystawic ? ile byście były skłonne dać za taki zestaw o ile byscie chciały cos takiego kupic? z gory dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam ![]() Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2008-11-17 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lepiej się wymienić pojedyńczo z wizażankami. wiesz,ciężko jest dogodzić innym w całości. to,że interesowałby mnie twoj tusz,niekoniecznie np.cienie. i tak dalej. pomyśl,czy ci się to opłaca,bo za wystawienie też musisz zapłacić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Myśle, ze możes zacząć licytacje od jakiś 30zł. To chyb aw sam raz. Jak przedobrzysz to nie bedzie chetnych. a dziewczyny same sie wkręcają. Im wiecej licytuje, tym wiecej tez sie skusi.
Przy okazji, wiecie, że można wziąć udział w ogólnonarodowym teście zakupów online na https://www.bzwbk.pl/63391, ja juz wypełaniłam ankiete. Jestem zakupoholiczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() inna rzecz dot allegro, chcialam sie poskarzyc ![]() was tez pewnie wkurzaja sprzedajacy naciagagajcy perfidnie koszty przesylki ![]() jest to notoryczne, sama sprzedalam juz kilkadzisaist roznych rzeczy i mniej weicej wiem ile kosztuje wyslanie bluzeczki czy sweterka i nie oszacowalbym tego na 5 zl wiecej!!! jeszcze rozumiem osoby malo sprzedajace, ale jak ktos sprzedaje kilkanascie rzeczy dziennie , lub kilkadziesiat ma wystawione?? zwykle oszustwo i bardzo niefajne ![]() raz bardzo sie zdenerwowlam chcialam zalicytowac leciutki topik, maly, kobieta napisala ze koszty to 11 zl!!(list zwykly polecony) mysle sobie ze to duuuze nie halo i pisze jej maila z pytaniem skad takie koszta?? to ona odpisala pewnie ze opakowanie, ze opalty poczty polskiej i cos tam przelknelam to (myslac sobie moze zapakuje mi w pancerna koperte kto wie lub w pudelko ...choc doskonale wiedzialam ze standardowa wysylka tej wagi w kopercie babelkowej to koszt -wtedy-gora 7 zl) nic , przesylka doszla ...... W ZWYKLEJ KOPERCIE NADANA IN POSTEM ZA -1.50 znaczek !!!! ![]() ![]() grrrrr moze sie unoszę ale nie mogalm uwierzyc jak mozna byc tak beszczelnym i slac mi cos takiego po uprzednim mailu i zaklamanaych informacjach, ludzie bywaja okropni:/ i psuja sobie opinie, chocby cos mi sie szalenie spodobalo nic bym u tej pani nie kupila juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś, ba jeszcze rok temu, przesyłka na allegro kosztowała 6-max8 zł. Teraz ceny przesyłki zaczynają się od 10!!!! Za dostarczenie miniaturki tuszu do rzęs zapłaciłam 9zł. Gruba przesada! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale tusz mozna listem za 5zł wysłać... i zapewne tak został wysłany...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja nie jestem może zakupoholiczką jak Ty, ale teścik i tak warto wypełnic bo szybko się z tym można uporac a zabawa zacna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
wystawilam zestaw ciuszkow i pewna osoba o 4 pozytywnych gwiazdkach wugrała przedmiot od 2 tyg nie odzywa sie na moje meila , noe otrzymalam zaplaty , wiem ze moge wypelnic wniosek o zwrot prowizji . Ale mi zalezy na sprzedaniu tego , a inne osoby tez licytowaly i moge cos zrobic aby osoba ktora tez licytowala , ale nie wygala kupila tez przedmiot. chodzi mi o to aby ta kobiete co wygrała usunac z aukcji , a osoba pod nia wygrala , wiem wiem bardzo zawile to napisalam , ale mam nadzieje ze mnie rozumiecie
![]()
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
raczej nie mozesz tego zrobic bo aukcja juz sie zakonczyla, mozesz wystawic przedmiot ponownie liczac ze zainteresowane osoby zalicytuja, mozesz tez napisac maila do osoby ktora miala druga najwyzsza oferte z wyjasnieniem sytuacji i zaproponowac jej kupienie tej rzeczy w takiej cenie jaka licytowala w opcji kup teraz,
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.