|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
Cytat:
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
hmm, szczerze mówiąc to od paru dni...
|
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
To pewnie chwilowe. Ja też miałam zastoje
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja dziś postanowiłam zacząć walczyć ze swoim tłuszczem ;/ od lutego tego roku przytyłam 12 kg
strasznie się zapuściłam i dopiero teraz zrozumiałam jak mi z tym jest źle... zaczynam popadać w kompleks i łapać doła. Obecnie ważę 64kg przy wzroście 169cm jestem gruba - wyglądam jak klocek... totalna porażka. a najgorzej że nie mam mocnej woli, od prawie roku nie potrafię się opanować jeśli chodzi o słodycze itp. Ale od dziś chcę się po starać. Wam się udaje, więc mam nadzieję, że mi też... Trzymajcie kciuki!.
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj zaliczyłam tabliczke czekolady( migdałowej Wedla
). Zrobiłam to w pełni świadomie, najpierw przeczytałam sobie skład ze 3 razy i musze powiedzieć, że te wartości (tłuszcze, węgle) wydały mi się dosłownie kosmiczne w porównaniu do niskich wartości dietetycznych produktów. Ale nie jadłam słodyczy od jakiś 3 tygodni i tak sobie właśnie pofolgowałam Ale później miałam taki wyrzut insuliny do krwi,że nie moge się teraz niczym najeść, i cały czas mam parcie na jedzenie. I zauważyłam jeszcze coś....Pierwszy kawałek był boski, 2,3 też, ale później ten smak już 'spowszedniał', śmiało mogłam wtedy skończyć. Poszła cała tabliczka,przez stare,złe nawyki,które jak widać nie do końca jeszcze wypleniły się z mojego organizmu.Ale co tam, nie łamie się. Wyciągam wnioski na przyszłość
|
|
#666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby sie udalo, trzymajcie kciuki ![]() ![]() Aha jeszcze jedno, przegladalam sobie dzis watek skakanka vs tluszcz. DZiewczyny naprawde ladnie spalaja. Ja kiedys tez skskalam sporo, zawsze uwazalam ze mam za chude uda w stosunki do lydki, bo mam gruba. Teraz wszystko sie zmienilo bo oczywiscie jak przytylam to udo poszlo jak szalone! a moze by tak wrocic do skakania, zawsze cos sie spali. Nie koniecznie na udzie mi zalezy ale dobre i to
|
|
|
#667 |
|
Przyczajenie
|
jestem z wami...
aktualnie 72... a chce jakies 60 wazyc... ale najsmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, ze cwiecze i tyje, a jaem praktycznie tyle samo... jak to wytlumaczyc?? co tydzien bede tu wklejac wage, oki?? ![]() Gobe... ![]() skakanka to dobra rzecz jest... wszystkie miesnie pracuja.. ajednoczesnie takie dziecinne proste to cwiczenie i przyjemne, nie ma co.. ![]() czy ktoras z Was ma moze rowerek stacjonarny u siebie?? Yurichika: matkoooooo... 8kg w dwa tygodnie?? jak to zrobilas?? mialas jakies wspomagacze?? GRATULUJE!!!
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-11-17 o 07:21 Powód: Post pod postem - proszę używać "edycji" oraz opcji multicytowania! |
|
|
|
#668 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() człowiek uczy się ałe życie Zostawiłam was na chwile i się rozpisałyście - także jednak nie zacytuję tu większości a bardzo mi sie podoba kierunek rozumowania na forum . no więc właśnie ja wcale nie straciłam dużo =jakieś 3 może 4kg (ważyłam sie tydzień temu przed okresem sobie teraz odpuszczam) a jestem tu już szósty tydzień. Tylko to że ja mogę sie rozpisywać "w dobrych radach" niekoniecznie znaczy że sama się od nich stosuje tzn nie oszukujmy sie mam dosyć często "grzeszne dni" ćwiczę też w kratkę biorąc to pod uwagę to i tak dobry wynik. Nie meczę sie na tej diecie,zmieniam nawyki żywieniowe i ćwiczę silną wolę; Ogólnie odchudzam sie "lekko i przyjemnie" takie mam odczucia bo mimo grzeszków są efekty - i nawet jeśli nie spada dużo wagi to - widzę po ciuchach i wskaźniku tbf (mam wagę z pomiarem) - spada mi właśnie tkanka tłuszczowa a nie woda czy mięśnie wiec bomba ![]() I teraz myślę gdybym była bardziej wytrwała planowo 1kg tygodniowo - mogło by być już 6 za mną, a tak mimo wszytko jest mniej, ale ważne że do dołu i to daj mi się i zapał żeby być coraz bardziej konsekwentną ..początkowo przestraszyła mnie perspektyw tej powolności ale cóż gdybym nie zaczęła te sześc tygodni temu - to może tydzień wytrwałabym na jakiejś głodówkowej diecie spadły by 2,3 kg a przez następne 5 tyg. nadrobiłabym te kg z nawiązka - jak zwykle.. Cytat:
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: przyłącz się, min. 10 kg w dół- to wątek dla Ciebie
kochana, to byly 2 miechy, albo źle przeczytalas albo ja źle napisalam
|
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
mogę powiedzieć, że pierwszy dzień mam praktycznie za sobą. Ze słodyczy to była w sumie 1 szklanka coca-coli [to jest niestety mój nałóg którego nie umiem się pozbyć
], więc mogę powiedzieć, że jakoś udało mi się dzielnie wytrzymać. Nie wiem jak będzie dalej... A Was to normalnie podziwiam i zazdroszczę, że już macie te parę kilogramów mniej. Gratuluję
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ana- dokładnie masz rację, lepiej jeść i spalać powoli niż być na głodówkoej diecie. sama wiem po sobie, byłam na takiej, schudłam 9kg, a nadrobiłam 11... Ja dzisiaj nie zgrzeszyłam, 5posiłków jest dla mnie super, bo nie mam czasu, żeby podjadać A poza tym, nie chce mi się, także grzeszne dni mam nadzieję, że się nie zdarzą, chociaż jak jadłam 3 to grzeszki zdarzały mi się często. Dzisiaj tylko wypiłam cały litr soku pomarańczowo-marchewkowego, sporo kalorii, ale chociaż zdrowo A to tylko dlatego, że mama kupiła i aż się prosił Batona oddałam bratu. Mam tylko nadzieję, że nie przytyje przez te 5 posiłków... Bo jak jadłam 3... ale jem małe porcje także myślę, że okey. Witam nowe koleżanki i życzę powodzenia
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa zjadłam fryki, kanapeczki z białego chleba i piłam słodkie soki. i trochę wódki.
połowinki miałam, więc wybaczycie?
|
|
#673 |
|
Przyczajenie
|
eeeee... polowinki...
super sprawa... mam nadzieje, ze sie udaly... ![]() dzis weszlam na wage i sie zalamalam normalnie... 71,8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : (
|
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
ja też nie mam sprzyjających dni. na wadze 66,3kg
|
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do północy tylko?
|
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
jak połowinki to połowinki
i tak się wytańczyło to co nie zdrowe ;]] ja swoje miałam też całkiem niedawno i było ekstra a dziś ja już po sprzątaniu, a to czasem lepsze od ćwiczeń ;]
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
Wlazłam dziś na wagę, chociaż miałam dopiero w poniedziałek, bylo prawie 81 a teraz jest 78,9, cieszę się
zaraz jadę do supermarketu i kupie jakieś serki weijskie, kefiry,bo w domu juz prawie nie mam cos jeśc pozdrawiam i trzymam kciuki za NAs
|
|
|
|
#678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, gratuluję U mnie też raczej nie ma sprzyjających dni Już tylko myślę o tym powrocie na treningi:P:PUh, koleżanki jakiś ospały dzień mam dzisiaj:P Pozdrawiam i
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Uuu, dwa dnie super... a wczoraj wybrałam się do kina, i był i popcorn, i migdały w białej czekoladzie z cynamonem (swoją drogą są boskie!), a dziś mi też nie najlepiej idzie. Ehh.
Ale trzeba wziąć się w garść i brać do skutku! Ważne, żeby tych lepszych dni było więcej niż tych grzesznych ![]() Jak narazie nie spadł pierwszy śnieg, ale trzeba rzucić jak najwięcej zanim przyjdzie wiosna, żeby potem nie było marudzenia, no nie Dziewczyny? Na wiosnę, jak te poczwarki, zrzucimy z siebie "kokonik" i wyfrunie piękny motyl ![]() Ale mnie na przenośnie wzięło ![]() P.S. WIELKA prośba do Was! Gdybyście zauważyły, że przed dłuższy czas mnie tu nie ma, proszę, piszcie do mnie na PW i przywołajcie do porządku! Bo pewnie będę się obiadać ![]() To tak na wszelki wypadek, narazie nie planuję takich dłuższych "wypadów" z wątku
|
#680 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie jadłam jeszcze, ale jak to brzmi.. będziesz miała nas dość na tym PW - jak mobilizacja to nie ma odwrotu ![]() Super przenośnia, na wiosnę same motylki tu będa o!U mnie dziś: ś:jajecznica: 1 jajo z białym serkiem, pomidorkiem i cebulką dś:takie samo ale inaczej przyprawione, nie ma z czego kombinować - pustki w lodówceo:pieczona panga z sałata z pomidorem, oliwkami, cebulką i sosem vinegree z oliwą z o. no tak a popołudniu mecz i spotkam sie z przyjaciółmi ![]() pewnie będą jakieś %.. i jakieś przekąski proszę już o lanie ![]() pozdrawiam wszystkie poczwarki i gąsienice
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postaraj się bez przekąsek Albo jakąś jedną malutką Chyba nie chcesz, żebyśmy Cię bardzo lały? Procenty... hmm raz na jakiś czas wkońcu można Alkohol jest dla ludzi:P A swoją drogę z tymi motylkami to dobry pomysł Ja zaraz będę wcinać jogurt owocowy z otrębami
|
|
#682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
też jestem motylem, tylko mam problem z lataniem, bo mi brzuch zwisa
pewnie dlatego, że właśnie wypiłam litr coli (ale light!) no co ja poradze, że jestem zależniona od coli.......
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
*uzależniona
ale nie martw się ten problem ma więcej ludzi niż my |
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
*uzależniona
ale nie martw się ten problem ma więcej ludzi niż myslisz |
|
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
*uzależniona ale nie martw się ten problem ma więcej ludzi niż myslisz |
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, wszsytko było dobrze do czasu, gdy nie zaczeły sie pewne problemy>Podłamałam sie i znów wróciły napady , i tak jak schudłam 2 kg tak mi przybylo z powrotem
Jednak zaczynam od nowa , loicze na wawsze wsparcie - na mnie mozecie liczyc
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)ale jak wróciłam i padłam na łóżko to 5 godzin spałam
|
|
|
#689 |
|
Przyczajenie
|
ok to ja też się przyłacze :P Ale dopiero od poniedzałku, bo jutro niedziela i niedzielny obiadek a trzeba zaszalec przed dietą ;]. Chciałabym:
* schudnać chociaż do tych 60 [ dalej już nawet nie marzę ] * poprawić wygląd brzucha, ud ... * poprawić swoją samoocenę * skończyć z paleniem :P [ w sumie to do odchudzania się nie zalicza, ale moze się uda :P ] * i duzo... duzo innych rzeczy :P A dieta hmmm.. ogólnie ograniczam słodycze i węglowodany. Zastanawiam sie nad SB albo Kapuścianą... Mam zamiar pić conajmniej 2 litry niagazowanej wody dziennie oraz herbatki wspomagające - zielona, czerwona, system slim figura.. Mam nadzieje, że mi się uda.... Wieżę w to !... Trzymam kciuki za wszystkie odchudzające się ;] Dziewczyny damy radę... Prawda?!
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
] muszę sobie dostarczyć codziennie, bo inaczej czuję, że czegoś mi brak. Na prawdę... Teraz staram się ograniczać do szklanki, dziś mi się udało. Co będzie dalej się okarze.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

strasznie się zapuściłam i dopiero teraz zrozumiałam jak mi z tym jest źle... zaczynam popadać w kompleks i łapać doła. Obecnie ważę 64kg przy wzroście 169cm
jestem gruba - wyglądam jak klocek... totalna porażka. a najgorzej że nie mam mocnej woli, od prawie roku nie potrafię się opanować jeśli chodzi o słodycze itp. Ale od dziś chcę się po starać. Wam się udaje, więc mam nadzieję, że mi też... Trzymajcie kciuki!.

). Zrobiłam to w pełni świadomie, najpierw przeczytałam sobie skład ze 3 razy i musze powiedzieć, że te wartości (tłuszcze, węgle) wydały mi się dosłownie kosmiczne w porównaniu do niskich wartości dietetycznych produktów. Ale nie jadłam słodyczy od jakiś 3 tygodni i tak sobie właśnie pofolgowałam
Ale później miałam taki wyrzut insuliny do krwi,że nie moge się teraz niczym najeść, i cały czas mam parcie na jedzenie. I zauważyłam jeszcze coś....Pierwszy kawałek był boski, 2,3 też, ale później ten smak już 'spowszedniał', śmiało mogłam wtedy skończyć. Poszła cała tabliczka,przez stare,złe nawyki,które jak widać nie do końca jeszcze wypleniły się z mojego organizmu.

tzn nie oszukujmy sie mam dosyć często "grzeszne dni" ćwiczę też w kratkę biorąc to pod uwagę to i tak dobry wynik. 

Do północy tylko?