|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Cytat:
Spoko, założę, tylko jednak wizaż jest bardziej ''uczęszczany'' i dociera do większego grona odbiorców. I co z recenzjami, co prawda po np. 2 tygodniach, ale gdzie już widać efekty obiecywane przez producenta... ![]()
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Żandarm na emeryturze
|
Jesli producent obiecał te efekty już po 2 tygodniach można wystawić recenzje, jeśli nie sprecyzował po jakim czasie maja się pojawić trzeba poczekać uzywając kosmetyku co najmniej miesiąc.
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety, ale co do ochrony przeciwslonecznej, jest to dzialanie tak dlugofalowe, ze ciezko po miesiacu pisac, ze nie ma przebarwien, skoro za rok moga sie pokazac i nie jest powiedziane dlaczego ![]() ![]() A co z korektorem, ktory źle wygląda juz po pierwszej aplikacji (nie chodzi tu o odcien) ale o np. odznaczanie sie na skorze, niewystarczajace krycie? Tu tez wystarczy pare aplikacji by ocenic czy kosmetyk do czegokolwiek sie nadaje.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Ja staram się takie coś w domowym zaciszu oswajać przez tydzień (na różnych kremach, w różnych ilościach itp.) i dopiero wystawiam recenzję. Uważam, że mnie noblese oblige. A któras z recenzentek napisała też w kontekscie podobnego przypadku, że KWC, to pewnego rodzaju MISJA i jeśli krytykuje się kosmetyk, to znaczy, że został przetestowany rzetelnie na wszystkie strony i już naprawdę do niczego się nie nadaje.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-06-03 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: Kasowanie komentarzy
Cytat:
![]() (tak, czytalam dyskusję o usunięciu Twoich recenzji) komentarze o nadgorliwości pozostawię ... bez komentarza ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-06-03 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() no właśnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() i to zarówno czytających te recenzje, a potem dowadiujących się że produkt w ogóle nie dla Twojej cery, więc zarzuty bezsensowne? i dla pracy modów, którzy muszą to czyścić i odpowiadać na Twoje pytania, których by nie było, gdybyś sama była rzetelna? i wszystkich czytających Twoje teorie spiskowe? jak napisałam, zacznij od siebie, bo od Ciebie problem się zaczyna - najpierw się stosuj do zasad, sama bądź rzetelna, zaręczam, że Twój problem zniknie magicznie ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-06-03 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie snuję żadnych teorii spiskowych, zaniepokoiło mnie tylko usuwanie niepochlebnych recenzji, co rzuciło by się w oczy każdej myślącej istocie, ale teraz wiem, że był to tylko zbieg okoliczności. A źródłem mojego zaniepokojenia był system usuwania recenzji bez żadnej wiedzy użytkowniczek. Gdyby nie to, nie musiałybyście odpowiadać na moje pytania, wielce nierzetelnej osoby, która odważyła się myśleć i mieć wątpliwości co do regulaminu ![]() Niepoprawnych recenzji nie da się uniknąć, czego wy chyba nie rozumiecie, a podawanie powodów usunięcia ułatwiło by życie i wizażankom i wizażowi. Bo skąd mam się dowiedzieć co robię źle, skoro nikt mi o tym nie powie?Przeczytanie regulaminu nie zawsze jest wystarczające. Żegnam i życzę mniej nerwów na przyszłość ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#670 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Czyli mój czas stracony, sorry, ale to dla mnie, podkreślam użytkowniczki ważniejsze, niż stracony czas nierzetelnej, lekceważącej zasady KWC innej wizażanki i po prostu ... zgłaszam do usunięcia. Twój czas nie jest cenniejszy niż innych, a może bys go nie marnowała, gdybyś jednak ten kodeks przeczytała i czasami sobie przypomniała ponownie. A Twój wkład pracy nie jest taki znów cenny w tym przypadku, bo dezinformujący i ostatecznie komplikujący innym korzystanie z forum. Co do niesnucia teorii, to tylko Ci podam tylko linki do Twoich 2 postów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=607 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=617 Mogę sie ewentualnie zgodzić, że bywają wątpliwe przypadki, ale biorąc pod uwagę ilość Twoich błędnych recenzji, gdzie błędy wynikały właśnie z niestosowania się do najbardziej jasnych i oczywistych zasad, to akurat nie te przypadki ![]() A co do złośliwości ... cóż, j.w. - tu, na KWC, to jestem zwykłą userką i jak widzę, z ktoś uprawia taką partyzantkę, potem wykłóca się, choć nie zna zasad/nie stosuje się, wpisuje na kazdym wątku KWC swoją oburzoną opinię i nie daje sobie wytłumaczyć niczego (ani przez zielonych, ani przez niezielonych), tylko dalej swoje ... muszę kończyć? Zaś mod, to nie pani przedszkolanka, która ma za zadanie paluszkiem Ci wskazywać co źle robisz i gdzie jest odpowiedni zapis w Kodeksie, zakładamy tu właśnie myślenie/poruszanie się po forum i stosowanie do zasad które zgodziłaś się respektować jako recenzentka i userka.
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-06-03 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli jest taka możliwość to proszę o wysłanie mi (linki?) mojej wielkiej liczby błędnych recenzji.Bo sama jestem ciekawa, z jakiego powodu i która recenzja była usunięta. Czy krem jest przeznaczony do mojej cery czy nie,każdy może zobaczyć w moim profilu, gdzie jest zawarty typ cery.Ponadto staram się zaznaczać w opinii to dodatkowo.Dla mnie osobiście bardzo przydatne są recenzje kremów nawilżających i do suchej skóry napisane przez osoby o cerze tłustej i mieszanej, z tego względu, że cera tłusta także potrzebuje nawilżenia, czasem nawet kremem dla innego typu cery.Więc szczerze mówiąc nie wiem co tutaj jest problemem.Może brak otwarcia na różne sytuacje których nie ujęto w regulaminie ![]() ![]() I nie traktujcie mnie jak jedną głupią babę, która sobie wymyśla, bo jak widać z wątków na technicznym, wielu innym wizażankom nie podoba się kasowanie recenzji-niszczenie wkładu pracy użytkownika w rozwój forum.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: o recenzji.
Tutaj zdanie moda o ''alergicznych''recenzjac h.
![]() |
#673 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
może repetytorium polecam z Twoich własnych postów + czytanie ze zrozumieniem cdzych bo ja nie mam już siły tłumaczyć w kólko tego samego ![]() ![]() i w sumie na szczęście nie muszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | ||
Żandarm na emeryturze
|
A tutaj zdanie drugiego:
Cytat:
![]() Ale dobrze, że dotarłaś na stronę z postami z 2007 roku. Jak widać ten problem był już wielokrotnie poruszany, a ja byłam już wielokrotnie przekonywana do naginania Kodeksu Recenzentki i jak widać wyraźnie nikomu się to jeszcze nie udało, dlatego czas już zakończyć ponowne bezowocne próby, bo moja odpowiedź zawsze będzie taka sama: Cytat:
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-06-03 o 20:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
damn good coffee
|
Ktoś kiedyś (Noor?
![]() W moim przypadku często bywa tak, że jak użyję jakiegoś nowego kosmetyku - podrażnia mi cerę, robią się plamy, skóra się łuszczy i piecze. Owszem, mam ochotę wysmarować od razu negatywną ocenę, ale po jakimś czasie skóra 'przyzwyczaja się' do produktu i nie reaguje już tak gwałtowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Nie mogłam używać, o miałam zapuchnięte oczy na drugi dzień (bez innch atrakcji, ale dla mnie to dość), po kilku dniach zrezygnowaałam z używania i z recenzji też, bo nic by nie wniosła i tyle - to że akurat mi spuchły, to kwestia mojej wrażlwości w tych okolicach i tyle, wcale nie uważam, że jest to niedobry/szkodzący kosmetyk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
Ja bym jednak nadal postulowała za chociażby 4 słowa wyjaśnienia dotyczące usuwania moich wiadomości bo do dziś się nie dowiedziałam czemu moje recenzje poznikały
![]() I chciałabym nadmienić że to nie jest tak że przestrzeganie kodeksu wystarczy. Są pewne kwestie subiektywne - czy kosmetyk mnie podrażnił, czy uczulił? Jeśli napiszę, że dostałam czerwonych plam, to znaczy że mnie uczulił? I czy jeśli moderatorka stwierdzi, że mnie uczulił, to czy ma prawo skasować moją opinię? A co jeśli "uczulił" większość użytkowniczek? A co jeśli balsam do ust który stosowałam, zużyłam w 3 tygodnie? Muszę kupić kolejne opakowanie, żeby móc ocenić produkt po regulaminowych 4 tygodniach stosowania? Kurcze np, chcę wiedzieć za c0 moje recenzje są usuwane. Czy to aż tak wiele? Wyobraź sobie, moderatorko, co byś czuła, idąc na egzamin z prawa jazdy, gdzie dowiadujesz się że dostałaś ocenę negatywną, a egzaminator nie daje Ci wyjaśnienia co do Twoich błędów. I idziesz jeszcze raz i jeszcze raz, i to co słyszysz, to "jakby pani znała kodeks drogowy to by pani zdała". Czy to nie byłoby frustrujące? I dla mnie to właśnie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic sie niestety tutaj nie dowiesz ani nie wskórasz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
A jednak mam nadzieję że coś tknie.
I mam jeszcze jedną wątpliwość dotyczącą produktów, które chcemy ocenić na * albo na **. Przecież skoro produkt jest aż tak kiepski, to nie będę przecież go twardo używac przez 4 tygodnie robiąc sobie krzywdę tylko po to żeby ostrzec inne wizażanki. Kilka razy zdarzyło mi się kupić tusz-bubel który zlepiał rzęsy w trzy strąki i "robił pandę" po 3 godzinach. Miałam też "przyjemność" używać podkładu który nie mogłam po postu rozsmarować na twarzy bo się jej zupełnie nie trzymał, zostawał na rękach, włosach i ubraniach, a na dodatek szpecił po prostu twarz efektem maski. Nie jestem w stanie używać takich "kosmetyków" przez 4 tygodnie!!! Po co to piszę? Po to żeby zwrócić uwagę, że są sytuacje kiedy 2-tygodniowe albo nawet tygodniowe opinie, o ile są wyczerpująco udokumentowane, nie powinny być kasowane. Ale to by było wbrew świętości kodeksu.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
kosmita jakiś normalnie
|
a tego właśnie niestety nasze co niektóre recenzentki nie mogą lub nie chcą zrozumieć pianę biją nadal
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post41139110
![]() |
![]() |
#684 | |||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ponadto (bo nie wiem, czy dobrze rozumiem, że piszesz też o jednorazowych próbach), czasem naprawdę warto próbować, nalożyć podkład/tusz/szminkę po raz następny i jeszcze następny, może innym sposobem, na inny krem itd. nasza cera też miewa inne właściwości zależne od cyklu na różnych jego etapach tak więc nie widzę akurat tu problemu ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() no cóż - za to też mogą być karniaki, a wizaz przechowuje kopie wpisów zedytowowanych ![]() natomiast owe epitety o mózgu moderatorów i brak cywilnej odwagi jednocześnie, najlepiej i najwięcej mówią ... o Tobie Cytat:
uprzedzam - pytanko retoryczne, li tylko ...
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-06-03 o 21:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma to jak na wszystko mieć jeden argument, kodeks ![]()
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
damn good coffee
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A jeśli produkt mnie uczuli - nie piszę recenzji, bo po co? Alergia to moja indywidualna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo rodzaj skóry to bardzo indywidualna sprawa, wszystko tak naprawdę to sprawa indywidualna, więc nie powinnyśmy oceniać, bo każda opinia jest subiektywna.A szczególnie już te dotyczące zapachów. Wystarczyło by po prostu dać w jakiś sposób znać, że czyjaś recenzja została usunięta i tyle.Ale odpowiedzi na to pytanie, czemu nie może tak się stać nie uzyskałam. A że to zbyt pracochłonne to fakt, ale zawsze można robić to botem.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
(1.2) pot. rzecz, szczególnie utwór literacki, o bardzo dużych rozmiarach
Czy uzyskam odpowiedź na pytanie, czemu wizażanki nie mogą być w żaden sposób informowane o usuwanych recenzjach?
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-06-03 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() no ale wszak co Ci tam Regulaminy, czy jakieś Kodeksy, prawda? ![]() a ja widać i tu i w drugim wątku, gdzie też biłaś pianę, nie tylko modzi Ci usiłowali wytłumaczyć Twoje błędy też grochem o ścianę ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.