|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak długo jesteście razem - po jakim czasie zaręczyny i ślub?
Ravenna, niby masz rację, ale mi sie wydaje, że im pożniej tym czas od poznania do slubu jest krótszy. No wieźmy np. osoby w wieku 17-18 lat. Raczej rzadko się zdarza, żeby po roku czy dwóch zdecydowali się na małżeństwo. Natomiast jak ktoś zaczyna znajomośc w wieku lat 24-25 to 2 lata to całkiem realny odstep czasu
![]() ![]()
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
to teraz ja
![]() zaręczyny po 3.5 latach bycia razem ![]() ślub za 2 latka..będę miała wtedy 24 lta więc myslę jak na zamążpójscie to w sam raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Przyczajenie
|
Mój facet ma rozne plany np zeby oswiadczyc sie mi na mojej 18nasce przy calej rodzince on wtedy ebdzie mial 21lat będziemy wtedy ze sobą rok i 7 miesiecy myślicie że to doby pomysl , czy za wczesnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#665 |
Przyczajenie
|
Czemu wlasnie fajne takie zareczyny ;P tzn wlasnie sama niewiem z jednej strony fajnie tak przy calej rodzinie kwiatki dla mamy pierscionek dla mnie a z drugiej taka piekna kolacja rozne itp hmmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
no tak masz racje super pomysl, dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Rozeznanie
|
Tez jestem za tym, by takie dziewicze zakładanie pierścionka odbyło się sam na sam, nie musi to być wyszukana kolacja, ale chwilka dla dwojga. Później jak ktoś ma ochotę świętować z całą rodzinką, to czemu nie
![]() A co do tego, czy to nie za wcześnie, to chyba już to było napisane setki razy. Wszystko zależy od Was. Poza tym zaręczyny, to jeszcze nie zaprzedanie duszy diabłu ![]()
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Ja jestem ze swojim teraz już narzeczonym od 26.V 2006r., oświadczył mi sie po niecałym roku 14.II. 2007r. wróciłam z egzaminu z studiów,weszłam do swojego pokoju a on tam klęczał trzymając w jednej ręce kwiat a w drugiej pierścionek, uwierzcie mi byłam w szoko tu szczęsliwa że zdałam egzamin leciałam żeby z nim się tym mojim szczęściem podzielić a tu taka nie spodzianka, pierwsze co powiedziałam to było co Ty robisz.
A jeśli chodzi o ślub to bierzemy w przyszłym roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
U mnie zaręczyny odbyły się w Wigilię, przy naszych rodzicach. I była to najpiękniejsza Wigilia w moim życiu. Świat i tak nie istniał, gdy TŻ mi się oświadczał. Byliśmy tylko my. Za to po tym magicznym momencie mieliśmy okazję zobaczyć łzy w ich oczach. Zaręczyny po 5 latach razem, a ślub w 7 rocznicę poznania.
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Ja zaręczyłam sie z moim TŻ'em po 9 miesiącach bycia razem. Ślub zaplanowany na 3 pazdziernika 2009 roku. Co pradwa wczesniej myslelismy juz o ślubie bo niemal od pierwszej chwili wiedzielismy że wreszcie siebie odnalezlismy, te dwie połówki...A ja nigdy nie byłam tak pewna że to własnie z Nim chce spędzić resztę życia.
![]()
![]() |
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy w dobrym watku o tym pisze, jesli nie to przepraszam, ale od niedawna tutaj jestem
![]() Chciałam sie dowiedziec jak to wyglada z Waszego punktu widzenia. Jestem z moim facetem od 4 lat, tyle ze mamy dopiero (bynajmniej tak mi sie wydaje) po 20 lat - jestesmy w jednakowym wieku. Kiedy myslicie, ze bylby najwyzszy czas na oswiadczyny? bo ja tak myslalam, ze za 2 lata to najpozniej, ale poki co moj TŻ mowi, ze to za szybko. Wiem, ze faceci pozniej dojrzewaja do takich spraw i ze przez 2 lata moze sie duzo zmienic, jednak wydaje mi sie ze po 6 latach bycia razem to juz najwyzsza pora na zareczyny. Oczywiscie ja go do tego nie bede namawiac, bo uwazam ze to powinno wyjsc z jego inicjatywy. Tylko tak sie zastanawiam co robic jak on bedzie do tej decyzji dojrzewal i dojrzewal... A przeciez narzeczenstwo jeszcze nie oznacza malzenstwa. Co dziewczyny o tym myslicie? Kiedy powinny byc te oswiadczyny? I kiedy zaczac sie niepokoic jak ich nie bedzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas później ni z gruszki, ni z pietruszki oświadczył mi się. Byłam totalnie zaskoczona ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
No przypuszczam, że jeżeli będzie planował mi się oświadczyc, to pewnie zrobi to, kiedy nie będę się tego spodziewać. Tylko jestem ciekawa kiedy do tego dojrzeje. I czy jak będzie zbyt długo zwlekał to czy mam coś z Tym zrobić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po jakim czasie slub???
My jestęmy razem od 3 lat,zaręczyny odbyły się po 2 i pół roku bycia razem,a ślub będzie w czerwcu 2009,czyli po niecałych 4 wspólnych latach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
BAN stały
|
Dot.: Po jakim czasie slub???
Znamy się rok,jesteśmy razem 8 miesięcy i po 8 miesiącach mi się oświadczył.Za rok jak się wyrobimy będzie nasz slub.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
ja jestem z moim TZ 13 miesiecy zareczylismy sie po 9 miesiącach a slub planujemy na wrzesien 2009 odliczam czas i nie moge sie doczekac, a on sie tak wlecze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
A pewnie przed samym ślubem tak przyśpieszy czas, że nie będziesz wiedziała za co się zabrać, ciesz się spokojem
![]() ![]()
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
jesteśmy razem od 2,5 roku
mieszkamy ze sobą od 2 lat i 3,5 miesiąca zaręczeni jestesmy od 3 miesięcy i 10 dni ślub bierzemy 6 czerwca 2009 roku... ![]() od razu wiedzieliśmy że "to TO", bardzo szybko zamieszkaliśmy razem, kupiliśmy psa, dom.... a teraz szxykujemy ślub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
A my jesteśmy razem od maja 2003r.
![]() Zaręczyliśmy się w grudniu 2007 ![]() Ślub będzie w sierpniu 2009 ![]() A zmamy się już 17 lat (czyi praktycznie od zawsze) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
a u mnie w kwietniu bedzie 5 lat bycia razem, do konca roku beda zareczyny (jeszcze nie powiedzialam ,,tak" ale juz wiemy ze jestesmy gotowi na slub) w tym roku skonczylam 18 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Myślę, że długość bycia razem przed ślubem zależy od wieku, od predyspozycji psychicznych i wielu innych czynników. Niektórzy po roku czują się gotowi, niektórzy po 5 latach jeszcze nie.
Poznałam mojego TŻ wieku 19 lat (4 lata temu), następnego dnia postanowiliśmy zostać razem do końca świata, po 3 miesiącach były nasze małe zaręczyny - dostałam wtedy od niego srebrną obrączkę. I od tamtej pory czekamy na ten wymarzony dzień. W maju zeszłego roku zaręczyliśmy się oficjalnie, dla rodziny. Ale strasznie chcieliśmy brać ślub już w tamtym roku - niestety moi rodzice się zbuntowali i powiedzieli, że nie przyjdą, bo jesteśmy nieodpowiedzialni (ani ja, ani mój TŻ nie skończyliśmy jeszcze studiów, ale właśnie jesteśmy na finishu). Po wielu kłótniach doszliśmy do kompromisu i ślub będzie w przyszłym roku w maju, czyli po 5 latach razem, 2 lata po zaręczynach. Uważam, że to zdecydowanie za późno, ale są też tego plusy. Miło planuje się ślub i welele, kiedy się wie, że na pewno będzie i z kim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy razem od listopada 2000, zaręczyny w czerwcu 2005, a ślub we wrześniu 2007.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Diamante ja mialam podobnie w sensie ze po 3 miesiacach ja juz wiedzialam ze to jest to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
Shine, Diamante myśmy też bardzo szybko wiedzieli że będziemy razem do końca świata
![]() ![]() ![]()
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
a my mieszkamy razem od roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy ze sobą prawie 4 lata. Zaręczyliśmy się w drugą rocznicę a ślub bierzemy za rok. Czyli po niespełna 5 latach i prawie 3 latach od zaręczyn.
![]() |
#689 |
Przyczajenie
|
![]()
My jesteśmy ze sobą od 1998 r, zaręczyliśmy sie niecałe 2 miesiące temu a ślub w przyszłym roku tj. czerwiec 2009 Staż mamy jaki stare dobre małżeństwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
jestesmy z tz razem od czerwca 2004
we wrzesnie 2004 zareczyny a slub planujemy na sierpien 2011
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.