|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
Cytat:
Gelacetu nie stosowałam i jakoś nie jestem skłonna zaryzykować, choć kto wie -może gdybym zupełnie nie musiała liczyć się z pieniędzmi... Skład preparatu jednak nie skłania mnie zupełnie do bawienia się w korowody ze sprowadzaniem z Niemiec ![]() Na rynku niemieckim są też dostępne: Priorin i Pantovigar. Oba preparaty mają bardzo dobre opinie i dość okrągłe ceny... Tutaj link do preparatu Priorin: http://www.getpharma.com/it/productd...nlink=pharmacy Skład: ekstrakt z prosa 140 mg, olej z kiełków pszenicy 271 mg, cystyna 2 mg, pantotenian wapnia 10 mg + substancje dodatkowe A tutaj Pantovigar: http://www.pharma24.de/pantovigar.html Skład: azotan tiaminy 60 mg, pantotenian wapnia 60 mg, drożdże piwne 100 mg, L-cystyna 20 mg, keratyna 20 mg + substancje dodatkowe
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..." ![]() Edytowane przez una creatura bella Czas edycji: 2008-02-23 o 19:44 Powód: zabłąkane słówko : -) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dot.: wypadające włosy
Też mam ten problem, mi pomaga szampon Dermena, kupiony w aptece i merzspecial, tabletki do łykania. Ale to trzeba stosować długo i systematycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ok, zaryzykuję ten gelacet. Jak się oczywiście pojawi w aptece. Dzięki za pomoc i pozdrawiam
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, że słowo pisane nie zawsze jest w stanie oddać emocje, stąd nieporozumienie.
![]() |
#665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobno pomaga nawet kobietom z wypadaniem na tle hormonalnym. Mama stosuje HTZ?
![]() |
#666 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Z opisu jaki znalazłam o leczeniu łysienia, wnioskuję, że ją zawiera, mianowicie:
"Kolejnym preparatem zalecanym zewnętrznie w leczeniu AGA u mężczyzn jest Aminexil [...] Jeżeli nie uzyskamy poprawy, to łącznie z leczeniem zewnętrznym powinno się stosować preparaty witaminowe. Do najczęściej zalecanych należy witamina B6, często w zespole z innymi lekami np. w połączeniu z cysteiną (preparaty : Gelacet, Pantovigar, Cysteina B6 bądź inne podobne)." I faktycznie, potwierdzam to, co pisała Lilivampire --> "Również biotyna (Witamina H) znalazła zastosowanie w leczeniu AGA. Podaje się zwykle 1amp. (5 mg) dziennie domięśniowo przez okres od 20 do 30 dni." Art. napisany na Katedrze Dermatologii, zatem myślę, że autor znał się na rzeczy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak na serio każdy ma prawo do błędu, nawet autorytety... Czytałam ten artykuł, ciekawy ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Dot.: wypadające włosy
Polecam wax. Jest bardzo dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
|
Na pewno dodatkowa dawka cysteiny nie zaszkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
#671 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak to w koncu jest z tym wypadniaem po tym jak mialo sie stresowy okres w zyciu...
jedne dziewczyny pisaly ze po 3 miesiacach od steresowego okresu leca inne ze po 6-7... troche mnei to martwi, gdyz ostatnie miesiace roku mialam dosc stresowe(z powodu pracy i nie tylko) i teraz troche sie martwie...tymbardziej ze ostatnio moje wlosy to moj nr jeden i bardzo o nie dbam, widz etez znaczna poprawe..zalamalabym sie gdyby nagle sie zbuntowaly i zaczely se o tak leciec... ![]() jak to w koncu jest czy ktoras z Was zaobserwowala zjawisko takiego wypadania kilka miesiecy po stresowym okresie? tak nagle? bede b wdzieczna za odp |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
mnie dermatolog powiedziala 6-8 mc, jesli rzeczywiscie stres byl przyczyna wypadania a potem zakonczenia wypadania moich wlosow to rzeczywiscie bylo po 6mc i trwalo tak 3mc a moze nawet dluzej, ale mysle ze tak jak pisala moja poprzedniczka moze to byc indywidualna sprawa kazdej z nas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
eh mysle z eto rzeczywiscie indywidualna sprawa...jak na razie jest dobrze, nie wydaja mi sie ze wypada ich wiecej niz 50 dziennie, podczas mycia ok 10-15, a wczesniej wyciagalam je garscia....
oby sie trzymaly mego lebka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Działanie stresu to sprawa bardzo indywidualna i zależy jeszcze od rodzaju stresu i jego nasilenia.
U innych działa z opóźnieniem, a u mnie na przykład od razu. Ale ja miałam sytuację traumatyczną i włosy leciały jak szalone od razu przez bardzo długi okres czasu ![]()
#677 |
Zakorzenienie
|
Milka i Maria, dzięki
![]() Badania robiłam jakieś 3 lata temu, kiedy pierwszy raz poszłam do endokrynologa. Na szczęście tylko testosteron musiałam zrobic na własny koszt. W najbliższym czasie na pewno wybiorę się do tego lekarza, na razie u mnie, spróbuję zapisac sie do tej drugiej babki, przyjmuje tylko raz w tygodniu i do niej trzeba zapisac sie na termin, mam więc nadzieje, że nie będzie problemu z przepisaniem mnie od tamtej. A jesli to nie zadziała to rzeczywiście jedynym wyjściem będzie Łódź. Maria, pomysł, żeby wziąć ich na płacz - świetny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum. Moje włoski rownież wypadają praktycznie to odkąd pamiętam. Są okresy lepsze i gorsze ale problem zawsze jest. Jestem przekonana, że to reakcja stresowa (jestem strasznym nerwusem).
W każdym razie naczytałam sie dzisiaj o dwóch kuracjach i teraz pytanie, która bardziej polecacie: Joanna, rzepa kuracja wzmacniająca czy Wax? Dodam jeszcze, że oczywiście mam rowniez problemy z przetłuszczaniem się włosów. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Hej dziś po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii o subrina recept przeciw wypadaniu wlosow, i mam pyt jak go stosowac, bo niestety na opakowaniu nie jest napisane
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak poza tym to od jutra zaczynam kurację maseczką na grubsze i gęstsze włosy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co to za maseczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
domyślam się, że należy ten szampon traktować jak każdy inny- zmoczyć włosy, nałożyć szampon do spienienia i spłukać
![]()
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
dziekuje, zastanawiam sie tylko jak czesto go stosowac, zeby miec efekty, na lotionie jest napisane 2 razy w tyg stosowac to polaczenie, czy to tez dotyczy szamponu? czy po spienieniu zostawic go na glowie na kilka min tak jak radical
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
|
Cytat:
Pojawiły sie hipotezy, że nie należy nakładać innych preparatów po waxie, ale jego stosuje się raz na tydzień, zatem kurację rzepa mogłabyś stosować np. w pozostałe dni. Dodam, że u mnie Kuracja razem z szamponem z tej serii bardzo dobrze podziałały na przetuszczanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
na forum "grubsze i gęstsze włosy" dziewczyna dodała przepis na maseczkę domowej robótki, po tym jak zobaczyłam jej zdj (tej dziewczyny oczywiście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny. Chyba najpierw wyproboje Joanne razem z szamponem a jak nie będzie efektów to sięgnę po WAX. Zaraz po pracy pędze...no własnie do apteki czy sklepu kosmetycznego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.