|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
Cytat:
Gelacetu nie stosowałam i jakoś nie jestem skłonna zaryzykować, choć kto wie -może gdybym zupełnie nie musiała liczyć się z pieniędzmi... Skład preparatu jednak nie skłania mnie zupełnie do bawienia się w korowody ze sprowadzaniem z Niemiec Na rynku niemieckim są też dostępne: Priorin i Pantovigar. Oba preparaty mają bardzo dobre opinie i dość okrągłe ceny... Tutaj link do preparatu Priorin: http://www.getpharma.com/it/productd...nlink=pharmacy Skład: ekstrakt z prosa 140 mg, olej z kiełków pszenicy 271 mg, cystyna 2 mg, pantotenian wapnia 10 mg + substancje dodatkowe A tutaj Pantovigar: http://www.pharma24.de/pantovigar.html Skład: azotan tiaminy 60 mg, pantotenian wapnia 60 mg, drożdże piwne 100 mg, L-cystyna 20 mg, keratyna 20 mg + substancje dodatkowe
Edytowane przez una creatura bella Czas edycji: 2008-02-23 o 20:44 Powód: zabłąkane słówko : -) |
||
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wypadające włosy
Też mam ten problem, mi pomaga szampon Dermena, kupiony w aptece i merzspecial, tabletki do łykania. Ale to trzeba stosować długo i systematycznie.
|
|
|
|
#663 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ok, zaryzykuję ten gelacet. Jak się oczywiście pojawi w aptece. Dzięki za pomoc i pozdrawiam
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, że słowo pisane nie zawsze jest w stanie oddać emocje, stąd nieporozumienie.
|
|
#665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Podobno pomaga nawet kobietom z wypadaniem na tle hormonalnym. Mama stosuje HTZ?
|
|
|
#666 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Z opisu jaki znalazłam o leczeniu łysienia, wnioskuję, że ją zawiera, mianowicie:
"Kolejnym preparatem zalecanym zewnętrznie w leczeniu AGA u mężczyzn jest Aminexil [...] Jeżeli nie uzyskamy poprawy, to łącznie z leczeniem zewnętrznym powinno się stosować preparaty witaminowe. Do najczęściej zalecanych należy witamina B6, często w zespole z innymi lekami np. w połączeniu z cysteiną (preparaty : Gelacet, Pantovigar, Cysteina B6 bądź inne podobne)." I faktycznie, potwierdzam to, co pisała Lilivampire --> "Również biotyna (Witamina H) znalazła zastosowanie w leczeniu AGA. Podaje się zwykle 1amp. (5 mg) dziennie domięśniowo przez okres od 20 do 30 dni." Art. napisany na Katedrze Dermatologii, zatem myślę, że autor znał się na rzeczy...
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A tak na serio każdy ma prawo do błędu, nawet autorytety... Czytałam ten artykuł, ciekawy
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wypadające włosy
Polecam wax. Jest bardzo dobry
|
|
|
|
#669 |
|
|
Na pewno dodatkowa dawka cysteiny nie zaszkodzi
|
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak to w koncu jest z tym wypadniaem po tym jak mialo sie stresowy okres w zyciu...
jedne dziewczyny pisaly ze po 3 miesiacach od steresowego okresu leca inne ze po 6-7... troche mnei to martwi, gdyz ostatnie miesiace roku mialam dosc stresowe(z powodu pracy i nie tylko) i teraz troche sie martwie...tymbardziej ze ostatnio moje wlosy to moj nr jeden i bardzo o nie dbam, widz etez znaczna poprawe..zalamalabym sie gdyby nagle sie zbuntowaly i zaczely se o tak leciec... ![]() jak to w koncu jest czy ktoras z Was zaobserwowala zjawisko takiego wypadania kilka miesiecy po stresowym okresie? tak nagle? bede b wdzieczna za odp |
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przec 3 miesiące pracowałam fizycznie w koszmarnym środowisku daleko od domu - przez te 3 miesiące nie miałam żadnych problemów, ale jak wróciłam do domu to się dopiero zaczęło... Ale wydaje mi się, że u każdego może to przebiegać nieco inaczej
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
mnie dermatolog powiedziala 6-8 mc, jesli rzeczywiscie stres byl przyczyna wypadania a potem zakonczenia wypadania moich wlosow to rzeczywiscie bylo po 6mc i trwalo tak 3mc a moze nawet dluzej, ale mysle ze tak jak pisala moja poprzedniczka moze to byc indywidualna sprawa kazdej z nas.
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
eh mysle z eto rzeczywiscie indywidualna sprawa...jak na razie jest dobrze, nie wydaja mi sie ze wypada ich wiecej niz 50 dziennie, podczas mycia ok 10-15, a wczesniej wyciagalam je garscia....
oby sie trzymaly mego lebka |
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Działanie stresu to sprawa bardzo indywidualna i zależy jeszcze od rodzaju stresu i jego nasilenia.
U innych działa z opóźnieniem, a u mnie na przykład od razu. Ale ja miałam sytuację traumatyczną i włosy leciały jak szalone od razu przez bardzo długi okres czasu
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Milka i Maria, dzięki
![]() Badania robiłam jakieś 3 lata temu, kiedy pierwszy raz poszłam do endokrynologa. Na szczęście tylko testosteron musiałam zrobic na własny koszt. W najbliższym czasie na pewno wybiorę się do tego lekarza, na razie u mnie, spróbuję zapisac sie do tej drugiej babki, przyjmuje tylko raz w tygodniu i do niej trzeba zapisac sie na termin, mam więc nadzieje, że nie będzie problemu z przepisaniem mnie od tamtej. A jesli to nie zadziała to rzeczywiście jedynym wyjściem będzie Łódź. Maria, pomysł, żeby wziąć ich na płacz - świetny
|
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum. Moje włoski rownież wypadają praktycznie to odkąd pamiętam. Są okresy lepsze i gorsze ale problem zawsze jest. Jestem przekonana, że to reakcja stresowa (jestem strasznym nerwusem).
W każdym razie naczytałam sie dzisiaj o dwóch kuracjach i teraz pytanie, która bardziej polecacie: Joanna, rzepa kuracja wzmacniająca czy Wax? Dodam jeszcze, że oczywiście mam rowniez problemy z przetłuszczaniem się włosów. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziś po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii o subrina recept przeciw wypadaniu wlosow, i mam pyt jak go stosowac, bo niestety na opakowaniu nie jest napisane
|
|
|
|
#680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hey witam jako tylko troszkę "starsza członkini forum" hmm wiesz mi np wax nie pomógł niestety, co do joanny nie mogę się wypowiedzieć bo nie stosowałam tej kuracji mi natomiast swojego czasu pomógł seboradin lotion w jego skład wchodzi czarna rzepa a z tego co wiem to właśnie w "Joannie" też jest ten składnik, seboradin jest także "do włosów przetłuszczających się i skłonnych do wypadania", nie wiem czy o nim słyszałaś, być może tak, ale jeżeli nie to ostrzegam, że jego zapach niektórym osobom przeszkadza ale można wy3mać![]() tak poza tym to od jutra zaczynam kurację maseczką na grubsze i gęstsze włosy ![]()
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co to za maseczka? |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
domyślam się, że należy ten szampon traktować jak każdy inny- zmoczyć włosy, nałożyć szampon do spienienia i spłukać
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje, zastanawiam sie tylko jak czesto go stosowac, zeby miec efekty, na lotionie jest napisane 2 razy w tyg stosowac to polaczenie, czy to tez dotyczy szamponu? czy po spienieniu zostawic go na glowie na kilka min tak jak radical
|
|
|
|
#686 | |
|
|
Cytat:
Pojawiły sie hipotezy, że nie należy nakładać innych preparatów po waxie, ale jego stosuje się raz na tydzień, zatem kurację rzepa mogłabyś stosować np. w pozostałe dni. Dodam, że u mnie Kuracja razem z szamponem z tej serii bardzo dobrze podziałały na przetuszczanie. |
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
na forum "grubsze i gęstsze włosy" dziewczyna dodała przepis na maseczkę domowej robótki, po tym jak zobaczyłam jej zdj (tej dziewczyny oczywiście
) i odrastające włoski zaczynam ją stosować, może mi też pomoże w skład wchodzą m.in.: drożdże, oliwa z oliwek, cytryna, szczegółowy przepis znajdziesz tam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny. Chyba najpierw wyproboje Joanne razem z szamponem a jak nie będzie efektów to sięgnę po WAX. Zaraz po pracy pędze...no własnie do apteki czy sklepu kosmetycznego?
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wax w aptece (na przyszłość )
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję, zapamiętam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

.