WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-23, 10:19   #661
una creatura bella
Wtajemniczenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A skład faktycznie ma w miarę prosty - bo żelatyna, witamina H i cysteina, którą zawierają również niektóre suplementy.
Estelle, a gdzie Ty widzisz tę cysteinę w Gelacecie?

Cytat:
Napisane przez lilivampire
Hej Dziewczyny!
Moja Mama ma problem z wypadaniem włosów i postanowiłam pomóc jej w znalezieniu dobrych specyfików przeciwdziałających temu i wzmacniających włoski.
Kupiłam jej na strawberrynet.com szampon Kerastase przeciwko wypadaniu włosów i jakieś ampułki wzmacniające.
Ale przed chwilą dowiedziałam się też o niemieckich ampułkach o nazwie Gelacet. Czy ktoraś z was stosowała w/w produkty?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Lili, na jakim tle wypadają Mamie włosy? Jest w trakcie menopauzy?

Gelacetu nie stosowałam i jakoś nie jestem skłonna zaryzykować, choć kto wie -może gdybym zupełnie nie musiała liczyć się z pieniędzmi... Skład preparatu jednak nie skłania mnie zupełnie do bawienia się w korowody ze sprowadzaniem z Niemiec

Na rynku niemieckim są też dostępne: Priorin i Pantovigar. Oba preparaty mają bardzo dobre opinie i dość okrągłe ceny...

Tutaj link do preparatu Priorin: http://www.getpharma.com/it/productd...nlink=pharmacy

Skład: ekstrakt z prosa 140 mg, olej z kiełków pszenicy 271 mg, cystyna 2 mg, pantotenian wapnia 10 mg + substancje dodatkowe

A tutaj Pantovigar: http://www.pharma24.de/pantovigar.html

Skład: azotan tiaminy 60 mg, pantotenian wapnia 60 mg, drożdże piwne 100 mg, L-cystyna 20 mg, keratyna 20 mg + substancje dodatkowe

Edytowane przez una creatura bella
Czas edycji: 2008-02-23 o 19:44 Powód: zabłąkane słówko : -)
una creatura bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 11:10   #662
aga378
Raczkowanie

Dot.: wypadające włosy

Też mam ten problem, mi pomaga szampon Dermena, kupiony w aptece i merzspecial, tabletki do łykania. Ale to trzeba stosować długo i systematycznie.
aga378 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 13:01   #663
lilivampire
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Wybacz Vampire , ale ja tu czegoś nie rozumiem. Skoro galacet to wit.H żelatyna i cysteina i się go połyka, to dlaczego, jeśli zestawi się go z zamienników, to już wit. H nie sprawdzi się w formie doustnej, tylko domięśniowo?
Jeju, nie atakuj od razu, ja sobie tego nie wymyśliłam, tylko przeczytałam

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość

Lili, na jakim tle wypadają Mamie włosy? Jest w trakcie menopauzy?

Gelacetu nie stosowałam i jakoś nie jestem skłonna zaryzykować, choć kto wie -może gdybym zupełnie nie musiała liczyć się z pieniędzmi... Skład preparatu jednak nie skłania mnie zupełnie do bawienia się w korowody ze sprowadzaniem z Niemiec

Na rynku niemieckim są też dostępne: Priorin i Pantovigar. Oba preparaty mają bardzo opinie i dość okrągłe ceny...

Tutaj link do preparatu Priorin: http://www.getpharma.com/it/productd...nlink=pharmacy

Skład: ekstrakt z prosa 140 mg, olej z kiełków pszenicy 271 mg, cystyna 2 mg, pantotenian wapnia 10 mg + substancje dodatkowe

A tutaj Pantovigar: http://www.pharma24.de/pantovigar.html

Skład: azotan tiaminy 60 mg, pantotenian wapnia 60 mg, drożdże piwne 100 mg, L-cystyna 20 mg, keratyna 20 mg + substancje dodatkowe
Dzięki. Mama już jest po menopauzie i nie wiadomo czemu wypadają jej włosy.
Ok, zaryzykuję ten gelacet. Jak się oczywiście pojawi w aptece.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Stary 2008-02-23, 13:10   #664
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilivampire Pokaż wiadomość
Jeju, nie atakuj od razu, ja sobie tego nie wymyśliłam, tylko przeczytałam
Żle mnie odebrałaś, nie było w moim poście ataku, tylko zwykłe pytanie, bo z logicznego punktu widzenia to mi nie paswoało. A że nie uzywałam galacetu to chciałam się dopytać. Ot cała historia.
A, że słowo pisane nie zawsze jest w stanie oddać emocje, stąd nieporozumienie.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 13:27   #665
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilivampire Pokaż wiadomość
Dzięki. Mama już jest po menopauzie i nie wiadomo czemu wypadają jej włosy.
Ok, zaryzykuję ten gelacet. Jak się oczywiście pojawi w aptece.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Ja bym na Twoim miejscu zaryzykowała raczej Prorin .
Podobno pomaga nawet kobietom z wypadaniem na tle hormonalnym.

Mama stosuje HTZ?
Stary 2008-02-23, 16:17   #666
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Z opisu jaki znalazłam o leczeniu łysienia, wnioskuję, że ją zawiera, mianowicie:

"Kolejnym preparatem zalecanym zewnętrznie w leczeniu AGA u mężczyzn jest Aminexil [...] Jeżeli nie uzyskamy poprawy, to łącznie z leczeniem zewnętrznym powinno się stosować preparaty witaminowe. Do najczęściej zalecanych należy witamina B6, często w zespole z innymi lekami np. w połączeniu z cysteiną (preparaty : Gelacet, Pantovigar, Cysteina B6 bądź inne podobne)."

I faktycznie, potwierdzam to, co pisała Lilivampire --> "Również biotyna (Witamina H) znalazła zastosowanie w leczeniu AGA. Podaje się zwykle 1amp. (5 mg) dziennie domięśniowo przez okres od 20 do 30 dni."

Art. napisany na Katedrze Dermatologii, zatem myślę, że autor znał się na rzeczy...
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 19:48   #667
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Art. napisany na Katedrze Dermatologii, zatem myślę, że autor znał się na rzeczy...
Chyba się jednak nie do końca znał, bo producent preparatu na swojej stronie internetowej nic o tym nie wspomina .
A tak na serio każdy ma prawo do błędu, nawet autorytety...

Czytałam ten artykuł, ciekawy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-23, 19:57   #668
emilka92111
Raczkowanie

GG do emilka92111
Dot.: wypadające włosy

Polecam wax. Jest bardzo dobry
emilka92111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 20:27   #669
'Estelle'

Na pewno dodatkowa dawka cysteiny nie zaszkodzi
Stary 2008-02-23, 20:45   #670
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno dodatkowa dawka cysteiny nie zaszkodzi
Na pewno
Stary 2008-02-24, 01:43   #671
madzienka001
Raczkowanie

dziewczyny jak to w koncu jest z tym wypadniaem po tym jak mialo sie stresowy okres w zyciu...
jedne dziewczyny pisaly ze po 3 miesiacach od steresowego okresu leca inne ze po 6-7...
troche mnei to martwi, gdyz ostatnie miesiace roku mialam dosc stresowe(z powodu pracy i nie tylko) i teraz troche sie martwie...tymbardziej ze ostatnio moje wlosy to moj nr jeden i bardzo o nie dbam, widz etez znaczna poprawe..zalamalabym sie gdyby nagle sie zbuntowaly i zaczely se o tak leciec...
jak to w koncu jest czy ktoras z Was zaobserwowala zjawisko takiego wypadania kilka miesiecy po stresowym okresie?
tak nagle?
bede b wdzieczna za odp
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 09:09   #672
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez madzienka001 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to w koncu jest z tym wypadniaem po tym jak mialo sie stresowy okres w zyciu...
jedne dziewczyny pisaly ze po 3 miesiacach od steresowego okresu leca inne ze po 6-7...
troche mnei to martwi, gdyz ostatnie miesiace roku mialam dosc stresowe(z powodu pracy i nie tylko) i teraz troche sie martwie...tymbardziej ze ostatnio moje wlosy to moj nr jeden i bardzo o nie dbam, widz etez znaczna poprawe..zalamalabym sie gdyby nagle sie zbuntowaly i zaczely se o tak leciec...
jak to w koncu jest czy ktoras z Was zaobserwowala zjawisko takiego wypadania kilka miesiecy po stresowym okresie?
tak nagle?
bede b wdzieczna za odp
U mnie wypadają zaraz po tym jak skończy się jakieś stresujące wydarzenie Przec 3 miesiące pracowałam fizycznie w koszmarnym środowisku daleko od domu - przez te 3 miesiące nie miałam żadnych problemów, ale jak wróciłam do domu to się dopiero zaczęło... Ale wydaje mi się, że u każdego może to przebiegać nieco inaczej
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 09:39   #673
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
U mnie wypadają zaraz po tym jak skończy się jakieś stresujące wydarzenie Przec 3 miesiące pracowałam fizycznie w koszmarnym środowisku daleko od domu - przez te 3 miesiące nie miałam żadnych problemów, ale jak wróciłam do domu to się dopiero zaczęło... Ale wydaje mi się, że u każdego może to przebiegać nieco inaczej
U mnie wypadanie po stresie też ma opóźniony zapłon. Przeważnie zaczyna się 1-2 miesiace po stresujacym okresie. Niedawno byłam skłonna myśleć, że właśnie zaczyna mi się wypadane posesyjne ale chyba jednak nie. Na szczęscie, pewnie przydała się kuracja magnezowa w czasie sesji.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 09:57   #674
kitay
Raczkowanie

mnie dermatolog powiedziala 6-8 mc, jesli rzeczywiscie stres byl przyczyna wypadania a potem zakonczenia wypadania moich wlosow to rzeczywiscie bylo po 6mc i trwalo tak 3mc a moze nawet dluzej, ale mysle ze tak jak pisala moja poprzedniczka moze to byc indywidualna sprawa kazdej z nas.
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 13:27   #675
madzienka001
Raczkowanie

eh mysle z eto rzeczywiscie indywidualna sprawa...jak na razie jest dobrze, nie wydaja mi sie ze wypada ich wiecej niz 50 dziennie, podczas mycia ok 10-15, a wczesniej wyciagalam je garscia....
oby sie trzymaly mego lebka silnie
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 09:58   #676
virka
Zakorzenienie

Działanie stresu to sprawa bardzo indywidualna i zależy jeszcze od rodzaju stresu i jego nasilenia.
U innych działa z opóźnieniem, a u mnie na przykład od razu. Ale ja miałam sytuację traumatyczną i włosy leciały jak szalone od razu przez bardzo długi okres czasu

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 15:17   #677
Finlora
Zakorzenienie

Milka i Maria, dzięki

Badania robiłam jakieś 3 lata temu, kiedy pierwszy raz poszłam do endokrynologa. Na szczęście tylko testosteron musiałam zrobic na własny koszt. W najbliższym czasie na pewno wybiorę się do tego lekarza, na razie u mnie, spróbuję zapisac sie do tej drugiej babki, przyjmuje tylko raz w tygodniu i do niej trzeba zapisac sie na termin, mam więc nadzieje, że nie będzie problemu z przepisaniem mnie od tamtej. A jesli to nie zadziała to rzeczywiście jedynym wyjściem będzie Łódź.

Maria, pomysł, żeby wziąć ich na płacz - świetny
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 09:15   #678
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cześc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum. Moje włoski rownież wypadają praktycznie to odkąd pamiętam. Są okresy lepsze i gorsze ale problem zawsze jest. Jestem przekonana, że to reakcja stresowa (jestem strasznym nerwusem).
W każdym razie naczytałam sie dzisiaj o dwóch kuracjach i teraz pytanie, która bardziej polecacie: Joanna, rzepa kuracja wzmacniająca czy Wax? Dodam jeszcze, że oczywiście mam rowniez problemy z przetłuszczaniem się włosów. Z góry dzięki za odpowiedzi.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:01   #679
kitay
Raczkowanie

Hej dziś po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii o subrina recept przeciw wypadaniu wlosow, i mam pyt jak go stosowac, bo niestety na opakowaniu nie jest napisane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 18:19   #680
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum. Moje włoski rownież wypadają praktycznie to odkąd pamiętam. Są okresy lepsze i gorsze ale problem zawsze jest. Jestem przekonana, że to reakcja stresowa (jestem strasznym nerwusem).
W każdym razie naczytałam sie dzisiaj o dwóch kuracjach i teraz pytanie, która bardziej polecacie: Joanna, rzepa kuracja wzmacniająca czy Wax? Dodam jeszcze, że oczywiście mam rowniez problemy z przetłuszczaniem się włosów. Z góry dzięki za odpowiedzi.

hey witam jako tylko troszkę "starsza członkini forum" hmm wiesz mi np wax nie pomógł niestety, co do joanny nie mogę się wypowiedzieć bo nie stosowałam tej kuracji mi natomiast swojego czasu pomógł seboradin lotion w jego skład wchodzi czarna rzepa a z tego co wiem to właśnie w "Joannie" też jest ten składnik, seboradin jest także "do włosów przetłuszczających się i skłonnych do wypadania", nie wiem czy o nim słyszałaś, być może tak, ale jeżeli nie to ostrzegam, że jego zapach niektórym osobom przeszkadza ale można wy3mać

tak poza tym to od jutra zaczynam kurację maseczką na grubsze i gęstsze włosy
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 18:41   #681
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
hey witam jako tylko troszkę "starsza członkini forum" hmm wiesz mi np wax nie pomógł niestety, co do joanny nie mogę się wypowiedzieć bo nie stosowałam tej kuracji mi natomiast swojego czasu pomógł seboradin lotion w jego skład wchodzi czarna rzepa a z tego co wiem to właśnie w "Joannie" też jest ten składnik, seboradin jest także "do włosów przetłuszczających się i skłonnych do wypadania", nie wiem czy o nim słyszałaś, być może tak, ale jeżeli nie to ostrzegam, że jego zapach niektórym osobom przeszkadza ale można wy3mać

tak poza tym to od jutra zaczynam kurację maseczką na grubsze i gęstsze włosy

a co to za maseczka?
Stary 2008-02-26, 19:09   #682
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
Hej dziś po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii o subrina recept przeciw wypadaniu wlosow, i mam pyt jak go stosowac, bo niestety na opakowaniu nie jest napisane
na lotionie jest napisane
Stary 2008-02-26, 19:28   #683
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
na lotionie jest napisane
na szamponie niestety nie, a pani farmaceutka nie wiedziala
Stary 2008-02-26, 19:40   #684
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
na szamponie niestety nie, a pani farmaceutka nie wiedziala
domyślam się, że należy ten szampon traktować jak każdy inny- zmoczyć włosy, nałożyć szampon do spienienia i spłukać
Stary 2008-02-26, 20:01   #685
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
domyślam się, że należy ten szampon traktować jak każdy inny- zmoczyć włosy, nałożyć szampon do spienienia i spłukać
dziekuje, zastanawiam sie tylko jak czesto go stosowac, zeby miec efekty, na lotionie jest napisane 2 razy w tyg stosowac to polaczenie, czy to tez dotyczy szamponu? czy po spienieniu zostawic go na glowie na kilka min tak jak radical
Stary 2008-02-26, 22:47   #686
'Estelle'

Cytat:
Możesz zastosować i jedno i drugie, pod warunkiem, że twoja skóra głowy nie jest wrażliwa i nie reaguje źle na alkohol denat.
Pojawiły sie hipotezy, że nie należy nakładać innych preparatów po waxie, ale jego stosuje się raz na tydzień, zatem kurację rzepa mogłabyś stosować np. w pozostałe dni.
Dodam, że u mnie Kuracja razem z szamponem z tej serii bardzo dobrze podziałały na przetuszczanie.
Stary 2008-02-27, 06:58   #687
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
a co to za maseczka?
na forum "grubsze i gęstsze włosy" dziewczyna dodała przepis na maseczkę domowej robótki, po tym jak zobaczyłam jej zdj (tej dziewczyny oczywiście) i odrastające włoski zaczynam ją stosować, może mi też pomoże w skład wchodzą m.in.: drożdże, oliwa z oliwek, cytryna, szczegółowy przepis znajdziesz tam
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 09:12   #688
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Dzięki dziewczyny. Chyba najpierw wyproboje Joanne razem z szamponem a jak nie będzie efektów to sięgnę po WAX. Zaraz po pracy pędze...no własnie do apteki czy sklepu kosmetycznego?
Stary 2008-02-27, 09:17   #689
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Chyba najpierw wyproboje Joanne razem z szamponem a jak nie będzie efektów to sięgnę po WAX. Zaraz po pracy pędze...no własnie do apteki czy sklepu kosmetycznego?
Jeśli po Joannę, to do sklepu kosmetycznego, chyba, że masz dobrze wyposażoną aptekę A wax w aptece (na przyszłość )

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 11:32   #690
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Jeśli po Joannę, to do sklepu kosmetycznego, chyba, że masz dobrze wyposażoną aptekę A wax w aptece (na przyszłość )
dziękuję, zapamiętam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości