![]() |
#661 |
Konto usunięte
|
Dot.: Retro fale
mam takową, z Remingtona...
I wierz mi, do moich włosów się nie nadaje- efekt się nie utrzymuje nawet po spryskaniu Ellnetem, za chwilę robi się 'siano' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Bez zdjęcia nie wiemy co rozumiesz przez kręcone
![]() Po myciu daj włosom wyschnąć naturalnie, niech się skręcą, potem rozczesz na sucho i przejedź "pomadą" czyli np odżywką b/s |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
mam naturalnie proste włosy. Gdy zwiążę włosy gumką na parę godzin, lub użyję wałków mam sliczne loki na około 30 minut. Czy ma ktoś pomysł co zrobić by efekt "zaraz po zdjęciu gumki" utrzymał się kilka godzin, albo najlepiej cały dzień? (Interesują mnie produkty, pianki, lakiery itp. które nie sklajają włosów). Czy jedynym wyjściem jest lokówka bądź trwała? PS. Używałam lakieru firmy Nivea- sklejał włosy, robiły się matowe, suche, a w miarę upływu czasu prostowały się. Po jakiś dwóch godzinach znów były całkowicie proste jak po użyciu prostownicy. Obecnie używam pianki do włosów firmy Nivea, ale efekt też nie utrzymuje się zbyt długo, aczkolwiek dłużej i włosy nie wyglądają tak źle jak po lakierze. Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy
Witam
![]() ja tam włoski zaraz po umyciu kręce na piankowe papiloty ; p susze trochę suszarką i ściągam, albo po prostu w nich śpie ; p loczkio są niesamowite ;p no i oczywiscie pianka do włosów :p mi tam się efekt utrzymuje :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Przyczajenie
|
Ma ktos sposób na takie fale(głównie chodzi o te pierwsze)
http://surfme.files.wordpress.com/20...pg?w=614&h=921 http://photos.90210-media.org/albums/appearances/2011/2011-08-17SG/normal_0001.jpg http://photos.90210-media.org/albums/appearances/2011/2011-06-06SG/normal_0015.jpg http://img39.imageshack.us/img39/3199/normalshenaes1003.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Przyczajenie
|
sposoby na kręcone włosy?
mam proste włosy a chciałabym czasem dla odmiany zrobić sobie loki, ale nie aż tak drastycznie na całej głowie, tylko tak powiedzmy no końcówkach włosów (włosy mam dosyc długie) nie wiem czy lokówką (nie posiadam zastanawiam się nad kupnem), wałkami czy może lepiej warkoczyki na mokre włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Konto usunięte
|
Dot.: sposoby na kręcone włosy?
Hmmm, ja np. robię sobie gniecione loki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Śliczne niedrastyczne loki wychodzą prostownicą. Jeśli masz dłuższe włosy to nie wyjdzie Ci 'baranek' tylko właśnie takie subtelne falo-loki.
Co do sposobu jak je zrobić jest dużo filmików w necie ![]()
![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Czy samym szamponem i odpowiednią odżywką można uzyskać z prostych włosów lekki skręt (fale) ?
![]()
![]() |
#670 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Zależy od podatności włosów. Szampon zwykle pozbawia włosów ochrony, więc raczej nie pomoże w uzyskaniu skrętu. Prędzej odpowiednia odżywka. Jednak podstawą jest to, co siedzi we włosie - jeśli jest niepodatny, nie wykazuje żadnych tendencji do skręcania, to nie ma szans na wyczarowanie fal czy loków bez użycia wałka czy ciepła.
![]() |
#671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() nie jestem w stanie przeczytać wszytskich postów a ze względu że długośc moich włosów jest nietypowa posanowiłam pisać ![]() Chciałabym uzyskać loki jak na zdjęciach załączonych poniżej, bardziej w kierunku pani Parker. Moje włosy sa bardzo długie (do pośladków a mam 180 cm wzrostu). Nie sa farbowane ani zniszczone żadnymi zabiegami. Są cienkie. Co powinnam zrobić by uzyskac taki efekt? Wałki? Jeśli tak, to jakiej wielkości powinnam uzyć? może jakieś cud produkty mi w tym pomoga?? dziekuje za wszelkie sugestie ![]() Edytowane przez daanaa2 Czas edycji: 2011-10-25 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
|
Sporo zależy od podatności włosów na układanie.
Jeśli masz proste włosy, to zastosowałabym wałki. Unikałabym ciepła - wszelkich lokówek, termoloków, prostownic, lokówkosuszarek - bo niszczy włosy. Przed nałożeniem wałków włosy wymyj, odżyw, spłucz, odciśnij wodę i na każdy nakręcany kosmyk nakładaj porcję żelu lub pianki. Zawiń. Wysusz. Gdy wszystkie włosy wyschną, odwiń delikatnie wałki i delikatnie odciśnij nadmiar produktu. Takie lekkie ugniatanie nie powinno zmienić kształtu loków.
![]() |
#674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#675 |
|
Często tak jest z kręconymi, że nie utrzymują kształtu nadanego sztucznie. tak jest też z moimi - mogę sobie ponakręcać na palcu i upiąć spinkami, a większość z nich się wyprostuje. Dopiero suszone jak zwykle nabierają normalnego kształtu i wyglądu.
Jeśli u Ciebie samo ugniatanie daje radę, to nie lepiej będzie zacząć traktować je jak kręcone?
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Jak byłam młodsza, to nie wiedziałam jeszcze, że mam kręcone włosy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak zrobić takie loki??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
![]()
moje drogie wizażanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Hej lokomaniaczki
![]() Chciałam się z Wami podzielić moim odkryciem ![]() ![]() 1.kręcą się 2.jest to trwała fryzura(w moim przypadku wychodzi lepszy efekt i utrzymuje się dłużej niż po papilotach) 3.na jej zrobienie poświęca się 2 min 4.potrzebujemy tylko: frotki, skarpetki,wody i ewentualnie kilku wsuwek 5.kok ze skarpety sam w sobie jest świetnym pomysłem na fryzurę, megawygodny, efektowny a bardzo prosty do wykonania, trzeba tylko nabyć nieco wprawy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y http://www.youtube.com/watch?v=I13J7ArHTkM Mam nadzieję,że się nie powtarzam. Nie przeglądałam całego wątku, bo jest ogroomny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Przyczajenie
|
Witam panie i dziewczęta! Mam pytanie - jak zrobić delikatne FALE, nie loki, bez użycia dużych wałków? Na papilotach wychodzą najprawdziwsze loczki, a ja wyglądam beznadziejnie. Chodzi mi o coś takiego: http://1.bp.blogspot.com/_ufwUD8GYX8...281%2529_0.jpg . A - nie chciałabym używać lokówki, bo bardzo niszczy moje włoski. :< Z góry dziękuję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
witam
![]() moje włosy są średniej długości (gdzieś do połowy pleców, przy twarzy krótsze) zdrowe i błyszczące. w związku z tym chciałam uzyskac surfer style i delikatnie je porkęcić. niestety i gdy używam prostownicy, i gdy lokówki, i gdy zawijam mokre włosy w koczek baletnicy i w takiej postaci je suszę 0 moje włosy wyglądają jak napuszone siano. Ma ktoś dla mnie jakąś radę? Chciałabym, żeby wyglądały mniej więcej jak włosy od Żmudy Trzebiatowskiej na zamieszczonym zdjęciu. Pozdrawiam Was kochane ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
|
A stosujesz jakieś środki do stylizacji?
![]() |
#683 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej. Mam proste włosy (ale nie takie jak druty, są nijakie, nie mogę nazwać tego falami) a chciałabym mieć kręcone. Moja jedna znajoma używa jakiś preparatów, maseczek czy coś podobnego co kosztuję ją na miesiąc 100zł. Chciałabym zastosować jakąś tańszą opcje. Słyszałam, że dobre jest zawijanie na trwałą. Czy jest to możliwe dla długich włosów (długość gdzieś do piersi) ? Ile mniej więcej to by kosztowało ?
A może stosowaliście jakieś godne polecenia kosmetyki ? Ile was wyniosły? Jakie było ich sprawowanie? Opowiedźcie trochę o tym, proszę o pomoc! ![]()
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
![]()
Szukam artykułów na temat '' Nawijanie włosów na wałki do trwałej ondulacji techniką krzyżową'' Bardzo proszę o pomoc ponieważ muszę napisać prace zaliczeniową, a nigdzie nie moge tego znależć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Przyczajenie
|
![]()
Szukam artykułów na temat '' Nawijanie włosów na wałki do trwałej ondulacji techniką krzyżową'' Bardzo proszę o pomoc ponieważ muszę napisać prace zaliczeniową, a nigdzie nie moge tego znależć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak nawijać wałki...proszę o pomoc
Znajdziesz to chyba w każdym podręczniku do fryzjerstwa. Przestań zaśmiecać forum bezsensownie zakładanymi nowymi tematami.
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
Po zakreceniu na lokowce loki mi sie prostuja
Po uzyciu prostownicy wlosy mam proste do nastepnego mycia - moge z nimi spac, wiazac je i pozostaja proste. Z kolei po uzyciu lokowki wlosy szybko traca skret, zostaja takie straki. Dodam, ze lokowke mam nowa i znacznie lepszej jakosci niz stara juz prostownice. Czy sa jakies kosmetyki, ktore zachowalyby skret lokow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po zakreceniu na lokowce loki mi sie prostuja
Przed zakreceniem na lokowke spryskaj lakierem i po zakreceniu kazde pasmo rowniez.
Jesli nie spryskasz to kazde wlosy sie rozprostuja nawet te bardziej podatne na skret. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
lakier=wysuszanie+lokówka =wysuszanie....nieciekawa mieszanka raczej :x
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.