Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-02-13, 21:03   #661
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Jyyli, a mo¿e soczek aloesowy zaczniesz piæ? Ja tam uwa¿am, ¿e Aloes jest dobry na wszystko
Te¿ uwa¿am, ¿e aloes jest dobry na absolutnie wszystko, mo¿na nawet nim u¶mierciæ je¶li siê wie dok³adnie jak, ale ja nie wiem Kiedy¶ ju¿ pi³am, ale jako¶ nieregularnie, wiêc efekty ciê¿ko by³o oceniæ. Teraz chyba zacznê znowu, chyba, ¿e przerzucê siê na sok z brzozy, bo te¿ jest podobno ¶wietny

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:14   #662
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Joanna z tego co wiem ma te¿ tonik w serii "z apteczki babuni", chcia³am go kupiæ, ale nigdzie nie moglam go dostaæ ;/ A szkoda. Im wiêcej toników przetestujê tym lepiej :P Do tej pory mia³am tylko Seboradin rzepowy i rzepow± Joannê. Oba spisywa³y siê bardzo dobrze. Spokojnie poleciæ mogê i jeden i drugi

O, jak mi³o kole¿anko-wegetarianko Ja nawet jeszcze 2 lat nie jestem wege :P
Tak swoj± drog± to gwa³townie poprawi³ mi siê stan w³osów odk±d nie jem miêsa. I bardzo mnie to cieszy
Produkty sojowe jesz mo¿e? ja wcinam codzienne kotleciki sojowe, to bomba bia³kowa, i w³oski ³adne s±, zdrowe przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez jyyli Poka¿ wiadomo¶æ
Kurczê, Wiza¿anki-wegetarianki, szczê¶ciary z was, ¿e po rezygnacji z miêsa nie do¶æ, ¿e nie straci³y¶cie w³osów, to jeszcze poprawi³ siê ich stan. Ja jaki¶ czas temu przez dwa miesi±ce nie jad³am miêsa (oczywi¶cie by³y zamienniki bia³kowe + zwiêkszona ilo¶æ warzyw). Stan moich w³osów siê mocno pogorszy³, z ³ami±cymi siê paznokciami walczê do teraz, ale to nie by³o najgorsze, bo mocno schud³am i ogólnie czu³am siê bardzo ¼le. Na tym przyk³adzie widaæ to, co zawsze na Wiza¿u powtarzamy, ¿e ka¿demu s³u¿y co innego

Teraz jestem na etapie poszukiwania kolejnego zió³ka poprawiaj±cego stan w³osów. Pokrzywê i skrzyp ju¿ do¶æ d³ugo pi³am. Przegl±dam ksi±¿ki zielarskie, jak co¶ znajdê, to oczywi¶cie dam znaæ i na pewno przetestujê na sobie.

moze utrata w³osów zale¿y od organizmów. Gdzie¶ czyta³am, ¿e s± organizmy bardziej miêso¿erne i mniej, moze poprostu jestes urodzonym poch³aniaczem miêsa i dlatego organizm sie zbunotowa³?

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Poka¿ wiadomo¶æ
Tak to jest jak z dnia na dzieñ przechodzi siê na tak± drastyczn± dietê. Od tak organizm nie przyzwyczai siê do przyswajania np. ¿elaza z warzyw, jak dotychczas jego g³ównym ¼ród³em by³o miêso.
Ja zaserwowa³am mojemu organizmowi szok bezmiesny poniewa¿ z dnia na dzien uciê³am jedzenie miêsa. Nic mi sie po tym nie dzia³o
tylko w domu mia³am piekie³ko, bo rodzice podpisali to pod moje kolejne dziwactwo i probowali wybiæ z g³owy. Nie uda³o im sie oczywiscie, by³am wtedy w okresie buntu co jeszcze bardziej mnie zmotywowa³o do nie jedzenia miêsa

Cytat:
No to mój organizm musi byæ dziwny :P Ca³e ¿ycie jad³am dzien w dzieñ miêso i prawie w ogóle warzyw i bum, jednego dnia zmieni³am ca³e swoje ¿ywienie o 180 stopni. To by³ strza³ w dziesi±tkê. Za nic nie oddam wegetarianizmu.

Jyyli, a mo¿e soczek aloesowy zaczniesz piæ? Ja tam uwa¿am, ¿e Aloes jest dobry na wszystko
ja dok³adnie tak samo

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:16   #663
azieja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 81

Wedlug mnie podstaw± do wzrostu w³osa jest idealne ciecie. Od kiedy pamietam w³osy wolno mi ros³y scinalam na krotko mijal rok moze wiecej a one siegaly najwyzej do brody. Az do listopada 2007 wtedy cudowna fryzjerka mnie tak fantastycznie obcie³a <pierwszy raz zupe³nie inna niz dotychczas>ze do maja moje wlosy siegaly juz do ramion i dalej rosna, a uzywam³a tylko szamponu 2w1 a od niedawna jakas odzywka czy rycyna.
Stary 2009-02-13, 21:35   #664
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 108

Cytat:
Napisane przez azieja Poka¿ wiadomo¶æ
Wedlug mnie podstaw± do wzrostu w³osa jest idealne ciecie. Od kiedy pamietam w³osy wolno mi ros³y scinalam na krotko mijal rok moze wiecej a one siegaly najwyzej do brody. Az do listopada 2007 wtedy cudowna fryzjerka mnie tak fantastycznie obcie³a <pierwszy raz zupe³nie inna niz dotychczas>ze do maja moje wlosy siegaly juz do ramion i dalej rosna, a uzywam³a tylko szamponu 2w1 a od niedawna jakas odzywka czy rycyna.
Sposób obciêcia koñcówek nie ma wp³ywu na porost w³osów!
Nie wiem w ogóle dlaczego tyle osób wierzy w to...

mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:57   #665
azieja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 81

nie do konca sie zgodze jesli wlosy sa dobrze obciete nie lamia sie czyli nie traca na dlugosci pozatym sa odzywione.

a i jeszcze jedno nie wiem czy to mit czy nie przezcytalam gdzies ze kazdy ma zakodowana wlasna maksymalna dlugosc wlosow i jesli sie do niej dojdzie to juz nie chca rosnac. Nie wysmiejcie mnie za to co napisalam ale chcialabym wiedziec co o tym sadzicie
Stary 2009-02-13, 22:01   #666
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
nie do konca sie zgodze jesli wlosy sa dobrze obciete nie lamia sie czyli nie traca na dlugosci pozatym sa odzywione.

a i jeszcze jedno nie wiem czy to mit czy nie przezcytalam gdzies ze kazdy ma zakodowana wlasna maksymalna dlugosc wlosow i jesli sie do niej dojdzie to juz nie chca rosnac. Nie wysmiejcie mnie za to co napisalam ale chcialabym wiedziec co o tym sadzicie
To czy siê ³ami± zale¿y od pielêgnacji i traktowania w³osów Poza tym id±c tym tropem dobrze obciête=nie ³ami± siê= szybciej rosn±? Nie trzyma siê kupy

"Zakodowanej" maksymalnej d³ugo¶ci nie ma, po prostu przy pewnej d³ugo¶ci cebulki mog± byæ zbyt obci±¿one i nie bêd± pracowaæ na "pe³nych obrotach", wtedy trzeba je pobudziæ

Stary 2009-02-13, 22:23   #667
Dziamma
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300
Oj, dziewczyny! Tak siê mêczycie i mêczycie z tymi w³osami. Pamiêtajcie, ¿e d³ugie w³osy to "¿adna fryzura", to nie jest fryzura!.. I wyluzujcie. Zak³adam ¿e macie dopiero "na¶cie" lat i dlatego ten poci±g do d³ugich w³osów?.. Troszke dojrzejecie i same zauwa¿ycie, ¿e ju¿ d³ugie w³osy tak bardzo Wam siê nie podobaj±!.. Zobaczycie, ze o wiele lepiej jest miec fryzurê ni¿ miec d³ugie w³osy

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
Sposób obciêcia koñcówek nie ma wp³ywu na porost w³osów!
Nie wiem w ogóle dlaczego tyle osób wierzy w to...

Jestem fryzjerk± i absolutnie siê z tym zgadzam. Dobre ciêcie sprzyja wzrostowi w³osów

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-02-14 o 11:55 Powód: Post pod postem, proszê korzystaæ z opcji edycji i multicytowania.
Dziamma jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 22:29   #668
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 805

Cytat:
Tez o tym czytalam i to w roznych miejscach, choc czy to jest prawda to nie wiem
Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
To czy siê ³ami± zale¿y od pielêgnacji i traktowania w³osów Poza tym id±c tym tropem dobrze obciête=nie ³ami± siê= szybciej rosn±? Nie trzyma siê kupy
A moze chodzi o to, ze wlosy dobrze obciete (ostre nozyczki, dobra technika) nie niszcza i nie lamia sie tak szybko przez co wydaje sie ze rosna szybciej?
Stary 2009-02-13, 22:29   #669
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziamma Poka¿ wiadomo¶æ
Oj, dziewczyny! Tak siê mêczycie i mêczycie z tymi w³osami. Pamiêtajcie, ¿e d³ugie w³osy to "¿adna fryzura", to nie jest fryzura!.. I wyluzujcie. Zak³adam ¿e macie dopiero "na¶cie" lat i dlatego ten poci±g do d³ugich w³osów?.. Troszke dojrzejecie i same zauwa¿ycie, ¿e ju¿ d³ugie w³osy tak bardzo Wam siê nie podobaj±!.. Zobaczycie, ze o wiele lepiej jest miec fryzurê ni¿ miec d³ugie w³osy
Hahaha d³ugie w³osy to nie fryzura? Proszê Ciê... Poczytaj trochê Wiza¿, w±tki o zapuszczaniu w³osów i zobacz czy s± tam takie "nastki". A Ty ile masz lat, ¿e kreujesz siê na guru wiedzy o "fryzurach"?

Cytat:
Jestem fryzjerk± i absolutnie siê z tym zgadzam. Dobre ciêcie sprzyja wzrostowi w³osów
w jaki sposób?

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
A moze chodzi o to, ze wlosy dobrze obciete (ostre nozyczki, dobra technika) nie niszcza i nie lamia sie tak szybko przez co wydaje sie ze rosna szybciej?
Owszem, do ¶cinania no¿yczki musz± byæ ostre ¿eby nie zniszczyæ koñcówek, mo¿e trochê zapobiec rozdwajaniu siê. Ale w³osy ³ami± siê na ca³ej d³ugo¶ci i nie ma to znaczenia. I s± fryzury, przy których wydaje siê, ¿e rosn± szybciej

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-02-13 o 22:32
Stary 2009-02-13, 22:41   #670
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja mam na¶æie osiem-na¶cie I my¶lê, ¿e za sob± mam raczej ten wiek, kiedy podobaj± siê fryzury najwy¿ej do ramion. Bo takie siê w³a¶nie nastolatkom podobaj±, s± ³atwe w utrzymaniu itd. Poza tym moim osobistym zdaniem fryzur± nie mo¿na nazwaæ te¿ ciêcia. Fryzura to dopiero np. kok warkocz. Tak wiêc zarówno krótkie jak i d³ugie w³osy same w sobie fryzur± nie s±

Co do wp³ywu ciêcia na porost te¿ chcia³abym wiedzieæ jakim cudem koñcówka ma wp³ywaæ na cebulkê

Stary 2009-02-13, 23:16   #671
April007
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 790
GG do April007

Cytat:
Napisane przez jyyli Poka¿ wiadomo¶æ
Co do wp³ywu ciêcia na porost te¿ chcia³abym wiedzieæ jakim cudem koñcówka ma wp³ywaæ na cebulkê
Wydaje mi siê ¿e to mo¿e byæ kwestia wykruszania siê w³osów. Je¶li s± bardzo zniszczone ale nie podcina siê ich ( bo ¿al jest komu¶ 2 cm ) to i tak te w³osy siê same wykrusz± - st±d mimo ¿e w³os ro¶nie - nie widaæ tego, bo co uro¶nie - to siê wykruszy i d³ugo¶æ jest ta sama. Mo¿e dobrze ¶ciêty wlos to taki który siê nie strzêpi? Tak my¶lê na ch³opski rozum ;-)
April007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-13, 23:20   #672
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez April007 Poka¿ wiadomo¶æ
Wydaje mi siê ¿e to mo¿e byæ kwestia wykruszania siê w³osów. Je¶li s± bardzo zniszczone ale nie podcina siê ich ( bo ¿al jest komu¶ 2 cm ) to i tak te w³osy siê same wykrusz± - st±d mimo ¿e w³os ro¶nie - nie widaæ tego, bo co uro¶nie - to siê wykruszy i d³ugo¶æ jest ta sama. Mo¿e dobrze ¶ciêty wlos to taki który siê nie strzêpi? Tak my¶lê na ch³opski rozum ;-)
To jest jedyne racjonalne wyt³umaczenie, ale tylko wra¿enie szybszego porostu, a niektórzy twierdz±, ¿e to naprawdê szybszy porost a nie samo wra¿enie. Nie wiem jak to ju¿ jest I czy "dobre ciêcie" znaczy wyciêcie wszystkich mocno zniszczonych w³osów, czy chodzi o jak±¶ technikê ciêcia

Stary 2009-02-13, 23:35   #673
Dziamma
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

Dobre ciêcie wi±¿e siê z technik± ¶cinania oraz z dobrze zastosowanymi narzêdziami. Np. zdarza siê ¿e kto¶ nieumiejêtnie korzysta z brzytwy, co mo¿e prowadzic do szybszego rozdwajania siê koñcówek. Równie¿ no¿yczki niewystarczaj±co ostre "mia¿dz±" w³os przez co siê os³abia. Technika "¶lizgu" zle wykonana rozwarstwia w³os, itp. W³a¶nie o to mi chodzi³o pisz±c o dobrym ciêciu...
Dziamma jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-13, 23:46   #674
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Poka¿ wiadomo¶æ
Produkty sojowe jesz mo¿e? ja wcinam codzienne kotleciki sojowe, to bomba bia³kowa, i w³oski ³adne s±, zdrowe przede wszystkim
No wcinam kotleciki z soi Nie za du¿o i nie za czêsto ale jednak
Na stan w³osów nie narzekam. Mój organizm polubi³ wegetarianizm. Z reszt± cera te¿ mi siê poprawi³a po odstawieniu miêsa.

Tak w ogóle to s³ysza³am, ¿e soja przyspiesza porost w³osów. Ale nie wiem czy stosowana wewnêtrznie czy zewnêtrznie. I mog³a to byæ tylko plotka :P
Stary 2009-02-14, 08:18   #675
aanika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 529

Cytat:
Szczerze, to nic z tego nie rozumiem. S±dzisz, ¿e wszystkie dziewczyny powinny mieæ superekstramodne fryzury? Ja stawiam na naturalno¶æ i wolê d³ugie, obciête pod linijkê w³osy i do takich d±¿ê.
Nie rozumiem te¿ podzia³u na "fryzury" i "d³ugie w³osy". Czy "d³ugie w³osy" s± gorsze? Je¿eli komu¶ siê podobaj±, to nie obchodzi go to, jak niektórzy je nazywaj±. Jak dla mnie fryzur± s± i dwucentymetrowe w³osy, jak i te siêgaj±ce do pasa.

Cytat:
Fakt, nie ³ami± siê, czyli nie trac± na d³ugo¶ci. Ale proces wzrostu zachodzi w cebulkach i, wed³ug mnie, no¿yczki nie maj± na to ¿adnego wp³ywu. Tak na ch³opski rozum - co maj± no¿yczki do tego, co siê dzieje np. w moim przypadku 47 cm wy¿ej? Wiza¿anki ju¿ wiele razy dowiod³y, ¿e stosowane przez nich metody przyspieszaj± porost w³osów, wiêc teorie, ¿e tego tempa nie da siê zmieniæ s± dla mnie bezzasadne.
aanika jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 09:03   #676
LadyMakbet18
Rozeznanie

Cytat:
No wcinam kotleciki z soi Nie za du¿o i nie za czêsto ale jednak
Na stan w³osów nie narzekam. Mój organizm polubi³ wegetarianizm. Z reszt± cera te¿ mi siê poprawi³a po odstawieniu miêsa.

Tak w ogóle to s³ysza³am, ¿e soja przyspiesza porost w³osów. Ale nie wiem czy stosowana wewnêtrznie czy zewnêtrznie. I mog³a to byæ tylko plotka :P

Nie nie, masz racjê
Soja jest bomb± bia³kow±, a bia³ko przyspiesza porost
wiadomo w³osy na g³owie tak czy inaczej rosn± wolno w porównaniu z innym ow³osieniem, ale widzê na nogach, jak mam lenia i zgolê golark± to po 2 dniach ju¿ mam futerko i to od czasu kiedy zaczê³am je¶æ sojê

Je t'adore mon cheri

Stary 2009-02-14, 09:34   #677
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie nie, masz racjê
Soja jest bomb± bia³kow±, a bia³ko przyspiesza porost
wiadomo w³osy na g³owie tak czy inaczej rosn± wolno w porównaniu z innym ow³osieniem, ale widzê na nogach, jak mam lenia i zgolê golark± to po 2 dniach ju¿ mam futerko i to od czasu kiedy zaczê³am je¶æ sojê
Ja akurat mam na tyle jasne w³osy na nogach, ¿e w ogóle siê nimi nie przejmujê :P
Natomiast w³osy na g³owie szybko mi rosn±. W ogóle szybko zawsze mi ros³y, ale odk±d jem sojê to faktycznie jeszcze przyspieszy³y. Jak siê znajdzie jeszcze trochê wegetarianek, które maj± odczucia podobne do nas to mo¿e oka¿e siê, ¿e wgetarianizm to dieta-cud dla w³osów
Stary 2009-02-14, 09:49   #678
LadyMakbet18
Rozeznanie

Cytat:
Ja akurat mam na tyle jasne w³osy na nogach, ¿e w ogóle siê nimi nie przejmujê :P
Natomiast w³osy na g³owie szybko mi rosn±. W ogóle szybko zawsze mi ros³y, ale odk±d jem sojê to faktycznie jeszcze przyspieszy³y. Jak siê znajdzie jeszcze trochê wegetarianek, które maj± odczucia podobne do nas to mo¿e oka¿e siê, ¿e wgetarianizm to dieta-cud dla w³osów

Nie zdziwi³abym siê a nawet jak nie sam wegetarianizm to napewno soja ma dzia³anie zbawienne na w³oski i duzo wody trzeba piæ, zdrowe nerki= szybszy porost

Je t'adore mon cheri

Stary 2009-02-14, 10:04   #679
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 805

Chcialabym sie wtracic w dyskusje na temat soi, chociaz nie tyle jej stosowania wewnetrznego jak zewnetrznego Ekstrakt z soi stosowany jest w preparatach opozniajacych odrastanie wlosow, dlatego nie powinno sie go stosowac na skore glowy (wiecej na ten temat znajdziecie w watku Ziolowo/Mazidlowo/Thanatosowym)
Stary 2009-02-14, 10:40   #680
endi1991
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28
Unhappy Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez patiicheer Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny!! Dzisiaj dosz³am do wniosku, ¿e 10 maseczek, odrzywek, herbatek itd. nie dorówna zwyczajnemu masarzowi skóry Postanowi³am, ¿e do 15.02 moje w³osy musz± mieæ 45cm, ale nie wie¿y³am w to, ¿e mi siê uda, bo 8.02 mia³y one 43,5cm, a ostatnio moje w³oski zmniejszy³y bardzo têpo. Wiêc po prostu zaczê³am codziennie dodatkowo dwa razy dziennie masowaæ skórê g³owy, ok 15/20min... Ju¿ dzisiaj mierzê w³osy i nie wierzy³am w³asnym oczom, sprawdza³am po kilka razy i moje w³osy maj± 45,5cm!! Na serio, sprawdza³am chyba 10 razy!! To znaczy, ¿e w tydzieñ w³osy uros³y mi 2cm! A wszystklo dziêki masarzowi skóry!! Teraz bêdê to robi³a ca³y czas i jak tak dalej pójdzie to za 3/4 miesi±ce osi±gnê to co chcê, czyli to pocz±tkowe 55cm!! Mam nadziejê, ¿e mi siê uda... Pozdrawiam i zachêcam was do masowania g³owy, bo dodatkowo to nic nie kosztuje
\

eheem eheeem,, tylko ¿e nie umiejêtny masa¿ pobudza komórki ³ojotokowe...trzeba uwa¿aæ bo w efekcie w³oski mog± strasznie siê przet³uszczaæ.
Stary 2009-02-14, 11:25   #681
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
Chcialabym sie wtracic w dyskusje na temat soi, chociaz nie tyle jej stosowania wewnetrznego jak zewnetrznego Ekstrakt z soi stosowany jest w preparatach opozniajacych odrastanie wlosow, dlatego nie powinno sie go stosowac na skore glowy (wiecej na ten temat znajdziecie w watku Ziolowo/Mazidlowo/Thanatosowym)
Dzobrze wiedzieæ. Dziêki za informacjê.
Zaraz poczytam o szczegó³ach w w±tku, który poda³a¶

Cytat:
Napisane przez endi1991 Poka¿ wiadomo¶æ
tylko ¿e nie umiejêtny masa¿ pobudza komórki ³ojotokowe...trzeba uwa¿aæ bo w efekcie w³oski mog± strasznie siê przet³uszczaæ.
S± gdzie¶ w necie zdjêcia instrukta¿owe jak wykonaæ prawid³owy masa¿? (; Sama swego czasu masowa³am skórê g³owy ale tylko 2 minuty dziennie. Skóra by³a wtedy bardzo wypoczêta. Chêtnie bym wróci³a do tej praktyki
Stary 2009-02-14, 12:22   #682
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 981
Wink Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Z soj± ostro¿nie, mo¿na j± je¶æ, tylko nie przesadzajcie. Je¶li kto¶ ma problemy z tarczyc±, to w ogóle nie powinien spo¿ywaæ soi. Poza tym soja mo¿e rozregulowaæ system hormonalny, niby to taki naturalny sposób, ale jednak fitoestrogeny co¶ tam potrafi± zagmatwaæ.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-14, 12:37   #683
otako
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 587

Cytat:
S± gdzie¶ w necie zdjêcia instrukta¿owe jak wykonaæ prawid³owy masa¿? (; Sama swego czasu masowa³am skórê g³owy ale tylko 2 minuty dziennie. Skóra by³a wtedy bardzo wypoczêta. Chêtnie bym wróci³a do tej praktyki

http://www.youtube.com/watch?v=qKdAC1EuiCs -tutaj jest fajny filmik instrukta¿owy - na pewno ³atwiej zrozumieæ ni¿ ze zdjêc

otako jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 12:40   #684
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
Z soj± ostro¿nie, mo¿na j± je¶æ, tylko nie przesadzajcie. Je¶li kto¶ ma problemy z tarczyc±, to w ogóle nie powinien spo¿ywaæ soi. Poza tym soja mo¿e rozregulowaæ system hormonalny, niby to taki naturalny sposób, ale jednak fitoestrogeny co¶ tam potrafi± zagmatwaæ.
Nie no, raz na tydzieñ kotleciki sojowe to chyba nie przesada?

Cytat:
Napisane przez otako Poka¿ wiadomo¶æ
http://www.youtube.com/watch?v=qKdAC1EuiCs -tutaj jest fajny filmik instrukta¿owy - na pewno ³atwiej zrozumieæ ni¿ ze zdjêc
Dziêki

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2009-02-14 o 12:42
Chatul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-14, 12:51   #685
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
Nie no, raz na tydzieñ kotleciki sojowe to chyba nie przesada?
Nie mo¿na nawet 2-3 razy w tyg. i przy tej ilo¶ci nie powinno siê nic dziaæ, a wrêcz powinno zapobiegaæ rakowi piersi
Stary 2009-02-14, 13:35   #686
Chatul
ma zielone pojêcie

S³uchajcie, powszechnie uwa¿a siê, ¿e olej rycynowy przyspiesza porost w³osów. Naprawdê tak jest? I dziêki czemu to robi? I przede wszystkim, czy wszystkie oleje maj± takie w³a¶ciwo¶ci? Bo w sumie dla mnie to dobrze by by³o. Ostatnio wiecznie olejujê w³osy
Stary 2009-02-14, 14:02   #687
LadyMakbet18
Rozeznanie

Cytat:
S³uchajcie, powszechnie uwa¿a siê, ¿e olej rycynowy przyspiesza porost w³osów. Naprawdê tak jest? I dziêki czemu to robi? I przede wszystkim, czy wszystkie oleje maj± takie w³a¶ciwo¶ci? Bo w sumie dla mnie to dobrze by by³o. Ostatnio wiecznie olejujê w³osy

Olej rycynowy wzmacnia w³osy, sk±d to siê bierze nie mam pojêcia.
Stosowa³am, ale u mnie jakos nie przyspieszy³ porostu

Je t'adore mon cheri

Stary 2009-02-14, 18:53   #688
ooodeta
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 898
GG do ooodeta

ja stosowalam nafte ale nie wiem czy podzialalo bo nie bylam systematyczna,chcialam miec slugie wlosy wiec zrobilam sobie extension, wydalam 500e i efekt byl boski,bujne piekne dlugie geste,ale po5 mies je musialam zdjac bo efekt byl juz nieestetyczny, no i teraz zostaly mi moje wlosy nie chce juz sztucznych, chce moje wlasne dlugie, mam farbowane jasnitkie blond sredniej dlugosci ale sa dosc zniszczone rozjasniaczem , chce sobie kupic skrzypowite,capivit i znalazlam takie cos quinoral klorene, czy ktos wie cos na ten temat?? i pytanko z innej beczki : czy na rozjasnionych wlosach (uzylam proszku plus woda utlen) zlapie mi farba w odcieniu jasnego naturalnego blondu , bo teraz mam biale wlosy efekt mi sie zupelnie nie podoba jest sztuczny, i chyba ide do fryzjera.. czekam na odpowiedz .. pozdr kochane
ooodeta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-14, 20:06   #689
Jolie2601
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 408

Cytat:
ja jednak jestem za tym by powstrzymaæ siê od takich uogólnieñ- s± tu nastolatli, 20taki jak i 30latki wiêc Twoje za³o¿enia s± mylne

ja co prawda nastolatk± nie jestem a mam d³ugie w³osy i wcale sie z nimi nie mêczê- nie uwazam tez by nie by³y "fryzur±". Jeste¶ fryzjerk± wiêc na pewno wiesz ile mo¿na z takich w³osów wyczarowaæ fryzur/upiêæ

Niech ka¿dy ma takie w³osy w jakich siê dobrze czuje
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-14, 20:45   #690
ja85gusiek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 018

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Poka¿ wiadomo¶æ
Niech ka¿dy ma takie w³osy w jakich siê dobrze czuje
Zgadzam siê z tym stwierdzeniem w 100 %

ja85gusiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.