![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Ja mam bzika na punkcie nektaru z różowych grejfrutów.
Gazowaną piję tylko Muszyniankę, ale ona ma niewiele co2, bo nie jest sztucznie nasycana. Picie coli nie wchodzi w gre (wcześniej czasem lubiłam), nie umiem zrezygnować z picia porannej kawy. Ustaliłam więc sobie, że filiżanka espresso to mój limit dobowy kofeiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oto linczek do herbatki: http://www.allegro.pl/item555173519_...chudzanie.html Jest na prawdę skuteczna. Czy Wam lekarze mówią żeby w czasie ciąży pić dużo płynów??? conajmniej 2 litry dziennie, to potem wpływa na ilość posiadanego w piersiach pokarmu.
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-02-20 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wy już tyjecie? Widać Wam brzuszki?
Kurde, u mnie końcówka 10 tygodnia i w ogóle nie przytyłam, brzuszka nie widać, poza jeszcze przedciążowym tłuszczykiem ![]() Poza bolącymi DUUUUŻYMI piersiami nie mam tez żadnych innych ciążowych objawów: ani mdłości ani żadnych żyłek na brzuchu ani częstszego oddawania moczu .... Co prawda na USG 2 tygodnie temu wszystko wyglądało oki, ale i tak ten brak zmian typowych dla ciąży wprawia mnie w wielki niepokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak poza tym wszystko oki a moja kumpela w ogóle nie miała zadnych "tych kiepskich" skutków ubocznych ciąży i wszsytko było oki i zresztą jest dobrze, wiec nie martw się, że coś jest nie tak
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To senność jest objawem ciąży??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszsytko w normie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() dwie kreseczki * 3 i z wlasnych obliczen wynika termin 13 pazdziernika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE !!! Jak się czujesz? Już masz jakieś dolegliwości? Mam nadzieję że będziesz nas często odwiedzać.
![]() |
#671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do czetego oddawania moczu to ja tez nie musze. Moze troszke czesciej niz przed ciaza, ale noc cała przespie, w dzien tez nie biegam jakos specjalnie czesto. A zyłke, a raczej zyle wczoraj wypatrzyłam na piersi. No i na nodze mi wylazł wstretny zylak, a tak dawno juz ich nie miałam. Edytowane przez aaaaniusia Czas edycji: 2009-02-20 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() przez dwa dni byly wymioty, ale jakos wczoraj i dzis tylko mdlosci, no a miesiaczka 6stycznia ostatnia sie zaczela. Zapomnialam napisac ze moge spac caly dzien. Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-02-20 o 13:21 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Przyczajenie
|
Z tą colą to coś magicznego musi być - z reguły nie piję, ale tak strasznie mi się chce,że mi się dzisiaj aż śniła
![]() W domu stoi od sylwestra jeszcze 2.5 l butelka,sama jej nie otworzę a mąż też mi nie da ! Mam też okropną ochotę na tonic, ( moja mama też tak miała) jednak wyczytałam ,ze z chininą lepiej niczego nie pić. Ech...zostaje czarna herbata czasem i inne owocowe. Soki są generalnie dla mnie za słodkie, nawet grejpfrutowy, ale się pozmieniało! Mdli mnie niezmiennie cały czas, gdyby nie zdrowy rozsądek nie jadłabym nic całymi dniami. Zachcianek tym bardziej nie mam,Boże, niech już będzie ten II trymestr! |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
a ja ostatnio mam ochote na chipsy. I tez od sylwestra leza i mnie kusza, ale maz twardy jest i mi nie pozwala do nich sie zblizyc. A ja bym chociaz jednego zjadła... na dobry poczatek :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
a ja na samym poczatku ciazy- jeszcze nawet nie wiedziac ze jestem jadlam jak nigdy bardzo ostre rzeczy- a wczesniej nawet takich nie moglam tknac. nie moglam natomiast patrzec na slodkie rzeczy- nawet jednego calego poczka nie dalam tady zjesc- ponad polowe wywalilam. a teraz od 6 tygodnia wszystko sie pozmienialo- na ostre patrzec nie moge, za to za slodkimi sie ogladam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
Pontellier - u mnie podobnie jak u Ciebie - jestem teraz w 11 tyg. i mam kompletny jadlowstret, wmuszam w siebie jedzenie ze zdrowego rozsadku, choc tak naprawde zywilabym sie tylko chlebem z maslem. To trwa juz dlugo i nie moge sie doczekac kiedy minie, bo strasznie sie mecze przy kazdym posilku, a zapachy z kuchni mnie wykanczaja.
Wkurza mnie tez ciagle bieganie do ubikacji, nawet w nocy po 5 razy, do pracy chodze z oczami na zapalkach, tylko ze to sikanie akurat to chyba nie mija, wiec trzeba sie z tym pogodzic. No ale co tam, grunt, ze Maluszek rosnie. Za tydzien mam prenatalne to sie dowiem cos wiecej na jego temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja przed ciaza pilam duzo coli a teraz nie moge na nia patrzec,ale za to kawy moge pic 10 kubasow dziennie(oczywiscie bezkofeinowej).moze ktos wie czy taka kawa nie szkodzi? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Ciekawe że tak nam się zmieniają upodobania w ciąży hihi
Mnie też męczy ciągłe oddawanie moczu, no i te zachcianki, mąż mi niczego nie odmawia, no bo skoro ciężarna chce to trzeba dać ![]()
#681 | |
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() Dopisuje sie do watku, bo ja za granica i jakos tak smutno bez rodzinki, to chociaz tu bede zagladac ![]() Jestem aktualnie w 7tc, ciaza potwierdzona jak narazie tylko z krwi, bo do gienka ide dopiero 3 marca ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#683 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
jak to nie witamy witamy ![]() ![]() ---------- Napisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- serdel prosila bym o zmiane daty prawdopodobnie na 29 wrzesnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie
![]() Ja teraz jestem w ósmym tc. Cały czas jestem senna i najchętniej bym nie wstawała z łóżka, czasami wieczorami jest mi słabo, piersi już nie bolą ale mam na nich niebieskie żyłki ![]() Brzuszka jeszcze nie widać, spodnie co prawda mam trochę ciaśniejsze ale to raczej efekt moich zachcianek i chęci na słodkości ![]() Zmieniło się to, że nie mogę używać żadnych perfum, odrzuca mnie na samą myśl, że mogłabym się poperfumować, nawet żele pod prysznic perfumowane mi przeszkadzają. Niedobrze mi jak zakładam kurtkę a tam kołnierz pachnie mieszanką perfum... I strasznie, ale to strasznie teraz przetłuszczają i się włosy, na nast. dzień po myciu mam tłuste i to nie tylko od skóry ale po całej ich długości, wkurza mnie to bo muszę układać, inaczej mam siano ![]() Na USG lekarz mówił, żebym przyszła w 8, najdalej 9 tc, ale pójdę w 12 tc to od razu zbada przezierność karku a tak to by pewnie trzeba było iść 2 razy, a to prywatnie (200 za wizytę z usg) bo do szpitala dopiero najbliższy termin był 8.04.............. Miłego wieczorku wszytkim mamciom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie - te "stare" i te "nowe"
![]() Jeśli coś pominęłam w naszej liście - dajcie mi znać. Albo jeśli pomieszałam... Na przykład nie jestem pewna do kogo "należą" imiona Basia/Staś ![]() ![]() Na razie tylko czytam i edytuję listę i ciężko z czasem, żeby coś napisać ![]() Pozdrawiam Was, buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
ooo jak miło mi od razu
![]() ![]() heh i to prawda...'upierdliwa' się zrobiłam ![]() dzisiaj nastąpił mój pierwszy 'ciążowy zakup' ![]() mianowicie - oliwkę w żelu do smarowania ciałka oraz miesięcznik 'M jak Mama" ![]() ---------- Napisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
ja na listę jeszcze się nie zgłaszam...poczekam sobie na 2 badanie krwi , żeby przekonać się czy poziom beta wzrasta ![]() nawet nie wiem na kiedy termin porodu ![]() a nasze imionka : Julcia/Filip |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.