mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-20, 11:50   #661
Foka29
Zadomowienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Ja mam bzika na punkcie nektaru z różowych grejfrutów.
Gazowaną piję tylko Muszyniankę, ale ona ma niewiele co2, bo nie jest sztucznie nasycana.
Picie coli nie wchodzi w gre (wcześniej czasem lubiłam), nie umiem zrezygnować z picia porannej kawy. Ustaliłam więc sobie, że filiżanka espresso to mój limit dobowy kofeiny
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 11:52   #662
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Gratuluję efektu! Super A gdzie kupujesz tą herbatę w kostkach? Pytam na wszelki wypadek... wczoraj zjadłam 7 pączków, jak tak dalej pójdzie to po ciąży bedę się musiała rozejrzeć za Twoją herbatką
Oj tam, jedz jedz, potem schudniesz Herbatę można kupić na allegro, albo poprostu w aptece. W aptece wychodzi taniej bo nie płacisz za koszt przesyłki.
Oto linczek do herbatki:
http://www.allegro.pl/item555173519_...chudzanie.html

Jest na prawdę skuteczna.

Czy Wam lekarze mówią żeby w czasie ciąży pić dużo płynów??? conajmniej 2 litry dziennie, to potem wpływa na ilość posiadanego w piersiach pokarmu.

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-02-20 o 11:56
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:02   #663
Foka29
Zadomowienie

Dziewczyny Wy już tyjecie? Widać Wam brzuszki?

Kurde, u mnie końcówka 10 tygodnia i w ogóle nie przytyłam, brzuszka nie widać, poza jeszcze przedciążowym tłuszczykiem
Poza bolącymi DUUUUŻYMI piersiami nie mam tez żadnych innych ciążowych objawów: ani mdłości ani żadnych żyłek na brzuchu ani częstszego oddawania moczu ....

Co prawda na USG 2 tygodnie temu wszystko wyglądało oki, ale i tak ten brak zmian typowych dla ciąży wprawia mnie w wielki niepokój
Stary 2009-02-20, 12:05   #664
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Kurde, u mnie końcówka 10 tygodnia i w ogóle nie przytyłam, brzuszka nie widać, poza jeszcze przedciążowym tłuszczykiem
Poza bolącymi DUUUUŻYMI piersiami nie mam tez żadnych innych ciążowych objawów: ani mdłości ani żadnych żyłek na brzuchu ani częstszego oddawania moczu ....

Co prawda na USG 2 tygodnie temu wszystko wyglądało oki, ale i tak ten brak zmian typowych dla ciąży wprawia mnie w wielki niepokój
ja tam bym sie cieszyła na brak mdłości mnie doskwierają mdłości wieczorne poza tym ciągle chce mi się do toalaty i nie mogę jeździć autobusami, i ciągle chce mi się spać
a tak poza tym wszystko oki
a moja kumpela w ogóle nie miała zadnych "tych kiepskich" skutków ubocznych ciąży i wszsytko było oki i zresztą jest dobrze, wiec nie martw się, że coś jest nie tak
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:09   #665
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja tam bym sie cieszyła na brak mdłości mnie doskwierają mdłości wieczorne poza tym ciągle chce mi się do toalaty i nie mogę jeździć autobusami, i ciągle chce mi się spać
a tak poza tym wszystko oki
a moja kumpela w ogóle nie miała zadnych "tych kiepskich" skutków ubocznych ciąży i wszsytko było oki i zresztą jest dobrze, wiec nie martw się, że coś jest nie tak
Uff, dobrze przeczytać, że historia zna takie przypadki i nic nie normalnego sie nie dzieje.

To senność jest objawem ciąży??? Ja ostatnio mogłabym spać całą dobę i tak dumałam skąd mi się to wzięło skoro nie jestem jakoś szczególnie przemęczona.
Stary 2009-02-20, 12:12   #666
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Uff, dobrze przeczytać, że historia zna takie przypadki i nic nie normalnego sie nie dzieje.

To senność jest objawem ciąży??? Ja ostatnio mogłabym spać całą dobę i tak dumałam skąd mi się to wzięło skoro nie jestem jakoś szczególnie przemęczona.
jest jest, przez jakies pierwsze 3 miesiące mozesz miec głęboką potrzebe spania, potem wszsytko jest oki, a pod koniec podobno kiepsko się śpi
wszsytko w normie
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:12   #667
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:

POZAZDROŚCIĆ braku dolegliwości ciążowych. Mówią że dopiero po 4 miesiącu ciązy widac brzuszek, no ale każda z nas jest inna i brzuszki rosną nam w swoim tempie U mnie brzuszka ciążowego też nie widać, widać tylko tłuszczyk od ciągłego jedzenia hihi
Stary 2009-02-20, 12:27   #668
Shine01
Raczkowanie

Talking Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Witam

dwie kreseczki * 3 i z wlasnych obliczen wynika termin 13 pazdziernika
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:28   #669
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
Witam

witaj,
no prawie tak jak u mnie- 15 pazdziernik
a liczysz od pierwszego dnia miesiaczki?
narzeczonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:29   #670
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Witam

GRATULACJE !!! Jak się czujesz? Już masz jakieś dolegliwości? Mam nadzieję że będziesz nas często odwiedzać.
Stary 2009-02-20, 12:47   #671
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:

no u mnie jutro juz 11 tydzien a z brzuszkiem bywa różnie. Czasem go ładnie widać, a czasem nie. Tzn jak widac to jak bez ciuchów sie patrzy, bo jak np byłam w pracy to szefowa stwierdziła ze ja z ta ciążą to symuluje, bo nigdzie mi nic nie przybywa, jak była chudzina tak jest nadal. No i cały czas sie ona zastanawia gdzie w moim drobnym ciałku zmiesci sie dzidzia i za kazdym razem jak na mnie spoglada to to mowi No a co do brzuszka to przed wczoraj był wielki jak na ten czas, nawet maz to zauwazył, a wczoraj brzuszka nie było. No i wieczorem go lepiej widac niz rano. Wiecej nigdzie mi ciałka nie przybywa, no chyba ze w piersiach.
Co do czetego oddawania moczu to ja tez nie musze. Moze troszke czesciej niz przed ciaza, ale noc cała przespie, w dzien tez nie biegam jakos specjalnie czesto. A zyłke, a raczej zyle wczoraj wypatrzyłam na piersi. No i na nodze mi wylazł wstretny zylak, a tak dawno juz ich nie miałam.

Edytowane przez aaaaniusia
Czas edycji: 2009-02-20 o 12:51
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 12:50   #672
Shine01
Raczkowanie

dzieki
przez dwa dni byly wymioty, ale jakos wczoraj i dzis tylko mdlosci,
no a miesiaczka 6stycznia ostatnia sie zaczela.

Zapomnialam napisac ze moge spac caly dzien.

Edytowane przez Shine01
Czas edycji: 2009-02-20 o 13:21 Powód: ..
Stary 2009-02-20, 13:21   #673
Pontellier
Przyczajenie

Z tą colą to coś magicznego musi być - z reguły nie piję, ale tak strasznie mi się chce,że mi się dzisiaj aż śniła
W domu stoi od sylwestra jeszcze 2.5 l butelka,sama jej nie otworzę a mąż też mi nie da !

Mam też okropną ochotę na tonic, ( moja mama też tak miała) jednak wyczytałam ,ze z chininą lepiej niczego nie pić. Ech...zostaje czarna herbata czasem i inne owocowe. Soki są generalnie dla mnie za słodkie, nawet grejpfrutowy, ale się pozmieniało!

Mdli mnie niezmiennie cały czas, gdyby nie zdrowy rozsądek nie jadłabym nic całymi dniami. Zachcianek tym bardziej nie mam,Boże, niech już będzie ten II trymestr!
Pontellier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 13:31   #674
Shine01
Raczkowanie

Talking Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez Pontellier Pokaż wiadomość
Z tą colą to coś magicznego musi być - z reguły nie piję, ale tak strasznie mi się chce,że mi się dzisiaj aż śniła
W domu stoi od sylwestra jeszcze 2.5 l butelka,sama jej nie otworzę a mąż też mi nie da !
a mi sie snily paczki ale to przez tlusty czwartek, a wczoraj dalam rade zjesc tylko 1, na szczescie jeszcze zostaly hihi
Stary 2009-02-20, 13:33   #675
aaaaniusia
Raczkowanie

a ja ostatnio mam ochote na chipsy. I tez od sylwestra leza i mnie kusza, ale maz twardy jest i mi nie pozwala do nich sie zblizyc. A ja bym chociaz jednego zjadła... na dobry poczatek :p
Stary 2009-02-20, 13:38   #676
narzeczonaa
Raczkowanie

a ja na samym poczatku ciazy- jeszcze nawet nie wiedziac ze jestem jadlam jak nigdy bardzo ostre rzeczy- a wczesniej nawet takich nie moglam tknac. nie moglam natomiast patrzec na slodkie rzeczy- nawet jednego calego poczka nie dalam tady zjesc- ponad polowe wywalilam. a teraz od 6 tygodnia wszystko sie pozmienialo- na ostre patrzec nie moge, za to za slodkimi sie ogladam
Stary 2009-02-20, 13:38   #677
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Oj tam, jedz jedz, potem schudniesz Herbatę można kupić na allegro, albo poprostu w aptece. W aptece wychodzi taniej bo nie płacisz za koszt przesyłki.
Oto linczek do herbatki:
http://www.allegro.pl/item555173519_...chudzanie.html

Jest na prawdę skuteczna.

Czy Wam lekarze mówią żeby w czasie ciąży pić dużo płynów??? conajmniej 2 litry dziennie, to potem wpływa na ilość posiadanego w piersiach pokarmu.
ja znam tą herbatę, nawet nawet jest, tylko ja jej mało piłam ale skoro jest tak dobra to też będę ją pić po ciąży
Cytat:

ja ogólnie jeszcze nie przytyłam ale wydaje mi się, że brzuch mam wypukły troszkę, za to wydaje mi się, że trochę puchnę

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:12   #678
meszsares
Zadomowienie

Pontellier - u mnie podobnie jak u Ciebie - jestem teraz w 11 tyg. i mam kompletny jadlowstret, wmuszam w siebie jedzenie ze zdrowego rozsadku, choc tak naprawde zywilabym sie tylko chlebem z maslem. To trwa juz dlugo i nie moge sie doczekac kiedy minie, bo strasznie sie mecze przy kazdym posilku, a zapachy z kuchni mnie wykanczaja.
Wkurza mnie tez ciagle bieganie do ubikacji, nawet w nocy po 5 razy, do pracy chodze z oczami na zapalkach, tylko ze to sikanie akurat to chyba nie mija, wiec trzeba sie z tym pogodzic.
No ale co tam, grunt, ze Maluszek rosnie. Za tydzien mam prenatalne to sie dowiem cos wiecej na jego temat.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 16:17   #679
beata 76
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Ci że coca-coli i kawy nie wolno pić w czasie ciąży - a jeśli już musisz to jedną szklankę coli albo filiżankę kaffki, aleee.........Przy pierwszy m dziecku miała ogromną ochotę na cole, piłam jej 2LITRY DZIENNIE!!!!!!! Do czasu, gdy nie zatrułam się colą, a tak piłam od początku ciąży aż do początku III trymestru. Dopiero po zatruciu się colą poczytałam trochę na necie o wpływie coli na dziecko i złapałam się za głowę!!! Na szczęście dziecku nic się nie stało i urodziłam zdrową dziewczynkę, no ale teraz uważam z tą colą

ja przed ciaza pilam duzo coli a teraz nie moge na nia patrzec,ale za to kawy moge pic 10 kubasow dziennie(oczywiscie bezkofeinowej).moze ktos wie czy taka kawa nie szkodzi?do gina ide we wtorek.ciekawe co powie
beata 76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 16:30   #680
Orzeszek.1
Zadomowienie

Ciekawe że tak nam się zmieniają upodobania w ciąży hihi

Mnie też męczy ciągłe oddawanie moczu, no i te zachcianki, mąż mi niczego nie odmawia, no bo skoro ciężarna chce to trzeba dać ))))
Stary 2009-02-20, 16:39   #681
zartownis
Zadomowienie

Witam mamuski
Dopisuje sie do watku, bo ja za granica i jakos tak smutno bez rodzinki, to chociaz tu bede zagladac
Jestem aktualnie w 7tc, ciaza potwierdzona jak narazie tylko z krwi, bo do gienka ide dopiero 3 marca, nie bylo wczesniej miejsca.

Cytat:
Witam

Z moich wyliczen wychodzi mi termin porodu tez na 13 pazdziernika, zobaczymy co ginek powie.
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 16:44   #682
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Witam mamuski
Dopisuje sie do watku, bo ja za granica i jakos tak smutno bez rodzinki, to chociaz tu bede zagladac
Jestem aktualnie w 7tc, ciaza potwierdzona jak narazie tylko z krwi, bo do gienka ide dopiero 3 marca, nie bylo wczesniej miejsca.

Z moich wyliczen wychodzi mi termin porodu tez na 13 pazdziernika, zobaczymy co ginek powie.
Witam kolejną "ciężaróweczkę", widać nie tylko w Polsce ciężko umówić się do ginka, no chyba że prywatnie.
Stary 2009-02-20, 17:45   #683
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Gratuluję efektu! Super A gdzie kupujesz tą herbatę w kostkach? Pytam na wszelki wypadek... wczoraj zjadłam 7 pączków, jak tak dalej pójdzie to po ciąży bedę się musiała rozejrzeć za Twoją herbatką
Za wczorajszy dzień możesz się rozgrzeszyć następny taki zdarzy się dopiero za rok

Cytat:
Ja mam bzika na punkcie nektaru z różowych grejfrutów.
Gazowaną piję tylko Muszyniankę, ale ona ma niewiele co2, bo nie jest sztucznie nasycana.
Picie coli nie wchodzi w gre (wcześniej czasem lubiłam), nie umiem zrezygnować z picia porannej kawy. Ustaliłam więc sobie, że filiżanka espresso to mój limit dobowy kofeiny
Ja przed ciążą uwielbiałam grejfrutowy a teraz nie mogę przełknąć, za gorzki się dla mnie zrobił.

Cytat:
Słyszałam, żeby dużo pić bo się puchnie i nie zbiera się woda, ale nie wiedziałam że ma to wpływ na pokarm.

Cytat:

Ja jestem w 9 tc i brzuszek ani o milimetr nie urósł. Ostatnio jakoś mniej jem więc to pewnie przez to. Piersi też mi nie urosły - sa jedynie twardsze.

Cytat:
Ja bym mogła spać całymi dniami podobo to dlatego, że wszystkie organy pracują ze zdwojoną siłą nad budową maluszka - serce, nerki itp.

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
a ja ostatnio mam ochote na chipsy. I tez od sylwestra leza i mnie kusza, ale maz twardy jest i mi nie pozwala do nich sie zblizyc. A ja bym chociaz jednego zjadła... na dobry poczatek :p
Ja myślę, że raz na jakiś czas takie jedzenie nie zaszkodzi. Nie jestem zwolenniczką restrykcji w ciąży no chyba że coś ewidentnie może zaszkodzić np. surowe mięso czy łosoś.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 17:58   #684
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:
Witam kolejną "ciężaróweczkę", widać nie tylko w Polsce ciężko umówić się do ginka, no chyba że prywatnie.

a mnie nikt tak miło nie przywitał ehh :P
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:01   #685
narzeczonaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
jak to nie- zobaczac jak Cie witamy
Stary 2009-02-20, 18:23   #686
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość

jak to nie witamy witamy i juz widac zmiany nastrojowe u ciebie hehehhe

---------- Napisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

serdel prosila bym o zmiane daty prawdopodobnie na 29 wrzesniapozdrawiam:cmok :
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:25   #687
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
Ja myślę, że raz na jakiś czas takie jedzenie nie zaszkodzi. Nie jestem zwolenniczką restrykcji w ciąży no chyba że coś ewidentnie może zaszkodzić np. surowe mięso czy łosoś.
no ja tez tak uwazam, wole jesc w ciazy to na co mam ochote, wykluczajac jedynie surowe mieso, sery plesniowe itp, a inne szkodliwe amku ograniczam. maz tez uwazam zebym jadła prawie wszystko, ale do czipsów sie uparł tym bardziej ze ostatnio w tv cos na ich temat mowili, no i nie da sie przekonac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 18:31   #688
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie .
Ja teraz jestem w ósmym tc. Cały czas jestem senna i najchętniej bym nie wstawała z łóżka, czasami wieczorami jest mi słabo, piersi już nie bolą ale mam na nich niebieskie żyłki .
Brzuszka jeszcze nie widać, spodnie co prawda mam trochę ciaśniejsze ale to raczej efekt moich zachcianek i chęci na słodkości .
Zmieniło się to, że nie mogę używać żadnych perfum, odrzuca mnie na samą myśl, że mogłabym się poperfumować, nawet żele pod prysznic perfumowane mi przeszkadzają. Niedobrze mi jak zakładam kurtkę a tam kołnierz pachnie mieszanką perfum...
I strasznie, ale to strasznie teraz przetłuszczają i się włosy, na nast. dzień po myciu mam tłuste i to nie tylko od skóry ale po całej ich długości, wkurza mnie to bo muszę układać, inaczej mam siano .
Na USG lekarz mówił, żebym przyszła w 8, najdalej 9 tc, ale pójdę w 12 tc to od razu zbada przezierność karku a tak to by pewnie trzeba było iść 2 razy, a to prywatnie (200 za wizytę z usg) bo do szpitala dopiero najbliższy termin był 8.04..............
Miłego wieczorku wszytkim mamciom .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:56   #689
serdel
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie - te "stare" i te "nowe"

Jeśli coś pominęłam w naszej liście - dajcie mi znać. Albo jeśli pomieszałam... Na przykład nie jestem pewna do kogo "należą" imiona Basia/Staś Chyba coś mi się pomieszało podczas edycji, a nie mam siły przegrzebywać wątku

Na razie tylko czytam i edytuję listę i ciężko z czasem, żeby coś napisać

Pozdrawiam Was, buziaki!
serdel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:20   #690
tancerkaGd
Rozeznanie

ooo jak miło mi od razu ))) witam Was wszystkie ))
heh i to prawda...'upierdliwa' się zrobiłam

dzisiaj nastąpił mój pierwszy 'ciążowy zakup'
mianowicie - oliwkę w żelu do smarowania ciałka oraz miesięcznik 'M jak Mama"

---------- Napisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez serdel Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie - te "stare" i te "nowe"

Jeśli coś pominęłam w naszej liście - dajcie mi znać. Albo jeśli pomieszałam... Na przykład nie jestem pewna do kogo "należą" imiona Basia/Staś Chyba coś mi się pomieszało podczas edycji, a nie mam siły przegrzebywać wątku

Na razie tylko czytam i edytuję listę i ciężko z czasem, żeby coś napisać

Pozdrawiam Was, buziaki!

ja na listę jeszcze się nie zgłaszam...poczekam sobie na 2 badanie krwi , żeby przekonać się czy poziom beta wzrasta
nawet nie wiem na kiedy termin porodu jakoś w październiku pewnie
a nasze imionka : Julcia/Filip
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości