|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II
Witam Was wszystkie
Codziennie nowe "twarze" sie dolaczaja super ![]() Absta -ja narazie nie moge w ogole po wojazach wskoczyc na wlasciwe tory. Dieta to w ogole zapomnij. Od wczoraj cos jest w lodowce ale tylko dzieki temu ze moj Tz zrobil jakies zakupy. Tak to 3 dni pierogi mrozone. Mam lenia strasznego, walizka dalej nie rozpakowana - od niedzieli. Narazie jakos nie moge sobie miejsca na swiecie znalezc . Celinka a ty robisz przerwy miedzy piciem i posilkami, ta godzine??? Czy caly czas lecisz na plynach??? A banan i pomarancza to nie laczenie przypadkiem??? Kasia dorzucilabym jakies warzywko do twojego jadlospisu, cukinia ma najmniej kalorii, albo co tam lubisz. Witaminek malo masz w tym jadlospisie.
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Czy mogę się przyłączyć? Od 8 dni jestem na diecie "nie łączenia" przeczytałam chyba z połowę pierwszej części wątku i postanowiłam się ujawnić. Ogólnie to dla mnie nie ma być ścisła dieta tylko Zdrowe odżywianie ![]() Ponieważ mam trochę kłopotów z kobiecym zdrowiem powinnam zadbać bardziej o siebie. Mam 32 lata dwoje dzieci i męża oraz psa ![]() Dwa razy w tygodniu chodzę na aerobic (ćwiczę ponad godzinę) i czasami jeżdże na basen. Moja waga wynosiła 68.700 a po 8 dniach pokazała 66 - mam nadzieję, że się nie popsuła Chciałabym spaść chociaż do 62 a 60 to marzenie ![]() Jem 4-5 posiłków dziennie starając się nie łączyć białka z węglowodanami chociaz czasem pozwalam sobie na odstepstwo te wasze 10% . Ogólnie czuję się dobrze tak odżywiając co nie znaczy, że nie chodzę głodna. Wcześniej jadłam 2 razy ale dużo, kawka na czczo itp. Moja przemiana materii praktycznie nie istniała![]() Czytałam wcześniejsze wpisy o piciu octu, pytacie o suplementy, jak mnie przyjmiecie do siebie zdradzę wam jako wkupne czym ja oczyszczam codziennie organizm i co rewelacyjnie działa na moją przemianę materii
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Leticja, bieryj się kobieto bieryj
Odpędź tego lenia, a sio, a sio Gusia Witaj, witajA że Ci się kobieto chciało czytać tyle W kupie siła
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Leticia ja nie pilnuję godzin bo jestem wciąz na dukanie.Wypijam dużo zawsze mam na pewno 4l.Już się przyzwyczaiłam jak mało pije to mnie suszy
![]() Banan i pomarańcz to łączenie. Kasia co to ma być 3/4 szkl. kefiru i co to ma być kolacja?Absta widzę zmiany w podpisie. Odszukałam swoją wypowiedź i napisałam 1,8 l i 2,5l to jest 4,3 l także mniej więcej tyle żłopię.
Cel ![]() był,ale chwilowo się zmył ![]() Edytowane przez celina4 Czas edycji: 2010-01-07 o 21:53 |
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Ja piję mało płynów, jakoś tak mi nie idą (oprócz kawy i słodkiej herbaty
) Teraz ratuję się 3 filiżankami dziennie zielonej herbaty i czasami sokami jednodniowymi.Na czczo polecam szklankę wody ciepłej przegotowanej z wyciśniętym sokiem z ok. pół cytryny. Rewelacja !!!
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba będzie wypróbować tę cytrynkę
![]() Celinko, jutro zmian pewnie nie będzie, bo dziś zawaliłam trochę przez tego adwokata... ale grzesznie nie było. No i dopijam teraz wodę, bo w dzień nie miałam jak ![]() A tu prawda, jak się ktoś przyzwyczai do takiej ilości wody, to potem sahara
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia ta woda z cytrynka jest na lepszą przemiane materii, fajnie trzeba sprobowac.. Ja dzis nic nie laczylam, jestem z siebie dumna
ale zarazem glodna a teraz juz nie bede jadla bo jest za pozno. Fajnie zrzucic 2 kilo w 8 dni, tez bym tak chciala. Ja zwaze sie dopiero w przyszlym tyg zeby w tym sie nie podlamac ze nic nie spadlo, chociaz mam taka cichutka nadzieje ze cos drgnelo---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Szczerze powiedziawszy to ja codziennie pije kawe na czczo, czy to niezdrowo? hmm ciekawe... |
|
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
no to lecę zaraz pić tą wodę z cytrynka
jak można iść do szkoły kiedy za oknem całkiem ciemnoAh korci mnie żeby się zważyć ale boję się że nic sie nie ruszyło a nawet mam takie dziwne przeczucie że coś wzrosło (chociaż nic nie grzeszyłam) i wtedy będę zła ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- jeeeeeeeeeee
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Wodę z cytrynką należy wypić na czczo min. 30 min. przed śniadaniem. Podobno modelki tak robią
i dlatego wszystkie takie wieszaki ![]() A kawusia na czczo to napewno nie zdrowa
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
eh, no tak! Jak ktoś nie przyzwyczajony to potem wychodzą takie rzeczy jak łączenie banana z pomarańczą:/ Dzięki za zwrócenie uwagi!
![]() Od dziś do niedzieli mam zjazd (170 km muszę dziś dojechać:/) więc z dietą pewnie nie będzie za dobrze. Ale postaram się chociaż ![]() Od poniedziałku będzie pełna mobilizacja! Musze jednak trochę więcej poczytać na ten temat! Pozdrawiam serdecznie! i miłego weekendu! |
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Laseczki
Leticia , Celinka nie bijcie za ten jadłospis, dziś będzie lepiej, na kolację będzie duszona pierś z kuraka i pieczarki ![]() Absta to dobrze, że poszłaś do tego adwokata, opłacało się ![]() Gusia witam A czy cytryna nie rozbudza apetetu przypadkiem?HeeOoO ,Absta, Gusia gratuluję utraty wagi ![]() U mnie to nic ciekawego dzisiaj, tylko się nawnerwiałam na komunikację miejską, bo cholera byłam na zakupach, cała obładowana, sterczałam na przystanku chyba ze 40 min, bo żaden autobus nie przyjechał.Masakra
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Agusia, picie kawy na czczo na pewno jest nie zdrowe, dodaj chociaż trochę mleka, to będziesz miała tam białeczko na starcie
ja tak robię.HeeOoO gratuluję spadku, z nawet najmniejszych efektów trzeba się cieszyć ![]() Paolinko, udanego zjazdu życzę i nie za dużo grzeszków ![]() Kasiu, 40 min z zakupami, to musiałaś się zdenerwować... A jak u Ciebie ze spadkami? Ja się dalej szkolę i zaraz poletę małą kłaść... A tak poza tym, to nic ciekawego
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie o 13.00 pierwszy posiłek![]() Ja jakaś taka głodna cały dzień chodziłam. O 17.30 zjadłam z gościem całą michę sałatki (feta, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, dużo tymianku i oregano). A teraz umieram brzuch mnie boli, nie dobrze mi ![]() Ale się dorobiłam a tak chciałam uniknąć nie jedzenia tych żelków i czekolady ogromnej którą przywiozła
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Gusia u mnie apetytu pobudzać nie trzeba- już od rana jestem głodna
Absta nie wiem czy jest jakiś spadek bo ważę się tylko jak jestem u rodziców, bo tu nie mam wagi, ale cały czas przymierzam się do zakupu, więc w ciągu najbliższych tygodni powinnam już ją mieć i wtedy będę częściej informować Dietkowo dzisiaj poza naleśnikiem, którego musiałam zeżreć, kurde nie mogłam się powstrzymać, a to przecież łączenie było A teraz się za sprzątanie wzięłam, zaraz lecę TŻtowi obiadek zrobić bo niedługo wróci.Będzie miał coś ala shoarmę drobiową z smażonymi ziemniaczkami i pieczarkami. A sobie pierś udusiłam i z samymi pieczarkami zjadłam. To miłego wieczoru
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
czuję dziś u mnie wielką słabość do słodyczy
o tak zawale na pewno![]() ![]() ![]() a wiecie dlaczego bo się zważyłam i wzrosło chociaż byłąm grzeczna
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem głodna od rana, więc może teraz dla równowagi macie sposób na hamowanie apetytu. Chętnie skorzystam.
![]() Słuchajcie koleżanki ! moja "koleżanka " z pracy będzie jadła leki na odchudzanie te na receptę, nie wiem czy mogę tu ich nazwę podawać. Ona przetestuje na sobie te na M....., inna testowała te na Z..... Wpiszcie sobie do googli "tabletki na odchudzanie na receptę" wyskoczą ich nazwy, fora i opisy. Ale jestem ciekawa efektów i tego jo-jo po kuracji Może macie jakieś doświadczenia z tymi lekami? Piszcie co o tym myślicie Ja nadal zielone tabletki wcinam 2 x dziennie i jest ok, waga baaaardzo pomały spada, w 8 dni z 65,4 do 63,9. Absta wielkie dzięki za pomysł z zielonym tabletkami a jak tam Twój pas, który kupiłaś ? Napisz coś.Celinka i Absta jak mam "wilczy głód" to widzę oczami wyobraźni Wasze zdjęcia i udaje mi się mniej jeść. Ja też chcę tak wyglądać jak Wy, jeście takie smukłe na tych fotkach a dla mnie
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() xxxxx25 z tego, co widzę, ważymy już tyle samo, więc jako motywację możesz spokojnie swoje zdjęcia sobie wstawiać ![]() I tak, wychodzi na to, że najtańsze tabletki i w sumie bez żadnych tam L-karnityn i tych innym są najlepsze :tak: Co naturalne, to najlepsiejsze hihi. Wiem chyba o jakich tabletkach piszesz i myślę, że spokojnie możesz na forum o nich pisać, bo chyba nawet wątek jakiś tu był o dziewczynach, które to stosowały. Ale z tego, co ja się orientuję, to trzeba mieć już dość poważną nadwagę, żeby lekarz to wypisał. HeeOoO, może zacznij wklejać tu codzienne swoje jadłospisy przez tydzień, zobaczymy, może coś niechcący łączysz itp. Pomożemy z chęcią żeby znów nie było wzrostu na wadze. Nie poddawaj się ![]() Kasiu, naleśniki można zrobić niełączone, w smaku są jak zwykłe, więc jak będziesz miała ochotę, to rób sobie takie Tak samo jak z gołąbkami itp. Wcale takie ograniczone na tej diecie nie jesteśmy I napisz mi proszę, co to jest za shoarma drobiowa, którą dla TŻta robiłaś, bo pierwszy raz słyszę... Gusia, ja kiedyś, jeszcze przed ciążą, też pierwszy posiłek w pracy ok 13
|
|
#678 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Xxxxx25 ile kosztowały Twoje tabletki? Bo dzisiaj się wybieram je kupić ale u mnie w osiedlowych aptekach straszna drożyzna, więc chcę mieć porównanie Oj kiedy to było. O tym leku na M to czytałam już kiedyś, ale nikt z moich znajomych nie używał, mam same patyki wśród koleżanekHeeOoO oj mi niczego tak nie brakuje jak słodyczy, a w domu mam wafelki orzechowe, pyszne ale trzymam się i nie zbliżam do nich.3mam kciuki też za Ciebie, jak jednak się skusisz, to chociaż za karę sobie poćwicz z pół godzinki . Ja sobie zawsze mówię: 2minuty w ustach, 2 godziny w żołądku a 2 lata w biodrachMiłego dzionka Kochane ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Absta shoarma to żadne cudo, ale niezdrowe, niestety: kroję w paski pierś z kurczaka, optaczam w przyprawie do gyrosa i smażę w gorącym tłuszczu na złoty kolor.Zwykle do tego robię surówkę i frytki i oczywiście sos czosnkowy(3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu i 3 ząbki czosnku i oczywiście przyprawy:sól, oregano, pieprz, bazylia) A ile zapłaciłaś za swoje tabletki w aptece?
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o tabletki na M... to moim zdaniem ostateczność
Moja ciotka w rodzinie je brała 3 miesiące. Dużo schudła ale ona wogóle nic nie jadła tzn. nie chciało jej się jeść więc wmuszała w siebie jakieś jabłko czy cóś. Potem wszystko nadrobiła. Tabletki te bardzo podnoszą ciśnienie, nie można ich brać gdy ma się kłopoty z sercem, robią takie małe spustoszenie w organiźmie. Oczywiście wszystko jest dozwolone gdy robi sie to z głową. Moim zdaniem to ostatnie wyjście u ludzi z naprawdę dużą nadwagą ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Dziewczyny pomóżcie bo czytam i co chwila mam sprzeczne informacje. Chodzi o sery? Ile mogą mieć tłuszczu żeby je zaliczyc do grupy neutralnej?? a jakie do białkowej? Tzn. jak wy to zaliczacie? Drugie pytanie z serii pomidory: ugotowane to podobno białka? a w diecie często przewija się przepis na spagetii z sosoem pomidorowym?
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki
Shoarme można podsmażyć bez tłuszczu chwilkę i podlać potem wodą i kilka minut i gotowe.Do tego sos z samego jogurtu z czosnkiem,ja tak zawsze robię i bez wyrzutów. Z tymi tabletkami to dajcie sobie spokój.Jak ktoś ma ze 25 do zrzucenia to się może na nie zdecydować.Poczytajcie jakie są skutki uboczne w czasie ich stosowania.Meridia bo o niej pewnie piszecie kosztuje chyba 400 zł opakowanie.Jest tutaj wątek o meridiankach. Dzisiaj miałam jechać do kina na Ciacho (u mnie nie ma kina Ale na pewno po byłaby pizza i wyobraźcie sobie ,że ja już sobie takiej smaki na robiłam,że jak nie pojedziemy to i tak będzie pizza do domu no ja taki żarłok jestem na takie jedzonko.Wiem,że będę żałować ale...A może mi się odwidzi do wieczorka.Umnie jeszcze brakuje 0,5 kg do wagi z sylwestra,powoli to idzie,ale z drugiej strony było 2,5 kg na plusie ![]() Dziewczyny ,wypisać sobie trzeba podział produktów na grupy,magnes i na lodówkę.Zawsze można spojrzeć i nie robić błędów. Co do sera żółtego to ja nigdy nie zwracałam uwagi na zawartość tłuszczu,zawsze traktowałam jako węgle. Ale się rozpisałam możecie mnie pominąć ![]() A,a pomidory zawsze traktowałam jako neutralne,nie ważne jak były przygotowane.
Cel ![]() był,ale chwilowo się zmył ![]() Edytowane przez celina4 Czas edycji: 2010-01-09 o 11:24 |
|
|
|
|
#681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Pięknie
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu ja zapłaciłam 22zł za 100tabletek.
Celinka meridia teraz jest tańsza 30 tabl kosztuje 65zł, ale masz rację skutki uboczne są koszmarne i efekt jo-jo na 100%. Napiszę wam za miesiąc ile schudła moja "koleżanka" a za 2miesiące ile przytyła z tych tabletek to chyba czaski adipex jest najtańszy. Znalazłam nawet apteke z czech która sprzedaje to przez internet. Tam jest bez recepty i kosztuje ok. 105zł za 100 tabletek.
|
|
|
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Celinka, ja właśnie sobie taką wersję shoarmy zrobiłam tyle że bez sosu, ale mój TŻ woli normalną
W moim rodzinnym mieście co prawda jest kino, ale jak kiedyś poszliśmy, to nie puścili filmu, bo było za mało chętnych A TŻ jest z dużego miasta i chciał bilety dzień wcześniej zamawiać.Xxxxx25 byłam już w aptece, chcieli 27 zł za 100 sztuk razem z chromem w gratisie. Kupiłam tylko 20 do wypróbowania i zapłaciłam 3 zł. Jak będze oki to najwyżej dokupię. A wiecie co Dziewczynki, rozchorowałam się Mam temperaturę boli mnie gardło i nie mam smaku. Jak ja nie lubię chorować. Chyba wyszło mi to sterczenie na przystanku i mokre buty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
Kasia pisz jak na Ciebie działają tabletki
![]() Celinka u mnie cała lodówka jest obklejona info o dietach, jest tam dieta grupy krwi, dukan, niełączenia, turbo. Jak mam ochotę na stosowanie to tylko patrze na lodówke i już wiem co mam zjeść - otwieram lodówke i wyciagam kurczaka z jarzynami
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Tak kurczak to do każdej diety chyba pasuje
![]() O jakich tabletkach piszecie,coś przeoczyłam
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
xxxxx25 oczywiście będę pisać, mam nadzieję, że same pozytywy
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
mam nadzieję że przez weekend mi nie przybędzie, bo siedzę w szkole, dupsko sie nie rusza a się je...... Dziś miałam kolokwium chyba zalicze.... chyba. A banany to się zalicza do węglowodanów co nie? Bo pozostałe owoce to produkty neutralne. Wczoraj mój chłopak opowiadał, że rozmawiał z kolegami i szła ładna laska. Miała tak około 170 cm i jeden mówi: e ta to za gruba, jak by ważyła z 50 kilo to może być... Wiecie jak mi się przykro zrobiło Dostałam kopa, i moja motywacja na schudnięcie jest jeszcze większa |
|
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
Andziusia Z tego co się orientuję, to owoce nie są neutralne
kwaśne to białka, słodkie- węgle.(Jeśli się mylę niech któraś mnie poprawi )Faceci czasami są okropni. Nie przejmuj się, jeszcze im pokażesz ![]() Celinka my tylko o Apleficie piszemy, bo dziś sobie kupiłam
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak to już jest że zawsze to my musimy być idealne, a oni to mogą mieć brzuszek i im to nie przeszkadza, nie uważają nawet że to źle.
A ten Aplefit działa? Moja siostra kiedyś zakupiła ale wzięła jakieś 6 tabletek i później przestała brać. Pomagają te tabletki? |
|
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Banany,słodkie jabłka,gruszki i winogrono to węgle,a reszta owoców to białka.Neutralne są warzywa z małymi wyjątkami.
Ja się trzymałam podziału grup według d.Haya
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

.

dwoje dzieci i męża oraz psa 

Odpędź tego lenia, a sio, a sio
i co to ma być kolacja?
ale zarazem glodna a teraz juz nie bede jadla bo jest za pozno. Fajnie zrzucic 2 kilo w 8 dni, tez bym tak chciala. Ja zwaze sie dopiero w przyszlym tyg zeby w tym sie nie podlamac ze nic nie spadlo, chociaz mam taka cichutka nadzieje ze cos drgnelo

i dlatego wszystkie takie wieszaki
z wagą

a tak chciałam uniknąć nie jedzenia tych żelków i czekolady ogromnej którą przywiozła 
O tym leku na M to czytałam już kiedyś, ale nikt z moich znajomych nie używał, mam same patyki wśród koleżanek
klask i: Pięknie