![]() |
#661 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Co kupujecie w "mazidłach"? Cz.II
Cytat:
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Przepraszam jeśli chamsko wcinam sie w wątek ale mam pytanie i nie wiem gdzie powinnam je zadać tak do końca.
Nie znam sie absolutnie na temacie mazidłowym i większość nazw składników o których piszecie brzmi dla mnie obco ale trafiłam na strone mazideł w poszukiwaniu skrobii do zmatowienia twarzy. Zainteresowałam sie co tam jeszcze innego fajnego jest i znalazłam dużo produktów bardzo polecanych, których opisy brzmia bardzo zachęcająco. Chciałabym cos z tego kupic ale tak jak mówiłam nie znam sie totalnie i nie chce kręcic z tego żadnych wlasnych mikstur a po prostu używać samodzielnie, dodawać do kąpieli albo kremów/żeli/szamponów które kupuje w aptece lub drogerii. Nie porywam sie na produkty dla wtajemniczonych, chodzi mi o olejki (pomarańczowy, rumianku rzymskiego), oleje (jojoba, z róży piżmowej), jedwab hydrolizowany, ekstrakt z papaji i amlę. Niby to nie jest nic wyszukanego ale z racji tego ze nie mam o tym bladego pojęcia chciałam spytac was, ekspertów: Moge tego typu rzeczy pozamawiać i dodawac sobie do gotowych produktów, do kąpieli albo np. wmasowywac kropelke jakiegos olejku w skore twarzy? Chodzi mi o to czy kilkoma kroplami nie zrobie sobie zadnej krzywdy albo czy te składniki w połączeniu z jakimis składnikami z kupionych kosmetyków nie narobią mi szkody? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wiecie może który hydrolant ma najmniej konserwantu?
I jakie mazidlo byloby dobre na zapobieganie zmarszczka mimicznym ? ![]()
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Dzieczyny, doświadczone Biochemiczki, proszę o pomoc - jak nie na to miejsce, to sorry, ale nie wiem gdzie szukac.. Bez sensu też zakładać nowy wątek. Chciałabym sobie ukręcić coś na wzór maseczki z glinką z Dermaglinu. Konkretnie interesuje mnie maseczka Kleopatry o składzie:
kaolin clay, aqua, hydrolyzed silk, mel, rosa canina, jojoba seed oil, propylene glycol, diazolidynyl urea, methylparaben, propylparaben Moja wersja miałaby być naturalnie bez parabenów i glikolu propylenowego. Pytanie tylko czego ile??? Czy któraś z Was może mi poradzić?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że ty możesz zrobić tak samo tylko warto spojrzeć jakie jest polecane stężenie jedwabiu na twarz i to odmierzyć dokładniej ![]()
![]() |
![]() |
#666 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na zmarszczki mimiczne dobra podobno jest adenozyna z Naturalisa. Osobiście testuję 3 dzień. Zrobione wedle receptury na stronie. Wpakowałam do strzykawki i delikatnie nakłuwam igiełką te miejsca gdzie się marszczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hm to taki chodzby botoks ? ![]()
![]() |
![]() |
#668 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie czy jest ktoś z Warszawy (ewentualnie Łodzi) kto by chciał zamówić coś z Mazideł??? razem mniejsze koszty przesyłki a ja na razie chce malutko tylko na wypróbowanie
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie wczoraj złożyłam kolejne zamówienia na Mazdiłach.
Wzięłam: hydrolat oczarowy olej tamanu (będzie na noc 1 lub 2 razy w tygodniu) olej lanolinowy (na noce po migdale ![]() ekstrakt z truskawki (dodawany do Humektanu i HA) roztwór 1% kwasu hialuronowego Wczoraj zapłaciłam i już nie mogę się doczekać ![]() Z nowości dla mnie to oba oleje i ten ekstrakt
![]() |
![]() |
#673 |
Przyczajenie
|
Telocapil
Telocapil jest standaryzowanym surowcem efektywnie redukującym zbędne owłosienie i degradujacym jego jakość, ograniczając w ten sposób konieczność mechanicznej depilacji.Substancją aktywną jest flawonoid dihydromirycetyna (5,7%), pozyskiwana z liści i kwiatów woskownicy . Stosowała może któras z was ten produkt?na innych forach widziałam pozytywny opinie na jego temat i zastanawiam się czy warto go zakupić. Jakiś czas temu stosowałam bioxet przez ponad 3 m-ce i nie widziałam żadnych rezultatów dlatego nie wiem czy opłaca sie w ogóle go zamawiać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Czy macie jakies problemy opcja "Sposob wysylki" przy zamowieniu? Wysmarowalam caaala liste, skladam zamowienie, podaje adres, przechodze do sposobu wysylki i... kaze mi wybrac sposob wysylki (ale nie ma tam zadnych opcji do wyboru) wciskam "dalej" i wyskakuje "Blad: Prosze wybrac sposob wysylki" i tak w kolko... Juz mam tego dosc. Pisalam oczywiscie mejla w tej sprawie kilka dni temu, ale bez zadnego odzewu. Dzisiaj napisalam jeszcze raz. Czy ktoras z Was miala taki problem???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Telocapil
Cytat:
![]() ![]() Pytanie do dziewczyn znajacych się na kręceniu serów:czy jeśli dodam ten Telocapil do zwykłego balsamu lub wymieszam tylko z olejkiem bedzie działać?
![]() |
![]() |
#676 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na jednych działa, na innych nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Nie, nie musi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
To super bo Babydream wyjdzie taniej i szybciej(bo nie trzeba merdać)a mieszać jednorazowe dawki i jak to obliczyć zebym nie miała za duzego stężęnia?
![]() |
#681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://mazidla.com/index.php?option=...d=276&Itemid=2 Żeby uzyskać stężenie 1,5%, na 50 ml balsamu daje się 0,75 ml telocapilu, czyli 25 kropli. Spróbuj oszacować, iloma ml smarujesz się codziennie, i jakoś proporcjonalnie to obliczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
ja to sie telocapilem w 100 % stezeniu smaruje, nic mi sie nie stalo jeszcze zlego, a smaruje sie moze z 1,5 tyg? najpierw wyrwalam wloski potem smarowalam i jak jakis odrosl to znowu wyrwalam i smarowalam, teraz patrze ze nie odrastaja
![]() ![]() ![]() ![]() dzieki hydrolatowi oczarowemu wypryski mi wyskakuja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez hedonistka89 Czas edycji: 2010-09-03 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
na brzuchu, pod pepkiem, jakies klaczki ciemniejsze rosna mi tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do mnie przyszły zamówione w poniedziałek mazidła. Właśnie sie wysmarowałam tamanu z hialuronowym i dodatkiem ekstraktu z truskawek, wchłonął do matu, a teraz wrażenia z nowości: - hydrlat oczarowy - na razie testowałam zapach i jak dla mnie pachnie bardzo ładnie, ja lubię takie świeże, gorzkawo-ziołowe aromaty - tamanu - wystraszyłam się zapachu, bo pachnie podobnie do kocanki - maggi, ale na skórze nie jest już tak intensywny, wchłonął się praktycznie do matu (w tej mieszance) - ekstrakt z truskawek - myślałam, że będzie pachniał truskawkami ![]() ![]() ![]() Mam pytanie - bo czytałam właśnie, że ktoś tutaj mieszał sobie z kremem i to dawało efekt wypoczętej twarzy. Nie mam wagi i nie wiem ile tak na oko mogę tego zmieszać z olejem i hialuronem, albo kremem (Humektanem)? Oleju lanolinowego na razie nie otwarłam, a gratis dostałam to o co poprosiłam, czyli olej śliwkowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale zaraz....żeby zadziałał to muszą być włosy depilowane czy mogą być golone bo to różnica ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2010-09-03 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
konsystencja tego telocapilu to taka olejowata jest i chodze z koszulka u gory zeby sie wchlonelo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Jak oceniacie, gdzie najlepiej jest zrobić zakupy, na mazidłach, biochemii urody czy na zrób sobie krem?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.