![]() |
#661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
M: Pat & Rub szampon do delikatnych (próbka - ślicznie pachnie
![]() O: żel lniano-lipny + Artiste różowa z keratyną, czesać, spłukać B/S: lniany raz jeszcze, pielucha S: ugniatanie z kremem do rąk Biedronki, podpinanie leniwców Efekt - zobaczymy rano jak się żel odgniecie, ale proteinki chyba dobrze zrobiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
O: Isana różowa
M: babydream O: Garnier awokado stylizacja: żel zielony ross efekt: trochę suszu, mało puszu, skręt bez rewelacji - ogólnie szału ni ma, ale bywało gorzej wnioski: tym razem dla odmiany za mało stylizatora, potrzebuję chyba je mocniej odżywić jakoś ![]()
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
25.08
przed myciem psikadło wg przepisu Syrenki z kalendarza adwentowego: 50% hydrolatu 25% protein hydrolizowanych 25% humektantów trzymałam 4h ![]() mycie: potters arnika odżywianie: garnier awokado i shea zabezpieczanie: joaśka lek rumianek stylizacja delia czerwona, później nivea fc schnięcie naturalne po psikadle włosy zrobiły się bardzo miękkie, wygładzone, mocne, po prostu inne; jakby 'zdrowsze' (oby to nie było pozorne) ![]() ![]()
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
OMO tłuścioch
![]() O: bingo shea M: wax avocado z aloesem O: wax przy skalpie bingo na "długość" ![]() b/s: żel aloesowy z gliceryną apteczną Miękkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Rozeznanie
|
Moje początki CurlyGirl
![]() przed myciem kokos na końcówki mycie metodą kubeczkową babydream odżywianie isana babassu + fructis stylizacja flexible curls Efekt: fajny, po wstaniu rano nieco słabiej, reanimacja i moc powróciła ![]() Obecnie nałożenie oleju kokosowego i moje włosy ładnie się zakręciły ![]()
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Ok dzisiajsze mycie
Szampon z SLS'em Joanna Naturia z pokrzywą Odżywka Alterra morela na jakies 25 min Joaśka naturia len i rumianek b/s harmonijkowanie iiii suszyłam z dyfuzorem! Po myciu jak bez stylizacji wysuszyłam to jakaś okropnie wymięta karykatura wyszła niestety. Więc na prawie suche włosy żel lniany. Suszenie suszarką, doschły same potem chwilę, odgniotłam i oto zdjęcia. (śmieszny przedziałek mi się sam zrobił, tak się wysuszyły więc juz na siłę nie modziłam)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
25/26.o8.2011
Olej winogronowy na całą noc Mycie: kubeczkowo Isana Babassu Odżywka d/s: Garnier z avocado na jakieś 20 minut pod czepkiem i ręcznikiem Odżywka b/s: Joanna Naturia len i rumianek Stylizacja: żel lniany i plunking
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
26.08.11
na noc na skalp Busy Izzy Oil (Hairveda), rano dolozony na dlugosc na godzine przed myciem Mycie - w ramach akcji denko Smoothing Lotion CJ (odz bs ale w tej wersji mi nie pasuje, chyba przez gliceryne) Odz ds - Repair Me! CJ nalozona, wlosy rozczesane palcami, splukana stylizacja dzisiaj inaczej: na mokre ociekajace woda odz. bs Beauticurls CJ (bez gliceryny) i zel Curl Queen CJ, woda odcisnieta rekami turban na 5 min (curl-ease towel) po sciagnieciu turbana wlosy zostawione same sobie, zero ukladania, ugniatania efekt: mnie sie podoba choc czuje ze olejek sie nie domyl (w skladzie rycyna i dlatego)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-26 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
26.08 (tutaj zdjęcia z 12.08)
O - Isana z Babassem M - Alterra migdał i jojoba O - Alterra granat i aloes na 20 minut* b/s - Joanna mięta i wrzos* plunking w koszulce 15 minut stylizator - fioletowy żel Artiste *obie odżywki nałożone na odciśnięte w ściereczkę włosy
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
25-26.08:
Na noc mieszanka z miodu, oleju lnianego i mypa maseczka shea karite Mycie: skalp Hipp, długość Isana babassu Odżywska ds: odżywka Mypa shea karite odrobinka + balsam Mypa aloesowy (miało być 0,5h, wyszły 2h) Płukanie lodowatą wodą, odciskanie Odżywka bs Joaśka Naturia mak i bawełna, odrobina żelu aloesowego harmonijkowanie, suszenie zimnym powietrzem i powtórzenie odżywki bs i żelu. Efekt: jeszcze schną, ale więcej i drobnych korkociągów i loków się pojawiło. Edit: po całkowitym wyschnięciu (dosychały na dworze) moje drobne loki przejęły swoją standardową różnicę. Wielkich różnic nie widzę między tym razem, a poprzednim, jedynie to, że korkociągów jakby więcej z tyłu. Na fotkach nie widać, ale żeby było zabawnie to jeden korkociąg jest odwrotny, czyli od skalpu b.mocno skręcony, a im niżej tym luźniejszy ![]() Niestety, lewa strona na której śpię dzisiaj o wiele smętniejsza, żeby nie było tak pięknie ![]()
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-26 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
22.08
mycie: balsam Potter's aloes odżywka d/s: John Frieda Curl Around odżywka b/s: odrobina Gliss Kur magiczny 19 na końce poranny efekt po wstaniu na foto 1 rano 23.08 reanimacja wodą i wgniecenie John Frieda Curl Around, podsuszenie dyfuzorem (efekt na foto 2) *w ciągu dnia zrobiło się sianko (foto 3) ![]() *później próba reanimacji psikadłem Schauma owocowa (foto 5) następnego dnia 24.08 poddałam się spryskałam obficie Schaumą owocową i delikatnie rozczesałam grzebieniem, żeby rozprostować (foto 6), czułam się dziwnie, ale wolę dziwnie niż jak stos siana ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-26 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Wtajemniczenie
|
25.08
mycie: maska Kallos Latte Serical odżywka d/s: maska Alterra z granatem odżywka b/s: na końcówki spray owocowy Schauma rano26.08reanimacja sprayem Schauma i olejem kokosowym - i to jemu jestem najbardziej wdzięczna za jedynie umiarkowany jak na moje możliwości puch ![]() ![]() trochę chyba przesadziłam z olejem i cały dzień wyglądam trochę jak mokra Włoszka, ale wolę to niż wyglądać jak trafiony piorunem kurczak ![]() P.S. chyba mycie Balsamem aloesowym Potter's mi nie służy (przynajmniej w obecnej wilgotności, bo puch mam po nim straszny, Kallos sprawdził się lepiej) rano 27.08 reanimacja samorobną mgiełką na bazie odżywki d/s John Frieda Curl Around (odrobina odżywki mocno rozcieńczona ciepłą wodą - proporcja jakaś conajmniej 1:20; psikadło zrobione z buteleczki po Loton mgiełka Rosa we włosach) mozaika foto z rana i po południa Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-27 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
na skalp petrosterol, na długość makadamia
barwa tataro-chmielowa wax do zniszczonych + aloes + hydromanil + olejek herbaciany potters do farbowanych b/s cream curl boots ![]()
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Minimum
M/O: Bingo shea b/s żel lniany Brakuje im protein bo skręt siada, ale jakie są pyszne mięsiste ![]() Zdjęcie z góry - dowód że umyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
O: Isana Babssu
M: Ziaja aloes O: Alterra granat Nivea FC i plunking efekt: lekki pusz, skręt ok, bywało gorzej ![]() wnioski: akcja niwelowanie frizzu potrzebna i niezbędne stopniowanie włosów ![]()
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
27.08.2011
Maska: miód + olej rycynowy + Kallos Latte + keratyna hydrolizowana + jedwab hydrolizowany (na jakieś 3 h) Mycie: Hegron różowy Odżywka d/s : Garnier Avocado Odżywka b/s : Joanna Naturia len i rumianek Stylizacja : żel lniany i plunking odwrócony (paulownia ![]() Efekt: cud miód i malina jak dla mnie ![]() ![]()
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
O: maska miodowa przepisu Rybiorek
M: BD O: Garnier avokado i masło Karite na ok 20 min. B/S: Joanna len i rumianek Stylizacja: 3 krople joaśki len i rumianek + 3 krople olejku kokosowego Efekt: trochę puchu jest ale falki powróciły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Od dawna podglądam to forum i wiele nauczyłam się i stwierdziłam, że na mnie kolej
![]() Mycie: Isana Babassu Odżywka d/s: Alterra Granat i aloes Odżywka b/s: Mrs. Potters aloes Jest w miarę dobrze, ale zawsze mogło być lepiej ![]() ![]() Edytowane przez skunny Czas edycji: 2011-08-28 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Rozważania nad równowagą proteniowo-emolientową
O: na skalp mix: gliceryna, żel lniany, żel aloesowy, kapka oleju lnianego na włosy różowa Artiste keratynowa z olejem kokosowym M: pranie wstępne szampon Cien Baby mycie zasadnicze maska Bingo shea z sokiem z cytryny (maleńko) B/S: żel lniany + płukanka cytrynowa pielucha Jeszcze Artiste |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
To i ja się wrzucę:
28.08.11 Kokos na godzinke przed myciem Mycie Hippem Alterra morela na 15 min b/s joanna naturia len i rumianek odciskanie w koszulkę żel lniany i Artiste w dużych ilościach suszenie dyfuzorem I oto wynik: skręt luźniejszy chyba i sama nie wiem czy one na żywo też wyglądają na takie nawilżone z tyłu... z boku juz tak nie wyglądają... ![]()
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
na noc olej brahmi amla z ancient formulae
1 zmywanie szamponem natei z biedronki odzywka wzmacniajaco regenerująca z radicala- wcierka kropla w koncówki almond lite oleju z ancient formulae stylizacja żelem mariza
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
29.08.11
taaa... pisalam ze uzaleznilam sie od odzywki keratynowej? totalny odpal ![]() w ogole to caly weekend sie tluscilam, mialam migrene i maz zdecydowal ze mam miec szlafrokowy weekend, niczym sie nie przejmowac, zajmowac sie kotami, czytac neta, oglada psychole (czyli filmy kryminalne), w efekcie w sobote rano nawalilam na wlosy olejek Busy Izzy, w niedziele na skalp dalam zel aleosowy i dowalilam kolejna porcje Busy Izzy na wlosy, wczoraj juz skalp mnie trochu swedzial i w ogole wygladalam jak koszmar z ulicy Tlusciochow ale dalam rade wytrzymac do dzisiejszego mycia Mycie: Gentle Shampoo CJ Odzywka ds: Repair Me! CJ (keratynka ![]() Odzywka bs: Beauticurls CJ Turban 5 min Zel: na wilgotne zel Curl Queen CJ Niech zyje keratyna!!!!! ![]() (kolor jak zwykle przeklamany, brak okna i sztuczne swiatlo psuja wszystko)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-29 o 13:06 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Wtajemniczenie
|
28.08
przyznam się, że wczorajsza pielęgnacja w ogóle była u mnie nietypowa *mycie szamponem z sls: Joanna z miętą i zieloną herbatą, *na osuszone koszulką włosy mieszanka (taki mini gloss) szamponetek Joanny: 1 piaskowy blond i 1 naturalny blond plus 2 łyżki maski Kallos Latte Serical i taki miks na włosy spieniony i na 30 min pod czepek *po spłukaniu na jakieś 2 min. odżywka z farby Loreal Preference jednym słowem pełna rozpusta ![]() na włosy mokre w 70% duuużo żelu Artiste (foto 1), rano 29.08 poprawka żelem Artiste (ale spałam w mokrych i odgnieść rano też musiałam ten żel niedoschnięty po poprawce ![]() foto 3 i 4 z 30.08 wczoraj na wieczór spsikałam hojnie włosy mocno rozcieńczoną z wodą odżywką Curl Around J. Frieda i pozwoliłam im podeschnąć przed snem, a dziś rano podpięłam nad czołem przy cebulkach kilka żabek dla objętości, odrobinka oleju kokosowego na końce i hojnie dałam niebieski żel Artiste na całość włosów z wygniataniem, potem podwiesiłam to w odwróconym plunkingu z siateczki, a jak żel wysechł w 90% odgniotłam w koszulkę foto 5 z 31.08 rano reanimacja żelem niebieskim Artiste, plunking odwrócony i wygniecenie sucharów foto 6 z 01.09 na noc włosy spryskane sprayem Schauma owocowym, rano upięte żabkami i lekka reanimacja boków żelem Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-01 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
O: Isana babassu
M: Babydream O: Garnier awokado stylizacja: zmieszany zielony żel ross z nivea FC efekt: ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
mypa aloesowa do suchych i zniszczonych
odzywka handmade proteinowa płukanka z octem lawendowym ciekawa jestem, jaki będzie efekt ![]()
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
30.08.11
na noc na skalp zel aleosowy (taki zwykly, standardowy sklad, jakis akryl, panthenol) rano: najpierw plukanie, na to odzywka isana z babassem, wlosy rozczesane, ugniecione, odzywka splukana odzywka ds Repair Me! CJ odzywka bs Beauticurls CJ turban 5 min zle Curl Queen CJ dzisiaj byl dyfuzor bo zaspalam ![]() ![]()
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
Wczoraj rano:
Mycie: Kallos Latte Odżywianie: pominięte Zabezpieczenie: Garnier Karite Stylizacja: krem Nivea FC (falowana butelka) odciskanie, harmonjkowanie, schną na powietrzu Wczoraj wieczorem: Spłukanie wodą Potem Nivea Diamond Gloss, rozczesanie palcami odciskanie, harmonijkowanie i do łóżka. Potem spanie z mokrymi przerzuconymi przez poduszkę. Rano... nic, zupełnie nic, nawet ich nie dotknęłam ![]() Efekt - na zdjęciach.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Minimalizm:
M: żel Facelle metodą kubeczkową, bez masowania O: lniany b/s: krem sheowy z biedry, wgnieciony pielucha Wsjo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Wielka Pani ;)
|
mycie: potters aloes
d/s: alterra morela b/s: balsam joanna z apteczki babuni Stylizacja: żel lniany efekt: nie jest źle, ale mogło być lepiej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.