|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
wrocilismy z 3,5 godzinnego spaceru...Padam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Strippi pokaż fotki znad morza, kiedy wracasz do pracy?
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Ale jestem zła-nie mam nałądowanej baterii w laptopie , a co chwila wyłączają prąd
![]() Nie wspomnę, że nie miałam wody od wczoraj rana, do dzisiaj południa ![]() ![]() Gosbaj, ![]() Gosbaj, Kamyk, Elcia, Karola_sz fane zdjęcia ![]() Aldii, mam taki sam pełzak ![]() Kancia, trzymam kciuki za Ciebie ![]() Karola, pokoik synka super, naklejki bomba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Patinka poczekaj lepiej co babka jutro powie, bo jak Tż już pogrzebie to będzie bez znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Melduję sie po 2 dniu w pracy. Najgorzej było się zebrać, a potem w pracy było całkiem ok. Maciek nie przeżył jakoś specjalnie tego rozstania Spróbuję coś nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny apropos tej krowy to u nas niewypał, te dźwięki organek to jeszcze OK, ale jak Filip usłyszał dźwięk muczącej krowy to biedny tak się wystraszył i zaczął płakać że ciężko go było uspokoić..
![]() Na drugi dzień znowu spróbowaliśmy z tą krową i jeszcze większy płacz więc pianinko na razie poszło w odstawkę... Zalepiałam ten głośniczek ale też nic nie pomogło...
#667 |
Zakorzenienie
|
zebra super pełzaczek
![]() wrzucam fotki w sweterku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
heloł
słuchajcie dałam dziś małemu kaszkę z glutenem i wysypało go na buźce? tzn że mam na razie w ogóle nie próbować mu dawać nic z glutenem? czy znowu spróbować? |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Kocurazab i jak te zabawki (krowka i swinka ) ?
Filka ![]() Pewnie,narazie jest "przerazona" ogromem wrazen.Ze spacerowki wreszcie widzi porzadnie swiat ![]() Bardotka dobrze wiedziec,ze skarbonka tez fajna ![]() http://cgi.ebay.co.uk/COSATTO-BASSIN...item5888f2a451 - takie kupilam,tylkomoje jest cale rozowe Addicted ![]() Kancia gdzie dorwaliscie tego kuca ? Chcialabym zeby Lu miala takiego ![]() ![]() Brzoskwinia a dawalas mu dzis jeszcze cos nowego,czy tylko ten gluten ? Jesli tylko gluten,to moze oznaczac alergie.Ja bym sie teraz wstrzymala na kilkam-cy |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Wyderka, a co to ten różowy bross-spray czy nie?
Filka, super fotki ![]() Tajgabajga, współczuję ząbków ![]() Patinka, a gdzie Ty mieszkasz? Kasiorekzeta, współczuję ![]() fajne fotki ![]() Kiedy konkretnie będziecie w Zakopanem? Brzoskwinia, ![]() Lila, fajne fotki ![]() Zasłona, no u nas właśnie też nic nie pomagało-sama nie wiem, może nawet zasnął ze zmęczenia ![]() Pola, ja paznokcie mam super mocne-nie miałam takich przed ciążą, w ciąży mi się takie zrobiły i nadal mam, ale włosy.... masakra. Aż moja fryzjerka wczoraj się przeraziła, że mam takie żadkie. Fakt, zaczęły mi rosnąć nowe-mam taki meszek, i całe szczęście, bo już mi się płakać na te włosy chciało ![]() Ja daję do popicia obiadku lub deserku wodę przegotowaną, a tak to tylko cyc Aldii, ![]() współczuję wczorajszego płaczu ![]() Co do planu dia, my również go mamy ![]() tylko obawiam się, jak to będzie w dniu chrzcin... Msza jest na 12-pora obiadowa synka. Potem koło 13:30 ucina sobie drzemkę... A tu ani obiad, ani drzemka nam nie wyjdzie w tych godzinach ![]() Kalka, właśnie przed chwilą pytam męża -będziemy jechali przez Nowy Targ? -Nie, ale możemy. A co? -bo mamy zaproszenie na kawę ![]() -O, to możemy jechać ![]() Odezwę się bliżej wyjazdu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kocurazab;21127798]Wyderka, a co to ten różowy bross-spray czy nie?
Nie to taki do kontaktu tyle, że rózowy bo to specjalny dla dzieci, działa na płytki i na płyn. My mamy płytki i w końcu nas nie gryzą bestie wstrętne ![]() dokładnie taki: http://allegro.pl/item1159855137_bro...la_dzieci.html Tylko jak już wcześniej pisałam pisze na nim, że stosować dla dzieci powyżej roku... no ale naprawę nie wiedziałam juz jak ją uchronić, nawet okien nie otwierałam i tak były...a przez noc miała nawet 6-7 ukąszeń :/ Edytowane przez wyderka80 Czas edycji: 2010-08-03 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
aldii no właśnie nic nie dawałam nowego ani dziś ani wczoraj... więc to ten gluten najpewniej. Ale dla pewności pomyślałam że za jakiś tydzień jeszcze raz spróbuję łyżeczkę, i jak się wtedy wysypka pojawi to będzie pewne że to ON.
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
kocurazab my mamy 12zdjec w albumie ksiazce(jutro moze zrobie zdjecie tego albumu)i po 2zdjecia z tych co w albumie dodatkowo i to kosztowało 580zł-drogo
napisz jak ten bawiskoczek ![]() a przez Kalisz nikt ba wakacje nie jedzie? ![]()
#674 |
Zakorzenienie
|
Kancia sliczny kowboj i Tomek w sweterku
![]() Brzoskwinia ja raczej bym odstawila ten gluten ![]()
#675 |
Zakorzenienie
|
ja do pracy zamierzam wrócić w październiku gdzieś, bo wtedy zamierzam wprowadzić 2 karmienia cycowe ( rano i wieczorem) więc będę mogła iść
![]() super ja Julci też kupię kucyka ![]() a ten kucyk na zdjęciu czemu nie ma ogłowia, tylko do kantara przypięte dziwnie wędzidło? ![]()
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2010-08-10 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Kocurazab to moze daj mu obiadek przed sama msza, o 11.30
Brzoskwinia no mozesz zrobic jeszcze jedna probe,ale to raczej pewne,ze to gluten Strippi swietne fotki.Och mi tez marzy sie kuc dla Lu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
strippi nie pytaj mnie, to kuc w gospodarstwie agroturystycznym, tesciowie byli niedaleko i wzieli wnuki na przejażdzkę.
aldii jak wyzej ![]() brzoskwinia spróbuj za jakiś tydzien ale na moje oko to gluten. Moim zdaniem to i tak masz "fajnie" ze wysypka pojawiła sie od razu a nie tak jak u nas wstrętne kupy po 4 mcach podawania ![]() dziękujemy za komplementy, teraz się pozegam i ide lulu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie myślałaś o takiej opcji? akurat za kucyki mniej kosztuje niż za duże konie dzięki kochana ![]() moja Julcia w ogóle się nie boi koni, już miała kilka spotkań z nimi ![]()
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2010-08-10 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A ja wit D już nie daję... Przecież w mleku modyfikowanym jest... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
_________________________ _____________________ Pochwalę się: MAM AUTO!!!! Renault Megane, ale nie ten co pisałam że jest otarty. Była okazja, auto sprawdzone, wszystko jest idealne, normalnie wypasik ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Filka szkoda, że wczasy mało udane
![]() Ale za to ![]() Pantee u mnie na szczęście czasem uśnie na brzuchu i potrafi tak pospać dłużej Blonde spóźniony ![]() Youyou ja już nie mam tak dużo mleka więc ok. północy Maciek dostaje butlę i wypija ok. 180 ml, a potem budzi się na cyca ok. 4.30. Przez te 2 dni rano budził się na 10 min przed moim wyjściem do pracy, więc nie bardzo chciał jeść cyca, bo za wcześnie i tylko troszkę podziamgał. Jak dla mnie schemat jest ok., ale nie zawsze wszystko musi wyjść zgodnie z planem. Pierwszego dnia z rana Maciek tylko trochę possał cyca i potem nic nie chciał jeść aż do 12, choć teściowa próbowała dać butlę, tylko pił. Dziś już było lepiej Kancia właśnie przeczytałam, ze masz mieć operację ![]() ![]() Aldii mleko daję z 3 TT lub z 2 Nuk, a picie z 1 Gosbaj fajnie, że wczasy udane i ![]() ![]() ![]() Kamyk, Elcia, Karola (mamy taki sam młoteczek do obgryzania ![]() Kwiat kalafiora ja też się nie napracowałam 1 dnia ![]() ![]() Pola witaj po okropnie długiej przerwie (jeszcze zostało mi kilka stron, wiec ciekawe czy wkleiłaś zdjęcia synka ![]() Kocurazab ![]() Aleś poszalała z zakupami Tajgabajga oj pozazdrościć Paryża ![]() wit. D podaję, bo Maciek ma jeszcze całkiem spore ciemiączko Kasiorekzeta ![]() ![]() Strippi ![]() Lila pół żółtka co 2 dzień, a na początku co 2 dzień dawałam ten krem dyniowy z żółtkiem (teraz od czasu do czasu) Kalka z glutenem to jest różnica czy dziecko jest karmione piersią czy butlą (ja sama nie wiem jaką opcję wybrać, bo mały miał i cyca i butlę). Jak na cycu to gluten powinno zacząć się podawać po skończeniu 4 miesiąca ale nie później niż przed ukończeniem 6 (ja zaczęłam po skończeniu 5m) przez 2 miesiące a potem to już ponoć można podawać normalnie. Jak na mm to w 6 miesiącu zacząć podawać 2-3 g na 100 ml, a od 8 zwiększyć do 6 gram na 100 ml A żółtko po skończeniu 6 miesiąca Malinka ale mi pocieszna na tym filmiku ![]() Brzoskwinia jak jesteś pewna, że to po glutenie to odstaw na kilka miesięcy (najlepiej spytaj pediatry) Patka ![]() Youyou, Kwiat kalafiora ![]() Sorki, ze nie odniosłam sie do wszystkich, ale to zajęłoby mi 2 razy tyle czasu i tak już tż czeka na swoją kolej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() oj dzięki za pocieszenie, jednak zaczęłam się odchudzać bo nie mogę na siebie patrzeć na razie mam -4kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
patka gratki za auto strippi piekne zdjecia,ja tam wieloryba nie widzialam?ja tez koniara jestem a wlasciwie bylam, kiedys nawet sportowo jezdzilam ale to dawne dzieje...zazdroszcze Ci konika addicted myslalam o Tobie jak tam w pracy i widze ze ok ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- lila ![]() zebra fajnie Piotrus sie przemieszcza-mój jak narazie w miejscu sie bawi Dziewczyny mój maly ma takie krosteczki na buzi,taka kaszke-co to moze byc?ja mam nadzieje ze to nie uczulenie na mleko-od miesiaca jestesmy na tym 6+i tych krostek prawie nie widac ale wyczuwa sie - ![]() Edytowane przez tajgabajga Czas edycji: 2010-08-03 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
O matko moje dziecko dopiero przestało ryczeć i zasnęło... Oby już ię nie obudził, bo nie mam siły
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Co do przyjaciół/znajomych, to przez nasz ślub i pojawienie się Miłoszka BAAAAAAARDZOOOOO okroil nam sie ich krag ![]() Poczatkowo sie wkurzalam, teraz mam to w nosie. Przynajmniej widac jacy to ludzie, chociaz jet to przykre ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:33 ---------- Malinka, Zebra fajne filmiki ![]() Gosbaj, Ty wracasz 10 z gór, a ja wyjeżdzam ![]() Miłoszek duży słoiczek ma na 2 razy ![]() Aldii, Fajne łóżeczko ![]() Filka, zabawki wg mnie fajne i naprawdę w dobrym stanie te używane. Ale ekspert Miłosz jeszcze ich nie sprawdzał ![]() Bardotka, takiej skarbonki świniki nie mam ![]() Jeśli chodzi o tą chrumkającą, to Miłosz nie bardzo wiedział co się dzieje i dałam mu narazie spokój, bo takie oczy niewyraźne robił, jak ją włączałam. Za jakiś czas znowu spróbuję ja mu pokazać ![]() Addicted, fajnie że się tak dobrze odnalazłaś znowu w pracy ![]() Kancia, fajne fotki ![]() Aldii, u nas narazie są w odstawce ta krowa i świnka. Synek jakoś się ich lęka. Ale Wasze dzieci starsze, więc może im się podobać, bo ja mogłabym się tym pobawić, gdyby Miłosz się nie bał ![]() Wyderka, dzięki za linka do tego brossa ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Filka, ![]() ![]() O którego bawiskoczka pytasz? Bo tyle teraz tego mam, że się gubię ![]() Strippi, fajne fotki, ostatnia super ![]() Aldii, też myślałam by dać mu obiadek przed mszą, tylko trochę się boję, że przez jazdę do kościoła się zarzyga ![]() W sobotę jesteśmy umówieni z księdzem, to będę wiedziała o której musimy być przed mszą i wogóle co i jak i będę musiała coś wymyśleć Patka, niestety czopek nic nie dał-zaaplikowałam go i wczoraj i dzisiaj po kąpieli i d... ![]() Addicted, napisz mi coś więcej n/t tego glutenu. Podawałaś go po 5 mies. Miłosz kończy 5 mies we wtorek, jest na cycu, więc chyba powinnam zacząć, tylko ja nie wiem jak-z czym. Co ja mam kupić, ile dawać ![]() Dziewczyny, ile dawałyście księdzu za chrzest? A kościelnemu też coś dawałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję, ooo koniara no to witaj w klubie ![]() ja 4 tyg po porodzie już wsiadłam ![]() teraz nawet coś poskaczę sobie od czasu do czasu ![]() Cytat:
![]() oby przespało całą noc dzieciątko Twoje i drugi dzień był lepszy ![]() my dawaliśmy 100zł a dla kościelnego nic
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Nocleg w Zakopcu mamy u innych ludzi, niż tych co zawsze-nie mają miejsca niestety. Ale grunt, że mamy gdzie spać
![]() W tym samym czasie i w tym samym domku będzie też w górach chrzestny Miłosza z żoną i córką ![]() ![]() Idę spać, mam nadzieję, że jutro, a raczej dzisiaj będzie lepszy dzień i synek nie będzie tak przeokropnie cierpiał i płakał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
a więc poprawiam- Patka przedewszystkim mamy dzieci zimowe więc wit. D tym bardziej wskazana. Jeszcze latem to jeśli lekarz zaleci dawać tylko w brzydkie dni jak w domu się siedzi to ok, bo to lekarz bada stan ciemiączka itd. My mamy zalecone po 1 kropelce bez względu na pogode. Moja kuzynka ma grudniowe dziecka i przez lekarke, która niepotrzebnie kazała odstawić wit D dziecko miało duże problemu związane z niedoborem. A w mleku modyfikowanym jest jej malutko.
Youyou ja pisałam keidyś jak mój sie bał krowy muczenia i wogóle naraz dużo tego- diodki świecą, muzyka. Ja kolejny raz spróbowałam dopiero po 2 tygodniach odkąd ją kupiłam i wogóle się nie bał. Musi się oswoić, bo muczenie jest takie mega krowie i przeciągnięte. Teraz potrafi 10 minut wciskać muczenie np.Dla mnie horror hehe Kocurazab ja dałam 70 ale na rozpisce widziałam, że ludzie dawali od 40 do 100zł. Zdjęcia cudne! Moje dziecko się obudziło od kolacji o 18.30 o 1 na papu dopiero a potem po 6 Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-04 o 08:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
laski była któras na tych targach mother & baby
![]() ![]() ![]() dla zainteresowanych http://www.motherandbaby.pl/index.php?page=21 |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny wpadlam tylko sie pozegnac bo jemy sniadanko i sie zbieramy. nie wiem czy tam bedzie net ale jak bedzie to na pewno do was zajrze. wracam we wtorek wiec nie piszcie za duzo.....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.