Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 18:54   #661
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

wrocilismy z 3,5 godzinnego spaceru...Padam....
Stary 2010-08-03, 18:57   #662
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Zebcia ratuj!
dostałam właśnie dzisiaj to krówsko-włożyłam baterie i nie gra...tylko migają światełka jest tu jakiś przełącznik do dźwięku czy może trafił mi się zepsuty egzemplarz?
Patinka daj tż-owi niech rozkręci i te kabelki powtyka gdzie trzeba te zabawki są bardzo prosto skonstruowane

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Strippi pokaż fotki znad morza, kiedy wracasz do pracy?
Stary 2010-08-03, 18:59   #663
kocurazab
Zadomowienie

Ale jestem zła-nie mam nałądowanej baterii w laptopie , a co chwila wyłączają prąd
Nie wspomnę, że nie miałam wody od wczoraj rana, do dzisiaj południa Masakra! Nie wiem czy to czasem nie przez te burze, kte ui nas co rusz

Gosbaj, za zęby u synka;

Gosbaj, Kamyk, Elcia, Karola_sz fane zdjęcia

Aldii, mam taki sam pełzak

Kancia, trzymam kciuki za Ciebie

Karola, pokoik synka super, naklejki bomba co do fryzjera, to ja myję włosy codziennie lub co 2 dzień-jak jezstem w domu bo tak mi się przetłuszczają, więc u mnie wizyta u fryzjera co tydzień by nie wypaliła
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 19:05   #664
zebra666
Zakorzenienie

Dziękujemy za komplementy

Patinka poczekaj lepiej co babka jutro powie, bo jak Tż już pogrzebie to będzie bez znaczenia.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 19:36   #665
addicted to wizaz
Zadomowienie

Hej mamuśki

Melduję sie po 2 dniu w pracy. Najgorzej było się zebrać, a potem w pracy było całkiem ok. Maciek nie przeżył jakoś specjalnie tego rozstania

Spróbuję coś nadrobić
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 19:51   #666
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny apropos tej krowy to u nas niewypał, te dźwięki organek to jeszcze OK, ale jak Filip usłyszał dźwięk muczącej krowy to biedny tak się wystraszył i zaczął płakać że ciężko go było uspokoić..
Na drugi dzień znowu spróbowaliśmy z tą krową i jeszcze większy płacz więc pianinko na razie poszło w odstawkę... Zalepiałam ten głośniczek ale też nic nie pomogło...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:02   #667
Kancia
Zakorzenienie

zebra super pełzaczek

wrzucam fotki w sweterku i przy okazji Adi kowboj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 20:04   #668
brzoskwinia82
Zadomowienie

heloł

słuchajcie dałam dziś małemu kaszkę z glutenem i wysypało go na buźce? tzn że mam na razie w ogóle nie próbować mu dawać nic z glutenem? czy znowu spróbować?

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:08   #669
aldii
Zakorzenienie

Kocurazab i jak te zabawki (krowka i swinka ) ?
Filka
Pewnie,narazie jest "przerazona" ogromem wrazen.Ze spacerowki wreszcie widzi porzadnie swiat
Bardotka dobrze wiedziec,ze skarbonka tez fajna
http://cgi.ebay.co.uk/COSATTO-BASSIN...item5888f2a451 - takie kupilam,tylkomoje jest cale rozowe
Addicted
Kancia gdzie dorwaliscie tego kuca ? Chcialabym zeby Lu miala takiego No a Tomi,to juz jak prawdziwy mezczyzna wyglada
Brzoskwinia a dawalas mu dzis jeszcze cos nowego,czy tylko ten gluten ? Jesli tylko gluten,to moze oznaczac alergie.Ja bym sie teraz wstrzymala na kilkam-cy
Stary 2010-08-03, 20:29   #670
kocurazab
Zadomowienie

Wyderka, a co to ten różowy bross-spray czy nie?

Filka, super fotki Napisz ile masz zdjęć z chrzcin i za ile? Ja zamówiłam tego fotografa na chrzciny, który był u nas na weselu. Będziemy mieli album w nim 70 zdjęć + reszta na płycie. Cena 300-400 zł.

Tajgabajga, współczuję ząbków

Patinka, a gdzie Ty mieszkasz?

Kasiorekzeta, współczuję
fajne fotki
Kiedy konkretnie będziecie w Zakopanem?

Brzoskwinia,

Lila, fajne fotki

Zasłona, no u nas właśnie też nic nie pomagało-sama nie wiem, może nawet zasnął ze zmęczenia

Pola, ja paznokcie mam super mocne-nie miałam takich przed ciążą, w ciąży mi się takie zrobiły i nadal mam, ale włosy.... masakra. Aż moja fryzjerka wczoraj się przeraziła, że mam takie żadkie. Fakt, zaczęły mi rosnąć nowe-mam taki meszek, i całe szczęście, bo już mi się płakać na te włosy chciało także współczuję
Ja daję do popicia obiadku lub deserku wodę przegotowaną, a tak to tylko cyc

Aldii,
współczuję wczorajszego płaczu

Co do planu dia, my również go mamy
tylko obawiam się, jak to będzie w dniu chrzcin... Msza jest na 12-pora obiadowa synka. Potem koło 13:30 ucina sobie drzemkę... A tu ani obiad, ani drzemka nam nie wyjdzie w tych godzinach

Kalka, właśnie przed chwilą pytam męża
-będziemy jechali przez Nowy Targ?
-Nie, ale możemy. A co?
-bo mamy zaproszenie na kawę
-O, to możemy jechać
Odezwę się bliżej wyjazdu I jak damy radę to zachaczymy o Nowy Targ
Stary 2010-08-03, 20:37   #671
wyderka80
Raczkowanie

[QUOTE=kocurazab;21127798]Wyderka, a co to ten różowy bross-spray czy nie?

Nie to taki do kontaktu tyle, że rózowy bo to specjalny dla dzieci,
działa na płytki i na płyn.
My mamy płytki i w końcu nas nie gryzą bestie wstrętne
dokładnie taki:
http://allegro.pl/item1159855137_bro...la_dzieci.html

Tylko jak już wcześniej pisałam pisze na nim, że stosować dla dzieci powyżej roku...
no ale naprawę nie wiedziałam juz jak ją uchronić, nawet okien nie otwierałam i tak były...a przez noc miała nawet 6-7 ukąszeń :/

Edytowane przez wyderka80
Czas edycji: 2010-08-03 o 20:42
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 20:41   #672
brzoskwinia82
Zadomowienie

aldii no właśnie nic nie dawałam nowego ani dziś ani wczoraj... więc to ten gluten najpewniej. Ale dla pewności pomyślałam że za jakiś tydzień jeszcze raz spróbuję łyżeczkę, i jak się wtedy wysypka pojawi to będzie pewne że to ON.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:42   #673
filka2
Zadomowienie

kocurazab my mamy 12zdjec w albumie ksiazce(jutro moze zrobie zdjecie tego albumu)i po 2zdjecia z tych co w albumie dodatkowo i to kosztowało 580zł-drogo
napisz jak ten bawiskoczek

a przez Kalisz nikt ba wakacje nie jedzie?
Stary 2010-08-03, 20:42   #674
blonde_hair
Zakorzenienie

Kancia sliczny kowboj i Tomek w sweterku

Brzoskwinia ja raczej bym odstawila ten gluten
Stary 2010-08-03, 20:43   #675
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Strippi pokaż fotki znad morza, kiedy wracasz do pracy?
ja do pracy zamierzam wrócić w październiku gdzieś, bo wtedy zamierzam wprowadzić 2 karmienia cycowe ( rano i wieczorem) więc będę mogła iść

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

wrzucam fotki w sweterku i przy okazji Adi kowboj
super ja Julci też kupię kucyka

a ten kucyk na zdjęciu czemu nie ma ogłowia, tylko do kantara przypięte dziwnie wędzidło?

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2010-08-10 o 14:20
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:49   #676
aldii
Zakorzenienie

Kocurazab to moze daj mu obiadek przed sama msza, o 11.30
Brzoskwinia no mozesz zrobic jeszcze jedna probe,ale to raczej pewne,ze to gluten
Strippi swietne fotki.Och mi tez marzy sie kuc dla Lu niestety nie mialabym go gdzie trzymac
Stary 2010-08-03, 20:58   #677
Kancia
Zakorzenienie

strippi nie pytaj mnie, to kuc w gospodarstwie agroturystycznym, tesciowie byli niedaleko i wzieli wnuki na przejażdzkę.

aldii jak wyzej

brzoskwinia spróbuj za jakiś tydzien ale na moje oko to gluten. Moim zdaniem to i tak masz "fajnie" ze wysypka pojawiła sie od razu a nie tak jak u nas wstrętne kupy po 4 mcach podawania

dziękujemy za komplementy, teraz się pozegam i ide lulu
Stary 2010-08-03, 20:59   #678
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Strippi swietne fotki.Och mi tez marzy sie kuc dla Lu niestety nie mialabym go gdzie trzymac
ja trzymam konia w pensjonacie i kucyka też będę
nie myślałaś o takiej opcji?
akurat za kucyki mniej kosztuje niż za duże konie

dzięki kochana

moja Julcia w ogóle się nie boi koni, już miała kilka spotkań z nimi

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2010-08-10 o 14:21
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:02   #679
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
LASKI !!!!mam pytanie kolezanka z ktora mieszkam kupila sobie psa i on teraz sika i ogolnie zalatwia sie na dywany w calym domu i teraz moje pytanie myslicie ze Szymek sie moze czyms zarazic pelzajac po dywanie???czytalam na necie ze sa rozne choroby zwierzat i zastanawiam sie czy pytac sie ich czy maja zamiar wyprac dywany
Ja bym nie puszczała tak dziecko...

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

przetrzymaliśmy ją bo zaczęłam ćwiczyć pod okiem tż (mam sportowca w domu to trza korzystać) a ona doskonale sie przy tym bawiła, a jak się ze mnie śmiała moja kondycja leży i kwiczy, ale tż mówi, ze wyprowadzi mnie na ludzi więc mu ufam trochę wymagający ten mój trener, ale sama tego chciałam
Oooo, ale masz fajnie Prywatny tener

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Kancia

ja wczoraj już wieczorem nie wchodziłam na neta a widzę,że wy ostro naprodukowałyście po 20 jeździłam z 1h po mieście...w miarę w miarę ...ale strach wciąż jest
Będzie coraz mniejszy. Zobaczysz. Rozluźnij się, prowadzenie samochodu to sama przyjemność. Nie musisz pedzić, patrz na drogę i znaki.

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj przeżyłam po prostu traumę
W połowie kąpieli mój Kryształek tak zaczął płakać, że aż się zlękłam, czy mu nic nie zrobiłam przy myciu Tak ryczał, krzyczał, łzy jak grochy, cycka daję ssie-płacze w niebogłosy... I tak chyyba do północy Nie wiedziałam, w sumie nadal nie wiem dlaczego tak było. Podejrzewam, że to te zęby, bo tak pchał rączki do buzi, a później to już chyba ze zmęczenia Myślałam też, czy to oże nie mam już mleka w cyckach, ale jak nacisnęłam, to aż pstrykało w dal więc to raczej te pier... zęby. Teraz wstał z 40 min temu, patrzę do buzi, a zęby nadal pod błoną
Tak mi go żal było Biedny ten mój Kryształek
Czopek i przytulaj...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Tajgabajga wit. D gdzieś do 3eciego roku życia się podaje.

!
A ja wit D już nie daję... Przecież w mleku modyfikowanym jest...

Cytat:
Malinka, u mnie Miłosz bardzo często udaje kaszel i najbardziej się cieszy jakmówimy-o jejku co to kaszelek, ojej, ojej (coś w tym stylu ) a ten się śmieje.
Moja zaciesza się jak głupia jak podczas kąpieli ja mówię "o boziu" a ona chlapie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam ogromne zaległości i raczej nie nadrobię ale powiedzcie proszę jak i ile podajecie zółtka swoim maluszkom?
Ja kupiłam ostatnio jakiś słoiczek z żółtkiem. Bodajże dynia z żółtkiem czy jakoś tak.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi-jak są te duże słoiki z hippa, to Wy dajecie taki cały czy pól słoika?
Ja będę dawała pół bo teraz przy małych słoiczkach to moja Natalka nie zjada całych...

_________________________ _____________________

Pochwalę się: MAM AUTO!!!!

Renault Megane, ale nie ten co pisałam że jest otarty. Była okazja, auto sprawdzone, wszystko jest idealne, normalnie wypasik kolor srebrny z poświatą złotą. No wygląda bosko Tak samo się prowadzi Dziś od razu jechałam i jest wspaniały

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 21:05   #680
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Pochwalę się: MAM AUTO!!!!

Renault Megane, ale nie ten co pisałam że jest otarty. Była okazja, auto sprawdzone, wszystko jest idealne, normalnie wypasik kolor srebrny z poświatą złotą. No wygląda bosko Tak samo się prowadzi Dziś od razu jechałam i jest wspaniały
wiec zycze szerokiej drogi
Stary 2010-08-03, 21:22   #681
addicted to wizaz
Zadomowienie

Filka szkoda, że wczasy mało udane Oby następne były lepsze
Ale za to za duże postępy

Pantee u mnie na szczęście czasem uśnie na brzuchu i potrafi tak pospać dłużej

Blonde spóźniony dla Sebusia

Youyou ja już nie mam tak dużo mleka więc ok. północy Maciek dostaje butlę i wypija ok. 180 ml, a potem budzi się na cyca ok. 4.30. Przez te 2 dni rano budził się na 10 min przed moim wyjściem do pracy, więc nie bardzo chciał jeść cyca, bo za wcześnie i tylko troszkę podziamgał. Jak dla mnie schemat jest ok., ale nie zawsze wszystko musi wyjść zgodnie z planem. Pierwszego dnia z rana Maciek tylko trochę possał cyca i potem nic nie chciał jeść aż do 12, choć teściowa próbowała dać butlę, tylko pił. Dziś już było lepiej

Kancia właśnie przeczytałam, ze masz mieć operację Trzymam mocno kciuki

Aldii mleko daję z 3 TT lub z 2 Nuk, a picie z 1

Gosbaj fajnie, że wczasy udane i za 2 ząbki i 6 miesięcy. Krzyś jak zwykle przystojny I potwierdzam, co dziewczyny pisały o Tobie - bardzo z Ciebie pogodna mamuśka

Kamyk, Elcia, Karola (mamy taki sam młoteczek do obgryzania), Filka, Kasiorekzeta, Lila, Kancia, Strippi śliczne "dużeństwa"

Kwiat kalafiora ja też się nie napracowałam 1 dnia na szczęście nie było u nas żadnych wywłaszczeń
za wizytę u lekarza

Pola witaj po okropnie długiej przerwie (jeszcze zostało mi kilka stron, wiec ciekawe czy wkleiłaś zdjęcia synka)

Kocurazab przeżyć ząbkowych
Aleś poszalała z zakupami

Tajgabajga oj pozazdrościć Paryża
wit. D podaję, bo Maciek ma jeszcze całkiem spore ciemiączko

Kasiorekzeta na 3 rocznicę ślubu i dla Mai, że polubiła jazdę wózkiem

Strippi za pół roczki, ale ze wzrokiem u mnie kiepsko bo nie widziałam żadnego grubasa

Lila pół żółtka co 2 dzień, a na początku co 2 dzień dawałam ten krem dyniowy z żółtkiem (teraz od czasu do czasu)

Kalka z glutenem to jest różnica czy dziecko jest karmione piersią czy butlą (ja sama nie wiem jaką opcję wybrać, bo mały miał i cyca i butlę). Jak na cycu to gluten powinno zacząć się podawać po skończeniu 4 miesiąca ale nie później niż przed ukończeniem 6 (ja zaczęłam po skończeniu 5m) przez 2 miesiące a potem to już ponoć można podawać normalnie.
Jak na mm to w 6 miesiącu zacząć podawać 2-3 g na 100 ml, a od 8 zwiększyć do 6 gram na 100 ml
A żółtko po skończeniu 6 miesiąca

Malinka ale mi pocieszna na tym filmiku mój też czasem tak wydziwia na kolankach, ale tak na boczek się nie kładzie, tylko tak jakby próbował usiąść, ale porusza sie zdecydowanie pełzając podobnie do Piotrusia Zebci (tylko troszkę wolniej)

Brzoskwinia jak jesteś pewna, że to po glutenie to odstaw na kilka miesięcy (najlepiej spytaj pediatry)

Patkaza autko

Youyou, Kwiat kalafiora
za troskę

Sorki, ze nie odniosłam sie do wszystkich, ale to zajęłoby mi 2 razy tyle czasu i tak już tż czeka na swoją kolej Mykam do łazienki bo jutro znowu o 6 pobudka
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:38   #682
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
strippi nie pytaj mnie, to kuc w gospodarstwie agroturystycznym, tesciowie byli niedaleko i wzieli wnuki na przejażdzkę.
aaaa no to rozumiem

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Filka, Kasiorekzeta, Lila, Kancia, Strippi śliczne "dużeństwa"

Strippi za pół roczki, ale ze wzrokiem u mnie kiepsko bo nie widziałam żadnego grubasa
dziękuję )

oj dzięki za pocieszenie, jednak zaczęłam się odchudzać bo nie mogę na siebie patrzeć
na razie mam -4kg
Stary 2010-08-03, 22:18   #683
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

No może jedyne co, to ładnie śpi w nocy, średnio 19:30 - 5:40 bez pobudki, w końcu robi sobie drzemki w ciągu dnia (2 razy po 2- 2,5 godziny), chyba odsypia całe sześć miesięcy
tosz to Cud nie dziecko!
patka gratki za auto
strippi piekne zdjecia,ja tam wieloryba nie widzialam?ja tez koniara jestem a wlasciwie bylam, kiedys nawet sportowo jezdzilam ale to dawne dzieje...zazdroszcze Ci konika
addicted myslalam o Tobie jak tam w pracy i widze ze ok

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

lila za zdjecia
zebra fajnie Piotrus sie przemieszcza-mój jak narazie w miejscu sie bawi
Dziewczyny mój maly ma takie krosteczki na buzi,taka kaszke-co to moze byc?ja mam nadzieje ze to nie uczulenie na mleko-od miesiaca jestesmy na tym 6+i tych krostek prawie nie widac ale wyczuwa sie -

Edytowane przez tajgabajga
Czas edycji: 2010-08-03 o 22:15
tajgabajga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 23:24   #684
kocurazab
Zadomowienie

O matko moje dziecko dopiero przestało ryczeć i zasnęło... Oby już ię nie obudził, bo nie mam siły Już by mogły wyjść te pierd... zęby!

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Co do przyjaciół/znajomych, to przez nasz ślub i pojawienie się Miłoszka BAAAAAAARDZOOOOO okroil nam sie ich krag
Poczatkowo sie wkurzalam, teraz mam to w nosie. Przynajmniej widac jacy to ludzie, chociaz jet to przykre

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:33 ----------

Malinka, Zebra fajne filmiki

Gosbaj, Ty wracasz 10 z gór, a ja wyjeżdzam
Miłoszek duży słoiczek ma na 2 razy

Aldii, Fajne łóżeczko

Filka, zabawki wg mnie fajne i naprawdę w dobrym stanie te używane. Ale ekspert Miłosz jeszcze ich nie sprawdzał

Bardotka, takiej skarbonki świniki nie mam
Jeśli chodzi o tą chrumkającą, to Miłosz nie bardzo wiedział co się dzieje i dałam mu narazie spokój, bo takie oczy niewyraźne robił, jak ją włączałam. Za jakiś czas znowu spróbuję ja mu pokazać

Addicted, fajnie że się tak dobrze odnalazłaś znowu w pracy

Kancia, fajne fotki

Aldii, u nas narazie są w odstawce ta krowa i świnka. Synek jakoś się ich lęka. Ale Wasze dzieci starsze, więc może im się podobać, bo ja mogłabym się tym pobawić, gdyby Miłosz się nie bał a nie chcę go straszyć

Wyderka, dzięki za linka do tego brossa

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Filka, to strasznie drogo za te fotki Was wyniosło. To ja myślałam, że ja dużo zapłacę, ale jak ja mam zapłacić max 400 zł za wywołanie 70 zdjęć+album+wszystkie zdjęcia na płycie, to w porównaniu z tym co Ty płacisz, to praktycznie mam darmo
O którego bawiskoczka pytasz? Bo tyle teraz tego mam, że się gubię

Strippi, fajne fotki, ostatnia super

Aldii, też myślałam by dać mu obiadek przed mszą, tylko trochę się boję, że przez jazdę do kościoła się zarzyga
W sobotę jesteśmy umówieni z księdzem, to będę wiedziała o której musimy być przed mszą i wogóle co i jak i będę musiała coś wymyśleć

Patka, niestety czopek nic nie dał-zaaplikowałam go i wczoraj i dzisiaj po kąpieli i d...
za zakup samochodu

Addicted, napisz mi coś więcej n/t tego glutenu. Podawałaś go po 5 mies. Miłosz kończy 5 mies we wtorek, jest na cycu, więc chyba powinnam zacząć, tylko ja nie wiem jak-z czym. Co ja mam kupić, ile dawać masakra z tym jedzeniem
Dziewczyny, ile dawałyście księdzu za chrzest? A kościelnemu też coś dawałyście?
Stary 2010-08-03, 23:31   #685
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
strippi piekne zdjecia,ja tam wieloryba nie widzialam?ja tez koniara jestem a wlasciwie bylam, kiedys nawet sportowo jezdzilam ale to dawne dzieje...zazdroszcze Ci konika

Dziewczyny mój maly ma takie krosteczki na buzi,taka kaszke-co to moze byc?ja mam nadzieje ze to nie uczulenie na mleko-od miesiaca jestesmy na tym 6+i tych krostek prawie nie widac ale wyczuwa sie -
może przejściowe, moja miała podobnie ale z potówkami

dziękuję, ooo koniara no to witaj w klubie czemu już nie jeździsz?
ja 4 tyg po porodzie już wsiadłam
teraz nawet coś poskaczę sobie od czasu do czasu ale głównie wożę tyłek i uczę kumpelę do odznaki

Cytat:
O matko moje dziecko dopiero przestało ryczeć i zasnęło... Oby już ię nie obudził, bo nie mam siły Już by mogły wyjść te pierd... zęby!

Strippi, fajne fotki, ostatnia super

Dziewczyny, ile dawałyście księdzu za chrzest? A kościelnemu też coś dawałyście?
dzięki

oby przespało całą noc dzieciątko Twoje i drugi dzień był lepszy

my dawaliśmy 100zł
a dla kościelnego nic
Stary 2010-08-03, 23:32   #686
kocurazab
Zadomowienie

Nocleg w Zakopcu mamy u innych ludzi, niż tych co zawsze-nie mają miejsca niestety. Ale grunt, że mamy gdzie spać
W tym samym czasie i w tym samym domku będzie też w górach chrzestny Miłosza z żoną i córką trzeba będzie zaszaleć bo na chrzcinach nie będzie alkoholu, prócz lampki wina do obiadu.

Idę spać, mam nadzieję, że jutro, a raczej dzisiaj będzie lepszy dzień i synek nie będzie tak przeokropnie cierpiał i płakał
Stary 2010-08-04, 06:50   #687
zebra666
Zakorzenienie

a więc poprawiam- Patka przedewszystkim mamy dzieci zimowe więc wit. D tym bardziej wskazana. Jeszcze latem to jeśli lekarz zaleci dawać tylko w brzydkie dni jak w domu się siedzi to ok, bo to lekarz bada stan ciemiączka itd. My mamy zalecone po 1 kropelce bez względu na pogode. Moja kuzynka ma grudniowe dziecka i przez lekarke, która niepotrzebnie kazała odstawić wit D dziecko miało duże problemu związane z niedoborem. A w mleku modyfikowanym jest jej malutko.

Youyou ja pisałam keidyś jak mój sie bał krowy muczenia i wogóle naraz dużo tego- diodki świecą, muzyka. Ja kolejny raz spróbowałam dopiero po 2 tygodniach odkąd ją kupiłam i wogóle się nie bał. Musi się oswoić, bo muczenie jest takie mega krowie i przeciągnięte. Teraz potrafi 10 minut wciskać muczenie np.Dla mnie horror hehe

Kocurazab ja dałam 70 ale na rozpisce widziałam, że ludzie dawali od 40 do 100zł.

Zdjęcia cudne!

Moje dziecko się obudziło od kolacji o 18.30 o 1 na papu dopiero a potem po 6

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-08-04 o 08:51
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 06:51   #688
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Co do przyjaciół/znajomych, to przez nasz ślub i pojawienie się Miłoszka BAAAAAAARDZOOOOO okroil nam sie ich krag
Poczatkowo sie wkurzalam, teraz mam to w nosie. Przynajmniej widac jacy to ludzie, chociaz jet to przykre
U nas tak samo, znajomi się okroili ale trudno. Sami zobaczą jak to jest jak będą mieć dziecko

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 07:09   #689
Kancia
Zakorzenienie

laski była któras na tych targach mother & baby bo ja sie wybieram i jestem ciekawa jak to wyglada w praktyce

dla zainteresowanych http://www.motherandbaby.pl/index.php?page=21
Stary 2010-08-04, 07:18   #690
gosbaj
Zadomowienie

hej dziewczyny wpadlam tylko sie pozegnac bo jemy sniadanko i sie zbieramy. nie wiem czy tam bedzie net ale jak bedzie to na pewno do was zajrze. wracam we wtorek wiec nie piszcie za duzo.....
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości