|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Ale miałam udany wieczór. Przyjechała chrzestna Piotrusia matko wypiłyśmy sobie po 3 pifka, Tż zajęty był z jej facetema my poplotkowałyśmy za wszystki czasy do ego grilek i Piotruś wstał na papu dopiero ok północy
![]() Wiem, że tak zostać nie może ale nie jest to taki skrajny przypadek- wiecie praca najważniejsza, trawe skosi, gmernie sobie na górze choć jego tępo mnie powala ale ten typ tak ma, z Piotrusiem się pobawi, jak potrzeba to zostanie z nim tylko o tą reszte co mogłaby być wspólna albo an wyjście... to woli grać. No i wolałabym żeby wiecej robił na poddaszu zamiast tyle grać. Dzisiaj od rana tam siedzi i ojciec obiecał pomóc coś. Pies mu uciekł nasz ukochany - nawet on już wymiękł do niego - taka menda z niego niesłuchana. Piękne fotki!!!! Przepraszam, że tak ogólnie.... Kancia Elcia matko... mój niby nie leje ale ma tendencje do podsikiwania w emocjach to odizolowany od dziecka i pokoji. Pola jasne, że pamiętamy Pewnie nadal u rodzinki jesteś i brak neta
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-03 o 10:16 |
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kancia
![]() ja wczoraj już wieczorem nie wchodziłam na neta a widzę,że wy ostro naprodukowałyście po 20 jeździłam z 1h po mieście...w miarę w miarę ...ale strach wciąż jest
|
#603 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no wlasnie, jeszcze sie ze Strippi nie spotkalam. mieszka w bloku obok a szybciej sie spotkalam z aldii ktora na drugim koncu Polski mieszka ![]() Cytat:
![]() ![]() Krzys pije z 3 i mleko i wode ale my mamy TT Cytat:
![]() dzieki, no super portrecik. i wcale nie byl drogi. 25zl. Ale z Krzysia to modela nie bedzie. pani malowala 10min a on tak sie wiercil ze juz nei wiedzial co ma ze soba robic. na koniec to juz nawet jej ten potret z reki wyrywal ![]() Cytat:
No Krzysiowi Lu ewidentnie wpadla w oko. tak sie patrzyl na nia. nawet jej zabawki zabieral ![]() Cytat:
![]() a co do zebow to kilka dni wczesniej zanim sie pierwszy pojawil to mial 2 takie napady placzu. tak plakal ze normalnie wiedzialam ze go to boli. Ale dawalam mu Nurofen i zasypial. A potem nagle patrzymy a tu zabek i to tz go wymacal i teraz mowi ze prezent mu sie nalezy Niepotrzebnie mu mowilam o tym zwyczaju ![]() ![]() uffff wreszcie was nadrobilam, 2 dni mi to zajelo. to teraz napisze cos o wakacjach. Krzys podroz zniosl super. jechalismy nad morze w nocy. obudzil sie 2 razy, raz dalam mu jesc i poszedl zaraz spac a drugi raz obudzil sie juz nad ranem ale tylko na chwile i zaraz usnal. JEchalo sie dobrze bo ruchu nei bylo i podroz zajela nam z postojami 7h. pogoda byla taka sobie, raczej spacerowa. na plazy nie lezakowalismy ani razu ale i tak mi sie podobalo i Krzysiowi tez. mial apetyt, wszystko wcianal az mu sie uszy trzesly ![]() Spowrotem jechalismy w dzien ale bylo zaplanowanych kilka przystankow. Wyjechalismy o 9 wiec KRzys spal. potem o 11 sie zatrzymalismy cos zjesc wiec Krzys troche poszalal i potem znowu w drodze spal. O 15 zajechalismy do mojej kolezanki do Poznania wiec krzys znowu sie pobawil i po 16 jak wyruszylismy to tez usnal. No a o 18 juz bylismy w Wieleniu u tesciow na domku wiec Krzys byl wypoczety i gotowy do zabawy z dziadkami ![]() wczoraj wrocilismy do domku i przyszli moi rodzice do Krzysia na "pol urodzinki " i tak nam zlecial dzien. a dzisiaj pranie sprzatania i znowu pakowanie bo jutro jedziemy dalej. tym razem do mojej rodziny w Gory Sowie. a w sobote ze znajomymi nad jeziorko na 3 dni. |
|||||||
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
no i sprobuje te fotki wrzucic z wakacji
|
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze kilka ze spotkania z Aldii i LU
|
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wczoraj przeżyłam po prostu traumę
![]() W połowie kąpieli mój Kryształek tak zaczął płakać, że aż się zlękłam, czy mu nic nie zrobiłam przy myciu Tak ryczał, krzyczał, łzy jak grochy, cycka daję ssie-płacze w niebogłosy... I tak chyyba do północy Nie wiedziałam, w sumie nadal nie wiem dlaczego tak było. Podejrzewam, że to te zęby, bo tak pchał rączki do buzi, a później to już chyba ze zmęczenia Myślałam też, czy to oże nie mam już mleka w cyckach, ale jak nacisnęłam, to aż pstrykało w dal więc to raczej te pier... zęby. Teraz wstał z 40 min temu, patrzę do buzi, a zęby nadal pod błoną ![]() Tak mi go żal było Biedny ten mój Kryształek Aldii, Raczej się nie spotkamy, bo z mężem znowu wróciliśmy do pomysłu wyjazdu do Zakopanego ![]() Na początku myśleliśmy jechać do Zakopca, później przez te powodzie pomyśleliśmy o morzu, a teraz znowu wróciliśmy do pomysłu Zakopanego bo my wolimy tą str Polski kilkoro naszych znajomych już było, albo jest obecnie i mówi, że wszystko tam ok. Wczoraj nawet dzwoniłam o nocleg i chyba znajdzie się nawet w tym domku co zawsze jeździmy Kancia, Miłoszekma opartą główkę, jak jedzie w foteliku w samochodzie. Wklejałam chyba nawet kiedyś fotę. On się opiera i gapi w telewizor, czyt szybę
|
|
|
|
#607 |
|
Rozeznanie
|
gosbaj ja tez odnosze wrazenie po zdjeciach ze jestes bardzo pogodna osoba-bardzo ladne zdjecia-masz super podroznika, odpoczeliscie to najwazniejsze a Krzys i Lu-super para
kocurazab mój maly tez tak cierpi przez te zeby wiec laczymy sie w bólu patinka ja mysle ze pewniej sie poczujesz jak kilka dni pojezdzisz,poprzypominasz sobie.Bedzie dobrze a strach z pewnoscia sie zmniejszy zebra tego nam wlasnie trzeba, ja za 2 tygodnie juz w PL bede to tez mam zamiar troche poplotkowac z kolezankami a nie widzialam ich ze 3 lata ![]() bardotka blonde przyjezdzaj do Liverpoolu i Cie zabieram ze soba bylas juz to bedziesz naszym przewodnikiem....Mój tz dzis w domu wiec podrzucilam mu teraz Szymka do lozka bo spal jeszcze i maly placze a On Go zabawia-z marnym skutkiem ale nie ide tam niech troche zajmie sie malym,siedze i pije kawke. Wczoraj zamowilam basen dmuchany dla malego ale nie wiem czy w sierpniu bedzie pogoda zeby sie popluskal.Dziewczyny gdzie kupowalyscie te puzzle piankowe dla dzieci. nie wiem czy tutaj dostane a moze bedac w PL zamowilabym. i druga sprawa czy podajecie jeszcze wit D? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Tajgabajga wit. D gdzieś do 3eciego roku życia się podaje.
Gosbaj fotki Filka a Wam współczuje pogody! |
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo....to może w moje strony zajrzysz mamy jeszcze jedną wizażankę z Nowego Targu no a ja 100km od Zakopanego
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Malinka, u mnie Miłosz bardzo często udaje kaszel i najbardziej się cieszy jakmówimy-o jejku co to kaszelek, ojej, ojej (coś w tym stylu
) a ten się śmieje. No, a czasami faktycznie nam kaszle z nadmiaru śliny lub jak za długo udaje kaszel musisz przyuważyć u córci cz też nie rośnie Ci mała kombinantka Nie wiem,czy Wam już pisałam, ale ten mój Glut to tak lubi się już popisywać, że się napatrzeć nie mogę. Jak tylko ktoś na niego patrzy-to ten robi coś takiego jakby biegł, macha rączkam i nogami i tak sapie jak prawdziwy zmęczony biegacz a w przerwach biegania gada jak nakręcony ![]() Wczoraj tak popisywał się przy sąsiadce ![]() No i mamy mały wielki sukces-już 2 dni z rzędu mamy zastąpiony jeden cyckowy posiłek słoiczkiem Wkońcu synek nie wymiotuje, bo tak to rzygał jak kot po wszystkim ![]() A ja wczoraj byłam u fryzjera, zrobiła mi odrosty, troszkę podcięła i wyglądam znowu jak ludz ![]() Przyszło nam to krzesełko do kąpania, co Wam wklejałam linka-jest w super stanie, mimo, że używane. Przyszły nam również buciki do chrztu - są o wiele piękniejsze niż na zdjęciu, bo ja tradycyjnie kupiłam na allegro-jak wszystko Wklejam linka do bucików, bo nie chce mi się robić foto, zresztą nie zgrałam jeszcze zdjęć ![]() http://allegro.pl/item1151678425_115...5.html#gallery Poza tym przyszły mi również zabawki, które wylicytowałam używane i nie używane Troszkę zaszalałam, pewnie dlatego, że to mój pierwszy synulek Zabawki są w bardzo dobrym stanie lub w idealnym. Po prostu bomba.http://allegro.pl/item1160452021_lit...E.html#gallery http://allegro.pl/item1121238416_112...6.html#gallery http://allegro.pl/item1121238165_112...5.html#gallery http://allegro.pl/item1101272465_110...5.html#gallery http://allegro.pl/item1158442285_kos...a.html#gallery http://allegro.pl/item1142440330_fis...a.html#gallery http://allegro.pl/item1142440062_pia...a.html#gallery |
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie i Pociechy
![]() Pamiętacie mnie jeszcze ![]() Nie było mnie wieki na forum. Byłyśmy z Mają 3 tygodnie na działce, później tydzień w domku i 18.07 Maja miała chrzest i ponownie wróciliśmy na działkę Teraz jesteśmy do czwartku w domku i do poniedziałku jedziemy do Zakopanego Korzystamy ile możemy z lata. A w tygodniu wolę na działce siedzieć niż kisić się z dzieckiem w Warszawie. A teraz co u Nas. Maja już lubi jeździć wózkiem. Teraz spacery to istna przyjemność. Smoczek w buzi i jedziemy Jak jest coś źle to herbatka z butli Jak załapała butlę i smoczek to wszystko się zmieniło. Dodatkowo wypracowałyśmy Łatwy Plan. Teraz mamy prawie wszystko jak w zegarku. Maja z opisu z "Języka niemowląt" jest takim Aniołkiem pomieszanym z Wrażliwcem i widzę, że zastosowanie w jej codzienności Planu, dla niej samej jest czymś dobrym. Widzę że lubi mieć wszystko poukładane i przewidywać co będzie. Kiedyś usypiania Mai to było przynajmniej godzina, jak nie więcej. A teraz o 20:15 widać po Mai że bierze ją zmęczenie. Zawsze kąpiemy o 20:30 i potem spać. Do 21 Maja już smacznie śpi. Majoszek to niesamowicie grzeczne dziecko. Nie płacze, jest ciągle uśmiechnięta. Obroty z brzucha na plecy i z pleców na brzuch to jej ulubiona zabawa. Teraz długo leży na brzuchu, a nawet lubi tak spać. A kiedyś, o Matko na brzuchu to tragedia Chrzciny mieliśmy w ten straszny upał, więc Maja się strasznie pociła, My i wszyscy goście. Ale w Kościele i tak była niesamowicie grzeczna, jak i w restauracji. Ja ostatnio jestem bardziej zdołowana. Brakuje mi koleżanki, towarzystwa innego niż Maja, mój TŻ i rodzice. Od października miałam ciąże zagrożoną, byłam w szpitalu i musiałam bardzo na siebie uważać. Więc nie spotykaliśmy się ze znajomymi, bo oni wychodzili do pubów, spotykali się gdzieś na mieście, a ja musiałam leżeć. Później pojawiła się Maja, początki to oczywiście, nauka siebie więc nie zapraszaliśmy gości. Później były kolki wieczorami, dlatego również bez znajomych, a teraz znajomych nie mamy. Nasi znajomi nie mają dzieci, ich życie wygląda zupełnie inaczej. Moja najlepsza przyjaciółka mieszka w Białej Podlaskiej więc też odpada. Strasznie mi brakuje rozmowy z koleżanką, plotkowania, rozerwania się Chociaż raz na miesiąc, ale by mieć taki jeden dzień. Na chrzciny oprócz rodziny zaprosiliśmy znajomych. Takich bliższych, którzy wcześniej byli znami naprawdę blisko. Mój Paweł zaprosił od siebie a ja moją kiedyś przyjaciólkę z mężem i naszego świadka ze ślubu - a przez lata mojego bliskiego przyjaciela. Moja przujaciólka była na urlopie, pojechali na Mazury tydzień wcześniej i mieli wrócić w sobotę w nocy, lub w niedzielę rano i być na chrzcinach (chrzest w Kościele był na 15). W dniu chrzcin dzonię do nich ok 12stej spytać się czy będą a ona do mnie że za jakąś godzinę wyjeżdzają z Mazur , więc nie będą w Kościele ale przyjadą do restauracji. Sp-ytałam się czy napewno bo płacimy za osobę i jeszcze mamy czas zmienić listę gości. Powiedziała, że tak. I raptem są chrzciny w Kościele ich i tego mojego starego wieloletniego przyjaciela nie widzę. Jedziemy z gośćmi do restauracji. Nadal ich nie ma. Nagle od ala Przyjaciela dostaję smsa. Przepraszam ale mnie nie będzie, bo byłem u znajomych w sobotę i chyba przesadziłem z alkoholem <szok> a tamci znajomi nie przyjechali do restauracji i od 18 lipca do tej pory się nie odezwali by powiedzieć cokolwiek, czemu nie byli lub coś innego. Więc widzicie nie mam wcale znajomych. Mój TŻ wie że siedzę z Mają całe dnie sama czy to w Warszawie czy na działce, więc stara się jakoś mi urozmaicić czas. W weekendy zajmuje się Mają bym miała czas choć trochę dla siebie i wieczorami bierze ją po pracy na długi spacer. Bardzo mi pomaga.Tak właśnie i teraz jedziemy chociaż na te poare dni do Zakopanego (też jako wyjazd na Naszą 3 rocznicę ślubu która jest jutro), bardzo się cieszę i niesamowicie za takie wsparcie i urozmaicenia go Kocham ![]() a teraz przedstawię Wam moją Maję jako 5,5 miesięczna dziewuszka. Oraz Maja i rodzice ![]() Załącznik 3302090 Załącznik 3302105 Załącznik 3302109 Załącznik 3302110 Załącznik 3302111 Załącznik 3302119
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja cala ciaze gdzies podrozowalam, duzo jezdzilismy i sie wycieczkowalismy. smieje sie ze ja cala ciaze w samochodzie spedzilam to i Krzysiowi sie etraz w aucie podoba ![]() tak, ja podaje wit D normalnie jak od poczatku. jedna kapsulke dziennie. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Kasiorekzeta sliczne fotki a Maja urocza To faktycznie nie zbyt grzecznie sie ci znajomi zachowali, a ten co pochal na imprezie to juz calkiem przeciez mogli dac znac wczesniej ze ich nie bedzie, to jak z weselem tez sie potwierdza czy sie bedzie a nie na chwile przed wysyla smsa. Przeciez placiliscie za nich. nieodpowiedzialni. ale grunt ze chrzciny sie udaly.![]() i fajnie ze tz ci tak pomaga, zloty chlopak z niego musi byc ![]() a Krzys zaraz bedzie jadl obiadek a potem jedziemy na zakupy. trzeba kupic synkowi sloiczki na wyjazd i troszke prowiantu.
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
heloł
kasiorekzeta, gosbaj,kocurozab super zdjęcia kasiorekzeta, beznadziejni Ci znajomi, mogli choć dać znać, przecież wiadomo że każde miejsce to koszt... tajgabajga, ja cały czas podaję wit D kocurozab, ja stawiam na ząbki. zebra za udany wieczór ![]() dzisiaj była nieciekawa noc, mały jak usnął to tak się wiercił że nóżki mu wystawały za szczebelki, chciałam go poprawić i jak go przełożyłam na inną pozycję to tak strasznie zaczął płakać przez sen że aż się trząsł cały - musiałam go rozbudzić żeby się uspokoił masakra. Potem znowu zaczął płakać jak kaszlnęłam... a potem co chwilę się wiercił i pojękiwał. W końcu koło 1 wzięłam go do nas do łóżka i już spał do rana... |
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ale się rozpisałyście!! ![]() buziak dla wszystkich mamuś dawno nieobecnych tajgabajga ale Ci zazdroszczę tego Paryża elcia dla mnie ta opcja z psem jest obrzydliwa fuj! czy ta twoja koleżanka jest normalna??? weź się postaw![]() gosbaj ale foteczki piękne ![]() blonde ja też zastosowałam taką dietę.... MŻ, zdrowiej, mniej podjadania i waga systematycznie, powoli spada, od jakiś 3 miesięcy zleciało mi -8kg ![]() bardotka trzymam kciuki za treningi dobrze Ci z tym sportowcem w domukasiorekzeta - piękne fotki nie zazdroszczę znajomych, to co zrobili..... to no comment Co do planu dnia to my też wypracowaliśmy już stały rytm (choć kiedyś wydawało mi się to nierealne) , teraz przeszliśmy na dwie drzemki dziennie, stałe pory posiłkow i też uważam że to super sprawa, bo nie trzeba zgadywać co dziecko chce... tylko o okreslonej porze wiadomo co będzie robił: jadł , spał, bawił się itd.. To bardzo ułatwia życie....
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, obiecane zdjęcia z wakacji
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już raczej nigdzie nie wyjadę (jedynie do karpacza na rajd konny na 3 dni zamierzam we wrześniu) ja prawie zawsze mam czas do 14:00 bo później mężuś przychodzi pracy i ja jadę trenować koleżankę, więc czasami mi jazda konna zajmuje od 15:00 do 20:00. No, ale z rana to zawsze mam czas. prześliczna jest Maja super fotki my też wróciliśmy wczoraj z nad morza było super, a dziś Julcia kończy pół roczku
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
kocurazab moja Amelka ze dwa razy miała taką akcję z tym płaczem. Raz moja mama i bratowa ją zaczęły kąpać jak mnie nie było ( a mówiłam, że jak przyjadę to sobie ją ukąpię) i jak przyjechałam to chyba z godzinę ją uspokajałam. Cycek nie, na rękach nie i płacz taki straszny, że mi samej się płakać chciało. W końcu chyba ze zmęczenia i z tego płaczu jakimś cudem szybko ją do cycka przystawiłam i zasnęła.
gosbaj oczy Krzysia ![]() lila ALe się Bartuś słodko śmieje
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Nie oddzywałam się bo nie miałam netu.
mój Mały śpi a ja przy necie ![]() Dziewczyny śliczne fotki!!! ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Aha my też byliśmy nad morzem!!!!!!było super. szkoda tylko,że tydzien. Dawidek zachowywał się super. Tylko 1-szego dnia marudził. |
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam ogromne zaległości i raczej nie nadrobię ale powiedzcie proszę jak i ile podajecie zółtka swoim maluszkom?
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiorekzeta współczuje zachowania znajomych... Sama również cierpie na brak towarzystwa poza jojczącym Piotrusiem:P Ślicznie wyglądacie
![]() Lila ale super fotki Pola ja mam mega marude dzień w dzień praktycznie. śmieje się i jojczy i płacze na przemian. |
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam słoiczki z żółtkiem
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra a dużo Ci w dzień śpi??
Dziewczyny jak u Was sprawa z paznokciami bo mi zaczęły się łamać.włosy słabsze. macie ten sam problem? a co w ogole z Ulą, bywa na forum? |
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Pola róznie. Czasem 3 drzemki po 40 minut czasem ma jakąś dłuższą ale rzadko.
Z Ulą ok - woli spędzać karzdą chwile z córcią , czy na dworze niż przed kompem Ale od czasu do czasu zagląda.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-03 o 13:12 |
|
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
No poznałam się na tych znajomych
Niestety kosztowałao Nas to ich nie przyjście, ale trudno było minęło. Teraz wiem, że taka znajomość jhest nic nie warta. Przyjanmniej jak widzę, że przez dwa tygodnie nikt z nich się nie odezwał. Ani ten znajomy co popił sobie. Napisał tylko smsa z informacją, że go nie będzie a tak to się do tej pory nie odezwał. A tamci, co wracali z Mazur, mogli zadzwonić, że się nie wyrobili czy cokolwiek, ale niestety zero odzewu. Dlatego widzę, że nie warto z nimi utrzymywać w ogóle kontaktu.lilia ale cudne zdjęcia, widać że wakacje udane. Moja Maja jak chodzi o drzemki, to ma 3. Pierwsza ok 10 ok 1,5 godz do dwoch. Druga ok 15stej mniej więcej godzinkę o 18stej 40 min i ok 21 sen na noc. noce przesypia bardzo ładnie. Albo się obudzi z raz albo w ogóle. Plan dnia to super sprawa. Właśnie my też mamy pory te same na jedzenie i aktywność i sen oczywiście. Maja super współpracuje. Odrazu wiem o co jej chodzi
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
Kancia dużo zdrówka Ci życzę i mam nadzieję, że zabieg sie uda. Napędziłaś mi stracha już od pół roku przekładam moją kolejną biopsję tarczycy, ale chyba musze się w końcu wybrać.
Kasiorekzeta, Lila, Gosbaj fotki super, dzieciaczki cudne i jakie śliczne i uśmiechnięte mamusie. Bardotka też by mi się przydał trener do ćwiczeń, bo nie umiem się za siebie wziąc, ale juz sobie powiedziałam od 1 września poraca Montignac - faza 2 ze wzgledu na karmienie. Lila ja mam domowe sprawdzone jajka. Gotuję na twardo i pół żółtka dodaję pogniecione do słoiczka bezmięsnego - moja mi uwielbia z marchewką i ziemniaczkami z hippa. Póki co dostaje 2 razy w tygodniu. Pola witaj ponownie, jasne, że pamiętamy. Moja Mi właśnie do mnie przypełzła Z tym kaszlem to udaje, zaczyna kasłać jak chce zwrócić uwagę, albo jak się śliną zaksztusi.
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie daję zółtka,ale chyba pora zacząć.
a powiedzcie mi-jak są te duże słoiki z hippa, to Wy dajecie taki cały czy pól słoika? no i czy dajecie coś do picia oprócz piersi?? |
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zastrzele.... 3 raz pisze tego posta
Kwiat Filka za boba Fotki Elcia a wy wspolnie korzystacie z calego domu ? Moze powiedz zeby go trzymali u siebie w pokoju i niech tam szcza jak im to nie przeszkadza.Zapytaj czy pies szczepiony i odrobaczony.Jesli tak,to Szymus nie powinien nic podlapac.Ale i tak bym nie chciala zeby moje dziecko lizalo dywan ze szczynami cudzego psa ;/ Synu synusiem,ale powiedz jej, ze twoj nie sika na dywany ![]() Blonde widzialysmy cie na fotkach i jeszcze wtedy nie bylas wielorybem Tajgabajga zazdroszcze paryzowa... za pierwsze babaDo pl,to do 3city jedziesz? Puzzle piankowe sa na ebayu.Wit.D podaje sie konca 1r.z. a pozniej od pazdziernika do kwietnia Bardotka ogladajac zdjecia Gosbaj odnioslam takie samo wrazenie.No i live zarowna ona,jak i jej tz,tacy wlasnie sa zazdroszcze trenera w domu.tez by mi sie przydal... ![]() Pola fajnie,ze sie odezwalas.Wrzuc jakies swieze fotki Gosbaj thx za odp. odnosnie smokow Fotki dostalam Udanych dalszych wojazy i obyscie mieli ladniejsza pogode, niz nad morzem Fotki oczywiscie Kocurazab Lu tez miala wczoraj takie napady placzu dzis rano tez trocheSzkoda,ze nie morze,ale najwazniejsze zeby wyjazd byl udany ![]() Lu tez tak robi.Ja to nazywam plywaniem za sloiczki i zakupowe szalenstwo.butki sliczne.Mam tego pelzaka (dopiero dzisiaj dalam go Lu) i zjezdzalnie pileczek - swietna jest.Garnuszek tez bardzo lubiKasiorekzeta nooo prosze i nastepna zguba sie znalazla hej za udane spacery,smoka,butle,uregu lowanie dnia i chrzcinyCo do znajomych,to niestety wszystko sie zmienia,gdy sie pojawiaja dzieci.Dopiero wtedy widac,kto rzeczywiscie jest przyjacielem.Bardzo nie ladnie sie zachowali Dobrze,ze masz takiego cudownego tz i stara sie ci to wynagrodzic.A moze umow sie z jakas wizazowa mamusia ? Sa u nas na watku dziewczyny z Warszawy,lub okolic.Moze beda chialy sie spotkacFotki |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie rozpisalyscie od rana....
![]() Brzoskwinia wspolczuje nocy.Lu tez (pewnie przez te zeby) pojekiwala troszke w nocy ![]() Youyou za 8 kgCo do planu dnia,to masz racje.Lu tez ma stale pory posilkow i nocnego snu.W dzien spi roznie,ale w miare regularnie Lilus nooo wreszcie sa fotki Ja jeszcze nie podaje.Ciagle sie przymierzam...Mam sloiczek z Gerbera krem dyniowy z zoltkiem (po 6 m-cu) Strippi za 6 m-cyZAslona Pola tez masz wlosy w strasznym stanie Ulcia zaglada do nas czasami.Wszystko u nich ok ![]() Daje caly duzy sloiczek Malinka nie ma co odwlekac...ja tez musze sie zebrac i isc powtorzyc markery,bo na poczatku ciazy byly podwyzszone (pewnie przez torbiel).No ale mialam zrobic badania po porodzie i jakos sie dowlec do labka nie moge Lu zaczela dostawac brzoskwinie i poki co nie uczulily ![]() Moja nadal pelza do tylu...ale od wczoraj wytrwale trenuje podnoszenie dupki
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zwariuje z moim marudą...od wczoraj jest już totalnie nie do zniesienia i mam spora ochote zamknąć go w pokoju i wyjść.
|
|
|
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam i czytam i jakoś doła złapałam
![]() Dziewczyny się spotykają, jeżdżą na wakacje, opalone uśmiechnięte. Dzieciaki już siedzą... Ech! Ja mam najbliżej Patinkę chyba no i ktoś się do Zakopanego wybiera, podejrzewam, że przez Nowy Targ. To jak dziewczynki będziecie w korku stały to wpadnijcie na kawę ![]() O wakacjach w tym roku to zapomnę. Tż bez urlopu, a jak będzie miał urlop to ja do pracy. I gdzie tu sprawiedliwość??? Moja stokrotka nie siedzi, obraziła się na leżenie na brzuchu, dupkę czasem podniesie, "mówi" mamama dadada ble gle i tyle. No może jedyne co, to ładnie śpi w nocy, średnio 19:30 - 5:40 bez pobudki, w końcu robi sobie drzemki w ciągu dnia (2 razy po 2- 2,5 godziny), chyba odsypia całe sześć miesięcy Gotuję jej sama, zauważyłam, że chętniej je. Gotuję więc raz na dwa dni, a słoiczki stoją w szafce i czekają na wyjazdy. Bo wygodniej. Ostatnio u nas szałem jest buraczek! Rewelacja po prostu Odnośnie żółtka. To pół co drugi dzień Bo przecież kiedyś musi być dość , a i co z glutenem, po piątym miesiącu do...????Acha pomału rozstajemy się z piersią. Lubiłam karmić, ale z dnia na dzień jest mniej mleczka. Teraz karmię tylko raz i to też niedługo. Zdjęcia rewelacyjne! Dzieciaki śliczne i takie urocze Zebra będzie dobrze. Grunt, że się kochacie. Uda się. No to ja idę poopalać się na balkon Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-03 o 14:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Pewnie nadal u rodzinki jesteś i brak neta

w sumie to chyba fajna różnica wieku...
gosbaj zazdroszcze Ci Sopotkowa-ale tesknie za tamtymi stronami...
Tak ryczał, krzyczał, łzy jak grochy, cycka daję ssie-płacze w niebogłosy... I tak chyyba do północy
więc to raczej te pier... zęby. Teraz wstał z 40 min temu, patrzę do buzi, a zęby nadal pod błoną 

przeciez mogli dac znac wczesniej ze ich nie bedzie, to jak z weselem tez sie potwierdza czy sie bedzie a nie na chwile przed wysyla smsa. Przeciez placiliscie za nich. nieodpowiedzialni. ale grunt ze chrzciny sie udaly.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)