![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
No właśnie, smutno się tu u nas zrobiło ![]() Mnie nie było dziś cały dzień w domku, niedawno wróciłam, wykąpałam dzieciaki i mam trochę wolnego ![]() Pisała do mnie Kamilka. Czuje się już lepiej, choć rano zemdlała w toalecie. Na razie karmi mm, od jutra zaczyna dostawiać do piersi. Piszę, że jest trochę obolała ale bardzo szczęśliwa!!!!!! Przysłała mi też zdjęcie Majki. Słodka, mała istotka!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
Cześć!!!
Nie wierzę!!! Nikt tu od wczoraj nie zajrzał??? Święta Was tak pochłonęły??? U mnie chorobowo ![]() Nikodem ma paskudny suchy kaszel, bardzo męczący.... Czekamy na doktora, teraz już nie ma żartów!!! Pozdrawiam Was cieplutko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
Hello!
U nas tak mroźno i tak świątecznie, że zapominam o wchodzeniu na internet ![]() A tak na poważnie, to wzięłam się za sprzątanie chałupy i dzisiaj ubieramy choinkę ![]() ![]() Mąż mi się rozchorował, ja też wczoraj jakieś dreszcze miałam, oby tylko dzieci się nie pochorowały... koralik jak z Nikosiem? Lepiej? Lekarz już był?? Oby Natalka nic nie złapała... Zdrówka Wam życzę ![]() No ciekawe jak Kamila... Miłej soboty!!!
![]() |
#664 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas choinka już stoi ![]() Kiedy synek kończy roczek? Natalka w poniedziałek będzie miała 2 latka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() JESTEM DOBREJ MYŚLI!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może we wtorek wyjdzie do domku. Po cc chyba trzeba być 5 dób w szpitalu, przynajmniej u mnie tak było. Ciekawe co nam napisze ![]() ![]() Teraz święta, goście, odwiedziny Majeczki ![]() Gorący czas przed nimi ![]() Co robicie dziś na obiad? Ja gotuję barszcz, a do tego duszone ziemniaki z jajkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ale mroźno, u Was też tak? Ja nie lubię okropnie zimy ![]() U mnie mąż złapał grypę żołądkową ![]() Farahh i Koralik zawsze tak wcześnie ubieracie choinkę? A jakie macie choinki, prawdziwe czy sztuczne? U nas prawdziwa musi być ![]() Ciekawe ile Kamila poleży w szpitalu, ale może w poniedziałek ją wypuszczą, nie wiem ile się leży po cc. Koralik duuuużo zdrówka dla Nikosia!!! I udanych urodzinek córci!!! ![]() U mnie póki co @ brak, ale testu na razie nie robię, jakoś nie wierzę, że to może być ciąża. Jak nie przylezie, to zrobię test po świętach i nie kuście, żeby robić wcześniej ![]() Miłego wieczorku życzę, może jeszcze zajrzę jak czas pozwoli ![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-12-18 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Rozeznanie
|
mamz a ja myślę, że jesteś w ciąży!!! Proponuję Ci zrobić test w wigilię
![]() Co do choinki to u nas niestety sztuczna.. chciałam żywą, ale jednak byłoby jej za ciepło u nas w domu.. myślę, że maks tydzień by postała... Ale za rok dzieci będą większe i myślę, że kupimy żywą.. koralik mój mały kończy 27 grudnia roczek ![]() ![]() 29 grudnia już byliśmy z powrotem w domku, więc i Święta i Sylwek w domu ![]()
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
Ale dziś piękne słońce! Jak tylko się troszkę ociepli to zmykamy na spacerek.
Farahh ja się po prostu boje zrobić tego testu. Bo z jednej strony bardzo bym się cieszyła, ale z drugiej mam obawy, bo dopiero wróciłam do pracy (przecież by mnie zeżarły plotkami te wszystkie baby w pracy, a dyrekcja by się mogła wkurzyć, bo nie było mnie rok) a poza tym bardzo mała by była różnica. Nawet policzyłam że córka by miała dopiero 15 mies. gdyby się faktycznie okazało, że będzie rodzeństwo - jak ja dam radę??? Ale dziewczyny pisały, że cykle mogą się wydłużyć po ciąży, więc może to jest powód braku @, nie wiem sama co myśleć... już 10 dni temu powinna być... A tak zmieniając temat, to fajnie że Ci synek dał wolne od szpitala w święta ![]() Farahh, nie mów, że chciała byś chwilę po porodzie wyjść do domu? Ja sam poród miałam lekki, ale byłam szyta i ledwo na d***e mogłam usiąść i chyba w domu nie było by mi lżej z tego powodu. Nie wiem jak bym się do samochodu zapakowała, chyba na stojąco ![]() Macie jakieś wieści od Kamili? Pewnie już wie kiedy wyjdzie. Mam nadzieje, że wrzuci jakieś zdjątka na NK. Strasznie jestem ciekawa jak wygląda Majeczka ![]() Miłej niedzieli życzę wszystkim!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zdradzę Wam moje marzenie na dziś. Mam ochotę na WIELKI deser owocowo-lodowy ![]() A i muszę się pochwalić, że nadal nawet w tych mrozach chodzę na kije ![]() Jestem z siebie dumna!!!!!!!!!!!!! Niestety u mnie też mróz tak trzyma!!! Ma to tylko jedną zaletę ![]() ![]() Cytat:
![]() Nam grypę żołądkową do domu przyniosła młodsza siostra ze szkoły. Po kolei przerabialiśmy to wszyscy ![]() Cytat:
Nikoś chciał już mieć ubraną, bo w przedszkolu przecież już stoi ![]() i dlatego mamy sztuczną, bo miałam ją pod ręką w piwnicy. Ale wczoraj przechodziłam koło żywych...... i tak sobie pomyślałam, że może zamienię choinki ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Brak @ ![]() Podobnie jak Farahh, głosuję za terminem testu w Wigilię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że tak szybko do domku, ale ja bym się bała tak od razu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Hej!
mamz ja zaszłam w drugą ciążę jak mój synek miał 6 miesięcy, między nimi jest 1 rok i 3 miesiące różnicy... czyli prawie rok po roku... i dałam radę! Więc Ty też dasz! ![]() koralik ja często sobie robię takie desery ![]() dzisiaj znowu sprzątam i mam zamiar piec pierniczki ![]()
![]() |
#670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe jak to będzie u mamz. No nic, poczekamy aż odważy się zrobić test i porachujemy ![]() Masz jakiś fajny przepis na pierniki? Podziel się, może ja też się skuszę ![]() Albo wpadnę do Ciebie na kwkę i pierniczki + deser ![]() Dziś dostałam sms od Kamilki Cześć Karolinko. U mnie wszystko dobrze ![]() Jutro raczej wyjdziemy do domu. Jedyne co to mamy problemy z jedzeniem ale nikt nie mówił że będzie łatwo ![]() ![]() Buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Zadomowienie
|
My już po spacerku, zmarzłam jak licho.
Cytat:
Dobra dziewczyny, przemyślałam sprawę, co ma być to będzie, jutro po pracy kupię test. Karolina a co u Ciebie? Jak się czujesz? Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-12-19 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A potem szybciutko nam napiszesz ![]() Edytowane przez koralik_1982 Czas edycji: 2010-12-19 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
To trzymajcie kciuki, żeby były 2 krechy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
mamz
![]() ![]() ![]() koralik no przepis na pierniczki i na wszystkie inne łakocie, które tworzę biorę stąd: http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/Pierniczki.html Tutaj akurat wkleiłam Ci link do pierniczków, ale są tam różne inne pyszności... ja nie potrafię zbyt piec, ale jak upiekę ciasto z tego bloga, to rodzinka nie może uwierzyć ![]() Dzisiaj właśnie zrobię pierniczki, żeby na Święta było co pochrupać ![]() Dobrze, że u Kamili jest ok! Może się odezwie do nas we wtorek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po obiedzie zabieram się za pierniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Mało piszę bo mam doła
![]() Zrób test! Czekamy na wynik ![]() ![]() koralik- zdrówka dla wszystkich życzę !!! i gratuluję chęci na te kije ![]() Taki mróz? a Tobie chce się jeszcze tam wychodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
No ja już upiekłam pierniczki
![]() ![]() koralik mi wyszło z tego przepisu 80 takich małych pierniczków, bo wycinałam z kieliszka od pięćdziesiątki ![]() jutro chcę kupić foremki, jakieś gwiazdki, pierdoły to pewnie mniej wyjdzie.. ale rób, rób bo dobre! i szybciutko je się robi ![]() ![]() karolinka może napisz w klubie co się dzieje... z chęcią Ci pomogę, doradzę... też to przechodziłam jak szłam do szpitala rodzić drugie dziecko.. martwiłam się o to pierwsze itd... zawsze raźniej jak człowiek się wygada ![]() Achhh czuję Święta w powietrzu przez te pierniki!
![]() |
#678 | ||||
Rozeznanie
|
Tak się zapaliłam do tych pierników, że ich nie zrobiłam
![]() Mam wszystkie składniki w domku i jutro rano je zrobię ![]() Słuchajcie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Dostałam smsa od Kamilki Ma małe kłopoty z karmieniem piersią. Maja nie chce jeść z piersi, za to butelkę mm wypija bardzo chętnie. Kamila pisze, że ma dużo pokarmu, a Majka podczas jedzenia zasypia i nie pomaga głaskanie po policzku. Prosi o jakieś cenne rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikodemowi nic lepiej nie jest ![]() Uzależniłam się od spacerowania z kijami ![]() I moja figura na tym zyskuje ![]() Cytat:
No to jeszcze muszę jutro kupić choineczkę i gwiazdkę tak jak Ty ![]() Zabrałabym się za pieczenie teraz, ale za godzinkę śmigam na kije i bym się nie wyrobiła ![]() Robiłaś ten lukier z białka i pudru? Albo witrażyki? Pięknie wyglądały te pierniczki na zdjęciach ![]() A może macie jakiś przepisik na smaczny makowiec?? Cytat:
Czekamy na Ciebie w klubie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
koralik na makowiec przepisu nie mam, ale poszukaj na tym blogu właśnie, może coś tam będzie! Z witrażykami nie robiłam tych pierniczków, bo nie miałam landrynek
![]() Ja po pierwszym porodzie miałam krwotok i małego dali mi dopiero na drugi dzień po południu i też zasmakował butelkę, cyca nie potrafił ciągnąć itd... jak wróciliśmy do domu to głównie był na butelce, ale przystawiałam go mimo to do cyca... po miesiącu sam odrzucił butelkę i zaczął ciągnąć cyca... także myślę, że Kamila po prostu musi ją często dostawiać i próbować i próbować i próbować ![]() ![]() A może któraś z Was ma dobry przepis na pierogi z kapuchą i grzybami????????????? Tylko, żeby ciasto było miękkie...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem a raczej jesteśmy
![]() ![]() ![]() W tej chwili jest szałw domu wiec odezwę się jak tylko Maja pójdzie nyny a ja ogarnę się troszkę
![]() |
#681 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak się czujesz? Jak mi córa usypiała przy cycu to ruszałam jej rączkami i nóżkami.A może Maja usypia jak już wypije tyle ile potrzebuje? Długo pije? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
Witajcie, ja tylko na moment. Zrobiłam test i są dwie kreski!!! Ale...mam takiego strasznego cykora jak ja to powiem w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
GrAtULaCjE!!!!!!!!!!!!! ![]() A to co powiedzą w pracy miej w ![]() ![]() Czyli kochana będziesz sierpnióweczką??? Kamilko witaj!!!!! Ależ jestem ciekawa co tam u Was!!!! Koralik łer ar ju???? ![]()
![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
Kurcze, nie mogę się na niczym skupić, Farahh, ja będę miała do Ciebie pewnie tysiąc pytań, bo będzie taka sama różnica jak u Twoich chłopaków. Jak tak czytam to co pisze Karolina, to myślę sobie, że za 9 mies. będę przez to samo przechodzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
mamz wal jak w dym! z chęcią pomogę, jeśli tylko będę umiała!
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w pracy jakoś powiesz-prędzej czy później i tak trzeba powiedzieć. No to masz prezent pod choinkę-TŻ już wie czy zostawiasz wiadomość na święta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamz Ale się cieszę!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !! Jestem, jestem........ Dziś rano potrącili nam naszego pieska. Nic nie ma złamanego, ale ma krwotok wewnętrzny ![]() Został na razie na dwie doby w klinice weterynaryjnej. Teraz dzwoniliśmy, jego stan się nie pogorszył ale nadal krwawi. Jest na morfinie. Musimy czekać do jutra wieczora na jakieś konkretne informacje. Lekarz powiedział, że uratowała go masa (34kg) i szybkie przewiezienie do kliniki. Nikodem pół dnia płakał, bo on tego pieska dostał jak miał pół roczku........ MASAKRA!!!!!! Czeka nas niemały wydatek ![]() Cytat:
Serdecznie witam cudowną Majeczkę ![]() ![]() ![]() I dzielną Mamusię ![]() ![]() ![]() Mimo smutnej atmosfery urodzinki Natalki się odbyły. Edytowane przez koralik_1982 Czas edycji: 2010-12-20 o 17:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
Natalko STO LAT !!!
![]() |
#689 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
BAN stały
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.