*** Dukanie od 31.10.2010 *** - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 18:08   #661
Watorzynka
Raczkowanie

Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***

Cytat:
Napisane przez Emilius Pokaż wiadomość
Whaaaaat??
To ja kilogram spadłam z wagi prez ostatnie 6 dni. szok!
pewnie coś robie nie tak lbo po prostu duuuzo jem. ale trudno. Będę sobie wmawiać, ze co nagle to po diable
Twoja przynajmniej spadła moja stoi od tygodnia a nawet waha sie w góre:P

I przecież to nie kwestia tego ze duzo jemy bo można ile się chce tylko że dozwolone produkty
Stary 2010-11-16, 18:09   #662
Wikusia1990
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Mogę się dołączyć? Zaczęłam dzisiaj Dukana, moja pierwsza próba, ale mam nadzieję, że dotrwam do końca i wreszcie zrzucę to co mam do zrzucenia A patrząc na wasze wyniki, to jestem tego niemal pewna
Wikusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 18:10   #663
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Już odpowiadam na pytania, co do dietki
Więc pierwszy raz stosowałam ją w lutym tego roku. Chciałam zrzucić kilka kilo do ślubu Wtedy zastosowałam fazę uderzeniową przez 5 dni, później naprzemiennie warzywa i proteiny- 5 dni na 5. Na diecie wytrwałam ok. 1,5 miesiąca. Chciałam zrzucić niby jeszcze kilogram, ale waga długo stała w miejscu. Troszkę mnie to zdemotywowało i zaczęłam podjadać
Po zastosowaniu tych dwóch faz aż do ślubu (czerwiec) przytyłam ok. 2 kilo.
Jakoś miesiąc po ślubie razem z mężem postanowiliśmy troszkę zrzucić na wakacje, ale niestety się nam nie udało. Przeszliśmy w prawdzie do drugiej fazy, ale potem wyjechaliśmy na wakacje i nie trzymaliśmy diety zupełnie. Po powrocie do domu niby wróciliśmy do jedzenia dukanowskiego, ale w weekendy grzeszyliśmy W ostatnim czasie tylko raz na jakiś czas robiłam jedzenie zgodnie z dietą i teraz mam wynik Jak weszłam wczoraj na wagę i zobaczyłam, ile przytyłam to się załamałam
W zeszłym tygodniu postanowiliśmy wrócić na dietę i mam nadzieję, że teraz będziemy bardziej zmotywowani Dla mnie najgorsze w tej diecie jest wymyślanie posiłków i chyba to też było w dużej mierze powodem niedotrzymania jej do końca. Teraz ustalamy sobie menu z wyprzedzeniem, żeby nie było sytuacji, kiedy to wracałam do domu i nie wiedziałam co zrobić na obiad
Wiem jedno, ta dieta naprawdę działa bo jest na niej mój wujek i moja teściowa i im udało się schudnąć
I przez to1,5 miesiaca w lutym ile udało ci sie schudnąc??

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Wikusia1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mogę się dołączyć? Zaczęłam dzisiaj Dukana, moja pierwsza próba, ale mam nadzieję, że dotrwam do końca i wreszcie zrzucę to co mam do zrzucenia A patrząc na wasze wyniki, to jestem tego niemal pewna
Witamy witamy ile kg masz do zrzucenia? a test robiłas?
Stary 2010-11-16, 18:15   #664
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Watorzynka Pokaż wiadomość
I przez to1,5 miesiaca w lutym ile udało ci sie schudnąc??
?

5 kilo więc całkiem ładnie Teraz już niestety muszę więcej, ok. 8 kilo bym chciała teraz zrzucić
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 18:17   #665
Wikusia1990
Przyczajenie

Do przyszłego lata muszę zrzucić co najmniej 15kg, więc trochę się będę musiała pomęczyć. Test robiła mi kiedyś przyjaciółka, ale już nie pamiętam co nam tam odpisali, więc postanowiłam, że zostanę na fazie I przez 5 dni
Stary 2010-11-16, 18:18   #666
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
5 kilo więc całkiem ładnie Teraz już niestety muszę więcej, ok. 8 kilo bym chciała teraz zrzucić
No to tak jak ja tylko ja już jakby w polowie hahah Xd 2 tyg dzisiaj 4kg i teraz stoi....i nie chce drgnąć;/;/

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Do przyszłego lata muszę zrzucić co najmniej 15kg, więc trochę się będę musiała pomęczyć. Test robiła mi kiedyś przyjaciółka, ale już nie pamiętam co nam tam odpisali, więc postanowiłam, że zostanę na fazie I przez 5 dni
Na pierwszej stronie watku masz linka do testu z tłumaczeniem zrób sobie:P spokojnie spokojnie myśle że sie z tym syzbciej uporasz niz do lata a w wakacje wcisniemy sie w mini mini bikini
Stary 2010-11-16, 18:25   #667
Wikusia1990
Przyczajenie

W takim razie zaraz się za to zabiorę
No ja mam nadzieję że szybciej! Oby, oby.. bo w lato wybieram się do Stanów więc muszę jakoś się prezentować w tym mini bikini

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 18:26   #668
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie zaraz się za to zabiorę
No ja mam nadzieję że szybciej! Oby, oby.. bo w lato wybieram się do Stanów więc muszę jakoś się prezentować w tym mini bikini
a ja to mini bikini mam tylko trzeba sie w nie jeszcze wcisnac hahhaha
Stary 2010-11-16, 18:26   #669
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
zapraszamy , zapraszamy

a ja dzisiaj na obiadek zrobiłam wołowinę a'la monias_wawa - tylko z braku przyprawy chińskiej zmodyfikowałam marynatę:
- 3 łyżki sosu sojowego
- pół łyżeczki słodzika
- łyżeczka startego świeżego imbiru
- kilka kropel soku cytryny
- 2 kosteczki czosnkowe knorra
- mielona papryczka chili
- pieprz kolorowy
- papryka słodka
reszta tak jak pisała Monia, zamarynować, podsmażyć z cebulką i zalać bulionikiem (ja miałam chudy rosołek bo robiłam do galaretek z kurczaka) i poddusić - wyszło PYCHAAAA z pewnością powtórzę

jeśli chodzi o ser żółty dukanowski - no cóż jeszcze go nie próbowałam ale już teraz wiem, że to był 1 i ostatni raz kiedy go robiłam - roboty od metra i ciut ciut a ser nie wygląda jak żółty tylko jak smażony pewnie coś skopałam po drodze
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 18:28   #670
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Też za pierwszym razem stosowałam I fazę pięć dni i wtedy też schudłam najwięcej
Za drugim razem skróciłam sobie fazę do 3 dni i już waga w ogóle nie chciała drgnąć
Teraz robię trzecie podejście i znowu 5 dni protein przede mną

Cytat:
Napisane przez Watorzynka Pokaż wiadomość
No to tak jak ja tylko ja już jakby w polowie hahah Xd 2 tyg dzisiaj 4kg i teraz stoi....i nie chce drgnąć;/;/

Ciekawe, jak będzie u mnie po tych 5 dniach protein Za pierwszym razem w tej fazie udało mi się zrzucić już 3 kilo Nie wspomnę o tym, że nogi miałam szczupłe jak nigdy
W piątek się zważę dopiero i mam nadzieję, ze zobaczę jakiś efekt tych moich starań Poza dietą od dzisiaj zaczęłam jeszcze jazdę na rowerku stacjonarnym, coby szybciej zrzucić zbędne kilogramy
Stary 2010-11-16, 18:38   #671
Wikusia1990
Przyczajenie

Cytat:
Też za pierwszym razem stosowałam I fazę pięć dni i wtedy też schudłam najwięcej
Za drugim razem skróciłam sobie fazę do 3 dni i już waga w ogóle nie chciała drgnąć
Teraz robię trzecie podejście i znowu 5 dni protein przede mną

Ciekawe, jak będzie u mnie po tych 5 dniach protein Za pierwszym razem w tej fazie udało mi się zrzucić już 3 kilo Nie wspomnę o tym, że nogi miałam szczupłe jak nigdy
W piątek się zważę dopiero i mam nadzieję, ze zobaczę jakiś efekt tych moich starań Poza dietą od dzisiaj zaczęłam jeszcze jazdę na rowerku stacjonarnym, coby szybciej zrzucić zbędne kilogramy
Ja mam nadzieję, że przez te 5 dni waga ruszy i to ostro. Bo w końcu spadające kg to najlepsza motywacja Tylko nie wiem jak wytrzymam na samych proteinach.. wydaje mi się to strasznie monotonne zwłaszcza że nie przepadam za serami i rybami a z mięsa to pożeram tylko piersi z kurczaka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 18:46   #672
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Wikusia1900, ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło. Ja podobnie jak Ty tylko pierś z kurczaka, a z ryb makrelę, ale juz 2 tyg i żyję Twaróg nauczyłam się jeść, a co więcej na słodko polubiłam

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 18:47   #673
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nadzieję, że przez te 5 dni waga ruszy i to ostro. Bo w końcu spadające kg to najlepsza motywacja Tylko nie wiem jak wytrzymam na samych proteinach.. wydaje mi się to strasznie monotonne zwłaszcza że nie przepadam za serami i rybami a z mięsa to pożeram tylko piersi z kurczaka

Dla mnie faza proteinowa też jest najgorszą, bo mam problem z wymyślaniem jedzenia Sery i ryby lubię, więc z tym nie mam problemu ale wymyślanie co by można przygotować do pracy jest koszmarem Troszkę zbyt monotonna jest ta pierwsza faza, ale czego się nie robi, żeby schudnąć
Stary 2010-11-16, 19:41   #674
reconstrukcja
Raczkowanie

hey dziewczyny
u mnie dziś kolejny spokojny dzień na samych proteinkach
i bardzo dobrze mi poszło
jutro już chyba warzywka znowu dołącze
i rano się poważę i pomierzę
reconstrukcja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 19:48   #675
bzyka_87
Raczkowanie

jak was czytam to zaczynam żałować, że się nie zważyłam pierwszego dnia swojej diety. lada moment minie mi miesiąc jak dukam, a nie potrafię powiedzieć, ile mi zleciało.
a jeszcze przed chwilą tak się najadłam, że muszę się chyba położyć, żeby strawić. zrobiłam w weekend pyszny serniczek dukanowy i go dzisiaj skończyłam. aż ślinka leci.
a od czwartku znowu same proteiny. a już mam dość piersi z kury. kupiłam udka i nie mam w ogóle koncepcji, co z nimi zrobić??
a jak wasz cellulit? zauważyłyście jakąś różnicę?

bzyka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 19:52   #676
Wikusia1990
Przyczajenie

ja postanowiłam na uczelnie zabierać ze sobą jogurty, a po powrocie będę pałaszować kurczaka i jajka, bo to uwielbiam Te 5 czy 6 dni się jakoś przemęczę, a potem jak dołożę do tego warzywka to nie będę nawet czuła, że jestem na diecie Mam nadzieję! Cieszę się, że was znalazłam bo w grupie to zawsze raźniej
Stary 2010-11-16, 20:27   #677
monias_wawa
Raczkowanie

Witajcie, właśnie dobiłam do domku i dosłownie jem z Wami kolację

ry-bcia mówiłam o chińszczyźnie a zrobiłam coś innego. Wczoraj wieczorem dodałam zamiast chinskiej przyprawy K ebab – Shoarma Przyprawa kuchni arabskiej Kamis/Skład:
sól, papryka słodka, kolendra, kmin rzymski, chili, kurkuma, czosnek*, cebula*, cynamon, gorczyca, koper włoski, pieprz czarny, goździki, imbir, kminek, gałka muszkatołowa, kardanom/.

Otóż jak byłam wczorej w Lecrerc'u to jak patrzyłam na mięsko to w głębi lady były świeżutkie skrawki z indyka na gulasz. Co śmieszne za 11 zł/kg sama chuda pierś. Wzięłam 40 dag i po umyciu nawet nie porcjowałam na takie malusie kawałki tylko wsadzilam do woreczka foliowego zasypałam 1/2 paczki tej przypraw i zostawiłam na noc. Teraz na teflonie posmażyłam indoka 10 min- piękny zapach i na koniec dodałam 4 łych wody by się tak poddusił 5 min. JEm go z dipem /1/2 jogurtu nat, posiekany ząbek czosnku, dużo koperku, pieprz/ REWELACJA na szybki obiad - TŻ szamie to samo tylko że w bułce z pomidorem, cebulą i ketchupem.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Wikusia staraj się sogląać na etykiety jogurtów czy nie mają więcej węgli niż białka. jeden -dwa naturalne jako dodatek spoko ale więcej to już niebezpiecznie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

ale ostre :mniam :
monias_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 20:32   #678
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monias_wawa Pokaż wiadomość

ostre przyprawy podobno przyspieszają metabolizm
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 20:33   #679
Wikusia1990
Przyczajenie

monias_wawa dzięki To mój początek więc wszystkie rady są dla mnie baardzo cenne. Czyli jak sobie zjem 2 jogurciki naturalne to będzie okey? Bo to chyba najwygodniejsze, nie ma przygotowań a i na uczelni można bez problemów zjeść

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 20:49   #680
monias_wawa
Raczkowanie

Ja staram się je ograniczać.

Dziś zjadłam dwa małe ale dwa dni poprzednie nie jadłam żadnych.
Na uczelnie to lepiej zaopatrzyć się w dzień wcześniej zrobionego kuraka pokrojonego w kostkę, wieśniaka lekkiego, półkostki rozdrobnionej sera białego chudego z pieprzem i szczypiorkiem lub koperkim , szybka sałatka - posiekana pieczona lub gotowana drobiowa wędlina ze szczypiorkiem korniszonem i odrobiną musztardy....

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ja np na aukcji zaopatrzylam się w jednorazowe pojemniki takie jak do surówek czy sałatek i w nieiwelkie widelce i łyżeczki plastkowe. za wszystko po 100 sz. zapłaciłąm niecałe 15 zł. a nie muszę się męczyć to niosąc, zmywać i jest higienicznie. wiadomo, że jak kupię coś w pojemniczku do opłukuję i wykorzystuję na mieście czy jak jestem poza domem.
Stary 2010-11-16, 20:56   #681
89Madzia89
Raczkowanie

powiedzice mi nie wolno nam jesc serko Danio ??
Kolezakna robi dukana co wprawdzie schudla duzo w dwa meisiace 10 kg
Maja mala zawartosc tluszczu na 100g 3 g ale weglowodanow 12 g
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 21:05   #682
monias_wawa
Raczkowanie

Madziu ja mogę się bez danio oskonale obyć zatem nie ma problemu j bm sobie darowała nio ale z drugiej strony nie ma co popadać w skrajność

Niech mądre głowy się wypowiedzą!
Stary 2010-11-16, 21:15   #683
reconstrukcja
Raczkowanie

danio poza tym, ze ma duzo weglodowanow ma tez cukier!!!
wiec wg mnie odpada
Stary 2010-11-16, 21:15   #684
89Madzia89
Raczkowanie

Chodzi mi o to ze u mnie ciezkod dostac sere homogenizowany light i chcialam sobie wczesniej pare zeczy zrobic i nie moglam bo tego skladnika brakowalo
A kasza manna co o niej sadzicie??
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 21:18   #685
reconstrukcja
Raczkowanie

ale z drugiej strony - tak wszystkiego sobie odmawiać
Stary 2010-11-16, 21:28   #686
Emilius
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monias_wawa Pokaż wiadomość
Witajcie, właśnie dobiłam do domku i dosłownie jem z Wami kolację

ry-bcia mówiłam o chińszczyźnie a zrobiłam coś innego. Wczoraj wieczorem dodałam zamiast chinskiej przyprawy K ebab – Shoarma Przyprawa kuchni arabskiej Kamis/Skład:
sól, papryka słodka, kolendra, kmin rzymski, chili, kurkuma, czosnek*, cebula*, cynamon, gorczyca, koper włoski, pieprz czarny, goździki, imbir, kminek, gałka muszkatołowa, kardanom/.

Otóż jak byłam wczorej w Lecrerc'u to jak patrzyłam na mięsko to w głębi lady były świeżutkie skrawki z indyka na gulasz. Co śmieszne za 11 zł/kg sama chuda pierś. Wzięłam 40 dag i po umyciu nawet nie porcjowałam na takie malusie kawałki tylko wsadzilam do woreczka foliowego zasypałam 1/2 paczki tej przypraw i zostawiłam na noc. Teraz na teflonie posmażyłam indoka 10 min- piękny zapach i na koniec dodałam 4 łych wody by się tak poddusił 5 min. JEm go z dipem /1/2 jogurtu nat, posiekany ząbek czosnku, dużo koperku, pieprz/ REWELACJA na szybki obiad - TŻ szamie to samo tylko że w bułce z pomidorem, cebulą i ketchupem.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Wikusia staraj się sogląać na etykiety jogurtów czy nie mają więcej węgli niż białka. jeden -dwa naturalne jako dodatek spoko ale więcej to już niebezpiecznie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Hehe, ja to przypraw kamisa mam całą szafkę, bo jetem ich hostessą. Te lubie. Dodaję do wszystkiego Gyros i Kebab (tzn głównie do piersi z kury - obojetnie czy w kawałku, do sałatki czy filet w całości)

63-62-61-60-59-58-57

Emilius jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 21:43   #687
bzyka_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to ze u mnie ciezkod dostac sere homogenizowany light i chcialam sobie wczesniej pare zeczy zrobic i nie moglam bo tego skladnika brakowalo
A kasza manna co o niej sadzicie??
zdania na temat Danio są mocno podzielone.
od kilku osób, które dukały i dużo schudły słyszałam, że można. i że traktuje się je jako coś słodkiego w chwili słabości. ale mówie tutaj tylko o danio waniliowym.
z drugiej strony nie można. bo dużo cukru, kawałki czekolady i cząstki owoców.

w książce jest napisane, że można sobie pozwolić na chudy nabiał o smaku owocowym i że dopuszczalny w 1 fazie, co prawda w fazie lepiej go unikać.

z własnego doświadczenia wiem, że na początku ciężko jest odstawić słodycze. więc pozwalałam sobie na 1 serek dziennie. teraz już ich nie jem, bo umiem go zastąpić dukanowym słodyczem

więc wydaje mi się, że co kto woli i jakie efekty chce osiągnąć.

bzyka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 21:55   #688
katkasiek
Rozeznanie

GG do katkasiek

Dziewczyny Danio ma dużo cukru w sobie.
Naprawdę nietrudno jest kupić serki homogenizowane light jak to określacie. Ja najczęściej zaopatrzam się w netto.

Jednak od czasu do czasu danio nie zaszkodzi. Ale przy założeniu, że waga spada, nie ma zastojów. To bardzo ważne.

Co do kaszy mannej.... dukan nic nie pisze o niej więc nie wolno.
Chociaż czytając artykuły o niej.... zawiera w sobie dużo skrobi (nie kukurydzianej), zaspokaja na długo głód.
Ale nie wiem, ja bym się nie zdecydowała raczej...

The Hidden Wiki
katkasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 06:45   #689
monias_wawa
Raczkowanie

Czyli Danio odpada
Stary 2010-11-17, 07:41   #690
reconstrukcja
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki!

ja już po ważeniu i mierzeniu
i tak w cm: -2 w biuście
- 1 w talii
-1 w udach
ale jeśli chodzi o wagę to mam problem.... w różnych miejscach domu pokazuje inną wagę
nie wiem co mam robić - czego się trzymać... tej mniejszej czy tej większej wagi
bo jeśli większa, to znaczy, że przytyłam a jeśli mniejsza - to że schudłam kolejny kilogram. i w co wierzyć???
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości