![]() |
#661 | |
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
Cytat:
I przecież to nie kwestia tego ze duzo jemy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#662 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Mogę się dołączyć? Zaczęłam dzisiaj Dukana, moja pierwsza próba, ale mam nadzieję, że dotrwam do końca i wreszcie zrzucę to co mam do zrzucenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
5 kilo więc całkiem ładnie ![]() ![]()
![]() |
#665 |
Przyczajenie
|
Do przyszłego lata muszę zrzucić co najmniej 15kg, więc trochę się będę musiała pomęczyć. Test robiła mi kiedyś przyjaciółka, ale już nie pamiętam co nam tam odpisali, więc postanowiłam, że zostanę na fazie I przez 5 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
W takim razie zaraz się za to zabiorę
![]() No ja mam nadzieję że szybciej! Oby, oby.. bo w lato wybieram się do Stanów więc muszę jakoś się prezentować w tym mini bikini ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj na obiadek zrobiłam wołowinę a'la monias_wawa - tylko z braku przyprawy chińskiej zmodyfikowałam marynatę: - 3 łyżki sosu sojowego - pół łyżeczki słodzika - łyżeczka startego świeżego imbiru - kilka kropel soku cytryny - 2 kosteczki czosnkowe knorra - mielona papryczka chili - pieprz kolorowy - papryka słodka reszta tak jak pisała Monia, zamarynować, podsmażyć z cebulką i zalać bulionikiem (ja miałam chudy rosołek bo robiłam do galaretek z kurczaka) i poddusić - wyszło PYCHAAAA ![]() ![]() jeśli chodzi o ser żółty dukanowski - no cóż jeszcze go nie próbowałam ale już teraz wiem, że to był 1 i ostatni raz kiedy go robiłam - roboty od metra i ciut ciut a ser nie wygląda jak żółty tylko jak smażony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za drugim razem skróciłam sobie fazę do 3 dni i już waga w ogóle nie chciała drgnąć ![]() Teraz robię trzecie podejście i znowu 5 dni protein przede mną ![]() Cytat:
Ciekawe, jak będzie u mnie po tych 5 dniach protein ![]() ![]() ![]() W piątek się zważę dopiero i mam nadzieję, ze zobaczę jakiś efekt tych moich starań ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#671 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Wikusia1900, ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło. Ja podobnie jak Ty tylko pierś z kurczaka, a z ryb makrelę, ale juz 2 tyg i żyję
![]() ![]()
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie faza proteinowa też jest najgorszą, bo mam problem z wymyślaniem jedzenia ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
hey dziewczyny
![]() u mnie dziś kolejny spokojny dzień na samych proteinkach i bardzo dobrze mi poszło ![]() jutro już chyba warzywka znowu dołącze i rano się poważę i pomierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
jak was czytam to zaczynam żałować, że się nie zważyłam pierwszego dnia swojej diety. lada moment minie mi miesiąc jak dukam, a nie potrafię powiedzieć, ile mi zleciało.
a jeszcze przed chwilą tak się najadłam, że muszę się chyba położyć, żeby strawić. zrobiłam w weekend pyszny serniczek dukanowy i go dzisiaj skończyłam. aż ślinka leci. a od czwartku znowu same proteiny. a już mam dość piersi z kury. kupiłam udka i nie mam w ogóle koncepcji, co z nimi zrobić?? a jak wasz cellulit? zauważyłyście jakąś różnicę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Przyczajenie
|
ja postanowiłam na uczelnie zabierać ze sobą jogurty, a po powrocie będę pałaszować kurczaka i jajka, bo to uwielbiam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Witajcie, właśnie dobiłam do domku i dosłownie jem z Wami kolację
![]() ry-bcia ![]() ![]() sól, papryka słodka, kolendra, kmin rzymski, chili, kurkuma, czosnek*, cebula*, cynamon, gorczyca, koper włoski, pieprz czarny, goździki, imbir, kminek, gałka muszkatołowa, kardanom/. Otóż jak byłam wczorej w Lecrerc'u to jak patrzyłam na mięsko to w głębi lady były świeżutkie skrawki z indyka na gulasz. Co śmieszne za 11 zł/kg sama chuda pierś. Wzięłam 40 dag i po umyciu nawet nie porcjowałam na takie malusie kawałki tylko wsadzilam do woreczka foliowego zasypałam 1/2 paczki tej przypraw i zostawiłam na noc. Teraz na teflonie posmażyłam indoka 10 min- piękny zapach i na koniec dodałam 4 łych wody by się tak poddusił 5 min. JEm go z dipem /1/2 jogurtu nat, posiekany ząbek czosnku, dużo koperku, pieprz/ REWELACJA na szybki obiad - TŻ szamie to samo tylko że w bułce z pomidorem, cebulą i ketchupem. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Wikusia staraj się sogląać na etykiety jogurtów czy nie mają więcej węgli niż białka. jeden -dwa naturalne jako dodatek spoko ale więcej to już niebezpiecznie ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ale ostre ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Przyczajenie
|
monias_wawa dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Ja staram się je ograniczać.
Dziś zjadłam dwa małe ale dwa dni poprzednie nie jadłam żadnych. Na uczelnie to lepiej zaopatrzyć się w dzień wcześniej zrobionego kuraka pokrojonego w kostkę, wieśniaka lekkiego, półkostki rozdrobnionej sera białego chudego z pieprzem i szczypiorkiem lub koperkim , szybka sałatka - posiekana pieczona lub gotowana drobiowa wędlina ze szczypiorkiem korniszonem i odrobiną musztardy.... ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ja np na aukcji zaopatrzylam się w jednorazowe pojemniki takie jak do surówek czy sałatek i w nieiwelkie widelce i łyżeczki plastkowe. za wszystko po 100 sz. zapłaciłąm niecałe 15 zł. a nie muszę się męczyć to niosąc, zmywać i jest higienicznie. wiadomo, że jak kupię coś w pojemniczku do opłukuję i wykorzystuję na mieście czy jak jestem poza domem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
powiedzice mi nie wolno nam jesc serko Danio ??
Kolezakna robi dukana co wprawdzie schudla duzo w dwa meisiace 10 kg Maja mala zawartosc tluszczu na 100g 3 g ale weglowodanow 12 g |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Madziu ja mogę się bez danio oskonale obyć zatem nie ma problemu
![]() ![]() Niech mądre głowy się wypowiedzą! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
danio poza tym, ze ma duzo weglodowanow ma tez cukier!!!
wiec wg mnie odpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to ze u mnie ciezkod dostac sere homogenizowany light i chcialam sobie wczesniej pare zeczy zrobic i nie moglam bo tego skladnika brakowalo
A kasza manna co o niej sadzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
ale z drugiej strony - tak wszystkiego sobie odmawiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od kilku osób, które dukały i dużo schudły słyszałam, że można. i że traktuje się je jako coś słodkiego w chwili słabości. ale mówie tutaj tylko o danio waniliowym. z drugiej strony nie można. bo dużo cukru, kawałki czekolady i cząstki owoców. w książce jest napisane, że można sobie pozwolić na chudy nabiał o smaku owocowym i że dopuszczalny w 1 fazie, co prawda w fazie lepiej go unikać. z własnego doświadczenia wiem, że na początku ciężko jest odstawić słodycze. więc pozwalałam sobie na 1 serek dziennie. teraz już ich nie jem, bo umiem go zastąpić dukanowym słodyczem ![]() więc wydaje mi się, że co kto woli i jakie efekty chce osiągnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny Danio ma dużo cukru w sobie.
Naprawdę nietrudno jest kupić serki homogenizowane light jak to określacie. Ja najczęściej zaopatrzam się w netto. Jednak od czasu do czasu danio nie zaszkodzi. Ale przy założeniu, że waga spada, nie ma zastojów. To bardzo ważne. Co do kaszy mannej.... dukan nic nie pisze o niej więc nie wolno. Chociaż czytając artykuły o niej.... zawiera w sobie dużo skrobi (nie kukurydzianej), zaspokaja na długo głód. Ale nie wiem, ja bym się nie zdecydowała raczej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Czyli Danio odpada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
ja już po ważeniu i mierzeniu i tak w cm: -2 w biuście - 1 w talii -1 w udach ale jeśli chodzi o wagę to mam problem.... w różnych miejscach domu pokazuje inną wagę ![]() ![]() nie wiem co mam robić - czego się trzymać... tej mniejszej czy tej większej wagi ![]() bo jeśli większa, to znaczy, że przytyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.