TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 20:44   #661
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
plus sprzeczek jest taki, ze oczyszczaja atmosfere nie ma co tego ciągnąć, cigi ma trudna sytuacje, ja ciezkich kilka dni - wyglada na to, ze dobrze na siebie dzialamy , bo lepiej jak sie wyzloscimy na forum niz w domu na tz albo co gorsza na dzieci. life!
W końcu coś rozsądnegoSzkoda,że by dwie fajne babeczki kłóciły się nie wiadomo już zresztą o co.

Pop Nina też trzyma sztame z ojcem swoimSprzedawczy k mały

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-02-26 o 20:46
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 20:58   #662
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Mysia fajne fotki

Michaś też tylko tata tata. Nie pamiętam kiedy mama usłyszałam...

P0P pokaż Oliwkę po "fryzjerze"

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 20:59   #663
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Zosia też ciągle gada "tatatata" ale i tak zawsze w końcu jest mama. Często woła tatę na pomoc
Stary 2011-02-26, 21:15   #664
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
No i po wszystkim. Jak narazie wszystko jest ok, wszystkie badania dobre, no i Michalek bedzie mial ......................... .............. SIOSTRE!!!:ju pi:Cieszymy sie bardzo!
Zalaczam zdjecia naszej coreczki! (tak zebyscie nabraly wiekszej ochoty!!!)
super że dziewczyna , ja już nie nabiorę już mam komplet

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Gratuluje i zazdroszcze

czy te książeczki są naprawde takie drogie czy opłaca się na tej aukcji kupić ?
http://allegro.pl/obrazki-dla-maluch...0.html#gallery
chciałam coś Danie kupić ale nie wiem co

przyjechał do mnie karton filcu Tz się obraził bo bardziej z filcu się cieszyłam niż z tego że on wppadł przywiózł też taki lalki do szycia potem wkleje zdjęcie
Ja za nie płace w empiku po 6.99

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Po drugie- zauważyłam, że na tym watku sa pewne osoby, które niewiadomo co mogłyby napisać (nawet kontrowersyjnego), to nigdy nikt nie napisze do nich nic zlego (nie będę tu wymieniac). Natomiast są pewne osoby (w tym ja) do których łatwo się takie rzeczy pisze... i to mnie czasem szczerze denerwuje...

Ja dziś na kacu. mała u dziadków a my wróciliśmy o 3 z imprezy. Mam mega kaca!!!! tz już poszedł do małej a ja nie dalam rady... łeb mi pęka... a na 15 do pracy
Piszesz mało a co drugi Twój post jest z jakimiś wątpliwościami na temat rozowju Werci . mam Cię skontaktować z mamą dziecka z MPD ? TYlko rozwój tej małej nie ma nic wspólnego z rowojem Twojego dziecka . a neurolog jeśli rzuca takie słowa na jednej wizycie to wybacz , ale ja bym zmieniła lekarza , takich rzeczy się nie diagnozuje na jednej czy dwóch wizytach . tak samo jak autyzmu.
Ja wszystkim z reguły pisze to co myślę .
I bardzo Cię lubie , ale nie rób krzywdy małej bo naprawdę nie masz powodów

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
No właśnie . Kiedy ? Moja koleżanka pierwsze okulary na nosie miała koncząc 7 m-cy
Jest specjalny apart do badania u niemowlaków Pop napewno wie jaki bo pewnie miała takie badania , ale ogólnie pierwsze badania jeśli nie ma jakiś widocznych problemów to koło 3rz się robi , tak mi lekarka powiedziała no chyba że się dzieje coś złego . Ja SZymka niedługo będę chciała przebadac bo ja jak miała 4 lata to już w brylach chodziłam

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
PoP a Ty już szczepiłas na meningokoki? bo ja teraz od razu z tym na odre świnkę i różyczkę będę szczepić
Nie szczep razem z tą szczepionką tylko za jakieś 6 tyg

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Czyli Oliwka ma już za sobą pierwszą miłość hehe

Yoonka przez pierwszy link przebrnęłam i podoba mi się.Proste wskazówki co i jak.

Mamy,które podają tran:do kiedy go dajemy?jako,że okres zimowy już się kończy(a kysz)to przez ile jeszcze dajemy?
Jak się zrobi ciepło i mała bedzie wiecej na słońcu to się odstawia
Stary 2011-02-26, 21:21   #665
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Mamy,które podają tran:do kiedy go dajemy?jako,że okres zimowy już się kończy(a kysz)to przez ile jeszcze dajemy?
chyba cały czas się podaje chociaz nie jestem pewna ale zima się jeszcze nie skończyła hola ! i moim zdaniem przez wiosnę spokojnie można , ewentualnie dopiero latem odstawka , Ani trza pytać
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
I tak miała niewiele tych włosów i takie nierówne. Teraz mam piękną Sinead O'connor. Ona ma taką piękną kształtną głowę
Moja mamę ogolili na łyso w wieku 5 lat w nadziei że jej włosy wyrosną grube bo miała takie mysie ogonki , odrosły ale takie jak przedtem
P0P zastosowałaś metody nie z tej epoki

Cigi nie przeszkadzają mi Twoje wywody , pms masz czy co?
Tak tylko spytałam czy lubisz duzo gadać a ty od razu jako atak to odbierasz , spokojnie jak coś Ci będę miała do napisania to Ci napiszę.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ania a dlaczego nie razem? lekarz mówił że można razem tamte też razem szczepiłam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 21:30   #666
ania p
Zakorzenienie

Libra - ta szczepionka na odre to niezły zajzajer bywaja gorączki czy inne cyrki cześciej niż po innych , u mnie w przychodni tej prywatnej nie szczepią tym i innymi na raz , każą poczekać 6 tyg . także ja wole poczekać .

Z tą wit D to ogólnie jest tak że aby się wytworzyła jej wystarczajaca ilość to powinno się być 20 min na słońcu , a z drugiej strony nasze dzieciaki i tak się jeszcze od słońca osłania . więc bądz tu mądry , no ale tran się daje od września do wiosny mniej więcej .
Tak samo jak każą D dawac do 2RZ tylko a ja np SZymkowi i tak ja podaje bo nawet dzieci w wieku szkolnym mają jej niedobory. Daje tran ale jakbym nie dawała to by tą w krolach dostawał
Stary 2011-02-26, 21:35   #667
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja jakbym obrywała za coś co naprawdę bardzo złego zrobila, to bym może jakoś mamie przebaczała, ale ja obrywałam solidnie za każdą trójkę, za to że ubrałam ta bluze a nie inną, i po prostu za głupoty. Eryka nie biję, szturchamy się tak dla zabawy, Erwina poklepuję po pieluszce bo lubi. Eryka jak się nakjręci to wystawiam na korytarz aby się uspokoił, bo w domu nie ma na to szans, a tam się sąsiadów wstydzi, i od razu myślenie włancza. Nie ma co porównywać naszego dzieciństwa do naszych dzieci, bo kiedyś było na to przyzwolenie, i nawet w szkołach czy przedszkolach były kary cielesne, teraz na szczęście to nie do pomyślenia. Ja jak widzę że matka lub babcia idąc przez miasto szarpie, lub wydziera się na dziecko zawsze zwracam uwagę, że jak nie umie się dzieckiem zająć, to już ja się zajmię i powiadamiam policję, żeby na dłużej mieli nad nią nadzórale ja wredna jestem, i za bardzo się wczówam w role takich biednych dzieci
smutne to co piszesz o dziecinstwie. mi mimo kilku klapsow dziecinstwo kojarzy sie bardzi szczesliwie i chce, zeby Tosi tez sie tak dobrze kojarzylo.
jestes bardzo odwazna, ze takreagujesz na agresje na ulicy. ja odkad mam malą nie spotkalam sie z taka sytuacja, ale tez bym chciala miec sile, zeby tak zareagowac. brawo!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 21:37   #668
CAROLAJKA
Raczkowanie

Cytat:
PoP a Ty już szczepiłas na meningokoki? bo ja teraz od razu z tym na odre świnkę i różyczkę będę szczepić
nam lekarz mowil ze niw powinno sie szczepic razem bo ta 3 to zywa szczepionka i lepiej po niej odczekac troche i dopiero szczepic na pneumo w naszym przypadku a potem meningo i jeszcze my szczepimy na polio ale to juz u Tzta bo tam bezplatnie
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 21:37   #669
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Z tą wit D to ogólnie jest tak że aby się wytworzyła jej wystarczajaca ilość to powinno się być 20 min na słońcu , a z drugiej strony nasze dzieciaki i tak się jeszcze od słońca osłania . więc bądz tu mądry , no ale tran się daje od września do wiosny mniej więcej .
Tak samo jak każą D dawac do 2RZ tylko a ja np SZymkowi i tak ja podaje bo nawet dzieci w wieku szkolnym mają jej niedobory. Daje tran ale jakbym nie dawała to by tą w krolach dostawał
cholera znowu o D dzisiaj zapomnialam!!!
Stary 2011-02-26, 21:55   #670
libra777
Zakorzenienie

CAROLAJKA ale na polio przeciez były szczepione
mój już szczepionki na pneumo zaliczył a teraz włąśnie chciałam na meningokoki ale jak piszecie że lepiej odczekać to chyba tak zrobię

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Yoonka to postaw sobie przy rzeczach do kąpania czy co?
Ja nie zapominam , mój Miko chętnie tran pije bez krzywienia się , kupiłam ten bezsmakowy (czyt. naturalny cuchnący jak stary kuter rybacki)

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

A jeszcze propo szczepionki na odre świnke i rózyczkę czy mam jakies do wyboru np. płatna i refundowana czy nie Pytanie do P0P albo Ani
Stary 2011-02-26, 22:00   #671
cigi
Rozeznanie

Cytat:
ja Ciebie nie obrazilam. napisalam tylko co sadze o Twoich niektórych wypowiedziach, nie o Tobie. za to Ty atakujesz personalnie. juz mnie to nie rusza przyzwyczailam sie do Ciebie
daruj sobie
Cytat:

To też miłe nie było.

Dziewczyny mamy się tu wspierać a nie nawzajem obrażać i to tylko dlatego że mamy różne opinie na dany temat.
Pop, no sory, ale jak mi ubliza, BEZ POWODU, bo takie widzi mi sie ma, to ja mam sie do niej usmiechac za to i dziekowac??? Nie jestem az tak dobra katoliczka... To nie ja to zaczelam; nikomu nie ublizalam; ale wysluchiwac takich rzeczy spokojnie nie bede; zwalila mi spacerek popoludniowy;
Cytat:

Cigi nie przeszkadzają mi Twoje wywody , pms masz czy co?
Tak tylko spytałam czy lubisz duzo gadać a ty od razu jako atak to odbierasz , spokojnie jak coś Ci będę miała do napisania to Ci napiszę.

-
ok, moze i nadwrazliwie zareagowalam, ale wiesz, post wyzej ublizano mi bardzo przyjemnie... i w ogole jakis taki na watku dzien burzliwy mam;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:01   #672
CAROLAJKA
Raczkowanie

u nas jest jakas inna na polio my szczepimy w niemczech a tylko w pl na swinke odre rozyczke i pneumo bo u nas to inaczej szczepia i tutaj polio jest druga po 12 miesiacu

ja sie boje kry jako nastolatka wpadlam pod kre na rzece jak byly wiosenne roztopy chcialam buta siegnac bo mi do wody wpadl dobrze ze jakis Pan mnie widłami wyciagnal bo by mnie nie bylo juz nigdy dziecka bym nie puscila na takie cos
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:02   #673
cigi
Rozeznanie

madzia, wspolczuje, tobie jako dziecku, tej mamy z kablem i to jeszcze o nic... cos strasznego;
Stary 2011-02-26, 22:05   #674
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

[/COLOR]A jeszcze propo szczepionki na odre świnke i rózyczkę czy mam jakies do wyboru np. płatna i refundowana czy nie Pytanie do P0P albo Ani
Nie ma wyboru jest jedna dla wszystkich i się za nią nie płaci
Stary 2011-02-26, 22:12   #675
libra777
Zakorzenienie

Cigi nikt Ci nie ubliżał przestań ,Ty chyba ubliżania nie słyszałaś
CAROLAJKA namieszane z tymi szczepieniami , w uni zalecane w polsce nie i człowiek głupieje , każdy lekarz też inaczej mówi, ja ogólnie jestem zdania że na te zalecane powinno sie szczepić i do tej pory szczepiłam i teraz też mam zamiar wolę zaszczepić niż się trząść że mi dziecko zachoruje , jakbym nie szczepiła na rota to kto wie czy w szpitalu byśmy nie wylądowali , a tak w miarę łagodnie przeszedł.

Ja tez się boję kry i wchodzenia na lód, u nas to dopiero weszłam jak tz sztilem przeciął przerembel i mi udowodnił że lód ma 30cm grubości, chociaż i tak mnie łaskotało coś w gardle.
A słyszałyście o tych bliźniaczkach 7 letnich co się utopiły ? ślizgały się na jakimś lodzie i się załamał , jedna żyła ale zmarła w szpitalu z wyziębienia a drugą znaleźli po kilku godzinach , a matka w ty czasie miała 3promile jak ja policja zgarniała brak słów , aż za serce ściska

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

To jak jest jedna to przynajmniej jeden dylemat mniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 22:12   #676
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Dobra, rozumiem, ze mogla coniektorych zirytowac wypowiedz do mrowak, ale mnie jakos zirytowalo (mrowak nic do ciebie nie pile juz, masz prawo mowic jak chcesz, teraz tylko przytaczam ), ze facet ktory zostawil psa w samochodzie jest od razu glupi i ma policje na karku, co najmniej jakby go maltretowal;
I jak sie okazalo w moich jakze kontrowersyjnych pogladach nie bylam zawsze sama;
ja już zapomniałam o tej całej dyskusji, a że napisałam, że mam coraz częściej odmienne zdanie od Twojego to takie moje prawo- równoznaczne do Twojego prawa posiadania innego zdania niż moje- end of story. Nie chodzi o to, zeby się nie różnić, ale o to by różnić się ładnie. (czy jakoś tak to szło)

Cytat:
Gmyrelka tak na szybko znalazlam taki dla dziecinnego pokoju
http://babiniec-cafe.pl/viewtopic.ph...255d7f59897de6
ten z kółkami tutaj jak go wykonać
http://www.urzadzamy.pl/galeria/poko...23/3730/18044/
w tym pierwszym linku są też inne bardzo fajne mi sie podoba ten podświetlany ale to na płaski kaloryfer bardziej pasuje

ale najbardziej podobaja mi się takie z mosiądzu
http://www.kowalstwo.poznan.pl/galeria/?kat=1
obrazek 051
fajny ten z kółkami

PYTANIE: jak wyglądają u Was śniadania i kolacje maluchów? Czy nadal piją mleko z butelki? Bo my wciąż na śniadanko pakujemy się pod kołderkę i pijemy z butli mleko i po kąpieli również butla i zastanawiam się czy to dobrze czy też powinniśmy już po mału od tego odchodzić. No i pytanie powiązane z poprzednim-jeśli na śniadanie i/lub kolację jest coś innego to w jaki sposób zapewniacie w ciągu dnia odpowiednią ilość mleka?

Gabrysia znowu źle sypia poprzedniej nocy urządziła nam niezły cyrk-obudziła się koło północy i ani myślała spać, przebieranie pieluchy, zabawy, rzucała się na naszym łóżku choć mieliśmy nadzieję, że usnie, a nie chciało nam sie już ślęczęc przy jej łóżeczku. potem się rozryczała nie wiadomo dlaczego-viburcol dany po kąpieli nic nie dał, podaliśmy nurofen, żel na zęby- NIC! Woda-nic. W końcu zrobiliśmy 100ml mleka i po nim zasnęła ale i tak wybudzała się z płaczem!

Ona nie przesypia spokojnie ani jednej nocy! Dziewczyny, my już nie wyrabiamy-to trwa rok!!!! Jak długo tak może być i o co chodzi????

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-02-26 o 22:18
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:25   #677
libra777
Zakorzenienie

Mrowak u nas na śniadanie jest kaszka mleczno-ryżowa jedzona łyzką i na kolacje kasza manna na mleku krowim też jedzona łyżką a w dzień dodatkowo staram się dawać kanapki z serkiem albo twarożek z owocami ,z racji tego że mój mleka niet , też się boję że to mało te 2 kaszki ale nic nie zrobię
A co do spania to mój Mikołaj też nie przespał jeszcze ani jednej nocy całej i budzi sie minimum 4 razy dal mnie to już norma , póki nie idę spać to śpi w swoim łóżeczku a jak się kładę to biorę go zazwyczaj do siebie bo nie chce mi się wstawać do tego łóżeczka , budzi mnie ale przynajmniej nie wstaję później się będę martwić jak go oduczę.
A czasami odsypiam w dzień z nim jak już na pysk padam
Nie jesteś sama( i mój w nocy nie je)
Stary 2011-02-26, 22:33   #678
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
ja sie boje kry jako nastolatka wpadlam pod kre na rzece jak byly wiosenne roztopy chcialam buta siegnac bo mi do wody wpadl dobrze ze jakis Pan mnie widłami wyciagnal bo by mnie nie bylo juz nigdy dziecka bym nie puscila na takie cos
o matko z corka. ale sie musialyscie obie przestraszyc..

my nadal mleczkiem zaczynamy dzien i mleczkiem konczymy. o 16 tez mleczko. myslicie, ze juz trzeba odstawiac?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

T0si sie budzi w nocy na jedzenie, jesli w ciagu dnia zje mniej niz zwykle. tak jakby nadrabiala.
Stary 2011-02-26, 22:36   #679
libra777
Zakorzenienie

Yoonka ja bym nie odstawiał mleko po co jak chce i lubi niech pije ,też bym chciała żeby mój tak pił, mam nadzieję że później u starszego zobaczy i też będzie bo tamten to litr dziennie wypije jak cielak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 22:36   #680
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
No i po wszystkim. Jak narazie wszystko jest ok, wszystkie badania dobre, no i Michalek bedzie mial ......................... .............. SIOSTRE!!!:ju pi:Cieszymy sie bardzo!
Zalaczam zdjecia naszej coreczki! (tak zebyscie nabraly wiekszej ochoty!!!)
gratuluję córeczki

Cytat:
co za głupia baba....

Cytat:
Moja córka kolaboruje z TZ. Ciągle tylko tata i tata. Mama się całkowicie nie liczy w tej rodzinie. No i się wkurzyłam i zastosowałam starą i sprawdzoną metodę karania kolaborantek. Ogoliłam ją na łyso .
I tak miała niewiele tych włosów i takie nierówne. Teraz mam piękną Sinead O'connor. Ona ma taką piękną kształtną głowę

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

PYTANIE: jak wyglądają u Was śniadania i kolacje maluchów? Czy nadal piją mleko z butelki? Bo my wciąż na śniadanko pakujemy się pod kołderkę i pijemy z butli mleko i po kąpieli również butla i zastanawiam się czy to dobrze czy też powinniśmy już po mału od tego odchodzić. No i pytanie powiązane z poprzednim-jeśli na śniadanie i/lub kolację jest coś innego to w jaki sposób zapewniacie w ciągu dnia odpowiednią ilość mleka?

Gabrysia znowu źle sypia poprzedniej nocy urządziła nam niezły cyrk-obudziła się koło północy i ani myślała spać, przebieranie pieluchy, zabawy, rzucała się na naszym łóżku choć mieliśmy nadzieję, że usnie, a nie chciało nam sie już ślęczęc przy jej łóżeczku. potem się rozryczała nie wiadomo dlaczego-viburcol dany po kąpieli nic nie dał, podaliśmy nurofen, żel na zęby- NIC! Woda-nic. W końcu zrobiliśmy 100ml mleka i po nim zasnęła ale i tak wybudzała się z płaczem!

Ona nie przesypia spokojnie ani jednej nocy! Dziewczyny, my już nie wyrabiamy-to trwa rok!!!! Jak długo tak może być i o co chodzi????

My ostatnio na sniadanie czyli gdzieś ok 9 dajemy kanapeczki z masełkiem, dzisiaj do tego miał jajecznicę. (wczesniej to ok 6 je butlę) Na wieczór dostaje butlę, kiedyś dawaliśmy kaszkę ale jakoś tak przestaliśmy. W nocy potrafi jeszcze z 2-3 razy na butlę się budzić, w dzień je obiadki, deserki i raz butla.

U nas ostatnio też bardzo kiepskie noce, chyba zęby idą... już dzisiaj 2 razy się budził z płaczem, jedziemy 2X na nurofenie, ale coś i tak to nie daje... I też żadnej nocki normalnie nie przespał. Łączę się z Tobą w bólu
Stary 2011-02-26, 22:37   #681
libra777
Zakorzenienie

Yoonka a może byś je na wieczór kaszki dosypywała to by spała?
Stary 2011-02-26, 22:53   #682
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mamę ogolili na łyso w wieku 5 lat w nadziei że jej włosy wyrosną grube bo miała takie mysie ogonki , odrosły ale takie jak przedtem
P0P zastosowałaś metody nie z tej epoki
no bo ja przecież z innej epoki jestem

Cytat:

A jeszcze propo szczepionki na odre świnke i rózyczkę czy mam jakies do wyboru np. płatna i refundowana czy nie Pytanie do P0P albo Ani
Jeden rodzaj, bez wyboru, bezpłatna.

Cytat:

Moja siostra to dopiero po 3 latach przesypiała całe noce przy dzieciach. Więc jeszcze ze dwa przed Tobą. Taki cudny egzemplarz Ci się trafił.

Ja zaczynam dzień mleczkiem i kończę dzień mleczkiem. Tylko na obiad dostaje słoiczek no i deserek

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:55   #683
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi nikt Ci nie ubliżał przestań ,Ty chyba ubliżania nie słyszałaś
mam inne zdanie, moze dlatego, ze do mnie to bylo, a nie do Ciebie; taki stopien ublizania mi wystarczy;

Ja sie troche obawiam wlazic na lod; glebokosc jaka jest pod nim mi dziala na wyobraznie;
Cytat:
ja już zapomniałam o tej całej dyskusji, a że napisałam, że mam coraz częściej odmienne zdanie od Twojego to takie moje prawo- równoznaczne do Twojego prawa posiadania innego zdania niż moje- end of story. Nie chodzi o to, zeby się nie różnić, ale o to by różnić się ładnie. (czy jakoś tak to szło)

zgadzam sie;
z moja tez nieciekawie; bardzo podobnie jak u Ciebie; wczoraj np nie zauwazylam kiedy poszlam do Basi; dosc dlugo probowalam ja uspic na wszelakie sposoby, lacznie z lulaniem i nic z tego; w koncu zreflektowalam sie, ze 1.30 byla, i ze juz glodna i skonczylo sie cyckiem; moze ona glodna juz wczesniej byla...; poszlam spac o 3 wczoraj;

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 22:58   #684
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Misiek jak się budzi to cyca dopada, potem ze mną je śniadanie - albo kaszkę albo jakąś kanapkę. Wieczorem przeważnie kaszka (łyżeczką, dziś wyjątkowo z butli pił bo padnięty był) i po kąpieli cycek. W nocy zwykle 3 razy cycek.
Nie przespałam nocy od chyba 1.5roku (no może ze 2 w połowie ciąży) bo prawie całą ciążę wstawałam na siusiu. Misiek nie przespał jeszcze nocy. Raz zdarzyło się że obudził się raz....

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 23:03   #685
Justys76
Raczkowanie

Cytat:
Justyś - ale Ty musisz być szczęśliwa:ju pi:. Córeczka juz teraz widać że będzie cudna. .
A napisz jak tam rozmowa z genetykiem bo jak ja byłam w Polsce w poradni genetycznej no to to było jakieś nieporozumienie.
Szczesliwa jestem, masz racje! chociaz dla mnie najwazniejsze bylo zeby bylo zdrowe, jak by byl chlopak tez byloby fajnie, Bo moze by sie razem fajniej bawili, ale z drugiej strony zawsze chcialam miec dziewczynke!
Genetyk nie powiedzial nic o czym bym nie wiedzila, ze po 35 wzrasta ryzyko chorego dziecka I takie tam. Przez dluzsza czesc spotkania to on sie pytal nas o cala nasza historie rodzinna. Czy ktos chorowal, o rodzicow, o rodzenstwo, namawial mnie na amniopunkcje, ale sie nie zgodzilam , tym bardziej ze z krwi mi wyszlo, ze jest bardzo male prawdopodobienstwo chorego dziecka .
Justys76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 23:22   #686
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
mam inne zdanie, moze dlatego, ze do mnie to bylo, a nie do Ciebie; taki stopien ublizania mi wystarczy;
ok. niech będzie widocznie jestes bardziej wrażliwą osobą, mnie nie można tak łatwo urazić
Stary 2011-02-26, 23:22   #687
P0P70
Zakorzenienie

Justyś - tylko tam USA to trochę późno zabierają się za te badania genetyczne. U nas amniopunkcję wykonuje się około 15 tc.

Stary 2011-02-26, 23:22   #688
cigi
Rozeznanie

a moja kuzynka dzis urodzila chlopczyka- wczesniaczka ; ma chyba ze 3 kg, problem z pluckami, jest w inkubatorze; nie wiem za wiele; bardzo rzadko ja widuje;
Stary 2011-02-26, 23:26   #689
libra777
Zakorzenienie

Spory jak na wcześniaka , mam nadzieję że szybko wydobrzeje
Stary 2011-02-26, 23:36   #690
P0P70
Zakorzenienie

Cigi - to w którym tygodniu ciąży urodziła? 3 kg to chyba końcówka 8 miesiąca jeżeli uznany za wcześniaka. Dziecko po 32 tc już samodzielnie może oddychać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości