|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Montii mój synek tez tak ma, jak raz tak robi to się już nie podnoszę, bo sie nauczylam ze to normalne. wynika to z niedojrzałości ukladu nerwowego. z czasem minie.
mnie wkurzają czkawki, ma prawie po kazdym karmieniu. za dnia jeszcze ujdzie, ale w nocy czekam az sie skonczy bo sie boje ze sie zakrztusi.
#662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o zabezpieczenie też chętnie posłucham rady kogoś doświadczonego w tej kwestii. Czy brała któraś te tabletki dla karmiących??
![]() |
#663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czuję sie wyspana,ale u nas jest tak że Lileczka budzi się ok.północy, potem tak 2-3, a później to już prawie co godzina!! tylko to dobre,że zje i dalej śpi. Przewijam raz,bo to ją strasznie wybudza!
![]() |
#664 | |||
Zadomowienie
|
diatoma widziałam zdjęcia Tymka jest boski
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja mam maść i do brodawek nie używałam bo akurat nie mam takiej potrzeby ale super się sprawdza do pupci małej ![]() Cytat:
u nas NAdia zasnęła ok 2 z moim sutkiem w oku ![]() ![]() Cytat:
hehehe u nas to samo Nadia wydaje takie odgłosy przez sen że czasami mam z niej niezłą polewkę, śmiejemy się z mężem że wydaje odgłosy jak stary dziad ![]() dziewczyny współczuje nieprzespanych nocy moja od wczoraj non stop przy cycu wisi :/ wykończyć mnie chce, ale jeszcze jej to wypomnę :P
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-03-29 o 12:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
dzięki za odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a vibrukol nie jest czasem na recepte?
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
nie wiem czy spamietalam wszytkie tematy poruszane ale po pierwsze gratuluje nowym mamudiom - sliczne pociechy macie ![]() co do hustawki i karuzeli to Rafała ani jedno ani drugie nie cieszy ..?? co do rotawirusow to nie szczepimy bo szczepionka chroni tylko porzed czescia co do spacerkow to bylam w niedziele 1,5 h a wczoraj w przychodnie 2x po 30min jutro bym chciala isc na jakis spacerek znow moze dluzszy a co do karmienie to od wczoraj mojemu dziecku cos sie stalo a ja nie wiem jak mu pomoc, je bez przerwy jak nie ma w buzi smoczka butli albo cyca to placz... i dzis od rana to samo zasnal od 7 rano dopiero teraz..??? a tak 3 kupy od rana 30ml mm i non stop cyc w buzi...co kilka min podskakuje jakby ze strachu i placz nie wiem co sie dzieje i plakac mi sie chce...czy wy tak mialtscie czy musze isc z malym do lekarza?? milego dzionka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A któraś z Was pytała o karuzelkę, mój od paru dni zaczyna się nią interesować. Czyli tak po skończeniu 3 tygodni. Jeszcze co prawda nie śledzi zwierzątek, ale widzi, że coś się rusza i się wpatruje, zwłaszcza przy przewijaniu ![]() Ale niesamowite jak z dnia na dzień widzę, że coraz bystrzej patrzy, jest coraz bardziej ciekawski i coraz silniejszy ![]() I dzisiaj się z nim ważyłam i bez niego i tak na oko przybrał w tydzień ze 400g...masakra. Mleczny potwór mi się trafił ![]() kasiapruszków mój czasami je i je, później niby chce chwycić nerwowo, ale jednocześnie za chwilę się krzywi i płacze. Wtedy go odbijam. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-03-29 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko wiecie co jeszce on jak nie je to placzew wcha do buzi rece i szuka cyca i wszytko zasysa co ma w zasiegu ust wiec ewidentnie jesc ale czy mozna jesc przez 8 godz? bo on je 5 min przysnie na 2 minuty i tak w kolo Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-03-29 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
ja od 3 dni podaję koperek., boooże jakie beki idą!
szokkkk nawet 3 pod rząd takie konkretne i problemy brzuszkowe odeszły w niepamięć .... ( nie zapeszyć ![]() super Tity ja też to zauważam ,że z każdym dniem Fabiś jest mądrzejszy, patrzy bystrzej, bardziej się rusza, dostrzega nowe rzeczy, aj ![]() ![]() ![]() ![]()
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dokładnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko ja będe miala cięzko żeby oprzeć się truskaweczkom
![]() Cytat:
![]() ![]() Montii, super prezent ![]() ![]() co do odgłosów, maja też wydaję najprzerózniejsze dźwieki i czasami mamy z tego niezly ubaw ![]() ![]() laseczka, ja mam bepanthen maść ![]() co do tabletek, ja stosowałam plastry i bylo mi z nimi rewelacyjnie, ale teraz bede musiała wziąć jakieś tabletki bo narazie nie planuje drugiego brzdąca..... kasiapruszków, moja tez ma problemy z odbijaniem, ale powoli jakoś to ćwiczymy, noszę Ją, klepie między łopatkami i czasami zaskoczy a przy cycu bardzo często zasypia, a jak tylko położe do łożeczka to oczka jak 5 zł ![]() aaa i czkawka, boshe nie cierpie jej...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
co do odbijania to Tymkowi musze przerwac w polowie butli, ustawie go pionowo i mu sie odbija, a jak reszte dopije to nie ma opcji zeby mu sie odbilo, badz tu mądry czlowieku
![]() ![]() mam slonce nabalkonie od 2 godzin i chcialam malego werandowac,, ale spi jak susel, nie ma opcji go obudzic!!! nie mam jak go ubrac bo przykurczyl tak raczki ze w kombinezon nie wejda. i obidzi sie pewnie za godzine na jedzenie ale slonca juz nie bedzie. ![]()
#674 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie jestem bliska podania soczka ale nie wiem czy askutkuje bo maly czesto puszza piers sam nie spiac i w bek.. wiec juz sama nie wiem co zrobic , czuje sie w tym wszystkim mniejsza od niego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Witajcie, nie umiem dotrzeć do kompa od powrotu do domku. jakoś weny brak, wolę książkę poczytać, lub gazety o maluszkach
![]() męczy mnie patrzenie w monitor i tv... poza tym dni nam tak szybko lecą... a tu stron przybywa ![]() apropo snów- Maksio też ma tak jak Montii pisała, podczas snu wydaje różne dźwięki, muczy, płacze, śmieje się. 3 sek i zaraz znów śpi spokojnie. teraz już nie zrywam się na równe nogi ![]() Maksio jest bardzo spokojny, je, śpi i tak wkółko, budzi się co ok. 3 h, a w nocy potrafi przespać nawet 5 h ![]() jedyny problem mam z tym, że Mały robi kupki podczas karminia, albo tuż po. i trzeba go przebrać, co wiąże się z tym, że się wybudza.... no i w nocy jest mały kłopot, bo nie mogę spokojnie zasnąć póki on nie zaśnie.....a on niekoniecznie ma ochotę wtedy spać....ale mam nadzieję, że to się jeszcze wyreguluje. idę Was dalej ponadrabiać ![]() załączam zdjęcia mojego Tygryska ![]() P1040403.jpg
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-03-29 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
subtelle, uroczy maluszek
![]() Moja córa też robi kupki w trakcie jedzenia i własnie potem jest problem ze zmiana pieluszki bo zawsze się obudzi.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
wiesz co jak odchodziła na L4 to viburkol byl bez recepty tam w skladzie nie ma zadnych substancji recepturowych wiec jesli faktycznie wszedł na rp. to chyba ze wzgledu komercyjnych
montii moja Emilka tez w trakcie snow wydaje dziewki smieje sie,kwili ![]() Bepanthen na sutki i do pupy to raczej maść jest polecana ![]() diatoma pierwsze werandowanie 10min drugie 15 min potem spacer 30 min a nastepny juz do 1h lub dluzej ale niektore dziewczyny tu niewerandowaly i poszly od razu na spacery
#679 |
Zakorzenienie
|
Ja werandowałam raz...a pierwszy spacer przed skończeniem 2 tygodni i trwał ze 40 minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dzwoniłam ze 3 razy czy Malwinka nadal spi bo jak sie budzi i jest głodna to nie ma płaczu jest wrzask jakby ją ze skóry obdzierali !!!!! ![]() co do anty, to ja tez chce tabletki, jakoś gumkom nie ufam ![]() ![]() moja bratowa brała w czasie karmienia Cerazette, chwaliła sobie ![]() wiem, ze przepisuja tez Azalie. to sa tzw mini pigułki. ja sie zdecyduje na ktores bo drugiego dzieciatka nie chce jak narazie ![]() ja to w ogóle jestem w tych sprawach bardzo ostrozna ![]() nawet jak biore tabletki to nie tegez w dni płodne ,wiecznie miałam stracha przed ciaza ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-29 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
Subtelle slcznego masz tego tygryska
![]() Casita ja mam to obdzieranie ze skory co 5 minut |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
Monti a jaki ten koperek podajesz?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() subtelle jaki przystojniak z tego twojego tygryska ![]() u nas tez sa kupki w czasie karmienia, co najbardziej denerwuje mnie wlasnie w nocy, bo jak sie malwinka rozbudzi to jej długooo schodzi później żeby z powrotem zasnęła ![]() ![]() a tak ładnie przy piersi mi zasypia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym teraz nie ryzykowała z gumką, ło boże padłabym jakbym była w ciąży...tfu tfu ![]() z hippa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- suntelle Maksiu jest śliczny ! słodziak ! ![]() piękna buzinka ![]() dobra.... idę spróbować uśpić Fabiana..od 2 dni łóżeczko jest bee! ![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
kochane ja tylko wpadam z informacją od Megi2015:
"Dzisiaj o 18.35 przyszedł na świat nasz synuś Mateusz. Mierzy 61cm waży 3800. Boże jakie to cudowne uczucie. popłakaliśmy się z mężem ze szczęścia... nie bójcie się porodu nie jest tak źle...fotkę wyślę jutro mmsem :)"
#688 |
Zakorzenienie
|
Megi gratulacje!!
![]() ![]() ![]() Ja podaję tą herbatkę koperkową z hippa praktycznie od kiedy jesteśmy w domu i czasem mam wrażenie, że nie daje jakichś dużych rezultatów ![]() ![]() ![]()
#689 |
Zakorzenienie
|
megi gratkiiiiii
![]() ![]() ![]() ![]() juz wiem dlaczego Fabian nie chce spac ;/ po prostu dobrze mu sie nie odbiło... po godzinie piszczenia w lozeczku tż wzial go na rece i poszedł beek... i synus zasnal w 2 minuty... jakie znacie pozycje do odbijania oprocz klasycznej? ![]()
#690 |
Zakorzenienie
|
Monti ja wiem, że czasami trzeba synka poprzekładać, albo pobujać pod kątem, tak jakby na ramieniu powiedzmy, że jest twarzą do dołu, to twarzą do góry, żeby też był, tak jakby siedział i tak się z nim bujać, ale też nie zawsze działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.