|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
(i przyjaciółki córcia ma prawie 3 lata i dzieci kuzynów, fakt, że nie będą się codziennie spotykać ale to nigdy nie wiadomo) co do jedzenia to ja jem wszystko ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() minie Ci ja to dwa dni ryczałam jak mnie naszło w końcu mi się tak zapętliło, że ryczałam, że ryczę i stracę pokarm ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny przymierzam się do kupna leżaczka bujaczka
![]() ![]()
#633 |
Rozeznanie
|
ja z doświadczenia mogę polecić huśtawkę delti swing
![]() super się u nas sprawdził... szkoda ze Magda juz z niego wyrosła ![]() a co do rotawirosow, rozmawialam z lekarka i powiedziala ze juz lepiej zaszczepic na pneumokoki niz rota, bo rota tylko w rekalmach sa grozne, czesto przechodza bezobjawowo... i tak tez byklo w naszym przypadku - mala przeszla rota jak miala niecaly miesiac... i po niczym nie bylo widac, tylko aktualnie bylismy w szpitalu w zwiazku z wykryta cytomegalia i profilaktycznie zrobili badanie kalu to sie dowiedzialam ze ma rota...
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2011-03-28 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() link zle wkleilo podaje jeszcze raz http://sklepmaluszek.pl/pr6238-brigh...monia-599.html Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-03-28 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
ciastko
![]() ![]()
#636 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() madzik gratuluje ![]() ![]() Cytat:
łał zazdroszczę ja też bym pochłonęła mielonego ![]() kochana powiedz mi jak poznajesz że Malwinka źle reaguje, ja chyba nie umiałabym rozróżnić kiedy jej coś spasowało a kiedy nie Cytat:
my wczoraj godzinę a dziś półtorej ![]() tylko że młoda ma akcje typu "rozedrę się wniebogłosy niech wiedzą że żyje i tu jestem" ja wtedy panikuje i nie wiem co mam robić ![]() iweczka ja przemywałam na odwrót od zewnętrznej do wewnętrznej strony montii napisz mi proszę jak ci się sprawuje karuzela ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#637 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a teraz mam wrażenie,że nasz synek od zawsze jest z nami i nie wyobrażam sobie żeby go nie było. ![]() Cytat:
![]() wanilko jestem z niej zadowolona a raczej Fabianek ![]() ![]()
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
a my mamy dziś dzień przebierania się......
Mała dwa razy zwymiotowała to co zjadła, je tak łapczywie ![]() do tego dwa razy się przesikala i przez cały dzień przespała może ze 4 h.......ja już padam :/ co do menu, ja też jem potrawki z kurczaka, indyka z marcheweczką i ziemniaczkami ale podsunęłyście mi pomysł na żurek i pierożki .... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka ma tak,że boi się gdziekolwiek z corka wyjsc, mała ma 3 miesiace, co prawda jest nieznosna no ale oni nawet do nas nie przyjda bo Majka będzie płakać ![]() ![]() ponoć sufit nie ten miała przed oczami dlatego ![]() a mielonego spróbuj a nóż widelec nic nie bedzie sie działo, nie spróbujesz to sie nie przekonasz ![]() a co do tych jajek to raz zjadłam na sniadanie i mała wieczorem marudziła, brzuszek twardy i kupka szła z wielkim pręzeniem ale nie skojarzyłam ,że to od jajek. następnie za 3 dni znowu na śniadanie zjadłam jajka i było to samo i dopiero wtedy skojarzyłam że to na pewno od jajek bo nic innego nie jadłam coby mogło jej nie podpasowac ![]() iza chyba każda z nas miałą takiego baby bluesa ![]() ja też miałam fazę zabierzcie to dziecko ode mnie niech mi da spokój ![]() okropne wiem, ale zmęczenie robi swoje, a jeszcze jak ona płacze a ja nie wiem dlaczego i nie umiem jej uspokoić to normalnie nic tylko płakać mi się chce razem z nią. ale kochana przejdzie ci to i wtedy juz tylko sama radość ![]() Montii ja też nie wiem jak oprę sie truskawkom ![]() leżą przede mną Jeżyki i sama siebie podziwiam że jeszcze ich nie zjadłam, ale czekolada też ponoć niedobra dla maluszków, no i boję sie ze mała będzie miała problem z kupką ![]() więc ćwiczę moją silną wolę teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
a ja jadłam jeżyki kokosowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na szczęście 'tylko' mała wysypka i już znika, no trudno, przynajmniej wiem ![]() ale na czekoladę nie reaguje źle... ![]() ![]() Lejdis pochwale wam się co dostałam od moich dwóch psiapsiółek ![]() torcik z pampersów + ciuszki , 2 zestawy bodziaki i fajne spodeneczki i czapeczki I love mum oraz i love dad ![]() dodatkowo paka pampersów i słodkości dla mnie ![]()
![]() |
#643 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
![]() ![]() ![]() ![]() Monti ale Ci kumpele pomysłowy prezent zafundowały super ![]() ![]() Dziewczyny jak często zmieniacie swoim dzieciaczkom pampersa w nocy? Ja zmieniam raz i zastanawiam się czy jest ok. Dupkę Alan ma super więc myślę sobie że raz jest wystarczająco zwłaszcza, że nie lubię Go rozbudzać a przy przewijaniu tak się dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() montii superasny prezent!!!! ![]() ![]() aaa i dostałam jedną pościel, nawet fajna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Wtajemniczenie
|
patrycja_22 przewijam tyle razy ile mała wstaje do jedzenia czyli 2-3 razy. Najpierw biore ją na przewijak a potem karmię. Czasami ma tylko nasikane w pampersie, ale jakbym nie zmieniła to będzie się wiercić za chwile.
Montii super ten torcik, pomysłowy, a pampersy napewno się przydają. Nam narazie rodzina dała kase by kupić co chcemy małej no i kupiłam za to rogal do karmienia i dużą paczkę pampersów. Ewelqa1985 najadłam się kanapek z Nutellą, coś słodkiego czekoladowego już nie pamiętam i faktycznie "zatkało" mnie a mała robiła dalej często i dużo :P Castia to życzę smacznego ![]() Na jakim podłożu kładziecie maluszki jak odwracacie je na brzuszek? Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-03-29 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Oj ja bym wcięła nutellę, ale muszę zrzucić to sadło...
![]() ![]() Za to malutki tylko raz się w nocy obudził i teraz po 6, więc całkiem się wyspałam ![]() Dziewczyny, a czy zamierzacie stosować hormony po połogu? Ja się zastanawiam, na początku nie chciałam, bo i tak za 1,5 roku będziemy się starać o drugie dziecko, ale z drugiej strony z gumami trochę strach, a przecież trzeba jednak ze względów bezpieczeństwa odczekać ren rok. A z drugiej strony po hormonach ostatnio wszystko mi się rozregulowało i nie wiem co mam robić... A malutki kończy dzisiaj 4 tygodnie...jak ten czas zapyla :P |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
pytałam właśnie pare postów wyzej o tabletki. U nas jest tak że gumki odpadają bo ktoś ma na nie uczulenie ale nie wyczailiśmy kto
![]() ![]() biore się za prasowanie ciuszków od małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Wtajemniczenie
|
WITAM MAMUSIE!Mam nadzieje,że niedlugo do was dołączę
![]() Dziewczyny mam pytanie-w co powinnam sie zaopatrzyć w aptece,żeby mieć potrzebne rzeczy dla dziecka nawet na wszelki wypadek.Nie mamy teraz samochodu i mógłby być kłopot z dotarciem do apteki np.w nocy.Poradzi któraś?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
coralady
ja mam z apteki: 1.sol fizjologiczna 5ml po otwarciu wazne 24h i do wyrzucenia bo nie maja konserwantow 2.kompresy jałowe5x5 pakowane po 3sztk. do pepka 3.octenisept lub spirytus do pępka 4.espumisan lub bobotic kroplelki na wzdecia 5.herbatka koperkowa z hippa od 1tyg.zycia 6.plantex to mozesz wziasc na wzdecia zamiast hippa tez na bazie kopru 7.sudocrem na odparzenia 8.np.linomag do pupy 9.viburkol czopki homeopatyczne od 1 dnia zycia w razie niepokoju mozna podawac przy kolkach,ząbkowaniu to chyba wszystko ![]()
![]() |
#650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |||
Zadomowienie
|
nawet nie piszę jaką miałam noc bo nie chce nawet sobie tego przypominać
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja zmieniam co karmienie więc wychodzi ok 3 pampersów w nocy Cytat:
o rany ![]() ![]()
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie bo właśnie chcę kupić Bepanthen na brodawki i czy lepsza maść czy krem ![]() co wy używacie ?
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sprawdza się, ranki miałam tylko na początku karmienia, a tak to sutki w porządku. zahartowane już są ![]() wanilia u mnie to samo, noc okropna ![]() mała wstała 00.30 i z jedzeniem, odbijaniem zasypianiem zeszło jej do 3.40. i o 5 znowu wstała ![]() byłyśmy na spacerku, zasnęła jak kamień nawet rozbieranie jej nie obudziło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Rozeznanie
|
blackrose tylko, że Alan budzi się zazwyczaj tylko raz na karmienie i wtedy właśnie Go przewijam. Mam nadzieję, że to wystarczy bo jak na razie nie ma żadnych odparzeń a pupcia wygląda bardzo dobrze
![]() Castia daje Ci ta Twoja malutka popalić w nocy ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-29 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
witam, ja dziś od 4 nie śpie
![]() my dziś kończymy 2 tygodnie ![]() TYmek wczoraj w czasie kąpieli, jak zwykle miał spazmy i dzikie wrzaski-maasakra, ale zrobil kupke do wanienki, myslalam ze tż zastrzele!!! bo jak małego rozbierał to była lekko brudna pieluszka,wiec wystarczylo poczekac az sie akcja rozkreci, no ale on nie pomyslal!wiec bylo ciekawie,ach bezcenne ![]() ![]() izabela ja tez sobie nie wyobrażałam życia z dzieckiem, teraz sobie nie wyobrazam bez niego, baby blues minal na szczescie. ale to bylo straszne polozyli dzidzie kolo mnie a ja nic, a ni potrzeby dotknac przytulic, tym bardziej ze nie karmilam. to nic mnie do dziecka nie ciagnelo. i to wszystko wbrew logicznemu mysleniu i rozumowi!!! jeszcze kilka dni i ci przejdzie.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-03-29 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Rozeznanie
|
wanilia83, Castia nasze dzieci chyba się umówiły, aby dać nam popalić w nocy. Moja wojowała od 0:30 do 3, potem od 4 do 5, od 7 do 11. W końcu wpakowałam ją w wózek i na spacer. Usnęła i śpi jeszcze po powrocie
![]() ![]()
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
U mnie też kolejna nieprzesapana noc :/ Mała w ogóle nie chce spac. Po cycku ciągle jest głodna i w ciągu dnia dokarmiam ją butelką. Wolałabym zdecydowac sie na jedno,ale okaze się jutro,bo idziemy do lekarza. Powiem Wam,że ja juz też zcasem mam naerwice jak mała ciągle płacze... dzisiaj już sklinałam na nią pod nosem...
![]()
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
super,że prezent wam się podobał mnie również
![]() Lejdis ja dołączam do niewyspanych, jak na złość z rana na uczelnie a mój kurczaczek stwierdził ,że nie nie chce spac w łóżeczku ![]() zawsze normalnie zasypiał sam a nagle łóżeczko beee nie miałam siły z nim walczyć i wzięłam go do siebie w końcu i w efekcie nie wyspałam się bo ten maluch wierci się strasznie. dziewczyny czy wasze dzieci wydają dziwne odgłosy w czasie snu? ![]() ostatnio Fabian spał w łóżeczku i nagle krzyk ! prawie nogi połamałam w przedpokoju a on dalej smacznie śpi... albo przed momentem zaczął tak oddychać jakby biegł, uciekał , później jakieś 'aaa' i grymas uśmiechu i dalej spać... myślałam ,że się posikam ![]() co do tabletek to też nie wiem, chcę ale dla karmiących są inne no i boje się również eksperymentować ;/ a wkładki się boję.... yyy miała któraś z Was?
#660 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też chcętnie dowiem się czegoś na temat wkładki jak są jakieś doświadczone mamy tutaj w tym |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.