![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 753
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
ja polecam dodac serek wiejski do owsianki,bo fajnie smakuje ![]()
![]() |
#662 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
a moje ?? a moje ktos oceni i doradzi ?? Zostalo pominiete na poprzedniej stronie
![]() ![]()
#663 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
37 godzin bez snu, wreszcie w domu, idê spaæ, ale wrzucê, bo lubiê mieæ spojrzenie na to co jem.
U. podró¿ne. 1¶n - 4 rano? ![]() 2¶n - parê truskawek, parê kawa³ków melona, borówki. obiad 1 - pó³ miseczki ¿urku, jeden krokiet z kapust± i grzybami, 1/3 bu³ki z szynk±, musztard± i pomidorem. obiad 2 - miseczka gulaszowej bez ziemniaków, du¿o miêsa i marchewki, 100 g tatra z marynowanego ³ososia, ³oso¶, cytryna, kapary, cebulka, ogórek. kolacja - 2 filety ¶ledziowe w sosie jogurtowym. a teraz spaæ. ![]() Of. kocham dom, pyszne, urozmaicone jedzenie siê szykuje, ach. ![]()
#664 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Pyszne i lu¼ne Utrzymanie
![]() ¦niadanie: kilka jab³kowych placuszków owsianych posmarowanych twaro¿kiem pó³t³ustym i domowej roboty d¿emem truskawkowym; zbo¿ówka z mlekiem i miodem II ¶niadanie: sa³atka z miksu sa³at, grillowanego indyka, papryki, pomidora, czerwonej cebuli i przypraw, skropiona oliw± z oliwek; kromka razowca z mas³em czosnkowym; herbata malinowa Obiad: kurczak po chiñsku z warzywami i nerkowcami; pó³ woreczka br±zowego ry¿u Podwieczorek: koktajl z mleka 2%, banana, miodu i gorzkiej czekolady; miseczka pistacji Kolacja: omlet z m±ki pszennej pe³noziarnistej z papryk±, pieczarkami, szynk± drobiow± i serem ¿ó³tym, polany ketchupem; zielona herbata + w miêdzyczasie 2l wody i szklanka Pepsi Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-03-31 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Kurcze, ale mi siê komplement trafi³ ^^ dziêki bardzo
![]() ![]()
![]() |
#667 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
R: (ale znów tyje)
I(7;20).dwie kromki razowca. po³owa wie¶niaka, sa³atka, pomidor, ogórek, rzodkiewki, szczypior, jab³ko II.(11;35)kefir 400g, pomarañcza III.(15;00)dorsz sma¿ony z warzywami(du¿o) na oleju z pestek winogron IV.(19)reszta wie¶niaka+jajo i bia³ko+3³ otr±b i warzywa jak w ¶niadaniu woda, czerwona herbata, koper w³oski i kilka jaki¶ owocowych czy tam czarnych.
#668 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
R-ka ( wczorajsza):
¦niadanie: Kasza jaglana ( 50 G) z pra¿onym jab³kiem i cynamonem na mleku 1,5 % z ³y¿k± cukru trzcinowego 2 ¦niadanie: Serek wiejski z cebul±, mieszank± kie³ków i zio³ami z ciê¿k± prawdziw± grachamk± Obiad: Indyk (du¿y, normalny filet)w sosie pomidorowym duszony z mieszank± warzyw na oleju z pestek z makaronem z m±ki durum ( ponad 40g makaronu) Kolacja: Filet wêdzonego pstr±ga z twaro¿kiem chudym wymieszanym z kie³ami sa³at± papryk± ¿ó³t± i zio³ami Bardzo proszê o opinie czy to jest poprawna redukcja ![]() 4 posi³ki, bo wcze¶nie posz³am spaæ Edytowane przez zakochana_bez Czas edycji: 2011-04-01 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 461
|
![]() I: 1kromka razowca z mas³em i zielonym ogórkiem, jogurt naturalny z 2 ³y¿kami otrêbów ¿ytnich II: activia naturalna do picia, obwarzanek z sezamem (wiem wiem, redukcja ale tym razem tak wysz³o i ju¿) III: rybka pieczona w folii, 2ma³e ziemniaki (równie¿ z folii), du¿o surówki z kiszonej kapusty i marchewki <3 IV: pó³ grahamki z sa³at± V: wie¶niak z p³atkami migda³owymi |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
brak owoców ma³o warzyw ma³o bia³ka i ogólnie ma³e te Twoje posi³ki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Cytat:
![]() Redukcja / Utrzymanie I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzcinowego, ok. 100g serka wiejskiego, jab³ko; Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika; II. 3 kromki chleba orkiszowego z szynk± drobiow± i mas³em 2x45min w-f, na jednym si³ownia - ci±gle rower stacjonarny i orbitrek III. 2 kromki chleba orkiszowego - jw IV. Gulasz z piersi z kurczaka, ziemniaki gotowane na parze, jab³ko prawie 2 1/2 godziny jazdy na rowerze V. Serek wiejski / serek homo, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y) Znów zero warzyw, ale zabrak³o zupy (i ewentualnie innych zjadalnych dla mnie rzeczy warzywnych ![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to chyba rozkrêci³am sobie metabolizm! Wcze¶niej waga nie chcia³a spadaæ na 1500kcal, czy nawet mniej, a teraz nawet trochê spada przy 2000-2300 (nie, nie liczê codziennie kcal ani nic z tych rzeczy, raz policzy³am, by mniej wiecej wiedziec ile ju¿ tego jest). Kurcze, ciesze siê ![]() Edit: Wiem, ¿e przy takiej dawce ruchu jak dzisiaj powinnam zje¶æ wiêcej, ale nie mia³am pojêcia, ¿e ta wycieczka rowerowa nie bêdzie mia³a koñca ![]()
"Porównywanie kogo¶ do chor±giewki na dachu zdradza brak wyobra¼ni: widzi siê tylko obroty, nie za¶ intencje: koniec strza³ki, który chce zatrzymaæ siê i pozostaæ w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-04-01 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() ![]()
It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul. ![]() Edytowane przez Bloody_ Czas edycji: 2011-04-01 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
ca³y dzieñ jestem g³odna. 1¶n - twaro¿ek wiejski z pi±tnicy, 1/3 ¿ytniej bu³ki z camembertem i pomidorem, druga czê¶æ z szynk± z indyka, chrzanem i pomidorem. 2¶n - dwie czê¶ci bu³ki z nutell± i mas³em orzechowym, ![]() obiad - ma³a porcja pe³noziarnistych lanych klusek z sosem ¶mietanowo - pieczarkowym, ³y¿ka buraczków, pó³ kubka jogurtu. podwieczorek - trochê twarogu wymieszanego z ³y¿k± jogurtu naturalnego, gar¶æ ¿urawiny, dwie kostki ciemnej czekolady, jedna czê¶æ bu³ki z nutell± i mas³em orzechowym. kolacja - wie¶niak 200g. i mam nadziejê, ¿e nic wiêcej mi siê nie trafi...
#674 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze P
¦niadanie. 2 kromki chleba obie z mas³em jedna z sa³at±, szynka z indyka i pomidorem druga z d¿emem niskos³odzonym 2¦niadanie. jogurt pitny (330ml) 3¦niadanie. Kaszka manna Smakija (130g) plus du¿e jab³ko Obiad. 1/2 woreczka ry¿u bia³ego z gulaszem (mieso z indyka i kurczaka sma¿one na oliwie i dodany do niego fix do gulaszu) plus ogórek kiszony Podwieczorek. Budyñ czekoladowy dr.oetkera "s³odka chwila" z szklank± p³atków kukurydzianych Kolacja Fritatta warzywna zapiekana z serem polana ketchuppem (zrobiona z 2 jajek, ³y¿ki bu³ki tartej, papryki, pomidora, cebuli, przypraw, sera - usmarzona na oliwie z oliwek ) ![]() pi³am jeszcze oprocz herbat i wody, szklanke soku owocowego ![]() u¶miecham sie o ocenke ![]() ![]()
#675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziêkujê, ok, na jutro ju¿ mam bielucha do ¶niadania ![]() pomidory by³y z puszki takie krojone, w sk³adzie tylko one i sól ![]() nie wiem czy chudnê, dopiero zaczynam, zobaczymy za tydzieñ ![]() ![]() ¿eby nei by³o ot- jad³ospis z dzi¶: Rka: ¦niadanie: kasza jaglana 50 g i mleko 1,5% z mandarynk± i garstk± rodzynek Drugie ¶niadanie: grachamka z filetem wêdzonym z makreli i warzywami Obiad: Filet z tilapii zrobiony na patelni z kapust± kiszon± i 40 g makaronu z m±ki durum Podwieczorek: domowa galaretka z nerkowcami i migda³ami i laskowymi Kolacja: Jaja na twardo z warzywami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
O, mnie siê ten jad³ospis bardzo podoba, moje smaki
![]() ![]() ¦niadanie : micha p³atków z domowym musli, jab³ko, kostka gorzkiej czekolady II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista z serkiem kanapkowym (niskot³uszczowym), wêdlin± i ogórkiem zielonym, owoc granatu, kostka gorzkiej czekolady Obiad: domowy ¿urek (kubek), filet z indyka upieczony z plastrem sera 13 % (bez wêgli, bo czu³am siê bardzo ciê¿ko) Podwieczorek: fili¿anka kisielu poziomkowego bez cukru, gar¶æ orzeszków ziemnych Kolacja: omlet z 2 jajek z szynk± i cebulk± ![]()
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE:
1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, jogurt naturalny 150g, truskawki mro¿one, gar¶æ orzechów w³oskich, ³ycha rodzynek, ³y¿eczka miodu) 2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane serkiem ¶mietankowym z plastrem sera topionego Gouda, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± du¿e jab³ko 3. 2 ga³ki lodów w wafelku: orzech i jogurt 4. Makaron spaghetti pe³noziarnisty z piersi± kurczaka duszon± z pieczarkami, cebulk± i przyprawami (du¿a porcja) 5. 2 kromki chleba graham- ka¿da posmarowana serkiem ¶mietankowym z plastrem polêdwicy drobiowej, jajem na twardo, ogórkiem ¶wie¿ym i rzodkiewk± I jak? ![]()
#678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kaszê najpierw p³uczê zimn± wod±,pó¼niej wyparzam wrz±tkiem by pozbyæ siê goryczki, solê i gotujê pó³ na pó³ z mlekiem-jest bardzo zdrowa i pomocna przy odchudzaniu-czy¶ci organizm z toksyn i jako jedyna z kasz zawiera krzemionkê ( super na w³osy, paznokcie i cerê) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 636
|
Cytat:
![]() I jeszcze zapytam, co to za kisiel? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 260
|
R
5 rano- jab³ko, mandarynka ( nie panujê nad tym ![]() ¶niadanie (10) - owsianka z trzech ³y¿ek kaszy z owsa nagiego, trzech ³y¿ek zarodków pszennych i 70 g twarodu, kilka rodzynek, cynamon na mleku 0,5 % z dodatkiem slodzika (czy s³odzik mo¿e byæ na redukcji?) obiad - grochówka (groch, ziemniaki, seler, marchewka) z 70 g piersi z kurczaka podwieczorek - 50 g tuñczyka na ³y¿eczce oliwy z oliwek w pomidorach i papryce, klka migda³ów kolacja - tuñczyk (100 g) z papryk± Edytowane przez Dosiaczek 7 Czas edycji: 2011-04-01 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Cytat:
![]()
![]() |
#682 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
mam pytanie
; czy na RRRRRRRRRRRRRRr od czasu do czasu mozna zjesc kaszanke?? wydaje mi sie,ze nie ale wole sie upewnic |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Pe
¦: 2 kromki razowego: 1-z mas³em orzechowym crunchy i d¿emem truskwkowym, 2- z serkiem topionym paprykowym z sa³at±, pomidorem, bazyli± i szczypiorem. 6³ musli crunchy ze szklank± mleka (w ten oto sposób mi siê skoñczy³o ![]() ![]() II¦: berliso jab³kowe, bu³a z ziarnami z mas³em, serem, sa³at±, pomidorem, szczypiorem i bazyli±. Ob: Talerz gêstej grzybowej zabielanej z kluskami. P: Warstwowo - banan, jogurt nat., kiwi, czekolada gorzka pokruszona, pokruszone herbatniki (wysz³a porz±dna porcja ![]() ![]() K: 2 kromki razowego z mas³em: 1- z serem salami i pomidorem, bazyli±; 2 - z mas³em i z sa³atk± pikantn± z makreli(du¿o) + ogromna gar¶æ mieszanki studenckiej. Nie umiem siê przemóc do 3 kromek. ;/// choæ jada³am tak zawsze na U.. Po: kisiel truskawkowy, którego jakim¶ cudem dzi¶ nie zjad³am. ![]() I jak? ![]() ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-04-01 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
bardzo mi zale¿y.proszê o radê. by³am u lekarza kaza³ mi niestety stosowaæ olej rycynowy i je¶æ du¿o surowych jab³ek oraz t³uste ryby i orzchy-w sporych ilo¶ciach....(po 8dni sie nie wypró¿ni³am)
wiêc dzisiejszy (wiem ¿e masakra ale wyjê z bólu, nie wy³azi³am z ³ó¿ka polaz³am tylko do lekarza bo my¶la³am ¿e umieram! ![]() eR. woda z cytryn± i miodem kawa i grucha I.dwie kromy razowca ze s³onecznikiem,po³owa wie¶niaka, sa³ata, pomidor, ogór, szczypior, rzodkiew; inka z duz± ilo¶ci± mleka II.kefir 400g, b.du¿a pomarañcza III.po³owa makreli, filet z dorsza duszony w warzywach (2marchwie, pietrucha, por, cebula i pomidory); pó³ jab³ka IV.reszta wie¶niaka ze sniadania (czyli ok.po³owa), ogórek szczypiorek i trochê jab³ka. +dwie ³y¿ki oleju rycynowego(nie mog³am nic wiêcej wcisn±æ) woda,koper,czerwona herbata i inne herbaty na jutro... woda z miodem i cytryn± kawa i grucha I.owsianka (3³ p³, 2³ otr±b na mleko-wodzie) +4suszone ¶liwki, 2³ychy ¿urawiny suszonej i wie¶niak; II.po³owa du¿ego jogurtu nat. (czyli na oko 170g) + du¿e jab³ko albo dwa i dwie ³ychy siemienia (jak mam je zmieliæ je¶li nie mam m³ynka do kawy?) i cynamon III.du¿a pier¶ z kurczaka zapiekana ze spor± ilo¶ci± twarogu, szpinaku, i wszysko z olejem z pestek winogron; warzywa na patelniê; IV.jajecznica z dwóch jaj z twarogiem i warzywami/ ca³a makrela( 200g w skórce) I warzywa I co bêdzie to to? ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-04-01 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
![]()
Dzisiejsze U
![]() ¦niadanie-owsianka na mleku z fur± p³atków nesquik 2 ¶niadanie-kanapka : 2 kromki razowca z szynk± drobiow±+paluch Twixa (na pó³ z kumpel± ;P) Obiad-ziemniaczki pieczone+3 pierogi ruskie ;D Podwieczorek-trochê czipsów pieczonych lays,nie ca³e 2 ma³e opakowania skittles sour ;D <3+trochê cha³ki (tak sobie odrywane od bochenka) Kolacja-grahamka z serkiem topionym+sporo mieszanki studenckiej i trochê p³atków Cheerios (takie jakie¶ wielozbo¿owe chyba ;D) +ma³y talerzyk kalafiora z bu³k± tart±,zapieczonego pod mozzarell± ;P I jak dzisiaj ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
hej
![]() 1. Owsianka 4 ³ychy, 1 otr±b, gar¶æ rodzynek ![]() ![]() 2. 2 kromki pumpernikla, spore ob³o¿enie szynki, ogórek 3. serek wiejski z gar¶ci± migda³ów, ³y¿eczka kakao 4. Udko z piekarnika, jajko 1h bie¿ni - teoretycznie spalone 500 kalorii ![]() 5. Braki w lodówce - jajecznica - 3 jajka z czego jedno tylko ¿ó³tko, szynka, cebulka 6. Sporo wêdzonej makreli Co o tym my¶licie? zerknie w koñcu na mnie kto¶? ![]() ![]()
#687 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze P
¦niadanie. 2 paróweczki z indyka morlinki + du¿a kromka chleba z mas³em i pomidorem 2¦niadanie. batonik musli +2 spore ¶liwki ![]() 3¦niadanie. kanapka z 2 kromek chleba z ziarnami z margaryna (ram±), szynka z indyka i papryk± <- na szybko by³o Obiad. 1/2 woreczka ry¿u br±zowego, jedna rybka z przymaku rybnego z serem FROSTY i 250g broku³u <- sama musia³am wykombinowac z tego co bylo + szklanka soku owocowego ;P Podwieczorek. duuuu¿y jogurt jogobella truskawkowy (330g) Kolacja 3 kromki chleba razowego wszystkie z mas³em dwie mniejsze z sa³at±, szynka i pomidorem ta trzecia big kroma ![]() i jeszcze jedna szklanka soku owocowego wpad³a ![]() Pokusi siê ktos o ocenke ?? ![]()
![]() |
#688 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-04-02 o 08:38 Powód: literówka ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moje wczorajsze U: 1. 5 ³y¿ek owsianych p³atków, gar¶æ otrêbów, banan zmiksowany z 2 ³y¿kami jogurtu naturalnego, pó³ szklanki mleka, gar¶æ rodzynków, mini mandarynka <--- to wszystko zmieszane ![]() 2. mini bu³eczka z ziarnami, z mas³em: 1 po³ówka z wêdlin± drobiow± i twarogiem, pomidor, 2 z d¿emem porzeczkowym i twarogiem, jab³ko kawa z cynamonem 3. go³±bek z ziemniakami, szkl soku 4. kinder niespodzianka, big jab³ko (w biegu) 5. bu³ka orkiszowa z wêdlin±, serem ¿ó³tym, serkiem zio³owym do smarowania i pomidorem, herbata potem 3 mini jab³uszka ![]() i jak? ;> |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.