Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-30, 20:27   #631
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Uuu
  • grahamka z mas³em, d¿emem truskawkowym, jajo na miêkko + szklanka mleka 1,5%...jab³ko
  • 1/2 wêdzonej makreli, 2 kromki razowca z chrzanem, szynk± chud±, majonezem, serem ¿ó³tym
  • barszcz domowy, z makaronem (ilo¶æ ¶ladowa, ale by³..) + hot-dog z keczupem
  • serek wiejski 200g , wkrojony ogórek, pomidor, czosnek, bu³ka jasna z tuñczykiem i pomidorem

aha. i Snickers - ok. 14..
ocenicie???????

Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:37   #632
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Tak te¿ mi siê zdaje. ;o

~mog³abym prosiæ o opiniê?
heh, ale dosta³a¶ ju¿ dwie lub wiêcej nawet. :P

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:49   #633
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Ale to siê nie liczy Nie dotyczy³o bezpo¶rednio jad³ospisu

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2011-03-30 o 21:00
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:56   #634
zakochana_bez
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Cytat:
Ale to siê nie liczy Nie dotyczy³o bezpo¶rednio jad³ospisu
skomplikowana & ervisha in 1
zakochana_bez jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 21:02   #635
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakochana_bez Poka¿ wiadomo¶æ
skomplikowana & ervisha in 1

wypraszam sobie
Faktycznie ze mn± tak ¼le..? Ku*wa spadam st±d, bo siê to ¼le dla mnie skoñczy jeszcze.
¯egnam.
Stary 2011-03-30, 21:06   #636
zakochana_bez
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

przepraszam, ale ca³e to podbijanie jad³a, proszenie o komentarze i chêæ hmm pochwa³y pachnie mi w³a¶nie tymi dwiema s³ynnymi u¿ytkowniczkami tego forum ...

spadaj, zajmij siê czym¶, na zdrowie

eh dopisze jeszcze moje r na jutro, ¿eby nie by³o otu- biorê siê za siebie, bo ci±gle zaczynam i nei mogê schudn±æ- proszê Was o pomoc i komentarze

*¶niadanie: kasza jaglana ( du¿a miska) mleko 1,5% pra¿one jab³ko, ³y¿ka cukru trzcinowego
*2¶niadanie: serek wiejski z kie³akami i pomidorem
*obiad: indyk w warzywach z makaronem z m±ki durum ( makaronu 50 g)
*podwieczorek: jakie¶ orzeszki i co¶ do tego ale nie wiem co bo na nabia³ ju¿ patrzeæ nei mogê
*kolacjamlet z miêsem jakim¶ i warzywami

i jak?

Edytowane przez zakochana_bez
Czas edycji: 2011-03-30 o 21:14
zakochana_bez jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 21:12   #637
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakochana_bez Poka¿ wiadomo¶æ
przepraszam, ale ca³e to podbijanie jad³a, proszenie o komentarze i chêæ hmm pochwa³y pachnie mi w³a¶nie tymi dwiema s³ynnymi u¿ytkowniczkami tego forum ...

spadaj, zajmij siê czym¶, na zdrowie

Podbijam, bo chcê zobaczyæ ocenê jak najszybciej i wy³±czyæ tê stronê, zaj±æ siê innymi sprawami i wiedzieæ, ¿e fajnie, ¿e jest takie forum, na którym ludzie siê wspieraj±.
Ale chyba faktycznie trzeba trochê ograniczyæ.. Koniec z podbijaniem, proszeniem, wstawiê to wstawiê, nie to nie. Bêdzie ocena -mi³o, nie- ¶wiat siê nie zawali. Nie przejmuê siê tym a¿ tak.
Dobra ;] Spadam.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 22:12   #638
_Kaitlyn_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

emelie- dzieki za ocenke

Dzisiejsza R:
¦NIADANIE : owsianka(na wodzie bo mleko sie skonczylo, 3 ³yzki p³atków owsianych, ³y¿eczka rodzynek, ³y¿ka otrêbów pszennych, ³y¿ka otrebow owsianych, starte jab³ko, cynamon). Czerwona herbata.

II¦NIADANIE: grahamka z serkiem bia³ym (taki do smarowania), plastrem szynki z indyka, zielonym ogórkiem, activia do picia, lu go.

OBIAD: Sznycel z indyka na parze, 1/3 broku³a na parze

KOLACJA: Grahamka z szynk± i ogórkiem zielonym. No i nieszczêsny p±czek wpad³ bo mnie d³ugo kusili :/

No ale na usprawiedliwienie mam godzinne rowery na fitnesie oraz godzinny nordic walking

Poproszê o ocene
_Kaitlyn_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 23:38   #639
Delli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 401

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

agnieszka powinna knajpê za³o¿yæ ^^

w ogole brakuje mi knajpek ze zdrowym ¿are³kiem w Polsce
Szczególnie na ¦l±sku
Stary 2011-03-31, 07:18   #640
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 461

R (dzi¶ trochê przyjemno¶ci w tej erce ale testujê swój organizm, waga w koñcu posz³a w dó³)

I: 2kromki razowca z ogórkiem i sa³at±, jab³ko
II: serek homo z 2 ³y¿kami otrêbów ¿ytnich, 2 kostki czekolady z orzechami
III: broku³y z migda³ami, ry¿ br±zowy, pier¶ z kurczaka
IV: ma³a porcja galaretki
V: 2jajka na twardo, ma³a kromka razowca z mas³em do przegryzienia
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 07:20   #641
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Podbijam :P

Moje wczorajsze P, oceni kto¶ ?? Powinno byc ok 2000 kcal... jest??

S. 2 du¿e kromki razowego z mas³em, polêdwica z indyka (3 plastry), 2 pomidorki koktajlowe

2S. jogurt pitny truskawkowy Twist (250ml)

3S. Bu³ka fiñska (z ziarnami s³onecznika) z mas³em, szynka z indyka i pomidorem

O. 1,5 fileta z mintaja z serem w panierce (takie jak przysmak rybny z serem Frosty - ok.330kcal) 250g broku³u, 2 ziemniaki z sosem + jab³ko

P. Serek wiejski (200g) z wkrojonym bananem i szczypt± cynamonu

K. Bu³ka fiñska jw. ka¿da po³owa z mas³em szynk± i zó³tym serem + 2 pomidorki koktajlowe

Po wpad³o kilka migda³ów

Jak jest dzisiaj lepiej ???

Prosze o ocenke i ewentualne poprawki

Oprocz tego mam pytanie czy tak roz³o¿one posi³ki na 6 jest dobrze ?? bo jak mia³am 5 to zawsze jad³am za ma³o... a wczoraj da³am rade :P

Nora_Grey ja tez zrezygnowalam z dietetyczki bo na sniadanie mi np. przepisa³a szklanke mleka z 30g musli na drugie byla bu³ka itd no to troszke dziwnie i ca³y tydzieñ na musli... monotonia :// a ile wa¿ysz kochana obecnie?? A tak wgl. Twoje jad³ospisy strasznie mi sie podobaj± teraz... wczesniej jak ogl±da³am by³y marne ale widac checi i wszystko
Stary 2011-03-31, 07:49   #642
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

Cytat:
Peee (chocia¿ tego nie wiem)

¦: 2 kromki chleba 7 ziaren z mas³em: z wêdlin±, sa³at±, pomidorem, szczypiorem, bazyli± i.. za chiny ludowe nie mogê sobie przypomnieæ z czym by³a druga... z serkiem topionym chyba.To siê chwali, dobrze, ¿e nie skupiasz siê na tym maksymalnie + 5 ³ych musli orzechowego z owocami crunchy ze szklank± mleka, banan pyszno¶ci

II¦: Truskawkowy Froop, bu³ka z ziarnami z mas³em, serem capressopodobnym z ogromem d¿emu ananas-marakuja-mango, sok pycholandia z biedry. ok

O: Pieczone miêso z indyka (sporo) ziemniaki, du¿o s³odkich buraczków robionych przez mi³o¶æ mojego dziadka , ogórek kiszony. buraaaki <3

P: Jogobella panacotta jagodowa uwielbiam! + rodzynki, kisiel o smaku owoców le¶nych (jakie¶ uzale¿nienie od kisieli/ki¶li?) odrobina mieszanki studenckiej. ok

K: Wie¶niak z pomidorem, bazyli±, szczypiorem + 2 kromki chleba 7 ziaren z mas³em, jedna z szynk± w galarecie z warzywkami i majonezem.
fajnie, ¿e wpad³ majonez ;P jakby¶ da³a radê 3 kromy to by³oby w ogóle ach i och, ale ogólnie jest ok

Kto¶ zerknie, bêdzie mi mi³o

p.s
otrzyma³am dietê od pani dietetyk i wg. niej mam ju¿ teraz dodatkowo zacz±æ æwiczyæ w domu min. 3x w tygodniu + chodziæ na si³owniê, ''bo inaczej przybiorê w t³uszcz'' a w diecie na ¶niadanie mam wypisan± najmniejsz± ilo¶æ kalorii. To jest chyba jaka¶ kpina? Nie wiem, mo¿e siê nie znam, ale przecie¿ na ¶niadanie powinno byæ najwiêcej.. a ona mi daje mniej ni¿ na podwieczorek? I czy nie za szybko na æwiczenia?
Wybaczcie za OT ale co¶ mi nie pasuje..
Sama nie wiem, czy siê ¶miaæ, czy p³akaæ. ;P Kaza³a Ci æwiczyæ przy tak niskiej wadze? OMG! Zmieñ j± kochana, serio. ;P
Dla porównania, ka¿da dietetyczka, u której by³am, kaza³a mi najpierw przytyæ, a o æwiczeniach póki co zapomnieæ. ;P
Sk±d Ty j± wytrzasnê³a¶? ;D

Moje wczorajsze, mam nadziejê, U:

1. 5 ³y¿ek owsianych, garstka otrêbów, banan ¶redni, trochê rodzynków i resztka orzechów (skoñczy³y mi siê ( ), cynamon / kawa z mlekiem
2. jogurt Ale owoc! waniliowo brzoskwiniowy , gar¶æ rodzynków, jab³ko
3. 2 nale¶niki z m±ki orkiszowej z twarogiem zmieszanym z pomidorem i szczypiorkiem i przyprawami, szkl soku pomarañczowego
4. 2 ga³ki lodów w Grycanie (cafe latte i sorbet wi¶niowy, jami ;p )
5. bu³eczka orkiszowa z mas³em, wêdlin±, twarogiem, pomidorem, kromka chleba pszennego z mas³em, serem ¿ó³tym i pomidorem, herbata jab³ko - cynamon
potem dwa mini jab³ka i mandarynka

Pokusi siê kto¶ o ocenê? Izaa?
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:48   #643
Ewelajna140
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 445

U

I 3 tosty francuskie (1 du¿e jajko, mleko, przyprawy, olej do sma¿enia) + pomidor
II sk³adana kanapka (2 kromki mieszanego, mas³o, wêdlina, papryka, pomidor), jab³ko
III jab³ko, opakowanie ciastek 'Lu GO'
IV pieczone ziemniaki i filet z indyka, sa³atka (pekiñska, papryka, pomidor, kukurydza, ogórek, cebulka, zio³a, oliwa)
V du¿y jogurt naturalny + wiórki kokosowe + migda³y + s³onecznik

do picia w ci±gu dnia kawa z mlekiem, herbata i rooibos

Stary 2011-03-31, 11:56   #644
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
U.
1. 4 kromki razowego chleba z mas³em i wêdzonym ³ososiem, trochê sa³aty, serek wiejski 200g+pomidor
2. grejfrut, owsianka (6³y¿.p³atków,2³y¿ki otrêbów,2 gar¶cie big rodzyn,1/2 banana wszystko na ok.300ml mleka 3,2%) po: druga po³ówka banana, kawka z mlekiem 3,2% i potem inka z mlekiem 3,2%
3. dwie michy gêstego krupniku z du¿± ilo¶ci± warzyw i kasz± gryczan± i ca³± piersi± kurczaka w zupie
4. jab³ko, grejfrut, serek homo, 2 gar¶cie migda³ów i 2 gar¶cie laskowych
5. 3 kromki razowego z mas³em do tego 2 jajka wiejskie na pó³twardo, sa³ata, papryka, pomidor, rzodkiewki

chyba wszystko, proszê o ocenkê
A ja podbijê to wczorajszy.^^
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:11   #645
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Hej wstawiam wczorajsze i przedwczorajsze R z pro¶b± o ocenê

I
¦niadanie : owsianka (5³y¿ek p³atków namoczonych wod± - mleko siê skoñczy³o :P z serkiem wiejskim i domowym d¿emem porzeczkowym)
II ¶niadanie: bu³ka pe³noziarnista z mas³em, wêdlin±, musztard±, jab³ko
Obiad: 2 pe³noziarniste nale¶niki z filetem z indyka i sosem warzywnym
Podwieczorek : jogurt naturalny, du¿a gar¶æ migda³ów
Kolacja: ogromna porcja sa³atki warzywnej z piersi± z kurczaka

II
¦niadanie: jajecznica z 3 wiejskich jaj na ma¶le, dwie kromki razowca
II ¶niadanie: pó³ pe³noziarnistego obwarzanka z domowym d¿emem, pomarañcza
Obiad: Warzywa na patelniê (ok,300 g), filet z kurczaka, pó³ torebki br±zowego ry¿u
Podwieczorek: serek wiejski z gar¶ci± fistaszków
Kolacja: Ryba z puszki z sosem pomidorowym, pomidor

Jutro wa¿enie, zobaczymy, czy bezgrzeszno¶æ skutkuje :P
Stary 2011-03-31, 13:17   #646
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 592

Redukcja / Utrzymanie
Wczorajsze

I. P³atki owsiane, p³atki z amarantusa, ³y¿ka otr±b, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzcinowego, ok. 100g serka wiejskiego, jab³ko;
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 kromki chleba:
- 2 z mas³em, serem, szynk± drobiow± (kanapka)
- 1 z mas³em i szynk± drobiow±
III. Zupa wielowarzywna, kotlet z piersi z kurczaka pieczony, 1/3 woreczka ry¿u br±zowego,
nie wiem, czy nie by³o jeszcze jab³ka
IV. Szklanka mleka sojowego, kromka chleba orkiszowego z jajecznic± z jednego jajka na ma¶le
V. Serek wiejski, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y - sporo, oko³o 40-50g)

W ci±gu dnia oko³o 1 1/2h chodzenia, skakanie w gumê (nie pamietam kiedy ostatnio skaka³am, nie ma to jak powrót do dziecinstwa )

Dzisiejsze

I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzcinowego, ok. 100g serka wiejskiego, ³y¿ka granoli domowej na skosztowanie (pycha), jab³ko;
II. 2 kanapki (4 kromki chleba orkiszowego) - z mas³em i szynk± drobiow±
III. Zupa wielowarzywna, pstr±g gotowany na parze;
40g makaronu orkiszowego z przyprawami
IV. Sok marchwiowy jednodniowy, kromka chleba orkiszowego z jajecznic± z jednego jajka na ma¶le
V. Serek homogenizowany, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y)

30-45 minut chodzenia, oko³o pó³ godziny jazdy na rowerze (do¶æ intensywnej, zmêczy³am siê bardziej ni¿ nie raz po prawie dwóch godzinach ).

... i to prawda, ¿e sport uzale¿nia . Jako¶ taka szczê¶liwsza jestem i mam satysfakcjê, ¿e robiê co¶ dla siebie . A no i co najwa¿niejsze - wiêcej czasu spêdzam z przyjació³mi.

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-03-31 o 19:07
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:25   #647
Junx
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Poproszê o ocenê i wskazówki jak lepiej komponowaæ posi³ki
R
Wczoraj
I: 2 kromki ciemnego pieczywa z mas³em i serkiem topionym, pomidor ca³y, herbata z bratka
II: 1 kromka ciemna z mas³em i jajkiem na twardo z pomidorem, jogurt ma³y naturalny bez cukru, kawa z mlekiem bez cukru
III: 150g ry¿u bia³ego, kawa³ek ¶wie¿ego leszcza pieczonego w folii, warzywa mro¿one duszone na parze, herbata rooibos
IV: serek wiejski light ze s³onecznikiem i arachidami bez soli, herbata pu erh
V: serek homogenizowany naturalny, warzywa mro¿one duszone na parze, herbata zielona, herbata z bratka
+ 60 minut na rolletic

Dzi¶
I: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków z mlekiem 0,5% z rodzynkami, 2 kiwi, herbata z bratka
II: jogurt naturalny bez cukru, kanapka ciemna z twaro¿kiem i mas³em, pêczek rzodkiewek, kawa bez cukru
III: 100g bia³ego ry¿u, udko z kurczaka pieczone w folii, tarte buraczki, duszone pieczarki z cebulk±, herbata rooibos
IV: serek homogenizowany naturalny ze s³onecznikiem i arachidami bez soli, herbata pu erh
V: omlet z 2 jajek, 1 kromka ciemna z mas³em i ogórkiem, herbata owocowa i herbata z bratkiem
+ 45-50 minut szybkiego spaceru po parku

Nie mam za bardzo pomys³ów na kolacjê Co mo¿na zje¶æ ¿eby by³o bia³kowo-warzywne i lekkie?

Edytowane przez Junx
Czas edycji: 2011-03-31 o 15:27
Junx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:02   #648
Dosiaczek 7
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 260

R

6 - jab³ko (zawsze budzê siê nad ranem i jeszcze dobrze nierozbudzona idê do lodówki po co¶ s³odkiego, potem dalej ¶piê)
10 - ¦niadanie – owsianka z 2 ³y¿ek kaszy z owsa nagiego, 2 ³y¿ek zarodków pszennych na mleku 0,5 %
2 kotlety sojowe
40 g chudego twarogu z papryk±
obiad – 160 g pier¶ z kurczaka w sezamie sma¿ona na 2 ³y¿kach oliwy z oliwek, sa³atka z pomidora, papryki i pestek dyni
podwieczorek – kromka pe³noziarnistego chleba z 80 g twarogu. Sa³atka z pomidora i ogórka
kolacja – dwa kotlety sojowe, 100 piersi z kurczaka z czosnkiem, gotowane broku³y

Poproszê o wskazówki

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Edytowane przez Dosiaczek 7
Czas edycji: 2011-03-31 o 16:10
Dosiaczek 7 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:10   #649
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 726

Cytat:
Napisane przez Dosiaczek 7 Poka¿ wiadomo¶æ
R

6 - jab³ko sniadanie pol godziny po wstaniu z lozka
10 - ¦niadanie – owsianka z 2 ³y¿ek kaszy z owsa nagiego, 2 ³y¿ek zarodków pszennych na mleku 0,5 %
2 kotlety sojowe kotlety sojowe i wogole soja nie bardzo na redukcji, w ogole nie trzeba przesadzac z soja
40 g chudego twarogu z papryk± w ciagu dnia przydaloby sie lepsze zrodlo bialka niz nabial.jajka moze?
obiad – 160 g pier¶ z kurczaka w sezamie sma¿ona na 2 ³y¿kach oliwy z oliwek, sa³atka z pomidora, papryki i pestek dyni ok
podwieczorek – kromka pe³noziarnistego chleba z 80 g twarogu. Sa³atka z pomidora i ogórka wegle lepiej ograniczac pod wieczor, ale ujdzie o ile lepsze zrodlo bialka dojdzie
kolacja – dwa kotlety sojowe, 100 piersi z kurczaka z czosnkiem, gotowane broku³y oprocz tych kotletow sojowych to ok, ale ja bym zjadla ta piers wczesniej a na kolacje twarog

Poproszê o wskazówki

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

chudniesz na tym?
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 16:22   #650
Dosiaczek 7
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
chudniesz na tym?
Tak chudnê, choæ czasem waga zatrzymuje siê. A dlaczego soja nie jest dobra na redukcjê? Gorzej jest trawiona?
Stary 2011-03-31, 16:31   #651
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 753

Cytat:
Napisane przez Junx Poka¿ wiadomo¶æ
Poproszê o ocenê i wskazówki jak lepiej komponowaæ posi³ki
R
Wczoraj
I: 2 kromki ciemnego pieczywa z mas³em i serkiem topionym, pomidor ca³y, herbata z bratka serek topiony wywal,daj twaróg/wiesniaka/
II: 1 kromka ciemna z mas³em i jajkiem na twardo z pomidorem, jogurt ma³y naturalny bez cukru, kawa z mlekiem bez cukru
III: 150g ry¿u bia³ego, kawa³ek ¶wie¿ego leszcza pieczonego w folii, warzywa mro¿one duszone na parze, herbata rooibos ry¿ br±zowy zamiast bia³ego,i mo¿e troche mniej niz 150g?
IV: serek wiejski light ze s³onecznikiem i arachidami bez soli, herbata pu erh ³adnie
V: serek homogenizowany naturalny, warzywa mro¿one duszone na parze, herbata zielona, herbata z bratka ok,chociaz nabial juz mialas posilek wyzej,moze jakas rybka albo omlet?
+ 60 minut na rolletic

Dzi¶
I: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków z mlekiem 0,5% z rodzynkami, 2 kiwi, herbata z bratka nie ma bia³ka,3³yzki nie za ma³o jak na sniadanie?
II: jogurt naturalny bez cukru, kanapka ciemna z twaro¿kiem i mas³em, pêczek rzodkiewek, kawa bez cukru ok,chociaz ja bym juz ten jogurt wyrzucila,skoro jest kanapka
III: 100g bia³ego ry¿u, udko z kurczaka pieczone w folii, tarte buraczki, duszone pieczarki z cebulk±, herbata rooibos ry¿ bia³y zamien na br±zowy
IV: serek homogenizowany naturalny ze s³onecznikiem i arachidami bez soli, herbata pu erh ok
V: omlet z 2 jajek, 1 kromka ciemna z mas³em i ogórkiem, herbata owocowa i herbata z bratkiem chleb mozesz juz sobie darowac,lepsze s± bia³kowe kolacje
+ 45-50 minut szybkiego spaceru po parku

Nie mam za bardzo pomys³ów na kolacjê Co mo¿na zje¶æ ¿eby by³o bia³kowo-warzywne i lekkie?
jw. na kolacje-serek wiejski/tunczyk/makrela/pstrag wedzony/omlety/jajecznica z warzywami/twaróg z cynamonem/twaróg z warzywami/sa³atka-tunczyk+wiejski serek, salatka-jajko,serek wiejski,warzywa
rozne s± opcje
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:04   #652
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak chudnê, choæ czasem waga zatrzymuje siê. A dlaczego soja nie jest dobra na redukcjê? Gorzej jest trawiona?
http://www.sfd.pl/SOJA_mity_i_fakty-t180193.html
Stary 2011-03-31, 17:42   #653
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

No to moje dzisiejsze, troszkê sportowe U , by³abym bardzo wdziêczna za jak±kolwiek ocenê

¦niadanie: 5 placków bananowych z d¿emem gruszkowo-¶liwkowym domowej roboty, kubek zielonej herbaty

2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka na grahamce z pomidorem, serem ¿ó³tym, szynk± i sa³at± (duuuu¿o sa³aty), bez mas³a, gruszka

Ok 60 min spaceru

Obiad cz.1
(takie jakby przedtreningowe): Ma³e jab³ko, troszkê jogurtu naturalnego z jagodami w sosie (kole¿anka w Mac'u nie da³a rady doje¶æ ), 150 ml barszczu bia³ego (czyli pó³ mojej normalnej porcji)

3h roweru

Potreningowy :
4 krokiety (1 ¶redni z kapust± i grzybami, 3 ma³e z miêsem, wszystkie kupne), duuu¿o sa³aty.

Kolacja: Bêdzie serek homo naturalny/serek wiejski z d¿emem wi¶niowym domowej roboty i cynamonem, ew 1/2 jab³ka

I jak?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-03-31 o 17:44
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:57   #654
Dosiaczek 7
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
Ale czy soja mo¿e zak³óciæ proces odchudzania, spalania t³uszczu, metabolizmu?
Stary 2011-03-31, 18:02   #655
Junx
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

dziêki Orzeszek01
a czy do owsianki rano mogê daæ bia³y jogurt jako bia³ko?

Junx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:04   #656
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale czy soja mo¿e zak³óciæ proces odchudzania, spalania t³uszczu, metabolizmu?
jesli zle wplywa na hormony to jasne ze zakloca metabolizm, raz na jakis czas nie zaszkodzi, ale te kotlety sojowena redukcje definitywnie sie nie nadaja
Stary 2011-03-31, 18:11   #657
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

Cytat:
Napisane przez M92 Poka¿ wiadomo¶æ

1. 5 ³y¿ek owsianych, garstka otrêbów, banan ¶redni, trochê rodzynków i resztka orzechów (skoñczy³y mi siê ( ), cynamon / kawa z mlekiem
3. 2 nale¶niki z m±ki orkiszowej z twarogiem zmieszanym z pomidorem i szczypiorkiem i przyprawami, szkl soku pomarañczowego
5. bu³eczka orkiszowa z mas³em, wêdlin±, twarogiem, pomidorem, kromka chleba pszennego z mas³em, serem ¿ó³tym i pomidorem, herbata jab³ko - cynamon

Up ;P
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:11   #658
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Nora_Grey ja tez zrezygnowalam z dietetyczki bo na sniadanie mi np. przepisa³a szklanke mleka z 30g musli na drugie byla bu³ka itd no to troszke dziwnie i ca³y tydzieñ na musli... monotonia :// a ile wa¿ysz kochana obecnie?? A tak wgl. Twoje jad³ospisy strasznie mi sie podobaj± teraz... wczesniej jak ogl±da³am by³y marne ale widac checi i wszystko
Ja te¿ ola³am rady dietetyczki dotycz±ce ¶niadania - napisa³a mi, ¿ebym jad³a 4 ³y¿ki p³atków kukurydzianych + 25o ml mleka

Dzisiejsze bezmiêsne P:

¦niadanie: dwa nale¶niki z jab³kami; kromka grahamu z mas³em i serem ¿ó³tym
2 ¶niadanie: kanapka - dwie kromki grahamu z mas³em, sa³at±, serem capresi, ogórkiem, papryk±, cebul±; jeden micha³ek
obiad: du¿a miska bigosu
deser: delicje /nie wiem ile sztuk/
przek±ska: jab³ko
kolacja: omlet z 2 jaj z cebul± i du¿± ilo¶ci± keczupu i musztardy; serek wiejski; kila ogórków konserwowych

Po mo¿e wpadnie kakao lub czekolada na gor±co.
Brak s³odyczy, bo przed chorob± te¿ nie zawsze mia³am na nie ochotê.
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:13   #659
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Sama nie wiem, czy siê ¶miaæ, czy p³akaæ. ;P Kaza³a Ci æwiczyæ przy tak niskiej wadze? OMG! Zmieñ j± kochana, serio. ;P
Dla porównania, ka¿da dietetyczka, u której by³am, kaza³a mi najpierw przytyæ, a o æwiczeniach póki co zapomnieæ. ;P
Sk±d Ty j± wytrzasnê³a¶? ;D Jest polecana w moim mie¶cie, z czego chce mi siê ¶miaæ

1. 5 ³y¿ek owsianych, garstka otrêbów, banan ¶redni, trochê rodzynków i resztka orzechów (skoñczy³y mi siê ( ), cynamon / kawa z mlekiem mniam! Owsianki z bananami s± the best!
2. jogurt Ale owoc! waniliowo brzoskwiniowy Najlepszy smak Ale owoc!, gar¶æ rodzynków, jab³ko mm..
3. 2 nale¶niki z m±ki orkiszowej z twarogiem zmieszanym z pomidorem i szczypiorkiem i przyprawami, szkl soku pomarañczowego kocham nale¶niki!
4. 2 ga³ki lodów w Grycanie (cafe latte i sorbet wi¶niowy, jami ;p ) Grycan!!!!
5. bu³eczka orkiszowa z mas³em, wêdlin±, twarogiem, pomidorem, kromka chleba pszennego z mas³em, serem ¿ó³tym i pomidorem, herbata jab³ko - cynamon sk±d taka herbata?! jab³ko i cynamon -to co kocham!!
potem dwa mini jab³ka i mandarynka owocki!!

Powiem tak: wiesz co dobre

PE[?]

¦: Owsiana (7³ych owsianych na mleku, gruszka, starte jab³ko, winogrona, rodzynki, ³ budyniu ¶mietankowego, fuuura cynamonu), banan.

II¦: Fiñska ze s³onecznikiem z mas³em, wêdlin±, sa³at±, pomidorem, szczypiorem, bazyli±, Ale owoc! wi¶niowy z dosypanym musli crunchy

jab³ko

Ob: Misa gêstej zupy pieczarkowej, zabielanej z kluskami.

P: Activia naturalna z musli crunchy (koñczy siê!!) mus jab³kowy z Gelwe.

trochê mieszanki studenckiej do filmu

K: Albo grahamka mieszana z mas³em, serkiem topionym i pomidorem, serem ¿ó³tym i keczupem + parówka wieprzowa z lidla (pikok - kocham) z keczupem

i wpadn± pewnie pó¼niej orzechy..,

I wsio!

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-03-31 o 19:37
Stary 2011-03-31, 19:28   #660
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez TrueLook Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ ola³am rady dietetyczki dotycz±ce ¶niadania - napisa³a mi, ¿ebym jad³a 4 ³y¿ki p³atków kukurydzianych + 25o ml mleka

Dzisiejsze bezmiêsne P:

¦niadanie: dwa nale¶niki z jab³kami; kromka grahamu z mas³em i serem ¿ó³tym fajnie
2 ¶niadanie: kanapka - dwie kromki grahamu z mas³em, sa³at±, serem capresi, ogórkiem, papryk±, cebul±; jeden micha³ek do³o¿y³abym jaki¶ serek, albo np. banana
obiad: du¿a miska bigosu
deser: delicje /nie wiem ile sztuk/
przek±ska: jab³ko co prawda podbi³a¶ kcal delicjami, ale jednak mog³oby tu wpa¶æ co¶ warto¶ciowego
kolacja: omlet z 2 jaj z cebul± i du¿± ilo¶ci± keczupu i musztardy; serek wiejski; kila ogórków konserwowych bia³kowa kolacja na P? wrzuæ zamiast serka jakie¶ wêgle np. ze dwie kanapki z porz±dnym obk³adem

Po mo¿e wpadnie kakao lub czekolada na gor±co.
Brak s³odyczy, bo przed chorob± te¿ nie zawsze mia³am na nie ochotê.
tak o, chocia¿ nie wiem mo¿e na tym tyjesz.

Cytat:
Napisane przez Moyraa Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja / Utrzymanie
Wczorajsze

I. P³atki owsiane, p³atki z amarantusa, ³y¿ka otr±b, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzcinowego, ok. 100g serka wiejskiego, jab³ko;
II. 3 kromki chleba:
- 2 z mas³em, serem, szynk± drobiow± (kanapka)
- 1 z mas³em i szynk± drobiow±
III. Zupa wielowarzywna, kotlet z piersi z kurczaka pieczony, 1/3 woreczka ry¿u br±zowego,
nie wiem, czy nie by³o jeszcze jab³ka
IV. Szklanka mleka sojowego, kromka chleba orkiszowego z jajecznic± z jednego jajka na ma¶le
V. Serek wiejski, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y - sporo, oko³o 40-50g)

W ci±gu dnia oko³o 1 1/2h chodzenia, skakanie w gumê (nie pamietam kiedy ostatnio skaka³am, nie ma to jak powrót do dziecinstwa )

Dzisiejsze

I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzcinowego, ok. 100g serka wiejskiego, ³y¿ka granoli domowej na skosztowanie (pycha), jab³ko;
II. 2 kanapki (4 kromki chleba orkiszowego) - z mas³em i szynk± drobiow±
III. Zupa wielowarzywna, pstr±g gotowany na parze;
40g makaronu orkiszowego z przyprawami
IV. Sok marchwiowy jednodniowy, kromka chleba orkiszowego z jajecznic± z jednego jajka na ma¶le
V. Serek homogenizowany, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y)

30-45 minut chodzenia, oko³o pó³ godziny jazdy na rowerze (do¶æ intensywnej, zmêczy³am siê bardziej ni¿ nie raz po prawie dwóch godzinach ).

... i to prawda, ¿e sport uzale¿nia . Jako¶ taka szczê¶liwsza jestem i mam satysfakcjê, ¿e robiê co¶ dla siebie . A no i co najwa¿niejsze - wiêcej czasu spêdzam z przyjació³mi.
je¶li to taka lekka redukcja to ³adnie, na utrzymanie jednak trochê za ma³o i jednak bardzo sztywno. mog³aby¶ dorzuciæ wêgle do kolacji .

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Hej wstawiam wczorajsze i przedwczorajsze R z pro¶b± o ocenê

I
¦niadanie : owsianka (5³y¿ek p³atków namoczonych wod± - mleko siê skoñczy³o :P z serkiem wiejskim i domowym d¿emem porzeczkowym)
II ¶niadanie: bu³ka pe³noziarnista z mas³em, wêdlin±, musztard±, jab³ko
Obiad: 2 pe³noziarniste nale¶niki z filetem z indyka i sosem warzywnym
Podwieczorek : jogurt naturalny, du¿a gar¶æ migda³ów
Kolacja: ogromna porcja sa³atki warzywnej z piersi± z kurczaka

II
¦niadanie: jajecznica z 3 wiejskich jaj na ma¶le, dwie kromki razowca
II ¶niadanie: pó³ pe³noziarnistego obwarzanka z domowym d¿emem, pomarañcza
Obiad: Warzywa na patelniê (ok,300 g), filet z kurczaka, pó³ torebki br±zowego ry¿u
Podwieczorek: serek wiejski z gar¶ci± fistaszków
Kolacja: Ryba z puszki z sosem pomidorowym, pomidor

Jutro wa¿enie, zobaczymy, czy bezgrzeszno¶æ skutkuje :P
moim zdaniem idealna redukcja

Cytat:
Sk±d Ty j± wytrzasnê³a¶? ;D

dorzuci³abym co¶ do II ¶niadania lub podwieczorku, bo s± ma³o konkretne. ale pozatym fajnie, zdrowo i lu¼no - czyli tak jak byæ powinno
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.