![]() |
#661 |
Konto usunięte
|
Dot.: mój tż-et i pieniądze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, że wszyscy użyli tych samych argumentów co tż-ecik ![]() ![]() p.s. Oj, Ci biedacy, którzy muszą dojeżdżać Seicento..
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
Mój też ,mój też!!! Z dramatu zrobiła się komedia . Tu jest lepiej niż na forum "Uśmiechnij się".
![]() A nasza autorka milczy...pewnie szuka nowego nicka albo kombinuje jak dobrać się do czyjegoś konta(z full wypas postami) ![]() Echhhh.................
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
Swoją drogą to ciekawe czy Twoi rodzice wiedzą, że Twój Tż każe ci bluzkę za 100 zł kupować,whisky za 90 zł, oddawać pieniądze za podwózkę, bo przecież tyle km zrobił jadąc do tej restauracji za posiłek za który zapłaciłaś...Myślisz, że to się zmieni jak będziesz miał auto?wątpię...
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Miłość na prawde jest ślepa
![]()
![]() |
#668 | |||
Zakorzenienie
|
przejrzałam cały wątek i jestem mocno zniesmaczona.
ciekawi mnie tylko czy jeśli wypowiem się (trochę) odmiennie niż 99% osób tutaj to też zostanę oskarżona, że jestem klonem/ koleżanką/ naiwną itp.? rzadko udzielam się w tego typu wątkach i rzadko je czytam,bo wkurza mnie nagonka i plucie jadem przez wypowiadające się w nim dziewczyny. Irytuje mnie również obrażanie Autorki... Narciarka przedstawiła swoją sytuację, zadała konkretne pytanie w konkretnej sprawie a Wy zaczęłyście płynąć w tej historii nie tylko snując domysły, ale przede wszystkim naskakiwać na autorkę, że pewnie w sytuacji (która została przez was dopowiedziana) zachowa się tak i śmak, że na pewno kiedyś będzie tak i tak. Wydaje mi się, że Waszą rolą jako "tzw. opinii" powinna być odpowiedź na zadane pytanie, a nie obrażanie autorki, wyśmiewanie się i tworzenie jakiś teorii. Chociażby dla przykładu: Cytat:
Cytat:
Autorko, tak uważam, że słusznie denerwujesz się w przedstawionej sprawie na TŻ. Podzielam zdanie Wizażanek jeśli chodzi o tą sytuację z wakacjami, podziałem pieniędzy itp., że jest sknerą bez honoru. Tego typu zachowanie może niestety w przyszłości przerodzić się w coś dużo gorszego lub przybrać ostrzejszą formę. Nie ma nic złego w zaproszeniu chłopaka do kina, na kolację, w kupieniu mu bluzki czy dołożeniu na paliwo. Pod warunkiem, że odbywa się to w normalny sposób, a niestety z Twojego opisu wynika, że wasze relacje w kwestii pieniędzy nie są normalne. Nie wiem czy jedynym wyjściem z sytuacji jest rzucenie go bo jest skąpym palantem. Może warto jest jeszcze o tym porozmawiać, podjąć jakieś wspólne decyzje, dać szansę na zmianę? Sama najlepiej wiesz jakim jest człowiekiem, my tutaj oceniamy sytuację wyrwaną z kontekstu, a to nie daje możliwości bycia w pełni obiektywnym. Na pewno kwestia jego podejścia do pieniędzy jest nienormalna. Czy reszta też to nie mnie to oceniać. Cytat:
Jeśli chce z nim być to też ma do tego prawo. No a wypowiadające się tutaj osoby mogą jej współczuć lub raczej to olać.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2011-07-05 o 12:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Rozeznanie
|
gg22 w sumie to sie z Toba zgadzam i dokladnie to samo staralam sie przekazac juz wczesniej.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję dziewczynie, bo biedna, nie jest w stanie trzeźwo ocenić sytuacji i jest z kimś, kto niszczy jej życie bez większych zahamowań. Ośmieliłabym się nawet powiedzieć, że autorce to nie przeszkadza, bo jest z kimś kogo kocha, a to, że on wysysa z niej pieniądze, to przecież nic takiego. No, ale fakt, to jej życie.
![]() |
![]() |
#671 |
BAN stały
|
mam wrażenie, że za bardzo wczuwacie się w sytuację autorki.
jej związek, jej pieniądze, jej rodziny i jej rodziny podejście. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A następnym razem cytuj mnie, proszę, w całości - bo pogrubione wydaje mi się dość istotne... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Cytrynowa Pannica i Kurczak Wolf- Wasze posty zacytowałam jako przykład wypowiedzi, który w mojej ocenie nie ma nic do tematu, a jest krótko mówiąc złośliwy, niemiły żeby nie powiedzieć chamski. Wypowiedziałam swoje zdanie ogólnie o całym wątku, a nie konkretnie o Waszych postach. Nie odnosiłam się ani do nich ani do innych, bo nie widzę w tym sensu.
i popieram opinię Hultaja
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2011-07-05 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Autorka postu ma klapki na oczach i niestety nie zmienimy jej podejścia do tego materialisty...Jeśli chce być przez niego wykorzystywana to tak dalej będzie, aż w końcu nie wytrzyma i powie dość...człowiek uczy się na błędach ;]
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Gdyby autorka nie robiła cyrków z podszywaniem i bronieniem siebie samej byłoby inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Po coś napisała ten wątek więc nie powinna się bronić tylko nas posłuchać w końcu chciała od nas dobrych rad, a my jej takich udzielamy...
![]() |
#678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pospisuję się pod postem gg, jeżeli w temacie nie ma się do powiedzenia nic oprócz prześmiewczych uwag żeby zabłysnąć swoją pseudoironią, to lepiej się powstrzymać i nie pisać nic. Podobnie zresztą jak kilometrowe prześmiewcze posty z jednym zdaniem 'rzuć go' - naprawdę, wyższa sztuka doradzania ![]() Cytat:
Autorko - pal pies auto, wakacje - ważne jest to, że facet jest skąpy. A ta cecha charakteru się nie zmienia i na to nie ma co liczyć. Zastanów się czy wytrzymasz w przyszłości (dom, dzieci) wyliczanie każdego 'jego' grosza i korzystanie tylko z Twoich dochodów.
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze.
1. Facet nie jest oszczędny. Kupowanie samochodu za 17 tysięcy za nieswoje pieniądze, przy pracy na pół etatu za 700 zł to gigantyczna rozrzutność. Ba, to głupota. 2. Taki facet nigdy nie da Ci bezpieczeństwa materialnego, nigdy za nic nie zarobi, bo on myli skutek z przyczyną i błędnie pojmuje "inwestowanie w siebie". Bo gdyby miał garniak Hugo Bossa, to miałby lepszą posadę... Bo jeśli będzie miał auto za 17 tysi, to dostanie tę pracę. Bo z tym zegarkiem to ludzie będą na niego inaczej patrzeć. Tak to nie działa. I nie wierzę, że Twoi rodzice i Babcia stwierdzili, że on dobrze myśli. Gdyby Twoi dziadkowie myśleli w taki sposób, że jego zachowanie jest racjonalne... Nigdy nie uwierzę, że byliby w stanie mieć dobrze prosperującą firmę. Biznesmen myśli inaczej. Dzięki Bogu. 3. Twój facet to buc i skąpiradło. Można sobie nawzajem fundować rzeczy, ale pretensje, że benzyna droga, wymuszanie drogich prezentów? Błagam, Wy nie pracujecie u babci, Wy robicie symboliczną przysługę dostając prezent pod postacią pieniędzy. Adekwatną "zapłacą" za taką przysługę od dziadków wobec wnuczki a zwłaszcza jej faceta jest pyszny schabowy i kawałek babcinego ciasta plus stawka rynkowa. Wtedy to byłaby praca z miłym rodzinnym "gratisikiem". Teraz to prezent, przysługa. 4. Twój facet jest Ciebie niegodny. Chcesz, to w tym trwaj. Babcia zasponsoruje wesele, w końcu wnuczka musi jakoś wyglądać, tatuś dom i wózek dla dziecka, a rozwodzik za 10 lat też się zasponsoruje. Chyba, że córunia usłyszy, że przecież nie dość się stara dla pijawy. Moi rodzice mogą dawać pieniądze mojej osobie (albo komu chcą), ale sponsorowanie mojego TŻ? Jak ja byłam w liceum, a mój były TŻ na studiach, to tata dawał pieniądze na mnie na wyjazd na przykład na wakacje (bo ja jestem jego córką, chociaż, zaznaczmy, też nie musiał tego robić, to była jego dobra wola), a TŻ brał swoje zarobione plus coś dorzucali mu jego rodzice. Dlaczego Twoja rodzina ma sponsorować jakiegoś gnuśnego, niezaradnego i w dodatku bezczelnego młodzieniaszka, który źle traktuje ich córkę? Sadyści jacy? Mój ojciec chyba by takiego ze strzelbą pogonił... Chociaż ja zrobiłabym to pierwsza. Brak honoru, zupełny.
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego od teraz w każdym takim watku będę doradzała żeby laski trzymały swoich Misiaczków pazurami, bo lepiej żeby taki towar na półce nie leżał, żeby się moje dziecko na niego nie narwało. ![]() ![]() Co ja się potem mam męczyć, żeby dziecku wybić z głowy np sępa i naciągacza. (Chociaż jak tak pomyśleć, to raczej na moją córkę taki sepik nawet nie spojrzy, bo mamusia, tatuś i babcie nie będą chętnie się nadstawiać do wydojenia. ![]() A tekst Kurczaka Wolfa tez mi się bardzo podobał i szkoda, że poczucie humoru zdycha na wizażu. ![]() ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-07-06 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam.
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-07-06 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem czemu kogoś oburza,że temat jest wałkowany?-widocznie jest taka potrzeba
![]() W niektórych wątkach jest o 10 odpowiedzi bo tyle wystarczy i nikt nie czuje potrzeby pisania - tu jak widać jest zgoła inaczej. Dla mnie cała sytuacja jest szokująca i o tyle nic nam do tego,gdyby autorka wydawała na Mysia-pysia swoje pieniądze ale ona pozwala mu wykorzystywać biedną babcie, rodzinę itp- i jeszcze z uporem maniaka twierdzi,że on zbiera ![]() ![]() Potem autorka wymyśla sytuację jakoby całą rodzinę wypytała (wraz z dziadkami tz-a)czy widzą w jego zachowaniu coś nieokojącego. Oczywiście z ust krewnych płyną same ochy i achy nad zaradnością chłopaka ![]() Następnie autorka pod innym nickiem broni sama siebie. Przecież to komiczne ![]() A jeśli chodzi o żarty autorstwa Kuczaka-Wolfa i innych to powiem tylko tyle,że mi bardzo przypadły do gustu. Lubię takie poczucie humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdybym chciała to zrobić, to sto procent Wizażanek nie miłaoby co do tego żadnych wątpliwości... ![]() Cytat:
(i nie - tak na prawdę nie nazwałam Ciebie Kotłem a siebie Garnkiem... ![]() Czasami trzeba nabrać trochę dystansu... A prawda jest taka, że Autorka sama sobie nagrabiła i sprawiła, że wątek ma juz ponad 600 postów... Bo jeśli ktoś pisze, że ma problem - Bo dajmy na to (abstrahuję!!!) facet dziabie ją deską z wystajacymi gwoździami - a potem - w miare rozwoju wątku - okazuje się, że jednak te gwoździe są małe... właściwie wcale ich nie ma... i to chyba tylko drzazgi są... ale nie...- to nie drzazgi... decha jest gładka... w sumie, to tylko taki patyk jest... od lizaka... To kto tu jest "nie teges" zawracając w ogóle głowę takim tematem? Ja rozumiem, ze tematy na Forum mogą być różne - czasami bardzo pierdołowate - ale jeśli chodzi o kwestię powaznych pytań, to może warto ich nie nadużywać, żeby nie było jak w historii z chlopcem, ktory krzyczał "wilki!" ![]() I po raz wtóry powtarzam, że dawno przestałam udzielać się w watku... Mam inne "ulubieńsze" i mniej dramatyczne ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pytała o to czy dobrze robi, że z nim jest, czy ich związek jest patologiczny czy nie, czy jest mądra, głupia lub naiwna. nie pytała jak ma rozwiązać ten czy inny problem. A tu zaczęła się epopeja rad i puszczone wodze co będzie kiedyś tam lub w jakiejś tam sytuacji.... poza tym ona nie musi słuchać żadnej z nas. Cytat:
Cytat:
![]() Nie naskoczyłam na Ciebie personalnie tylko użyłam Twojej wypowiedzi jako przykładu. Trudno żebym zacytowała z 10stron podobne tekst. Oczywiście, że inni się z Tobą zgodzili. tak jak każda z Was wypowiedziała się na ten temat tak i ja to zrobiłam, ale widać w tego typu wątkach jest tzw. jednostronna solidarność- jak się mówi jednym głosem to jest cacy, jak ktoś ma odmienne zdanie to trzeba je podważyć.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt też nie podważył Twojego zdania, ewentualnie zwrócił uwagę, że generalizujesz nasze. Mogłabyś powiedzieć mi, gdzie wyczytałaś, że my każemy autorce nas słuchać? Tylko proszę, nie cytuj czyichś wypowiedzi, zanim nie przeczytasz poprzednich. Cytat:
Wybacz, ale chyba nie zabronisz mi, tudzież żadnej z nas, pisać prawdy?
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-07-06 o 12:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwaga była celna, inteligentna, zabawna, można rzec: humor z wyższej półki. Jak autorka chce słodkopierdzące opinie, to niech zapyta swojej babci, taty, mamy, dziadków chłopaka. Cytat:
![]() ![]() Kuraczku, nie ma sensu tłumaczyć zasad działania ironii, porównań i innych takich, jak ktoś nie kuma, to już nie zakuma ![]()
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
CytrynowaPannico
nie widzę powodu dla którego mamy wzajemnie się cytować i udowadniać sobie "prawdziwą prawdę". Wyraziłam swoje zdanie, podobnie jak Wy i tak jak Wy, tak i ja mam do tego prawo. Jest ono w pewien sposób odmienne i tyle. I nikomu niczego nie zabraniam. Po co na ten temat dyskutować? I tak jak już dwukrotnie napisałam- m.in. jedna z Twoich wypowiedzi była jedynie przykładem, a Waszego zdania nie muszę generalizować, bo w większości macie podobne. mogłabym Ci przytoczyć co najmniej jedną wypowiedź odnośnie nie słuchania Was przez autorkę, ale może lepiej nie będę cytować, bo znowu zostanę zapytana czemu akurat przyczepiłam się do tej konkretnej wypowiedzi. (poza tym napisałam, że zauważyłam na wizażu ogólną tendencję do wzburzenia w trakcie roztrząsania problemu, gdy autorka nie stosuje się do rad osób wypowiadających się) Cytat:
2. dla Ciebie uwaga była celna i inteligentna dla mnie powiedzmy... średnio przyjemna. 3. patrz pkt 1
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Dla mnie ta cała sytuacje jest wręcz śmieszna, bo jak można dać się wykorzystywać w taki sposób...Dziewczyna ma klapki na oczach, chciała odpowiedzi to je dostała od nas wszystkich...
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.