|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Witam!
Jestem nową osobą na tym portalu.Chciałabym dołączyć do Waszego grona!Podoba mi się zamierzenie zdrowego odchudzania ,ćwiczeń,a przede wszystkim wsparcia jakie daje dzielenie się swoimi odczuciami. Mam 165cm i wazę 54 kilo.W moim otoczeniu nie mogę swobodnie o tym rozmawiać i liczyć na wsparcie i otuchę bo zewsząd słyszę jaka to szczupła jestem i wogóle(nawet nie chce mi się o tym rozpisywać).A ja swoje wiem!chciałabym schudnąć i ważyć ok48kg.moim największym problemem jest brzuch(chorowałam kilka lat na bulimie,no cóż nie ma się czym chwalić),często po posiłku wyglądam jakbym była w ciąży.w dodatku nie mogę się zmusić do aktywności fizycznej.chyba zapisze się na jakiś aerobic.może na początek to tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Dzieńdoberek
![]() ![]() ![]() Eldorado, Agniesik, w talii zgubiłam w takim układzie ponad 15cm. Przyjmując te 75cm w brzuchu, to spadło mi do 59cm (dziś rano mierzyłam się na czczo) - jednak muszę przyznać, że nie lubię się mierzyć w brzuchu, bo cały czas ten centymetr mi po tym brzuchu jeździ ![]() ![]() Agunia, kiedyś na forum twisterowym albo hula hopowym czytałam że trzeba ćwiczyć rano, nie mam pojęcia czemu, może ta osoba, która to napisała, chciała zabłysnąć. Niemniej jednak za nią zaczęły rano ćwiczyć prawie wszystkie laski na forum. Ja jednak ćwiczę po południu i wieczorem. Ostatnio to mi nawet wychodzi tak grubo po 18. Jak chodziłam na siłkę to też tak po 16. Tylko pływam rano - jedyny powód - rano nie ma ludzi i rozwrzeszczanych dzieciaków ![]() ![]() A z zastępowaniem chleba nie powinnaś kombinować ![]() Dorisek, widzę, że masz fotkę z Pierożkiem ![]() ![]() ![]() ![]() A, no i jesteś laska ![]() ![]() ![]() Monia masz rację. Gdybyś miała 46cm w udzie to na pewno wyglądałabyś na wychudzoną. Teraz jest naprawdę rewelacyjnie. Naprawdę dużą różnicę robi wzrost, co doskonale wiesz. Dlatego z Ciebie jest już taka laska, masz tak cudną figurkę, że spokojnie możesz przerwać dietę, tylko zostać przy nawykach, żeby nie przytyć. Ale odchudzać się już nie powinnaś. Sweet, czytam i szczena opada mi do ziemi. Bo na dobrą sprawę mogłabym powiedzieć że piszesz tak bo chcesz mnie podnieść na duchu i zrobić mi przyjemność. Ale piszesz tak szczerze, że widać, że chcesz mi pomóc. Uwierz mi, że każde Twoje kolejne zdanie dodawało mi podczas czytania "pałera". Wiem, że będzie ciężko, ale muszę polubić siebie i przestać czuć się gorsza od Pani X, a pierwszą taką okazją będą chrzciny. Już w głowie układam sobie scenariusz, że wejdę tam w mojej skromnej kiecce, a na przyjęciu będą same modelki. Ale muszę zażegnać tę myśl i uwierzyć w siebie. Że w tej kiecce sama sobie się podobam i że wy też pisałyście że fajnie w niej wyglądam i TŻ też tak powiedział. Kurde...napisałam tyle, a nie podziękowałam ![]() ![]() ![]() Ode mnie na razie malutko, bo nic ciekawego się nie zdarzyło. Siedziałam wczoraj nad tą książką Sparksa (Szczęściarz) do 1. Jakoś mnie jeszcze nie wciągnęła, ale dam jej szansę. Może coś się rozkręci. O północy wstał TŻ głodny jak wilk to zrobiłam mu kanapki i od razu do pracy mu 4 zrobiłam. Ja wróciłam do lektury i sama nie wiem skąd wzięła mi się straszna "chcica" ![]() Zaraz zjem śniadanko, siadam do pracy, wykąpię się i idę na szoping. A na obiad zrobię carbonarrę ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka Ślicznoty ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-09 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Ja zamierzam zjechać do 46 cm w udach ( w tej chwili mam 51 cm)
Dzisiejsze śniadanie 2 parówki z ketchupem około 316 kcal. Potrzebuję Waszego wsparcia..
#665 |
amor vincit omnia
|
same widzicie, ze dolne partie zaburzają proporcje całego ciała
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2011-08-10 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki, o 6.30 zaczął się drugi dzień zdrowszego żywienia, na śniadanko 2 kromki ciemnego wielozbożowego pieczywa z chudą wędlinką, miałam zrobić z białym twarożkiem i szczypiorkiem, ale nie zdążyłam, bo troszkę zaspałam
![]() ![]() ![]() Eldo_rado, masz bardzo ładną figurę, po prostu kobiecą ![]() Edytowane przez justwoman Czas edycji: 2011-08-09 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Raczkowanie
|
Muszę prześledzić ten wątek od początku, bo na pewno tak znajdę mnóstwo waszych rad i wskazówek, ale na razie nie mam na to czasu..
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Kochana, zacznij biegać i skakać na skakance, dołóż jeszcze rower i będzie jak ta lala. Też mam problem z udami, mam niby 51 cm, ale nienawidzę tego miejsca ( wewnętrzna część) Nie lubię jak mój facet dotyka moich ud.
Licencjonowany Kosmetolog ![]() Edytowane przez Wodesia Czas edycji: 2011-08-09 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Eldo_rado moim zdaniem masz śliczną figurkę
![]() ![]() ![]()
#670 |
Raczkowanie
|
eldorado...to u mnie to sie podobnie przedstawia...jeszcze ze 4 kg chce zrzucic, zeby ogolnie calosc troche wyszczuplic, ale generalnie nie jest przeciez zle
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-09 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
hej kobitki wszystkim miłego dnia
Wzrost : 170 cm ; 2011: marzec: 74kg;kwiecień:72kg,maj:66,50kg, czerwiec:65kg; lipiec:64kg,wrzesień 66kg ![]() Edytowane przez aniaczyrek Czas edycji: 2011-08-09 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
amor vincit omnia
|
meeedzik no tak, talia to był zawsze mój atut (jedyny?
![]() ![]() kosaciec no dokładnie.. .chciałabym te 4-5kg zrzucić, żeby tak ogólnie było ciut szczuplej, ale głównie zależy mi na pozbyciu się brzuszka i wyszczupleniu ud . aniczyrek ja myślałam ze nie uda mi się nigdy zmniejszyć cellulitu, a jednak się udało. zmniejszył się o jakieś 60-70% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
dżaga, Ty chyba żartujesz z tymi cm? 57 w talii przy wzroście 170cm? I Ty jeszcze się sobie nie podobasz? To powiedz Mi, ile chciałabyś mieć? Bo nie ogarniam tego wszystkiego już pomału...Przecież nawet wychudzone modelki mają więcej w talii..
Kurcze, dziewczyny, powiem szczerze, że Was nie rozumiem..co poniektórych. Miałam tego nie pisać, bo może mnie zlinczujecie i wyrzucicie...ale robią się chore sytuacje...ktoś kto wygląda jak patyk pisze, że nie jest zadowolony ze swojego ciała. Szczupła Dorisek pisze, że ma ogromny brzuch i uda- co po zdjęciach wygląda całkiem inaczej. Nie wiem dziewczyny, czy Wy jesteście takie zakompleksione, nie możecie stanąc przed lustrem i powiedzieć sobie- tak, już się sobie podobam. Jestem atrakcyjna. Wystarczy. A cały czas słyszę tylko, ale jestem gruba, Ty to jesteś szczupła, ale mam ogromne uda, chciałabym mieć takie jak Ty...Ja ważąc 50kg. i biegając byłam w pełni zadowolona ze swojego ciała..Nie potrzebowałam więcej, czułam, że jestem szczupła, i w sumie liczby same mówiły za siebie. Proszę, dziewczyny spójrzcie na siebie z innej strony. Bo nie wiem czy piszecie o swojej grubości, żeby usłyszeć miłe słowa i się dowartościować, czy na prawdę tak myślicie. Nie chcę dla Was źle, po prostu życie stanie się dla Was piękniejsze jak zobaczycie nowe ja. To tyle, Mam nadzieje, że nie wyrzucicie mnie za to z forum. U mnie dziś na wadze przed samym @ 51kg, więc nie jest źle. Wczoraj zmusiłam się do 100brzuszków i 7min. ABS..dawniej wykonywałam to bez żadnej trudności...teraz było ciężko...masakra. Jadę do kumpeli, oglądać płytę z wesela..więc zrobię na rowerku w dwie strony z 20km. Nie wiecie dziewczyny jaka ma być pogoda w przyszłym tyg.? Chcemy jechać na tydzień na Mazury, pod namiot na rybki. Moniu, Kochanie, może polecisz Mi jakąś cichą i spokojną miejscówkę u Was? I byśmy się może przy okazji spotkały? ![]() Jesteś wspaniałą dziewczyną, "znamy się"od kwietnia i bardo chciałabym poznać Cię w realu. Eldorado, nóżki masz zabójcze...tyłek taki, że łoooo...!!! Tylko taką lekką masz oponkę moim zdaniem, za dużo w brzuchu. I przyłączę się do dziewczyn- BIEGANIE. Bo widać mięśnie na brzuchu, tylko musisz zrzucić ten tłuszcz go otaczający. Co do roweru to masz rację- łydki mogą się po pewnym czasie rozrosnąć, niż wysmuklić- ja jestem zapaloną miłośniczką roweru. Ale przede wszystkim polecam BIEGAĆ, BIEGAĆ, BIEGAĆ. Ja po 2miesiącach dość intensywnych biegów widziałam piorunującą różnicę...ciało zrobiło się jędrne i takie sprężyste- zero latającej galaretki... ![]()
dietka 60, 59....58....57...56...55... 54 ![]() Edytowane przez _Baletnica_ Czas edycji: 2011-08-09 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |||
Raczkowanie
|
Cześc kobietki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz chciałam wkleić taką stronkę internetową, w której koleś wyjaśnia kiedy to ćwiczyć rano a kiedy wieczorkiem. Wiem, że ktoś tutaj pytał o to ![]() http://www.sfd.pl/Brzuszki_-_rano_cz..._-t175773.html chodzi mi dokładnie o tę wypowiedź: 'Zalezy po co robisz ten brzuch... Tak na logike, jak na mase (zwiekszenie miesni brzucha(, to mysle, ze taczej nie ma to znaczenia, ale jezeli chcesz sie pozbyc zbednej tkanki tluszczowej z miesni, to wtedy najlepiej na czczo. Czyli albo wlasnie rano jak juz zostalo napisane, ale mozna takze wieczorem, tyle, ze wiekszy odstep po posilku i tez bedzie zupelnie git.. ![]() Tak mi ssie przynajmniej wydaje.. ![]() Ja też ćwiczę rano, bo kiedyś czytałam dość mądry artykuł że na redukcję tkanki mięśniowej powinno się ćwiczyć rano na czczo ![]() ![]() Śniadanie już za mną. Zjadłam tradycyjnie już 3 kawałki chleba razowego, dwa z paprykarzem z łososiem a jeden z serkiem twarożkowym. I dopijam drugą już herbatę zieloną. Na drugie śniadanko zjem 2 ciasteczka Lu GO czekoladowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na wadze dzisiaj znowu 65,3kg ![]() ![]() No chyba wszystko co miałam do napisania ![]() A, no i zapomniałam się pochwalić. Za 2 tygodnie idziemy z TŻ na wesele ![]() Zapomniałam dopisać, że butki wyrwałam za 59zł i koszty dostawy gratis! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olaoo87 Czas edycji: 2011-09-08 o 13:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
olenka...butki bardzo ladne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
amor vincit omnia
|
buty śliczne i jak najbardziej pasują do czarnej sukienki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chociaz mozliwe, ze sam fakt bycia dluzszy czas na diecie tak dziwnie na ludzi wplywa, ze juz sami nie wiedza czego chca ![]() ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-09 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Baletnico, ważę 48-49kg, podobam się sobie, wchodzę we wszystkie ciuchy, a czasem nawet nie ma na mnie rozmiaru, ale brzuszek mam i już
![]() Ola, śliczna ta kiecka! ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-09 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ta spodniczka 38 ktora kupilam na zime wciaz przyciasna...chyba dlatego, ze ma podwyzszona talie i tam mam wlasnie za duzo...ale zobaczymy...moze za 4kg... Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-09 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie.
Ocencie proszę moje jedzonka z kilku dni. Wiem ze tu ekspertki same i cennych rad uczielą na pewno ![]() Spowiadam sie: Sobota: I - 2 jajka na miękko, kromka chleba orkiszowego =wędlina z kurczaka 2 plasterki, pomidor II - lód włoski (tż twierdził ze średni ale na moje oko to był duży) III- piwoJ IV- karkówka (solidny kawałek) z grilla z 2 kromkami chleba- o zgrozo białego!! (mając do wyboru golonkę kiełbasę i karkówkę wzięłam karczek) V - chleb z wędlina I niedziela: I- Otreby owsiane + garstka rodzynek i 3 śliwki suszone z mlekiem II- Brzoskwinia III- Kurczak z rożna (przeszło pół piersi zjadlam-ale żeby się usprawiedliwić –bez skórki) no i prawie pół bagietki (taka ciepłą jeszcze była) no tego już nei da się usprawiedliwic- a sama namawialam TŻ żebyśmy kupili bo tak pachnie – a ja tylko odrobinę sobie spróbujeJ IV- Kawa mrożona- zasypiałam już na zakupach i wypatrzyłam na półce w markecie.. Ale wzięłam czarna ![]() ![]() V- Kromka razowca z serkiem półtłustym i pomidorem Wczoraj: I - otreby+ musli z mlekiem 0,5 % II- banan III- 2 kromkiu grahama +ser biały kanapkowy + 2 plasterki wedlinki z kurczaka + pomidor IV- rosoł domowy a makaronem (makaronu z 3 lyzki) V- kromka chleba razowego z serkiem i pomidorem ![]() VI- małe piwo ![]() ![]() ![]() Proszę o rady co zmienic a co może lepiej wyeliminowac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fuuu cieszę się, że się wam podoba moja kreacja na wesele ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
dżaga, 59cm. w brzuchu i 57 w talii to można mieć jeszcze fałdki?
![]() Spadam oglądać ślub, pierwsza moja kumpela wyszła za mąż, jestem taka podekscytowana! ![]()
#684 |
Zakorzenienie
|
Baletnico, można
![]() Chcę taki: images.jpg Mój facet mówi, że jak jest na zdjeciu taki płaski na maxa to albo laska jest totalnie na czczo albo jeszcze dodatkowo wciąga. Szkoda tylko, że on sam bez wciągania jest płaski jak decha a ja mam "górkę". Ale nad nią pracuję.
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Ola fajne połączenie
![]() ![]() ![]() Baletnica oj kochana Ty też przez długi czas narzekałaś na swój wygląd i teraz też mówisz, że masz wielki brzuch a dziewczyn się czepiasz ![]() ![]() Eldorado a ja jestem pewna, że talia to nie jest Twój jedyny atut ![]() ![]()
#686 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane! Miałam kilku dniowa przerwę w czytaniu waszych postów, a jak zaczęłam nadrabiać to się tydzień zeszło :O W sumie nie udzieleałam się około 2 tygodni i tyle samo nie przestrzegałam diety
![]() Dziewczyny doradzają rzucić wszystko w diabły i zacząć wszystko od nowa! Ja uważam, że to jest zły pomysł. Wam wydaje się, że to tak łatwo- może i tak, ale z dwójką dzieci i po rozwodzie już nie będzie tak kolorowo! Rzadko się zdarza żeby "obcy" facet pokochał "cudze" dzieci, jak swoje. A Ty Monisiu też wspominasz, że troche kochasz męża! A ja sądzę, że ty nie kochasz go tylko trochę, Ty go bardzo kochasz!!! Nie ma się, co oszukiwać..... Łączy was wiele dobrych chwil... Owszem są i te złe... Ale zawsze najłatwiej jest powiedzieć "do widzenia"! W kościele przysięgaliście miłość na dobre i złe, w zdrowi i w chorobie. Absolutnie uważam, że nie powinnaś dać się poniżać, ale rozwód to jest ostateczność... Myślę, że ani Ty nie byłabyś szczęśliwa, ani Wasze dzieci.... a tym bardziej taki krok nie nauczyłby nic Twojego meża, bo po prostu nie byłiby powrotu do tego co byłokiedyś, zanim pojawił się alkohol! A bez rozwodu łatwiej wrócić do dobrych czasów! Ja uważam, że powinniście porozmawiać sami, w cztery oczy, bez dzieci, teściów, rodziców i wszystko sobie wyjaśnić! Powinnaś z góry powiedzieć, że to jest ostatnia szansa, bo inaczej nic nie będzie stało Ci na przeszkodzie żeby go zostawić. Ja na Twoim miejscu kategorycznie zabroniłabym mu picia alko!!! Codzienne chodzenie na piwo to prosta droga do alkoholizmu i powiem szczerze, że z opisu zachowań Twojego męża wydaje mi się, że on ma już tego początki... Może kilka wizyt w poradni rodzinnej by wam pomogło? Czasem spojrzenie kogoś z boku może uzdrowić toksyczny związek! Powiedz mu żeby wybierał: albo Ty i dzieci, albo alkohol! Uważam, ze takie używki są tylko dla osób, które znaja umiar i wiedzą kiedy powiedzieć sobie stop, a Twój mąż niestety nie widzi granicy, której nie powinien przekraczać i z tego rodza się wszystkie wasze problemy! A może poszukłaby pracy gdzieś w pobliżu, tak żeby byc w domu? Wtedy też byloby łatwiej "kontrolować" go! Ja wolałabym zeby mój mąż pracował za mniejsze pieniądze, ale wracał do mnie na noc, niż ma zarabiać kokosy, a przyjeżdżać raz na miesiąc! Może tu też tkwi jakiś problem, może to was zaczyna od siebie oddalać? Jeśli chodzi o zachowanie Twojej teściowej, to czego możnaby się było spodziewać? Matka zawsze stanie po stronie dziecka w najgorszej sytuacji, a jeszcze jeśli ma męża tyrana, to juz wogóle nie ma innego wyjścia! Rzeczywiście niedobrze się stało, że do tego wszystkiego zostali wmieszani i twoi rodzice i teściowie. Takie sprawy najlepiej załatwiać między sobą, bo jak każdy wtrąci swoje 5 groszy, to robi się niezły kocioł! Myślę też, że może takie uwagi, jak masz do swojego teścia to lepiej mu zwracać je na osobności? Kurczę ciężka jest ta Twoja sytuacja, ale mocno wierzę, że wszystko się ułoży! I ułoży się tak, że żaden rozwód nie będzie potrzebny! To jest chyba najgorsze z możliwych rozwiązań! A co do diety, to tak jak pisałam- 2 tygodnie w plecy- totalne obzarstwo. To był tydzień przed @ i tydzień @. Oczywiście jest odbicie w wadze bo dziś pokazała 67 ![]() Zaczynam od nowa, ale jakoś brak mi motywacji... Pomóżcie, bo się znów załamię ;(
Cel #1: waga sprzed ciąży 66kg ![]() Cel #2: waga sprzed ślubu 60kg ![]() Cel #3: waga sprzed pierwszej komunii świętej 55kg ![]() 24lata 164cm |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
![]() ja staram się grzeczniutko ![]() ![]() ![]()
#688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kiecki- wrzuć jeszcze zdjecie, jak mozesz, bo juz mi sie zaciera wszystko.. albo podaj link do posta, to sobie zobacze. Pamiętaj jedno- to, że czujesz sie niepewnie, jak szara myszka widać w twoich oczach, wiec na te chrzciny wkrocz jakbys byla angeliną jolie co najmniej ![]() ![]() Cytat:
![]() Eh. Mogłabys to usunąć? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Sweet, proszę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=84
Dziewczyny, w co ubrać TŻ na chrzciny? W garniak? Chyba takie formalne przyjęcie raczej będzie.
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem pasowałyby szpilki nude na przykład...
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-08-09 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.