|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie
![]() Tak szukałam i szukałam, i znalazłam różne specyfiki odsiwiające włosy. Nie znalazłam natomiast żadnego poświęcone im wątku na Wizażu. Czy któraś z Was, która lepiej pojmuje pojęcia włosowe, mogłaby spojrzeć na opisy tych kosmetyków i dać mi znać, co o nich sądzi? Ja odczytuję te informacje w ten sposób, że te specyfiki nie farbują włosów (czyli nie "wtłaczają" we włos pigmentów z farby), tylko sprawiają, że pigment będący we włosie pod wpływem zastosowanej substancji i działania tlenu nabiera powoli koloru. Ale właśnie nie jestem pewna, czy nie daję się wpuścić w marketingowe maliny ![]() Będę wdzięczna za pomoc. W końcu może dzięki temu mogłabym odpuścić farbowanie, a te środki nie niszczyłyby moich włosów tak bardzo jak różne farby... Te cuda są tutaj: http://www.siwewlosy.com.pl/siwienie.html Ja chyba skłaniałabym się ku szamponowi, ponieważ jest najłatwiejszy w używaniu. I wydaje mi się, że stosując go, mogłabym również olejować włosy i robić wcierki.
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo że zechciałaś mi odpisać! ![]() / KWC / - capitavit - nawet nie wiedziałam o istnieniu tego ![]() patrzę na skład i jest super: Etanolowo-wodny wyciąg z ziół: kwiat pierwiosnka (alternatywnie liść brzozy lub kwiat nagietka), kłącze tataraku, ziele pokrzywy, korzeń łopianu, ziele skrzypu, szyszki chmielu oraz witamina F. dziękuję Ci ślicznie ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-09-02 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama robię sobie perfumy z olejkami eterycznymi i jeszcze nie narzekałam, że rozpylacze nie działają. Chyba że - przechylę butelkę lub mam dosłownie końcówkę i jakimś sposobem po prostu powietrze się dostaje do rozpylacza zamiast tego, co trzeba. Nie przechylałaś butelki jakoś? I nie wiem, ile tych olejków jest w środku, dużo tego dolałaś? Może nie rozpuściły się i stąd problemy. Ad. 2 Co do pierwszego pytania - jak najbardziej. Drugiego pytania nie bardzo rozumiem, ale inne wcierki też się powinny sprawdzić (inne nie znaczy wszystkie). A dodawać olejki eteryczne do alkoholowych wcierek możesz śmiało, byle nie za dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj wymyśliłam, że na skalp położę ciepły olejek rycynowy. Tylko, kurczę, codziennie coś nakładam, myślicie, że to przesada? ![]()
![]() |
#667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2916459 9]No to ciut przydużo Ci się nalało...
![]() hmm, ale pomysł żeby dodać po 40 kropel podłapałam z forum i dziewczynom się dobrze to rozpuszczało ![]() ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2916459 9]Nie, żadna przesada. Szczerze powiedziawszy, kiedy ja tak robiłam, zamiast troszczyć się o te minimum 2 dni ludzkiego wyglądania bez sięgania po szampon, to najszybciej rosły mi włosy. Może i sama do tego powrócę. ![]() Uff, dobrze to słyszeć, bo mama mi już pierze głowę, że za bardzo włosy "katuję". Chociaż chyba też nabrała ochoty, bo robi sobie naftowe maseczeki, podkrada szampon i nawet prosiła, żebym kupiła jej waxa ![]() W ogole mam okropny kłopot z nałożeniem czegokolwiek tylko na skórę głowy. Mam gęste włosy, nawet zbyt gęste i jak robię przedziałki, żeby coś nałożyć to ich nie widać, bo wszędzie są włosy ![]()
#670 |
Raczkowanie
|
Przyłączam sie Drogie Wizażanki do batalii o zdrowe, piękne włosy. Przeczytałam przwie wszystkie wątki jeżeli chodzi o w/w szybszy porost, gosciłam na wątku "pochwalmy sie swoimi włosami" także załapałam i wciągnełyście mnie w to wszystko wy Niedobroty
![]() ![]() jeszcze rok temu moje włosy to było 70cm siana, nie wiedzialam wtedy jak je odratowac i poszłam pod nóż ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Tatty jaką masz obecnie długość?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
No co Ty piszesz w ogole? Na zdjeciu masz MEGA geste włosy.
Załamuję się gdy widzę jakie wszystkie macie gęste włosy. Moje jak oklapną to widać mi skórę głowy czasem.. Dbam jak mogę, rosnie bardzo duzo babyhair no ale nadal są cienkie i słabe |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Terazmoje włosy nie wydają się aż tak gęste
![]() ![]() Ale trudno cokolwiek wcierać w skalp takich włosach. Chyba przez to, że są dość długie... ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Na moim zdjęciu niby widać gęste, ale to tylko zdjęcie. Już nawet nie pamiętam w którym wątku było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez cyanid Czas edycji: 2011-09-02 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
A jak długie masz włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Obecnie prawie do zapiecia od stanika, ale planuje isc do fryzjera bo koncowki sa coraz ciensze. Ale mi strasznie szybko rosna wlosy, ostatnio bylam u fryzjera pod koniec maja i od tamtej pory urosly jakies 8, 9 cm. To zapewne zasluga wcierek, pokrzywy, plukanek itp, ale wolalabym by raczej poszlo mi to w gestosc niz dlugosc.. |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
Mierzyłam właśnie włosy - na mokro - jest 8,5 cm
![]() Następne mierzenie za miesiąc, chcę sprawdzić jaki mam przyrost, bo nie mam pojęcia ![]()
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie wcierki stosujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba coś źle pomierzyłam i dokładnie sprawdzę to za 2 tygodnie, jednak wydaje mi się, że przez te 2 ostatnie włoski urosły mi mniej więcej o centymetr ![]()
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam tyle specyfików na włosy, na ile pozwala mi portfel a nie pozwala na zbyt dużo ![]() Sama bym chciała, żeby włosy mi tak rosły. Chociaż, szczerze mówiąc, nawet nie mam pojęcia, ile na miesiąc mi rosną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Mnie on wcale nie cieszy. Co pawda przy skorze glowy mam duzo wiecej wlosow, ale konce sa cieniutkie..
Z wcierek tylko Joanna Rzepa i Jantar. Tyle ze do Joanny Rzepy dodalam kilka rzeczy z mazidel(pantenol, keratyne, ekstrakt z lisci pokrzywy) i moze dlatego tak szybko rosna ![]() Edytowane przez cyanid Czas edycji: 2011-09-02 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz rację taki przyrost nie cieszy, jak ma się cieniutkie włosy na końcach, jednak gęste włosy to jest to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
Ja teraz też zmierzyłam swój odrost. Wcierki chyba naprawdę działają, centymetr w 2 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez miki223 Czas edycji: 2011-09-02 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co raz realniej moje włosy sięgają bioder, już nie tylko ogonek samych najdłuższych włosów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2917375 7]Ja bym nie śmiała narzekać na Twoim miejscu
![]() Jutro z rana zmierzę z ciekawości, bo teraz nie chcę rodziny budzić. Już samo wejście w moim wydaniu wystarczyło ![]() Co raz realniej moje włosy sięgają bioder, już nie tylko ogonek samych najdłuższych włosów.[/QUOTE] wow! z pewnością robią wrażenie ![]() Jak dla mnie idealna długość to tak do pępka, pójdę do fryzjera je trochę podciąć i biorę się za zapuszczanie ![]() Podpatrzę niektóre metody i pielęgnację od wprawionych włosomaniaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.