|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
kurcze ja tez byłam taka dziewczyna listopadowa w tamtym roku...
jest którasz kielc? powodzenia
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() muszę powiedzieć że dziś, mimo 3 nocnych wizyt w toalecie, wyspałam się!!! Aniu jak będziesz miała chwilkę to proszę dopisz moje dane na listę, bo właśnie się zoriętowałam że nic tam nie ma:P (co za reflex Hahaha) Marta, lat 23, płci jeszcze nie znam , wózek KRASNAL Saturn II dzięki
Edytowane przez nie _wiem Czas edycji: 2011-08-21 o 08:17 |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Nie było mnie kilka dni, bo jestem u rodziców, bo mamy remont w domu. Doczytałam tragiczne wieści Magoliny i nie mogę dojść do siebie Aż trudno cokolwiek pisać...Mam kilka pytań ![]() - Czy Wasze dzieci są już odwrócone główką do dołu? - Oolong, doszły te rzeczy z tego sklepu Pati i Maks? Bo też coś tam upatrzyłam ![]() - Czy któraś miała bakterie w moczu? Co na to zażywałyście? Robiłyście posiew moczu? Nie czytałam za dużo, bo tutaj internet chodzi jak żółw ![]() Aha i wczoraj miałam studniówkę!!!! Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-08-21 o 08:14 Powód: dopisek |
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Ja też wczoraj miałam studniówkę.
U nas narazie ułożenie poprzeczne.
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje 7 miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Mój mały jest główką w dół od 21 tygodnia ![]() ![]() Bakteri nie mam ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Dziewczyny chciałąm sie pożalić, że już 2 raz śniło mi się ze zęby mi wypadają a dokładnie to sie łamią 4 pierwsze tzn jedynki i dwójki. A wcześniej że wypadł mi był zdrowy ale czarny w środku jejciu mam nadzieje że to tylko GŁUPI sen ![]() ![]() :pro si:![]()
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
witam Was z rana mamusie... ja dziś kompletnie nie mam pomysłu na siebie... wczoraj do 18tej wynudziłam sie na maxa w domu,a dzis nie chcialabym powtorzyc tego samego bledu,chociaz nie mam pomyslu na nic.... pod wieczor dopiero spotykam sie ze znajomymi, wiec musze jakos zorganizowac sobie czas do tej 17 :/ prania za malo by wstawiac, nawet pol pralki nie ma, odkurzone mieszkanko, podlogi umyte, koty nakarmione, czyste, kuweta czysta.... w tv nic nie ma, w necie nic nie ma.... moze zajme sie nadal szukaniem w necie rzeczy do pracy licencjackiej bo nic innego nie przychodzi mi na mysl..... wyszlabym na dwor tak ok 12-13 ... gdyby nie popsute autko,pojechalabym do taty polezec w ogrodku jakies pomysly macie na ten ładny dzien ????ps. my dziś też 27 tydzien zaczynamy, czyli 7my miesiąc i III trymestr .... booosko
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-21 o 09:12 |
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Witaminka, a może poprostu jakiś spacerek? jesli masz taką mozliwość to po lesie, czy jakims parku.....
oczywiście gratuluje studnióweczek i ozpoczecia III trymestru
Edytowane przez nie _wiem Czas edycji: 2011-08-21 o 09:23 |
|
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo iz nie lubie samotnych "wypraw" chyba się zdecyduje
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() My dzis jedziemy na roczek do Mojego siostrzeńca także my mamy na dziś takie plany
|
|
|
#670 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Cytat:
Jak tak czytam, że u was już 7 miesiąc to zazdroszczę u mnie dopiero 6 się zaczyna a już nie mogę się doczekać żeby moje maleństwo przutulićMy dziś z TŻ mamy w planach wyjazd na takie targi regionalne, fajne sprawa, można kupić pyszne wyroby Także nie piszcie za dużo, bo ciężko mi będzie potem nadrobić
Mama od 25 grudnia 2011r. Edytowane przez Wiszkaa Czas edycji: 2011-08-21 o 09:37 |
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
witaminka ja mam dla Ciebie idealny pomysl!!!!!!!
Jak tak ci sie nudzi to bardzo prosze, wpadnij do nas zobaczysz co cie czeka za ponad rok , mojego sprztania nie widac absolutnie bo oliwia ciagle taki balagan robi! ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- ja mialam bakterie w moczy mialam gynalgin i nystatyne . Z Oliwia tez mialam... A my dzisiaj na 14 do tesciowej na obiad potem na spacer i do moich rodzicow na chwile i pozniej pewnie znowu spacer i wieczorkiem dopiero bede.
|
|
#672 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Witam z rana, dzisiaj zaliczyłam pierwszy skurcz, nic przyjemnego ![]() Cytat:
Nie ostatnio leżała w poprzek. Na bakterie miałam najpierw antybiotyk, potem profilaktycznie urinal albo pregnal urinal care, to jedno i to samo, bo sproszkowana żurawina. Cytat:
![]() Witaminko to może jakąś maseczkę na twarz albo peeling sobie zrób. Zawsze to czas szybciej zleci a i poczujesz się lepiej. Albo spacer, nawet samemu fajnie się spaceruję
|
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas dziś kolejny dzień malowanka, potwierdzam, że biała czekolada wygląda bardzo ładnie na ścianach
Tż od rana ma motorek w tyłku, ja opadłam troche po wczorajszym zaiwanianiu, ale już wróciłam z castoramy i też zaraz się biore do roboty... Dziś walczymy z Rzymskim porankiem A sprzątać, to chyba będę caaaały tydzień....
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wstac z lozka nie moge! tz wszystko robi dzisiaj....mam nadzieje ze jakos dojde na ten obiad i do rodzicow
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Nikt nie chce kupić LAKTATOR MINI ELECTRIC MEDELA 150ZŁ
http://allegro.pl/laktator-medela-mi...779746969.html
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam na usg i babeczka powiedziała że raczej córka. Jednak pewności dużej nie dała,stwierdziła,że na razie wydaje jej się że będę miała córkę ![]() a ja już bym chciała wiedzieć na 100 procent Pójdę jeszcze prywatnie na usg,bo teraz miałam u siebie w przychodni na kase chorych.To sprzęt mają średniowieczny.My dzisiaj z mężem jedziemy na targi do hali ludowej http://motherandbaby.pl/index.php?page=21 już nie mogę się doczekać co tam będzie
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
pogoda w końcu pikna, susze zaraz kudły i jade do babci (pewnie ma jakieś dobre ciacho )gratuluje studniówek i nowych tygodni?miesięcy ![]() Seonko mój śmierdziel mały leży głowką w dól od kiedy tylko można było ją odróżnić od reszty Licze na to, że mu się nie odmieni![]() Ona231 ale taki "skurcz-skurcz", taki bolący i sciskający? Czy tylko twardnienie brzucha? A u mnie dziś równo 80 dni do terminu
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-08-21 o 11:10 |
|
|
|
#678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to u mnie 82 coraz bliżej ![]() joamic niestety nie wiem czy będzie mi potrzebny dlatego sprzętów takich jeszcze nie kupuję
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny i maleństwa
![]() Ja tylko na chwilę, idę zaraz na godzinke znowu w kimkę ![]() Wczoraj byliśmy na targach mother&baby, super, ze poszlismy, bo kupiliśmy nosidełko z recaro. Jesteśmy bardoz zadowoleni, bo w bugaboo mówili, że nie mają adaptaterów do tych fotelików, tylko do maxi cosi. http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus Znam siebie i męża i wiem, ze będziemy z Martynką dużo podróżować, dlatego chcieliśmy najbezpieczniejszy fotelik i się udało, w sumie z bazą wyszło 100 zł taniej niż w internecie ![]() Ale i tak największy nas zakup to wózek Bardzo się cieszymy.Obkupiliśmy się też na stanowisku philips avent: kupiliśmy elektroniczną nianię, laktator z kosmetyczną pełną gratisów, w tym m.i. nakładki na sutki, kupiliśmy jeszcze kubek niekapek, dodatkowy smoczek z dwoma dziurkami i smoczek uspokajaczek. I najważniejsze dostaliśmy w gratisie przy takim zakupie 4% upustu od cen producenta + 5 buteleczek z aventu gratis Idę w kimkę, bo wczoraj byliśmy na 30-stce przyjaciela i dopiero o 3 nad ranem byłam w domciu Dziś ledwo na oczy patrzę ![]() Miłego dnia dziewczyny. Wypoczywajcie, bo piękna pogoda
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
witam
u mnie jeszcze 85 dni, a dłuży mi się. nie wiem czy też tak macie, wahania nastroju od euforii do płaczu. ja tak mam czasami. mam już fazę jak to nazywa mój tż gniazdowania, piorę i układam ubranka a taka byłam rozsądna |
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*zamówienie ma częściowo dojść po weekendzie, potem jeszcze dojdzie łóżeczko i materacyk zamawiałam za pobraniem. Dam znać, jak dojdzie. *w poprzedniej ciąży miałam w jednym badaniu trochę bakterii, ale nic nie brałam i nie robiłam posiewu. Z tego co kojarzę można furagin, żurawinę, dużo płynów, ew coś mocniejszego-antybiotyk do dobrania przez lekarza, by jak najmniej szkodzić. |
|
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
co to za wózek?
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
kasik pochwal sie fura, dla mnie nawet po takiej "cudownej" znizce cena za wozek jest kosmiczna, bo za jakies 1,5 roku moze rok bedziemy znowu wybierac spacerowki
chociaz ja akurat mam ale nowa zawsze sie przyda:P
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam z aventu ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
No to czekamy na fotki ![]() Super ze dzien sie wam udał ![]()
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Wreszcie udało mi się do Was dotrzeć - aczkolwiek od razu zaznaczam, że nawet nie próbuję doczytać starego wątku ale może nowy uda mi się nadrobić - Tak długo mnie nie było, że sama nie pamiętam kiedy ostatnio zaglądałam. I to wcale nie dlatego, że zapomniałam, ani nie byłam na wakcjach :/ Najpierw miałam mnóstwo pracy - i po 8-10godzinach przy kompie nie miałam już chęci ani siły siadać przy kompie w domu - nawet, żeby do Was zajrzeć. No i w sumie dorobiłam się ta praca tego, że jak poszłam w ubiegłą środę do gina (oczywiście w przerwie w pracy) to się okazało, że mam skurcze - twardy brzuch i koniecznie musze iśc na zwolnienie - dużo leżęć, odpoczywać no i przede wszystkim leki brać - jeśłi nie chcę wylaowac w szpitalu W pracy sie na mnie poobrażali bo myśleli, że od końca będę z brzuchem zasuwać, a tu taka niespodzianka. Tym bardziej, że w trakcie kontroli byliśmy i jedna koleżanka musiałą wziąć wszystko na siebie....No i teraz staram się jak najwięcej leżęć i odpoczywąć - ale nie jest to łatwe bo nie mogę w ogóle leżeć na wznak - bolą mnie plecy na dole po prawej stronie - i nie wiem czy to od biodra, czy od nerki A tylko na lewym boku to ja długo nie wyleżę....No i w sumie tyle u mnie... Aha, w czwartek byliśmy pierwszy raz na szkole rodzenia - fajnie nawet było mimo, że nie moge ćwiczyć. A dzisiaj zaczynamy 29t.c. ![]() No a teraz może nadrobię nowy wątek chociaż.
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-08-21 o 13:39 |
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
TŻ zrobił mi fotkę.
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-08-21 o 14:01 |
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Mamusie
Muszę Wam powiedzieć, że pierwszy raz od trzech lat mój Tż zawiódł ![]() Poszedł z kolegami na piwo i później przenieśli się do kolegi i usnął... Oczywiście telefon w kieszeni to nie słyszał jak dzwonie o 5:40. Zadzwonił o 8 jak się obudził, wrócił do domu z podkulonym ogonem, przepraszał, tłumaczył, że popili i nawet nie wie kiedy przysnął... Ja przeżyłam dramat, bo nie wiedziałam czy go pobili, okradli czy co. Nigdy takiej sytuacji nie było, zresztą on prawie nie pije. A tu taka wpadka! eh....................... ...... ![]() Awantury nie robiłam, bo nie mam na to siły w ciąży. W miare spokojnie powiedziałam jak się martwiłam, jak mnie zawiódł itd Teraz śpi, wymiotuje i śpi. A ja jadę na obiad do cioci, ale bez niego - niech sobie sam radzi. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- ale śliczny brzuszek
|
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
Joamic śliczny brzuszek
![]() Dygotka Tak z torebki, bez torebki na zimno nie umiem ![]() Gratuluję Dziewczyny 7 miesiąca i 100-dniówki Mi jeszcze 2 tygodnie do 7 brakuję, a już bym chciała 9![]() Mnie dziś brzuszek pobolewa i prawie cały dzień leżakuję.
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Brzusio duży ale zgrabny.
Witam. Tylko podczytywałam was bo jakoś nie chciało mi się pisać. W nocy mało spałam i czułam jak mnie Filip kopie z 2 stron brzucha. Aż się przestraszyłam czemu tak mocno i dużo jest tych kopniaczków. Dziewczyny ja nie mam ostatnio apetytu na jakieś obiady. Mogę jeść tylko kanapki ale bez mięsa i jabłka. Nie chcę się zmuszać, bo może ochota przyjdzie później. Byłam w ptk u lekarza i mówię mu że nie mam ochoty na mięso i boję się anemi a ten mi zajrzał w oko i powiedział że jest ok ![]() Ważyłam się u lekarza i waga pokazywała 56kg czyli jakieś 5 do przodu. Sama jestem zdziwiona że nie tyję jakoś bardzo. Przed ciążą wcinałam chipsy i paluszki bo lubiłam strasznie a teraz jakoś mnie nie ciągnie. Mam nadzieję że mój maluszek nie będzie ważył więcej niż 4 kg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

, wózek KRASNAL Saturn II dzięki 

a już nie mogę się doczekać żeby moje maleństwo przutulić