mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 16:44   #631
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

powiem wam ze nie mam pojecia ile stopni bylo w domu nie bylo jakos ekstra super goraco, ale fakt ze kto nie przyszedl mowil ze cieplutko, wszyscy na ramiaczka zawsze chodzilismy.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 16:52   #632
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
witaminkaccc-moja Mała od poczatku jest mało aktywna..ciekawe jak będzie po porodzie czy wtedy tez taka spokojna będzie
ta mała cwaniara wcale po słodyczach nie jest bardziej aktywan-a przynajmniej nie po takich ilościach jakie zjadam....

moja za każdego wafelka daje kopa... bynajmniej tak wychodzi :P chociaz po 5ciu juz sie przyzwyczaiła :P

no życze by tak było, choc słyszałam opinie, ze jesli dzidzia w brzuchu spokojna to daje popalic na świecie i odwrotnie, jak w brzuszku szaleje, to spokojna sie rodzi ale to tylko plotki... i nie wierze w nie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 17:17   #633
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
moja za każdego wafelka daje kopa... bynajmniej tak wychodzi :P chociaz po 5ciu juz sie przyzwyczaiła :P

no życze by tak było, choc słyszałam opinie, ze jesli dzidzia w brzuchu spokojna to daje popalic na świecie i odwrotnie, jak w brzuszku szaleje, to spokojna sie rodzi ale to tylko plotki... i nie wierze w nie
sie okaże
ja jak byłam mała to była straaaszna..oby nasze dziecko było do tż bardziej podobne...

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

lecę do sklepu po śliwki

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 17:22   #634
muffinka90
Zakorzenienie

Cześć mamuśki, jestem dzis wypompowana nie spałam dziś do 5 rano tak mnie kręgosłup nap..., że nie mogłam się ułożyć, do tego młody wciskał mi nóżki w żołądek i miałam meega zgagę. Pogoda nie poprawia humoru, wieje, leje, 14st... ja chce już urodzić jak dla mnie ciąża może trwać 6 miesięcy i ani dnia dłużej...

Co do wymiarów to mam 92cm w 29tyg, niby nie dużo, ale czsem mam wrażenie, ze jeden kopniak więcej i popękam po bokach...

Aniu jak tam ciśnienie? Mam nadzieje, że nie skacze i mała posiedzi jeszcze troche w brzuszku

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 17:26   #635
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tz wlasnie wrocil z mala z zakupow....mieli isc po stolik jakis...ale mowi ze nie bylo takich jak chcielismy wieeeeeccc....kupili sukieneczke z bolerkiem za 150 zl...jego nie mozna puszczac do sklepu z dzieckiem bo swiruje

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

muffinko gdyby odemnie to zalezalo to ja bym chciala coaze max 3 miesieczną:P
A.Camus
Stary 2011-08-20, 17:35   #636
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki, jestem dzis wypompowana nie spałam dziś do 5 rano tak mnie kręgosłup nap..., że nie mogłam się ułożyć, do tego młody wciskał mi nóżki w żołądek i miałam meega zgagę. Pogoda nie poprawia humoru, wieje, leje, 14st... ja chce już urodzić jak dla mnie ciąża może trwać 6 miesięcy i ani dnia dłużej...

Co do wymiarów to mam 92cm w 29tyg, niby nie dużo, ale czsem mam wrażenie, ze jeden kopniak więcej i popękam po bokach...

Aniu jak tam ciśnienie? Mam nadzieje, że nie skacze i mała posiedzi jeszcze troche w brzuszku
dzięki że pamiętałaś o mnie
A ciśnienie mi skacze jak chce mam podwyższone ale nie tak tragicznie czuwam żeby nie przekroczyło dolne 100 najgorzej jest po jakimś wysiłku wygląda na to że powinnam siedzieć z tyłkiem i nic nie robić nawet umycie naczyń powoduje skok sprawdziłam dzisiaj z ciekawości

teraz mam też codzień zgagę i nie mogę siedzieć za bardzo w jednej pozycji bo mnie kręgosłup boli
Dobra dość narzekania o mnie

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-20 o 17:37
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:17   #637
basiula19
Zadomowienie

kurde i niema wolnego i niestety nie pojedziemy do rodziców tak mi smutno z tego powodu

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:35   #638
dygotka8
Zakorzenienie

basiulanie smutaj się
Aniu-a solisz dużo??ja na poczatku soliłam jak szalona bo tak mi smakowało,ale teraz juz soli unikam by cisnien mi się nie podniosło też.
dobrze będzie,już niedużo czasu zostało
Darusiaaa-to córcia zachwycona prezentem

a u mnie ciacho ze śliwkami sie piecze-tak cuuudnie pachnie
jeszcze 5-8 minutek i wyjmuję

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

kiedy teraz na NFZ dają skierpowanie na usg??bo w III trymestrze jest określony czas kiedy trzeba zrobic??

Stary 2011-08-20, 18:42   #639
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no juz mi pokazywala, nawet przymierzali
szalony tatus:P ale sie ciesze ze tak sie nia zajmuje super od urodzenia, a o ciazy wiedzial wiecej niz ja.
Moge przynajmniej byc spokojna zawsze ja z nim zostawic i sie nie martwic o nic, a jak sie urodzila to pracowal u takiego wyzyskiwacza w Ubojni Drobiu i do pracy wstawal o 1 w nocy a wracal okolice 15-16-17 godziny to i tak sie zajmowal mala i ja zawsze po kapieli karmil, takze na tatusia narzekac nie moge

na meza czasem narzekam:P
A.Camus
Stary 2011-08-20, 18:46   #640
Tottie1984
Rozeznanie

Exclamation Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
ja to się dziwię jak można dawac komuś takie zreczy,to że ubranka poplamione,a materac zasikany i brudnty!!szok!!chyba to dlaetgo,ze ktoś chce się pozbyć swoich rzeczy....

ja poplamionych rzeczy po prostu nie wezmę.
Po prostu komuś w domu zalegają takie rzeczy, szkoda wyrzucić więc dalej komuś się wpycha.... :/ Maskra...

Cytat:
Tottie-widzisz Twój bobas aktywny bardzo a moja Mała to jakas spiąca królewna....
od rana chyba ze 2 małe szturchnięcia były,teraz też ze 2-3 tylko:
Mój bobas jest coraz bardziej aktywny... kopie, obraca się... wczoraj po prostu pobił samego siebie z tą aktywnością... dzisiaj rano też uraczył mnie kopniakiami

Cytat:
Tottie-mi w aptece o buscopanie powiedzieli,że można łatwo go przedawkowac i cos tam jest w skałdzie co powoduje,ze się człowiek mniej poci i może dojśc do przegrzania.pan oczywiście zauważył,ze ja w ciązy ejstemwybrałam no spę-bo i tańsza była o parę złotych
Niby tak... ja kupiłam bo lekarz mi polecił, powiedział że są łagodniejsze niż nospa te tabletki.
Poza tym z całego opakowania zużyłam dopiero 3 tabletki więc przedawkowanie mi nie grozi Zresztą nospa i tak nigdy mi nie pomagała.... na wszelkie bóle brzucha brałam zawsze Nurofen Forte.

Cytat:
a czmu moja Mała nie chce tak kopać
leniueszek z niej?
Taka Jej natura Może da Ci mało popalić po porodzie bo będzie dużo spała

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja Oliwii w domu w ogole nie zakladalam czapek nawet po kapieli nie miala w domu, teraz tez nie bede , kupie ze 3 cieple na wyjscia.
Ja kupiłam kilka czapeczek na okres 0-3 i 3-6 bo często z mężem gdzieś wychodzimy i przy dziecku to się raczej nie zmieni a nawet będzie wskazane. Poza tym niby po kąpieli się przydają a że bobas zimowy to chyba tym bardziej... może się mylę... nie wiem to moje pierwsze dziecko
na okres 6-9 też zamierzam kupić... w końcu będzie lato i nie chciałabym aby małemu w główkę grzało... jakieś takie delikatne przewiewne , najlepiej z daszkiem.
Reszte czapeczek dostałam w gratisie do zamówień.. zarówno tych nowych i używanych. Jak nie przy pierwszym bobasie to przy drugim się przydadzą

Cytat:
nie denerwuj się... jedne dzieci bardziej ruchliwe, inne spokojniejsze w brzuszku moja np ma 1 dzień bardzo aktywny a potem pare dni odsypia.... dziś np. od rana może z 10-15 kopniaczków, a czasem w to 2 minuty tyle potrafi byc.... ale poki co jakis czas sie odzywa, staram sie nie denerwowac.... zjedz cos słodkiego, moja wtedy daje znaka ze OK
Mój bobas jest podobny... jednego dnia prawie wcale (tak miałam w piątek) a drugiego normalnie... wczoraj zaczął tradycyjnie kopać o 22, ok. 23 bombardował mnie kopniakami i dziwnie się obracał w brzuchu (dlatego spanikowałam i na ktg pojechałam) potem 15min spokoju a w szpitalu od nowa kopniaki... i te już czułam gdzieś do 1 w nocy. Nigdy wcześniej nie był aż tak pobudzony!!!!
Dzisiaj kopanko jest normalne... delikatne i krótkie.

Cytat:
sooza-myślalam,ze musiaąłs płacić jeszcze za tą wizytę...
wspólczuję.rozumiem rozczarownie
a w którym tyg jesteś,że już masz iwzyty co 3 tyg?
Ponoć od 30tc wizyty są co 3tyg w Polsce, a po 38 lub 39tc już raz lub dwa razy w tygodniu (zależy od ciąży)

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
muffinko gdyby odemnie to zalezalo to ja bym chciala coaze max 3 miesieczną:P
Ja też się pod tym podpisuję

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-20 o 18:48
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:53   #641
dygotka8
Zakorzenienie

ciasto wyszło przepyszne.tylko dygotka taka zdolna jest,że zapomiała foremki posmarować tłuszczem i wysypac bułką tartą
trudno.i tak się zje

Darusiaaa -Twój tż chyba miał dobre wychowanie,ze tak Ci pomaga??ciekawe jaki mój będzie jak się Mała pojawi

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Niby tak... ja kupiłam bo lekarz mi polecił, powiedział że są łagodniejsze niż nospa te tabletki.
Poza tym z całego opakowania zużyłam dopiero 3 tabletki więc przedawkowanie mi nie grozi Zresztą nospa i tak nigdy mi nie pomagała.... na wszelkie bóle brzucha brałam zawsze Nurofen Forte.
ja nie wiem czy mi no spa pomaga cokolwiek czy może po prostu samo pzrechodzi?

Cytat:
Taka Jej natura Może da Ci mało popalić po porodzie bo będzie dużo spała
albo teraz się wyśpi a potem bedzie szalała....zaraz ja pomęczę

Cytat:
Ponoć od 30tc wizyty są co 3tyg w Polsce, a po 38 lub 39tc już raz lub dwa razy w tygodniu (zależy od ciąży)
no to następną będę już iałą po 3 tygodniach wychodzi na to

Stary 2011-08-20, 18:54   #642
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:

Mój bobas jest podobny... jednego dnia prawie wcale (tak miałam w piątek) a drugiego normalnie... wczoraj zaczął tradycyjnie kopać o 22, ok. 23 bombardował mnie kopniakami i dziwnie się obracał w brzuchu (dlatego spanikowałam i na ktg pojechałam) potem 15min spokoju a w szpitalu od nowa kopniaki... i te już czułam gdzieś do 1 w nocy. Nigdy wcześniej nie był aż tak pobudzony!!!!
Dzisiaj kopanko jest normalne... delikatne i krótkie.
Mój też ma dni, że jest bardzo ruchliwy i dni że spokojny. Też się czasem denerwuje, że nie daje znaku życia a kiedy indziej że za bardzo kopie i jak tu mały ma mi dogodzić

Kończę właśnie sernik na zimno, poszłam na łatwiznę dzisiaj

Dygotka ważne że się udało, najwyżej będziesz wyskrobywać z blachy
Stary 2011-08-20, 19:04   #643
dygotka8
Zakorzenienie

na szczęscie w foremce cermaicznej z ikei to łatwiej będzie wyskrobać..

a sernik z torebki czy sama robiłas??

Stary 2011-08-20, 19:27   #644
Wiszkaa
Raczkowanie

Uff nadrobiłam wasze tempo jest szokujące

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
patrzyłam na te bodziaki, ale były jakieś wąskie i mało się rozciągały, w końcu nie kupiłam
kupiłam za to dwupak bluzeczek z długim rękawem dla starszego na jesień/zimę

są też spodenki z cienkiego sztruksiku z guma w pasie
dwupaki bluzek z długim rękawem
dwupaki bluzek z krótkim rękawem
śpiworki
piżamki
dresiki dla starszych

w większości są opcje dziewczęce i chłopięce. Polecam zajrzeć, pewnie jakbym nie miała śpiworka, to bym kupiła.
Ja w lidlu nic nie kupiłam. Choć myślę, że warto. Mam lepsze źródło ciuszków Fakt, że używanych, ale sa w tak dobrym stanie, że żal kupować nowe. Mam koleżankę, która ma swój lumpeks i ma tam świetne ubranka dla dzieci te małe sprzedaje po 1zł. Niektóre są jak nowe.No i drugi ciuch "na wage" też ubranka wychodzą po 1 zł w najtańszy dzień. A po praniu będą jak nowe, bo te z ciucha przynajmniej nie mają plam. Nakupiłam ostatnio wszystko co było w najlepszym stanie i z tym co dostałam od siostry chyba mi wystarczy. Teraz będę polować na większe

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
witam
[...]

Dostalam tez torbe ciuszkow od tesciowej w koncu. Ale szczrze to zawiodlam sie. polowa z nich jest widocznie znoszona lub paskudnie poplamiona fajne sa spodenki i bluzy na takie malucha 6-9mcy.
Nie wiem co teraz robic. Sprobuje je doprac jeszcze, a jak nie to nie wiem O.o
nie bardzo chce ubierac malca od razu w poplamione rzeczy. srednio to wyglada.
Co do rzeczy po innych. Hmm.. Tak właśnie jest, ludzie dobre chęci mają i niech oddają a co. Z tym, że ja też przebrałam ciuszki od siostry i to co się nie nadaje po prostu odrzuciłam. Resztę spróbuję doprać, bo takich bez plam jest niewiele.

A mój TŻ właśnie składa komodę na ciuszki naszej córeczki Kupił ją na allegro do samodzielnego złożenia o taką http://meble-bestseller.pl/img/julia..._zamknieta.png

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 19:29   #645
oolong
Zakorzenienie

sprawdziłam właśnie, ile kosztuje na Allegro to łóżeczko, które zamówiłam dla nowego fasola i kosztuje 50zl więcej niż w sklepie internetowym (a i tak on pewnie nie jest najtańszy)
tak samo buty na zimę dla starszego kupiłam ostatnio w Outlecie i kosztowały (jeśli liczyć też przesyłkę) koło 30-40zl taniej

po prostu AlleDrogo - trzeba uważać. Ja się powoli leczę z uważania Allegro za najtańszy "sklep", zresztą niektóre rzeczy trzeba najpierw pomacać, oprócz tego niestety jest tam wielu oszustów.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

też bardzo polecam lumpeksy
polecam ciuchy po rodzinie, lumpeksy i ewentualnie nowe wielopaki body i pajaców (George, Early Days, Tesco)

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 19:56   #646
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dostalam tez torbe ciuszkow od tesciowej w koncu. Ale szczrze to zawiodlam sie. polowa z nich jest widocznie znoszona lub paskudnie poplamiona fajne sa spodenki i bluzy na takie malucha 6-9mcy.
Nie wiem co teraz robic. Sprobuje je doprac jeszcze, a jak nie to nie wiem O.o
nie bardzo chce ubierac malca od razu w poplamione rzeczy. srednio to wyglada.
Ja parę fajnych rzeczy uratowałam - Vanishem, ale troszke sie w nim moczyły..

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Rojku tylko chomiki mają trochę więcej młodych to u Was tak skromnie
No cóż... może następnym razem więcej. W pierwszym miocie chyba może byc mniej, nie?

Ja łóżeczko dostaję od siostry... Jeszcze go nie widziałam, a jest po 3 dzieci... zobaczymy jak będzie wyglądać... Mam zamiar je pomalować tylko na biało.
Stary 2011-08-20, 19:57   #647
princessskaa
Wtajemniczenie

Exclamation Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

cześć Mamusie

Mam mały problem - od dwóch dni jedna powieka mi drży.Biorę codziennie witaminy dla kobiet w ciąży, ale nie wiem, może za mało mam magnezu? Mam w domu jeszcze magnez w tabletkach, ale nie wiem czy pobrać je dodatkowo przez kilka dni czy zaczekać na wizytę u lekarza (mam 25go).

Co myślicie?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 19:58   #648
oolong
Zakorzenienie

pobierz ten magnez, pij mniej koli, kawy i herbaty

Stary 2011-08-20, 20:08   #649
dygotka8
Zakorzenienie

ja też nim kupiłam ostatnio parę zreczy to najpierw sprawdzałam w sklepach stacjonarcnych-ceny kosmiczne,potem allegro-tam już taniej,a na końce sklepy internetowe(które tez swoje konta maja na allegro,ale mają tam drożej).i każdą z tych rzeczy kupiłam wyszukując sklep poprzec ceneo najczęsciej

princessskaa śmiało możesz łykac jak oolong napisała,może skusisz się na gorzka czekoladę o wysokiej zawartości kakao??tam tez jest magnez

a po cieście moja maleństwo się rozbrykłao-może ona potrzebuje najzwyklejszego białego cukru którego na co dzien nie używam

Stary 2011-08-20, 20:30   #650
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dygotka nie wiem po kim tz taki jest, tesciowa nie nalezy do najcudowniejszych matek i martwiacych sie o dziecko, np na stulejke mial operacje 3 lata temu....
jak kiedys nie mial pracy a zachorowal na angine ropna to stwierdzila ze jak dostanie przelew za 2 tygodnie to musi sobie leki kupic.....
teraz sie troche zmienila, ale ....zawsze bedzie to ale i żal o pewne rzeczy.
Tescia znam tylko z tego jak do nas przyjezdza,jest wporzadku a siostra tz to najwieksza i najdluzsza opowiesc ktora mnie przyprawia o zlosc kazdym razem takze....uchowalo sie gdzies dziecie:P hehehehe
nawet kolezanki mi mowia jak przychodza ze takiego faceta to pozazdroscic, owszem robi wsio w domu po pracy pomaga, dzieckiem sie zajmuje, ale ma tez minusy uparte to jak osiol , zwracania uwagi nie lubi... i wiele wieleeeee innych
A.Camus
Stary 2011-08-20, 20:31   #651
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Moim zdaniem też to nieprawda Jula była taka ruchliwa jak ten mały teraz i w sumie nie dała nam popalić, ale za to słyszałam ze jak jedno było spokojne to drugie daje popalic :/

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
ciasto wyszło przepyszne.tylko dygotka taka zdolna jest,że zapomiała foremki posmarować tłuszczem i wysypac bułką tartą
trudno.i tak się zje

Darusiaaa -Twój tż chyba miał dobre wychowanie,ze tak Ci pomaga??ciekawe jaki mój będzie jak się Mała pojawi

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

ja nie wiem czy mi no spa pomaga cokolwiek czy może po prostu samo pzrechodzi?

albo teraz się wyśpi a potem bedzie szalała....zaraz ja pomęczę

no to następną będę już iałą po 3 tygodniach wychodzi na to

Ja posypuje manną

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 20:36   #652
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja posypuje manną
nieistotrne czy bułką czy manną czy czyms jeszcze innym-ja po prostu zapomiałam tak dawno nie piekłam biszkopta

Darusiaaa-każdy ma wady,najważniejsze,ze dla Was tż jest taki dobrycieszę się

Stary 2011-08-20, 21:00   #653
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja na niego nie mam co narzekac,ale jak to baba zlosliwa i klotliwa :P
raz na jakis czas sie poklocic musze bo adranalinki mi za malo hahahaha:P
za to jeo rodzina to na prawde niezly kosmos

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

podobnie sie mowi ze jak matka spi w nocy to dziecko bedzie a jak nie spi to dzieciak tez nie bedzie spal--aaaaa gucio.
ja nie spalam CALE NOCE, chodzilam spac o 8-9 rano na 3-4 godzinki i od nowa to samo.
Mloda pierwszy miesiac budzila sie raz pozniej wcale az do zabkowania
A.Camus
Stary 2011-08-20, 21:25   #654
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też nim kupiłam ostatnio parę zreczy to najpierw sprawdzałam w sklepach stacjonarcnych-ceny kosmiczne,potem allegro-tam już taniej,a na końce sklepy internetowe(które tez swoje konta maja na allegro,ale mają tam drożej).i każdą z tych rzeczy kupiłam wyszukując sklep poprzec ceneo najczęsciej

princessskaa śmiało możesz łykac jak oolong napisała,może skusisz się na gorzka czekoladę o wysokiej zawartości kakao??tam tez jest magnez

a po cieście moja maleństwo się rozbrykłao-może ona potrzebuje najzwyklejszego białego cukru którego na co dzien nie używam
czy mogę skusić się na czekoladę? pytanie retoryczne hehehe
Pomimo tego, że wolę mleczną, gorzka też może być, jestem łasuchem
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:33   #655
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cześć dziewczyny. Ja tylko na chwilkę. Tak mnie napieprza kręgosłup od wczoraj, że ani siedzieć, ani stać ani chodzić , leżenie też niewiele daje. Do tego jeszcze brzuch się odzywa - dlatego staram sie dużo odpoczywać, ale jest to trudne... W domu zagęszczona atmosfera - normalnie koszmar.
W poniedziałek mam wizytę na całe szczęście to sie będę ginowi żalić.

Dobre wieści są takie że my dzisiaj zaczynamy 7misciąc (27tydz) - jeszcze tylko dwa miesiące.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Idę sie położyć, bo czuję ze mi kręgosłup zaraz pęknie.
Trzymajcie się. Pa
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:35   #656
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

a widzisz.... może jej cukru, od czasu do czasu, trzeba :P

ja właśnie wróciłam... byłam z kumpelami ze studiów na piwku... znaczy ja na kawie i pizzy fajny wieczór.... każda z nas ma teraz okres, że rozstała się z TŻtem, więc łączyłyśmy się w byciu singielkami .... :P
zmykam zaraz spac, bo zmeczona jestem... maly spacerek sobie zrobilysmy i to dotlenienie mnie powala

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:51   #657
oolong
Zakorzenienie

ale mało produkujecie dziś
właśnie wypełzłam z długiej kąpieli z książką, pilingiem i maseczka na stopy, a później jakoś dałam radę jeszcze pazury poobcinać

Stary 2011-08-20, 22:05   #658
dygotka8
Zakorzenienie

Chawa-masaz niech Ci tż zrobi.może pomoże??mi pomaga...znam ten ból i wspólczuję...

Stary 2011-08-20, 22:24   #659
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ale mało produkujecie dziś
wszyscy się weekendują
My właśnie skończyliśmy kłaść 3cią warstwę farby, w między czasie gotowanie, mycie garów, szorowanie podłogi z farby (a folia była i coooo)... aaaa jeszcze szpachlowałam Ale ja to ogólnie lubię takie robótki (na pewno bardziej od gotowania...)
ledwo widze na ślipia, jak padneeee to do rana nie wstanę!!!
Ale kolorek "biała czekolada" na chwilę obecną podoba mi się Zobaczymy rano przy dziennym świetle i jak doschnie
W przerwach doczytuję co piszecie, więc chociaż jeden dizeń jestem na bierząco.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 00:52   #660
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Dobre wieści są takie że my dzisiaj zaczynamy 7misciąc (27tydz) - jeszcze tylko dwa miesiące.
Hmmmm a przypadkiem nie trzy? Caly siódmy, ósmy i dziewiąty...

Miłej nocki, ja też spylam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości