|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
powiem wam ze nie mam pojecia ile stopni bylo w domu nie bylo jakos ekstra super goraco, ale fakt ze kto nie przyszedl mowil ze cieplutko, wszyscy na ramiaczka zawsze chodzilismy.
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja za każdego wafelka daje kopa... bynajmniej tak wychodzi :P chociaz po 5ciu juz sie przyzwyczaiła :P no życze by tak było, choc słyszałam opinie, ze jesli dzidzia w brzuchu spokojna to daje popalic na świecie i odwrotnie, jak w brzuszku szaleje, to spokojna sie rodzi ale to tylko plotki... i nie wierze w nie
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak byłam mała to była straaaszna..oby nasze dziecko było do tż bardziej podobne... ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- lecę do sklepu po śliwki
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki, jestem dzis wypompowana nie spałam dziś do 5 rano
Co do wymiarów to mam 92cm w 29tyg, niby nie dużo, ale czsem mam wrażenie, ze jeden kopniak więcej i popękam po bokach... Aniu jak tam ciśnienie? Mam nadzieje, że nie skacze i mała posiedzi jeszcze troche w brzuszku
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
tz wlasnie wrocil z mala z zakupow....mieli isc po stolik jakis...ale mowi ze nie bylo takich jak chcielismy wieeeeeccc....kupili sukieneczke z bolerkiem za 150 zl...jego nie mozna puszczac do sklepu z dzieckiem bo swiruje
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- muffinko gdyby odemnie to zalezalo to ja bym chciala coaze max 3 miesieczną:P
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ciśnienie mi skacze jak chce mam podwyższone ale nie tak tragicznie czuwam żeby nie przekroczyło dolne 100 najgorzej jest po jakimś wysiłku wygląda na to że powinnam siedzieć z tyłkiem i nic nie robić nawet umycie naczyń powoduje skok sprawdziłam dzisiaj z ciekawości![]() teraz mam też codzień zgagę i nie mogę siedzieć za bardzo w jednej pozycji bo mnie kręgosłup boli ![]() Dobra dość narzekania o mnie
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-20 o 17:37 |
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
kurde i niema wolnego i niestety nie pojedziemy do rodziców tak mi smutno z tego powodu
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
basiula
Aniu-a solisz dużo??ja na poczatku soliłam jak szalona bo tak mi smakowało,ale teraz juz soli unikam by cisnien mi się nie podniosło też. dobrze będzie,już niedużo czasu zostało ![]() Darusiaaa-to córcia zachwycona prezentem ![]() a u mnie ciacho ze śliwkami sie piecze-tak cuuudnie pachnie ![]() jeszcze 5-8 minutek i wyjmuję ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- kiedy teraz na NFZ dają skierpowanie na usg??bo w III trymestrze jest określony czas kiedy trzeba zrobic??
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
no juz mi pokazywala, nawet przymierzali
szalony tatus:P ale sie ciesze ze tak sie nia zajmuje super od urodzenia, a o ciazy wiedzial wiecej niz ja. Moge przynajmniej byc spokojna zawsze ja z nim zostawic i sie nie martwic o nic, a jak sie urodzila to pracowal u takiego wyzyskiwacza w Ubojni Drobiu i do pracy wstawal o 1 w nocy a wracal okolice 15-16-17 godziny to i tak sie zajmowal mala i ja zawsze po kapieli karmil, takze na tatusia narzekac nie moge ![]() na meza czasem narzekam:P
|
|
#640 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym z całego opakowania zużyłam dopiero 3 tabletki więc przedawkowanie mi nie grozi Zresztą nospa i tak nigdy mi nie pomagała.... na wszelkie bóle brzucha brałam zawsze Nurofen Forte.Taka Jej natura Może da Ci mało popalić po porodzie bo będzie dużo spała ![]() Cytat:
![]() na okres 6-9 też zamierzam kupić... w końcu będzie lato i nie chciałabym aby małemu w główkę grzało... jakieś takie delikatne przewiewne , najlepiej z daszkiem. Reszte czapeczek dostałam w gratisie do zamówień.. zarówno tych nowych i używanych. Jak nie przy pierwszym bobasie to przy drugim się przydadzą ![]() Cytat:
Dzisiaj kopanko jest normalne... delikatne i krótkie. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-08-20 o 18:48 |
|||||||
|
|
|
#641 | |||
|
Zakorzenienie
|
ciasto wyszło przepyszne.tylko dygotka taka zdolna jest,że zapomiała foremki posmarować tłuszczem i wysypac bułką tartą
trudno.i tak się zje ![]() Darusiaaa -Twój tż chyba miał dobre wychowanie,ze tak Ci pomaga??ciekawe jaki mój będzie jak się Mała pojawi ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kończę właśnie sernik na zimno, poszłam na łatwiznę dzisiaj ![]() Dygotka ważne że się udało, najwyżej będziesz wyskrobywać z blachy
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęscie w foremce cermaicznej z ikei to łatwiej będzie wyskrobać..
a sernik z torebki czy sama robiłas??
|
#644 | ||
|
Raczkowanie
|
Uff nadrobiłam
wasze tempo jest szokujące![]() Cytat:
Fakt, że używanych, ale sa w tak dobrym stanie, że żal kupować nowe. Mam koleżankę, która ma swój lumpeks i ma tam świetne ubranka dla dzieci te małe sprzedaje po 1zł. Niektóre są jak nowe.No i drugi ciuch "na wage" też ubranka wychodzą po 1 zł w najtańszy dzień. A po praniu będą jak nowe, bo te z ciucha przynajmniej nie mają plam. Nakupiłam ostatnio wszystko co było w najlepszym stanie i z tym co dostałam od siostry chyba mi wystarczy. Teraz będę polować na większeCytat:
A mój TŻ właśnie składa komodę na ciuszki naszej córeczki
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdziłam właśnie, ile kosztuje na Allegro to łóżeczko, które zamówiłam dla nowego fasola i kosztuje 50zl więcej niż w sklepie internetowym (a i tak on pewnie nie jest najtańszy)
tak samo buty na zimę dla starszego kupiłam ostatnio w Outlecie i kosztowały (jeśli liczyć też przesyłkę) koło 30-40zl taniej po prostu AlleDrogo - trzeba uważać. Ja się powoli leczę z uważania Allegro za najtańszy "sklep", zresztą niektóre rzeczy trzeba najpierw pomacać, oprócz tego niestety jest tam wielu oszustów. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- też bardzo polecam lumpeksy polecam ciuchy po rodzinie, lumpeksy i ewentualnie nowe wielopaki body i pajaców (George, Early Days, Tesco) |
|
|
|
#646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No cóż... może następnym razem więcej. W pierwszym miocie chyba może byc mniej, nie? Ja łóżeczko dostaję od siostry... Jeszcze go nie widziałam, a jest po 3 dzieci... zobaczymy jak będzie wyglądać... Mam zamiar je pomalować tylko na biało.
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Mamusie
![]() Mam mały problem - od dwóch dni jedna powieka mi drży.Biorę codziennie witaminy dla kobiet w ciąży, ale nie wiem, może za mało mam magnezu? Mam w domu jeszcze magnez w tabletkach, ale nie wiem czy pobrać je dodatkowo przez kilka dni czy zaczekać na wizytę u lekarza (mam 25go). Co myślicie?
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nim kupiłam ostatnio parę zreczy to najpierw sprawdzałam w sklepach stacjonarcnych-ceny kosmiczne,potem allegro-tam już taniej,a na końce sklepy internetowe(które tez swoje konta maja na allegro,ale mają tam drożej).i każdą z tych rzeczy kupiłam wyszukując sklep poprzec ceneo najczęsciej
![]() princessskaa śmiało możesz łykac jak oolong napisała,może skusisz się na gorzka czekoladę o wysokiej zawartości kakao??tam tez jest magnez a po cieście moja maleństwo się rozbrykłao-może ona potrzebuje najzwyklejszego białego cukru ![]() którego na co dzien nie używam
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
dygotka nie wiem po kim tz taki jest, tesciowa nie nalezy do najcudowniejszych matek i martwiacych sie o dziecko, np na stulejke mial operacje 3 lata temu....
jak kiedys nie mial pracy a zachorowal na angine ropna to stwierdzila ze jak dostanie przelew za 2 tygodnie to musi sobie leki kupic..... teraz sie troche zmienila, ale ....zawsze bedzie to ale i żal o pewne rzeczy. Tescia znam tylko z tego jak do nas przyjezdza,jest wporzadku a siostra tz to najwieksza i najdluzsza opowiesc ktora mnie przyprawia o zlosc kazdym razem takze....uchowalo sie gdzies dziecie:P hehehehe nawet kolezanki mi mowia jak przychodza ze takiego faceta to pozazdroscic, owszem robi wsio w domu po pracy pomaga, dzieckiem sie zajmuje, ale ma tez minusy uparte to jak osiol , zwracania uwagi nie lubi... i wiele wieleeeee innych
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem też to nieprawda Jula była taka ruchliwa jak ten mały teraz i w sumie nie dała nam popalić, ale za to słyszałam ze jak jedno było spokojne to drugie daje popalic :/---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Ja posypuje manną
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
nieistotrne czy bułką czy manną czy czyms jeszcze innym-ja po prostu zapomiałam tak dawno nie piekłam biszkopta
Darusiaaa-każdy ma wady,najważniejsze,ze dla Was tż jest taki dobry cieszę się
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
no ja na niego nie mam co narzekac,ale jak to baba zlosliwa i klotliwa :P
raz na jakis czas sie poklocic musze bo adranalinki mi za malo hahahaha:P za to jeo rodzina to na prawde niezly kosmos ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- podobnie sie mowi ze jak matka spi w nocy to dziecko bedzie a jak nie spi to dzieciak tez nie bedzie spal--aaaaa gucio. ja nie spalam CALE NOCE, chodzilam spac o 8-9 rano na 3-4 godzinki i od nowa to samo. Mloda pierwszy miesiac budzila sie raz pozniej wcale az do zabkowania
|
|
#654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytanie retoryczne hehehe Pomimo tego, że wolę mleczną, gorzka też może być, jestem łasuchem
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ja tylko na chwilkę. Tak mnie napieprza kręgosłup od wczoraj, że ani siedzieć, ani stać ani chodzić , leżenie też niewiele daje. Do tego jeszcze brzuch się odzywa - dlatego staram sie dużo odpoczywać, ale jest to trudne... W domu zagęszczona atmosfera - normalnie koszmar.
W poniedziałek mam wizytę na całe szczęście to sie będę ginowi żalić. Dobre wieści są takie że my dzisiaj zaczynamy 7misciąc (27tydz) - jeszcze tylko dwa miesiące. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Idę sie położyć, bo czuję ze mi kręgosłup zaraz pęknie. Trzymajcie się. Pa |
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a widzisz.... może jej cukru, od czasu do czasu, trzeba :P ja właśnie wróciłam... byłam z kumpelami ze studiów na piwku... znaczy ja na kawie i pizzy fajny wieczór.... każda z nas ma teraz okres, że rozstała się z TŻtem, więc łączyłyśmy się w byciu singielkami .... :P zmykam zaraz spac, bo zmeczona jestem... maly spacerek sobie zrobilysmy i to dotlenienie mnie powala
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
ale mało produkujecie dziś
![]() właśnie wypełzłam z długiej kąpieli z książką, pilingiem i maseczka na stopy, a później jakoś dałam radę jeszcze pazury poobcinać
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa-masaz niech Ci tż zrobi.może pomoże??mi pomaga...znam ten ból i wspólczuję...
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
wszyscy się weekendują
My właśnie skończyliśmy kłaść 3cią warstwę farby, w między czasie gotowanie, mycie garów, szorowanie podłogi z farby (a folia była i coooo)... aaaa jeszcze szpachlowałam Ale ja to ogólnie lubię takie robótki (na pewno bardziej od gotowania...) ledwo widze na ślipia, jak padneeee to do rana nie wstanę!!! Ale kolorek "biała czekolada" na chwilę obecną podoba mi się Zobaczymy rano przy dziennym świetle i jak doschnie W przerwach doczytuję co piszecie, więc chociaż jeden dizeń jestem na bierząco.
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miłej nocki, ja też spylam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

czy wtedy tez taka spokojna będzie
ale to tylko plotki... i nie wierze w nie 
mam podwyższone ale nie tak tragicznie czuwam żeby nie przekroczyło dolne 100
najgorzej jest po jakimś wysiłku 

wasze tempo jest szokujące