Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 20:33   #661
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

nie było mnie trochę, zaraz nadrabiam, tylko napiszę, że dostałam sma od Agatka (nie wiem, czy któraś też dostała i już napisała, to było około 16:
hej, jestem już za Szczecinem, po przesiadce w Wałczu bo na początku małym busikiem jechałam. Daje radę malec śpi grzecznie. Buźka.
to pewnie jest juz na miejscu w objęciach TZ
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 21:26   #662
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
To była burza gradowa
waliło 15 minut i zrobiło zime
O matko, wygląda to strasznie, jak pogrom jakiś

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Anabellita idziesz szybciej na to połówkowe niż ja. Ja dopiero 13.10
ale nie martw się... nie wolno. Trzeba mieć dobre myśli i będzie zawsze wszystko ok. ja tak robię bo inaczej całą ciąże można zwariować
A macie już imiona dla dziewczynki i chłopca? bo jeszcze nie wiesz.. ? my niby chłopaka będziemy mieli... ale p.doktor powiedziała ,że płeć do potwierdzenia. Tylko ,że ja chyba widziałam dokładnie, że to chłopak
Dla chłopczyka mamy Hubert a dla dziewczynki Lilianna. tylko nie wiec co z tym Hubertem, choć wszyscy się już przyzwyczaili to moja tesciowa rzuca tekstami ,że Hubert to będzie dziecko opite.. jednym słowem pijus... a jej córka z mężem czyli mojego męża siostra mówi ,że Hubert to dziecko osmarkane... I powiedz mi jak tutaj można mieć dobre nastawienie?...
wkurzają mnie tymi tekstami a najlepsze ,że ta siostra męża też jest w ciąży i jakoś nikt nie komentuje ich wyboru imienia.
Przykre czasem... A ten pijus to wyszło z tego, że Hubert to patron myśliwych - Hubertus i oni to tylko pija i poluja i imprezuja tak mówi moja teściowa.
Ale nie chciałabym aby do dziecka w wózku mówiła np. " jaki ty pijusek będzie" chyba wtedy nie wytrzymam!!!!!

pozdrawiam i trzymacie się... Wszystkie te z katarkiem i przeziębieniem do łóżeczka, wygrzać się... herbatka z cytrynka i miodzikiem polecam
Anulka, olej gadanie rodziny, O każdym imieniu można by znaleźć coś takiego. Nazwij synka tak, jak CI siępodoba. A jakby moja tesciowa powiedziała do mojego dziecka "pijus" to by dostała opiernicz ode mnie i chyba by więcej dziecka nie zobaczyła

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
U nas wszystko OK malutki daje coraz bardziej popalić zwłaszcza wieczorem urządza sobie wygibasy w brzuszku ale jest to takie słodkie ze zawsze gdy się kłade do łóżeczka już się nie mogę doczekać kopniaczka. Na L4 też jest fajowo czas szybciutko leci, tylko że zawsze zabraknie mi czasu na forum żeby podczytywać Muszę koniecznie to zmienić
Jutro zaczynamy 22/23 tydzień ciąży czas tak leci ze szkoda gadać.

a teraz siedzę sama. Rodzice na imprezce u wujka i cioci z okazji 40 rocznicy ślubu a TZ na delegacji

Któraś z Was pisała u udręce z remontowaniem i budowaniem domu Cos o tym wiem my z TZ walczymy tez z "ekipą remontową" no masakra jakaś ile ja się już nadenerwowałam z nimi. Powinniśmy już tam mieszkać od sierpnia a tymczasem za niedługo koniec września i dalej echo już nie mam siły na prawdę.

Ultra, fajnie, że wszystko ok No ale więcej czasu dla nas musisz koniecznie znaleźć

Ja rano wstaję do pracy, więc zmykam zaraz pod prysznic i spać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 21:45   #663
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
To była burza gradowa
o matko ale jaja
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Kamciurka
, caly czas trzymam kciuki za Twoje lozysko. Musi byc dobrze... U mnie wizyta za 2 tygodnie i tez sie denerwuje, ale tak... "spokojnie" wlasnie, o ile to mozna tak nazwac Bedzie dobrze. Musi byc!

to trzymamy kciuki za nasze lozyska
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzięki, ale w sumie oprócz jednego pajaca nic nie kupiłam, ponieważ ten sklep raczej służy do wymacania niż kupowania ze względu na ceny.
I tak już wiemy z jakiej firmy łóżeczko jest dobre jakościowo, jaki wózek bierzemy pod uwagę, jak wyglądają na żywo kolory itp.
Jedyna opcja jaką się tam opłacałoby to, że jest promocja producenta wózków na określony model, który jest u nas jednym z faworytów.... I teraz muszę przemyśleć sprawę (promo do końca września czas oczekiwania na wózek 6-8yg.) , zebrać opinię użytkowników drugiego wózka, jaki bierzemy pod uwagę, przede wszystkim porównać jego cenę za komplet z ceną tamtego z promocji itp.
Siedzieliśmy w sklepie ze 2 h

kochana a powiedz ile czasu twoja córcia śmigała w 62 idę w gości do córki koleżanki, myślałam że wizyta wypadnie wcześniej i kupiłam, jakiś czas temu rozm. 62 a teraz martwię się czy aby nie za małe. Dodam, że mała dziś kończy miesiąc. I nie wiem czy nie lecieć do sklepu po coś większego
ja tez chce jechac zeby popatrzec sobie moze jakies wlasnie promocje beda, ale wozek i tak z netu bede zamawiac, juz mam upatrzony
odnosnie tego rozmiaru 62 to mi sie wydaje, ze moja Nikola spokojnie do 3 miesiecy nosila, nie pamietam juz dokladnie, ale ona miala jak sie urodzila 51 cm
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
O jeju jeju jakie cudowne te ubranka

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Szkoda gadać Już było lepiej...dziś wyszliśmy na spacer z tż, wracamy a ona leży w sypialni na podłodze i się trzęsie Co ją dotknełam to płacz, biegiem do weta. Wynik zbite dupsko i tylna lewa łapa Prawdopodobnie spadła z czegoś i niefortunnie upadła. Na rtg nie widać na szczęście żadnego złamania. Dostała leki przeciwbólowe, zjadła i śpi.
Puściły mi nerwy dziś, zryczałam się na maxa, aż mi się ręce trzęsły. Tż nie wiedział już co ma zrobić żeby mnie uspokoić.
Na szczęście już jest lepiej, Gabrysia też mnie pociesza bo wierci się jak szalona, brzuch mi skacze cały czas
Wiem, że dla nie których to dziwne, że to tylko kot...ale co ja poradzę, że ja te moje koty traktuje jak członka rodziny.
jezu biedna kicia, ja sie wcale nie dziwie, mam dwa i tak mnie czasem wkurzaja, ale jak tylko sie z nimi cos dzieje, to czlowiek przezywa jak z dziecmi
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
to pewnie jest juz na miejscu w objęciach TZ
w takich rozstaniach wlasnie fajne sa te spotkania :brzyda l:

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:59   #664
pearpearl
Wtajemniczenie

Mijus, ojej...bardzo mi przykro z powodu kotki Mysle, ze nikt tutaj kto ma zwierzeta nie pomysli "ze to tylko kot". Tak jak napisala Kamciurka, jak zaczyna sie cos dziac, to czlowiek bardzo to bierze do siebie. Ze zwierzakami dodatkowo jest ten problem, ze nie powiedza, co im dokucza, co je boli, wiec czlowiek czuje sie bardziej bezsilny Mam nadzieje, ze Wasza mala szybko dojdzie do siebie.

Kamciurka, trzymamy! W kupie sila

Cytat:
Napisane przez Neska
generalnie jest chyba zasada, ze dzidziol powinien miec jedna warstwe ubranek wiecej niz dosrosły
to ja bede miec nie lada problem, bo naleze do zmarzlakow i zawsze mam o kilka warstw wiecej niz moj wyletniony tz
i kogo brac wtedy za punkt odniesienia?

W ogole to przyznam sie, ze zaczynam odczuwac lek, jak tak piszecie o tych rozmiarach, rodzajach i ilosciach ubranek Ja nie mam nic, oprocz pary skarpetek, a jezeli chodzi o pojecie, w co i jak ubierac dziecko, to moje wynosi mniej niz zero

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 07:09   #665
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
na zimę to i ja nie mam, ta jest taka półśrednia raczej, puchowej nie kupowałam bo bym musiała też coś na teraz kupić, żeby się nie ugotować. Więc liczę. że do początku stycznia zima będzie łaskawa a potem wlezę w jakąś swoją przedciążową
ja już chyba mam sprawe załatwioną, pożyczyłam kurtkę od siostry taka wiekszą, jeżeli nie bede miała jakiegoś big big brzucha to w nią wejdę
Cytat:
W ogole to przyznam sie, ze zaczynam odczuwac lek, jak tak piszecie o tych rozmiarach, rodzajach i ilosciach ubranek Ja nie mam nic, oprocz pary skarpetek, a jezeli chodzi o pojecie, w co i jak ubierac dziecko, to moje wynosi mniej niz zero
z tym mam podobnie

tak mi się dzisiaj nic nie chce
Stary 2011-09-19, 07:59   #666
agacia_cz
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiem co ja mam myśleć nie przespalam całej nocy
Chodzi o mojego tz
Wczoraj się okazało oczywiście przez przypadek ( dostałam SMS który nie był do mnie) ze szanowny pan kupił swojej byłej żonie prostownice bo jej się popsula twierdzi ze zrobił to dla świętego spokoju bo smsowala do niego już od kilku dni o tym
Ja kompletnie nie wiem co o tym myśleć ??? Tak ma być już całe życie? Nie mamy kasy a on wyskakuje z takim gestem....
Wyrzucilam go wczoraj chodził cała noc co godz wysyłał smsy ze kocha itp
Ehhhhh ;(
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:17   #667
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
nie nie kochana, to nie chodzi o tetrę
chodzi nam o wielorazowe czyli cos w tym stylu
http://www.pieluszkarnia.pl/pol_n_PI...AZOWE-100.html
aha, to nie będę tych stosować tylko tetra dodatkowo, podczas karmienia czy kąpania itp.

Cytat:
ja na razie mam na 56
-2 body
-5 spiochów
-1 półśpiochy
-4 kaftaniki
-1 pajac

a na 62
-4 body
-5 spiochów
-2 półśpiochy
-1 pajac
-1 rampers

mam tez trpszkę na 68 (ale to z paczki na all )

na pewno bodziaki muszę dokupic i pajace..ale tez nie wiem ile na 56 a ile na 62
no właśnie, jak szybko rośnie dziecko? Ile potrzeba 56 i po jakim czasie wskakuje w 62/ Oczywiście, wiem że każde rośnie inaczej i z innych wymiarów startuje ale jakaś średnia chyba jest

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 08:29   #668
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:

to ja bede miec nie lada problem, bo naleze do zmarzlakow i zawsze mam o kilka warstw wiecej niz moj wyletniony tz
i kogo brac wtedy za punkt odniesienia?

To chociaż masz skarpetki, bo ja to nie mam nic. Cały czas mam taki jakiś wewnętrzny opór żeby coś zacząć kupować.
I zmarzluch też jestem straszny

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:46   #669
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

nie nadrobiłam wczoraj. padłam ze zmęczenia. Już chyba nie dam rady

Zaraz zmykam bo jadę do dentysty, a popołudniu podejrzeć Olka u mojego gina

Cytat:
Mijus, ojej...bardzo mi przykro z powodu kotki Mysle, ze nikt tutaj kto ma zwierzeta nie pomysli "ze to tylko kot". Tak jak napisala Kamciurka, jak zaczyna sie cos dziac, to czlowiek bardzo to bierze do siebie. Ze zwierzakami dodatkowo jest ten problem, ze nie powiedza, co im dokucza, co je boli, wiec czlowiek czuje sie bardziej bezsilny Mam nadzieje, ze Wasza mala szybko dojdzie do siebie.
Nie wiem co się stało z kotem, ale nigdy nie pomyślę że to tylko zwierzę. Szczerze mówiąc bardziej działają na mnie programy i filmy o złym traktowaniu zwierząt niż ludzi, bo zwierzę nie ma możliwości obrony wczoraj oglądałam program o krokodylach i jak były ujęcia jak poluje na zebry to się popłakałam....

Nie mówiąc o psach. Jak ma smutne oczy taki to już zaczynam płakać

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Chodzi o mojego tz
Wczoraj się okazało oczywiście przez przypadek ( dostałam SMS który nie był do mnie) ze szanowny pan kupił swojej byłej żonie prostownice bo jej się popsula twierdzi ze zrobił to dla świętego spokoju bo smsowala do niego już od kilku dni o tym
Ja kompletnie nie wiem co o tym myśleć ??? Tak ma być już całe życie? Nie mamy kasy a on wyskakuje z takim gestem....
Ehhhhh ;(
:conf used: nie wiem co Ci napisać Dla mnie idiotyczna sytuacja... nie wiem co bym zrobiła.
Stary 2011-09-19, 09:02   #670
Mijus
Rozeznanie

Cześć mamuśki
Czy u Was też taka tragiczna pogoda? U mnie pada, jakaś mgła się zrobiła, mam wrażenie, że nawet grzmi gdzieś w oddali. Szaro, buro i do d**y. Jesień się zaczyna bez apelacyjnie, a ja bez kurtki...
Bardzo podoba mi się ta kurteczka , druga Urban Coral, tylko cena mogłaby być niższa http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=plaszcze_kurtki
Muszę wybrać się na poszukiwania, no ale najpierw muszę poczekac na wypłatę
Tradycyjnie piję kawę i oglądam DD TVN i planuje dzień, a w szczególności obiad...czy któraś jadła zupę krem z pora i ziemniaków?
Chyba dziś zrobię mały experyment
Miłego dnia kochane!

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A ile masz sztuk body, śpiochów, pajacyków na 56, 62? Ja kompletnie nie wiem czego i ile kupować... Ja mam ubrać takiego malucha? Kaftanik/bluzeczka, body, pajacyk? Jeny powinni dawać instrukcję obsługi dziecka
Mam dokładnie to samo, niby wszystko oczywiste, a jednak mam te same dylematy, co do czego i jak? Taką instrukcję obsługi także bym przyjeła z wielką przyjemnością
No ale poradzimy sobie!Metodą prób i błędów nauczymy się wszystkiego

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka. Ja już w domku po pracy....dzisiaj nikt mnie nie wpienił hihi

Wybraliśmy już imie dla naszej kruszynki.....Milenka będzie...w końcu doszliśmy z tżetem do porozumienia
Cudowne imię, bardzo urokliwe i oryginalne

Pearpearl, Kamciurka dzięki za wsparcie, zawsze lżej na duszy jak ktoś rozumie co czuję Kicia śpi i regeneruje siły. Rano sama poszła do miski i zjadła, więc to chyba dobry znak. W nocy wstawałam 3 razy i sprawdzałam czy nie cierpi, ale spała słodko i tylko mruczała jak zaczynałam ją głaskać.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Chodzi o mojego tz
Ehhhhh ;(
Współczuje Ci, kurcze nie mam pojęcia jak bym zareagowała na takiego smsa. Pewnie też bym go pogoniła Nie dosyć, że prezenty dla byłej to dla mnie jedna wielka skucha, to do tego jeszcze gdybyś nie dostała tego smsa to byś nic nie wiedziała...nie ładnie tak oszukiwać!
Trzeba tu kogoś do pionu ustwić
Stary 2011-09-19, 09:53   #671
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie dziewczyny! Oczywiście jak to początek tygodnia pożegnałam o 4 rano męża, pojechał w delegację, na szczęście wraca w środę

Od dnia dzisiejszego jestem bezrobotna - zarejestrowałam się w urzędzie pracy, oczywiście pod kątem tego, że jestem gotowa podjąć pracę. Następną wizytę mam 22 listopada, to zdążę donieść zaświadczenie od lekarza, że jestem niezdolna do pracy w urzędzie nie pytali czy jestem w ciąży. A że dla ludzi z moim wykształceniem (patrz - nauczyciel) nie ma pracy, to i lepiej dla mnie, bo nie będę mieć problemów z tytułu zatrudnienia mnie - chyba ale najważniejsze, że mam ubezpieczenie ;]

Dzidzia cudownie mnie kopie a od rana dzisiaj mam okropne skurcze łydek - ciężko mi chodzić, mimo, że magnez dodatkowo biorę.

Miłego dnia, bo u mnie też szaro i buro

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 09:59   #672
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Cześć mamuśki
Czy u Was też taka tragiczna pogoda? U mnie pada, jakaś mgła się zrobiła, mam wrażenie, że nawet grzmi gdzieś w oddali. Szaro, buro i do d**y. Jesień się zaczyna bez apelacyjnie, a ja bez kurtki...
Bardzo podoba mi się ta kurteczka , druga Urban Coral, tylko cena mogłaby być niższa http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=plaszcze_kurtki
Muszę wybrać się na poszukiwania, no ale najpierw muszę poczekac na wypłatę
To mogę napisać ci, że nie jest on na żywo taki fajny
Ja właśnie w weekend kupiłam tą Urban, ale w fiolecie.

U mnie też szaro buro, na szczęście nie pada i jest dość ciepło Własnie kończę kawkę i idę zjeść drugie śniadanko

Stary 2011-09-19, 10:01   #673
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Ja jeszcze w wyrku, ale czas najwyższy wstac bo głodne jesteśmy z Milenką

Mijus taka zupka jest bardzo popularna w Irlandii, generalnie oni tylko zupy krem jadają i z pora i ziemniaków dosc czesto gotujemy w restauracjii i ja osobiście bardzo ją lubie

Agacia_cz bardzo dziwna sytuacja, cieżko coś doradzic....myśle ze dobrze zrobiłąs ze go pogoniłaś, może to go oświeci. Na pewno musicie to sobie wyjaśni bo takie sytuacje nie należą do normalnych.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:23   #674
renata:)
Zadomowienie

hej dziewczyny
melduję się jako młoda mężatka. Było fantastycznie, pogoda wymarzona, goście świetni i jedzenie pyszne no i się wytańczyłam
nie nadrobię bo za dużo tego
niedługo na pewno już wrócę normalnie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:53   #675
Anulka_86
Raczkowanie

renata Gratulacje Wszystkiego co najlepsze na Waszej wspólnej drodze życia... już we troje

Dziewczyny macie racje, nie powinnam się przejmować co inni gadają .
Co do Huberta- to to był pomysł mojego męża ponieważ on miał nim być. Nigdy nie protestowałam bo imię ładne... ale musimy jeszcze to obgadać z mężem.
Jak czytam o tym co nowego kupiłyście to sama mam już ochotę coś iść kupić. ale poczekam chyba - przecież to dopiero 17 tydzień i jeszcze się naciesze zakupami.
Na razie to oglądam spodnie ciążowe i w co ja będę się ubierać ... choć na razie wchodzę w większość normalnych ciuchów to już mam jedne takie z pasem- ale cienkim pasem... i są bardzo wygodne.
Dostałam też od koleżanki 2 pary ,ale jedne sztruksy są ok. a drugie super ogrodniczki jeansowe tylko ,że za duże... się śmiałam ,że może na koniec ciąży je ubiorę bo mają bardzo szerokie nogawki i w biodrach mi odstają i to dużo.
Muszę jeszcze coś poszukać ciekawego i nie wiem czy nie będę potrzebować płaszcza na zimę... ciekawe czy się dopnę w stary tak np jeszcze w listopadzie
Wszystko się okaże... niech najpierw zacznie rosnąć mi brzuch to będę wiedzieć lepiej i milej mi będzie iść do sklepu dla przyszłych mam- bo jak na razie to pewnie by się patrzyli co ja tam robię.

pozdrawiam i miłego dnia życzę ,
Ja powinnam się zabrać za naukę bo mam w piątek egzamin - już ostatni w letniej sesji. i od przyszłego poniedziałku czas zacząć ostatni rok studiów. Już plan mam i nie jest taki zły choć całe 5 dni w tygodniu zajęcia. - damy rade z dzidzią jakoś
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:54   #676
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
To mogę napisać ci, że nie jest on na żywo taki fajny
Ja właśnie w weekend kupiłam tą Urban, ale w fiolecie.

U mnie też szaro buro, na szczęście nie pada i jest dość ciepło Własnie kończę kawkę i idę zjeść drugie śniadanko
Muszę w takim razie wybrać się do sklepu i obejrzeć na żywo ten płaszyk. Na zdjęciu wygląda cudnie, ale tak to bywa często, że później zmieniamy zdanie
Smacznego drugiego śniadanka życzę

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Ja jeszcze w wyrku, ale czas najwyższy wstac bo głodne jesteśmy z Milenką

Mijus taka zupka jest bardzo popularna w Irlandii, generalnie oni tylko zupy krem jadają i z pora i ziemniaków dosc czesto gotujemy w restauracjii i ja osobiście bardzo ją lubie
No to lecę po składniki i spróbujemy dzisiaj. Do tego grzaneczki z masłem czosnkowym i powinno być super
Na drugie wymyśliłam sobie kieszonki schabowe z pieczarkami i fasolkę szparagową + ziemniaczki z koperkiem + kompocik jabłkowy

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
melduję się jako młoda mężatka. Było fantastycznie, pogoda wymarzona, goście świetni i jedzenie pyszne no i się wytańczyłam
Ogromne gratulacje:ro za: Najlepszego kochana

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-09-19 o 10:56
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:01   #677
sandra1892
Zadomowienie

Jestem

Pozniej napisze co u mnie , a teraz ide gotowac i sprzatac
Stary 2011-09-19, 11:04   #678
Milla_85
Raczkowanie

no właśnie, jak szybko rośnie dziecko? Ile potrzeba 56 i po jakim czasie wskakuje w 62/ Oczywiście, wiem że każde rośnie inaczej i z innych wymiarów startuje ale jakaś średnia chyba jest [/QUOTE]

Cześć mamuśki
Próbuję was nadrobić ale co chwila mi szef przeszkadza,jak zwykle od poniedziałku zaczyna się marudzenie.
Ja kupuje wszystko na 62 i najlepsze że moja mama twierdzi że będzie za małe na Wojtka a teściowa że za duże mój Tż już nie może tego słuchać jak tylko zaczyna się dyskusja na ten temat zaraz się ulatnia a ja jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam bo jak wiadomo nikomu się nie dogodzi na 56 nie mam ani sztuki dla małego i zastanawiam się czy kupować. Alę muszę się pochwalić że w sobotę z Tż zakupiliśmy wózek Wojtkowi tu też zdania babć były podzielone. My kupiliśmy x-landera , http://bejbi.eu/sklep/xlander-wozek-...t--p-5509.html dokładnie ten model w kolorze amathyst śmiejemy się z Tż że to nasz wspólny prezent na 2 rocznicę dla nas obojga.

Jak ten czas szybko leci dziś stuknęło nam 2 latka od ślubu:l ove:
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:10   #679
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry,
Caly weekend spedzilam w lozku z grypa zoladkowa, zaczelo sie od malej, przyniosla wirusa z przedszkola w czwartek i cala noc wymiotowala i pol dnia. Zawiozlam ja do dziadkow i sie nia opiekowali zebym sie nie zarazila i mogla chodzic do pracy ale niestety w piatek sie zwolnilam i szefowa mnie odwiozla bo czulam sie okropnie i od 17. do 3. w nocy "rzygalam jak kot". Potem w sobote caly dzien w lozku bez wymiotow ale megaoslabiona , nie mialam sily reka ruszyc, maz mna sie opiekowal a dzis w nocy sam wymiotowal i teraz on lezy. Milenka juz zdrowa , ja lepiej ale bardzo slaba jestem jeszcze a maz "zdycha" takze weekend mielismy "udany".
AgaMili jak tam dzisiejsze samopoczucie? Opuściło Cię już to cholerstwo?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
To była burza gradowa
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 11:18   #680
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
a jakieś zdjęcia?? Plizz my tu czekamy i na nie i na relację!!
Witaj w gronie mężatek

Stary 2011-09-19, 11:24   #681
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
U mnie juz samopoczucie ok. Mili poszla radosna do przedszkola do kolezanek . Niestety moj tata i brat wczoraj zlapali tego wirusa i tata do pracy nie poszedl , caly dzien spedzili w lozku z wymiotami i biegunka. To okropnie wykancza, wiem bo 2 dni sie meczylam z goraczka i wymiotami. Boje sie dzwonic do nich bo pewnie mi powiedza ze jescze mama to zlapala a w pracy dzis szefowa narzeka na bol brzucha . Ja, Mili i tz na szczescie juz zdrowi ale w kolo wszystkich pozarazalismy

Jutro mam polozna , trzymajcie kciuki

Mijus przykro mi z powodu kotka Oby szybko wyzdrowial.

kasiahexe ale pobojowisko

Kamciurka trzymam kciuki za lozkysko

Pearl spokojnie, mamy jeszcze 4 miesiace na zakupy Ja tylko jedno ubranko na razie kupilam. W weekend moze pojedziemy w koncu na boot sale i pokupujemy troszke ale watpie bo zapowiada sie pracujaco

agacia_cz kupil swojej ex prostownice??? Oj ja bym mu dala

Mijus ja takiego kremu nie jadlam ale ogolnie uwielbiam kremy np. z brokulow, ziemniakow i marchwewki albo z cukini i groszku

Renatka witaj z powrotem
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:25   #682
Anulka_86
Raczkowanie

Milla_85
Bardzo ładny wózek przede wszystkim kolor- bardzo go lubię i chyba my też kupimy tak wrzos/ fiolet bo mi się podoba

A co do mam i teściowych to chyba nie warto słuchać. sama z tym walczę bo teściowa ma zawsze złote rady najlepsze oczywiście -wg niej.

Ja mam ten plus ,że moja mama nie wtyka się do niczego, ani mojemu bratu który maj już dwójkę dzieci ani nam. Zawsze była zdania ,że to są nasze dzieci.. .ona może pomóc ale się nie narzuca nigdy. Przecież ona z tata już miali swój czas macierzyństwa - kupowania wózków itp.
teraz czas na babciowanie- a to co innego.
Moja mama zawsze mi powtarza ,że mam robić tak jak ja uważam - bo przecież czy któraś z przyszłych matek lub obecnych chce źle dla swojej małej wymarzonej kruszynki? Taki czas jak kupowanie wózków, łózeczka... pierwszych ciuszków najbardziej cieszy przyszłych rodziców... i niech rodzice dadzą się nacieszyć nam młodym tym wspaniałym czasem i nie komentują bo to czasem mocno denerwuje!
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:26   #683
NataliaM1103
Rozeznanie

agacia_cz trudna i dziwna sytuacja,najlepsza będzie szczera rozmowa !

Od rana dzisiaj Maluszek jest bardzo s pokojny,zawsze szalał a dzisiaj tylko rano czułam ruchy.Kurczę zaczynam się martwic ,że cos sie stało...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 11:33   #684
AgaMili
BAN stały

Sandra opowiadaj co w szpitalu powiedzieli? Jak cisnienie?
Cytat:
No to lecę po składniki i spróbujemy dzisiaj. Do tego grzaneczki z masłem czosnkowym i powinno być super
Na drugie wymyśliłam sobie kieszonki schabowe z pieczarkami i fasolkę szparagową + ziemniaczki z koperkiem + kompocik jabłkowy
mniaaam ja tez chce taki obiadek . U mnie dzis zurek a na II hamburgery z kurczaka
Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
no właśnie, jak szybko rośnie dziecko? Ile potrzeba 56 i po jakim czasie wskakuje w 62/ Oczywiście, wiem że każde rośnie inaczej i z innych wymiarów startuje ale jakaś średnia chyba jest
Nigdy nie wiadomo jak szybko dziecko rosnie, wszystko zalezy od tego jak duze sie urodzi. Czasem noworodek ma 56cm i takie najmniejsze ubranka starczaja na okolo tydzien ale przewaznie noworodki sa mniejsze i ubranka na 56cm sa w sam raz lub nawet za duze i starczaja na okolo 3-4 tygodnie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:33   #685
arm
Raczkowanie

czesc mamuski!
chcialabym do Was dołączyc, termin mam na 30 stycznia i bedzie synus prawdopodobnie Stas... od samego poczatku ciazy tak sie zwracalismy do brzuszka i mimo ze ostatnio pojawily sie w mojej glowie watpliwosci co do imienia to jakos nie wyobrazam sobie zeby Stas nie byl Stasiem zreszta Tz jest baaaardzo wybredny co do imion i akceptuje tylko Stasia i Kube, a ze w jego domu rodzinnym jest pies o imieniu Kuba wiec...

mamuski wiem, wiekszosc z Was juz jest po usg połówkowym i w zwiazku z tym mam do Was pytanie. czy u ktorejs z Was a wlasciwie czy u Waszych malych szkrabow wykryto zwapnienie tzw. bright spot? w serduszku mojej dzidzi pani dr zauwazyla wlasnie cos takiego w lewej i prawej komorze serduszka, jednak stwierdzila zeby sie nie martwic bo cos takiego pojawia sie u 1/3 dzieci, ze lekarze sami do konca nie wiedza z czego to wynika. reszta badan wyszla bardzo dobrze, zadnych zastrzezen... tylko wiecie-mimo wszystko niepokoje sie. staram sie o tym nie myslec, ale jednak :/

a co do wielkosci ubranek to zrobilam sonde wsrod znajomych mamusiek i wiekszosc kupowala rozmiar 56, bo wiadomo ze firmy roznie szyja i i tak jedne byl troche wieksze a drugie mniejsze. wczoraj bylam w odwiedzinach u niespelna 1,5 miesiecznej kruszynki i dopiero teraz mama zaklada jej rozmiar 62. z tym ze ona urodzila sie z waga cos kolo 2700 gram. mysle ze trzeba miec troche takich i troche takich. bo jak ubranko bedzie duuuzo za duuuze to niezbyt fajnie wyglada. aaaaa i wszystkie mamy mi odradzaja ubierac takiego noworodka zaraz po porodzie w bodziaki. ponoc zle sie zaklada, zakrywaja pepuszek i takie tam...

Edytowane przez arm
Czas edycji: 2011-09-19 o 11:40
arm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:39   #686
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Dobryyyyyyyyyyy
Stary 2011-09-19, 11:57   #687
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

cześć.
Ja w piatek dostałam dwa worki ciuszków - dla dziewczynki Różowe wszystko!!! A płeć dopiero będe znała w środę po południu. Jak patrze na te sukieneczki malusie, body, pajacyki rózowe chce dziewczynkę - Michalinkę
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 12:53   #688
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
cześć.
Ja w piatek dostałam dwa worki ciuszków - dla dziewczynki Różowe wszystko!!! A płeć dopiero będe znała w środę po południu. Jak patrze na te sukieneczki malusie, body, pajacyki rózowe chce dziewczynkę - Michalinkę
może i dziewusia będzie

Agacia dobrze, ze go pogoniłas, tez bymtak zrobiła ale teraz musicie pogadac i wyjasnic wszystko, zeby niedomowien nie było i sie poodzic trzeba...

Arm helllołłłł

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

halo? jestescie? TZ poszedł do pracy (nowej) i sie nudze a tu nikt nie pisze
napisali mi maila z tego sklepu patryczek, ze brakło im jednych skarpetek i czy mogą inne przysłac
Stary 2011-09-19, 13:01   #689
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamusie!!
dziś świętuje 18 tj 18 tydz zaczynam
Cytat:
może i dziewusia będzie

Agacia dobrze, ze go pogoniłas, tez bymtak zrobiła ale teraz musicie pogadac i wyjasnic wszystko, zeby niedomowien nie było i sie poodzic trzeba...

Arm helllołłłł

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

halo? jestescie? TZ poszedł do pracy (nowej) i sie nudze a tu nikt nie pisze
napisali mi maila z tego sklepu patryczek, ze brakło im jednych skarpetek i czy mogą inne przysłac
Tż szybko zaczął prace, gratulacje. A co zamawiałaś na patryczku??( pokaż linka)
Ja się jeszcze nie wzięłam za zakupy dla Bobaska, czekam na płeć.
za to szukalam czegoś dla siebie na jesień i wpadł mi w oko taki sweterek
http://moda.allegro.pl/plaszcz-kardi...802280987.html

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:11   #690
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!
dziś świętuje 18 tj 18 tydz zaczynam

Tż szybko zaczął prace, gratulacje. A co zamawiałaś na patryczku??( pokaż linka)
Ja się jeszcze nie wzięłam za zakupy dla Bobaska, czekam na płeć.
za to szukalam czegoś dla siebie na jesień i wpadł mi w oko taki sweterek
http://moda.allegro.pl/plaszcz-kardi...802280987.html
no poszedł poszedł. generalnie skusiła go większa kasa bo juz na okresie próbnym dostanie ok 400 zł więcej podstawy niz w poprzedniej a to sporo. szczególnie, ze praca bliziutko domu (jakies 5 minut samochodem) wiec na dojazdy nie wyda

Sweter fajny

a zamawiałam to:
skarpetusie miały byc wzór 3 ale będzie 1 lub 5 bo im brakło 3
https://www.patryczek.pl/skarpety/19...dziecka-9-10cm

z tych wzór 10
https://www.patryczek.pl/skarpety/72...dziecka-9-10cm

dwie takie czapeczki (jedna mniejsza i jedna większa)
https://www.patryczek.pl/czapeczki/1...erfetka-rozm-1

taka czapusia
https://www.patryczek.pl/czapeczki/4...lurowa-rozm-56

taka czapusia
https://www.patryczek.pl/czapeczki/1...lniana-rozm-62

jeden komplecik
https://www.patryczek.pl/komplety/26...-paski-rozm-56

drugi komplecik
https://www.patryczek.pl/komplety/45...ikacja-rozm-62

i trzeci komplecik
https://www.patryczek.pl/komplety/32...-paski-rozm-62
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości